Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-15, 14:07   #2821
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
KArolina ja zawsze gdzie widze chore dzieci to mam łzy w oczach, że te małe niewinne istotki tak muszą cierpieć. Swiat jest okrutny.

Alan dziś dostał histerii!!! Musiałam umyć włosy więc pochyliłam się nad brodzikiem i szuru buru. No a Alan gdy tylko widzi wodę to dostaje białej gorączki i od razu chce się kąpać. Zaczął miedzy moimi nogami przeciskać się do brodzika. Nie pozwalałam mu wiec ryczał i znowu się wciskał. Trwało to dobre 3 minuty. Wkońcu stwierdziłam że dosyć tego dobrego, i posadziłam go przed drzwiami łazienki, drzwi zamknęłam i poszłam do sypialni suszyć włosy. A ten Mały Łobuz jak zaczął sie drzeć!!!! Wstał oparł się o drzwi i zaczął uderzać pięściami, zanosząc sie przy tym płaczem i krzykiem. Ja twardo go nie brałam, ale dziadek na dole nie wytrzymał i przyszedł zobaczyć kto obdziera ze skóry Alanka. Troszkę się bałam że mały dostanie napadu podczas tego płaczu, ale naszczęście wszystko ok. Zaczyna mnie terroryzować mój Potworek jeden!
Ja mam to samo

Jaki terrorysta mały

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
no ja tez chce przyzwyczajac powoli , nic na sile
corka mojej przyjaciolki nauczyla sie wolac siusiu na nocnik jak skonczyla 2 latka wiec mysle to tak akurat i dosc szybko ja nauczyla-kupila jej fajne majteczki ze zwiarzatkami i mowila ze jak sie zsika to zwierzatka bedzie zimno i beda chore -wiec mala starala sie nie zesikac , ale zdarzalo sie na poczatku ze podczas zabawy zwyczajnie byla tak pochlonieta ze zapomniala ze chce siusiu i poszlo w majteczkimoim zdaniem fajny sposob
Fajny pomysł...ważne też jest żeby wcześniej sadzać dziecko, urane i w pieluszcze...po to by się do nocnika przyzwyczajało...My mamy dwa nocniki jeen w domu, drugi na działce...ale presji nie ma

Cytat:
Napisane przez hajdii Pokaż wiadomość
Witam wszystkich!!! troszke mnie nie było ale mały daje mi ostro popalic od paru dni nie sypia w dzien jedynie kilka minut na rekach albo w wózku...wdrążyłam w życie metode zasypiania z książki i od 3 dni wieczorem zasypia sam(w dzień nie skutkuje)...nie przesypia całej nocy ale pare godzin sam w łózeczku swoim śpi potem zaczyna się cyrk nocny i już ma problemy z ponownym zaśnięciem,wybudza sieco chwile,rzuca itd..fakt że teraz mu idą kiełki i dają ostro popalic..wszystko gryzie co mozliwe,nawet moja noge nie mam chwili dla siebie;(
Witaj My się jeszcze nie znamy, bo jak się ujawniłaś to byłam na wakacjach

Współczuję nocek, ale widzę że książka którą "rozprowadziłam" pomaga ekstra Nam bardzo pomogła jak Zu była mała, teraz jest gorzej, bo jak ją odkładam to od razu wstaje, taka jest ciekawa świata....ale wystarczy że potrzymam ją na rękach parę minut (bez lulania) i zasypia bez problemu...mi to nie przeszkadza, ba, nawet odpowiada, bo to jest kilka tylko Naszych minut

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
też o nim myślałam...ale muszę najpierw pogadać z pediatrą czy będziemy rezygnowały z nutrmigenu...chciałabym już go odstawić, zobaczymy

no proszę, CBŚia nie ma to zastępca działa
Fajne jest to mleko, dobre w smaku i bardzo wygodne...otwierasz i masz...otwarte może stać w lodówce 48 h...a dlaczego jesteście na nutramigenie?

A jak! Muszę pilnować żeby Nam się towarzystwo nie rozbestwiło kiedy CBSia nie ma

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-07-15 o 14:15
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 14:27   #2822
sylka79
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:

ja musze zakupic bo Wercia ostatnio jak robi kupke to zawsze kuca i prodkuje wiec nawet moja mama stwierdzila ze jak tak robi to siup ja na nocnik
wczesniej pozycja byla jej obojetna a teraz zawsze na kucka
U nas by to nie przeszło,bo Bartosz na stojaka produkuje

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Jest już 8ząb Jedynki i dwójki w kąplecie
,my czekamy na ósmego

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

ja też mam nadżerkę.Dostałam jakieś globulki których nie było w 3 aptekach od kilku mc, więc nawet się nie pofatygowałam po zmianę globulek
Ja po Damianie miałam nadżerkę,ale nie dał mi żadnych globulek,tylko z mety krioterapia

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Jednak okazało się że Olas (synek przyjaciólki) ma mononukleozę Lekarze nie mówią za dużo, dostaje antybiotyk ale kiedy wyjdą do domu nie wiadomo

biedaczek żeby szybko pokonał chorobę.

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
To ja sie przywitam ladnie. Podczytuje was dziewczyny od czasu jakiegos. Tez jestem mama juz prawie 11 miesiecznej dziewczynki.
Pozdrawiam w ten upalny dzien
Ania
Witaj
Zapraszamy do naszego grona
Też czekam na zdjęcie Natalki

Cytat:

coś mi się zdaje, że niezła impreza szykuje się na wątku końcem miesiąca

Tak mój Bartoszek będzie świętował z Annami,bo urodził się w Annę i sam miał być Anią

Uff,ale gorąco
Bartosz dzisiaj nie może zasnąćale marudzi
Kurde,teraz robi porządki u Damiana w biurku
Dzisiaj przynajmniej już mnie brzuch nie boli,ale ta @ na upałach,ja dziękuję

angycześć,bo bym zapomniała

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Bartusiudzisiaj dzień Twojego święta,więc niech Twoja buźka,będzie zawsze uśmiechnięta.Dużo zdróweczka

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 15:24   #2823
Miramej
Zakorzenienie

Cześć Mamcie

Podobno jestem poszukiwana , dostałam sms-a, ale nie wiedziałam od kogo, bo numer nieznany (teraz już wiem, że od Karoli, Ty mi wysyłałaś swój nowy numer? Ten stary już w ogóle nie aktualny?)

Jestem, żyję
Kubusiowe wyniki dobre, bez bakterii

Małż dzisiaj poszedł do pracy po tacierzyńskim, koniec laby

Gorąco mi i dolinowato

Moc uścisków i buziaków dla naszego dzisiejszego Roczniaczka Bartusia
Rośnij zdrowo, Kochany

Powiem Wam, że mnie smutek jakiś ogarnia, że Kubuś niedługo nie będzie już niemowlaczkiem

Witam nowe Mamy

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 15:27   #2824
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Muszę...? E... chyba nie

hmmm niestety właśnie muszę i już tego wyczynu dokonałam Jestem z siebie dumna

Cytat:
Witam wszystkich!!! troszke mnie nie było ale mały daje mi ostro popalic od paru dni nie sypia w dzien jedynie kilka minut na rekach albo w wózku...wdrążyłam w życie metode zasypiania z książki i od 3 dni wieczorem zasypia sam(w dzień nie skutkuje)...nie przesypia całej nocy ale pare godzin sam w łózeczku swoim śpi potem zaczyna się cyrk nocny i już ma problemy z ponownym zaśnięciem,wybudza sieco chwile,rzuca itd..fakt że teraz mu idą kiełki i dają ostro popalic..wszystko gryzie co mozliwe,nawet moja noge nie mam chwili dla siebie;(
ach te zeby Może słabiej śpi przez upały, i tak wszystko naraz się kumuluje

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Ja po Damianie miałam nadżerkę,ale nie dał mi żadnych globulek,tylko z mety krioterapia
w ruchu czy zatrzymuje się na produkcję?

Ja nawet niewiem co to jest nadżerka, i chyba nie chcę wiedzieć

Młody śpi a ja zdycham, na dworzu 36,4 a w domu 32,8stopnia, ratuuunku. ide na tv, zleję sie z kanapą i może kimnę z godzinke, bo robić nie zamierzam NIIIIC, no chyba że mi ktoś zapłaci
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 15:30   #2825
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

W załączeniu zdjęcia Natalki.
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 15:32   #2826
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć Mamcie

Podobno jestem poszukiwana , dostałam sms-a, ale nie wiedziałam od kogo, bo numer nieznany (teraz już wiem, że od Karoli, Ty mi wysyłałaś swój nowy numer? Ten stary już w ogóle nie aktualny?)

Jestem, żyję

Gorąco mi i dolinowato

Rośnij zdrowo, Kochany

Powiem Wam, że mnie smutek jakiś ogarnia, że Kubuś niedługo nie będzie już niemowlaczkiem

Witam nowe Mamy
Oj CBŚ coś szwankuje ...ależ oczywiście że wysłałam Tobie nowy numer...nie zapisałaś niedobra Stary w ogóle nie działa
A ja czekam i czekam na odzew

Cieszę się że u Was wszystko w porządku...i za wyniki Kubusiowe
I proszę więcej nie uciekać bo w końcu w ruch pójdzie

I się nie dolinuj...niestety Nasze dzieciaczki już nie są niemowlaczkami, ale za to zaczynają równie piękny okres w życiu...dużo nowości będzie
A w razie gdyby dołek się pogłębiał to strzelcie sobie rodzeństwo...będzie niemowlaczek
Stary 2010-07-15, 15:36   #2827
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:
Karo ciesze się, że Zu mleczko zasmakowało

A więc Natalcia jest tylko 2 dni młodsza od Zosi
No tak to juz jest w małżeństwie-raz górka raz dołek niestety
Ale sama mówisz, że półka wisi-więc sukces jest
Ja zawsze miałam pomalowane paznokcie u stóp-a teraz du.. Wieczorem nic mi sie po prostu nie chce.

Zostaniesz z nami dłużej, czy tak tylko wpadłaś?
Zamierzam zostać na dlużej, jesli mozna.

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

PARP -
Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości.
Stary 2010-07-15, 15:38   #2828
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczna dziewczynka

Cytat:
Oj CBŚ coś szwankuje ...ależ oczywiście że wysłałam Tobie nowy numer...nie zapisałaś niedobra Stary w ogóle nie działa
A ja czekam i czekam na odzew

Cieszę się że u Was wszystko w porządku...i za wyniki Kubusiowe
I proszę więcej nie uciekać bo w końcu w ruch pójdzie

I się nie dolinuj...niestety Nasze dzieciaczki już nie są niemowlaczkami, ale za to zaczynają równie piękny okres w życiu...dużo nowości będzie
A w razie gdyby dołek się pogłębiał to strzelcie sobie rodzeństwo...będzie niemowlaczek
Gdzie mi wysłałaś? Ja nic nie dostałam

I Ty mnie nie strasz, bo ja się w sobie zamknę

Dolinuję się z innych powodów, koniec okresu niemowlęctwa tylko tak mnie czasem smuci Planujemy, że Kuba będzie jedynakiem

Cytat:
Nawet trzeba

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-15, 15:40   #2829
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Gorąco mi dziś bardzo i kiepsko sie czuje. Głowa mnie boli i mam mdłosci i dreszcze, a pracy cała masa.

Podczytuje Was jakies - 2 tygodnie. Trafilam tu przypadkiem czeszac interet a propo roznych dzieciowych problemow.

A wybierajac nick sugerowalam sie jednym z moich ulubionych filmow z Rutgerem Hauerem.
Stary 2010-07-15, 15:44   #2830
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Mamcie

Jestem, żyję

Gorąco mi i dolinowato

Rośnij zdrowo, Kochany

Witam nowe Mamy
Dobrze,że jesteś i dobrze że Kubusiowe sisi bez bakterii.

Dopiero dzisiaj do teściowej mówiłam,że cieszę się że mam Bartoszka koło siebie,ale tak jakoś tęskno mi za brzuszkiem,za tym jak Bartoszek był taki malutkiA teściowa na to:to postarajcie sie o trzecie
Wszystko w swoim czasie

Cytat:
w ruchu czy zatrzymuje się na produkcję?

Ja nawet niewiem co to jest nadżerka, i chyba nie chcę wiedzieć

Zatrzymuje się

Też bym wolała nie wiedzieć

Cytat:
Twoja Natka śliczności

Cytat:

.
Zapraszamyw gronie raźniej a coś nas mało ostatnio

Zmyłam podłogi i idę przebrać kupsko

Stary 2010-07-15, 15:45   #2831
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Prześliczna Dziewczynka....Witamy Natalkę

Cytat:
Gdzie mi wysłałaś? Ja nic nie dostałam

I Ty mnie nie strasz, bo ja się w sobie zamknę

Dolinuję się z innych powodów, koniec okresu niemowlęctwa tylko tak mnie czasem smuci Planujemy, że Kuba będzie jedynakiem
No kurka wodna, wysłałam! Cass dwa razy dostała, więc może Twój do niej poleciał ale to niemożliwe by było, bo mam w tel zrobioną grupę Mamus Wizażowych i wysłałam do wszystkich ehhh teraz już będziesz wiedziała

Ty już się nie zamykaj bo i tak Cię otworzymy

Coś poważnego się stało czy tylko gorsze dni?
I nie chce słyszeć o jedynaku...Kubolek na pewno chciałby kompana do zabawy
Stary 2010-07-15, 15:47   #2832
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

A można zapytać dlaczego?To Wasza wspólna decyzja?

Stary 2010-07-15, 15:54   #2833
Karolinak82
Zakorzenienie

Dziewczyny uciekam...koniec pracy a za chwilę mam ważne spotkanie i trzęsę strasznie portkami Trzymajcie kciuki za dobre wieści dla mnie i Zu...

Miłego dnia i do wieczorka
Stary 2010-07-15, 16:01   #2834
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny uciekam...koniec pracy a za chwilę mam ważne spotkanie i trzęsę strasznie portkami Trzymajcie kciuki za dobre wieści dla mnie i Zu...

Będzie dobrzemocno zaciśnięte

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

W domu mam 32 stopnie zmykamy do cienia na kocyk

Stary 2010-07-15, 16:02   #2835
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:

Trzymamy kciuki. Powodzenia!
Stary 2010-07-15, 16:12   #2836
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

u nas sie zbiera na burze, niech popada troche to bedzie lepsze powietrze

aaa przebila sie gorna lewa jedynka

Cytat:
to ze sie rzuca to na zabki Wercia tez niedawno ta zle sypiala a teraz od 2 tygodni jak wyzdrowiala to spi spokojnie a zabki sie wyrzynaja i jakos nie marudzi

Cytat:

coś mi się zdaje, że niezła impreza szykuje się na wątku końcem miesiąca

-
hehe no tak 26lipca
a Ań ci u nas dostatek
Cytat:
ja z kolei nie wiedziałam, że Czeko to Ania

zrobimy bibe, a co

Svi, Wojtusia to tez Anny

Cytat:

Fajny pomysł...ważne też jest żeby wcześniej sadzać dziecko, urane i w pieluszcze...po to by się do nocnika przyzwyczajało...My mamy dwa nocniki jeen w domu, drugi na działce...ale presji nie ma

tez najpierw w ciuszkach ja bede przyzywaczajac
Cytat:

kazde widac dobiera sobie wygodna pozycje

Cytat:

Cytat:
slodka dziewczynka

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 17:25   #2837
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
ja z kolei nie wiedziałam, że Czeko to Ania

zrobimy bibe, a co
i ja i ja Ania

Cytat:
Gorąco mi dziś bardzo i kiepsko sie czuje. Głowa mnie boli i mam mdłosci i dreszcze, a pracy cała masa.

Podczytuje Was jakies - 2 tygodnie. Trafilam tu przypadkiem czeszac interet a propo roznych dzieciowych problemow.

A wybierajac nick sugerowalam sie jednym z moich ulubionych filmow z Rutgerem Hauerem.
fajnie ze do nas trafiłas, bo z frekwencją u nas ostatnio cieniutko

Cytat:

Svi, Wojtusia to tez Anny
za ząbka

dzieki za pamieć o Ankach bedzie imprezka
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 19:29   #2838
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Fajne jest to mleko, dobre w smaku i bardzo wygodne...otwierasz i masz...otwarte może stać w lodówce 48 h...a dlaczego jesteście na nutramigenie?
Martynka dostała niedługo po urodzeniu jak byłyśmy w szpitalu z rota wirusem i miała wtedy mega kolki (budziła nocami cały oddział ). Potem przyplątała jej się alergia na niewiadomododzisiajco i pediatra nie chciała zmieniać...

Cytat:

Podobno jestem poszukiwana ,

Jestem, żyję

Gorąco mi i dolinowato

no znalazła się zguba

super że wyniki w porządku

Miramejku to już tak dłużej się u Ciebie Ciągnie kochana...duuużo sily Ci życzę, coby na górkę w końcu wyjść

a wiesz, ze tez tak mam

Cytat:
aaalle fajna i jakie pucusie ma , chyba nawet moją Martynkę przebija

Cytat:

ja bym nawet powiedziała, że trzeba

Cytat:

mocno trzymam w takim razie

Mam dość, tyle mogę powiedzieć po dzisiejszym dniu W sypialni cicho, mam nadzieję, że mała już śpi..jeszcze raz usłyszę dzisiaj jej yyyyyyyy to przysięgam, wyskoczę z okna No nic, jutro może będzie lepiej
Dokucza jej ten upal strasznie, ja też jestem zmęczona i wszystko się kumuluje

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 19:47   #2839
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa do Kasi że strasznie zalatana kobieta jesteś, tylko po przyjaciółkach biegasz) No i ogromne gratulacje dla Laury za chodzenie męża tez wypadałoby pochwalić, stara się ten twój chłop. No ijeszcze zęby Laury, BRAWO już pokaźna ilość się uzbierała

Alan dziś dostał histerii!!! Musiałam umyć włosy więc pochyliłam się nad brodzikiem i szuru buru. No a Alan gdy tylko widzi wodę to dostaje białej gorączki i od razu chce się kąpać. Zaczął miedzy moimi nogami przeciskać się do brodzika. Nie pozwalałam mu wiec ryczał i znowu się wciskał. Trwało to dobre 3 minuty. Wkońcu stwierdziłam że dosyć tego dobrego, i posadziłam go przed drzwiami łazienki, drzwi zamknęłam i poszłam do sypialni suszyć włosy. A ten Mały Łobuz jak zaczął sie drzeć!!!! Wstał oparł się o drzwi i zaczął uderzać pięściami, zanosząc sie przy tym płaczem i krzykiem. Ja twardo go nie brałam, ale dziadek na dole nie wytrzymał i przyszedł zobaczyć kto obdziera ze skóry Alanka. Troszkę się bałam że mały dostanie napadu podczas tego płaczu, ale naszczęście wszystko ok. Zaczyna mnie terroryzować mój Potworek jeden!
lubię się rozerwać poplotkować z kumpelkami, nie tylko o "pieluchach", posłuchać plotek, bo teraz wszędzie być nie mogę i ucha przyłożyć a tu romanse, machloje itp, jak to w dużej korporacji

Tak jak wspomniałyście z Karolą, za "chodzikiem" więcej roboty, bo wszędzie się wciśnie i jeszcze wyżej sięgnie.Pot po pupce mi leciał dziś.
Miałam prosto po jej kąpieli wskoczyć pod prysznic ale zaglądnęłam do was, bo się stęskniłam

Męża publicznie nie chwale swoje myślę, ale nie dam mu tej satysfakcji

Furia...coś wiem na ten temat.Średnio 1 dziennie.
Dziś np na koniec dnia.Mąż kosił trawę a ona chciała wyrzucać z taczki...ciekawe kto musiałby to potem zamiatać

Czeko, jutro wstawię Klopsa zdjęcie
za kolejnego ząbka u was

Cytat:

Kasiu bardzo fajny ten fotelik, będę czekała na twoja opinię po pierwszych jazdach
zdam relacje na pewno.Właśnie męża wygoniłam po kask dla małej, bo promocja w takim sklepie Decathlon i są tanie.
Uparł się na niebieski, aaaa pal licho dziś wszystko można ze mną przewalczyć
A fotelik mają dostarczyć w ciągu 24h.Przelew rano zrobiłam z pko do wbk to pewnie jutro powinna kaska wpłynąć.Niecierpliwie się sama test będzie choćby tuż przed kąpielą.

