Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-15, 06:26   #4741
melabn
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chciałam zapytać, czy miałyście w 15 tc bóle kłujące w okolicy jajnika? ja wczoraj miałam takie bóle jakby ktoś mnie tam łapał co chwilę i ściskał za jajnik. dodam, że usg wszystko ok. badanie gin też. co to mogło być? w ogóle wczoraj czułam się fatalnie, bolała mnie głowa, bylo mi słabo. myślę, że to nie były bóle macicy.
spokojnie, takie bole sa czeste w ciazy, ja tez mialam i mam nadal.Skoro w usg i badaniu ginekologicznym jest ok to nie ma sie czym martwic, nastepnym razem jak boli wez no-spe
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 06:34   #4742
Layla79
Zakorzenienie

hm.. ale co to mnie boli? pytałaś może swojego lekarza? ja idę dopiero w pon. na kolejne badanie.
nie wiem, czy tylko ja się czuję tak słabo w ciąży? dziewczyny ja po wejściu na I piętro muszę usiąść, bo mam mroczki przed oczami, wieczorem od 18 do 20 zasypiam, potem budzę się o 2 wnocy, nie śpię do 5, potem znowu od 5 do 8.. wczoraj 3 razy wymiotowałam wodą
obawiam się ruszać na miasto, żeby nie zasłabnąć za kierownicą.
na szczęście brzuch mi urósł. nie jest jakiś wielki, ale jest
już się nie mogę doczekać kolejnego usg. ponoć można iść pomiędzy 18 a 20 tc? to prawda? czy mogę zrobić dwa usg w 18 tc i 20 tc? bo chciałam zrobić w przychodni przyszpitalnej i u pryw. lek. czy to szkodliwe? chyba nie?
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 06:57   #4743
79 Marta
Wtajemniczenie

Witam, USG można robić często, ja mam co 3 tygodnie na każdej wizycie.
Stary 2010-07-15, 07:03   #4744
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
Witam, USG można robić często, ja mam co 3 tygodnie na każdej wizycie.
Pozazdroscic

Nie spalam prawie przez tego zeba dopiero nad ranem po 5 przestal mnie tak mocno bolec. Najgorsze jest to, ze myslalam ze to na gorze, a tez nadole mnie cos boli.
Ide zaraz sie przejsc bo kolo mnie jest Caritas i stomatolog, tylko nie wiem od ktorej ale to niedaleko to sie przejde. Mam tylko nadzieje, ze sprzetu nie maja z lat 60tych.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 07:08   #4745
mamuska003
Raczkowanie

Cześć dziewczynki
Źle się dzisiaj czuję Boli mnie brzuch, nie wiem czy to żołądek czy coś innego. Teraz wszystkie bóle wyglądają tak samo. Jest mi niedobrze i zaraz chyba pójdę W robocie trzeba siedzieć i mam tyle do zrobienia a nie mam siły, chyba się zwolnię dzisiaj.

Edytowane przez mamuska003
Czas edycji: 2010-07-15 o 07:09
mamuska003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 07:32   #4746
kretencja
Zakorzenienie

Cześć, kochane.

Mamuska, mnie też wczoraj cały dzień brzuch bolał. Nie aż tak jak piszesz, ale jednak było to nieprzyjemne. Cały dzień praktycznie byłam wzdęta, miałam jakieś kolki, coś mnie ciągnęło w podbrzuszu bardziej... No ale chyba minęło, przynajmniej na razie. Cóż, zdarza się...

Layla, nie zaszkodzi na pewno jak zrobisz dwa USG w krótkim odstępie. Ja wprawdzie ostatnio byłam w 13 tygodniu, a kolejne dopiero mam w 24 Ale oczywiście można robić znacznie częściej. W niektórych źródłach czytałam, że dzidziuś za tym nie przepada, ale nie wyrządza mu to szkody.
Co do samopoczucia, to nie jest mi aż tak słabo, ale na pewno znacznie szybciej się męczę. Po przejściu średnio szybkim krokiem kilkuset metrów jestem zasapana i strasznie łomocze mi serce. Cóż, układ krwionośny działa na zwiększonych obrotach, zdaje się, że nic w tym dziwnego... Ale jeśli często robi Ci się słabo, to może to kwestia ciśnienia? Niskiego cukru? Sama nie wiem...

W Łodzi znów upał i zaduch, zwariować można.
A ja dziś w końcu idę do fryzjera Ciągle nie podjęłam ostatecznej decyzji, ale chyba nie będzie to bardzo radykalne cięcie jeszcze (na chłopaka) - niech mąż jeszcze trochę ma przyjemność Raczej dosyć krótki, wycieniowany bob

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-07-15 o 07:34
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 08:08   #4747
Beata_Batumi
Zadomowienie

Mnie też brzuszek pobolewał- to od przeforsowania- trzeba mniej chodzić (albo wolniej) i więcej leżeć- tak mi zaleciła położna na szkole rodzenia. Wczoraj się nasprzątałam ale na szczęście nic nie bolało oprócz pleców nisko- ruszyć się nie mogłam. Jak siedzę to jest ok ale jak trochę poleżę to zaraz ból mi wchodzi w plecki. No cóż, uroki ciąży... Poza tym też łapią mnie skurcze w nocy- w łydkach, na szczęście dopiero 3 razy.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-15, 08:15   #4748
Aliszcze
Zakorzenienie

mnie też czasem pobolewa brzuch i zwykle o jest od przeforsowania (np podczas sprzątania). A myślę Layla, że te mroczki przed oczami i omdlenia to ciąża plus upały. Ja przez te upały czuję sie strasznie, dziś głowa mnie boli. A przecież wiele nie robię. Jesli sporo wymiotujesz to warto p[ogadać z lekarzem o tym.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 08:49   #4749
ranka
Kici kici miau miau

Cytat:
hm.. ale co to mnie boli? pytałaś może swojego lekarza? ja idę dopiero w pon. na kolejne badanie.
nie wiem, czy tylko ja się czuję tak słabo w ciąży? dziewczyny ja po wejściu na I piętro muszę usiąść, bo mam mroczki przed oczami, wieczorem od 18 do 20 zasypiam, potem budzę się o 2 wnocy, nie śpię do 5, potem znowu od 5 do 8.. wczoraj 3 razy wymiotowałam wodą
już się nie mogę doczekać kolejnego usg. ponoć można iść pomiędzy 18 a 20 tc? to prawda? czy mogę zrobić dwa usg w 18 tc i 20 tc? bo chciałam zrobić w przychodni przyszpitalnej i u pryw. lek. czy to szkodliwe? chyba nie?
teoria mowi 20+/- 2 tyg ale najlepiej isc w 22 tyg

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 08:54   #4750
Anecka
Zakorzenienie

Ja dzis mam mroczki przed oczami, w glowie mi sie kreci i doszlam ledwo do dentysty i mowilam ze mam pecha, dopiero w poniedzialek bedzie Musze pocierpiec 4 dni. Jeszcze do jednej pojade, ale czekam na kolezanke, bo jest mi slabo i nie za dobrze sie czuje na wyprawę
Juz mnie brzuch boli na mysl ze musze cisnac sie w autobusie..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 08:55   #4751
kropka27
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Wczoraj byłam na USg- i lekarz mówi że wszystko ok. jedynie zniepokoił się wymiarami dziecka
FL 373 mm
BDP 554 mm
FL/BDP = 67% (norma 71-coś)
I znów mam powód do zmartwienia- kurde...
Powiedział, że na następnej wizycie za 4 tyg. znów zrobi USG aby sprawdzić jak rośnie dziecko.
Prosze napiszcie mi jakie macie wymiawy dzidzi z okresu 20-23 tc dla porównania.
Strasznie boję się wad genetycznech (zespół Downa) przecież w13tyg. nie było widać kości nosowych (niby za tydzień juz widział je) a teraz ta główka- wiem panikuję ale jednak boję się....

Ps. Wczoraj już nie był taki pewnien czy to chłopiec- bo po prostu nie widział
kropka27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-15, 09:07   #4752
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka27 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Wczoraj byłam na USg- i lekarz mówi że wszystko ok. jedynie zniepokoił się wymiarami dziecka
FL 373 mm
BDP 554 mm
Powiedział, że na następnej wizycie za 4 tyg. znów zrobi USG aby sprawdzić jak rośnie dziecko.
Prosze napiszcie mi jakie macie wymiawy dzidzi z okresu 20-23 tc dla porównania.
Strasznie boję się wad genetycznech (zespół Downa) przecież w13tyg. nie było widać kości nosowych (niby za tydzień juz widział je) a teraz ta główka- wiem panikuję ale jednak boję się....

ja jestem dopiero w 17 tc wiec nie pomoge, ale przecież dzieci różnie rosną, także jestem pewna, że to nic złego moga wystepować różnice

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 09:08   #4753
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka27 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
FL 373 mm
BDP 554 mm

Ja mam takie wyniki( 20 tydz+6 dz):
BPD= 4,48 cm
FL= 3,62cm
FL/BPD= 81%
i mam masę innych pomiarów.
Nic się nie bój - wszystko jest dobrze.

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 09:09   #4754
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Dziewczyny, chciałam zapytać, czy miałyście w 15 tc bóle kłujące w okolicy jajnika? ja wczoraj miałam takie bóle jakby ktoś mnie tam łapał co chwilę i ściskał za jajnik. dodam, że usg wszystko ok. badanie gin też. co to mogło być? w ogóle wczoraj czułam się fatalnie, bolała mnie głowa, bylo mi słabo. myślę, że to nie były bóle macicy.

Tak,ja mialam takie bole - czasami zginalam sie w pol z bolu.
Ja mysle, ze czesc winy za to ponosi pogoda - bo jest naprawde goraco , a nasze organizmy musza jakos sobie radzic z tym

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Ja nawet po krotkim spacerze musialam siadac na lawce bo bylam pewna ze za chwile zemdleje - uczucie okropne.

A co do jezdzenia - teraz sie boje troche bo lapia mnie skurcze w nogach - jesli zlapalby mnie podczas jazdy moge spowodowac wypadek
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 09:24   #4755
kliwia
Zakorzenienie

dziewczyny, a ja sie zasnatawiam - bo mam wizyte u mojego hematologa, i czy w ciazy po 20 tygodnu bedzie na usg widac inne moje narzady, zeby mogl je obejrzec? czy tylko dzidziol mu sie pokaze i nic wiecej yhm.?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 09:41   #4756
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

DZIEŃ DOBEREK WSZYSTKIM!!!

Nadrobiłam zaległości i postaram się poodpowiadać ale bez nickow - wybaczcie

1. Tak, juz pamietam ROZEK fajniutki
2. Wszystkie NOWE rzeczy dla malenstwa nalezy prac i prasowac w wys. temp. - jaka tylko dozwolona, po czasie sie zwalnia tempo
3. Ja stosowalam na poczatku PLATKI MYDLANE BAMBI _ sa tez do pralki , jeszcze wczesniej plyn LOVELA _ maly mial jednak uczuclenie i wszystko musialam na nowo przepierac :/ Po 9 mies. pozwolila mi jego skorka przejsc na nasz proszek PERSIL color, nie daje mu plynu do plukania - nie chce ryzykowac wykwintami na skorze
4. ANECKA - podzwon po przychodniach kochana - mow ze jestes w ciazy masz okropny bol zebow i dziasel, ze przeszlo ci do krtani z bolem i Cie zarejestruja - 4 dni moga doprowadzic do powaznego zapalenia a po co masz sie meczyc z nastepne dwa tygodnie? Potem juz moga nie trafic z antybiotykiem jak i bakteryjny zespol ci sie dolaczy... a nie wszystkie w ciazy sa dozwolone...
na pewno nei beda ci teraz kazac usuwac bo i nie mozna, najpierw musza zajac sie stanem zapalnym... wiec trutka, mascie albo antybiotyk, potem ewentualnie wiercenie etc...
Podaje Ci nr tel na Biegunowa:768562188 (zadzwon jak najszybciej bo rej chyba do 11 - nie pamietam:/) chociaz z bolem i bez wczesniejszego umowienia przyjmuja
A tu do pryawtnego na VITA babka superniasta BOJAROWICZ - tez opisz sytuacje jak nie dzis to jutro - w razie czego powiedz ze tylk ona spogladniecie czy antyb. potrzebny... 604594837

Malkiewicz ponoc rzeczywiscie robi usg jak potrzebuje inf. nie czesciej niz 3-4 razy przez 9 mies. chyba ze cos mu sie nie zgadza... ale ogolnie jest ok, tylko mi u niego przeszakdza to ze sie wypytuje a nie mowi, nie opisuje poza serduszkiem pikajacym no i jak bylam u niego na NFZ to dal mi skierowanie na badania prywatne, a to jest niedozwolone... w kulki polecial, mimo to szanuje go, bo podratowal mi karmienie piersia przy stanie zap. ktore i tak skonczylo sie kwasnym mlekiem :/ niestety...
5 BOLE< KLUCIA - normalka w ciazy jak nie ma plamiec, wybroczen z pochwy to jest ok, chyba ze sie nasilaja i powtarzaja nawet regularnie wtedy do lekarza nalezy sie udac, bo to juz nie macica rozwierajaca sie, koscia lonowe przygotowujace sie do porodu - rozszerzenie, jajniki, wiazadla, ale moze byc np, nadzerka
6. SLABOSC W CIAZY ;( niestety i ja ja mam , a i nadpotliwosc... wchodzac po paru schodach mam sapke, ocieazalosc, klocia, bole brzucha przy pepku, rece mi zaczynaja puchnac, a najgorsze UPALY od ktorych wymiotuje tez nawet woda - poprostu trzeba unikac slonca - a jak to zrobic jak nawet po 18 u nas grzeje skwar - szok

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

KROPECZKO nie przejmuj sie i nie zamrtwiaj
Kazdy z nas jest indywidualny, ma swoje tempo zycia i ROZWOJU to samo z malenstwami naszymi - granice sa wytycznymi - Twe wyniki nie odbiegaja duuuuzo, nie przesadzajmy, dziecina musi miec swoj czas i trzeba mu go dac, poza tym wymiary na niektorych sprzetach nie sa adekwatne do tego co jest w rzeczywistosci w naszym brzuszku !
Podam Ci przyklad:
- w 38-40 t.c. 1 - lekarze stwierdzili, ze nasz synek bedzie mial powyzej 4400 i dl ok 60, balam sie o maluszka :/
PO CESARCE byli w szoku a ja spokojem sie palalam o wage bo mial 3550 i mial 52 cm
- Moja kolezanka urodzila teraz dziewczynke - ma 46 cm waga 2600 - ale wszystko jest w normie, mama kruszynka, tata malutki i oboje chudzi... poprostu niektorzy z nas sa niscy, mali i chudzi inni wyzsi, grubsi etc...
a główka bedzie miec odpowiednie wymiary do calego korpusu ciala zobaczysz

NIE ma co sie sugerowac malymi odstepstwami bo bysmy zwariowali!!! Wody plodowe znieksztalcaja nawet pomiary, a nawet jesli tak nie jest to maluch bedzie jeszcze rosnac i dojdzie do wymierow odpowiednich dla siebie nei tabeli

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Mamuski a czy kazda z was miala robione tsh??? Jak nie przy najblizszej wizycie poproscie o nie - n akase chorych jest darmowo i powinno byc wykonane nawet u osob zdrowych przynajmniej 1/2 razy w ciazy
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 09:49   #4757
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Ktora z dziewczyn wybiera sie na targi Mother & Baby do Wrocławia?
Stary 2010-07-15, 09:57   #4758
M25
Zadomowienie

Cytat:
USG możesz robić często, nie jest niebezpieczne dla dzidziusia.
Stary 2010-07-15, 09:59   #4759
kretencja
Zakorzenienie

Pelnia, ja właśnie na najbliższej wizycie chcę poprosić gina o skierowanie na wszystkie trzy hormony tarczycy. W dzieciństwie leczyłam się na nadczynność. Wprawdzie jakiś rok przed ciążą wyszły OK, ale wiem, że w ciąży powinno się to mieć pod kontrolą. Nawet jak mi nie da, to zrobię na własną rękę.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-15, 10:12   #4760
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
co to za targi - mozesz napisac cos wiecej pierwsze slysze o czyms takim

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Pelnia, ja właśnie na najbliższej wizycie chcę poprosić gina o skierowanie na wszystkie trzy hormony tarczycy. W dzieciństwie leczyłam się na nadczynność. Wprawdzie jakiś rok przed ciążą wyszły OK, ale wiem, że w ciąży powinno się to mieć pod kontrolą. Nawet jak mi nie da, to zrobię na własną rękę.
DOKLADNIE KRETENCJA brawo dla Ciebie - z tego co wiem to tylko TSH moze byc na NFZ, ale moze tylko u nas w rejonie... tak czy siak warto dla zdrowia swojego i malenstwa bo to badanie jest tak samo wazne jak krzywej cukrowej, a wiekszosc lekarzy je omija jeszcze niestety jak nie ma wywiadu obciazajacego, tak jak cukrzyca moze sie pojawic w ciazy tak samo niedo lub nad - czynnosc

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Zabrali nam dzis wode (ulice remontuja) zdarzylam poprac i ugotowac zupe, troche do wiader ponalewac wody, ale niestety nie moge zabrac sie za kompocikowanie z czeresni, a cala lodowa ich :/ mam tylko nadzieje, ze sie nie popsuja bo ogromna szkoda by byla!
Stary 2010-07-15, 10:14   #4761
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
co to za targi - mozesz napisac cos wiecej pierwsze slysze o czyms takim

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

DOKLADNIE KRETENCJA brawo dla Ciebie - z tego co wiem to tylko TSH moze byc na NFZ, ale moze tylko u nas w rejonie... tak czy siak warto dla zdrowia swojego i malenstwa bo to badanie jest tak samo wazne jak krzywej cukrowej, a wiekszosc lekarzy je omija jeszcze niestety jak nie ma wywiadu obciazajacego, tak jak cukrzyca moze sie pojawic w ciazy tak samo niedo lub nad - czynnosc

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Zabrali nam dzis wode (ulice remontuja) zdarzylam poprac i ugotowac zupe, troche do wiader ponalewac wody, ale niestety nie moge zabrac sie za kompocikowanie z czeresni, a cala lodowa ich :/ mam tylko nadzieje, ze sie nie popsuja bo ogromna szkoda by byla!

7-8 sierpnia sa we Wroclawiu od 10-17- bilet 12 zl - mozesz zrobic zakupy dla maluszka po atrakcyjnych cenach, posluchac lekarzy, poloznych, wziac udzial w zajeciach - nauczyc sie chustowania i masy innych rzeczy.

Ja ide
Stary 2010-07-15, 10:20   #4762
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
7-8 sierpnia sa we Wroclawiu od 10-17- bilet 12 zl - mozesz zrobic zakupy dla maluszka po atrakcyjnych cenach, posluchac lekarzy, poloznych, wziac udzial w zajeciach - nauczyc sie chustowania i masy innych rzeczy.

Ja ide
Chustowanie mnie przyciąga
Gdzie będą targi i czy jest jakiś spis co o której godzinie i w danym dniu??
Stary 2010-07-15, 10:22   #4763
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
Chustowanie mnie przyciąga
Gdzie będą targi i czy jest jakiś spis co o której godzinie i w danym dniu??
wpisz w wyszukiwarke MOTHER&BABY
i wyszuka Ci link do strony ttargow , o ile dobrze pamietam w Hali Tysiaclecia?Stulecia?
Nie jestem z Wroclawia
Stary 2010-07-15, 10:25   #4764
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

ZNALAZŁAM!!

Mały śpi to mozna pobaraszkowac na necie heh

Mamy stronke
http://www.motherandbaby.pl/index.php?page=21

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
wpisz w wyszukiwarke MOTHER&BABY
i wyszuka Ci link do strony ttargow , o ile dobrze pamietam w Hali Tysiaclecia?Stulecia?
Nie jestem z Wroclawia

tak, tak, juz mam a skad jestes jesli mozna wiedziec?
Stary 2010-07-15, 10:27   #4765
79 Marta
Wtajemniczenie

kropka27 właśnie zajrzałam do mojego wyniku badania połówkowego, mam coś takiego
BPD/OFD 85% ( 70-86% - to chyba norma), połowkowe mialam w 20tc i 4 dni.
Stary 2010-07-15, 10:28   #4766
M25
Zadomowienie

Cytat:
a kiedy są ?
Stary 2010-07-15, 10:32   #4767
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
a kiedy są ?
jest na stronce

7-8 sier. Wrocek
19-20 czerwiec bylo w Warszawie a w maju byly w Krakowie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-15, 10:35   #4768
vikicullen
Zadomowienie

Hejka wczoraj poszłam do apteki po coś do płukania na te spuchnięte dziąsło i mowie babie, co poleca dla kobiet w ciąży i dała mi: Tinctura Salviae z szałwią. Wracam do domu, czytam ulotkę a tam pisze- nie stosować w ciąży ani w okresie karmienia!! i co teraz? a z apteki babka to poleciła mi

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 10:36   #4769
kropka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
kropka27 właśnie zajrzałam do mojego wyniku badania połówkowego, mam coś takiego
BPD/OFD 85% ( 70-86% - to chyba norma), połowkowe mialam w 20tc i 4 dni.
Ale wymiar OFD to wymiar potyliczno-czołowy, a jakie masz wymiary BPD i FL? Ja nie mam tego wymiaru OFD.
kropka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 10:43   #4770
ranka
Kici kici miau miau

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Hejka wczoraj poszłam do apteki po coś do płukania na te spuchnięte dziąsło i mowie babie, co poleca dla kobiet w ciąży i dała mi: Tinctura Salviae z szałwią. Wracam do domu, czytam ulotkę a tam pisze- nie stosować w ciąży ani w okresie karmienia!! i co teraz? a z apteki babka to poleciła mi
nie daj sie zwariowac. pilas czy plukalas? bo jak plukalas to przeciez tak naprawde do krwioobiegu nie przejdzie nic lub bardzo mala ilosc a co za tym idzie do maluszka nic nie dojdzie

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości