|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Cytat:
a przytocze jeszcze przyklad z życia. Moja koleżanka zaszła w ciaze ze swoim chlopakiem ktory okazal sie swinia, majac z nia dziecko nie poczuwal sie do roli nie martwil sie nia dalej szlał hulał imprezował spotykał sie z dziewczynami i teraz ona urodzila zdrowa coreczkke i radzi sobie bez niego postanowila ze nie chce takiego faceta ze potrzebuje kogos odpowiedzialnego a nie dzieciaka i dzieki wsparciu rodzicow wychowuje mala sama , przynajmniej w spokoju bez nerwow, lepsze to niz by miala uslyszec od swojego chlopaka ze nie zdarzyl sie wybawic prze dziecko ze go ograniczyl zwiazek z nia czy cos w tym stylu ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- A ja dziewczynki nie mialam jeszcze zadnych badan ale przy nastepnej wizycie tj. 5 sierpnia mam dostac skierowanie. Teraz zastanawiam sie nad kwestią studiow.....chyba w mojej sytuacji musze wziąć dziekanke....jak myśłicie???Doradźcie bo już sama niewiem. Został mi 3 rok licencjatu. Ogolnie wiem ze bym obie poradzila ale tu kwestia mojej ciazy ktora jest zagrozona i caly czas prawdopodobnie bede na zwolnieniu chyba nie ma co ryzykować. Pozatymdochodzi tez kwestia finansowa po porodzie czeka mnie zasilek dla bezrobotnych a to nie wiele...pensja męża niestety w całości bedzie szła na kredyty i część oplat ale z drugiej strony szkoda mi tego ostatniego roku, szybciej bym skonczyla i z glowy....aj...nie wiem a wy nie przerywacie studiow//?/?? |
|
|
|
|
#2402 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było, ale tż ma urlop i jakoś czasu nie ma, cały czas jakieś remonty itp. (hehe wije gnizdko), nie jestem w stanie nadrowbić tego co napisałyście
. Odezwę się pewno za jakiś czas dopiero jak się wszytko uspokoi. W poniedziałek mam wizytę i jak zawsze zaczynam się denerwować już powoli , ale trzeba być dobrej myśli . Pozdrawiam, do następnego.
|
|
|
|
#2403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
weraa11, pozwól, że opiszę Ci moją sytuację, a raczej mojego męża... Został ojcem w wieku 22 lat, jego dziewczyna miała wtedy 21 lat, oboje studiowali, mieszkali razem...Też musiał wyrzec się wielu rzeczy, bo ona studiowała w miejscu zamieszkania, a on 70 km dalej. Gdy jego kumple mieszkali w akademiku i codziennie imprezowali (w tym także ja), on codziennie po zajęciach pracował (dorywczo, bo tylko taką pracę znalazł, ale robił wszytsko od ulotek, zabijania i sprzedawania karpia w święta po rozdawanie tulpianów na Dzień Kobiet w markecie i rozkładanie towaru na półkach), po czym wieczorem wracał do dziewczyny i dziecka...ale nie wyszło im, rozstali się...jego dziewczyna była właśnie tą, która się nie wyszalała, dzeicko podrzucała babci (mamie Tżta) i chodziła na imprezy, tam zdradziła go raz, a potem drugi i trzeci...dwie zdrady jej wybaczył, dla dobra dziecka, ale trzeciej już nie...odszedł...Ale kontakt utrzymują nadal - to matka jego dziecka...Ona szybko wyszła za mąż, urodziła drugie dziecko (a jednak da się) i wyjechali 200 km od miasta, w którym mieszkał Tż, wydatkami na dziecko dzielą się równo, choc alimenty są ustanowione sądownie...Potem mój Tż zaczął spotykac się ze mną, wzięliśmy ślub, przeprowadziliśmy się do innego miasta i czekamy na dziecko...Jego córka przyjeżdża do nas w sobotę, teraz jest u babci na wakacjach...staramy się brac ją jak najczęściej do siebie... Nie jest to przykład modelowej rodziny: ojciec matka i dzieci, ale tak jest lepiej. Córka Tżta jest szczęśliwa, bo rodzice się nie kłócą, ma dwie rodziny, ale za to szczęśliwe, poza tym mama i tata się dogadują w sprawach jej wychowania - bo to najważniejsze...
