Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-15, 15:36   #3451
Katia25
Wtajemniczenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12

Cytat:
Napisane przez kochak Pokaż wiadomość

ja mam na odwrót, przed dukiem spałam po pracy non stop, na duku spie tyle co nic i mam powera
no ja chodze ospala jak nie wiem nie podoba mi sie to wcale

acha nie pochwalilam wam sie

Bylam na zakupach ,wiem mialam nie isc ale wszedze wysprzedaze wiec wlazlam do new looka
I kupilma sobie jeansy bo byly tanie.Wlazlam nawet w rozmiar 36 ale tam maja je na bank zawyzone ,ale kupilam 38 i jestem zla bo wczoraj caly dzien je podciagalam sobie na tylku...

Edytowane przez Katia25
Czas edycji: 2010-07-15 o 15:38
Katia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 15:39   #3452
blackhardcore
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
no u mnie jest to samo!!!
moja tesciowa grubsza ode mnie i chwali mnie zawsze ze przeciez dobrze wygadam...
jak moge dobrze wygladac bedac mniejsza tylko o jeden rozmiar od tesciowej ktora jest po 50-tce i urodzila czworo dzieci!!!!!!!!??????
ech
hehe moja tesciowa wyglada lepiej ode mnie i nosi o 2 rozmiary mniejsze ciuchy. nie wazne jak my sie im podobamy no nie??? wazne jak my sie same ze soba czujemy!!
Stary 2010-07-15, 15:52   #3453
jestemtutylkonachwile
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
maja swoja wartosc kaloryczną tak samo jak slodziki ( zobacz sobie na opakowniu - ja niesety nie mam w domu, ile taki aspartam ma kalorii w 100 g) chyba z milion, ale sypie sie go malusienko, wiec nawet pol kalorii w takiej tabletce nie ma - jest bardzo slodki, po za tym w tabeli wartosci odżywczych podanych na opakowaniu ma ilesc tam wegli
a zobacz sobie na ksylotolu - nie ma nic tluszczu, nie ma nic wegli, nie ma nic bialka - jezeli sie go zje nie przerywa sie ketozy, nie przerywa sie spalania bialka, moze nawet poglebia sie ketoze tak jakby sie napilo wodki czy jakiegos czystego alkoholu(? ale nie wiem czy tak jest)
alkohol czysty ma 7 kcal,
poliol - 2,4 kcal,
a cukier - 4,1 kcal
jakbys byla na diecie gdzie trzeba liczyc kalorie to moglabys sie przejmowac tym faktem ze to ma pelno kalorii, ale u nas mamy tylko jesc ( i conajwyzej pilnowac zeby tych kalorii bylo jak najwiecej, zeby sie nie glodzic - ma byc 1500 kcal)

slodzik huxol - na aspartamie
wiec sama zobacz ze gadasz glupoty kompletne

szukalam wartosci odzywczej ksylitolu, ale nie moge znalesc, kiedys od razu mi sie pokazala w wyszukiwarce, no nic....

jezeli swoja wiedze opierasz po przeczytaniu etykietki na gumie do zycia a nie jakim kolwiek naukowym zrodle to gratulacje

Tym razem "ty gadasz kompletne glupoty" poniewaz Huxol oprocz tego ze ma aspartam ma rowniez fruktoze,wiec warto o tym pamietac podajac sklad slodzika.
Oczywiscie kalorycznosc jest ale nikt nie uzywa tony slodzika na raz, z racji podawanych malych dawek, slodzik nie wnosi zadnej wartosci energetycznej w odroznieniu do ksylitolu.
Slodzik jest bliski 0 kcal/tabletkę -stad skrot myslowy iż nie ma kalorii- proste.
Wiedzy nie opieram na przeczytaniu opakowania od gum (ktore fakt faktem chociaz dokladnie przeczytalam zanim wyrazilam swoje racje...).
Nikt nie kaze liczyc kalorii ale nalezy pamietac o utrzymywaniu proporcji spozywanego bialka w stosunku do tluszczy a przede wszystkim węglowodanow, dlatego wole uzywac slodzika, jesli uzywasz ksylitolu Twoja sprawa. Ja nadal twierdze ze jest to weglowodan niefermentujący z grupy polioli- wiedza z wykladu nie z opakowania po gumach...
jestemtutylkonachwile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 15:54   #3454
bonza
Raczkowanie

