|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
naked... niesamowite, ze nie porobily Ci sie rozstepy (tfuuu, tfuu!
![]() no gabisun, ja czekam z niecierpliwosci, bo jestes ewenementowym przypadkiem "płaskobrzusza ciążowego" ![]() ![]()
#4472 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
No to wstawiam
![]() ![]() Oto apartament Kingi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zadomowienie
|
Pewnie że podrósł
![]() ![]()
#4474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bo za 1 razem wyszedł mi za wysoki wynik (168), to musiałam powtórzyć i juz wyszło w normie. Ale skoro za 1 razem było nie tak to pani w poradni zaleciła zeby w 32tc zrobic jeszcze raz kontrolnie.
![]() |
#4475 |
Raczkowanie
|
dzeiwczyny a czy warto sie skusic jeszcze w 30tc na usg 4d???co myslicie, powiedcie prosze
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Rozeznanie
|
Oj ja padam od upału. Już od 3 godzin leżę przy wentylatorku i nawet obiadu nie mam siły zrobić.
mszu co do ciuchów z lumpka to masz chyba racje, one czesto sa z zagranicy sprowadzane a mam wrażenie,że nawet te popularne firmy typu zara czy promod na rynek zachodni robią lepsze jakościowo rzeczy. Ilonko ja bym ostro postawiła sprawę z sąsiadem a jak on taki chamiaty to bym go jakimiś "animalsami" postraszyła, bo to nie tylko o zakłócanie spokoju chodzi,ale przecież to zwierzę w takie upały w bloku się męczy. Wogóle osobiście uważam,że trzymanie psów w blokach powinno być zabronione, no chyba ze jaikś mały jork lub chiwawa (nie wiem jak to się pisze ![]() ![]() A dzisiaj z powodu upałów moja niunia też ma chyba lenia. Tylko jak ją pozaczepiam, coś słodkiego zjem,albo kawkę wypiję to jakoś tak się leniwie przeciągnie albo kopnie. Mam nadzieję,ze wieczorem się ożywi ![]()
#4477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Naked a twój balonik śliczny ![]() ![]() Mpik a jak wygląda ten śpiworek? Ewcia a twoja dzidzia wychodzi na usg trochę mniejsza czy wieksza? bo jak mniejsza to mozesz spróbować a jak ma tydzień więcej według pomiarów to może być troszkę późno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4479 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |||
Zakorzenienie
|
alicia4 - to oczywiście Twoja decyzja
![]() ![]() naked - spory brzuszek ![]() Dobrze mieć spakowaną torbę (chociaż częściowo) tak ok 4 tyg. przed planowanym TP Cytat:
Cytat:
![]() nie Tylko Ty masz problemy ze spaniem w taką duchotę ![]() Cytat:
![]() |
#4481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
Mszu he he to może od napinania brzucha mi stopy puchną
![]() ![]() Dawaj swój ![]() Za tydzień mam chwilę prawdy, robię wyniki, mam nadzieję, że to świństwo Monural zadziałało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nosidełko było w komplecie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja bylam 26 maja .. czyli troche temu ![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-07-15 o 12:40 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() ![]() A zapomniałam się pochwalić ,że zrobiłam się wczoraj na łyso tam na dole ![]() ![]() ![]() ![]() Martucha miałam pisać wczoraj, ale zapomniałam ![]() ![]() Mpik fajny ten śpiworek, chyba też się skuszę, będzie akurat na zimowe spacerki ![]() Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-07-15 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kochana,ja na twoim miejscu pogadałabym z sąsiadami i złożyła zbiorową wizytę sąsiadowi.Dodatkowo powiedz,że jesteś w ciąży i potrzebujesz spokoju,nie mówiąc już o tym jak będzie dzidziuś.Jesli te argumenty go nie przekonają,to wezwałabym straż miejską,jak za którymś razem w końcu dostanie mandat to mu się odechce... naked brzucha masz wielgachnego,ale to wcale nie oznacza,że dzidziuś jest taki duży ![]() tak z miesiąc przed powinna być spakowana No też bym tak chciała.... Cytat:
Ja po kolejnej fatalnej nocy i dniu w upale stwierdzam tylko jedno...NIGDY WIĘCEJ CIĄŻY W LECIE!!!!A w zimie głupia się cieszyłam,że w lecie to wygodniej,bo wskoczy się w tunikę i luzik,a tu ![]() ![]()
![]() |
#4487 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Napisz do producenta, albo zadzwon, ja sobie z nimi pogdałam i dużo podoradzali ![]() Kasienko- moja Mała, tez strasznie się wierci, siedziec za bardzo nie mogę, bo zaraz się wbija w zebra, albo gdzies w boku, strasznie się męcze i w ogóle jestem duża ![]() zawsze byłam, ale teraz mam juz na plusie 12-13kg ![]() dziś 33tc1d i MY ![]()
![]() Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-07-15 o 13:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
BAN stały
|
martuchy brzuchol jest już niżej, też to zauważyłam
![]() Dziewczyny dziękuję za każde miłe słowo, baaardzo ![]() Z tymi ruchami jest tak, że moje dziecko tez się nie rusza non stop, ale mamy takie sprawdzone pory dnia (zazwyczaj 10 min po jedzeniu) kiedy szaleje mocno. czasem mi brzuch robi meksykańską falę, czasem się mocno napina, aż nawet boli. I chodzi o to, żeby zaobserwować, czy te jego nawyki nie słabną, nie zmieniają się, ale jest to głównie zalecenie dla ciężarnych z cukrzycą- wszelkiego stopnia. Po prostu dzieci te dostają za dużo anabolików (czy czegoś tam) z powodu wysokiego stężenia cukru we krwi i to powoduje często obumieranie ciąży, albo spadki tętna dziecka. I jeśli się to w miarę kontroluje, to zawsze można na czas zrobić np. cc. Klarissko nie martw się, ja dzisiaj spotkałam babkę, która była w szpitalu i wstrzykuje sobie insulinę, ale ona miała po 300 cukier po jedzeniu... Także może musisz cos w tej swojej diecie zmienić, lekarz Ci na pewno cos takiego zasugeruje ![]() Wiem, że się denerwujesz, ale czasem wystarczy coś zmienić. Ja jestem przeszczęśliwa, bo lekarka obejrzała moje wyniki cukru i mówi, że mam niski. Że nie muszę już do niej przychodzić, ale jak przyjdę za 2 tygodnie, to mi zrobi usg, pomierzy i zważy Pawcia, obada jak się szyjka szykuje do porodu, więc się zapisałam. Powiedziała, że nie muszę trzymać diety, ale jak ją dalej będę prowadzić, to więcej nie przytyję. Oczywiście, mogę sobie czasem pofolgować, bo wszystko jest ok. Dzisiaj mam w planie 2 kawałki pizzy ![]() No i na razie mamy koniec 35tc, a u mnie na plusie 3,5kg ![]() Mój ginekolog byl dzisiaj w wyśmienitym nastroju, pożartowaliśmy sobie. Stwierdził, że wydoroślałam w tej ciąży ![]() ![]() ![]() Cóż, ciekawy komplement ![]() Dostałam skierowanie na HBS i paciorkowca, to ponoc trza zrobić do porodu (nie wiedzialam o tym paciorkowcu). Podobno 1/3 populacji jest nosicielem, ale nam nie szkodzi (żyje sobie w przewodzie pokarmowym). Jednak dla noworodka może byc bardzo groźne i jeśli się okaże, że sie go ma, to po prostu przy porodzie podadzą antybiotyk i po sprawie. Właśnie zjadłam obiadka, nawet dwa sadzone jaja, a co, niech Pawcio ma ![]() Także ja dzisiaj mam super nastrój, oby tak dalej. dziewczyny super brzuszki ![]() naked faktycznie, jak bliźniaki ![]() gabisun oszukuje w dalszym ciągu ![]() ninaad a może Maleństwo się obracało główka w dół? Czy już jest obrócone, bo nie pamiętam? bordowa, tak farbowałam ![]() ![]() Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-07-15 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja rano zanim wyjdę z domu do pracy to już jestem cała mokra tak się ze mnie leje. Biorę prysznic a po godzinie jestem w takim samym stanie jak przed prysznicem - cała przepocona... Co do tż-ta to mój jest taki sam. On ma zawsze czas i efekt jest taki, że albo ja coś zrobię, albo kogoś poproszę albo będzie niezrobione bo tż ma czas... On nawet śmieci ma czas wyrzucić a to, że się kosz wysypuje i cuchnie z niego w ogóle mu nie przeszkadza ![]()
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
gabisun - Śliczny brzuszek
#4491 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4492 |
BAN stały
|
Mpiczku Twój brzuchalek tez słodas, taki okrąglutki
![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Klarissko, ale mięsko możesz jeść, bo po nim Ci nie skacze tak bardzo? Na bank lekarz znajdzie jakieś rozwiązanie, te babki, co się kłują, maja naprawdę wysoki cukier, więc się nie martw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Rozeznanie
|
Nikuś - dziekuje
![]() Cytat:
![]() dzis o 6.10 jak wychodził do pracy, to śmieci też wyniósł ![]() hehe
![]() Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-07-15 o 13:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
kasienka hahahaha i ja mam takie wnioski ! "nigdy wiecej ciazy w lato"
a jak mi mowili ze lato przej... w ciazy to se myslalam o co im chodzi, to teraz juz wiem!!!! ![]() zreszta u mnie to haslo "nigdy wiecej juz ciazy" no chyba ze bede miala dom i tz bedzie zarabial 2 razy tyle maarzzeeeenia ![]() ewcia ja uwazam ze na 4d juz za pozno, tzn ja bylam w 31 tyg i ciezko cos zobaczyc, owszem zobaczylam buzke po godzinie wygibasow by dalo sie pokazac, dziecko juz scisniete jest glowa w dol tak na aladyna siedzi pozaslaniane z kazdej strony wiec ja osobiscie juz bym nie poszla. ja w lux medzie np bylam w 22 tyg i oni maja prawie w kazdym aparacie 4d i nam facet na free wlzaczyl na chwle i pstryknal buzke takze lepiej moze tak zapytac bo bez sensu wydac ponad 200 zl i nie zobaczyc nic. naked no rosnie ci ten brzuch jak oszalaly tzn ja takiego nawet w 9 mc nie mialam ![]() ![]() jedyne co ci wspolczuje jak mowisz ze dziecko tak szybko przybiera to cholera zeby on ponad 4 kg nie mial! ![]() ja mam maly brzuch i czasem bym chciala wiekszy bo ludzie to mysla ze jak maly brzuch to mi lzej! ![]() wczoraj w ogole sie usmialam bo poszlam do kolejki dla ciezarnych, stwierdzilam ze od czegos sa te kasy i stal facet z mega zpakowanym wozkiem, weszla przed nim jedna ciezarna i ja po niej mowie do niego ze to kasa dla ciezarnych a ona do mnie" pani tez w ciazy? jakos zle trafilam do kasy" a ja mu ze na pewno bo to dla ciezarnych kasa a on chyba w ciazy nie jest ![]()
#4497 |
Zadomowienie
|
witam...u Was tez tak gorąco??? ja ma w naszej sypialni okrąglutkie 30 stopni C
![]() Zaraz z Ani zrobi sie wywar ![]() ![]() Moje ciśnienie spada na łeb i szyje...teraz mam 99/52.. ![]() Potwierdzam słowa kasieńki..nigdy więcej ciązy w lato... Z Domisiem przypadła mi na okres jesień -zima i czułam sie rewelacyjnie do ostatniego dnia.... Mpik..eee no to zazdraszczam męza porządnisia... mój to nic w domciu mi nie pomorze....rolete w Domika pokoju 3 tygodnie wieszał...w końcu poradziłam sobie sama ![]() A biórko które stało w pokoju Dominika, stoi teraz na korytarzu i czeka na zniesienie do piwnicy....czeka juz 2 miesiące odkąd Dominiś ma nowe mebelki ![]() Wczorej mój mi znów podniósł ciśnienie.... Zostawił małego w łazience i ten zaczoł chlapać się w bidecie... no więc poszłam po niego i wziełam za rączke.. W pewnym momencie rześlizgnoł się na mokrych płytkach i uderzył głową o podłoge..płakał..oj płakał... ![]() Tż wpada z wściekłą miną i drze sie na mnie że dziecko z rąk mi wypadło... ja mu tłumacze że śię przeslizgnoł a nie , że mi wypadł.. Tż wrzeszczał że jeszcze śmię kłamać bo on wie lepiej i jego zdaniem wypadł mi z rąk... No to ja do niego, że po co zostawia samego Dominisia w łazience, na mokrej podłodze?? przeciez on ma różne pomysły..czasem na kibelek potrafi wejść..a jakby spadł...?? Ale tz juz przegadać się nie dał bo okazało się że to ja jestem kiepską matką ... rozbeczałam sie i poszłam wypłakac w jakiś kąt..... ale mnie znerwował... a mój słodki Dominiś przyszedł do ryczącej mamusie i wtulił się tak słodko we mnie....mówie Wam ..dla takich chwil warto zyć ![]() ![]() WIdze że zaczeło się szaleństwo zakupowe..ja też juz zaczłam jakies pierdółki kupować...ale coś ostatnio przystopowałam.. jak dowiedziałam sie że moja znajoma była w ciąży ..ponoć juz wysoko..ok 8 mc..no i dziecka nie ma ![]() NIe wiadomo co się stało..czy przy porodzie umarło, czy co innego?? nie wypada pytać, bo to sa osobiste sprawy... Wystaszyłam się troszke i postanowiłam z zakupami jeszcze troszke poczekać... Takie sytuacjie zdazają się zadko..ale coś ostatnio często w moim otoczeniu.. siostra sąsiadki tez niedawno straciła dziecko w 6 mc... ![]() ZMykam do piwnicy sie chłlodzić..tam mamy z 15 stopni ![]()
![]() |
#4498 | |
Zadomowienie
|
Hej kobietki
![]() Właśnie wróciłam z rybków ![]() Rybki też ładnie brały, więc wyjazd udany ![]() martucha84, trzymam kciukaski za wizytę i życzę miłego przed-weekendu z przyjaciółką ![]() Zuziczka, współczuje alergii ![]() Ray, ja czekam na paczkę od szwagierki i dopiero wtedy upiorę wszystko co mam. naked21, no brzuchol gigantyczny ![]() ![]() abz, fajnie, że mąż chętny na taką wyprawę. A morze jest latem piękne, nie potrzeba do tego upałów. Zwłaszcza, że Ty się opalać nie będziesz ![]() bordowa, no to teraz się mężem zdążysz nacieszyć ![]() waniliaania2009, na miesiąc przed porodem już wypadało by mieć wszystko gotowe ![]() ![]() Astorianka, bardzo dużo mamuś wrześniowych nie ma jeszcze skompletowanej wyprawki ![]() Jakoś nie mam siły się za tozabrac w takie upały. A chciałabym nie zamawiać, tylko kupić w sklepach/aptekach potrzebne rzeczy. Mpik82, no, kurcze, bardzo fajny ten Twój wózeczek... I spacerówka na płasko się rozkłada... Oj, muszę jednak pomyśleć jeszcze zanim coś kupię... A brzusio fajowy. Uda, zadek, cycki - każdemu "rosną" w ciąży. No, z wyjątkiem gabisun i kilku innych chudzielców ![]() Klarissa, szkoda, że juz ex-bratowa, ale fajnie, że da te rzeczy dla malej ![]() gabisun, coś ciasny ten apartament ![]() ![]() A tak serio, to super - nie będziesz miała co gubić, i skoro Kindze nie jest za ciasno, to tylko się cieszyć ![]() Gratulację łyskolka na dole ![]() ![]() Ewcia811211, tak jak, już dziewczyny pisały - jeśli szieciaczek jest mniejszy niż powinien, to jak najbardziej, a jeśli większy, to zobaczylibyście jedynie buźkę. Mi twarzyczka synka wystarczyła ![]() Cytat:
![]() ![]() A Twojego męża to trzeba ![]() ![]() NIKaP-n, super ![]() ![]() ![]() Ja włoski farbnęłam wczoraj. Umazałam przy tym cały kark ![]() ![]() ![]() Zdjęcia wstawię, jak tylko zrobię i odzyskam kabelek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Zakorzenienie
|
hej
ale śliczne brzuszki tu pokazujecie ![]() widzę,że chyba wszytskich tż wkurzają,ja się remontu nie mogę doczekać od czerwca,a tż wiecznie jest czas jest czas zdążymy,tylko kto wszytsko w meblach poukłada+rzeczy dla malucha+prasowanie tego pod uwage nie bierze,albo myśli,że będe mieć siły,ze hej,a coraz mniej sił-robiąc już zakupy padam jak miał wolniejszy czas to siora siedziala na głowie teraz pojechała,to tż ma dużo pracy,ja rozumiem zarabia,ale by wzioł na 2,3 dni wolne,ale nie bo tamci nie moga zaczekac tylko ja i watpie,ze się doczekam,a mam do odmalowania pokój i do roboty podłoga,bo mi sie cala podniosła,ale chyba zrobie tak załoze maske jakąś czy jak i sama będe se malować pomalutku,a zamiast panel kupie wykąłdzine i rzuce i już,bo jak mam czekać na tż to się nie doczekam niestety i się nie wyrobie taka jest prawda"UMIESZ LICZYĆ LICZ TYLKO I WYŁĄCZNIE NA SIEBIE" przykre jest to,ze nie rozumie powagi sytłacji,a mnie tylko denerwuje zero odpowiedzialności ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.