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2010-07-15 o 14:11 |
|
|
|
|
#2404 |
|
Raczkowanie
|
weraa11 wspolczuje tej calej sytuacji z TZ, zamiast dbac o Ciebie, on wyjezdza z takimi tekstami:/ jednym slowem dzieciak, musisz go sobie wychowac
bo Ci wejdzie na glowe, ale jestem pewna ze zakocha sie w Maluszku jak zobaczy na usg, albo po porodzie co do WR, nic sie nie martw, na pewno sie nie zarazilas, z tego co pisalas bylas u gina, a zmiany sa na tyle charakterystyczne, ze rozpoznalby i dal antybiotyk, pozdrawiam
|
|
|
|
#2405 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jesli nam nie wyjdzie to mam nadzieje ze dam rade ulozyc sobie zycia wlasnie tak jak Twoj TŻ, czyli ze znajde kogos z kim naprawde bede chciala byc i wtedy stworze prawdziwa i normalna rodzine... ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
No tak sie staram wlasnie pocieszac tym WR...zreszta pewnie polowa kobiet ma jakies obawy przed tego typu badaniami... Ale u mnie to juz chyba hipochondria
|
|
#2406 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie w sprawie badań, dokładnie cytologii, czy każda z Was już miała lub będzie mieć robioną teraz? Pytam, bo mój lekarz żadnej cytologii mi nie robił, u innego jestem zapisana na to badanie a gdzieś czytałam, że w czasie ciąży cytologia nie ma większego sensu bo przez skoki hormonów wychodzą nie do końca wiarygodne wyniki
|
|
|
|
#2407 |
|
Zadomowienie
|
Mi lekarz w książeczkę zapisywał cytologię i pytał o nią - miałam miesiąc przed ciążą robioną także mam aktualną
. Uważam że lepiej jest zrobić - tzn zależy kiedy ostatnio miałaś robioną.
|
#2408 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Może uda Wam się dogadac i okaże się, że chce byc z Wami...a jeśli nie - tez nie musi byc źle, bo to, że rodzice nie są razem, nie oznacza, że on nie może zajmowac się dzieckiem i że tego nie będzie w przyszłości chciał, a jak nie - nie załamuj się - na pewno sobie poradzisz i ułożysz sobie życie - jestes przecież bardzo młoda, wszystko przed Tobą!
|
|
#2409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2410 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś miałam wizytę u gina. Na wizycie niby wszytsko wporządku, ale wpatrywał sie w to zdjęcie USg.. stwierdził, że coś mu się nie podoba. Musiałam czekać godzine na kolejne.. No, ale okazało sie , ze wszystko jest w porządku. Stwierdził, że przeziornośc wyszła za mała i ją sprawdzał.. a ja wciągnęłam meza na USG... cały czas się uśmiechał i w pewnym momencie krzyknął... serducho widać!!!!! masakra;P:P ja tam dalej przezywam to badanie. Tym razem maluch zasłaniał uszka (ostatnio nosek). Powiem Wam, że najadłam się stresu przez tą godzinę. a teraz sie zastanawiam czy czasem nie iść "profilaktycznie" do innego lekarza. Tylko na usg.. ale to byłoby 3 w ciągu tygodnia... Ufam mojemu lekarzowi, ale poprzedni mnie tak zawiódł... Co o tym myślicie?
lekarz kazał mi zrobić badanie na toxo i cytomegalię, ale odpłatnie... razem 99 zł.. jutro z samego rana musze lecieć do lab. Co do mamusiek - studentek. Ja właśnie jestem na 3 roku lic. Mam nadzieje, ze dostane sie na magisterkę. Od pazdziernika od razu chce przejść na indywidualny tok nauczania. Nigdy nie wiadomo kiedy będzie trzeba iśc na badania, a pod koniec przecież często się chodzi. Za kazdym razem musiałabym mieć usprawiedliwienie. A tak, nie będe musiała się tłumaczyć zawsze. Mój maz namawia mnie na dziekankę, ale ja się wacham. A jesli już to jedynie po pierwszym semestrze. Ale byłabym o rok niżej. Gdzie nie mam znajomych.. i co wtedy z notatkami? jeszcze tyle jest do przemyslenia.. |
|
|
|
#2411 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
ale tu się dużo dzieje długo mnie nie było ale miałam obrone i pochwale sie ze okres edukacji mam juz za sobą witaj weraa11 3mam kciuki żeby było wszystko w porządku byłam dzis w lumpku i dojrzałam nosidełko za 25zł i jeszcze ochraniacz na łózeczko z aniewielkie pieniądze ale qrcze boję się już kupować... przesądna nie jjestem ale dopiero jutro pierwsze usg mam... nie moge się doczekać zakupy zaplanowałam dopiero od 3 miesiaca ze zaczne robic ale kobitka powiedziała że żadko dostają takie rzeczy dla niemowlaczków no i nie wiem:P ale TŻ by się pewno wkurzył że już zagracam mieszkanie:P nie moge sie doczekac jego minki jak zobaczki naszego dzidziulka na usg
|
|
|
|
#2412 |
|
Zadomowienie
|
agape ja prawie całą sesję zawaliłam... bo ją przespałam..;P
teraz jestem w kropce. Musze w pon zdac wazny egzamin. Mam nadzieje, ze mi sie uda!!!!! bo nie bede sie bronić w lipcu....
|
|
|
|
#2413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz co w sumie to dziwne bo ja też miałam przezierność u dziecka 0,7 i powiedziała lekarka że dobrze. Zresztą jeszcze szukałam info i im mniej tym lepiej. Nie ma dolnej granicy. |
|
|
|
|
#2415 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam zamair sie jutro wybrac do jakichs sklepow zeby tak ogolnie poogladac co i jak wyglada i jakie sa ceny, a poza tym zawsze lubilam ogladac te male ciuszki tylko czy mi moje omdlenia pozwola wyjsc do sklepow...Cytat:
ale od przyszlego tygodnia zaczynam sie uczyc ![]() przypilnujcie mnie
|
|
#2416 |
|
Zadomowienie
|
weraa11 będziemy CIę zachęcać do nauki, ale nie stresować! teego ostatniego nie mozna robić... Ja spadam chyba na dzis.. czeka mnie sterta garów do zmywania.. lodówka do umycia, pranie do powieszenia.... cieżkie jest zycie kobiety...;P:P:P
|
|
|
|
#2417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jasne...cwana - a to chyba dobrze że możesz polegać na rodzicach skoro nie wiesz ... czy możesz na nim! Rany rany! nic tylko bić patelnią po głowie. Nikt go do niczego nie zmusi - jak odejdzie to tylko potwierdzi się fakt że faceci całe życie czują się bezkarni wobec wszystkiego... im się należy a potem wychodzą ze wszystkiego bez szwanku. Nie martw się, czy sama czy z nim - dasz sobie radę. Masz być silna dla siebie i malucha Ja też mam poprawkę, stresuję się bo niestety nie jest łatwo u tej babki zdać...ale cóż - liczę na wiedzę i szczęście
|
|
#2418 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór kobietki.
Powiedzcie mi , jakie macie zdanie nt. farbowania włosów w ciąży ? Wiem że istnieje grono które uważa że się nie powinno tego robić ale czy to tylko zabobon naszych babć ? W sobote mam wesele kumpeli , moje włosy sa wypłowiałe masakrycznie Kupiłam krem koloryzujący Casting z L'oreala bez amoniaku i chciałam Was zapytać co sądzicie o tym abym jednak je malnęła i wyglądała jak człowiek
|
#2419 |
|
Zadomowienie
|
ja to po tych 9 miesiącach to jak jakaś ochyda bym wyglądała z odrostami
|
|
|
|
#2420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pomaluj włoski na pewno to dziecku nie zaszkodzi, a Ty będziesz się od razu lepiej czuć
|
|
|
|
|
#2421 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorową porą
Rzadko ostatnio odwiedzam nasz wątek..., ale przez te upały w ogóle nie chce mi się siedzieć przy lapku... ![]() W poniedziałek miałam robione pierwsze usg. Wg. niego jestem teraz dokładnie w 12 tygodniu i 4 dniu ciąży. Ginka powiedziała mi, że Dzidziuś jest zdrowy, bardzo ruchliwy i duży jak na swój wiek i z tego też powodu tp zmienił się z 31.01. na 23.01. ![]() Witam nowe Mamusie!
|
#2422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Krem już jest na włoskach i zaraz idę zmyć ![]() jakby moja teściowa wiedziała że jestem w ciąży i farbuje włosy Jej córunia to nawet nie obcinała , nie podcinała nic.......nie wspominając o farbowaniu , domyślcie się jak wyglądała ![]() ja nie wyobrażam sobie nie podcinania bo mam grzywkę i zarosłabym jak małpka ![]() co do teściowej........... byłam dziś u niej i tak mnie obserwowała że ło ale mój brzuszek w ciągu dnia jest niewidoczny za to jakby teraz zobaczyła miałaby 100% pewność coś podejrzewać
Edytowane przez sylfiaaa Czas edycji: 2010-07-15 o 23:01 |
|
|
|
|
#2423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja np na razie też nie ścinam włosów, ale ścinałam zaraz przed ciążą. Zapuszczam do ślubu, cywilnego co prawda w tym roku... A jeśli chodzi o farbowanie, to ja mam naturalne blond pasemka, więc nie farbuję, bo mi się podobają, więc po co? ) na różowo, czy niebiesko, zresztą sporo miałyśmy tych kolorów :P
|
|
|
|
|
#2424 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tutaj nie chodzi tylko o zabobony babcine, kiedyś farby do włosów były po prostu naszpikowane amoniakiem, teraz w zasadzie jest może troszkę lepiej, ale nie wierzyłabym we wszystko, co mówią w reklamach Ja bym się bardziej bała tego, że moje (i tak już osłabione przez ciąże) włosy wypadną wszystkieCytat:
czekamy na fotke
|
||
|
|
|
#2425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2426 |
|
Raczkowanie
|
Dziś nie czuję się za dobrze. Od rana boli mnie podbrzusze jak na @, ale jest to ból do wytrzymania. Byłam we wtorek u lekarza i było wszystko ok. Mam nadzieję że to rozciągająca się macica.
|
#2427 | |||
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wie ![]() Wiedzą tylko moi rodzice , TŻ i dwie psiółki ![]() reszta się dowie jak będzie widać, nie zamierzam oficjalnie nikomu oświadczać
|
|
#2429 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no way!!![]() Cytat:
(to moje będzie ryże, czyli rude?? mi się tam podoba taki kolor włosów - może więc byc ryże...)
|
|
#2430 |
|
Zadomowienie
|
oliwiakp ja też tak mam. Cały czas. I mam brać nospe. U mnie to pojawia się jak chodzę za dużo, jak się przemęcze czyms.. Wted pomaga nospa i lezenie.
Chciałabym iść dziś na lumpy... ale się boje, że zemdleje. Mam zawroty głowy, a ten upał w niczym nie pomaga.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

. Odezwę się pewno za jakiś czas dopiero jak się wszytko uspokoi. W poniedziałek mam wizytę i jak zawsze zaczynam się denerwować już powoli
bo Ci wejdzie na glowe, ale jestem pewna ze zakocha sie w Maluszku jak zobaczy na usg, albo po porodzie

) na różowo, czy niebiesko, zresztą sporo miałyśmy tych kolorów :P
no way!!