|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
ja lubię takie dzieci Zuzka tez ma trochę ciałka ![]() ![]() Jutro pójdę i poczytam dokładnie. ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
![]() Dwa głosy na czerwone więc pewnie to kupię ![]() Ja też się najadam. Na obiad np. dziś zjadłam kurczaka z parowara z marchewką i ogórkiem zielonym i jeszcze zagryzłam serkiem wiejskim i garścią orzechów ![]()
|
||
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
u mnie 27 wiec troche mniej a wytrzymac nie mozna
Cytat:
![]() ![]() klask i:no ja tez wole pulchniejsze
|
|
#2763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na poddaszu jest przekichane w czasie upałów Miramejku ![]() Dzieci wykąpane,pojedzone i śpią,a ja się zajadam bułeczką z pomidorkiem i cebulką,i zapijam inką
|
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mieszkam na gorze a sypialnie mam na poddaszu i tam jest strasznie duszno , male okienko
ja spie na koldrze , Wercia tez odkryta a malz pod koldra
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --------------------------------- gratulacje dla Laurki
|
|
|
#2766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja odkryta,Bartosz odkryty,Damian w swoim pokoju też teraz akurat go nie ma-ale nie ważne,czy zima,czy lato kołdra na niego zawsze nasunięta
|
|
|
|
|
#2767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja się już żegnam |
|
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
zajrzałam do was jeszcze przed spaniem. siedziałam nad stroną dla małża. ach jaka ja dobra żona jestem, a on smacznie śpi. Jeszcze mu tylko nagram na pendrive openoffice bo prosił mnie i spadam spać.
Gratulacje dla Laurki, zdolna niunia. Aha i prosze sie nie śmiać, ja też śpię pod kołdrą tak częściowo, rozkopuje się w nocy, ale coś tam zarzucone mam. Za to mąż nie przykrywa się, właśnie patrze na niego a on wypiął tyłek w moją strone i zadowolony śpi ![]() Kiedy wraca Unholy? pytałam juz, ale nie wiem czy odpowiadałyscie, moze przegapiłam. |
|
|
|
#2770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oficjalnie ogłaszam, że jutro Bartuś dostanie ostatni raz cycusia
![]() Dzisaij po kąpieli chciałam mu dać cyca i prawie nic nie poleciało małż musiał zrobić butle wypił 120 ml, pokręcił sie po łózku i usnął SAM Cytat:
ale myśle, ze to dlatego, ze cały czas dostawał cycusia i mleko jest dla niego jakby nowością ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2771 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i super, że tata Ci autko fundnie ![]() wiem coś o tym ![]() Cytat:
chłopaki rośnijcie zdrowo Cytat:
ale super troszke zaczynam zazdrościć Bartuś dalej krzywo stawia stópki, nie trzyma równowagi i nie wiem kiedy nauczy sie chodzić ... modle się tylko, zeby nic gorszego z tego krzywienia stópek nie wynikło wystarczą nam te odciski ![]() Cytat:
małż wiecznie odkryty a ja muszę mieć chociaż jedną nogę zakrytą, ale nie musi to być kołdra - wystarczy poszewka ![]() idę spac bo już ledwie siedzę dobranoc |
||||
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Tymka z okazji Pierwszych Urodzinek
|
#2773 | ||
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Cass, gratuluje prawka
![]() Katarzynko, brawa dla Laurki ![]() Aniu, będę trzymać kciuki za twojego syneczka ![]() Siedzę w domu. Dziś i jutro. W pracy panika z powodu mojego zwolnienia, a ja uważam, że nie ma ludzi niezastąpionych. Czuję się nadal źle, ale przynajmniej mogę spędzić czas z Antonio, co mi wszystko wynagradza. Trenujemy picie z kubka, samodzielne jedzenie łyżeczką i widelcem(to jeszcze kiepsko nam idzie) mamy czas na przytulanki, dziś spaliśmy 3,5 godziny w dzień . Czytamy książki, oglądamy kreskówki, bawimy się zabawkami. Pogoda u nas marna, wieje i leje, wiec siedzimy w domku.
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama za każdym razem co zeszła do nas na ogród mówiła do niej "bierz się bo już niewiele ci zostało" Ja myślałam że roczku nie przedrepta, bo skoro na doskonalenie nowych umiejętności potrzebowała kilku tygodni, to rok minąłby dawno ![]() Mocno się ucieszyłam,że w końcu nadszedł ten czas, że jeszcze trochę i przestanę co dzień jeździć na szmacie, a wystarczy sam odkurzacz. Radość tym większa, że zaczęła sama.Bez pchacza, chodzika, ani częstych zachęt, choć zdarzało mi się wyciągnąć do niej rękę by ocenić równowagę i chęci. A teraz muszę pochwalić gnomaod weekendu doznał cudownej przemiany córka się zajmuję że O weekendzie to wam pisałam, a wczoraj wstał do niej o 6, dał mleczko,pobawili się.Drzemka trwała do 10.Wyprawiłam ich na zakupy,i zostawił siatki w korytarzu i od razu odbił się z mała do siorki. Do mnie w tym czasie przyjechała koleżanka, więc napiłyśmy się kaw, chyba ze 3 mrożone i mogłyśmy porozmawiać po ludzku ![]() O 13 wg moich przykazań wyruszył, tak by przez drogę miała drzemkę. My zeszłyśmy do małej poczekać aż się obudzi, a on szykował się do pracy. Muszę jeszcze kilka zdań o wcz.przedpołudniu. Mąż zapakował sobie kremiki do i przeciw opalania, kąpielówki,picie małej... wsadza ją do wody, sam się rozbiera a tu młoda przystroiła wodę...mąż wpadł w panikę Dał radę, tylko z kąpieli nici bo woda ze studni brrrr zimna. Jemu przypadło opalanie, a małej ponton z wodą. Domyślam się czym taka przemiana jest spowodowana.A mianowicie tym,że od kilku, kilkunastu dni L zrobiła się baaardzo kumata.Dopomni się co chcę i o co jej chodzi, kiwnie głową, sama je (tak to mówił "ale mi misję zadałaś, żeby ją nakarmić" ), potrafi się dlugo czymś zająć-np bidonem i zakrętką to z 15min siedzi spokojnie, albo w basenie z piłeczką i kubeczkiem, rozumie i wykonuje krótkie i proste polecenia. Aaaaa właśnie stąd nauczyła się pić z kubka, bo wodą basenową się ochlewała więc ta umiejętność z przypadku wyszła.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2776 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Anulo, nastój podły?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
katarzynko, gratuluję małża zdolnego i jeszcze zdolniejszej córci
![]() moje samopoczucie też jakieś niespecjalne ale mam nadzieję, ze rozruszam się w ciągu dnia zmywamy się zaraz do przedszkola, więc odezwę się jeszcze później
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
ide na śniadanie Katarzynko, fajnie ze Laurka jest coraz bardziej kumata, małżowi na pewno jest z nią lżej. po cichu gratuluje przemiany i mam nadzieje ze tak juz mu zostanie. A moja Oli zrobiła wczoraj pierwszy kroczek. Jeden ale to coś. Nie zmuszam jej, jak bedzie gotowa to zacznie chodzić.
|
|
|
|
#2780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sylko witaj
Cytat:
W ogóle uważam, że jest naprawde mało dobrze zbilansowanych diet i można sobie "przez przypadek" krzywdę zrobić. Ja stosuję od zawsze jedną i ta samą dietę-jem wszystko, tylko ze względnym umiarem. Oczywiście z przymrużeniem oka, bo nie uważam tego za dietę W każdym razie to Wasze zdrowie i chyba wiecie co robicie. Zamykam temat![]() .... Wielkie gratulacje ![]() Dla męża też brawa, bo doczytałam, że anioł z niego ostatnio ![]() No i oczywiście dla Laury jeszcze raz, że taka mądra dziewczynka Ważny moment A Czeko-mam tak samo jak Ty z tą owulką -czuję się gorzej niż przy@. I też mam krócej, niż przed ciążą To tak po cichu żeby Kasi przykro nie było![]() Dzień dobry, piękny dzień mamy, gorąco wiadomo, ale nie będę zbytnio narzekać, bo takie powinno być lato ![]() Wczoraj nawet pokusiłam się o popołudniowy spacerek z Zosią, bo wiaterek fajnie wiał. Doszliśmy do wniosku z małżem, że co wieczór, zamiennie, będziemy jeździć na rowerze. Strasznie mi sie ruchu chce, a od września-to już postanowione-wracam na aerobik, bo u nas w wakacje nie ma niestety ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
p4w, anula- za poprawę nastroju
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja nie narzekam na @, mam prawie bezobjawową i w każdy dzień idę na rower czy spacer
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() my po sniadanku , wlasnie czuje ze mala zwalila kupsko ![]() wiec ide ja przebrac chyba najkrotszy twoj post ![]() to zes sie rozpisala Cytat:
|
|
#2785 | |||
|
Wtajemniczenie
|
szkoda gadać
muszę się wziąć w garść ![]() Cytat:
"najtrudniejszy pierwszy krok" ![]() Cytat:
Niestety oczywiście. ![]() poproszę trochę twojego optymizmu ![]() Cytat:
w związku z tym , że nie "mówi" ciągle tylko słyszę yyyyy yyyy yyy ![]() :brzyda l:też mam, czekam na wyniki cytologii i do jakiegoś konkretnego ginekologa muszę się wybrać ![]() Zaczynam się martwić o Svi i Miramjeka... ciekawe jak tam wyniki Kubusia... Ola miała jechać na 10 dni więc powinni lada dzień wrócić chyba? ja normalnie rąbnięta jestem, zamiast chłodzić się przed wiatrakiem to wzięłam się i od wczoraj okna myję...jeszcze jedno mi zostało ale południowe, więc wieczorkiem machnę. Chciałam gdzieś się dzisiaj z małą wybrać...ale na dzisiejsza pogodę to jedynie klimatyzowane centrum handlowe na myśl mi przychodzi
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-07-15 o 09:09 |
|||
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Anulo
gdybym tylko mogła posłałabym tobie kilka kartonów mojego optymizmu Własnie zamówiłam fotelik na rower.W 24h ma dotrzeć. Coś mnie tknęło i wyciągnęłam nocnik.Okazało się że jest z pozytywką. Osobiście uważam że to za wcześnie, ale chcę spróbować i nie będę jej zmuszać ani trzymać na nim, ot taka próba
|
|
|
#2787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pokaż jaki też ostatnio o nocniku pomyślałam, no ale na Martynke to chyba jeszcze nie czas
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
angy, coś mnie ostatnio mylisz z katarzynką
![]() dałam dziś mojemu dziecku jogurt naturalny z owockami na drugie śniadanko - kilka łyżeczek na próbę, zobaczymy jak zareaguje ![]() u nas jakoś pochmurno i duszno... ciekawe czy się jakiś deszcz wykluje ![]() katarzynko, idziecie z Laurką jak burza z nowymi umiejętnosciami
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
A i jeszcze jedno, ja też mam
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
ma któraś takie coś
http://allegro.pl/item1137414938_mag...najtaniej.html http://allegro.pl/item1128051093_mag...w_sliczna.html trochę za dużo koralików jak dla mnie, ale sposób na upięcia włosów ciekawy tylko zastanawiam się czy faktycznie jest tak jak w reklamie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

ja lubię takie dzieci 

klask i:

małż musiał zrobić butle

muszę pochwalić gnoma![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za poprawę nastroju