|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Dzięki za gratulacje, udało mi się zacząć pisać na odchowalni,
ale jest na razie tak ciężko bo nie dość że po porodzie to jesczze po dwutygodniowym pobycie w szpitalu także nie mogę sie podwójnie odnaleźć. Na razie tylko o porodzie skromnie, wywoływany, a więc cewnik tochę pocierapiałam przez dobę, do 4cm, potem proba oksytocyny, ustało (po 4 godz), następny dzień kolejna oksytocyna, przebicie pęcherza, do 6 czy 7cm, potem wanna - cudownie między skurczami, do prawie 10, na łóżko i jakoś poszło. 1 faza 5, 5 godz, 2 - 15 min, pęknięcie szycie - więc mam przewalone - nie siadam w wogóle na razie ![]() A no i śmiesznie, bo byłam sama na porodówce, nic się nie działo więc rodziłam w towarzystwie 3 praktykantek, polożnej i 2 lekarzy oraz męża ale było mi wszystko jedno ile ich tam było ![]() Generalnie poród nie jest taki straszny (z następnym poczekam oj tak), chyba docieranie się z maluszkiem gorsze, ale da radę. A no i na razie nie jestem w stanie śledzić na bieżąco, ale trzymam kciuki za te które przed są. Fotę wkleję następnym razem. |
|
|
|
#1982 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Muminek
)) Gratulacje ))))))))))) |
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Nie uraziłaś. Wieczorem Ci odpiszę ok? Bo teraz się zbieram powoli na wizytę.
Agravka jaką kupiłaś wkładkę do fotelika?Bo ja nie mogę nic sensownego znaleźć .
|
#1984 |
|
BAN stały
|
Muminek
|
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
MUMINEK pisała do Idealneciało,a że ona w szpitalu,to przekazała smsa do mnie. My o 17 idziemy na piwko,tzn ja na lody,choć teraz od męża trochę podpiłam,bo mi się pić chciało.
|
|
|
|
#1986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powodzenia na wizycie!!! |
|
|
|
|
#1987 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
))
|
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
muminek GRATULACJE!!!!
![]() kl aski:W 31tc ważyła 2200, a w 36 3400... |
|
|
|
#1989 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Idealne ![]() Cytat:
Cytat:
Co do alarmow to mojej mamie ani razu nie odeszly wody ani czop, miala tylko skurcze, wiec pewnie bede miec podobnie jesli nie doeczkam do cesarki ![]() Cytat:
Bylam dzis u gina, mam skrocona szyjke ale zamknieta i gin powiedzial zeby sie tym nie martwic. Mam nadzieje ze ma racje Poza tym wszystko dobrze wyglada, ciaza jest "duza" Ostatnia wizyta 30 lipca, na niej sie dowiem keidy cesarka (do wyboru bedzie 12 lub 17 sieprnia) |
||||||
|
|
|
#1990 | |
|
Rozeznanie
|
mąż właśnie przybył z przewijakiem
) jego siostra nam kupiła( on wybierał więc ładny różowy z chmurkami i misiami ) i słowa siostry męża " tylko powiedz żonie że to ja kupiłam" ciekawe co to miało znaczyć![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
super że wszystko dobrze i już wiesz mniej więcej kiedy cesarka )) czyli kiedy dzidziaka przytulisz ))
|
|
|
|
|
#1991 |
|
Rozeznanie
|
Zabka, ja nic nowego nie wnosze, ale podpisze sie pod tym, co napisaly dzieczyny. W zadnym wypdaku masz siebie nie obwiniac, taka natura, niestety. Moj pierwszy porod potoczyl sie podobnie. Bardzo szybko mi poszlo otworzyc sie do 6 cm, potem 7 cm i koniec. I mala chciala chyba wychodzic i jakos za wczesnie sie obrocila. Wszystko skonczylo siem po 15 godzinach na sali operacyjnej, ten prozniociag nie dzialal i musieli uzyc kleszczy. Amelka jak sie urodzila to wygladala jak po jakies bitwie. Glowa nieksztaltna, pelno czerwonych spuchnietych plam na twarzy. Nigdy mi do glowy nie przyszlo, zeby sie za to obwiniac. Bo to nie bylo tak, ze mi sie nie chcialo przec, czy ze nie mialam sily, po prostu mala utknela w kanale rodnym jakos bo byla zle ulozona. Moze tylko mam do siebie zal, ze nie prosilam o cesarke, ale tak naprawde to nie wiem, co w tej sytuacjji byloby lepsze. A tak na pocieszenie, to teraz mialam super porod! A twoj synekk w ogole bardzo ladnie wyglada, az mi sie wierzyc nie chcialo, ze tak sie urodzil.
|
|
|
|
#1992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1993 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!!
Gratuluje naszym nowym Mamusiom ![]() Siala Sebek wykapany tatuś nie da się ukryć... może charakterek/ poczucie humoru odziedziczy po mamie??My dziś po wizycie. Szyjka jeszcze długa, na KTG wszystko ładnie, pani doktor powiedziała, że Wojtek się porządnie zachował, z tego co widziałam to puls 140. Tylko się mały złośliwiec ruszać nie chciał Więc go trochę poszturchałam i negocjowałam z nim żeby się zachowywał ![]() Złościł się chyba jak go tak szturchałam bo mu troszkę puls wtedy skakał ![]() Następna wizyta za tydzień. Mam zrobić morfologię, ktg i będziemy mieć usg już się nie mogę doczekać. Pani doktor kazała mi podjechać do szpitala i dowiedzieć się jakie badania im będą potrzebne, a przed wizytą czytałam wywiad z ordynatorem tego szpitala w którym chce rodzić i nawet nie pomyślałam o tym, że powinnam się tam iść "zapowiedzieć" że będę u nich rodzić, nawet jeśli planowo ma to być poród sn ![]() Więc czeka mnie wycieczka w poniedziałek.
|
|
#1994 |
|
Zadomowienie
|
Anuszka, kiedy masz następną wizytę? Będziesz rozmawiała z ginem na temat ewentualnego cc?
Lazurowa, uszka do góry |
|
|
|
#1995 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem już jak to lepiej wytłumaczyć... Cytat:
Bardzo trudno o tym nie myśleć. Cytat:
Idealne- ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja mam wkładkę dla noworodka w moim foteliku, Wy nie macie?
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idealne trzymam kciuki zeby jutro dali kroplowke i zeby szybko poszlo bylismy z malym w tesco spal jak aniolek. pewnie dlatego ze tam chlodniej. w domu mamy 27 stopni. pot sie po tylku leje. maly nie chce jesc za bardzo. mam nadzieje ze to przez upalylazurowa ja tez mam wkladke |
|
|
|
|
#1997 |
|
Wtajemniczenie
|
jakas tam jest, taka filcowa, ale wg mnie glowka i cale cialko bedzie latalo , bo fotelik jest spory
---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- a czy jusdan sie odzywala?rano pisala cos ze ma skurcze i nie kojarze czy odzywala sie pozniej |
|
|
|
#1998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1999 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)) Spotkał kolegę a on jeździ po mieście z 3 miesięcznym dzieckiem i 3 letnim w klimatyzowanym aucie - mieszkają na poddaszu i nie da się wytrzymać w mieszkaniu tak gorąco - a na wentylatory też się nie załapali- więc kolega jeździ z dziećmi bo chociaż w aucie troszeczkę chłodniej- 3 miesięczna dziewczynka tylko w pampersie !
|
||
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
a ja uwazam ze nie nam oceniac kto ma powody do martwienia sie o dziecko
ja mam specjalna wkladke w foteliku ale i tak mam wrazenie ze Zosia bedzie w samochodzie taka wykrzywiona, ogranicznymy podroze w pierwszym miesiacu ![]() muminek gratulacje kochana
|
#2001 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny za slowa wsparcia! Juz mi lepiej jak to napisalam i przeczytalam wasze komentarze. Poprostu czulam ,ze nie wypelnilam zadania... Musze sie wziac w garsc dla synka. Boje sie jakiejs blokady psychicznej przed nastepnym porodem ,bo nadal chce miec jeszcze dwojke dzieci
Oby moj drugi porod byl taki jak twoj scoobsscoobs Szymonek tez mial slady.. glowka wydluzona i spuchnieta (przeszlo po 24 h) i taki wielki slad czerwony na glowce po przyssawce (przeszlo po 2-3 dniach) ,na wloskach duzo strzepek krwi .Tak poza tym wiecej zmian nie zauwazylam. Do mnie wszystkie polozne przychodzily i mowily zebym dziekowala ,ze obylo sie bez cesarki. Tak jak wam wczesniej pisalam tu robia ja juz naprawde kiedy jest koniecznosc (zagrozenie zycie dziecka). Mam nadzieje ,ze synek nie bedzie mial zadnych pozniejszych problemow przez to ,ze urodzil sie w taki sposob.
|
|
#2002 |
|
Rozeznanie
|
U mnie w domu 30 stopni. Wentylator chodzi 24 h na dobe. Dobrze, ze u nas nie ma wentylatorow na zapisy. A moze juz sa??
Co do tej wkladki splycajacej, do fotelika to ja kupilam Maxi Cosi, ktore posiada owa wkladke w komplecie. A powiedzcie mi czy Wasze pepki sa na wierzchu czy jeszcze wklesle?
|
#2003 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
))))))))))))))))) ![]() a z synkiem będzie wszystko dobrze i nie będzie miał żadnych problemów ))no chyba że z rodzeństwem ) kłótnie o zabawki )---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- mój pępek jest jeszcze nie wypukły ale też już nie wklęsły ) jest taki płaski i ma maleńki dzyndzelek ale jeszcze nie wystaje ) nie wiem jak to lepiej opisać ))
|
|
|
|
|
#2004 |
|
Wtajemniczenie
|
A mój pępuszek już prawie wyskoczył. Ciekawe czy zdąży wyskoczyć.
Ehhh... muszę ogarnąć pokój, bo na 20tą przychodzi koleżanka. No i siebie też muszę ogarnąć, bo chodzę w samych majtkach i bluzeczce na ramiączkach. Aaaa.. miałam jeszcze zrobić zmiany na liście- wiedziałam, że o czymś zapomniałam...
|
#2005 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
))
|
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak u nas z wentylatorami, ja kupilam przy pierwszej fali upalow jakis czas temu i to byl super zakup
![]() Alutka ja tez mam wkladke w maxi cosi, ale jak zamontowalismy fotelik w aucie to mam wrazenie ze dzidzia bedzie tam siedziec
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
my wentylator kupilismy w zeszlym roku na szczescie. a teraz maz meczy mnie o klimatyzator... ale to tyle kasy
|
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
ania
ja ci powiem ze tez o tym mysle, ale nie wiem jak to potem wyglada ze zuzyciem energii, mam wrazenie ze to drogo wyjdzie
|
#2009 |
|
Rozeznanie
|
Ja w pracy mam klimatyzator taki mały przenośny ze zbiorniczkiem na wodę i rurą wywalaną za okno- i powiem wam że je prądu dużo bo jak chodzi to często korki wywala i przy takich upałach jak są teraz to obniżał temp o jakieś 8-10 stopni co i tak niewiele dawało
) bo 3 kompputery ksero fax expres do kawy i okno od południowej strony potrafią nieźle dać w kość ) teraz pani która mnie zastępuje może pracować godzinę krócej ze względu na temperaturę ) W mieszkaniu klimatyzator może się sprawdzić ) bo pozamykasz wszystko i wyłączysz wszystko i będzie fajnie )
|
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

)) Gratulacje
.

kl aski:
i pytania - kiedy rodzisz? i komentarze - juz jestes gruba, ale przytylas. wiec niestety musze zrobic obiadek, chyba nalesniki bo mam ochote