Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 718 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-15, 17:58   #21511
iwona200
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Tak możesz nim myć - skład ma bardzo podobny do szamponu Babdream.
Co więcej, ten żel znajduje się na liście na moim blogu :
https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5040

Np.:
https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5041

Myślę, że to możliwe
A może ze stresu Ci tak wypadają? U mnie to najczęstsza przyczyna.

No właśnie, sama to mam opory żeby tle ciachnąć, bo jak się coś nie uda to nie będzie z czego poprawiać
To super Właśnie widziałam go na Twoim blogu, ale chciałam sie upewnic

Ten olejek ze słodkich mig. to tak solo na głowę nakładać czy dodawać do maski? Na jaki czas?
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 18:16   #21512
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona200 Pokaż wiadomość
To super Właśnie widziałam go na Twoim blogu, ale chciałam sie upewnic

Ten olejek ze słodkich mig. to tak solo na głowę nakładać czy dodawać do maski? Na jaki czas?
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...87&postcount=9
Możesz go dodać do maski - wtedy łatwiej zmyjesz olej albo położyć sam - jak wolisz.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 18:55   #21513
iwona200
Zakorzenienie

Dziewczyny czy mogę na razie używać szamponu z Barwy (poki nie kupie czegos lepszego), o tego z czarna rzepa? :

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...do-lupiezu.htm

Bo mama go kupiła akurat
Stary 2010-07-15, 18:59   #21514
anka.d
Wtajemniczenie

barwa jest dobra, fajna do zmywania silikonów. swinstw w niej nie ma, ale uważaj, bo przy codziennym stosowaniu moze byc mocna.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 19:00   #21515
iwona200
Zakorzenienie

Dziewczyny szybkie pytanko ta odzywka jest bez silikonow i mozna jej spokojnie uzywac? :

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-do-wlosow.htm
Stary 2010-07-15, 19:00   #21516
gubis
Rozeznanie

Cytat:

A nakładanie odzywki mam sens, jesli nie jeździ się z psem na wystawy?
Taka odżywka coś daje poza lepszym wyglądem sierści?
Wiesz na pewno, że takie ludzie szampony czy odżywki nie szkodzą psu (mają odpowiednie pH itp.)?
Pytam, bo sama się nad tym zastanawiałam (a nie udało mi znaleźć na ten temat żadnych informacji) - i nie chciałbym zaszkodzić swojemu psu, stosując Hippa.

Jestem taka dociekliwa, bo dawno dawno temu był u mnie w rodzinie pies, który zachorował na raka skóry i nie dało się mu niestety pomóc (a był dość często myty - chyba w szarym mydle). Dlatego mam wątpliwości co do stosowania ludzkich produktów na psach.
mierzyłam kiedys ph i odcienie różniły sie minimalnie.
u psów jest troche tak, jak u ludzi - wszystko zależy od tego, jaki efekt chcesz uzyskać. myślę,że stosowanie wartościowej odzywki jest dobre dla kondycji sierści. generalnie wiele się mówi o zmywaniu warstwy lipidowej kąpielami, wydaje mi się, że odżywka powoduje, ze włos nie jest taki... 'łysy' . mam cztery psy, wystawiam jednego, pielęgnacja wszytskich opiera się o ten sam schemat
Stary 2010-07-15, 19:26   #21517
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Dziewczyny szybkie pytanko ta odzywka jest bez silikonow i mozna jej spokojnie uzywac? :

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-do-wlosow.htm
jasne ze tak
strasznie to lekkie, uzywalam jako odzywki do mycia

a na barwe uwazaj, takjak anka pisala, raz na jakis czas ok, ale przy czestszym stosowaniu raczej odpada

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Myślę, że to możliwe
A może ze stresu Ci tak wypadają? U mnie to najczęstsza przyczyna.
hmm stres az tak to nie, jakies tam nerwy sa wiadomo jak to w zyciu codziennym, ale ostatnio gnebi mnie pare spraw i wszytsko naraz sie pewnie skumulowalo

tak czy siak, czuje sie lekko, i moje wlosy sa takie flexible wole dolustra nie podchodzic, buzia jakas taka okragla sie zrobila jak wlosy krotsze
Stary 2010-07-15, 19:56   #21518
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
jasne ze tak
strasznie to lekkie, uzywalam jako odzywki do mycia

a na barwe uwazaj, takjak anka pisala, raz na jakis czas ok, ale przy czestszym stosowaniu raczej odpada

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

hmm stres az tak to nie, jakies tam nerwy sa wiadomo jak to w zyciu codziennym, ale ostatnio gnebi mnie pare spraw i wszytsko naraz sie pewnie skumulowalo

tak czy siak, czuje sie lekko, i moje wlosy sa takie flexible wole dolustra nie podchodzic, buzia jakas taka okragla sie zrobila jak wlosy krotsze
Wlasnie myslalam o myciu ta odzywka zadowolona bylas?

Mam jeszcze pytanko: chce zrobic sobie spray - woda destyl., jedwab i keratyna hydrolizowane oraz wit. B5 d-pantenol. Wszystko bedzie zgodne z CG? Czy na coś uważać?
Stary 2010-07-15, 20:02   #21519
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Dziękuję wszystkim za ocenę w superlatywach

Gubis- serio myślisz, ze urosły? Mój TŻ też mi to powtarza bez przerwy, ale mi się wydaje, że stoją w miejscu, hihihi

Jumatt- to ścięcie to właśnie zasługa mojej osiedlowej fryzjerki za 30 zł Pamietam, ze kiedyś Eloe i Anka.d miały nawet przyjechać do Jawora na ścięcie

Rybiorek- głupoty gadasz- pewnie są tak samo ładne jak na zdjęciach kłamczuchu jeden! I ja zbiorę ekipę- zobaczysz
A co do puchu...czasem potrafi się pojawić Tak jak np. ostatnio po suszeniu dyfuzorem Ale jak mówiłam- to pewnie przez ugniatanie i zbyt ciepłą temperaturę

Kretoszczurek- aż tyle pochwał na raz? Bo się zaczerwienię
Powiem tak...za ostatnią kwestię odpowiada mój TŻ, co pewnie upiększyło dwie poprzednie

Soph- czytaj na zdrowie ja przeczytałam 3 pierwsze części zanim zaczęłam się udzielać Dasz radę

Małgosia- takie zdjęcie zrobił TŻ, ze wygląda jak obrazek...a w związku z tym włosy jak z obrazka Hihihi- gadam już od rzeczy :P

Yasmin- nie wolno tak mówić zobaczysz swoje za klika tygodni Ja Ci mowie, że będzie super

Ewelka- po wyschnięciu bardzo ładne Daj im wrócić do siebie po ścięciu Moje potrzebują ok. 2-3 tygodni

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 20:13   #21520
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Jumatt- to ścięcie to właśnie zasługa mojej osiedlowej fryzjerki za 30 zł Pamietam, ze kiedyś Eloe i Anka.d miały nawet przyjechać do Jawora na ścięcie
ja o tym caly czas pamietam, ale moje wlosy od 15 grudnia nie widzialy nozyczek
przynajmniej do wrzesnia jeszcze czekam ze scieciem. koncowki maja sie dobrze poki co, a w te upaly i tak spinam wiec do ukladania nie przywiazuje tak duzej wagi.

kupilam dzisiaj zel ziaja nuno w naszej wrocławskiej zaopatrzeniowce czyli w feniksie
pieknie pachnie - owocowo.
ale nie bylo odzywek naturia bs :/ ostatnio nigdzie ich nie widze, dobrze ze sie zaopatrzylam w olawie.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 20:16   #21521
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam jeszcze pytanko: chce zrobic sobie spray - woda destyl., jedwab i keratyna hydrolizowane oraz wit. B5 d-pantenol. Wszystko bedzie zgodne z CG? Czy na coś uważać?
Wszystko zgodne z CG i bez przeciwwskazań, należy tylko uważać na przekarmienie proteinami, które przejawia się w ten sposób, że włosy wyglądają na suche i sianowate (szczegóły w FAQ).
Jeśli spray będziesz stosowała regularnie nie stosuj wysokich stężeń protein, ale np. po 2%.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 20:31   #21522
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Anka- ja też będę też ciachać we wrześniu, więc możemy pójść razem i się wspierać Bo mimo że jest sprawdzona to za każdym razem się stresuję ;P

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 20:41   #21523
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Wszystko zgodne z CG i bez przeciwwskazań, należy tylko uważać na przekarmienie proteinami, które przejawia się w ten sposób, że włosy wyglądają na suche i sianowate (szczegóły w FAQ).
Jeśli spray będziesz stosowała regularnie nie stosuj wysokich stężeń protein, ale np. po 2%.
Dzięki Proteiny czyli keratyna i jedwab, tak? Mam zamiar stosowac regularnie, wiec na 50 ml wody 1 ml keratyny i 1 ml jedwabiu, dobrze kombinuje? A wit. B5 moge dac wiecej?

I jeszcze ostatnie pytanko () tej maski mogę normalnie uzywac? Jest bez silikonow i w ogole? Profis-coco mask:

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=287 Twoja analiza

Bo nie wiem dlaczego, ale myslalam ze ona ma silikony i kupilam Kallos latte, a ta miałam jeszcze prawie całą (dalej mam )
Stary 2010-07-15, 21:03   #21524
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki Proteiny czyli keratyna i jedwab, tak? Mam zamiar stosowac regularnie, wiec na 50 ml wody 1 ml keratyny i 1 ml jedwabiu, dobrze kombinuje? A wit. B5 moge dac wiecej?
tak, keratyna i jedwab to proteiny
proporcje się zgadzają, a w przypadku pantenolu mazidła zalecają 0,5%, ja myślę, że można dać więcej, ale trzeba uważać na fakt, że pantenol jest trochę lepiący więc zacznij od 0,5-1% i jeśli będzie ok dodaj jeszcze 0,5-1%

Cytat:
I jeszcze ostatnie pytanko () tej maski mogę normalnie uzywac? Jest bez silikonow i w ogole? Profis-coco mask:

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=287 Twoja analiza
jest zgodna z CG i można jej normalnie używać, aczkolwiek nie jest zbyt urozmaicona składowo i warto czasem nałożyć coś treściwszego. A Kallosa latte radziłabym odstawić na czas stosowania protein w sprayu bo on tez ma proteiny i wszystko razem może Ci włosy przekarmić proteinami
Stary 2010-07-15, 21:12   #21525
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
tak, keratyna i jedwab to proteiny
proporcje się zgadzają, a w przypadku pantenolu mazidła zalecają 0,5%, ja myślę, że można dać więcej, ale trzeba uważać na fakt, że pantenol jest trochę lepiący więc zacznij od 0,5-1% i jeśli będzie ok dodaj jeszcze 0,5-1%

jest zgodna z CG i można jej normalnie używać, aczkolwiek nie jest zbyt urozmaicona składowo i warto czasem nałożyć coś treściwszego. A Kallosa latte radziłabym odstawić na czas stosowania protein w sprayu bo on tez ma proteiny i wszystko razem może Ci włosy przekarmić proteinami
Ojej to tego Kallosa w ogole niepotrzebnie zamowilam A ta cocomask to moge z tym sprayem? Cos tresciwszego to np. oleje lub maske zmieszana z olejami?

Albo moge robic tak, ze po masce Kallos do nastepnego mycia nie psikac tym proteinowym sprayem, a np. po masce cocomask moge psikac?

Serum zrobilam z konserwantem Opthinen Plus, to chyba nie szkodzi?

Edytowane przez iwona200
Czas edycji: 2010-07-15 o 21:27
Stary 2010-07-15, 21:38   #21526
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuję wszystkim za ocenę w superlatywach
ja sie rowniez dolaczam- piekne wlosika
za otoczenie ich troskliwa opieka
i wogole fotki ladne ja przewazanie wychodze na zdjeciach jak pokraka

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
no ja mam nadzieje ze na lepsze mi to wyjdzie fryzjerka zaproponowala, zeby teraz sciac wiecej, potem we wrzesniu kilka cm i potem na zime, a w tym czasie brac belisse tak zrobie
Ewelka, ladne ciecie
wloski wkrotce dojda do siebie i beda sie bosko krecic
korkociogow zycze
co to jest belisse

wrocilam z wyprawy na drugi koniec miasta- fajnie sie zlozylo- dzis po poludniu nie lalo, ja nie mialam zadnych planow, sklepy otwarte do 21.... taa... ale nie ten sklepik z hegronem - wszystko wogol otwarte a ta sierota jako jedna zamknieta, no coz nastelna wyprawa w sobote

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-07-15 o 21:44
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 21:46   #21527
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojej to tego Kallosa w ogole niepotrzebnie zamowilam
A ta cocomask to moge z tym sprayem?
tak

Cytat:
Cos tresciwszego to np. oleje lub maske zmieszana z olejami?
tak, albo jakaś treściwsza maska (np. BioWax/Wax L'biotici) albo maska z dodatkami jak oleje, miód, pantenol

Cytat:
Albo moge robic tak, ze po masce Kallos do nastepnego mycia nie psikac tym proteinowym sprayem, a np. po masce cocomask moge psikac?
lepiej będzie jeśli Kallosa w ogóle odstawisz aż przestaniesz stosować psikadło; jak psikadło Ci się znudzi zrób przerwę i wprowadź Kallosa.
Cocomask możesz stosować razem z proteinami.

Cytat:
Serum zrobilam z konserwantem Opthinen Plus, to chyba nie szkodzi?
nie zaszkodzi, ale mimo konserwantu proponuję psikadło trzymać w lodówce.
Stary 2010-07-15, 22:04   #21528
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
tak

tak, albo jakaś treściwsza maska (np. BioWax/Wax L'biotici) albo maska z dodatkami jak oleje, miód, pantenol

lepiej będzie jeśli Kallosa w ogóle odstawisz aż przestaniesz stosować psikadło; jak psikadło Ci się znudzi zrób przerwę i wprowadź Kallosa.
Cocomask możesz stosować razem z proteinami.

nie zaszkodzi, ale mimo konserwantu proponuję psikadło trzymać w lodówce.
Dziękuję Ci bardzo, że tak cierpliwie wszystko mi laikowi tłumaczysz
Stary 2010-07-15, 22:17   #21529
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Wlasnie myslalam o myciu ta odzywka zadowolona bylas?
nie do mycia musze miec zbita, gesta, tresciwa odzywke
To dziwne, bo moje wlosy sa cienkie, ale wcale nie latwo je obciazyc, nie przetluszczaja sie na szczescie (chociaz twarz tak) dlatego szukam tego gestej tresciwejodzywki, maski, dziwne te moje wlosy. Chyba lubia jak cos je oblepia, wtedy nie fruwaja jak piorka

musze poszukac silikonow zmywalnych woda , albo delikatnych, dziewczyny ktore łamia zasade CG i siegaja po cos z silikonem, co polecacie?

Cytat:
Ewelka- po wyschnięciu bardzo ładne Daj im wrócić do siebie po ścięciu Moje potrzebują ok. 2-3 tygodni
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20704666]
Ewelka, ladne ciecie
wloski wkrotce dojda do siebie i beda sie bosko krecic
korkociogow zycze
co to jest belisse
[/QUOTE]

dziekuje pocieszycielki

belissa to witaminki ja generalnie wyplukalam sobie witaminy, wlasna glupota (zle odzywianie, tryb zycia, kawa, alkohol, papierochy a feee!!!)
http://www.*******/apteka/p8056-Belissa_drazetki_50_szt

hmm i zesztywnialy po kilku godzinach, co to moze byc
Stary 2010-07-15, 22:21   #21530
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję Ci bardzo, że tak cierpliwie wszystko mi laikowi tłumaczysz
proszę bardzo, w razie wątpliwości pytaj

Cytat:
nie do mycia musze miec zbita, gesta, tresciwa odzywke
To dziwne, bo moje wlosy sa cienkie, ale wcale nie latwo je obciazyc, nie przetluszczaja sie na szczescie (chociaz twarz tak) dlatego szukam tego gestej tresciwejodzywki, maski, dziwne te moje wlosy. Chyba lubia jak cos je oblepia, wtedy nie fruwaja jak piorka

musze poszukac silikonow zmywalnych woda , albo delikatnych, dziewczyny ktore łamia zasade CG i siegaja po cos z silikonem, co polecacie?
* Natur vital odzywka granatowa (zaznaczam kolor, bo pojawiła się jakaś nowa), zawiera silikon cykliczny. Dostępna w Naturze, 250ml/20zł
* Yes to carrots, odżywka, zawiera dimethicone, ale tuż przed zapachem
Teraz mi tylko te przychodzą na myśl...
Stary 2010-07-15, 22:29   #21531
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
proszę bardzo, w razie wątpliwości pytaj

* Natur vital odzywka granatowa (zaznaczam kolor, bo pojawiła się jakaś nowa), zawiera silikon cykliczny. Dostępna w Naturze, 250ml/20zł
* Yes to carrots, odżywka, zawiera dimethicone, ale tuż przed zapachem
Teraz mi tylko te przychodzą na myśl...
To ta tez od biedy by mogła być?

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-makadamia.htm

Ma silikon po zapachu i zmywalny łagodnym szamponem. Mozna by nia myc włosy lub używać po umyciu szamponem? I jakis olejek ma więc treściwsza Uczę się powoli hehe

A maska Gloria nalezy do tych tresciwszych czy bardziej prostych? tzn ma proteiny?

Edytowane przez iwona200
Czas edycji: 2010-07-15 o 22:30
Stary 2010-07-15, 22:35   #21532
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
To ta tez od biedy by mogła być?

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-makadamia.htm

Ma silikon po zapachu i zmywalny łagodnym szamponem. Mozna by nia myc włosy lub używać po umyciu szamponem? I jakis olejek ma więc treściwsza Uczę się powoli hehe

A maska Gloria nalezy do tych tresciwszych czy bardziej prostych? tzn ma proteiny?
Myć nie za bardzo bo ma parafinę więc po jakimś czasie może obciążyć. Treściwsza nie za bardzo, owszem olej ma przed zapachem, ale już po konserwancie, niacynamid i pantenol już po zapachu. Do codziennego użytku jest ok, skład ma głownie emolientowy (jeśli kogoś to interesuje )
Iwona, możesz zrobić treściwszą maskę dodając do zwykłej odżywki kilka/naście kropli oleju, miód i pantenol.
Stary 2010-07-15, 22:44   #21533
Konto usunięte

Cytat:
Myć nie za bardzo bo ma parafinę więc po jakimś czasie może obciążyć. Treściwsza nie za bardzo, owszem olej ma przed zapachem, ale już po konserwancie, niacynamid i pantenol już po zapachu. Do codziennego użytku jest ok, skład ma głownie emolientowy (jeśli kogoś to interesuje )
Iwona, możesz zrobić treściwszą maskę dodając do zwykłej odżywki kilka/naście kropli oleju, miód i pantenol.
interesuje jak najbardziej
zastanawialam sie czas jakis temu nad jej nabyciem ale Amodimethicone mnie odstrasza

a czy parafina jest zmywalna odzywka?

wykombinowalam wpis w dzienniku

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-07-15 o 22:47
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 22:47   #21534
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Ahaaa to chyba jeszcze mało wiem

Czyli po umyciu szamponem Babydream mogę nałozyc ta odzywke i splukać (bo ona do splukiwania jest)? myje wlosy co 2 dzien
Stary 2010-07-15, 22:55   #21535
Konto usunięte

Cytat:

Czyli po umyciu szamponem Babydream mogę nałozyc ta odzywke i splukać (bo ona do splukiwania jest)? myje wlosy co 2 dzien
mozesz tez dodac troche miodu- pod czepek na tyle ile masz czasu- splukac woda i cieszyc sie wlosami
miod wyplukuje sie bardzo latwo bez uzycia szamponu
Stary 2010-07-15, 22:57   #21536
syrenka
Wtajemniczenie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20706594]interesuje jak najbardziej
zastanawialam sie czas jakis temu nad jej nabyciem ale Amodimethicone mnie odstrasza

a czy parafina jest zmywalna odzywka?

wykombinowalam wpis w dzienniku [/QUOTE]

a myjesz tylko odżywką?
to od czasu do czasu trzeba by też szamponem przy amodimethicone

wpis bardzo fajny
i włosom się chyba zwiększył skręt po cięciu, dobrze widzę?

obawiam się, że odzywka może nie dać rady parafinie

Cytat:

tak, możesz
Stary 2010-07-15, 23:19   #21537
Konto usunięte

Cytat:
a myjesz tylko odżywką?
to od czasu do czasu trzeba by też szamponem przy amodimethicone

wpis bardzo fajny

tak, możesz
myje tylko odzywka
mialam na mysli dimethicone w yes to carrots, ten chyba jesli dobrze pamietam rozpuszcza sie w wodzie
Stary 2010-07-15, 23:22   #21538
syrenka
Wtajemniczenie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20707515]myje tylko odzywka
mialam na mysli dimethicone w yes to carrots, ten chyba jesli dobrze pamietam rozpuszcza sie w wodzie [/QUOTE]

dimethicone nie rozpuszcza się w wodzie
dimethicone copolyol tak
Karotka ma ten pierwszy
Stary 2010-07-15, 23:27   #21539
Konto usunięte

Cytat:
a

wpis bardzo fajny

dziekuje
tak, wlosy odzyly i sie poskrecaly z radosci

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
dimethicone nie rozpuszcza się w wodzie
dimethicone copolyol tak
Karotka ma ten pierwszy
znowu cos pomieszalam
co ja zrobie z marchewka
moze przymkne oko i umyje szamponem za jakis czas

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
a

dzis widzialam odzywke z olejkiem z kielkow pszenicy, ale parafina byla na 3 lub 4 miejscu wiec nie kupilam

dziekuje Syrenko za rady
Stary 2010-07-15, 23:31   #21540
syrenka
Wtajemniczenie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20707586]dziekuje
tak, wlosy odzyly i sie poskrecaly z radosci

znowu cos pomieszalam
co ja zrobie z marchewka
moze przymkne oko i umyje szamponem za jakis czas

dzis widzialam odzywke z olejkiem z kielkow pszenicy, ale parafina byla na 3 lub 4 miejscu wiec nie kupilam

dziekuje Syrenko za rady [/QUOTE]

Proszę bardzo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości