Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-14, 20:36   #691
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r

[QUOTE=Darusiaaaa;20672111]
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
kochana powiedz mi czym ty sie przejmujesz???
o mojej mowia ta samo"ale gryubasek""ale pulchna""ale cie matka karmi" a kit im w oko. Wez pod uwage ze jak zaczna dzieciaki biegac straca na wadze, ja mam przyklad dziecka mojej kuzynki z Anglii, mala jak miala 6 tygodni wazyla 8KG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a urodzila z waga 3650!!!!!!!!!!! teraz laska jak sie patrzy, a miala obważanki zamiast rączek.Nie wiesz co odpowiadac? ja zawsze mowie A CO!!!! Przynajmniej jest za co zlapac! Ostatnio szla sasiadka i ma wnuczke starsza o tydzien od Oliwki i mowi" Boze jaki grubasek pulchniutki" pozniej to bedziesz musiala ograniczac jedzenie a ja mowie" No ale wie Pani, ja mam za co zlapac Oliwke a Pani wnuczka to sie przez rece leje, moze ma anemie?" i cisza;D

madzia nasza ma pozycje pollezaca w foteliku

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

tylkooliwka jak to jest pulpet to ja nie wiem co wlasnie spi na lezaku w pokoju obok mnie;D
hehe Oliwka tez wcale nie jest grubaśna tylko normalna dzidzia

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Aj! Zawsze mylę te imiona Jasne, że chodziło mi o Danielka Tylkooliwki
Tiaaa.....ten upał z mózgu jajecznicę robi....

A Twój Dawidek jak zwykle urokliwy!
nic nie szkodzi moze byc chwilowo Dawidek

Mloda mi tez sie tak baaardzo podobają te zdjecia co wstawiasz czy to zalezy tez od aparatu czy tylko obróbka?tak bardzo bym chciala takie zdjecia miec zeby sobie wywolac i w rameczke wrzucic

a dzisiaj w dzienniku wlasnie byla plyta z nauką poruszania sie w photoshopie i zapomnialam

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

pracodawca nie musi nic podpisywać, ten wniosek co dzisiaj wklejałam wypełnij i już do ZUSu wyślij i będziesz miała z głowy

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Ślicznie

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Ja mojemu daję a jest 1 dzień młodszy, daję od wczoraj po 2 łyżeczki.
Najlepiej jakbyś coś sama zrobiła, bo w tych sloiczkach np w zupie jarzynowej jest trochę masła i mleko
moze zalezy od Zusu bo jak mąż zawiózł i tylko był podpis pracodawcy to sie doczepili ze nie ma napisane wyrażam zgodę,ale była fajna babka sam dopisał

ja dzisiaj pierwszy raz dałam takie normalne starte jabłuszko tygodniami juz skonczył 5 m-cy a kalendarzowo 22,pryczki niezłe idą

a słoiczki tez mu bardzo smakują,własnie Ferrou jak Ty robisz te słoiczki,gotujesz więcej czy tylko na porcje?i czy te słoiczki po obiadkach i deserkach nadają się do tego aby je wyparzyc i np samemu zrobic takie przecierki i powkładac w nie?

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki Z przykrością muszę stwierdzić że nie mam zupełnie czasu Was czytać i nie jestem w stanie nadrobić tego co napisałyście - a szkoda wielka!!
Ja żyje mieszkaniem - wciąż wydumuję jak je wykończyć Marcel rośnie jak szalony i jest mega świetny

Megi, Ania p może umówimy się w przyszłym tygodniu na kawkę np w złotych tarasach ?? Ja jestem mega chętna i z wielką chęcią Was poznam

Darusia ślicznie wyglądasz I propozycja włosów podana przez Młodą jest super

tylkooliwka z której strony Danielek za gruby?? Cudny z Niego blondynek Mi jak ktoś mówi że Marcel to buła to pękam z dumy i proszę o więcej W końcu własną (lichą) piersią Go karmię

Muszę wstawić jakieś zdjęcie mojego Dyzia, bo widzę że Madziwnia fantastycznie uaktualniła galerię Śliczne te nasze dzieciaczki
No dawaj Marcelka wlasnie ostatnio myslałam o Was

Pop moze znajdzie jednak cos co Oliwka bardzo polubi i będzie super jadła ale tyle wymieniłas ze brak mi pomysłu

Dziewczyny które chodzą lub chodziły na basen z dziecmi,ile to kosztuje i jaką ilosc zajec obejmuje karnet?
wlasnie znalazlam w Łodzi nowy basen dla dzieci w tym niemowląt tez kosztuje karnet 250zł ale nie jest napisane jaki to okres czasu lub ilosc zajec,zajecia trwają 30 minut,to duzo czy mało kaski?

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-07-14 o 20:47
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 20:50   #692
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Pochwale się swoim Dyziulkiem Na jedyn zdjęciu ze mną, na drugim z babcią Zdjęcie sprzed miesiąca - koniecznie muszę zrobić Mu jakieś bardziej aktualne

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 20:51   #693
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

kur.. wcieło mi mega posta!!

witam!!

to teraz po krótce .. w dalszym ciagu mam remont... buuu syf kiła i mogiła!

i byłam dzis w miescie za kafelkami i usłyszałam infromacje dwie straszne!!!!!!!!!!!!
<<<< rodzinka przyjechała sobie nad bałtyk do nas do Darłowka mieli małe dziecie roczki- jakie skilak miesiecy.. dziecko zasneło i spało na kocku w cieniu parawana!
rodzice nad brzegiem morza sie chłodzili przychodza a dziecko nie oddycha!!!
Ludzka bezmyślność i egoizm mnie przeraża .. jak plaza i opalanie dupy moze byc wazniejsze niż dziecko!!
Kto z takim małym dzieciatkiem wychodzi na upały!!
w głowie sie nie miesci!!
Temp. pow 28-30 stopni i powinno sie wdomu siedziec a nie na palzy czy na dworzu z malenstwem!!!

co roku podobne sytuacje sie zdarzją!

dorosły nie daje rady a co ma dziecko zrobic .. ledo oddychają!

I tez u nas psa facet ugotował w aucie.. babeczka zadzwoniła na policje ale nie zdarzyli uratować!!!

a kilka lat temu babeczka sobie na wakacje przyjechała w 5-6 msc ciązy i tez na upał taki wyskoczyła w te najgorsze godziny na palze i ugotowała dziecko w brzuszku!!!

Bez komentarza!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 20:52   #694
yoonka
Rozeznanie

tak pokazujecie swoje szkrabki, to nie bede gorsza - moje kochane malenstwo po wczorajszej kapieli
yoonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 20:58   #695
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki kochaniutkie tez wiem,ze tak jest przeciez jak placze to nie powiem nie dam bo nie,wazne ze jest szczesliwy tylko wkurza mnie takie gadanie,pokaze Wam fotke z przed chwili waga 9kg
Na dole foto Szymka zobacz jaki był pulpet nawet na buzi i nie martw się gadaniem on też tyle ważył a teraz wyglada normalnie a żebra mu można liczyć

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Znowu zrobiła taką kupkę Bidulka moja... pójdę dziś popołudniu obojętnie do kogo, moze nawet lepiej, że dokogos innego bo ta moja to pozal sie Boże... ale najpierw na 15 ginekolog.

Dziewczyny, pomozcie z tym prezentem, plissssssss........
Klocki- trochę duże ale się zobaczy
Asiulek - książeczka jakaś grube kertki z tektury , duże obrazki Szymek w tym wieku bardzo lubił ksiązeczki a osztują grosze .

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Jak miałaś prawo do macierzyńskiego to i do przedłużenia o 2 tygodnie też masz prawo.

Dziewczyny dajcie jakieś pomysły na nakarmienie niejadka. Mleka nie chce, wody nie chce, soczków nie chce, obiadku nie chce, owoców nie chce.
Może jak Izumi loda jej podam. Mój tato opowiadła mi że jak byłam mała to też mało jadłam i ciągle miałam niedowagę. Aktualnie tego po mnie nie widać
Mam mało edukacyjny pomysł ? Czy ona lubi się gapić w TV ?

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja w domku tylko u nas tyle komarow ze na wieczorny spacerek nie ma szans w te tereny jak juz to do miasta

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

myslicie ze moge sprobowac dac tez cos malej? czy czekac az skonczy te 4 miechy? jak tak to co kupic pierwsze jak ma skaze;/
Poczekaj po co teraz

Cytat:
Cześć Mamuśki Z przykrością muszę stwierdzić że nie mam zupełnie czasu Was czytać i nie jestem w stanie nadrobić tego co napisałyście - a szkoda wielka!!
Ja żyje mieszkaniem - wciąż wydumuję jak je wykończyć Marcel rośnie jak szalony i jest mega świetny

Megi, Ania p może umówimy się w przyszłym tygodniu na kawkę np w złotych tarasach ?? Ja jestem mega chętna i z wielką chęcią Was poznam

Darusia ślicznie wyglądasz I propozycja włosów podana przez Młodą jest super

tylkooliwka z której strony Danielek za gruby?? Cudny z Niego blondynek Mi jak ktoś mówi że Marcel to buła to pękam z dumy i proszę o więcej W końcu własną (lichą) piersią Go karmię

Muszę wstawić jakieś zdjęcie mojego Dyzia, bo widzę że Madziwnia fantastycznie uaktualniła galerię Śliczne te nasze dzieciaczki
U mnie tarasy odpadają . Nie upilnuje tam Szymka i nici z siedzenia dla mnie bynajmniej

[QUOTE=tylkooliwka;2067924 9]
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
hehe Oliwka tez wcale nie jest grubaśna tylko normalna dzidzia

nic nie szkodzi moze byc chwilowo Dawidek

Mloda mi tez sie tak baaardzo podobają te zdjecia co wstawiasz czy to zalezy tez od aparatu czy tylko obróbka?tak bardzo bym chciala takie zdjecia miec zeby sobie wywolac i w rameczke wrzucic

a dzisiaj w dzienniku wlasnie byla plyta z nauką poruszania sie w photoshopie i zapomnialam

moze zalezy od Zusu bo jak mąż zawiózł i tylko był podpis pracodawcy to sie doczepili ze nie ma napisane wyrażam zgodę,ale była fajna babka sam dopisał

ja dzisiaj pierwszy raz dałam takie normalne starte jabłuszko tygodniami juz skonczył 5 m-cy a kalendarzowo 22,pryczki niezłe idą

a słoiczki tez mu bardzo smakują,własnie Ferrou jak Ty robisz te słoiczki,gotujesz więcej czy tylko na porcje?i czy te słoiczki po obiadkach i deserkach nadają się do tego aby je wyparzyc i np samemu zrobic takie przecierki i powkładac w nie?

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

No dawaj Marcelka wlasnie ostatnio myslałam o Was

Pop moze znajdzie jednak cos co Oliwka bardzo polubi i będzie super jadła ale tyle wymieniłas ze brak mi pomysłu

Dziewczyny które chodzą lub chodziły na basen z dziecmi,ile to kosztuje i jaką ilosc zajec obejmuje karnet?
wlasnie znalazlam w Łodzi nowy basen dla dzieci w tym niemowląt tez kosztuje karnet 250zł ale nie jest napisane jaki to okres czasu lub ilosc zajec,zajecia trwają 30 minut,to duzo czy mało kaski?
Ja płaciłam 300 zł za trzy miesiące jak chodziłam z Szymkiem zaj,ęcia po 30 min i raz w tygodniu więc cena pewnie normalna

W sobote skończy się remont bo chłopaki szybko robią ale sie ciesze mam dośc syfu
Stary 2010-07-14, 20:59   #696
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

witam!!

i byłam dzis w miescie za kafelkami i usłyszałam infromacje dwie straszne!!!!!!!!!!!!
<<<< rodzinka przyjechała sobie nad bałtyk do nas do Darłowka mieli małe dziecie roczki- jakie skilak miesiecy.. dziecko zasneło i spało na kocku w cieniu parawana!
Ludzka bezmyślność i egoizm mnie przeraża .. jak plaza i opalanie dupy moze byc wazniejsze niż dziecko!!
Temp. pow 28-30 stopni i powinno sie wdomu siedziec a nie na palzy czy na dworzu z malenstwem!!!

I tez u nas psa facet ugotował w aucie.. babeczka zadzwoniła na policje ale nie zdarzyli uratować!!!

a kilka lat temu babeczka sobie na wakacje przyjechała w 5-6 msc ciązy i tez na upał taki wyskoczyła w te najgorsze godziny na palze i ugotowała dziecko w brzuszku!!!

Bez komentarza!!!
jaaaaaa
ja nie chce o takiej glupocie ludzkiej czytac, bo mam nerwa od razu... :/ zoladek az mnie rozbolal.. no zabic to malo!
Stary 2010-07-14, 21:01   #697
ania p
Zakorzenienie

Tylko oliwka fot o szymka bo zapomniałam
Stary 2010-07-14, 21:08   #698
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Ania p to gdzie by Ci pasowało ??

Madziwnia toż to masakra totalna Aż się serce kraje - jak tak można

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-07-14 o 21:09
Stary 2010-07-14, 21:10   #699
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Darusia mam prosbę mogłabyś zedytowac fotkę gmyelki z dzidza do galerii albo ktos iny PROSZE..

ZOBACZCIE PROSZE kogo nie dodałam jeszcze do galerii

michasia dzis znowu była wbasenie u babci pływa zawodowo hihihi
A czy jest gdzies w sieci może instrukcja jak cwiczyc w wodzie z takim malcem?

Leca mi włsy od tygodnia garsciami a mam ich mało!! PLISSSSSSSSSSSSSSSSSS sa jakies specyfiki na zatrzymanie tego!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 21:18   #700
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Darusia mam prosbę mogłabyś zedytowac fotkę gmyelki z dzidza do galerii albo ktos iny PROSZE..

Madziwniu
kochana ja może jutro wstawię zdjęcie aktualne samego Marcelka to wtedy do galerii Michasi fotka w galerii rewelacja Jaka sukienka!!

Co do wypadających włosów polecam Seboradin lotion z (chyba) czarnej rzepy. Nie za ładnie to pachnie ale po chwili już nie czuć, a skuteczne baaardzo - o ile jest sie systematycznym Ja jak się kiedyś zawzięłam to włosy miałam piekne

Stary 2010-07-14, 21:28   #701
drcron
Zakorzenienie

AniaP najlepszego

a moja Julka zlozyla tak raczki ze wyszlo z nich serduszko
probowalam cyknac fotke ale nie widac zabardzo bo szczebelki przeszkadzaja i za ciemno w pokoju aale moze zauwazycie
a drugie zdjecie w szlafroczku

a wy martwicie sie ze wasze dzieciaczki to kluseczki spojzcie na mojego paczusia

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 21:36   #702
drcron
Zakorzenienie

Madziwnia historie straszne
a jesli chodzi o wlosy to mi pomaga odzywka PLACENTA ona jest z łożyska zwierzęcego powstrzymuje wypadanie wlosow i ladnie je nawilza no i tona nafty jajka i oleju rycynowego to tez mi pomaga jeszcze dobra jest pokrzywa i cieple ciemne piwo ale tego drugiego nie probowalam

Tylkooliwka jesli przeslesz mi jakies zdjecia to bez problemu je obrobie tylko zeby byly dosc duzej rozdzielczosci

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 21:40   #703
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

witam!!

Bez komentarza!!!
szkoda słów
Ja z moim idę na spacer między 8-10, i potem drugi najwcześniej o 15 jak muszę gdzieś wyjść, ale to tylko dzisiaj, a tak to około 18 a i tak upał.

Jutro mam na 9.30 chirurga z małym zawsze mam stracha przed takimi wizytami.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 21:46   #704
yoonka
Rozeznanie

Cytat:

Leca mi włsy od tygodnia garsciami a mam ich mało!! PLISSSSSSSSSSSSSSSSSS sa jakies specyfiki na zatrzymanie tego!
jeszcze my my!! zgapilam sie z tym
Stary 2010-07-14, 21:46   #705
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

mloda jak tylko mam dluzsze wlosy to od razu mnie wszystko gryzie;/ ale ta co pokazalas faktycznie jest fajna-czas sprawe przemyslec;D
p.s maly boski

ja tez za czyms sie rozejrze dopoki do swojej pracy nie wroce a na razie umowy nie przedluzam;/ tylko na tym zadupiu to dziekuje;/ z tym ze po prostu nie chce jeszcze do pracy wracac i zostawiac Oliwki a jakos z Michala pencji damy rade na razie.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 21:47   #706
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Pochwale się swoim Dyziulkiem Na jedyn zdjęciu ze mną, na drugim z babcią Zdjęcie sprzed miesiąca - koniecznie muszę zrobić Mu jakieś bardziej aktualne
superowo wygladacie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
tak pokazujecie swoje szkrabki, to nie bede gorsza - moje kochane malenstwo po wczorajszej kapieli
urocze malenstwo,Danielek tez uwielbia ręcznik do buzi brac

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Tylko oliwka fot o szymka bo zapomniałam
matko jaki on słodki a na 1 jakie ma włoski śmieszne juz sie z jednej strony nie moge doczekac jak juz bedzie taki jak Twoj Szymuś a z drugiej bym chciała zeby byl jaknajdłużej taki malutki bo nie mogę sie nim nacieszyc i nacałowac tych pyzolków

Cytat:

Madziwnia ale tragedie opisujesz az mi ciarki przeszly
co do włosów mi tez wypadają bardzo wydaje mi sie ze zadne odzywki narazie nie pomogą co ma wypasc to wypadnie,jeszcze kilka miechow i bedzie ok
Stary 2010-07-14, 21:47   #707
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
W większości przypadków włosy lcą po około 4 mc po porodzie, no i niestety dużo nie poradzisz jak teraz bierzesz witaminy z kwasem foliowym. Czarna rzepa, olej rycynowy takie domowe sposoby, ale podczas ciąży hormony trzymały włosy które normalnie by wypadły, i właśnie po 4 mc to robią
Może balejage delikatny i inne cięcie włosów żeby gęstrze wyglądały, i przeczekać góra 3 mc

Stary 2010-07-14, 21:49   #708
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
szkoda słów
Ja z moim idę na spacer między 8-10, i potem drugi najwcześniej o 15 jak muszę gdzieś wyjść, ale to tylko dzisiaj, a tak to około 18 a i tak upał.

Jutro mam na 9.30 chirurga z małym zawsze mam stracha przed takimi wizytami.
z tym siusiolkiem?biduleczek,do brze,ze dzieci szybko zapominają
Stary 2010-07-14, 21:53   #709
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
z tym siusiolkiem?biduleczek,do brze,ze dzieci szybko zapominają
ale co w necie czytam to nie powinno się siusiaka do roku ruszać, a po roku skórkę lekko zsówać, i dopiero jak po 2 urodzinach nic się nie zmieni to chirurg.
A że mam takie głupie pytanie, jak siusiaki Waszych synków?

Stary 2010-07-14, 21:59   #710
yoonka
Rozeznanie

Cytat:

urocze malenstwo,Danielek tez uwielbia ręcznik do buzi brac
a i tak najsmaczniejsza jest mokra pieluszka, ktora ja przykrywam w kapieli

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
W większości przypadków włosy lcą po około 4 mc po porodzie, no i niestety dużo nie poradzisz jak teraz bierzesz witaminy z kwasem foliowym. Czarna rzepa, olej rycynowy takie domowe sposoby, ale podczas ciąży hormony trzymały włosy które normalnie by wypadły, i właśnie po 4 mc to robią
Może balejage delikatny i inne cięcie włosów żeby gęstrze wyglądały, i przeczekać góra 3 mc
ja to bym chciala zeby troche wypadlo. jak wlosow jest duuuuzo, to ciezko jakas fajna fryzure z nich ulozyc.
Stary 2010-07-14, 22:15   #711
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ania p to gdzie by Ci pasowało ??

Madziwnia toż to masakra totalna Aż się serce kraje - jak tak można
lepiej arkadia bo tam jest chicooland i w razie czego on się tam pobawi a my gdzies obok przycupniemy tam jest też grycam 50 od tego .

drcron - dzięki

tylko oliwka - na tyvh fotach Szymek ma nie całe 5 miesięcy więc nie wiele w sumie starszy więc nie martw się wagą bo ja teżmiałam co nosić . Duzy będzie chłopak i tyle mój teraz jest zawsze największy wśród dzieci w swoim wieku ( zwykle wyższy o pół głowy he he )
Stary 2010-07-14, 22:16   #712
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dajcie jakieś pomysły na nakarmienie niejadka. Mleka nie chce, wody nie chce, soczków nie chce, obiadku nie chce, owoców nie chce.
Może jak Izumi loda jej podam. Mój tato opowiadła mi że jak byłam mała to też mało jadłam i ciągle miałam niedowagę. Aktualnie tego po mnie nie widać
Mama mi własnie opowiadała, że moj brat tez był taki niejadek. Co ona się namęczyła. Wtedy jeszcze trzeba było mleko gotować. Mowi, że potrafila 3 razy podgrzewać 10 ml mleka...

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Asiulek, nawet nie wiesz jak sie ciesze ze takie pozytywy piszesz!! jezdzcie nad to morze-my mamy zjajomych ltprzy ze swoim 3 letnim juz synkiem nigdzie nie jezdza poza dzialka i do babci (w tym samym miescie) bo "sie umeczą" opiniamatki-no comments!
Dziś rozmawialiśmy o tym i chyba się zdecydujemy Niunia coraz grzeczniejsza

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
a po co jej to zelazo? ja bym odstawila jesli mozna
Musze podawać bo mała ma sporą niedokrwistość...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 22:26   #713
mloda1989
Zakorzenienie

najlepiej zrobic zdj przy swietle dziennym na dworze albo przy oknie bo flesz splyca zdjecia...ja mam wtyczki rozne do ps i tym podkrecam zdj.... wyslij mi na meila foto to pokombinuje path21@o2.pl
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 22:29   #714
libra777
Zakorzenienie

Madziwnia okropności aż się płakać chce , jaq ostatnio przeczytałam coś jeszcze gorszego to spać nie mogłam potem tu artykuł http://wiadomosci.onet.pl/1586641,26...,kioskart.html
Cytat:
dziewczyny, błagam POMÓŻCIE!!
Nie wiem co robić, mała jest bez pieluszki, wrzeszczy tak ze nie ma już sił kupka je stanela w połowie i nie chce wyjsc, pomagam jej ale nie daje raqdy, to jest niemal kamień!!
co mam robic?
bardzo twarda ta kupka- kruszy się!!
dziecko mi się zamęczy, co robic?
ja bym zaczęła dawać na twoim miejscu juz jabłuszko ze słoiczka nie patrzyła ,że to od 4 ja tez po 3 dawałam jabłuszko z winogronem zacznij od pół albo jednej łyżeczki
a po co to żelazo dajesz? ja jak dostałam po porodzie żelazo to płakałam na kiblu i odstawiłam wolę anemie niż zatwardzenie już sobie wyobrażam jak twoja bidulka się męczy kup czopki glicerynowe i jej aplikuj
Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

A ja dzisiaj odebralam dowód i paszport Julki wreszcie możemy jechać na wakacje hihi

dziewczyny te co były za granica zabieralyscie ze sobą dla dzieci zielone karty NFZ ? Ile się na nie czeka ? Wiem ze są na dwa miesiące ale jak długo trzeba na nie czekać i czy jak do regionalnej placówki pojadę to mi wydadzą?
od ręki ci raczej nie wydadzą ale jak uprosisz to może w kilka dni mi kiedyś tez zaświadczenie wydali w kilka dni o ubezpieczeniu europejskim a tak normalnie to około miesiąca bym czekała
Cytat:
dzięki kochaniutkie tez wiem,ze tak jest przeciez jak placze to nie powiem nie dam bo nie,wazne ze jest szczesliwy tylko wkurza mnie takie gadanie,pokaze Wam fotke z przed chwili waga 9kg
o to mój to chyba chudzina będzie - 7700 i 69 niejadek mi rosnie
Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
A po takim słoiczku to powinno się dawać jeszcze mleko, czy to ma zastępować jeden posiłek?
u nas jakąś godzine po słoiczku jest mleczko

A ja dzisiaj byłam na szczepieniu , mały darł się strasznie ale już spokój aż do roku.
Mówię do lekarki ,że niepokoi mnie jego oddech bo ma taki jakiś krótki jak się zmęczy a ona że to pewnie od upału i sama nie wiem nie uspokoiło mnie to i chyba się przejde jeszcze gdzieś prywatnie
Jeszcze mi mówi ,że słyszy szmery na serduszku i dała skierowanie do kardiologa umówiłam się na wizytę na września dopiero
Czy u którejś z waszych dzieci wykryto szmery na serduszku czy mam się bać????
I jak jest z oddechem u waszych dzieciaczków czy jak się zmęczą to jak oddychają tak normalnie sapią jak dziecko jak się zmęczy czy taki krótki ten oddech jest???
jutro się umawiam na wizytę prywatną

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:

Dziś rozmawialiśmy o tym i chyba się zdecydujemy Niunia coraz grzeczniejsza
widzisz mówiłam ,że skończy 3 miesiące i jej przejdzie
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 22:29   #715
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Pop ja mojemu starszemu niejadkowi to żeby go nakarmić włanczałam tv z bajkami, jak sie wyłączył to wszystko byłomu można w buzie wsadzić. A jak chciałam edukacyjnie bez tv to pacynką go karmiłam
Moja ciotka to mnie namawiała na dosypywanie do wszystkiego co jadł trochę cukru, ale jakoś jej nie posłuchałam
Najbardziej skuteczne jednak było i ciągle jest poczekanie aż zgłodnieje na samej wodzie, bez soków i przekąsek

Stary 2010-07-14, 22:29   #716
libra777
Zakorzenienie

idę spać pa dziewczynki
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 22:46   #717
Darusiaaaa
Zakorzenienie

asiulek jedzcie, ja tez myslalam ze to bedzie wyprawa straszna ale my juz tyle czasu nigdzie nie bylismy 11 lat tz nie byl nigdzie po prostu nigdzie nie tylko o morzu mowa i stwierdzilismy ze nam sie jednak nalezy!
A.Camus
Stary 2010-07-14, 22:57   #718
mloda1989
Zakorzenienie

moj mial szmery na serduszku jak sie urodzil miedzyu komrami w czesci miesniowej byly 2 otworki o wielksci 2mm i 2,5mm po miesiacu mielismy zglosic sie na kontrolei szmery juz nie byly slyszalne tylko na usg wyszlo ze zostal 1 otworek o wielkosci 1mm i juz mamy byc spokojni kolejna wizyta jak maly rok skonczy...my bylismy prywatnie czekalismy niecaly tydzien ale skasowala nas 150zl... a u tej samej babki przy rejestracji na kase to termin byl na wrzesien masakra...ehh

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

darusia to masz tak samo jak moja mama...tyle razy probowala wlosy zapuscic by zrobic asymetrie i nie mog;a wytrzymac bo ja te wlosy drapaly...heh ale z taka zadziorna fryzurka byloby ci do twarzy bo tak jakos mi grzywka taka dluzsza jak u pink do ciebie pasuje zwlaszcza przy tym kolorku
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 23:13   #719
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj byłam na szczepieniu , mały darł się strasznie ale już spokój aż do roku.
Mówię do lekarki ,że niepokoi mnie jego oddech bo ma taki jakiś krótki jak się zmęczy a ona że to pewnie od upału i sama nie wiem nie uspokoiło mnie to i chyba się przejde jeszcze gdzieś prywatnie
Jeszcze mi mówi ,że słyszy szmery na serduszku i dała skierowanie do kardiologa umówiłam się na wizytę na września dopiero
Czy u którejś z waszych dzieci wykryto szmery na serduszku czy mam się bać????
I jak jest z oddechem u waszych dzieciaczków czy jak się zmęczą to jak oddychają tak normalnie sapią jak dziecko jak się zmęczy czy taki krótki ten oddech jest???
jutro się umawiam na wizytę prywatną
U nas szmery na sercu się od początku i niestety ale nie zanikają. Mała ma otwartą przegrodę między przedsionkami i będzie miała operacje zamknięcia jak skończy rok.
No o ile wcześniej z głodu nie padnie.

TV, odkurzacz, noszenie na rękach i karmienie przećwiczone. Nie zdają rezultatu. Gdy była młodsza to można było ją zakneblować a teraz to niestety ale językiem świetnie operuje ( po coś chodzę do tego logopedy) no i rączki coraz silniejsze. JEżeli chodzi o dziurkę to my od dawna już na 2 jedziemy. I to nie jest kwestia dziurki bo one zaciska usta i językiem wypycha.

ANIA P- 100 lat, 100 lat niech żyje, żyje nam. Oby się spełniły Twoje aktualne marzenia : roza::r oza:

Kończę bo samochód mamy zapakowany i jedziemy pod Kielce. Będziemy na miejscu gdzieś na 2 w nocy.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 23:24   #720
Darusiaaaa
Zakorzenienie

aniu spelnienia marzen
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości