|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
witajcie kochane....
nie zagladam bo jakos nie mam wprawy pisania lewa reka.... ciesze sie ogromnnie i gratulacje dla wszystkich rozpakowanych i ich malenstw ![]() ![]() wiecie gips mi zdjeli mam tylko temblak,do 30.08!!! cwiczyc lekko zginajac i prostujac lokiec zadnego obkrecania reki i nadgarstka, mam nadzieje ze do pazdziernika dam rade normalniej funkcjonowac! ![]() ![]() ale juz wam nie truje....morze hmmmm....tez bym pojechala i chyba zmolestuje tz! ![]() u nas upaly zreszta jak w alej Polsce,wczoraj mielismy burze i jakos lepij sie oddycha dzis. pozdrawiam was i nowe boobaski ![]()
#1982 |
Zadomowienie
|
Czesc laseczki!
U was upaly a tutaj ostatnio zaczelo padac i tak juz codziennie popaduje. Mam nadzieje ze w koncu przestanie ![]() Carol kochana nic sie nie martw ze maly nie ciagnie. Naprawde Twoj stres w niczym tu nie pomoze. Czy z cycka czy z butelki to jest i tak Twoj pokarm. Jestes wspaniala mama ktora kocha swojego synka ponad zycie. A lzy w niczym teraz nie pomoga, najwazniejsze zeby Filus byl najedzony i wyspany ![]() A ja musze stwierdzic ze Anulka to maly leniuszek. Naprawde malo sie rusza. Wiem ze wszystko jest ok, dopiero co bylo robione usg, ale i tak czasem mnie zlapie taka trwoga ze cos jest nie tak bo bardzo zadko ja czuje. Dzis rano juz zaczelam potrzasac brzuszkiem bo sie przestraszylam ze cos jest nie tak a ona laskawie sie poruszyla, zmienila troszke pozycje i dalej spi. Ale moze jak juz wyjdzie to tez bedzie takim spiochem, pewnie wtedy bede sie z tego bardzo cieszyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Zakorzenienie
|
Kasiu musisz znaleść sposób na swoją Anię. Na mojego brzdąca nie działa czekolada czy coś słodkiego tylko arbuz
![]() ![]() u mnie pada, ale pot z mojego czoła, nie wiem jak w takie temperatury ja urodzę... |
![]() ![]() |
![]() |
#1984 |
Zadomowienie
|
cześć kochane!
ja też będę narzekać od rana....przepraszam.... ale wczoraj tak fatalnie się czułam wieczorem, że już myślałam, że pojadę na izbę przyjęć. nie wiem co to było, taki skurcz jakiś tam na dole czy coś, takie mega kłucie w pochwie, nie wiem czy mała tak mi na szyjkę napierała, czy co, ale zauważyłam że miałam odruch ciągłego zaciskania pipki tak jakbym się bała że mi się coś tam otworzy! najgorsze jest to, że pierwszy raz w ciąży to człowiek nie wie co to znaczy, czy to jest normalne???? tak mnie to umęczyło, wzięłam apap i zasnęłam i spałam prawie całą noc! pierwszy raz od wielu miesięcy. czy któraś z was miała takie bóle? czy to są jakieś skurcze czy coś? zauważyłam też że tak gorzej się czyję, jak nie odpoczywam tylko "latam" cały czas. jeszcze się wczoraj wkur.... bo mi przyszło pismo z zusu, że toczy się jakieś postępowanie wyjaśniające w sprawie mojego zasiłku.... kur.... co to ma być??? nie wypłacili mi jeszcze kasy za maj i skoro takie pismo przysłali to pewnie jeeszcze długo nie dostanę. i jeszcze mnie babsztyl wkurzył bo dzwoni do mnie i mówi że ja jestem jeszcze w innej firmie zatrudniona. ja jej mówię, że w tej firmie to skończyłam pracę prawie rok temu i to była zresztą umowa zlecenie, a ona na to, że jestem niewyrejestrowana i muszę to udowodnić! no to chyba nie jest mój problem! znalazłam ostatnią umowę i muszę tam dzisiaj iść im pokazać. jeszcze mnie ciągają po tych urzędach na taki upał! |
![]() ![]() |
![]() |
#1985 |
Zakorzenienie
|
nistety taki jest polski zus... ja już z góry wiem, że będę musiała za macierzyńskim latać, bow moim zakładzie pracy była reorganizacja i przed samym porodem zmieniłam zakład pracy
co do bóli to nie pomogę, ja miałam jakiś czas wrażenie, że dziecko samo wypadnie, ale było to bez rzadnego bólu... |
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Zadomowienie
|
Metropolitan ja bym poszla z tym do lekarza kocie. Mnie tez tam czasem zaboli, zwlaszcza jak ide, ale tlumacze sobie to tym ze malutka uderza glowka w szyjke i dlatego. Za to nigdy nie mialam tak zeby bol sie utrzymywal i zebym musiala brac na to leki przeciwbolowe. Mysle ze jak sie skonsultujesz z lekarzem to bedziesz spokojniejsza
|
![]() ![]() |
![]() |
#1987 |
Zadomowienie
|
no właśnie kasiu, ja też takie chwilowe ukłucia miałam, ale tak permanentnego jeszcze nigdy.... pójdę jutro do gienki.
a co do leniuszka anulki to nieźle, moja na razie robi dyskoteki i to prawie cały czas, czasami aż myślę, że to dziecko jakieś może nadpobudliwe jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1988 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie kochane!
Widze, ze ciągnie was nad morze, a ja bym sobie w góry pojechała, no ale tak zawsze jest, że nie doceniamy tego co mamy i chcemy miec cos zupełnie innego. Tylko ostrzegam że w tym tygodniu upały jak nie wiem co.Wczoraj było super wieczorem.Zerwał sie wiatr, troszkę popadało i pojechalismy na plaze.Mój tz niepocieszkony bo nie mogl sie wykapać, bo on lubi upał i slońce, a ja lezałam jak foczka przy samym brzegu morza i delektowałam sie chlodnym wiaterkiem i szumem morza ![]() Teraz moj tz pojechał rowerkiem na plaże, a ja pod wentylatorkiem ![]() Noc miałam bieganą.4 razy musiałam na kibelek latać, bo jelita mi sie skręcały. Anulko trzymam kciuki mocno mocno!!!! Carol jestes swietną mamuską i nic tego nie zmieni!Powiedz mi jeszcze co z tym konfliktem?Jaka grupe krwi ma Filus i czy dostalas zastrzyk? Kasiu super wyglądasz!!!! Metropolitan mi tez się zdarzało takie kłucie, ale zazwyczaj szybko przechodzilo.Jak ciebie to matrwi to powiedz ginkowi na nastepnej wizycie. ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Eh no i się wkurzylam. Mielismy dzisaj odkupić sofę od kolesia, taką rozkładana a wyrzucić nasza wielka kanape, tak zeby było więcej miejsca dla malutkiej.No i przed chwila sms, że już nieaktualne.........
#1989 |
Zadomowienie
|
gosiu, no widzisz, same dzisiaj takie niefajne wiadomości. mam nadzieję, że to chwilowe!
co do upałów, to teraz chyba całą Polskę zalała fala gorąca, ale powiem ci, że dla mnie upał nad morzem jest jakiś taki badziej znośny niż tu np. na śląsku... zawsze jakiś lekki wiaterek jest i tak jakoś przyjemniej.... a tu człowiek wykorkować chce normalnie. ja wróciłam już z zusu, no i tak jak myślałam, babsko powiedziało że jest jakieś postępowanie i na pieniądze z tej drugiej firmy bedę musiała poczekać sobie jeszcze. jak zapytałam, dlaczego, to powiedziała tylko, że bardzo krótko tam pracowałam.... jestem wkurzona, myślałam, że zamówię fotelik, przewijak, wanienkę i rożek, a tu dupa. no chyba że jakiś nagły napływ będzie gotówki.... carol, nie przejmuj się kochana, to musi być trudne, ale przetrwacie to. poza tym, może jak chwilkę odpoczniecie od cycusia i nie będzie takiej presji to powolutku mały jeszcze zachce? a jeśli nie chcesz się jeszcze poddawać, to może skorzystaj z pomocy doradcy laktacyjnego, słyszałam, że te babeczki naprawdę potrafią pomóc i wesprzeć człowieka. grunt, żebyście byli z maluszkiem oboje zadowoleni, a to na pewno dla ciebie będzie łatwe, bo jesteś Supermamą!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Zakorzenienie
|
Carol
![]() ![]() Jesteś dobrą mamą. Pokarm będziesz dawać swój, więc to też wysiłek z twojej strony. A to, że twój pokarm poleci przez butelkę, a nie prosto z cycka... no cóż... nie znaczy, że od razu jakaś wyrodna jesteś albo co.... Metropolitan ja takie kłucie w szyjce miałam w pierwszej ciąży, ale prze całą. Moja córcia leżała bardzo nisko w drogach rodnych i stąd ten ból był. Do tego ciągłe krwotoki i skurcze. Już w 7 m0cu miałam rozwarcie na 2 palce z tego powodu. Może malutka ci też uciska na szyjkę. Powinnaś dać to zbadać, żeby czasem ci się rozwarcie nie zrobiło. Kasiu_Dublin najważniejsze, że Anulka się rusza. A to, że jest spokojniejsza, to wręcz powód do radości ![]() Mój to tak strasznie kopie i fika, że zastanawiam się czy on w ogóle kiedyś śpi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1991 |
Rozeznanie
|
Padam, rozpływam się!!!!! Uffff jak gorąco!!!! dzisiaj czuję się fatalnie!!! już nie wiem jak sobie pomóc!!!
Metropolitan - przykro mi skarbie, że masz takie problemy z zus-em.. nasza polska rzeczywistość, tyle człowiek odprowadza składek, a jak coś maja człowiekowi wypłacić, to zawsze są jakieś problemy!!! mam nadzieję, że wszystko się szybciutko wyjaśni i dostaniesz pieniążki ![]() Kasiu - Anulka to grzeczniutka dziewczynka.. nie chce mamusi dokuczać, a druga strona jest taka , że ma już zapewne malusio miejsca!!! ![]()
#1992 |
Zadomowienie
|
weronisiu, właśnie, ja mam takie uczucie, jakby mi się tam miało rozwierać już coś. może bejbi leży nisko faktycznie, w ogóle mój brzuch jest od początku jakiś taki nisko zawieszony, ale nie wiem czy to ma coś do rzeczy.
pójdę jutro to się zbadam, ostatnio też mówiłam jej o kłuciach (tylko że wtedy jeszcze takie lajtowe były) ale stwierdziła że z szyjką wszystko w normie. moja malutka też chyba nie śpi w ogóle, kopie i kopie, wierci się, przekręca, drapie, puka..... łobuzy jedne! powiem wam, że ostatnio przez te bóle, to nawet nie mam ochoty się kochać z małżem, tzn. ochotę mam wielką, ale boję się. także na razie się wstrzymujemy, ciekawe co lekarka powie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1993 |
Rozeznanie
|
Metropolitan- trzymam kciukasy za jutrzejszą wizytę... a jeśli chodzi o przytulanki z mężem, to powiem Tobie , że nie Ty jedyna.. u nas przytulasków nie było już chyba ze 3 m-ce.. ja ciągle na coś narzekałam no i pomimo, ze nie było zabronione przez lekarza, to ja czułam jakiś lęk... ochota czasami jest straszna, ale co tam... nawet Tz nie nalega, nie wspomina ...
![]()
#1994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam ochotę, ale w trakcie tak bardzo mnie boli, że unikam sexu jak ognia. Ból jest straszny. Mam wrażenie, że mam tam za ciasno i za nisko to wszystko i nic mi już tam się nie zmieści ![]() ![]() Ja się już ulatniam z forum, bo w moim pokoju zrobiło się 30 stopni i ledwo żyję. Ogólnie słabo się czuję przez te upały. Dyszę i dyszę. No i nerka mnie boli.... Trzymajcie się... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1995 |
Wtajemniczenie
|
czesc mamuśki dziękuję za gratulacje, nie odzywam sie same rozumiecie
![]() Dołączam mojego Miśka;* |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1996 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1997 |
Zakorzenienie
|
Kochane moje dziewczynki bardzo dziękuję za wsparcie i otuchę
![]() Już dzisiaj jest lepiej, tzn nie płącze i oswoiłam się z myślą, ze przecież to mój pokarm je Filipek i daję mu to co najlepsze, najważniejsze jest to, ze mamy spokojny dzień, bez nerwów małego, bez presji karmienia, bez ciągłego cycolenia, że ja nic zrobić nie mogłam, a byłam do tego ledwo żywa. I to dopiero niecały tydzień po porodzie takie jazdy, co by było dalej jakby chciał więcej jeść a nei umiał wyssać?! Masakra jakaś. Weronisiu masz świętą rację dziękuję Ci kochana ![]() Weronisiu powiedz mi czy Ty odciągałaś pokarm, moze Monika i Kasia tez ile za jednym razem Wam się udawało odciągnąć?? Ja średnia z obu piersi 90 ml odciągam ale tyle, bo już nie mam siły więcej pompować a jeszcze tam jest pokarm. Karolinko ja te kłucia miałam do końca ciąży, były wredne i męczące jak szlag ale nic sie nie działo groźnego, sama widzisz, ze Filipuś calutki i zdrowiutki i nic się nie stało. Trzymam kciuki za wizytę, na pewno wszystko będzie dobrze ![]() Kasiu D nie wszystkie dzieci są takimi wierciołami jak mój i Weronisii czy Karolinki, Twoja Anulka widocznie jest małym leniwcem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wklejam Wam elaborat o porodzie ![]() Pisze bez poslkich znakow zeby było szybciej ![]() W srode 07 lipca musialam na 20 być w szpitalu. Jak przyjechałam zrobili mi ktg, wszystko było pieknie, sympatyczna pani polozna powiedziala,ze takiego pieknego brzuszka dawno nie widziala, takiego okraglinka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1998 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
Zadomowienie
|
rany, carol, przeraziła mnie twoja relacja.... jejku, człowiek rzeczywiście się więcej spodziewa po prywatnej klinice, a tu takie rzeczy.... wiesz co, mi wszyscy też mówią "nie spodziewaj się królewskiego traktowania" jak mówię o swoich obawach, ale co to za gadanie, czy człowiek już nie ma prawa do normalnej ludzkiej życzliwości?? i normalnego traktowania? ja nic więcej nie wymagam, tylko żeby personel był kompetentny, uprzejmy i odnosił się z szacunkiem, czy to jest tak wiele??????
![]() ale co zrobić...najważniejsze że Filipek urodził się zdrowy i że ty to też tak dzielnie przetrwałaś. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2000 |
Zadomowienie
|
Wow Carol niesamowita lektura! Przykre kiedy sie czyta o takim traktowaniu przez personel szpitala. Po prostu rece opadaja bo tak naprawde gdzie by sie nie poszlo to wszyscy mysla ze robia laske. Az ma sie ochote krzyknac ze to jest Twoja praca i zasrany obowiazek mi pomoc i dostajesz za to kase! Ja rozumiem ze wiele osob mysli ze za malo zarabiaja ale zeby w taki sposob okazywac swoje frustracje to po prostu skandal. Juz nie wspomne o tym jedzeniu... Kochana ja rozumiem ze ty za to placilas tak? Szok po prostu! Ale jakby nie bylo Filipek jest sliczny i zdrowy i juz go macie u siebie w domku. Wogole jak sie zachowuje ojczym ostatnio?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2001 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2002 |
Zadomowienie
|
I jeszcze mój brzuchol 23tc i + 6,5kg, a już czuję się wielka..
Codziennie mnie zachwyca Twoje maleńkie życie.. Edytowane przez M25 Czas edycji: 2010-07-24 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Zakorzenienie
|
Piekne zdjecia maluszkow
![]() Carol, zaraz przeczytam Twoja opowiesc, ale jakos sie boje... ![]() M25- piekny brzuszek. Ja chcialabym taki zgrabny. Zaraz pekne, tak sie najadlam pysznosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2004 |
Zakorzenienie
|
Carol oo maatko..
![]() Ale i mi pękła żyła przy kroplówce.. ![]() A jedzenie rzeczywiscie niezbyt przemyślane dla karmiacej bylo i u mnie.. pomidory, kiełbasy, sałaty itp itd.. ![]() Byłam z Tż dziś na plaazyy.. tak faajnie byyło ![]() Blanka przekręca sie juz pięknie z plecków na boczek i z boczku na plecki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2005 | |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek kochane
![]() My od 6 na nogach, malutek jadł o 2 i o 6 właśnie, ja odciągnełam przez noc i rano 260 ml ![]() ![]() ![]() Karolinko i Kasieńko dziękuję , że mnie rozumiecie, wczoraj tak się wkurzyłam na tą laskę, ze nie wiem, z resztą wkleję Wam link do tego forum śłaskich mamusiek, ja tam pisałam dlatego, ze rodziąłm na Łubinowej, ale żadki i teraz chyba przestanę, tam mnie ta jedna tak potraktowała,a jeszcze napisałam parę słów na forum typowo o tym szpitalu i tam tez mnie tak potraktowano. Co najlepsze, ze tam sa 2 pietra, my lezalysmy na I a wiekszosc lezy na II widocznie miejsc nie bylo, no i jak czytam ,ze wszystko pieknie tam jest i opieka super, to jeszcze bardziej szlag mnie trafia, co to jest za jakies wyroznianie pieter czy co, noz kurde o co chodzi, przeciez ja sobie tego nie wymylilam, z reszta Ania tez nie , bylysmy tam jak 5 kolo u wozu ktore przeszkadza. Przykre powiem Wam. Znacie mnei już treoszke i wiecie, ze nie jestem zmanierowana i nie oczekuję za wiele, tak jak Karolinka pisze ludzkie traktowanie i opieka wystarczą i pomoc, a tam nie mogłam na to liczyć. Co do opłat, Karolinko ja nic nie płaciłam, ale haracz swój i tak dałam płacac za każda wizytę 9 miesięcy. Musicie kochane uważać po prostu na wszystko, i nie pozwolic się tak traktować, ja chyba jestem taka dupa wołowa i nie odzywałam się, ale wszystko mnie bolało i nie miałam siły, no i mężuś był ze mna i tylko na niego mogłąm liczyc. Kasieńko w domu jest cisza, mama mu wysłaął zdjęcia Fifika tylko, nie widział go na żywo, omijamy sie dalej i jest spokoj, nikt mi nie zwraca uwagi , nie denerwuje, sytuacja jest chora, ale przynajmniej mamy święty spokój. A tu link do tego forum: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=398639&page=22 ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
Jak super, ze Blaneczka zdobywa coraz to nowe umiejętności!!! Już jest taka duża i śliczna! Mój mały zorientował się, że oprócz płączu można wydawac dźwięki, wyobrażacie sobie??I mói aaaaaaaaaaaa i eeeeeeeeeeeee niesamowity jest po prostu ![]() A dzisiaj o 8:20 kończymy tydzień !!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2006 |
Zakorzenienie
|
Mam już tydzień
![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-07-15 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2007 |
Zakorzenienie
|
Jejku jak ten czas leci...
![]() ![]() ![]() Co do tej opieki w szpitalu, przeczytałam i jestem przerażona... po prostu brak słow... widać że prywatne szpitale zrónuja sie z panstwowymi... ![]() Ale najwazniejsze ze obylo sie bez komplikacji i macie kruszynke przy sobie ![]()
#2008 |
Zakorzenienie
|
Carol gratki dla Filipka z okazji tygodnia
![]() ![]() co do opieki w szpitalu to ja nie potrafię zrozumieć jak te babska mogą być takie wredne. Ja jak rodziłam Oliwię to pobyt w szpitalu wspominam dwojako. Porodówka i poród, pomimo bólu jakby nie było super, opieka troska itp a 3 dniowy pobyt na noworodkach trauma, zero zainteresowana, jedzenie masakra, także modliłam się żeby te 3 dni jak najszybciej minęły... |
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | |
Zadomowienie
|
Carol, wyslałam ci wiadomość na priv
Filipek jest piękniusi, a jaki malutki.... jejku, ja już dzień w dzień czekam i czekam..... tak mi się dłuży już.... chcę maleństwo już przytulać ![]() dzisiaj chyba jeszcze większy upał ma być niż wczoraj...... ja się dzisiaj wybiorę do tej lekarki mojej, niby już nie kłuje, ale lepiej dmuchać na zimne... aaa, zrobiliśmy wczoraj na allegro mega zakupki dla małej: przewijaczek, prześcieradełka, termometr, śliniaki, butelki, smoczki, i 2 rożki ![]() jeszcze tylko potrzebuję do porodu: majtasy, podpachy, podkłady, jakiś szlafroczek, i chyba tyle... ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2010 |
Zakorzenienie
|
metropolitan a im bliżej tym bardziej się dłuży...
ja już chodzę cała obolała, brzuch boli jak na @ i się zastanawiam zacznie się dziś czy nie??? masakra normlanie u mnie w szpitalu podobno coś pod tym względem się zmieniło. Zobaczymy ocenimy, chociaż moja ocena może nie być adekwatna do stanu faktycznego, bo tym razem mam szwagierkę, która pracuje na ginekologii i mogę być traktowana lepiej (no nie oszukujmy się, ale znajomości dużo robią) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.