|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
[QUOTE=Darusiaaaa;20672111]
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mloda mi tez sie tak baaardzo podobają te zdjecia co wstawiasz czy to zalezy tez od aparatu czy tylko obróbka?tak bardzo bym chciala takie zdjecia miec zeby sobie wywolac i w rameczke wrzucic ![]() a dzisiaj w dzienniku wlasnie byla plyta z nauką poruszania sie w photoshopie i zapomnialam Cytat:
![]() ja dzisiaj pierwszy raz dałam takie normalne starte jabłuszko tygodniami juz skonczył 5 m-cy a kalendarzowo 22,pryczki niezłe idą a słoiczki tez mu bardzo smakują,własnie Ferrou jak Ty robisz te słoiczki,gotujesz więcej czy tylko na porcje?i czy te słoiczki po obiadkach i deserkach nadają się do tego aby je wyparzyc i np samemu zrobic takie przecierki i powkładac w nie? ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
wlasnie ostatnio myslałam o WasPop moze znajdzie jednak cos co Oliwka bardzo polubi i będzie super jadła ale tyle wymieniłas ze brak mi pomysłu ![]() Dziewczyny które chodzą lub chodziły na basen z dziecmi,ile to kosztuje i jaką ilosc zajec obejmuje karnet? wlasnie znalazlam w Łodzi nowy basen dla dzieci w tym niemowląt tez kosztuje karnet 250zł ale nie jest napisane jaki to okres czasu lub ilosc zajec,zajecia trwają 30 minut,to duzo czy mało kaski? Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-07-14 o 20:47 |
||||
|
|
|
#692 |
|
Wtajemniczenie
|
Pochwale się swoim Dyziulkiem
Na jedyn zdjęciu ze mną, na drugim z babcią Zdjęcie sprzed miesiąca - koniecznie muszę zrobić Mu jakieś bardziej aktualne
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
kur.. wcieło mi mega posta!!
witam!! to teraz po krótce .. w dalszym ciagu mam remont... buuu syf kiła i mogiła! i byłam dzis w miescie za kafelkami i usłyszałam infromacje dwie straszne!!!!!!!!!!!! <<<< rodzinka przyjechała sobie nad bałtyk do nas do Darłowka mieli małe dziecie roczki- jakie skilak miesiecy.. dziecko zasneło i spało na kocku w cieniu parawana! rodzice nad brzegiem morza sie chłodzili przychodza a dziecko nie oddycha!!! Ludzka bezmyślność i egoizm mnie przeraża .. jak plaza i opalanie dupy moze byc wazniejsze niż dziecko!! Kto z takim małym dzieciatkiem wychodzi na upały!! w głowie sie nie miesci!! Temp. pow 28-30 stopni i powinno sie wdomu siedziec a nie na palzy czy na dworzu z malenstwem!!! ![]() co roku podobne sytuacje sie zdarzją! dorosły nie daje rady a co ma dziecko zrobic .. ledo oddychają! I tez u nas psa facet ugotował w aucie.. babeczka zadzwoniła na policje ale nie zdarzyli uratować!!! a kilka lat temu babeczka sobie na wakacje przyjechała w 5-6 msc ciązy i tez na upał taki wyskoczyła w te najgorsze godziny na palze i ugotowała dziecko w brzuszku!!! Bez komentarza!!!
|
|
#694 |
|
Rozeznanie
|
tak pokazujecie swoje szkrabki, to nie bede gorsza - moje kochane malenstwo po wczorajszej kapieli
|
|
|
|
#695 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=tylkooliwka;2067924 9] Cytat:
W sobote skończy się remont bo chłopaki szybko robią
|
|
#696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie chce o takiej glupocie ludzkiej czytac, bo mam nerwa od razu... :/ zoladek az mnie rozbolal.. no zabic to malo! |
|
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko oliwka fot o szymka bo zapomniałam
|
#698 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania p to gdzie by Ci pasowało ??
Madziwnia toż to masakra totalna Aż się serce kraje - jak tak można
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-07-14 o 21:09 |
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia mam prosbę mogłabyś zedytowac fotkę gmyelki z dzidza do galerii albo ktos iny PROSZE..
ZOBACZCIE PROSZE kogo nie dodałam jeszcze do galerii michasia dzis znowu była wbasenie u babci pływa zawodowo hihihi A czy jest gdzies w sieci może instrukcja jak cwiczyc w wodzie z takim malcem? Leca mi włsy od tygodnia garsciami a mam ich mało!! PLISSSSSSSSSSSSSSSSSS sa jakies specyfiki na zatrzymanie tego!
|
|
#700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Madziwniu kochana ja może jutro wstawię zdjęcie aktualne samego Marcelka to wtedy do galerii Michasi fotka w galerii rewelacja ![]() Co do wypadających włosów polecam Seboradin lotion z (chyba) czarnej rzepy. Nie za ładnie to pachnie ale po chwili już nie czuć, a skuteczne baaardzo - o ile jest sie systematycznym Ja jak się kiedyś zawzięłam to włosy miałam piekne
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
AniaP
![]() ![]() a moja Julka zlozyla tak raczki ze wyszlo z nich serduszko ![]() probowalam cyknac fotke ale nie widac zabardzo bo szczebelki przeszkadzaja i za ciemno w pokoju aale moze zauwazycie ![]() a drugie zdjecie w szlafroczku ![]() a wy martwicie sie ze wasze dzieciaczki to kluseczki spojzcie na mojego paczusia
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia historie straszne
a jesli chodzi o wlosy to mi pomaga odzywka PLACENTA ona jest z łożyska zwierzęcego powstrzymuje wypadanie wlosow i ladnie je nawilza no i tona nafty jajka i oleju rycynowego to tez mi pomaga jeszcze dobra jest pokrzywa i cieple ciemne piwo ale tego drugiego nie probowalam Tylkooliwka jesli przeslesz mi jakies zdjecia to bez problemu je obrobie tylko zeby byly dosc duzej rozdzielczosci
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z moim idę na spacer między 8-10, i potem drugi najwcześniej o 15 jak muszę gdzieś wyjść, ale to tylko dzisiaj, a tak to około 18 a i tak upał. Jutro mam na 9.30 chirurga z małym
|
|
|
#704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
mloda jak tylko mam dluzsze wlosy to od razu mnie wszystko gryzie;/ ale ta co pokazalas faktycznie jest fajna-czas sprawe przemyslec;D
p.s maly boski ![]() ja tez za czyms sie rozejrze dopoki do swojej pracy nie wroce a na razie umowy nie przedluzam;/ tylko na tym zadupiu to dziekuje;/ z tym ze po prostu nie chce jeszcze do pracy wracac i zostawiac Oliwki a jakos z Michala pencji damy rade na razie.
|
|
#706 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() matko jaki on słodki a na 1 jakie ma włoski śmieszne juz sie z jednej strony nie moge doczekac jak juz bedzie taki jak Twoj Szymuś a z drugiej bym chciała zeby byl jaknajdłużej taki malutki bo nie mogę sie nim nacieszyc i nacałowac tych pyzolków![]() Cytat:
![]() co do włosów mi tez wypadają bardzo wydaje mi sie ze zadne odzywki narazie nie pomogą co ma wypasc to wypadnie,jeszcze kilka miechow i bedzie ok
|
|||
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może balejage delikatny i inne cięcie włosów żeby gęstrze wyglądały, i przeczekać góra 3 mc
|
|
|
#708 |
|
Wtajemniczenie
|
z tym siusiolkiem?biduleczek,do brze,ze dzieci szybko zapominają
|
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
ale co w necie czytam to nie powinno się siusiaka do roku ruszać, a po roku skórkę lekko zsówać, i dopiero jak po 2 urodzinach nic się nie zmieni to chirurg.
A że mam takie głupie pytanie, jak siusiaki Waszych synków?
|
|
#710 | |
|
Rozeznanie
|
a i tak najsmaczniejsza jest mokra pieluszka, ktora ja przykrywam w kapieli
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drcron - dzięki ![]() tylko oliwka - na tyvh fotach Szymek ma nie całe 5 miesięcy więc nie wiele w sumie starszy więc nie martw się wagą bo ja teżmiałam co nosić . Duzy będzie chłopak i tyle mój teraz jest zawsze największy wśród dzieci w swoim wieku ( zwykle wyższy o pół głowy he he )
|
|
#712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niunia coraz grzeczniejsza ![]() Musze podawać bo mała ma sporą niedokrwistość...
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
najlepiej zrobic zdj przy swietle dziennym na dworze albo przy oknie bo flesz splyca zdjecia...ja mam wtyczki rozne do ps i tym podkrecam zdj.... wyslij mi na meila foto to pokombinuje
path21@o2.pl
|
|
|
|
#714 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia okropności aż się płakać chce , jaq ostatnio przeczytałam coś jeszcze gorszego to spać nie mogłam potem tu artykuł http://wiadomosci.onet.pl/1586641,26...,kioskart.html
Cytat:
a po co to żelazo dajesz? ja jak dostałam po porodzie żelazo to płakałam na kiblu i odstawiłam wolę anemie niż zatwardzenie już sobie wyobrażam jak twoja bidulka się męczy kup czopki glicerynowe i jej aplikuj Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja dzisiaj byłam na szczepieniu , mały darł się strasznie ale już spokój aż do roku. Mówię do lekarki ,że niepokoi mnie jego oddech bo ma taki jakiś krótki jak się zmęczy a ona że to pewnie od upału i sama nie wiem nie uspokoiło mnie to i chyba się przejde jeszcze gdzieś prywatnie Jeszcze mi mówi ,że słyszy szmery na serduszku i dała skierowanie do kardiologa umówiłam się na wizytę na września dopiero Czy u którejś z waszych dzieci wykryto szmery na serduszku czy mam się bać???? I jak jest z oddechem u waszych dzieciaczków czy jak się zmęczą to jak oddychają tak normalnie sapią jak dziecko jak się zmęczy czy taki krótki ten oddech jest??? jutro się umawiam na wizytę prywatną ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
Pop ja mojemu starszemu niejadkowi to żeby go nakarmić włanczałam tv z bajkami, jak sie wyłączył to wszystko byłomu można w buzie wsadzić. A jak chciałam edukacyjnie bez tv to pacynką go karmiłam
![]() Moja ciotka to mnie namawiała na dosypywanie do wszystkiego co jadł trochę cukru, ale jakoś jej nie posłuchałam ![]() Najbardziej skuteczne jednak było i ciągle jest poczekanie aż zgłodnieje na samej wodzie, bez soków i przekąsek
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
idę spać pa dziewczynki
|
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
asiulek jedzcie, ja tez myslalam ze to bedzie wyprawa straszna ale my juz tyle czasu nigdzie nie bylismy 11 lat tz nie byl nigdzie po prostu nigdzie nie tylko o morzu mowa i stwierdzilismy ze nam sie jednak nalezy!
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
moj mial szmery na serduszku jak sie urodzil miedzyu komrami w czesci miesniowej byly 2 otworki o wielksci 2mm i 2,5mm po miesiacu mielismy zglosic sie na kontrolei szmery juz nie byly slyszalne tylko na usg wyszlo ze zostal 1 otworek o wielkosci 1mm i juz mamy byc spokojni kolejna wizyta jak maly rok skonczy...my bylismy prywatnie czekalismy niecaly tydzien ale skasowala nas 150zl... a u tej samej babki przy rejestracji na kase to termin byl na wrzesien masakra...ehh
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- darusia to masz tak samo jak moja mama...tyle razy probowala wlosy zapuscic by zrobic asymetrie i nie mog;a wytrzymac bo ja te wlosy drapaly...heh ale z taka zadziorna fryzurka byloby ci do twarzy bo tak jakos mi grzywka taka dluzsza jak u pink do ciebie pasuje zwlaszcza przy tym kolorku
|
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No o ile wcześniej z głodu nie padnie. TV, odkurzacz, noszenie na rękach i karmienie przećwiczone. Nie zdają rezultatu. Gdy była młodsza to można było ją zakneblować a teraz to niestety ale językiem świetnie operuje ( po coś chodzę do tego logopedy ) no i rączki coraz silniejsze. JEżeli chodzi o dziurkę to my od dawna już na 2 jedziemy. I to nie jest kwestia dziurki bo one zaciska usta i językiem wypycha. ANIA P- 100 lat, 100 lat niech żyje, żyje nam. Oby się spełniły Twoje aktualne marzenia Kończę bo samochód mamy zapakowany i jedziemy pod Kielce. Będziemy na miejscu gdzieś na 2 w nocy.
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
aniu spelnienia marzen
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

Jasne, że chodziło mi o Danielka Tylkooliwki 

Z przykrością muszę stwierdzić że nie mam zupełnie czasu Was czytać
i nie jestem w stanie nadrobić tego co napisałyście - a szkoda wielka!! 

Ja jak się kiedyś zawzięłam to włosy miałam piekne