|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
Właśnie widziałam go na Twoim blogu, ale chciałam sie upewnic ![]() Ten olejek ze słodkich mig. to tak solo na głowę nakładać czy dodawać do maski? Na jaki czas? |
|
|
|
|
#21512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Możesz go dodać do maski - wtedy łatwiej zmyjesz olej albo położyć sam - jak wolisz. |
|
|
|
|
#21513 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy mogę na razie używać szamponu z Barwy (poki nie kupie czegos lepszego), o tego z czarna rzepa? :
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...do-lupiezu.htm Bo mama go kupiła akurat
|
|
|
|
#21514 |
|
Wtajemniczenie
|
barwa jest dobra, fajna do zmywania silikonów. swinstw w niej nie ma, ale uważaj, bo przy codziennym stosowaniu moze byc mocna.
|
|
|
|
#21515 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny szybkie pytanko ta odzywka jest bez silikonow i mozna jej spokojnie uzywac? :
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-do-wlosow.htm |
|
|
|
#21516 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u psów jest troche tak, jak u ludzi - wszystko zależy od tego, jaki efekt chcesz uzyskać. myślę,że stosowanie wartościowej odzywki jest dobre dla kondycji sierści. generalnie wiele się mówi o zmywaniu warstwy lipidowej kąpielami, wydaje mi się, że odżywka powoduje, ze włos nie jest taki... 'łysy' . mam cztery psy, wystawiam jednego, pielęgnacja wszytskich opiera się o ten sam schemat
|
|
#21517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() strasznie to lekkie, uzywalam jako odzywki do mycia a na barwe uwazaj, takjak anka pisala, raz na jakis czas ok, ale przy czestszym stosowaniu raczej odpada ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() tak czy siak, czuje sie lekko, i moje wlosy sa takie flexible wole dolustra nie podchodzic, buzia jakas taka okragla sie zrobila jak wlosy krotsze
|
|
#21518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadowolona bylas?Mam jeszcze pytanko: chce zrobic sobie spray - woda destyl., jedwab i keratyna hydrolizowane oraz wit. B5 d-pantenol. Wszystko bedzie zgodne z CG? Czy na coś uważać?
|
|
|
|
|
#21519 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim za ocenę w superlatywach
![]() Gubis- serio myślisz, ze urosły? Mój TŻ też mi to powtarza bez przerwy, ale mi się wydaje, że stoją w miejscu, hihihi ![]() Jumatt- to ścięcie to właśnie zasługa mojej osiedlowej fryzjerki za 30 zł Pamietam, ze kiedyś Eloe i Anka.d miały nawet przyjechać do Jawora na ścięcie ![]() Rybiorek- głupoty gadasz- pewnie są tak samo ładne jak na zdjęciach kłamczuchu jeden! I ja zbiorę ekipę- zobaczysz ![]() A co do puchu...czasem potrafi się pojawić Tak jak np. ostatnio po suszeniu dyfuzorem Ale jak mówiłam- to pewnie przez ugniatanie i zbyt ciepłą temperaturę ![]() Kretoszczurek- aż tyle pochwał na raz? Bo się zaczerwienię ![]() Powiem tak...za ostatnią kwestię odpowiada mój TŻ, co pewnie upiększyło dwie poprzednie ![]() Soph- czytaj na zdrowie ja przeczytałam 3 pierwsze części zanim zaczęłam się udzielać Dasz radę ![]() Małgosia- takie zdjęcie zrobił TŻ, ze wygląda jak obrazek...a w związku z tym włosy jak z obrazka Hihihi- gadam już od rzeczy :PYasmin- nie wolno tak mówić zobaczysz swoje za klika tygodni Ja Ci mowie, że będzie super ![]() Ewelka- po wyschnięciu bardzo ładne Daj im wrócić do siebie po ścięciu Moje potrzebują ok. 2-3 tygodni
|
#21520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przynajmniej do wrzesnia jeszcze czekam ze scieciem. koncowki maja sie dobrze poki co, a w te upaly i tak spinam wiec do ukladania nie przywiazuje tak duzej wagi. kupilam dzisiaj zel ziaja nuno w naszej wrocławskiej zaopatrzeniowce czyli w feniksie ![]() pieknie pachnie - owocowo. ale nie bylo odzywek naturia bs :/ ostatnio nigdzie ich nie widze, dobrze ze sie zaopatrzylam w olawie. |
|
|
|
|
#21521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli spray będziesz stosowała regularnie nie stosuj wysokich stężeń protein, ale np. po 2%. |
|
|
|
|
#21522 |
|
Zakorzenienie
|
Anka- ja też będę też ciachać we wrześniu, więc możemy pójść razem i się wspierać
Bo mimo że jest sprawdzona to za każdym razem się stresuję ;P
|
#21523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wit. B5 moge dac wiecej?I jeszcze ostatnie pytanko ( ) tej maski mogę normalnie uzywac? Jest bez silikonow i w ogole? Profis-coco mask:https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=287 Twoja analiza ![]() Bo nie wiem dlaczego, ale myslalam ze ona ma silikony i kupilam Kallos latte, a ta miałam jeszcze prawie całą (dalej mam ) |
|
|
|
|
#21524 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
proporcje się zgadzają, a w przypadku pantenolu mazidła zalecają 0,5%, ja myślę, że można dać więcej, ale trzeba uważać na fakt, że pantenol jest trochę lepiący więc zacznij od 0,5-1% i jeśli będzie ok dodaj jeszcze 0,5-1% Cytat:
|
||
|
|
|
#21525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta cocomask to moge z tym sprayem? Cos tresciwszego to np. oleje lub maske zmieszana z olejami?Albo moge robic tak, ze po masce Kallos do nastepnego mycia nie psikac tym proteinowym sprayem, a np. po masce cocomask moge psikac? ![]() Serum zrobilam z konserwantem Opthinen Plus, to chyba nie szkodzi?
Edytowane przez iwona200 Czas edycji: 2010-07-15 o 21:27 |
|
|
|
|
#21526 | |
|
Konto usunięte
|
ja sie rowniez dolaczam- piekne wlosika
za otoczenie ich troskliwa opieka i wogole fotki ladne ja przewazanie wychodze na zdjeciach jak pokraka ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
wloski wkrotce dojda do siebie i beda sie bosko krecic korkociogow zycze ![]() co to jest belisse ![]() wrocilam z wyprawy na drugi koniec miasta- fajnie sie zlozylo- dzis po poludniu nie lalo, ja nie mialam zadnych planow, sklepy otwarte do 21.... taa... ale nie ten sklepik z hegronem
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-07-15 o 21:44 |
|
|
|
|
#21527 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cocomask możesz stosować razem z proteinami. Cytat:
|
||||
|
|
|
#21528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#21529 | |
|
Zakorzenienie
|
nie
To dziwne, bo moje wlosy sa cienkie, ale wcale nie latwo je obciazyc, nie przetluszczaja sie na szczescie (chociaz twarz tak ) dlatego szukam tego gestej tresciwejodzywki, maski, dziwne te moje wlosy. Chyba lubia jak cos je oblepia, wtedy nie fruwaja jak piorkamusze poszukac silikonow zmywalnych woda , albo delikatnych, dziewczyny ktore łamia zasade CG i siegaja po cos z silikonem, co polecacie? Cytat:
Ewelka, ladne ciecie wloski wkrotce dojda do siebie i beda sie bosko krecic korkociogow zycze ![]() co to jest belisse ![]() [/QUOTE] dziekuje pocieszycielki ![]() belissa to witaminki ja generalnie wyplukalam sobie witaminy, wlasna glupota (zle odzywianie, tryb zycia, kawa, alkohol, papierochy a feee!!!)http://www.*******/apteka/p8056-Belissa_drazetki_50_szt hmm i zesztywnialy po kilku godzinach, co to moze byc
|
|
#21530 | |
|
Wtajemniczenie
|
proszę bardzo, w razie wątpliwości pytaj
Cytat:
* Yes to carrots, odżywka, zawiera dimethicone, ale tuż przed zapachem Teraz mi tylko te przychodzą na myśl... |
|
|
|
|
#21531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-makadamia.htm Ma silikon po zapachu i zmywalny łagodnym szamponem. Mozna by nia myc włosy lub używać po umyciu szamponem? I jakis olejek ma więc treściwsza Uczę się powoli hehe ![]() A maska Gloria nalezy do tych tresciwszych czy bardziej prostych? tzn ma proteiny? Edytowane przez iwona200 Czas edycji: 2010-07-15 o 22:30 |
|
|
|
|
#21532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Iwona, możesz zrobić treściwszą maskę dodając do zwykłej odżywki kilka/naście kropli oleju, miód i pantenol. |
|
|
|
|
#21533 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zastanawialam sie czas jakis temu nad jej nabyciem ale Amodimethicone mnie odstrasza a czy parafina jest zmywalna odzywka? wykombinowalam wpis w dzienniku Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-07-15 o 22:47 |
|
|
|
|
#21534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli po umyciu szamponem Babydream mogę nałozyc ta odzywke i splukać (bo ona do splukiwania jest)? myje wlosy co 2 dzien
|
|
|
|
|
#21535 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() miod wyplukuje sie bardzo latwo bez uzycia szamponu |
|
|
|
|
#21536 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20706594]interesuje jak najbardziej
zastanawialam sie czas jakis temu nad jej nabyciem ale Amodimethicone mnie odstrasza a czy parafina jest zmywalna odzywka? wykombinowalam wpis w dzienniku a myjesz tylko odżywką? to od czasu do czasu trzeba by też szamponem przy amodimethicone wpis bardzo fajny i włosom się chyba zwiększył skręt po cięciu, dobrze widzę? obawiam się, że odzywka może nie dać rady parafinie Cytat:
|
|
|
|
|
#21537 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mialam na mysli dimethicone w yes to carrots, ten chyba jesli dobrze pamietam rozpuszcza sie w wodzie
|
|
|
|
|
#21538 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20707515]myje tylko odzywka
mialam na mysli dimethicone w yes to carrots, ten chyba jesli dobrze pamietam rozpuszcza sie w wodzie [/QUOTE]dimethicone nie rozpuszcza się w wodzie dimethicone copolyol tak Karotka ma ten pierwszy |
|
|
|
#21539 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tak, wlosy odzyly i sie poskrecaly z radosci ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
co ja zrobie z marchewka ![]() moze przymkne oko i umyje szamponem za jakis czas---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- dzis widzialam odzywke z olejkiem z kielkow pszenicy, ale parafina byla na 3 lub 4 miejscu wiec nie kupilam dziekuje Syrenko za rady |
||
|
|
|
#21540 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20707586]dziekuje
tak, wlosy odzyly i sie poskrecaly z radosci ![]() znowu cos pomieszalam co ja zrobie z marchewka ![]() moze przymkne oko i umyje szamponem za jakis czasdzis widzialam odzywke z olejkiem z kielkow pszenicy, ale parafina byla na 3 lub 4 miejscu wiec nie kupilam dziekuje Syrenko za rady Proszę bardzo |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:24.

:
Właśnie widziałam go na Twoim blogu, ale chciałam sie upewnic 

za otoczenie ich troskliwa opieka 

ale Amodimethicone mnie odstrasza