Mam ważne pytanie: czy sądzicie, że tabletki Capivit piękne włosy mogły spowodować zastój i wzrost? Tabletki zaczęłam brać 2 tygodnie temu, od 4 dni mam zastój, dzisiaj pół kg więcej. Dziwi mnie to, bo jestem po okresie, woda leci, sikam 20 razy dziennie, porcelanka codziennie, nic się nie zmieniło poza tymi tabletkami. W dodatku jestem na P, więc powinny być spadki, pierwszy raz mam wzrost na P
bonza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 15:54   #3455
suushi89
Raczkowanie

Łeee, ale jestem najedzona... Brzuch mi zaraz pęknie Dostałam @ i wpieprzam co mi się nawinie. Hehe tyle, że samo białko + troszkę warzywek. Zjadłam już oprócz normalnie obiadu i śniadania 2 pucharki z serowym ptasim mleczkiem Taaaak, a teraz leże, oglądam Gotowe na wszystko i brzuch mi rozrywa. Uroki mojej @.

W ogóle szukam pracy... Miałam jechać do UK, wszystko było załatwione, już się tak cieszyłam... Oczywiście (jak zwykle w przypadku gdy się za bardzo na coś cieszę) okazało się, że mieszkania w którym miałam mieszkać zostało wynajęte. I niby mi tam szuka wujek kolegi z którym jadę, ale raczej wątpię, żeby teraz w wakacje coś znalazł po przystępnej cenie Tak więc zostało mi jedynie tutaj porozsyłać CV, jutro kupię anonse i będę dzwonić. Pocieszcie mnie, bo ten serniczek niestety chyba nie pomógl
Stary 2010-07-15, 16:12   #3456
blackhardcore
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jestemtutylkonachwile Pokaż wiadomość
Tym razem "ty gadasz kompletne glupoty" poniewaz Huxol oprocz tego ze ma aspartam ma rowniez fruktoze,wiec warto o tym pamietac podajac sklad slodzika.
Oczywiscie kalorycznosc jest ale nikt nie uzywa tony slodzika na raz, z racji podawanych malych dawek, slodzik nie wnosi zadnej wartosci energetycznej w odroznieniu do ksylitolu.
Slodzik jest bliski 0 kcal/tabletkę -stad skrot myslowy iż nie ma kalorii- proste.
Wiedzy nie opieram na przeczytaniu opakowania od gum (ktore fakt faktem chociaz dokladnie przeczytalam zanim wyrazilam swoje racje...).
Nikt nie kaze liczyc kalorii ale nalezy pamietac o utrzymywaniu proporcji spozywanego bialka w stosunku do tluszczy a przede wszystkim węglowodanow, dlatego wole uzywac slodzika, jesli uzywasz ksylitolu Twoja sprawa. Ja nadal twierdze ze jest to weglowodan niefermentujący z grupy polioli- wiedza z wykladu nie z opakowania po gumach...
a z jakiego wykladu ?? zawiewa mi tu moim kierunkiem studiów

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

ile czasu trzyma sie lody w lodowce?? juz bym mogla jesc, jak beda dobre, to w zyciu juz nie kupie zadnych innych nawet mojemu TZ
Stary 2010-07-15, 16:14   #3457
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackhardcore Pokaż wiadomość
hehe moja tesciowa wyglada lepiej ode mnie i nosi o 2 rozmiary mniejsze ciuchy. nie wazne jak my sie im podobamy no nie??? wazne jak my sie same ze soba czujemy!!

no wlasnie dlatego zaprzyjaznilam sie z Dukanem... bo JA chce dla SIEBIE lepiej wygladac

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

i sie czuc :P
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 16:15   #3458
Rozeznanie

uff, ale upał

dziewczyny, macie sprawdzony przepis na lody?
błagam podrzućcie jakiś sprawdzony, dobry przepisik bo się roztopię
W domu kolejka do wiatraczka ( niestety teraz kolej kotów )

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 16:15   #3459
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
moja tesciowa to potrafi mnie namowic na dokladke nawet jesli jeste tam najedzona, ze czuje ze zaraz zwymiotuje

ale na diecie ostro "nie dziekuje, jestem na diecie" a jak ktos naciska, zalezy tez kto.. bo jak mama czy babcia to moge troszke bardziej hamsko rzucic "dajcie mi spokoj ze swoimi dietycznymi kotletami" :P
ale jak szef czestuje, albo wlasnie ktos z rodziny TŻ..... to juz gorzej....
przy najblizszej okazji powiem tesciowej tak: "wiem ze te (oblesne panierowane kotlety smazone na tluszczu) kotleciki sa pyszne, zjem je napewno z przyjemnoscia jak przejde na IV faze... moze mi mama zamrozi??" na bank rypnie....

to co w nawiasie to sobie pomysle oczywiscie :

oj dobre .... muszę zapamiętać ... coś czuję że bliscy będą mieli zamrażarki przepełnione

Cytat:
Napisane przez suushi89 Pokaż wiadomość
Łeee, ale jestem najedzona... Brzuch mi zaraz pęknie Dostałam @ i wpieprzam co mi się nawinie. Hehe tyle, że samo białko + troszkę warzywek. Zjadłam już oprócz normalnie obiadu i śniadania 2 pucharki z serowym ptasim mleczkiem Taaaak, a teraz leże, oglądam Gotowe na wszystko i brzuch mi rozrywa. Uroki mojej @.

W ogóle szukam pracy... Miałam jechać do UK, wszystko było załatwione, już się tak cieszyłam... Oczywiście (jak zwykle w przypadku gdy się za bardzo na coś cieszę) okazało się, że mieszkania w którym miałam mieszkać zostało wynajęte. I niby mi tam szuka wujek kolegi z którym jadę, ale raczej wątpię, żeby teraz w wakacje coś znalazł po przystępnej cenie Tak więc zostało mi jedynie tutaj porozsyłać CV, jutro kupię anonse i będę dzwonić. Pocieszcie mnie, bo ten serniczek niestety chyba nie pomógl

... rozmawiałaś z kolegą?? macie już wykupione bilety? jeżeli nie to nic straconego jeżeli szukasz pracy na wakacje zajrzyj do najbardziej uczęszczanych miejsc jeżeli czegoś na stałe wybierz firmy które obsługują dużą ilość klientów na dobry początek gdzieś się załapiesz ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 16:17   #3460
blackhardcore
Raczkowanie

Cytat:
no wlasnie dlatego zaprzyjaznilam sie z Dukanem... bo JA chce dla SIEBIE lepiej wygladac

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

i sie czuc :P
a chyba te stare baby nigdy nie zrozumieja, bo nie pamietaja juz jak byly mlode, co sie nawydziwialy zeby wpasc w oko mezczyznie, albo zeby oko zbielało najwiekszemu wrogowi i zeby wszyscy zazdroscili
Stary 2010-07-15, 16:20   #3461
zonawymarzona
Rozeznanie

No to super, oby tak dalej? Ile miałaś uderzeniówki?

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------
yyyyy nadal jestem na uderzeniowce- od soboty- choc z grzechem w niedziele wiec w sumie od poniedzialku :-D

zonawymarzona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 16:21   #3462
Aleksandra_M
Zadomowienie

dla AVATARIS:

Cytat:
Napisane przez JulietteCapulette Pokaż wiadomość
-3 kopiaste łyzki serka homo 0%
-2 żółtka
-3 białka
-słodzik
-aromat waniliowy (1-2 krople)

Utrzeć żółtka z serkiem i słodzikiem, dodać aromat, ubić pianę,
wszystko wymieszać i włożyć do miseczek lub filiżanek/kubeczków i
wkładamy do zamrażarki.