Cytat:

spóźnione a powiesz nam co to za spotkanie?

Witam nową i nowszą mame.

Coś mi umknęło, ale zmykam zlać się chłodną wodą i położę się na chwilę.
Aaaaa chciałam napisać że choć trochę łudziłam się że wolno będzie dreptać po nierównej trawie, a że boso po betonie to już w ogóle, bo kamyki będą ją razić i się rozczarowałam.Śmiga jak burza.Muszę jej teraz butki kupić, bo boję się że ją coś użądli
Młody wchodził do basenu i pod stopą mu się przyczepiła i mimo że machał i odganiał to zdążyła się wkłuć...ale panikował...sama się zdenerwowałam, bo to mogła być Laura
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 20:40   #2840
UnholyOne
Ola-Unhola

Dobry Wieczór

Ktoś mnie jeszcze pamięta?

Wróciliśmy, a teraz się rozpakowuję, jestem, zaglądam, ale coś Was mało widzę, więc idę kolację robić

Buziaczki Kochane

TĘSKNIŁAM
Stary 2010-07-15, 20:52   #2841
gorgulek
Zakorzenienie

Ja tylko się przywitam dziś

Jestem zmęczona, idę się położyć.

Jeśli nie zajrzę to dobranoc

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Olu ja tęskniłam i za Miramej też
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 20:54   #2842
UnholyOne
Ola-Unhola

Nooo tyle mnie nie było, a dalej jestem pierwsza w postach . Chyba coś pustawo tu bywało
Stary 2010-07-15, 20:58   #2843
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Czesc

Juz po egzaminach teraz mam zamiar być cała Wasza

Będe zaraz nadrabiać, tylko Tomek pojdzie spac bo narazie krzyczy w kojcu

Zapraszam do galerii zamiescilam troche fotek
Stary 2010-07-15, 21:10   #2844
Wojtusia
Zakorzenienie

UNHOLY! hej pusto bez ciebie było
ja studze paste cukrową do depilacji. ciekawe co mi z tego wyjdzie
robiłyście kiedyś?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 21:25   #2845
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Powitać czwartkowo
Korzystając z upałów przypomnialam sobie jak łaziłam rok temu w podobne upały z wielkim arbuzem a teraz 1/2 deja vu... upał tyle, że arbuza w wózku pcham
Conieco przeczytałam... gratuluję ząbków i postępów w diecie. Nie bedę teraz wszystkich wymieniać czego komu... wybaczcie.
Ja jak zwykle z żalem, mam takiego wrzeszcza, że ....
Mój dzień wygląda mniej więcej jak historia Alanka... Powiedzcie mi proszę co robicie gdy z pięknego uśmiechu nagle jesr ryk - mniejszy lub większy ( nie mówcie że tak sie nie zdarza :P ) albo histeria w aucie. ODwracać uwagę, nie zwracać uwagi, tłumaczyć (???) ... a może przeczekać?

Poczytam sobie o waszych planach wakacyjnych, postaram się też odświeżyć kontakty

ŚlepaFuria ja też z Bemowa, a rodziłam na Madalińskiego... o której jutro idziesz na spacer ?
Ach i powiedzcie mi proszę ile wasze pociechy piją w tę pogodę?
Moja litr lub ponad dziennie! nie licząc oczywiscie mleka, mowie o samej wodzie.

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 21:34   #2846
agga19851985
Wtajemniczenie

Unholy
Przodowniczek wizazu nie ma to i na wątku pusto. Ale mamy nowe mamy wiec moze cos ruszy

Kasiu to Laura do tej pory na boso śmigała?? nie zaopatrzyłaś jej w buty?

slepafuria witam i ja się z Tobą, a Natalia słodka dziewuszka i ma taaakie fajne polisie

Jejku myślalam że nie uspie Alana, rzucał się po łóżeczku ponad pół godziny jecząc i kwękając. A teraz sięoddalam do męża

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Groszko ja niestety muszę te wszystkie furie syna gasić w zarodku bo boję się że dostanie napadu. Ale gdyby był zdrowy to raczej próbowałabym to przeczekać(oczywiście najpierw sprawdzam czy się nie uderzył albo czegoś potrzebuje), no chyba że już padałby ze zmęczenia płaczem to odwróciłabym uwagę.
A pije sporo ale napewno mniej niż litr, myślęże ok 300ml wypija

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2010-07-15 o 21:37
Stary 2010-07-15, 21:41   #2847
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Karolina o jakim mleku piszesz (jestem wygodna i zainteresowalo mne to 48 h ) i o jakiej ksiazce? Tracy może? - -- sorry troche nie w temacie jestem

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:

Groszko ja niestety muszę te wszystkie furie syna gasić w zarodku bo boję się że dostanie napadu. Ale gdyby był zdrowy to raczej próbowałabym to przeczekać(oczywiście najpierw sprawdzam czy się nie uderzył albo czegoś potrzebuje), no chyba że już padałby ze zmęczenia płaczem to odwróciłabym uwagę.
A pije sporo ale napewno mniej niż litr, myślęże ok 300ml wypija
w takim razie zapytam jak gasisz? u nas sa zaburzenia w mikrokrazeniu mozgowym ale bez przesady....

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 21:52   #2848
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze,że jesteś i dobrze że Kubusiowe sisi bez bakterii.
(...)
Zatrzymuje się

Kuba też na stojąco kupkę robi, albo na kolankach

Cytat:
No kurka wodna, wysłałam! Cass dwa razy dostała, więc może Twój do niej poleciał ale to niemożliwe by było, bo mam w tel zrobioną grupę Mamus Wizażowych i wysłałam do wszystkich ehhh teraz już będziesz wiedziała

Ty już się nie zamykaj bo i tak Cię otworzymy

Coś poważnego się stało czy tylko gorsze dni?
I nie chce słyszeć o jedynaku...Kubolek na pewno chciałby kompana do zabawy
No i jak żeś wysyłała, Babo jedna, jak ja nic nie dostałam i jeszcze na mnie mówi, żem niedobra

Gorsze dni spowodowane dwoma sprawami, które chyba będą się ciągnąć za mną do końca życia

Hehe , Mama chętnie potowarzyszy

Cytat:
A można zapytać dlaczego?To Wasza wspólna decyzja?
Małż coś wspomina o drugim, ale ja teraz nie jestem jeszcze gotowa/nie czuję potrzeby, a potem to już będę za stara na rodzenie dzieci (gdybym poczuła potrzebę )

Cytat:
Czytałam wcześniej i trzymałam

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-15, 21:54   #2849
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
Gratulacje

Cytat:
no znalazła się zguba

super że wyniki w porządku

Miramejku to już tak dłużej się u Ciebie Ciągnie kochana...duuużo sily Ci życzę, coby na górkę w końcu wyjść
(...)
Mam dość, tyle mogę powiedzieć po dzisiejszym dniu W sypialni cicho, mam nadzieję, że mała już śpi..jeszcze raz usłyszę dzisiaj jej yyyyyyyy to przysięgam, wyskoczę z okna No nic, jutro może będzie lepiej
Dokucza jej ten upal strasznie, ja też jestem zmęczona i wszystko się kumuluje
Jaka znów zguba, ze 3 dni mnie nie było

Dziękuję , ale nie liczę na to, są po prostu gorsze i lepsze dni.

Kasiu gratki dla Laurki

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-15, 21:55   #2850
agga19851985
Wtajemniczenie

Groszkojak tylko widzę ze zanosi się na ostry płacz to odwracam uwagę, albo biorę na reće i coś pokazuję albo mówie że idziemy do zabawek i razem się bawimy, albo wychodzimy na balkon a tam zawsze coś sie na ulicy dzieje, albo podrzucam dziadkom(ale to rzadko))) A jeśli to jest tylko takie kwękanie to mówie" Alanku nie wolno płakać, nie płacz i daj mamie buziaka") Na alana te słowa działają jak miód i skutkują co najważniejsze.

Teraz juz naprawdsie oddalam bo mnie komary pogryzły:-(

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2010-07-15 o 21:57
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości