|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#2372 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
gratuluje maluszków... najważniejsze ze zdrowe ![]() Cytat:
mnie też teraz na usg genetycznym wydawało sie że widziałam że to dziewczynka... ładnie rozłożyła nóżki więc tak mi się wydawało że jest szparka... zobaczymy czy mam racje ![]() Cytat:
![]() Co do wózka to potwierdziłaś moje przypuszczenia... że gondola będzie mało używana więc nie kupujemy nowej będzie po synku, kupimy za to lepsza spacerówkę koło czerwca ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2373 | ||
|
Raczkowanie
|
WITAM pourlopowo
za kilka dni znowu wybywamy i będziemy w sierpniu jak obiecałam, chyba nie dam rady ogarnąć wsztstkich postów![]() U maleństwo rozwija się super wg lekarza, jutro jade zrobic podstawowe badania a w pn wybieram się prywatnie do lekarza z TŻ-tem, bo to USg które ma mój gin pamięta II wojnę światową ![]() Witam wszystkie nowe mamuśki, Szangala bardzo mi przykro, ale wierzę, że się nie poddasz Cytat:
swoją drogą...pytałam o aparat na zęby i gin mi odradził, bo jednazk organizm w ciąży i po ciąży jest osłabiony Cytat:
Mela Maksiu Edytowane przez Supernovaja Czas edycji: 2010-07-14 o 19:28 |
||
|
|
|
#2374 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
Mozna sie dolaczyc? ![]() Nie mam teraz zbyt duzo czasu zeby czytac ten watek ale mysle ze niedlugo nadrobie bo pewnie troche informacji tu jest ![]() Ja mam termin na 11 lutego 2011. wiec jestem w 8 tc. Wiecej napisze jutro co tam u mnie ![]() Jutro rano lece na badania krwi- na razie robie morfologie krwi, mocz, glukoze i WR (za to ostatnie bede placic bo sie zestresowalam i chce juz teraz koniecznie je wykonac bo sobie wkrecam ze na pewno mam ta chorobe :P) Potem zostanie mi jeszcze grupa krwi, HBs i toxoplazmoza. Jezeli nie pisalyscie to napiszcie jakie badania mialyscie do wykonania tez mialyscie to WR/VDRL??
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staram sie tylko wybrac jak najzdrowsze potrawy a pierogi z borowkami to zamna juz chodzily dobry tydzien i nigdzie u nas w sklpeach nie moglam znalesc i wkoncu wczoraj po raz pierwszy w zyciu zrobilam pierogi |
|
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was w 15 tc ma/miała kłujące bóle w okolicach jajników? bo ja miałam wczoraj i mnie bolało. czy też macie wieczorem taki wrażliwy brzuch?
zastanawiałam się, czy te bóle to nie jest przewracanie się maluszka, ale ja jeszcze ruchów chyba nie czuję. wczoraj tylko takie coś było. |
|
|
|
#2377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja z tego gorąca nie mogę spać budzę się po klika razy w nocy... ehhh |
|
|
|
|
#2378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mi mój gin zlecił WR na początku, robiłam w 7 tyg., ale to na NFZ było i nie musiałam płacić. Wtedy też zrobiłam od razu HBs, toxo i gr.krwi, przy okazji wyrobiłam sobie krewkartę i mam nadzieję, że w przyszłości już nie będą mnie męczyć.
|
|
|
|
|
#2379 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
Cytat:
To widze ze masz takie same badania co ja niestety dostalam skierowanie tylko na morfologie, mocz i glukoze, a WR robie odplatnie zeby juz sie nie stresowac ze mam jakas kile A na reszte badan bede kombinowac zeby dostac skierowanie...bo nie bede placic za to 130zl gdzie placimy tyle na fundusz zdrowia ;/ ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- A co do mnie to mam 21 lat (niedlugo koncze), nie mam meza, dziecko niestety jest wynikiem wpadki, ale zaczynam sie powoli cieszyc ze jest moj TŻ jest na etapie myslenia czy chce mnie i to dziecko...no niech mysli ale lepiej intensywnie, bo moja cierpliwosc powoli sie konczy...Studiuje. Od pazdziernika bede na 3 roku. Porod w lutym...a planuje skonczyc studia w terminie...mam nadzieje ze poradze sobie w szkole te 3 miesiace po porodzie... Mieszkam z rodzicami i niedawno powiedzialam im ze jestem w ciazy...balam sie...ale sie ucieszyli...tylko szkoda ze nie jestem po slubie...mysleli tez ze moj TŻ sie cieszy, ale jak powiedzialam ze tak nie jest to sie troche wkurzyli na niego...wazne ze sa ze mna i dodaja mi duzo sil...bo bez nich mialam rozne mysli przez TŻ'a ktory mowil tylko slowo "usuń" ![]() Ogolnie czuje sie dobrze, czasem tylko jestem taka oslabiona, ale to chyba sama sobie tak wkrecam i sie uzalam nad soba Ogolnie to dzisiaj mialam swoj drugie omdlenie podczas ciazy (pierwsze mialam mniej wiecej wtedy kiedy mialam miec okres), czasem stan podgoraczkowy, jakies bole podbrzusza...ale ogolnie nie jest zle. W zeszlym tyg mialam robione usg i mojego Malenstwo mialo juz 1cm
|
|
#2380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mu dam zastanawianie się, mógł się zastanawiać na początku a teraz wykazać się odpowiedzialnością wybacz wera że tak ostro, ale nóż mi się w kieszeni otwiera jak słysze takie rzeczy, mam nadzieje, że szybko zmądrzeje ![]() ![]() ![]() ze studiami napewno dasz sobie radę, nic się nie martw, rodzice też napewno będą Cię wspierać, wiec głowa do góry dzziewczyny z sosnowca do jakich ginów chodzicie? my póki co jeszcze tu mieszkamy, chodzę na prusa do mniszka, ale on tam ma przedpotopowe usg i wogóle ma specyficzne podejście do swoich pacjentek jak dla mnie
Mela Maksiu Edytowane przez Supernovaja Czas edycji: 2010-07-15 o 09:54 |
|
|
|
|
#2381 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
niestety, zgadzam się z supernovaja - co to za facet który mówi 'usuń', jakbym ja nie planowała ciąży, a mój Tż tak mi powiedział, to niestety ale walizki miałby już za drzwiami...uznałabym, że jest nieodpowiedzialny i szkoda na niego moich nerwów...Dobrze, ze rodzice Cie wspierają
|
|
#2382 |
|
Zadomowienie
|
no moi rodzice juz sa na niego tacy wkurzeni ze nie wiem...dzis ma z nimi rozmowe...niech mu przemowia do rozsadku
czasem juz tez na niego nie mam sil i czuje ze moje uczucie opada...mielismy dosc duzy kryzys niedawno i stad seks bez zabezpieczenia, bo nas ponioslo zeby sie pogodzic i od razu dziecko... Wiec moze stad u nas te wahania..tylko dlaczego on sobie moze decydowac czy chce mnie i dziecko a ja juz nie mam takiej mozliwosci...skoro ja musze byc na sile odpowiedzialna za to dziecko to on tez niech sie do tego zmusi... Trudno...takie sa konsekwencje...a na pewno nie zabije kogos kogo bede kochac najmocniej na swiecie.
|
#2383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że masz oparcie w rodzicach. |
|
|
|
|
#2384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Mam nadzieję że masz duuużo siły i zrobisz wszystko by było dobrze i tobie i MALEŃSTWU. Może jeszcze nie czujesz instynktu...ja jakoś też nie odbierałam tego pozytywnie na początku - bo rodzice...bo znajomi bo coś ale po chwili zorientowałam się że chyba nic fajniejszego w życiu mnie już nie spotka - będzie ktoś kto Cię będzie kochał BEZ WZGLĘDU NA WSZYSTKO! Też studiuję - więc nie martw się, nie jesteś sama, damy radę razem jak coś .
|
|
#2385 |
|
Zadomowienie
|
No, Wera, widzę wreszcie zmianę patrzenia na świat. Tak trzymać
![]() ![]() klask i:
|
#2386 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
A na ktorym roku jestes?? i w ogole jak planujesz dalej swoja nauke?
|
|
#2387 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieję że jakośsię ułoży a Twój TZ jeszcze zmądrzeje i w końcu poczuje sie odpowiedzialny za tą cała sytuacje. Dobrze że możesz liczyć na swoich rodziców to teraz bardzo ważne Cytat:
tzn że dzidzia rośnie. A od ok 11 tyg dzidziuś ośnie ok 2 milimetry na dobę (tak mi lekarz powiedział)A ruchy slyszałam, ze czuć dopiero w okolicy 18 tyg choć moja kleżanka wyczuła prawdopodobnie pierwsze ruchy w 16 tyg. One są podobne do tego jakby się miało bąbelki w brzuchu Cytat:
A kiedy ściągasz aparat bo widze że już troszkę go nosisz mnie to szczęscie spotka jutro ![]() Wiesz jak dobrze widzę to jesteś dokładnie w tym samym czasie ciąży co ja. Na kiedy masz termin??
|
|
#2388 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jak znosicie te upały? Pracujecie?
Ja pracuję jako lektor, dużo jeżdżę po mieście, ale ostatnio zwyczajnie nie mogę, mroczki w oczach, uczucie, że zaraz zemdleję... Nie jestem w stanie prowadzić zajęć Do rozpaczy mnie to osłabienie doprowadza.
|
|
|
|
#2389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... a teraz chce się chwalić innym i jeszcze się obraża jak mu powiedziałam że może by tak nie rozpowiadał.Ale pamiętaj żeby nie dać sobie wejść na głowę - bo to tobie się należy spokój i szacunek a nie jemu - bo facet myśli że to on ma najgorzej w takiej sytuacji. Znam wiele sytuacji gdzie kobiety specjalnie targały facetów to ginekologa...na każdą wizytę (tylko nie na siłę) i w końcu przy 2-3 usg się zakochiwali .Ja idę tak jak Ty na 3 rok. To nie koniec świata, koleżanki obiecały że będą mi dawać notatki także czuję dużą ulgę. W październiku składam wniosek o indywidualny tok studiów i będę się pojawiać jak najczęściej będę mogła no i myślę o przyspieszonej sesji - jest łatwiejsza od normalnej zawsze także uważam że... BĘDZIE DOBRZE!A studia trzeba zrobić co by maluchowi zapewnić lepsze życie - a słyszałam że mamy na studiach są bardziej ambitne i lepiej się uczą
|
|
#2390 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez tak mam...dzis jak wracalam z pobrania krwi to myslalam ze padne na ziemnie, az musialam odpoczywac co kilka krokow i tez wlasnie takie mroczki...a w domu jak wstaje to tez najpierw mi sie ciemno przed oczami robi a dopiero pozniej cos widze...
|
#2391 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A te upały są straszne. Jeszcze na dodatek mieszkam na ostatnim piętrze i czuję się jak w saunie, a do tego ta moja alergia ... Najlepszy mój sposób to zimne lody i miska z zimna wodą na ochłodę dla nóg
|
|
#2392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje kolezanki tez mowily ze z notatkami mi pomoga, nad indywidualnym tokiem tez sie zastanawiam ale mozliwe ze sie nie zgodza teraz tylko pewnie dopiero od kolejnego semestru czyli po porodzie...ale to i tak bedzie dla mnie ulga a w razie czego to zwolnienia lekarskie bede sobie zalatwiac. Po licencjacie to juz bedzie luz...bo magisterke zrobie zaocznie i dam rade...oby... ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- a tez mialyscie to badanie na WR? Bo ja sie tak boje
|
|
#2393 |
|
Zadomowienie
|
Wera... to na 1 miejscu - najlepiej jakby Twoi rodzice się spotkali z jego i porozmawiali o tej sprawie...w końcu ich to niby w jakimś stopniu też dotyka - żeby było wiadome na czym stoisz, czy możesz liczyć też na rodziców TŻta - w końcu to też ich wnuczek/wnuczka będzie. No i rozmowa z TŻ - jak on to widzi, konieczna.
Szybko ten czas zleci... potem magisterka z górki więc nie ma opcji by nie dać rady, najważniejsze by się nie poddawać.---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- miałam WR wszystko gra. Nie martw się o nic.---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=xPGaxfnxEBw
|
#2394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to najbardziej bałam się toksoplazmozy bo miałam pieska przez 15 lat i kontakt z naprawdę różnymi zwierzętami a tak w ogóle dziś wskoczyłam sobie na tą stronkę http://www.poscieldladzieci.pl/ i tam są naprawdę prześliczne komplety aż mnie korci żeby coś zamówić A te łóżeczko z tą komodą takie chcę mieć Ale chyba jeszcze troszkę poczekam aż będę po remoncie wtedy nie będę żałować
Aparacik od 16 października 2007 roku![]() http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/21799.png http://www.suwaczek.pl/cache/3e1b9e8862.png Edytowane przez oliwiakp Czas edycji: 2010-07-15 o 12:32 |
|
|
|
|
#2395 |
|
Zadomowienie
|
wera współczuję sytuacji. A jednocześnie się spytam mówiłaś lekarzowi o omdleniach bo to się powinno od razu zgłaszać.
|
|
|
|
#2396 |
|
Zadomowienie
|
Ja od 6 tc jestem na L4, trochę z własnego wyboru, ale głównie z zaleceń medycznych. Pracuję w miejscu, gdzie jestem narażona na kontakt z wieloma chorymi osobami, a nie chcę ryzykować choroby, poza tym zaciążyłam niecałe dwa miesiące po poronieniu i najzwyczajniej w świecie się boję. Dobre jest też to, że nie muszę się kisić w biurze w takie upały i jeszcze przy moich mdłościach...
|
|
|
|
#2397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2398 |
|
Zadomowienie
|
JeSuisUnPapillon super ten wozek
ciekawe ile kosztuje ![]() Co do spotkania moich i jego rodzicow to moi bardzo chca, ale teraz jego mama wyjechala na 2 tyg., moi tez w sobote wyjezdzaja na 2tyg. poza tym jego rodzice jeszcze nie wiedza....;/ no wiec ma 2tyg zeby im powiedziec Ja sie boje tego WR bo mnie lekarz kiedys nastraszyl... a mialam ze tak powiem 'przygode' z takim kolesiem co szkoda slow...;/ zaluje strasznie...chociaz on mowil ze zawsze sie zabezpieczal ale pewnie klamstwo jak nic...a ja glupia sie dalam tak nabrac potem mialam niby opryszczke narzadow plciowych...ale lekarxz tego wprost mi nie powiedzial...mowil ze moze to tez byc rzezaczka...al oklamalam go ze mam stalego partnera...balam sie ze mi powie ze to jakass kila albo hiv ;/;/;/ a treaz mam tyle stresu...hiv sie ciezko jest zarazic ale kila duzo latwiej.,..i te objawy opryszczki takie jak kily...az sie boje ![]() To jst moje drugie omdlenie, o pierwszym lekarz wie a o drugim powiem jak juz bede miec wyniki badan. Ale moja mama podobno tez takie omdlenia miala z pierwszym dzieckiem
|
#2399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Teraz mam babeczkę i dogaduję się z nią jak z dobrą kumpelą. Już na pierwszej wizycie zapytała o takie rzeczy, że nawet nie przyszłoby mi do głowy...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:05.

Małe ma 4,56 cm i wierzga niesamowicie!
bo trwały od rana do nocy jedyne co przechodziło mi przez gardło to woda z cytryną .

Haters Gonna Hate 

klask i:
mam nadzieję że jakoś
Nie jestem w stanie prowadzić zajęć