|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() faktycznie jeśli chodzi o jazdę w dużym mieście to czasami nawet jak szpital jest w tym samym mieście to można jechać do niego godzinę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że pojechałaś na ktg i się uspokoiłas ![]() ![]() ![]() ![]() A ja dzisiaj jadę w odwiedziny do kuzyna dzidka, ma 2 miesiące, ale był wcześniaczkiem więc pewnie malutki jest ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Ray, słodziachne zdjęcia brzuszka
![]() NIKaP-n, też malowałam włoski Castingiem i szybko mi się wypłukał, ale tak jak Ty muszę znaleźć coś bardziej trwałego, bo jak ja będę wyglądać na porodówce?? Haha Następna co stracha nam napędziła... Cieszę się razem z Tobą, że z Pawełkiem wszystko w porządku i przyjął nietoperkową pozycję ![]() bordowa, spokojnie. Mój też ma czasem takie fazy, że jak wraca zmęczony z pracy to nawet mu się gadać nie chce, ale sama wiem po sobie, że tak może być, bo mi czasem też się nie chce gadać i wogóle. Troszkę odpocznie i będzie wszystko ok ![]() malwina1204, ciśnienie mi chyba skoczyło do 200 jak przeczytałam Twojego posta. Na szczęście maleństwo się rusza, więc i ciśnienie spada. Nie rób nam więcej takich numerów :P martucha84, super zdjęcia! Szkoda, że u mnie w okolicy nikt się taką fotografią nie zajmuje ![]() forssiczka, witamy witamy ![]() Pomidora, bardzo ładny kącik dla Tymka i wcale nie jest pusty,a Tymek pomoże Ci go jeszcze bardziej zapełnić ![]() Mpik82, bardzo ładny wózeczek. Astorianka, szybkiego powrotu do zdrowia dla mamy. _______________ A my byliśmy wczoraj na nieplanowanych zakupach dla Franka ![]() Także brakuje nam już kilku pierdół i to raczej dla mamy niż dla Małego. Wózeczek już w domku, tylko niestety jeszcze nie złożony, bo strasznie późno wczoraj wróciliśmy, a z resztą nie bardzo będziemy mieli gdzie go trzymać w stanie rozłożenia ![]() ![]() Niedawno nawet powiedziałam do męża, że dzieci rodzą się też w 7-mym miesiącu, ale on bez przejęcia mi odpowiedział: ale nasz synek jest grzeczny i urodzi się w 9-tym ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez tifio Czas edycji: 2010-07-15 o 07:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny POMOCY. wiem że część z was ma zwierzęta w domku Ja nie mam ale ma mój sąsiad. Już tu kiedyś o Tym pisałam Jego pies ciągle ujada Tzn był okres z e się uspokoił po interwencjach sąsiada a teraz zaczęło się od nowa Nigdy nie ma ich w domu w normalnych godzinach więc nie mogę z nimi pogadać Wczoraj przykleiłam kartkę do tablicy ogłoszeń Że "Uprzejmie proszę o zajęcia się tym biednym pieskiem bo on cały czas szczeka i zakłóca nas spokój" Podpisałam się i On do mnie przyszedł późnym wieczorem i mówi mi że to nie jego pies Ja zgłupiałam On mówi ze to innego sąsiada Wiec dziś 6.30m pobudka kundel wyje (płacze) jak szalony idę do tego innego sąsiada a on mówi że nie jego i słyszę że nie jego bo jak ja tam byłam to ten drugi ciągle wył I co ja mam zrobić jak oni nie reagują a ja się nerwicy nabawię Ja bardzo lubię pieski i nie mam ich bo nas nie ma w domku i właśnie nie chce zakłócać innym spokoju moim pieskiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Rozeznanie
|
Witajcie porannie,
Alergia!!! uf, juz myslalam, ze w ciazy mi odpusci, ale sie bestia przyczaila i dzisiaj ATAK. Leci mi z nosa jak z bombardy grunwaldzkiej i zakichalam juz pol rolki recznikow papierowych. Tabsy zabronione. Pomi- fajnie, ze wyszlas do ludzi ![]() ![]() Nika- no nastraszylas porzadnie i jeszcze zniknelas z wizaza. ![]() ![]() ![]() ![]() No nic wazne, ze Mlody fika i bryka w pozycji juz odwroconej ![]() ycnan- milych rybek! Tez lubie ![]() ![]() cellaris- mi najbardziej na spanie pomogla poducha do spania z Lidla- jest dluga, dosc waska i opatulam sie nia od glowy do stop. REWELKA! Spie nago i bez koldry ostatnio plus poducha i cala nocka przespana ![]() Martucha- psiapsiola bedzie? oo, jak fajnie! ![]() Moja Pchela miala tez wpasc w czwartek (nie widzialysmy sie od 1,5roku) ale wczoraj napisala, ze nie da rady ![]() Gabi- a ten wczesniak to sie urodzil przez anemie mamy? ![]()
#4445 |
Zakorzenienie
|
ilona jeszcze raz idz i powiedz i bylas u tego drugiego i faktycznie to nie ich pies a pod drzwiami ich mieszkania ewidentnie slychac ze to ich pies tak ujada.
ze lubisz psy ale ze on na prawde sie meczy takie bzdety wiesz ze niby sie martwisz o psa, bo jak zaczniesz gadac ze ci to przeszkadza itp to pozniej jakci dziecko bedzie wylo (dajmy bedzie mialo kolke) to on tez bedzie sie burzyl. ja wstawilam wczoraj dwiepartie prania ciuszkow ![]() ![]() tylkp nie wiem czy ja to za wczesnie nie robie 2 mc przed echhh, nie chce prac to drugi raz ze sie zakurzy, niby wloze do szafki to chyba nie powinno?? jeszcze pod koniec sierpnia chce zamontowac rolety, wyprac dywan i umyc okna (tzn tz) i wtedy bede musiala chyba jedynie przeniesc te ciuszki a wy juz macie poprane poprasowane w szafkach?
#4446 | |
Rozeznanie
|
Ilona- to ten sasiad ci tak w twarz sklamal? Moze popytaj sasiadow, na pewno komus jeszcze to przeszkadza i moze warto razem pojsc?
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4447 |
Rozeznanie
|
tifio przepraszam
![]() ![]() co do wagi wczoraj się wazyłam i waże w 25tc ciąży 65kg czyli +6,5kg ale jak s,ą takie upały nie chce się jeść tylko PIĆ masakra tyle mam załatwiania a mi się z domu nie chce wyjść , jest okropnie na dworze bordowa gratulacje z podjęcia decyzji o sesji zdjeciowej ![]() Ja po ślubie tak od sieprnia jak tż wyjedzie zaczynam wyprawke bo narazie mam 3 ubranka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4448 |
Raczkowanie
|
W nawiązaniu do ostatnich problemów Niki i innych "nieruszających się" brzuszków.
Moja gin powiedziała, że jeśli martwi mnie brak ruchów dziecka, powinnam mocno klasnąć nad brzuchem-po prostu go obudzić. Oczywiście nie przesadzać z tym za często, ale na badaniu mi tak zrobiła i efekt był od razu! |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Wtajemniczenie
|
witajcie o poranku
![]() dziś zaczynamy z Filusiem 32 tc ale coraz gorzej się znosimy tą pogodę... Brzuch rośnie w zastraszjącym tempie- załączam dowód ![]() ![]()
#4450 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W końcu jestem z wami w miare na bieżąco, ufff. Jeszcze się wam nie pochwaliłam, ze mąż chce mnie zabrac na kilka dni nad morze, ale to dopiero w 2 połowie sierpnia, bo wcześniej nie dostanie urlopu. Oby tylko juz nie było za bardzo czuć jesieni, bo koniec sierpnia właśnie tak mi sie kojarzy, ze już są chłodne wieczory i tak dziwnie jest.
![]() |
#4451 |
Wtajemniczenie
|
NIKaP-n Czy ja dobrze zrozumiałam, że Ty w nocy farbowałaś włosy?
![]() IlonaN2 A może zgłosić to do spółdzielni? Może oni coś zaradzą. Zwierzak się zamęczy w te upały ... Zuziczka Ja też śpię nago i bez kołdry ale niestety budzę się mokra ... Dziś znów obudziłam się o 3:30 i już do rana to tak tylko kimałam budząc się co 5 minut ... Ray Ja się jeszcze za pranie nie zabrałam, ale to po prostu z lenistwa ![]() W końcu Tż wrócił z pracy! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4452 |
Wtajemniczenie
|
w ktorym tygodniu pasuje aby spakowac torbe do szpitala?
#4453 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczątka.
Obudziłam się tak spuchnięta, że szok. I nie wiem czy to kwestia upału, tego, że wczoraj miałam dzień lenia i oprócz kręcenia się po domu, nie wyłaziłam. Mała się rusza, leniwie ale się rusza, więc chyba nic złego się nie dzieje. Sama nie wiem... W razie czego jest szpital bratowej, z tym że jest zabawa w usg - radiolog jest na urlopie i szpital robi uwaga 9 usg w tygodniu!!!! i to dotyczy wszystkich usg, czyli pierwszeństwo mają ci z zagrożeniem życia. A dzisiaj jak już emocje mi zeszły pomyslałam sobie, że moja rodzinka jest walnięta...Bo gdyby coś poważniejszego się stało to co, trzymaliby mnie tu na wyjeździe przez kilka tygodni/do porodu??? Juz ja sobie z nimi pogadam... ![]() Czy jest tu jeszcze ktoś kto rodzi we wrzesniu i nie ma jeszcze wyprawki/torby szpitalnej/wózka/łóżeczka itd? |
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Wtajemniczenie
|
Astorianka Ja mam termin na 6 września i nie mam jeszcze całej wyprawki ani torby ani wózka ani łóżeczka
![]() ![]()
#4455 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do prania to ja tez robiłam w zeszłym tygodniu chyba 4 razy Prasowanie masakra I popakowałam wszytko w pudła z Ikei i czeka na Malucha ![]() Cytat:
Właśnie dzwoniłam do spółdzielni i oni mi powiedzieli że już ktoś zgłaszał to i oni wysyłali mu 3 razy pismo. I poradzili na Straż miejską Zadzwonić. Ale ja nie chce aż tak tego załatwić |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lekarze mówili,że organizm był już za słaby i dlatego sobie musiał jakoś poradzić i poród zaczął się wcześniej. Ale na szczęście jest wszystko w porządku ![]() ![]() Ray ja mam wszystko poprane i poprasowane w komodzie, no tam się raczej nie zakurzy. Teraz nie dałabym rady tego wszystkiego ogarnąć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zamierzam prać, ale nie wiem jak na tych upałach wystoję przy żelazku, więc nie wiem co z prasowaniem. Czekam aż się ochłodzi. Ja na razie spokojnie zbieram rzeczy - mam już wszystkie koszule, szczotkę do zębów, 1 saszetkę tantum rosa, płyn do higieny intymnej, kapcie i majtki siatkowe ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4461 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja spakuję tak na początku sierpnia, termin mam na 13.09 ![]() ![]() ----------------- Prania narazie nie robię, bo nie wyobrażam sobie jeszcze sterczeć przy żelazku w taką pogodę ![]() ![]()
![]() |
#4462 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() No i odezwała się bratowa w sprawie ubranek że mi przyszykuje na przyszłą sobotę (w zasadzie to ex-bratowa, bo już są po rozwodzie ![]() ![]()
![]() |
#4463 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Martucha -sesja suuuuper! właśnie sobie oglądam na picasie Twoje ślubne -fajne, a kolor włosów to masz naturalny? od dana myślałam o takiej sesyjce z brzusiem, teraz sie tylko rozglądam za jakims zdolnym fotografem, mężu też jest na tak, wiec sie doczekać nie mogę ![]() Edytowane przez forssiczka Czas edycji: 2010-07-15 o 11:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fotek z zakupów nie będę wklejać, bo 1) nie chciało mi się rozpakowywać i rozkładać nawet-sprawdziłam tylko, czy wszystko jest 2)nic ciekawego-kilka pojedynczych, zwykłych ciuszków (body i półśpiochy), frida, kocyki, okrycia kąpielowe, zwykły rożek, sporo artykułów higienicznych dla malucha i dla mamy ![]() No ale mogę polecić sprzedawcę-bettina27 - bardzo dobry kontakt mailowy, szybka wysyłka, towar taki jak miał być ![]() Teraz czekam na drugą pakę- m.in. z materacem, wanienką i różnymi drobiazgami- tylko niestety sprzedawca nie raczył odpisać na mojego maila z zapytaniem, kiedy to wyśle- no ale teoretycznie powinien to wysłać najpóźniej w piątek, więc paka powinna być u mnie w najgorszym wypadku w poniedziałek- zobaczymy... NIKaP cieszę się, że wszystko ok ![]() ![]() Cytat:
![]() ja planuję tak z miesiąc przed terminem Cytat:
Dziś w nocy kiepsko spałam. Obudziłam się ok.3 w nocy i przewalałam się chyba ze 2 godziny. Bolał mnie cały brzuch, mocno się napinał, do tego małej zebrało się na fikanie koziołków... Teraz już jest na szczęście ok, brzuch wrócił do normy. No ale co się wystraszyłam to moje... tyle z tego dobrego, że postanowiłam się zaraz zabrać za dalszy ciąg zakupów przez internet- bo lista rzeczy, których mi brakuje, jest spora... no a nie wiadomo, kiedy to się przyda ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Zakorzenienie
|
naked
![]() ![]()
#4466 |
Raczkowanie
|
hejhej
to tylko ja, niewiem czy ktos za mna sie stesknil ale jestem. brak neta robi swoje,a tydzien temu w wek mialam tesciowa i troche moglam z nia chociaz w karty i kosci pogac, hehe ten upal i mnie wykancza mokra, spuchnieta, brak weny nawet bo cokolwiek jesc. Mpik82-sliczny wózeczek, widze tez ze łoeczko juz stoi. powiedz mi to firmy jedo?bo jesli tak, to nosidelko mialas w komplecie czy moze osobno kupowalas?na allegro? ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- w nocy spac nie moge od tej chyba duchoty a jak nei zasne przed 23 to mecza mnie nogi-tzw.zespol neispokojnych nog.okropienstwo i ostatnio 2-3 w nocy to moja pora na spanie. masakra jakas |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Zadomowienie
|
naked...Twoj brzuszek jest...... OOOOOlbrzymi!
![]() ![]() ![]() Gabisun, a Ty troszke urosłas, czy nadał prawie płaska jestes? ![]() ![]() Dziewczyny, czy ktoraś z was kupowała ciuszki dla dziecka w ciuchlandzie/lumpeksie/szmateksie/(zwał jak zwał) ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4468 |
Wtajemniczenie
|
mszu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja nie kupowałam ciuszków w lumepksach, bo u nas nie ma ciekawych. Ale zamawiałam z allegro używane i jestem mega zadowolona ![]() ![]() ![]()
#4469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | ||||
Zadomowienie
|
Witam. kolejny upalny dzień.
![]() Muszę wyjść z domu i kupić coś na obiad, ale tak mi się nie chce...a do tego nie mam pomysłu co ugotować. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja córka w przeciwieństwie do tego co piszę większość z Was w te upały jest bardziej ruchliwa niż wcześniej. Ja nie ![]() Brzuchal masz ogromny ![]() A z jakiego powodu musisz powtarzać glukozę 3 raz? ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.