|
|
#1561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wasze opisy na gg, część XX
Drift - nawet nie wiesz, jak ogromną radość mi sprawiłaś
____________________ the little voice in my head won't let me forget
malutki głosik w mojej głowie nie pozwoli mi zapomnieć I've been searching for a heart that needs a heart like mine i've been reaching for a hand that understands Będe szukała serca,które potrzebuje serca takiego jak moje. Będe sięgała po ręke,która zrozumie. Ja i ty Jesteśmy różni Nie zawsze patrzymy sobie oko w oko Ty w lewo A ja w prawo I czasami nawet walczymy Ale to nie znaczy, że nie potrzebuje przyjaciela pierwszy raz w moim życiu czuję, że otworzyłam oczy. bo kiedy niebo jest najciemniejsze widzisz gwiazdy a kiedy upadasz najciężej dowiadujesz się jak jesteś silny
|
#1562 |
|
Rozeznanie
|
Chocolaaate -
patrysiowa_ - No i znowu kłamiesz, oj nos jak Pinokiowi Ci urośnie! TwojaKokaina - cudo <3 ![]() W porównaniu do Ciebie, moje życie jest niedokończoną przyjemnością. Silne męskie dłonie wyłoniły się z ciemności, wyrwały jej serce, tak bez skrupułów, nie zważając na to, ze krwawi. Otulając ja sprawiał, że mimo wszelkich naukowych ' niemożliwe' jej kości się kruszyły, a ciało wiotczało, poddając się jego pieszczotą. - co rysujesz? - jak zwykle drastyczny rysunek. - czyli? - czyli rozerwane damskie ciało, z widniejącymi narządami wewnętrznymi przez męskie łapska. [ rozmowa z gadu] Nawet najcudowniejszy makijaż świata nie skupi tyle męskich spojrzeń co uśmiech. Szkoda tylko, że nie można go kupić w pierwszym lepszym sklepie. Nocami przy otwartym oknie, gryzły ją komary, a w żołądku odgrywał się koncert głodności. To chyba te spartańskie warunki motywowały ją do składania rozumnych zdań. Siedzę na ładunkach wybuchowych, oczekuje podpalenia. - Stój ! Chuj...ajnogę mi ukradłeś !- uśmiechnęła się słodko mała dziewczynka goniąc niesfornego chłopczyka. Wersja ocenzurowana życia. Bo w czekaniu kalendarz nie pomaga, a w odliczaniu godzin zegar jest największym wrogiem. Zawsze genialny w moich snach. Studiuję brak Ciebie w moim sercu. Jestem na pierwszym roku.
Edytowane przez Paralogiczna Czas edycji: 2010-07-15 o 01:31 |
|
|
|
#1563 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo ja liczę się tylko w tedy, kiedy ona zawodzi, tak ?
Wiem, że w końcu mnie zranisz - tak jak inne swoje 'fanki' . Z Twoją fotografią w dłoni zasypiam. Wybacz, inaczej nie umie. Gdy jesteśmy razem - jest okay. Gdy spotykasz przy mnie ją - staję się nie widoczna. Wiesz, już nawet nauczyłam się grać na gitarze piosenkę o naszej nieudanej miłości . MP3 na uszy, kaptur na głowę - przez Ciebie tak wygląda moje życie. -Ale wysłał Ci ładny obrazek na dobranoc. -Tak, chyba odkrył w telefonie nową funkcję . [z życia] .
|
|
#1564 |
|
Raczkowanie
|
doskwiera mi brak naszych świtów.
to prawda że nadzieja skrzyżowana z miłością daje naiwność każda myśl przywołuje spojrzenie. w godzinach porannych szukamy siebie w oknie. z obliczeń wynika, że parapet zbyt wąski dla trojga. około południa swoje myśli składamy w dłonie, razem szukając sensu istnienia. oparci o najdalszy piksel nieba, w fałdach marzeń odczytujemy czy chcemy siebie na wyłączność.czy oddamy się światu mamy nic i wszystko. marzę by poczuć znów zapach miłości zaklęty w emanującym życiem ciele, pragnę musnąć delikatne jak wiatr włosy i namiętne smakować usta półblade.. Marząc nierealnie szukam snów pod powieką Mam ochotę wyrwać Cię choćby z korzeniami i zasadzić we własnym ogródku bo sam już nie wiesz czego chcesz Mówisz, że chcesz się odciąć od przeszłości i zacząć wszystko od nowa. Mówisz tak, ale zapominasz o jednym- przeszłość jest częścią Ciebie. Przeszłość tworzy teraźniejszość, która z kolei ma wpływ na przyszłość. Pamiętaj o tym!
Myślę że cała magia w słowach "Obiecaj mi" jest w tym że masz je do kogo wypowiadać, masz kogo o coś prosić, wiedzącże usłyszysz "obiecuje" i to jest taka wiedza, jakby ktoś czekał za najciemniejszym zakrętem ... <3 |
|
|
|
#1565 |
|
Rozeznanie
|
Odgradzasz się ode mnie.
Podajesz powody, których nigdy nie zrozumiem, one nie mają żadnego sensu, a może są niewystarczające dla mojego serca.. Obyś sobie poradził z tym, że nigdy nie dowiesz się wszystkiego O mnie, o tym, co widzę, w co wierzę, Jak oddycham, kiedy płaczę.. Słowa takie jak „na zawsze” chole.rnie mnie przerażają. Być może boję się zobowiązań, być może jesteś zbyt roztargniony by to dostrzec.. Myślę o tym wszystkim, co powiedziałabym ci, gdybym tylko miała jakąś okazję, o tym wszystkim, co wykrzyczałabym. Ale chyba najlepiej jest, gdy ty i ja nie nawiązujemy kontaktu. Rzeczywistość nigdy nie jest taka na jaką wygląda. nie pozostaje mi nic innego jak pić kolejnego drinka, to daję mi czas na myślenie.
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
: ************************* *
XX Extremalna , patrysiowa_ dziękuję jeszcze z poprzedniej części. ![]() Miluuu ja o Tobie pamiętam i chcę jak najwięcej! BananowaDelma bierz. ![]() limitowanaa , CaMa , without_demur , xxxLOLKAxxx , Toogether93 wakacje wyjazdy itd. nie mogłam znaleźć czasu na wizaż, ale obiecuję poprawę. miło jest mieć do kogo wracać, kocham Was ;* stłukł się poranek, pękło serce rozprysły okruchy filiżanki obietnice zachorowały na grypę a ja dalej żyję pod narkozą Twojego oddechu stałeś się odpowiedzią na moje modlitwy całą noc nie spałam marząc o miłości jaką możemy stworzyć szminką kreślę nowe rany spójrz w lustro
zerwij twarz
|
|
#1567 |
|
Raczkowanie
|
Na cóż się nie odważy ślepy szał kobiecy?
'Wpierw trzeba odejść, żeby móc powrócić Trzeba nic nie mieć, by chcieć swój los odwrócić Kto raz nie szukał, kto raz choć był uczciwy...' |
|
|
|
#1568 |
|
dream big
|
ja? dziękuję ; * < 333 -------------------------------------------------- *Tobie potrzebne jest serce i rozrusznik, który nim poruszy. *'Dziś jest pierwszy dzień, reszty Twojego życia.'
|
|
#1569 |
|
BAN stały
|
...
i na co zdał Ci się ten piekielny wyraz twarzy ? no na co ? skoro i tak z pokorą powrotnie przygarnęłaś jego serce . iluzją miłości jest zaufanie, iluzją zaufania jest naiwność, iluzją naiwności jest nadzieja, iluzją nadziei jestem Ja, iluzją moją jesteś Ty. jak widzisz wszystkiemu winien jesteś Ty . wieczorna kłótnia, obiecujesz sobie, że jeśli nie przeprosi Cię w ciągu najbliższych 6 godz. zrywasz z nim wszelkie kontakty, bo nie jesteś gotowa na cierpienie, i nagle gdy się budzisz z nadzieją zerkasz na telefon a on nic, milczy jak grób, a Ty co robisz ? nie oczywiście, że nie robisz tego co sobie obiecałaś, nie zapominasz, nie olewasz go, Ty głupia sięgasz do szafy po jakieś ubranie, szybko myjesz zęby i lecisz do niego, by przerwać to milczenie, bo nie byłabyś sobą gdybyś tym razem zrobiła tak jak sobie obiecywałaś, nie ? w zasięgu wzroku widzę Cię, wyciągam ręce i stoję w miejscu modląc się o to byś wpadł w nie tak przypadkiem . i naucz się wreszcie mała, głupia dziewczynko zapominać, naucz się, bo bez tej sztuki nie poradzisz sobie w życiu . stresujące chwilę pochłonęły nas, wymazując radość, zamazując nas . ... Edytowane przez istny_paradoks Czas edycji: 2010-07-15 o 10:52 |
|
|
|
#1570 |
|
Raczkowanie
|
Kiedy naprawdę nie chcę żadnego innego, odchodzisz. .
To tylko ja stojąca nad przepaścią i Ty zasłaniający oczy me ręką. Przeżywali swą miłość na miarę "wielkiego ekranu", potem wyszli z kina i każde w swoją stronę. są noce, w których nie warto śnić .
|
|
#1571 |
|
Raczkowanie
|
" U give me a feeling that I never felt before " dałeś mi uczucie którego nigdy wcześniej nie czułam " it's become something that's impossible to ignore " nadeszło coś niemożliwego do zignorowania " moment of honesty " chwila szczerości " i don't tell anyone about the way you hold my hand . i don't tell anyone about the things that we have planned " nie powiem nikomu o tym jak trzymasz moją rękę . nie powiem nikomu o naszych wspólnych planach
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
Drift, PoprostuAsiss - oczarowana jestem!
________ ` to wszystko nam się śni; ja Tobie, a Ty mi.
bo, bo chyba tak, tak jest najlepiej.
|
#1573 |
|
Raczkowanie
|
Na prywatnym polu rozkładam namiot zranionego serca.! Na każdej lekcji wyobrażam sobie, że siadasz ze mną w ławce i prosisz bym się uśmiechnęła...
|
|
#1574 |
|
Raczkowanie
|
Gdy wsiadałam w autobus miałam jednak nadzieję, że sie pojawisz i pożegnasz mnie tak jak zawsze. Przyłożysz dłoń do szyby i będę wiedziała, że jeszcze się zobaczymy.
A teraz żałuję każdego złego telefonu jaki do Ciebie wykonałam. Jest już o dużo za późno by wyznać sobie prawdę. Pokazywał mi taki świat, jakiego jeszcze nie znałam. _________________________ ____
|
|
|
|
#1575 |
|
Przyczajenie
|
tylko sen może odtworzyć miłości czas .
pamiętasz jeszcze jaką radością mnie otuliłeś ? bałam się każdego słowa , ogarniała mną niepewność . przypomnij sobie kiedyś ten nasz wspólny czas , obiecuję Ci , że też zatęsknisz . |
|
|
|
#1576 |
|
Zadomowienie
|
'Do I deserve to be the one who will feed You breakfast, lunch and dinner and take You to the park at dawn? Will You really be my only man of the hour?' Czy zasłużyłam na to by być jedyną, która nakarmi Cię śniadaniem, lunch'em i obiadem i zabierze Cię do parku o świcie? Czy naprawdę będziesz tylko moim najważniejszym facetem?
|
|
#1577 |
|
Raczkowanie
|
http://nainen.wrzuta.pl/audio/6Ouaj9...oustic_version
'Od ciosów w proch się obracam I z pożądania w pył się obracam (…) Bo nie ma uśmiechu anioła' Jeżeli piękno zasługuje na potępienie, jeżeli mądrość potęguje jedynie zło, jeżeli szczęście jest przeszkodą dla zbawienia, To osądzi mnie bezduszna wieczna noc Edytowane przez Laetitia89 Czas edycji: 2010-07-15 o 12:49 |
|
|
|
#1578 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz co jest najgroźniejsze w tym, że żyje? Fakt, że kiedyś umrę, że opuszczę to wszystko i pewnie będę szczęśliwa, ale istnieje też taka możliwość, że właśnie w ostatniej sekundzie życia docenię to co miałam. Wszystkie problemy po których dzielnie wstawałam, przyjaciele, którzy odwracali się, ale też tacy, którzy w zaparte mnie wspierali, że wszystkie kłótnie o małe przekroczenia zaczną mieć sens, że wszystko wyda mi się takie pociągające i ekscytujące, że zapragnę żyć, że w końcu znajdę upragnioną chęć życia. Tego się boję, że wtedy będzie już za późno, że wtedy zostanie mi stały lek : łzy. Obawiam się tego, że skończę swe życie jak i zaczęłam, płaczem i histerią, a potem nastąpi cisza. Bo początek jest jak koniec, a koniec jak początek. Coś zaczyna i coś kończy. Zapominamy o tym co było choć usilnie próbujemy sobie przypomnieć co robiliśmy, a robiliśmy co robimy teraz, istny paradoks. Życiowa melodia dobierana do stylu rozumowania, a moje rozumowanie mnie przeraża, doprowadza do stanu przerażającego.
Moje serce chce bić dla Ciebie, rytmem nieokreślonego " my". Tak na pożegnanie, bo uciekam Wam na dwa tygodnie, na pewno nikt nie będzie tęsknił, ale ja będę Dziubaski moje <3 wielkie paralogiczne serducho dla was <3
|
#1579 |
|
Rozeznanie
|
Czy może istnieć na Ziemi tak szalona, jedyna i prawdziwa miłość, jaką ma ćpun do narkotyku? ..tylko rozpacz, gdy rozdrapuję rany I dlatego,że jesteś słaba, musisz byc bardzo silna .. dlaczego codziennie to słyszę? a teraz co jest między nami? brak ciepła, brak zrozumienia,brak poczucia bezpieczeństwa,brak czasu Bo jaki ty jesteś, mój świecie? Niby wszystko takie proste, wszystko ma swoje określone miejsce. Tylko że ja nic z tego nie rozumiem albo rozumiem, kiedy jest już za późno Myśl ta wywołała w niej nową falę strachu. A także nieokreślonego smutku. Ci, których najtrudniej kochać, najbardziej potrzebują naszej miłości. |
|
|
|
#1580 |
|
Konto usunięte
|
Nie, nie tęsknię za Tobą. Tęsknię za tym co nas łączyło.
Dla mnie śmierć to tylko kwestia czasu. Bo jak długo można żyć ze złamanych sercem? |
|
|
|
#1581 |
|
Raczkowanie
|
Wykorzystana do marzenia o byciu idealną dla kogoś niewłaściwego.
Ale jeśli widzę swoje marzenia, ciebie tam nie ma - bo to koniec. Wydaje się, że miałam to wszystko, ale to nic nie znaczy jeśli ciebie nie ma. Teraz widzę się innymi oczami. To żadna niespodzianka. Ale bycie samemu miało sprawić, że uświadomisz sobie kiedy jest koniec. Weź te rzeczy - one nic nie znaczą. Jesteś tym czego chcę. Od dziś oficjalnie studentka dziennikarstwa. Wybaczcie, musiałam się pochwalić ![]()
|
|
#1582 |
|
Przyczajenie
|
- Bo na Tobie świat się nie kończy!
- Uśmiechaj się , nawet gdy powodów brak ;D - Kto nie ryzykuje, nie wygrywa. Ta gra, miłość się nazywa. - Jeśli jest dzień, musi być noc. Jeśli łza- uśmiech. -Słodka jak miód, gorzka jak czekolada, taka jestem, taką być wypada! - Twoja pieprzona krytyka.. Uwierz mi.. Mnie nie dotyka! -Jestem kimś napełnionym wiarą. Jestem straszna bez wątpliwości. Mam dużo pytań. . Lubię być sobą. Nienawidzę być sama. Jestem tu i tam , ale to jest część, część planu, część wszystkiego kim jestem. `-Mi niewolno absolutnie NIC obiecywać... Nienawidzę rozczarowań... Ufam -czasem za bardzo... Więc zanim coś do mnie powiesz pomyśl dwa razy... NIGDY nie mów o uczuciach, jeśli one naprawdę nie istnieją... NIGDY nie mów "Kocham" jeśli naprawdę Ci nie zależy... NIGDY nie mów że na "zawsze" jeśli nie Jesteś pewien... NIGDY nie bierz mnie za rękę, jeśli masz zamiar złamać mi serce.. NIGDY nie mów, że coś będzie, jeśli nawet nie masz zamiaru zacząć... NIGDY nie patrz w moje oczy, jeśli wszystko co robisz jest kłamstwem....` - Bez cierpienia nie rozumie się szczęścia. -Cierpimy, bo czujemy, że dajemy więcej, niż otrzymujemy w zamian - Płynąć chcę tam, gdzie cichnie lęk.. Gdzie łączą się dwa spojrzenia. |
|
|
|
#1583 |
|
Rozeznanie
|
![]() Słowa jak przemoc przerywają ciszę zwalając się z trzaskiem do mojego małego świata Spacerujemy na krawędzi samotności Po jednej stronie ja, po drugiej Ty. Między nami przepaść, tak wielka, że spacerując razem, spacerujemy samotnie... Wsłuchaj się w moje kroki w twoim sercu wcale nie odeszłam: Ja dalej idę z Tobą Pozostaje nam tylko zauroczenie, czasem przyjaźń i przyzwyczajenie. a wtedy obok siebie żyjemy , nawet jeśli tego nie chcemy. To to miejsce odbite w kilku parach źrenic, które wierzą, że ich życie kiedyś się zmieni, kilka zmęczonych twarzy pełnych nadziei, że znów znajdą miłość pośród pyłu i kamieni. Jedyny sposób by odkryć granice możliwości to przekroczyć je i sięgnąć po niemożliwe Życie ma chore poczucie humoru... Edytowane przez grise Czas edycji: 2010-07-15 o 13:38 |
|
|
|
#1584 |
|
Rozeznanie
|
Wracam
. W trochę gorszej formie, ale jednak.absorbeed - dziękuję i 2x tyle jeszcze zyczęNieodkrytaxd, jioio, ZakreconaNaMaxa - wiecie jak trafić do mojego serca Zdrada pozbawia nas złudzeń co do tego, czym jest idealna miłość, ale przede wszystkim co do tego, do czego my sami jesteśmy zdolni i gotowi. Doświadczenie zdrady dlatego jest tak trudne, że stawia nas przed decyzją: zakończyć związek, wybaczyć i pozostać, czy zacisnąć zęby i udawać, że nic się nie stało. To decyzja, której skutki mocno wpłyną na nasze życie. Wydaje mi się, że wspólne wspieranie się może uratować związek, ale niszczy nas samych. Jest dwuznaczne moralnie. Jeżeli zależy nam na związku, może lepiej podjąć otwartą walkę? Doprowadzić do konfrontacji? Postawić sprawy na ostrzu noża? Czy można przeżyć zdradę i być dalej razem? Może już zawsze w takim związku będzie czegoś brakować? Może nigdy nie uda się już odbudować zaufania? Jeżeli związku nie zabije sama zdrada, to może go zniszczyć krajobraz po zdradzie.. Trzeba - mimo, że zalewają nas intensywne emocje - zacząć myśleć. I starać się pomyśleć w miarę jasno. Czy chcemy być dalej z tym człowiekiem. Tym razem to już nie będzie taki wybór jak na początku naszej drogi, kiedy pod wpływem zakochania sądzimy, że miłość wszystko przezwycięży. Przepraszam za tę beznadzieję-,-. Po prostu zainspirował mnie mój obecny stan;/. Nie gniewajcie się.
"Nikt nie wie przez co przeszedłem. Widzą tylko, że popadam w kłopoty. Nie wiedzą, że ciężko się żyje, gdy nikt Cię nie kocha." Tupac Amaru Shakur Edytowane przez Naughty_ Czas edycji: 2010-07-15 o 13:46 |
|
|
|
#1585 | |||
|
Rozeznanie
|
Paralogiczna- będziemy tęsknić
Cytat:
cudne! Cytat:
![]() Cytat:
a te biorę Spójrz mi w oczy- widzisz? Nadal czekam. Płonę cała wewnątrz. Nie możesz tego zobaczyć. Więc poczuj pełnię mnie. Widzisz to, co chcesz zobaczyć. Długo tak nie pociągniesz albo.. albo znów znajdziesz kolejną tak naiwną jak ja. Pamiętasz listopadowy poranek zamglony wspomnieniami? Tak, to wtedy przypomniałam sobie, czym jest życie.
|
|
#1586 |
|
Raczkowanie
|
chyba nikt nie nauczył Cię, co to znaczy miłość.
ranisz wszystkich dookoła, a nie wiesz jaki czują ból ktoś kiedyś zranił Cię, że teraz na innych wyżywasz się? widzisz ten uśmiech, ten w oczach blask? Ona to robi dla niego, bo on jej nadzieję dał.
|
#1587 |
|
Rozeznanie
|
Boże, proszę, nie każ mi tak skończyć. to jak uciec śmierci, a potem wysłać za nią list gończy. `nie widzisz, że tonę? nie potrafię zapanować nad swoimi emocjami jestem zbyt zaślepiona uczuciem. uczuciem, którego nie ma. sama ze sobą. jedynie co mi po Tobie pozostało, to Twój numer telefonu. w tym "dorosłym" życiu, ja niedojrzały dzieciak. gdyby płacili Ci za ranienie mnie, miałbyś królestwo. |
|
|
|
#1588 |
|
Raczkowanie
|
Jesteś takisłodki, jak lizak za złotówkę .
;*. Boje się własnego Cienia .
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
`Minęły dwa miesiące, dwa miesiące płaczu.
Próśb, modlitw do Boga i tego żalu. Bo tak bardzo cierpiała oglądając nawet zdjęcie, do niego przytulona chciała poczuć go jeszcze. W małych butelkach, które klimat psuły, na pułkach pozostały jeszcze jego perfumy. I nie chciała ich wyrzucać bo chciała go mieć blisko Został tylko zapach po nim dla niej to wszystko. Pragnęła dni zawrócić, spojrzeć chociaż na Niego, po prostu się przytulić i zapytać dlaczego. Czemu mnie zostawiłeś? Dobrze wiedziałeś, że będę tęsknić, nie mieliśmy tego w planie. Co z naszym życiem, odpowiedz mi. Gdzie nasze plany i wspólne My?`
|
#1590 |
|
Raczkowanie
|
" Ona siedzi i czeka na wiadomość
On w pabie zawiera kolejną znajomość. Ona czyta wiersze i płacze, On kolejnej pisze 'kiedy Cię zobaczę .. Ona kocha całym SERCEM On łamie serce tym samym podejściem. Ona czeka przy telefonie, On z kumplami przy kolejnym kartonie. Ona wysyła kolejne wiadomości, On nie odpisuje,chociaż jest powodem złości.. Jest mu dobrze na wolności.. Lecz będzie za PÓŹNO kiedy On zapragnie jej miłości " ja tego nie pisałam, ale tak mi się spodobało, że musiałam dodać , takie wzruszające i prawdziwe, fragmenty świetnie nadają się na opisy.
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

.

dziękuję ; * < 333 

podkradam ten