Ja to znalazłam
Ale gdzieś widziała takie, że 3 razy się miksowało (po 1 h, mrożenia i później znowu) tylko nie mogę znaleźć

ale nie pamietam czy JulietteCapulette ma je sprawdzone

Edytowane przez Aleksandra_M
Czas edycji: 2010-07-15 o 16:23
Stary 2010-07-15, 16:24   #3463
kataluna
Rozeznanie

Cytat:
czesc wszystkim!
mialam sie odezwac o 7:30 czyli w momencie wlaczenia komputera w pracy bo chcialam sie pochwalic ze po pierwszym dniu fazy I zwazylam sie z ciekawosci (dzis rano) i odkrylam -0,4kg!! to niezle we mnie musi tej wody siedziec...
a nech idzie w cholere bo opuchnieta jestem zupelnie jak 2 lata temu w ciazy

no ale, pisze dopiero teraz bo mialam taki natlok roboty ze myslalam ze oszaleje... a potem musialam zjesc jajeczko, a pozniej to znowu robota... za godzine do domu na szczescie, lece dzis do tesco i carrefoura bo kroras z dziewczyn pisala o extra bialkowym twarogu :P

moj TŻ sie zdziwil ze mialam dzis rano taki plaski brzuch!!! normalnie szok,bo wczoraj zjadlam wiecej niz jakiegokolwiek innego dnia od kiedy zaczely sie te upaly, a mimo to wczoraj wieczorem brzuch plaski a nie jak balon!!!

tylko dziwnie sie dzis czuje... zoladek mam przyklejony do kregoslupa, takie uczucie mialam wczesniej po 3-dniowym zatruciu, gdzie bylam max odwodniona wiec nie rozumiem.... i slabo mi jakos? nie wiem czy do tego sie nie doklada cisnienie, jakos tak niby burzowo u nas (w Jeleniej Górze), chlodniej sie robi, a nie moze sie rozpadac...

a dodam jeszcze ze moje wredne kolezanki jak sie wypsikaja perfiuuuumami z kiosku to jest ok (ja zdycham, bo kicham, bo przez alegie pylkowa mam wrazliwy nos), ale jak ja dzis jadlam jajko to az mi przykro sie zrobilo, bo taaaaaaaak im smierdziaaaaaalo ze malo nie poumieraly.... (pomimo otwartych wszystkich okien i drzwi na pietrze i wlaczonym wentylatorze)

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

ale sie wynarzekalam :P

chcialam pogratulowac dziewczynom extra (mniejszych lub wiekszych) efektow
brawo!!!!!
tak fajnie tu u Was.. przeczytalam wlasnie wszystkie strony az do wczoraj wieczore, takze jestem na biezaco :P
ja tez chce przepis na lody :P
Gratuluje spadki i stwierdzam fakt: twoje kolezanki to su...!
kataluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 16:24   #3464
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Nigdy nie jadłam bobu, może na III albo IV spróbuję.

twinsplus - spokojnie dasz radę na studiach utrzymac dukana, ja ciągnęłam go tak 2 miesiące, co prawda łatwo nie było,ale biedronka pod domem mi bardzo pomagala dla chcącego tratatata...

JulietteCapulette - kuchnia włoska!! już się nie mogę doczekać III, by choć do dukanowej pizzy dodać sobie troszke serka, albo do spagetti z surimi, mniam! a tu jeszcze 10kg...

Za to mam bardzo duży problem z biustem. Zawsze miałam hek, hem dość niemały, natomiast teraz leci mi przeobrzydliwie i mimo wszelkich kremów leci również w dół wiem, że powinnam ćwiczyć, ale jakos nie mam samozaparcia, pewnie zacznie sie gdy dojde do punktu krytycznego
ja tam na studiach nie jestem he he z kims kolezanka mnie myli

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
Co to za zabieg? ja tez sie bardzo zastanawiam (tzn, my) od 2 lat i ciezko podjac decyzje....
jak chcesz pozniej poszukam link do takiego duzego forum na ten temat.... u was jest latwiej... w Polsce 2 kliniki tylko są i jedna gorsza od drugiej
chodzi o wazektomie tutaj robia chyba w kazdym szpitalu, pewnie, ze chce jesli masz to wrzuc dzieki

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 16:26   #3465
Rozeznanie

Cytat:
dla AVATARIS:

Aleksandra_M dzięki, dzięki, dzięki, sprawdzę

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 16:26   #3466
alalukam
Raczkowanie

Zrobiłam sernik i się obżarłam pychotka
W ogóle mam dziś szczęście, powinnam puścić totka Najpierw znalazłam funta w szafce na siłowni potem zagrałam tym funtem na maszynach i weszły mi 3 wisienki - wypadło 6F mała rzecz a cieszy

Katia25 - a co to jest ten kombinezon kosmonauty, szukałam w googlach, ale wypadło mi, że to zabieg w gabinecie kosmetycznym

28/09/2011 zaczynam
71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58-57-56-55
alalukam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 16:27   #3467
zonawymarzona
Rozeznanie

No to super, oby tak dalej? Ile miałaś uderzeniówki?

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------
yyyy
ndal jestem na uderzeniowce - patrz wyzej :-D
Pewnie zostane jeszcze 5 dni...
Sernik zebra mozna w I pierwszej fazie P?

cos mi sie wizaz ten tegesuje
Stary 2010-07-15, 16:28   #3468
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kataluna Pokaż wiadomość
Gratuluje spadki i stwierdzam fakt: twoje kolezanki to su...!
dziekuje
no niestety, wychodzi ich prawdziwy charakterek... boze, ja nigdy nie mialam szczescia do szczerych kolezanek/przyjaciolek...
Stary 2010-07-15, 16:36   #3469
kellysss
Zakorzenienie

dziewczyny mialam atak na słodkie i
polecam jak ktos ma taki atak -- biala nutelke z płatkami owsianymi...
Zrobilam to w kubeczku:
-5 łyzek mleka w proszku
-mleko normalne lałam na oko no i to
zalezy jak chcecie gesta nutelke,
-łyzka plaska słodziku
-2 kropelki aromatu pomaranczowego
i mieszac ,mieszac mieszac
na koniec jak juz nie ma grudek dodac łyzke
płatkow owsianych, wymieszac i szamac..........

Stary 2010-07-15, 16:39   #3470
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
dziewczyny mialam atak na słodkie i
polecam jak ktos ma taki atak -- biala nutelke z płatkami owsianymi...
Zrobilam to w kubeczku:
-5 łyzek mleka w proszku
-mleko normalne lałam na oko no i to
zalezy jak chcecie gesta nutelke,
-łyzka plaska słodziku
-2 kropelki aromatu pomaranczowego
i mieszac ,mieszac mieszac
na koniec jak juz nie ma grudek dodac łyzke
płatkow owsianych, wymieszac i szamac..........
chyba z otrebami owsianymi!!!
Stary 2010-07-15, 16:42   #3471
jestemtutylkonachwile
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackhardcore Pokaż wiadomość
a z jakiego wykladu ?? zawiewa mi tu moim kierunkiem studiów

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

ile czasu trzyma sie lody w lodowce?? juz bym mogla jesc, jak beda dobre, to w zyciu juz nie kupie zadnych innych nawet mojemu TZ

Z technologii chemicznej organicznej.
W zamrażarce- nigdy nie robiłam ale chyba kilka godzin i co godzine należy zmiksować.
jestemtutylkonachwile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 16:42   #3472
suushi89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

oj dobre .... muszę zapamiętać ... coś czuję że bliscy będą mieli zamrażarki przepełnione

... rozmawiałaś z kolegą?? macie już wykupione bilety? jeżeli nie to nic straconego jeżeli szukasz pracy na wakacje zajrzyj do najbardziej uczęszczanych miejsc jeżeli czegoś na stałe wybierz firmy które obsługują dużą ilość klientów na dobry początek gdzieś się załapiesz ...
Dzięki Nie, nie wykupione na szczęście. Myślę, że jakąś pracę na pewno tutaj znajdę w końcu, tyle że lipa, bo nie szukałam do tej pory z uwagi na tą Anglię. No i jest połowa lipca także nie zarobię zbyt dużo, a miałam w planach porobić parę kursów, jednym słowem zainwestować w siebie. No i pojechać gdzieś na wakacje. Ehh no nic mi innego nie zostaje jak wziąć się w garść, znaleźć pracę, nie narzekać i zapiep***ć.
Stary 2010-07-15, 16:43   #3473
Katia25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alalukam Pokaż wiadomość

Katia25 - a co to jest ten kombinezon kosmonauty, szukałam w googlach, ale wypadło mi, że to zabieg w gabinecie kosmetycznym
To jest ten "kombinezon "
http://www.tlbc.ca/blog/wp-content/u...sauna-suit.jpg
Stary 2010-07-15, 16:51   #3474
alalukam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katia25 Pokaż wiadomość
:O I co w nim robisz?? Ćwiczysz? A myślisz, że normalna sauna lub pas neoprenowy na brzuchu podczas ćwiczeń dają podobne efekty? Bo chodzę na saunę i zakładam czasem pas na siłownię

28/09/2011 zaczynam
Stary 2010-07-15, 16:58   #3475
JulietteCapulette
Raczkowanie

Cytat:
dla AVATARIS:

Sprawdzone to one będą dziś wieczorem, póki co nie wiem ale w necie dziewczyny pisały, że boskie wyszły
JulietteCapulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 16:58   #3476
zonawymarzona
Rozeznanie

Jak jest z tym sernikiem zebra w I fazie uderzeniowej P?
Stary 2010-07-15, 17:02   #3477
alalukam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zonawymarzona Pokaż wiadomość
Jak jest z tym sernikiem zebra w I fazie uderzeniowej P?
eeehm, no to byłby klops jakby nie można było bo właśnie to pożarłam ale skład jest ok jak na fazę uderzeniową

28/09/2011 zaczynam
Stary 2010-07-15, 17:03   #3478
suushi89
Raczkowanie

nie wiem o którym mówisz. Jest sernik zebra - ma skrobię i nie można, ale jest też deser zebra - jego można ile zapragniesz
Stary 2010-07-15, 17:06   #3479
alalukam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez suushi89 Pokaż wiadomość
nie wiem o którym mówisz. Jest sernik zebra - ma skrobię i nie można, ale jest też deser zebra - jego można ile zapragniesz
Ja pochłonęłam sporą ilość tego:
3 jaja
0,5 białego sera
żelatyna
150 ml mleka 0,5%
1 łyżka kakao
słodzik

a właśnie przy okazji: co jeśli tak jak w takim przypadku, ktoś przez pomyłkę zrobi coś takiego - to co? od nowa uderzeniówka czy jak?

28/09/2011 zaczynam
Stary 2010-07-15, 17:06   #3480
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
chyba z otrebami owsianymi!!!
t ak tak

wybaczcie mi ale zadko ostatno uzywam polskiego...
i brak mi słow ........ mialam na koncu jezyka te otreby...hihihi
wstyd mi przez to ze czasami zapominam jakiegos słowka
i watpie ze mnie ktos zrozumie (bo niby jak mozna ojczysty jezyk zapomniec)
no ale mozna niestety, jak ktos tez od prawie 10 lat posługuje sie
cały dzien i noc (nawet sny mam po włosku)
to wie jak to jest..........
sama kiedys smialam sie z ludzi co wracali do kraju po długim pobycie za granica i
mowili z innym akcetem lub zapominali słow....
mam teraz za swoje
dobrze ze mam synka ktory jest na etapie nauki mowienia ,
chociaz z nim cwiczymy sobie j. polski.......

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości