|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Cytat:
Tzn ja to tak rozumiem ![]() Jak bedzie głodny to na pewno Ci da znać
|
|
|
|
|
#2312 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2313 |
|
Rozeznanie
|
ja przez kilka dni tez podawalam herbatkę i bylo ok ale polozna mnie nastraszyla ze to najprostsza droga do kolek
no ale moja ma dopiero 2 tygodnie wiec moze jest za młoda ![]() ale jezeli lubi czysta wode to poki co bedzie pic wode ![]() mam wrazenie ze wasze dzieciaczki to juz dorosłe bobasy wedlug mojej córci.. ![]() wczoraj pierwszy raz bylysmy na spacerze troszke pozno ale z 2 powodow... 1. dopiero przedwczoraj odebralismy wozek 2 dopiero od poniedzialku moge chodzic bez bólu, mysle ze szwy na pochwie wreszcie puscily i juz nie ciagna uffwlozylam malą spiaca do wozka ale zanim zjechalysmy na dol juz sie poplakala... i tak przez okolo 10 minut.. dalam jej pic ( normalnie bym dala cyc ale na ulicy nie za bardzo... heheh) i o dziwo stwierdzila ze z braku cyca i gumiaczek dobry bo sie uspokoila a po minucie jazdy zasnela... w jakich godzinach wy spacerujecie? |
|
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My teraz w te upały wychodzimy ok 19 na dwór. |
|
|
|
|
#2315 |
|
Rozeznanie
|
no walsnie jak juz nei prazy to najlepiej, ale jesli musze np po zakupy wyjsc do sklepu czy cos... to chyba nie zaszkodzi wczesniej...?
aha Róża wciaz nie robi kupasiu... tzn po czopku w sobote zrobila, dzis zapodam jej znowu, bo tak mam zalecone od lekarki i poloznej.. podobno niektore dzieci tak maja ale jakos mi to spokoju nie daje.. musze dzis umowic mala do ortopedy, zebym nie zapomniala! oho, oczeta sie otwieraja powolutku...
|
|
|
|
#2316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja spaceruje o 9tej rano i okolo 18 bo o 19stej kapanie co do robienia kupek ja nie dawalbym czpow tak wczesnie tym bardziej ze nie placze , wiec nie ma zaparcia...niektore dzieci robia kupe co kilka dni i jesli nie towarzyszy temu dyskomfort maluszka nie jest to odstepstwo ...a do czopkow szybko sie przyzwyczaic moze
Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-07-15 o 11:07 |
|
|
|
|
#2318 |
|
Raczkowanie
|
pogadaj z pediatra...ale ile czasu nie robila? jesli dzialoby sie cos na pewno plakalaby w nieboglosy...
moj maly od urodzenia robil bardzo duzo...a lekarz powiedzial ze co kilka dni tez sie zdarza i nie ma co szalec...moja kolezanka przyzwyczaila do masazu odbytu i jej mala juz pol roczku i bez tego sie zalatwic nie moze...podobni epo czestym podawaniu czopkow...ja poczekalabym do 3 dni lub podala jesli mala plakalaby i spinala probujac zrobic a nie moglaby |
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Działalność z kolegą otworzyli i na razie mają klientów. Zapomnieli jak się nazywają i że mają domy... Pierwszy miesiąc to mąż o 1 w nocy wracał. Teraz mi łaskę robi że kończy o 18ej. Co drugi dzień... bo w pozostałe nie ma go 24h. Ojciec po ch... że tak powiem dobitnie. :/ |
|
|
|
|
#2320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że macie opcję, że jedno pracuje, drugie nie. Nas wpierniczają kredyty, nie da rady tak zrobić. :/ Cytat:
Ja go wczoraj spytałam czemu on wychodzi, a ja nie mogę i siedzę jak w więzieniu, to mi odp. "no to wyjdź". |
||
|
|
|
#2322 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja ze swoim ciagle walcze.Ja wiem,ze kasa jest potrzebna ale bez przesady. Od zawsze wiem,ze dla mnie wazniejsze jest byc ,nie miec...A tatsiowi sie chyba priorytety pomylały... |
||
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj się na mnie obraził jak mu powiedziałam parę słów na ten temat... Foch był, że szok.
|
|
|
|
#2324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niech pamieta ze na ciebie si emoze obrazic ale na dziecko nie... ja wczensiej znowislam wiele klotni itd. , teraz jesli widzialabym jakies zle nastawienie do malego , reakcja bylaby szybka...cios w leb i na pewno poukladaloby sie na poleczkach
Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-07-15 o 11:27 |
|
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mi strzelił, że on pracuje na dwie strony żebym ja mogła na wychowawczy iść i żeby pojechać na wakacje z małym za rok to padłam z wrażenia. |
|
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słodko Przy takich upałach wychodzimy ok. 18. Nasza srulka zasnęła wczoraj o 21.30, obudziła się o 2.30 , 6.30 i dopiero niedawno kropka, rozmawiałaś z mężem o tym, dlaczego tak ucieka z domu? Pewnie, najlepiej zostawić samą matkę z ryczącym dzieckiem ![]() Życzę, żeby się Wam jednak ułożyło "Jak mi strzelił, że on pracuje na dwie strony żebym ja mogła na wychowawczy iść i żeby pojechać na wakacje z małym za rok to padłam z wrażenia. " No widzisz jak się stara
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-07-15 o 11:32 |
|
|
|
|
#2327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja zaczynam o tym, że go nie ma, to słyszę hasła typu: "zwolnię się i pójdę na bezrobocie, a Ty będziesz pracować", "tak, bo ja siedzę w knajpie", albo "pierwszy raz ktoś mi dymi że pracuję", albo "zaraz pójdę po piwo, usiądę przed tv i będę siedział jak wielu chłopów" itp. bzdety... Bo rozumiesz... on zapier... a ja się czepiam. Urocze. |
|
|
|
|
#2329 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale i tak jest lepiej niż stosując cudze rady na chybił trafił bez ładu i składu... a tak sobie tłumaczę że wszystko po kolei, od a do z i zobaczymy jak wyjdzie. najgorsze że mam w domu małego "wrażliwca", chociaż niby pół na pół ze średniaczkiem". a tu sąsiedzi od tygodnia remont robią, podłoga nam skrzypi koszmarnie, a to jakiś drech się drze pod oknem... ale przecież w jeden dzień się nie da, trzeba powolutku, tak sobie tłumaczę w każdym razie jestem dobrej myśli.[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20681182]... U nas od trzech dni też jest regularnie i dość fajnie. ![]() 7:00 jedzonko, sen. 10:00 jedzonko, sen, 13:00 jedzonko, sen, 16:00 jedzonko, sen, 19:00 jedzonko, i aktywność do 22;00, wtedy znów karmienie i sen aż do 3:00, znów karmienie i znów sen aż do 7:00. ![]() Taki układ mi odpowiada. On cały dzień śpi, a wieczorem 3 godziny aktywności. Chyba tak te upały na niego wpływają nasennie. ![]() ...[/QUOTE] eee... może ty w jakimś sklepie z zabawkami niechcący tymka zostawiłaś i jakąś lalę wzięłaś... ja nie wierzę jak niektórzy mogą mieć takiego farta... ![]() liwka troche śpi w dzień, ale niedużo... jedna porządna drzemka, troszkę takich durnych kilkuminutówek, ogólnie raczej aktywna jest w dzien od początku. na szczęście nocki raczej przesypia, tez od początku. jak ją wczoraj odłożyłam do łóżeczka po 23, troche pogapiła się na karuzelkę, zasnęła, a dziś o 5:30 pobudka... luksus ![]() Cytat:
sytuacja go przerasta? jeszcze będzie żałował... fajnie gdyby ktoś mu do łba przemówił, niekoniecznie Ty bo z tego może być kolejny foch jaśnie pana... może masz kogoś takiego kto pierdyknie go w łeb i wyłoży co i jak? tia... założę się że "prosiłaś" go o to żeby tak zapierniczał? Edytowane przez 41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 Czas edycji: 2010-07-15 o 11:45 |
||
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Nosz do jasnej... od 8:55 walczę z młodym o sen tak marudzi... Jak mi się w końcu udało go uciszyć to jakaś poczta zasrana na domofon zadzwoniła...
|
|
|
|
#2331 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chodzimy 2 x w tyg na wazenie i zawsze ja bada i mowi ze w brzuszku bulgocze i miekki jest i ze widocznie caly pokarm sie wchlania wiec nie ma z czego kupki zrobic powiedziala zeby co jakies 5 dni podac czopka jezeli nie zrobi zapytalam tez polozna jak byla u nas i powiedziala to samo, wiec chyba prawde mowia ale jako mama jakos nie potrafie zrozumiec zeby dzidzia nie robila kupki... wyszlismy ze szpiala w zeszly poniedzialek, w sobote podalam czopek, od tamtej pory kupoki nie ma wiec juz piaty dzien leci.. no i niewiem co robic... mala niby spokojna, pomiaukuje na piciu i na jedzenie a tak to sobie drzemie albo rozglada sie albo gadam do niej i ją głaskam, bardzo lubi moze poczekac do jutra? jutro mamy wazenie po 17.... bączki puszcza co ucieszylo pania doktor, bo stwierdzial ze jednak brzuszek pracuje Cytat:
ekstra...........jakbym swojego slyszala |
||
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2069041 3]
sytuacja go przerasta? jeszcze będzie żałował... fajnie gdyby ktoś mu do łba przemówił, niekoniecznie Ty bo z tego może być kolejny foch jaśnie pana... może masz kogoś takiego kto pierdyknie go w łeb i wyłoży co i jak?[/QUOTE] Jak się uprze to nie ma takiego co go przekona. Nie to nie, ja go prosić nie będę. ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2069041 3] tia... założę się że "prosiłaś" go o to żeby tak zapierniczał?[/QUOTE] Na kolanach... |
|
|
|
#2333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój też się będzie zwalniał jak z nim rozmawiam ![]() No to lepiej chyba zacząć planować te cudowne wakacje za rok ( o ile nie zwariuję wcześniej) ...
|
|
|
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak tak będzie przez rok to ja mam w D4 wakacje za rok z nim. ![]() ____________ Baby, wiecie co mi przyszło przed chwilą? Te zabawki, które wczoraj zamawiałam.
|
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka - widzę, że lekko to Ty nie masz...
u mnie, tak jak się spodziewałam, masakryczna noc. karmienia, odbijanie, usypianie przy cycku, potem, z dokładnością do pół godziny wybudzenie z powodu gazów. na ręce do odbicia. kilka razy udało się wziąć, odbić, pokołysać i odłożyć śpiącą bez słowa. spała maksymalnie po 30-45 minut. a to mokra pielucha, a to czkawka, pewnie i gorąco jej było. z tego przemęczenia była tak nakręcona, wrzeszczała i nijak nie dało się jej uspokoić inaczej niż przy cycu, więc karmienia wypadały co mniej niż 2 h. błędne koło zaczynało się od nowa. wreszcie o 6 poszło kilka bąków, zjadła i usnęła mi na klacie. spała przy mnie do 8.30. karmienie 8.50 - 9.30, ale było widać, że je cały czas aktywnie. w międzyczasie kilka przerw na beki, pięknie szły tym razem. potem do wózka, trochę zabawy, przyglądania się obiciu itp. babcia przyszła, a ja w tym czasie poszłam pod prysznic. po powrocie zastałam Ewcię usypiającą mamie na ręce. odłożyła ją półśpiącą na brzuszek i młoda śpi do teraz. powiedzcie, co zrobić, żeby nocki stały się normalne? bo inaczej się wykończę chyba. czytałam JN, ale od dziś czytam jeszcze raz. może do powrotu małża uda mi się wprowadzić zmiany i nie będę mu ulegać, żeby ją do cyca dostawiać w sytuacji, gdy wiem, że jej tego nie potrzeba. mam zostaje dziś na noc. jutro obie będziemy jak zombie
|
|
|
|
#2336 |
|
Zadomowienie
|
margo u mnie też tak było...Później już nawet nie odkładałam małego do łóżeczka,tylko spał przy cycu...
Przestałam dawać tak często i jest luzik w nocy. Po karmieniu do łóżeczka,nie ma memłania cyca Trzeba być konsekwentnym niestety,nawet jak się dziecko drze...
|
|
|
|
#2337 |
|
Zadomowienie
|
No to ja tu czegoś nie rozumiem. Margoś pisze że mała się wybudza z powodu gazów, a ja mojego nie dość że nie odbijam po jedzeniu z cycka to jeszcze młody się z powodu gazów nie drze
Kupy idą ładnie codziennie. Czyli on ma inny układ trawienny?? Będzie należał do tych co jedzą ile się da a tego po nich nie widać??
|
|
|
|
#2338 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez tak chce
|
|
|
|
|
#2340 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jest wiecej placzu, wiecej histerii, tylko by memlał i memlał..chyba ze to wina upałów, sama juz nie wiem..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.

Tzn ja to tak rozumiem 

jest wiecej placzu, wiecej histerii, tylko by memlał i memlał..chyba ze to wina upałów, sama juz nie wiem..