Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-16, 09:13   #2881
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Hej

Ja tylko na chwilke bo mały nie daje mi nic napisac. Jak usnie poczytam co naskrobałyscie

Tymczasem miłego poranka

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 09:21   #2882
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

hej

ja pedze zaraz do fryzjera bo jakos zaroslam

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hejka

mam w koncu net

o i nastepna zguba wrocila

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

a sio z podium, a sio! (gratuluję oczywiście)

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 09:21   #2883
aannuullaa
Wtajemniczenie

Idę coś robić, mała ledwo zasnęła a facet nam na kominie wierci, pewnie zaraz pobudka będzie..

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 09:23   #2884
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Idę coś robić, mała ledwo zasnęła a facet nam na kominie wierci, pewnie zaraz pobudka będzie..
moja wlasnie produkuje
a co macie jakies remonty?
ja od poniedzialku mam faceta to bedzie plytki w kuchni kladl

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 09:25   #2885
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Jestem, żyję
Kubusiowe wyniki dobre, bez bakterii
Fajnie, ze jestes.
ciesze sie, ze Kubusiowe wyniki dobre
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Dobry Wieczór

Ktoś mnie jeszcze pamięta?

Wróciliśmy, a teraz się rozpakowuję, jestem, zaglądam, ale coś Was mało widzę, więc idę kolację robić

Buziaczki Kochane

TĘSKNIŁAM
Witaj
Swietnie cie znowu czytac. Wspaniale, ze mialas udane wakacje

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Powitać czwartkowo
Korzystając z upałów przypomnialam sobie jak łaziłam rok temu w podobne upały z wielkim arbuzem a teraz 1/2 deja vu... upał tyle, że arbuza w wózku pcham
Conieco przeczytałam... gratuluję ząbków i postępów w diecie. Nie bedę teraz wszystkich wymieniać czego komu... wybaczcie.
Ja jak zwykle z żalem, mam takiego wrzeszcza, że ....
Mój dzień wygląda mniej więcej jak historia Alanka... Powiedzcie mi proszę co robicie gdy z pięknego uśmiechu nagle jesr ryk - mniejszy lub większy ( nie mówcie że tak sie nie zdarza :P ) albo histeria w aucie. ODwracać uwagę, nie zwracać uwagi, tłumaczyć (???) ... a może przeczekać?

Poczytam sobie o waszych planach wakacyjnych, postaram się też odświeżyć kontakty

ŚlepaFuria ja też z Bemowa, a rodziłam na Madalińskiego... o której jutro idziesz na spacer ?
Ach i powiedzcie mi proszę ile wasze pociechy piją w tę pogodę?
Moja litr lub ponad dziennie! nie licząc oczywiscie mleka, mowie o samej wodzie.
Witaj
Antonio wypija okolo pol litra dziennie.
Atakow histerii nie miewa
Cytat:
hejka

mam w koncu net

chcialam Was nadrobic ale juz nie mam mocy o tej porze
moze jutro mi sie uda

mam nadzieje, ze nic waznego mnie nie ominelo

mignelo mi tylko przelotem, ze Laurunia chodzi super, gratulacje

moj Marci tez smiga juz na calego prawie w ogole nie raczkuje

jutro z Wami popisze w koncu
Witaj
Wreszcie jestes!
Gratulacje dla Marcelka
Stary 2010-07-16, 09:33   #2886
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej
mam dosc tych upalow
musze posprzatac chate, odkurzyc....a nie wiem jak to zroic bo pot leje mi sie po tylku
jeszcze od rana z TZ sie kloce

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość

Svinecko witaj~!
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Hej Svi, no w końcu jesteś
Cytat:
Witaj
Cytat:
Cześć Svinecko
Cytat:
Svi, unholy witajcie
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
o i nastepna zguba wrocila
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Witaj
Wreszcie jestes!
Gratulacje dla Marcelka
witajcie

Cytat:

szperam po necie i szukam logopedy dla małej poczekam jeszcze dwa tygodnie( w sumie nie wiem dlaczego...) a potem umówię nas na spotkanie - dla mnie jej opóźnienie w mowie jest już zdecydowanie zbyt duże ...
hmmm a ja mysle, ze przesadzasz....to troche za wczesnie zeby stwierdzic, ze mala nie mowi
dzieci potrafia zaczac mowic dopiero w wieku 3 lat (mojej kuzynki syn np) a Ty juz w tym wieku sie martwisz? przeciez na mowienie ma jeszcze sporo czasu

ja bedzie miala z poltorej roku i nie bedzie mowic zadnych sylab to wtedy mozna zaczac sie martwic....aczkolwiek mojej kuzynki syn nie mowil a teraz ma 5 lat i gada jak szalony...kazde dziecko rozwija sie inaczej
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 09:43   #2887
p4w
Zakorzenienie

Svi, witaj

Wredna, śliczna z Ciebie mamusia, ale wyglądasz tak młodo, ze aż luknęłam na pierwszą stronę ile Ty masz lat... toż Ty jeszcze dziecko jesteś

idę się wykąpać, bo jakaś przymulona jestem

do później

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 10:03   #2888
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Będzie dobrzemocno zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
Trzymamy kciuki. Powodzenia!

Cytat:
Martynka dostała niedługo po urodzeniu jak byłyśmy w szpitalu z rota wirusem i miała wtedy mega kolki (budziła nocami cały oddział ). Potem przyplątała jej się alergia na niewiadomododzisiajco i pediatra nie chciała zmieniać...

mocno trzymam w takim razie
aaaa rozumiem...ale chyba warto zapytać, bo już Martynka urosła i moze nie ma co jej męczyć tym "nadzwyczajnym" smakiem...i zapachem

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
spóźnione a powiesz nam co to za spotkanie?

Napiszę w klubie...

Cytat:
Dobry Wieczór

Ktoś mnie jeszcze pamięta?

Wróciliśmy, a teraz się rozpakowuję, jestem, zaglądam, ale coś Was mało widzę, więc idę kolację robić

Buziaczki Kochane

TĘSKNIŁAM
A ktoś Ty? hihihihihihi dobrze że jesteś

Cytat:
Zapraszam do galerii zamiescilam troche fotek
No ja jak Cię zobaczyłam to pierwsze co mi przyszło do głowy to to że wcale nie wyglądasz na Wredną wręcz przeciwnie...sympatyczna i piękna kobieta

Cytat:
Karolina o jakim mleku piszesz (jestem wygodna i zainteresowalo mne to 48 h ) i o jakiej ksiazce? Tracy może? - -- sorry troche nie w temacie jestem
Mleko Candia Mamo Rosnę...tu możesz poczytać http://www.candia.pl/mamo-rosne/
a w razie pytań...jestem

Książka pt "Uśnij wreszcie"...polecam i mogę wysłać na mejla

Cytat:
No i jak żeś wysyłała, Babo jedna, jak ja nic nie dostałam i jeszcze na mnie mówi, żem niedobra

Gorsze dni spowodowane dwoma sprawami, które chyba będą się ciągnąć za mną do końca życia

Hehe , Mama chętnie potowarzyszy
Małż coś wspomina o drugim, ale ja teraz nie jestem jeszcze gotowa/nie czuję potrzeby, a potem to już będę za stara na rodzenie dzieci (gdybym poczuła potrzebę )

Czytałam wcześniej i trzymałam
No właśnie wczoraj dzwoniłam do brata, a on zdziwiony że z jakiego numeru...i okazało się że też nie dostał Może za duzo na raz wysyłałam

Oj ja wczoraj miałam jeden z najgorszych wieczorów od roku...sięgnęłam chyba najniższej doliny jaka jest możliwa...i postanowiłam coś...zmieniam swoje życie - diametralnie i w kilku kwestiach...boję się ale muszę w końcu coś zrobić...realizacja też już rozpoczęta i dzisiaj zobaczyłam pierwszy efekt, co mnie baaaaaaarddddzzzoooo cieszy

A to chwilowy brak chęci na drugiego potomka...pewnie się zmieni A lata się nie liczą tylko to na ile się czujesz Poza tym nie wiesz że dzieci odmładzają

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-07-16 o 10:19
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 10:09   #2889
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

p4w no faktycznie dzieciak jeszcze ze mnieJuż kiedyś chyba wspominałam że nie planowałam tak młodo zostać mamą , ale stało się i nic bym nie zmieniła

Karolinko
wredna nie jestem wrecz przeciwnie , nie umiem nigdy nikomu nic niemiłego powiedzieć -chyba że małżowi A nick taki po przy 10 probie gdy caly czas pisalo że juz jest taki nick , postanowilam wymyslic coś oryginalnego

Dziękuje za komentarze

A tak zmieniając temat to znacie cos dobrego na wypadanie włosow? strasznie mi się sypią, wszedzie są, nawet w lodowce ostatnio Tż znalazl moje włosy

Edytowane przez WrednaAfrodyta
Czas edycji: 2010-07-16 o 10:11
WrednaAfrodyta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 10:12   #2890
Wojtusia
Zakorzenienie

angy a ten stolik chicco to są w nim tez jakies piosenki po polsku czy nie ma?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 10:15   #2891
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieci się wybawiły, wypluskały (rodzice też ) pooddychały jodem, mam nadzieję, że na cały rok
Super że wyjazd udany, dzieciaczki zadowolone...a Mamusia? Odpoczęła troszkę?

Cytat:
hejka
Cześć

Cytat:
Wredna ja tez marzę o deszczu
U Nas padało całą noc prawie...rano chłodek przyjemny, że nawet Zu wiatrówkę założyłam ale ma dojść dzisiaj do 33 stopni

Cytat:
Wczoraj Kubuś pierwszy raz stał sam, z jakieś 3 sekundy Niestety tylko Małż widział
SUPER Najważniejsze ze są postępy

Cytat:
No u nas to wygląda tak, że mała praktycznie tylko samogłoski wypowiada, ewentualnie same spółgłoski, praktycznie w ogóle nie mówi sylab. Parę razy jej się udało (na jeden czas pisałam i cieszyłam się jak głupia że ma-mu mówi...) więc "technicznie" jest w stanie je wypowiedzieć...sama nie wiem o co chodzi, głównie słyszę to jej yyyyy. Patrzę na nią i wydaje mi się, że też powoli zaczyna ją to drażnić, ze nie może powiedzieć co chce...chociaż może już nadinterpretuję

Miramejku ja też o neurologopedzie słyszałam ale u nas takiego praktycznie nie ma (to znaczy sa, ale raczej nie pracują z takimi maluchami)...na pierwszy rzut znalazłam babkę, która zajmuje się praca z niemowlętami i pomocą w stymulowaniui rozwoju mowy takich maluchów, zobaczę co powie i będę szukała dalej ewentualnie... Mam cichą nadzieję, że po porstu mała się rozkręci ale nie mogę czekać w nieskończoność, jeżeli coś zaniedbam to potem Martysia będzie ponosiła konsekwencje
Myślę że tak na pewno będzie, że się rozkręci, ale trzeba trzymać rękę na pulsie...dobra Mamusia z Ciebie
Stary 2010-07-16, 10:15   #2892
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Powitać czwartkowo
Korzystając z upałów przypomnialam sobie jak łaziłam rok temu w podobne upały z wielkim arbuzem a teraz 1/2 deja vu... upał tyle, że arbuza w wózku pcham
Conieco przeczytałam... gratuluję ząbków i postępów w diecie. Nie bedę teraz wszystkich wymieniać czego komu... wybaczcie.
Mój dzień wygląda mniej więcej jak historia Alanka... Powiedzcie mi proszę co robicie gdy z pięknego uśmiechu nagle jesr ryk - mniejszy lub większy ( nie mówcie że tak sie nie zdarza :P ) albo histeria w aucie. ODwracać uwagę, nie zwracać uwagi, tłumaczyć (???) ... a może przeczekać?
moja mała kiedyś miała taki czas że wyginała się w aucie w foteliku.Najczęściej jak stałyśmy w korku, albo na światłach.;Posyłałam jej groźne spojrzenie albo w ogóle nie zwracałam uwagi na jej fanaberie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość

Kasiu to Laura do tej pory na boso śmigała?? nie zaopatrzyłaś jej w buty?
wyrosła już z 2par takich w stylu befado.Po wizycie pani rehabilitantki nie zakładałam jej butów, bo wytłumaczyła nam że stópka w takim bucie nie może rotować i żeby kupić jak będzie już chodzić , czyli już

Cytat:

a Klopsik ile wazy?
właśnie nie wiem.Zważę ją jak wrócą z małżem z zakupów i poproszę go od razu o fotkę 4U

Unholy, Svi witajcie oczywiście że tęskniłam tak bardzo, że ze raz plotkowałam ze Svi przez tel, a tobie nie chciałam przeszkadzać na wakacjach, a jak już miałam chwilę i byłam zdecydowana zadzwonić to w starym tel nie miałam nr do ciebie,a wizazu pod ręką nie było.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 10:19   #2893
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Mleko Candia Mamo Rosnę...tu możesz poczytać...a w razie pytań...jestem

wyslij mi prosze na maila tą ksiażkę.
zaraz napiszę ci PW z adresem

Cytat:
A tak zmieniając temat to znacie cos dobrego na wypadanie włosow? strasznie mi się sypią, wszedzie są, nawet w lodowce ostatnio Tż znalazl moje włosy
hmm, mi nie wypadają wiec nie pomogę, tzn wypadają, ale nie w większych ilosciach
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 10:29   #2894
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Karolinko wredna nie jestem wrecz przeciwnie , nie umiem nigdy nikomu nic niemiłego powiedzieć -chyba że małżowi A nick taki po przy 10 probie gdy caly czas pisalo że juz jest taki nick , postanowilam wymyslic coś oryginalnego
No to zupełnie ten nick myli...a to dobrze że w tą stronę

Cytat:
wyslij mi prosze na maila tą ksiażkę.
zaraz napiszę ci PW z adresem
Wysłane
Stary 2010-07-16, 10:29   #2895
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:
Powitać czwartkowo

Poczytam sobie o waszych planach wakacyjnych, postaram się też odświeżyć kontakty

ŚlepaFuria ja też z Bemowa, a rodziłam na Madalińskiego... o której jutro idziesz na spacer ?
Ach i powiedzcie mi proszę ile wasze pociechy piją w tę pogodę?
Moja litr lub ponad dziennie! nie licząc oczywiscie mleka, mowie o samej wodzie.
Och, no niestety ale jedziemy dzis na dzialke iw racamy dopiero w niedziele, ale moze w nastepnym tygodniu sie uda.

No, moje dziecko jest przeciwienstem wagi piorkowej, nie ma ejszcze 11 miesiecy a wazy juz 11 kg.
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 10:30   #2896
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
a co macie jakies remonty?
ja od poniedzialku mam faceta to bedzie plytki w kuchni kladl
komin przeciekał
fajnie, czyli kuchnia coraz bliżej Masz już meble wybrane?

Cytat:

hmmm a ja mysle, ze przesadzasz....to troche za wczesnie zeby stwierdzic, ze mala nie mowi
dzieci potrafia zaczac mowic dopiero w wieku 3 lat (mojej kuzynki syn np) a Ty juz w tym wieku sie martwisz? przeciez na mowienie ma jeszcze sporo czasu

ja bedzie miala z poltorej roku i nie bedzie mowic zadnych sylab to wtedy mozna zaczac sie martwic....aczkolwiek mojej kuzynki syn nie mowil a teraz ma 5 lat i gada jak szalony...kazde dziecko rozwija sie inaczej
mam nadzieję, że masz rację z tym moim przesadzaniem, ale na dzień dzisiejszy opóźnienia małej w stosunku do reszty dzieciaków wynoszą około pół roku, to moim zdaniem sporo, wszędzie czytam że to max i trzeb reagować...niech ją ktoś zobaczy, będę spokojniejsza jeżeli to tylko moje wymysły

Cytat:

aaaa rozumiem...ale chyba warto zapytać, bo już Martynka urosła i moze nie ma co jej męczyć tym "nadzwyczajnym" smakiem...i zapachem

Oj ja wczoraj miałam jeden z najgorszych wieczorów od roku...sięgnęłam chyba najniższej doliny jaka jest możliwa...i postanowiłam coś...zmieniam swoje życie - diametralnie i w kilku kwestiach...boję się ale muszę w końcu coś zrobić...realizacja też już rozpoczęta i dzisiaj zobaczyłam pierwszy efekt, co mnie baaaaaaarddddzzzoooo cieszy

eee, moja droga, Martynka to prawdziwy smakosz nutrmigenu raz zrobiłam jej kaszkę ze zwykłym mlekiem to nie tknęła...nie ma jak posmak goryczki

to mocno, mocno trzymam kciuki za realizację

Cytat:

Myślę że tak na pewno będzie, że się rozkręci, ale trzeba trzymać rękę na pulsie...dobra Mamusia z Ciebie

Cytat:
moja mała kiedyś miała taki czas że wyginała się w aucie w foteliku.Najczęściej jak stałyśmy w korku, albo na światłach.;Posyłałam jej groźne spojrzenie albo w ogóle nie zwracałam uwagi na jej fanaberie

Stary 2010-07-16, 10:36   #2897
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

U nas zdazaja sie ataki i histerie w aucie tez. Rozwiazania;
w zaleznosci od stany mamy
- histeria u mamy
- zagadywanie
- danie telefonu komorkowego
- robienie hop, hop, hop, hop, hop, .... a potem leki rpzeciwbolowe na rece i kregoslup ....

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Na targach na Sluzewcu tez trafilam na to mleko "mamo rosne". Dostalysmy 1 butelke na sprobowanie. Natalce smakowalo. Niestety poza ich strona teraz nigdzie tego w sklepach znaleźć nie moge, a szkoda bo w podrozy dobrze by sie sprawdzilo.

Moje dziecko pije roznie, ale tez okolo pol litra na dobe.
Stary 2010-07-16, 10:36   #2898
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
p4w no faktycznie dzieciak jeszcze ze mnieJuż kiedyś chyba wspominałam że nie planowałam tak młodo zostać mamą , ale stało się i nic bym nie zmieniła

Karolinko
wredna nie jestem wrecz przeciwnie , nie umiem nigdy nikomu nic niemiłego powiedzieć -chyba że małżowi A nick taki po przy 10 probie gdy caly czas pisalo że juz jest taki nick , postanowilam wymyslic coś oryginalnego

Dziękuje za komentarze

mam nadzieję, że Cię nie uraziłam Tym dzieckiem
tylko jak sobie pomyślałam co ja robiłam jak miałam 21-22 lata i zestawiłam to z byciem mamą to mi wyszło

teraz uważam, ze ja nie byłam jeszcze gotowa na dziecko, choć było zaplanowane i bardzo przemyślane (o małżu nie wspomnę ) choć może nie da się tak super przygotować na to, bo tego się nie da opowiedzieć

na włosy polecam Vitapil - kiedyś jak miałam długie włosy to stosowałam i pomógł bardzo zauważalnie

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-07-16 o 10:40
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 10:37   #2899
angy
Zakorzenienie

Cytat:

hmmm ale Wy dzisiaj tajemnicze Cieszę się, bo optymizmem bije z Twojego postu. Mam nadzieję, że wszystko się uda

Cytat:
angy a ten stolik chicco to są w nim tez jakies piosenki po polsku czy nie ma?
Piosenek nie ma, sa melodyjki.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 10:41   #2900
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:

Karolinko

Dziękuje za komentarze

Mnie tez leca masakrycznie po ciazy. MNie kiedys pomogl taki sfecyfik do demratologa co sie gow cieralo w skore to byly jakies witaminy plus chyba hormony. Nie pamietam niestety jak sie nazywalo.
Poza tym probowalam juz roznych rzeczy, anwet garsciami jadlam skrzyp i nic.

No coz, najwyzej bede lysa.
Stary 2010-07-16, 10:43   #2901
angy
Zakorzenienie

Cytat:
U nas zdazaja sie ataki i histerie w aucie tez. Rozwiazania;
w zaleznosci od stany mamy
- histeria u mamy
- zagadywanie
- danie telefonu komorkowego
- robienie hop, hop, hop, hop, hop, .... a potem leki rpzeciwbolowe na rece i kregoslup ....

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Mnie tez leca masakrycznie po ciazy. MNie kiedys pomogl taki sfecyfik do demratologa co sie gow cieralo w skore to byly jakies witaminy plus chyba hormony. Nie pamietam niestety jak sie nazywalo.
Poza tym probowalam juz roznych rzeczy, anwet garsciami jadlam skrzyp i nic.

No coz, najwyzej bede lysa.
Wymiatasz dzisiaj kobieto

Aha bo zapomniałam:
Wredna też uważam, że z Ciebie "dupeczka"

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-07-16 o 10:45
Stary 2010-07-16, 10:44   #2902
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Ja mam takie pytanie, piszecie to o klubie i galerii, gdzie one sa?
Stary 2010-07-16, 10:45   #2903
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

p4w nie uraziłaś mnie , ja jeszcze przed zajsciem w ciąże miałam fiu bzdziu w głowie,ale teraz mi się poukładało zresztą chyba nie miałam wyjscia muszę być odpowiedzialna skoro jestem mamą sprobuje tego vitapilu
Stary 2010-07-16, 10:46   #2904
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Groszkojak tylko widzę ze zanosi się na ostry płacz to odwracam uwagę, albo biorę na reće i coś pokazuję albo mówie że idziemy do zabawek i razem się bawimy, albo wychodzimy na balkon a tam zawsze coś sie na ulicy dzieje, albo podrzucam dziadkom(ale to rzadko))) A jeśli to jest tylko takie kwękanie to mówie" Alanku nie wolno płakać, nie płacz i daj mamie buziaka") Na alana te słowa działają jak miód i skutkują co najważniejsze.

:-(
dzieki z ainfo

Cytat:
Ja

Cześć groszku , kopę lat

Ale macie histerię taką bez powodu? Kuba, jeśli histeryzuje (rzadko), to zawsze z jakiegoś powodu. Próbuję wtedy zająć Go czymś innym, przytulić, zwykle jakoś idzie

Tak z 300 - 400 ml

może ja się zle wyrazilam. bawi sie bawi nic jej nikt nie zabiera i nagle ryk cos przestaje sie podobac, albo ryk bo ja mowi ze nie wolno a ona uwaza inaczej, ale to nie jest poplakiwanie czy jeczenie tylko ryk.
do tej pory od razu odwracalam uwage, niedlugo pewnie zaczelabym skakac z zyrandola dlatego od dzis postanawiam olać brzydko mówiąć. zobaczymy czy zadziała

przeczytalam tez ze dzici gdy maja za duzo zabawek to nie wiedza co ze soba zrobic, moja srednio sie interesuje ale do dyspozycji codziennie caly kosz. zabralam, dzis kocyk 5 zabawek ...zobaczymy co dalej.
Mam bardzo żywe dziecko lekko nadaktywne i dlatego pytam o rady

Cytat:

szperam po necie i szukam logopedy dla małej poczekam jeszcze dwa tygodnie( w sumie nie wiem dlaczego...) a potem umówię nas na spotkanie - dla mnie jej opóźnienie w mowie jest już zdecydowanie zbyt duże ...
myślę, że nie powinnaś się martwić, moja ciągle "mówi: yyyyy ewent mammma mammma a poza tym tylko gulga jakby miala zabe w brzuchu. moim zdaniem dziecko rozwija się we włąsnym tempie i nie ma co siać paniki, z reszta Svi dobrze napisała głowa do góry!

Cytat:

Mleko Candia Mamo Rosnę...tu możesz poczytać http://www.candia.pl/mamo-rosne/
a w razie pytań...jestem

dzięki odpukac, poki co nie mamy problemow ze snem ale chetnie poczytam i przesle przyjaciółce bo 13 lipca się była rozwiązała

A posiada ktoś może ksiązke na temat madrego wychowania takich wlasnie rocznych i wzwyz dzieci, z jakimis praktycznymi radami. Albo moze znacie godna polecenia, zakupilabym chetnie... szukam metod na bunt

Cytat:
Moc Natury WAX, maska i szampon najb lagodny, mnie pomógł BabyDream plus ten Wax, odżywka bez silikonu ( np Kallos) lub chwalona na wizazu Gloria Malwa i pokrzywa do picia

Cytat:

.
o widzisz musze sprobowac bo juz wiem na pewno ze nic jej sie nie dzieje bo jak zaczne ja zabawiac (nie widzac drogi rownoczesnie :P) to natychmiast jej humor wraca... mały wymuszacz dziekuje

Cytat:
No, moje dziecko jest przeciwienstem wagi piorkowej, nie ma ejszcze 11 miesiecy a wazy juz 11 kg.
Moje też, mam gnoma wielkoluda

Wróce jeszcze do mleka Candia... przestawiacie sie w ogole z tych mieszanek/piersi na takie??? ja czasem je popijam bananowe ale to chemia zdaje sie... poczytam linka

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 10:49   #2905
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
eee, moja droga, Martynka to prawdziwy smakosz nutrmigenu raz zrobiłam jej kaszkę ze zwykłym mlekiem to nie tknęła...nie ma jak posmak goryczki

to mocno, mocno trzymam kciuki za realizację
wyjątkowe podniebienia ma Twoja Martynka

(Nie) Dziękuję Musi się udać...wierzę...

Cytat:
Na targach na Sluzewcu tez trafilam na to mleko "mamo rosne". Dostalysmy 1 butelke na sprobowanie. Natalce smakowalo. Niestety poza ich strona teraz nigdzie tego w sklepach znaleźć nie moge, a szkoda bo w podrozy dobrze by sie sprawdzilo.
Powinno być w prawie wszystkich marketach, albo przy jedzonku dla dzieci albo spotkałam się też że było przy produktach mlecznych...

Cytat:
hmmm ale Wy dzisiaj tajemnicze Cieszę się, bo optymizmem bije z Twojego postu. Mam nadzieję, że wszystko się uda
Spędziłam wczoraj 3 godziny na tel z przyjaciółką i ta rozmowa mnie oczyściła...zobaczyłam że mimo że na co dzień staram się mieć dobry humor, nie przejmowac się niczym to jednak jestem wykończona psychicznie tym co się dzieje dookoła w moim życiu...miałam przeogromną doline, ryczałam pół nocy...ale postanowiłam swoje, mam 3 cele które powoli zrealizuję..!
Napiszę Wam wszystko ale troszkę później...nie chcę zapeszać skoro tak dobrze się zaczęło

Trzymajcie kciuki..proszę...
Stary 2010-07-16, 10:50   #2906
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam takie pytanie, piszecie to o klubie i galerii, gdzie one sa?
klub jest tylko dla znajomych, czyli nikt spoza naszego grona nie może tam wejść, piszemy tam o sprawach bardziej intymnych i sobistych, jeżeli nie chcemy tu. Zaproszenia rozdaje Svinecka
Galerie ma każdy użytkownik-zakładamy z reguły galerie "prywatne", czyli tez dla ludzi, któryc mamy w profilu jako "przyjaciół".

Cytat:
p4w nie uraziłaś mnie , ja jeszcze przed zajsciem w ciąże miałam fiu bzdziu w głowie,ale teraz mi się poukładało zresztą chyba nie miałam wyjscia muszę być odpowiedzialna skoro jestem mamą sprobuje tego vitapilu
nie u każdej mamy rozumowanie i postawa idzie tym torem niestetyklask i:

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-07-16, 10:53   #2907
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

może ja się zle wyrazilam. bawi sie bawi nic jej nikt nie zabiera i nagle ryk cos przestaje sie podobac, albo ryk bo ja mowi ze nie wolno a ona uwaza inaczej, ale to nie jest poplakiwanie czy jeczenie tylko ryk.
do tej pory od razu odwracalam uwage, niedlugo pewnie zaczelabym skakac z zyrandola dlatego od dzis postanawiam olać brzydko mówiąć. zobaczymy czy zadziała

myślę, że nie powinnaś się martwić, moja ciągle "mówi: yyyyy ewent mammma mammma a poza tym tylko gulga jakby miala zabe w brzuchu. moim zdaniem dziecko rozwija się we włąsnym tempie i nie ma co siać paniki, z reszta Svi dobrze napisała głowa do góry!

A posiada ktoś może ksiązke na temat madrego wychowania takich wlasnie rocznych i wzwyz dzieci, z jakimis praktycznymi radami. Albo moze znacie godna polecenia, zakupilabym chetnie... szukam metod na bunt

Ja takie akcje przeczekuję, nie zabawiam, nie patrzę na nią, siadam obok i zajmuję się czymś zazwyczaj dla niej ciekawym..bardzo szybko jej przechodzi Jak tylko ktoś zacznie ją ugłaskiwać to afera się rozwija

dzięki za pocieszenie, mam nadzieję, że to tylko moje matczyne przewrażliwienie

a sposób na bunt u większego dziecka? proszę
http://www.sadistic.pl/pics/69fe4167.jpg

Stary 2010-07-16, 10:56   #2908
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
"Podobny" robi jednak różnicę
E tam

Cytat:
Jutro poprzeglądam ostatnie strony, co i jak u Was.
Jak coś ważniejszego proszę o relację

Wyjazd się udał, jestem mega zmęczona, ale szkoda było wyjeżdżać Szczególnie, ze pogoda dopisała w 100%. Czasami nawet więcej. Oprócz 3 dni, kiedy temp. wynosiła 27/28 stopni mieliśmy non stop 36 i w górę...
Trochę ciężko było, szczególnie, że nawet wiatru nie było, morze stało i było ciepłe jak zupa. W nocy było strasznie duszno w domku i najbardziej męczył się Antoś, który co chwilkę się budził. Pot nam ciekł po dupce nawet w bezruchu, a co dopiero jak się człowiek przeszedł....

Dzieci się wybawiły, wypluskały (rodzice też ) pooddychały jodem, mam nadzieję, że na cały rok

Przetestowałam już co się sprawdza przy Małym dziecku na takich wyprawach, jakby co służę radą

Na plaży właściwie byliśmy codziennie, piasek przywiozłam we wszystkich torbach, jutro zaczynam pranie i pewnie z tydzień mi zajmie dochodzenie do siebie. Opaliłam się "troszkę", z czego jestem b. zadowolona, bo nie lubię byc bladziochem.

W profilu oczywiście nowy album i pełna dokumentacja z wyjazdu .
W klubie wkleję tez filmik może jakiś

Lecę lulu, do juterka
Super,że wszystko się udało i pogoda dopisała
W wolnej chwili zerknę do albumu

Cytat:
hejka

mam w koncu net

chcialam Was nadrobic ale juz nie mam mocy o tej porze
moze jutro mi sie uda

mam nadzieje, ze nic waznego mnie nie ominelo

mignelo mi tylko przelotem, ze Laurunia chodzi super, gratulacje

moj Marci tez smiga juz na calego prawie w ogole nie raczkuje

jutro z Wami popisze w koncu
Cześć
dla Marcelka za chodzenie,bo jeszcze nie miałam okazji pogratulować

Cytat:
Cześć

Parno i pochmurno było od rana. Myślałam, że będzie padać, ale już słonko się przebija.
To tak jak u nas,tylko nici z tego chmurania

Cytat:
Wczoraj Kubuś pierwszy raz stał sam, z jakieś 3 sekundy Niestety tylko Małż widział

dla Krasnoludka.

Cytat:

Sprawdzić nigdy nie zaszkodziwier zę,że wszystko będzie dobrze i Martynka pewnego dnia bardzo Cię zaskoczy

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 10:56   #2909
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Spędziłam wczoraj 3 godziny na tel z przyjaciółką i ta rozmowa mnie oczyściła...zobaczyłam że mimo że na co dzień staram się mieć dobry humor, nie przejmowac się niczym to jednak jestem wykończona psychicznie tym co się dzieje dookoła w moim życiu...miałam przeogromną doline, ryczałam pół nocy...ale postanowiłam swoje, mam 3 cele które powoli zrealizuję..!
Napiszę Wam wszystko ale troszkę później...nie chcę zapeszać skoro tak dobrze się zaczęło

Trzymajcie kciuki..proszę...
No pewnie, że trzymamy I brawa za postawę

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-07-16, 11:02   #2910
aannuullaa
Wtajemniczenie

A mała dalej jednak śpi..pampers tak pełny że na pierwszy rzut oka widać jak przesikany sporo teraz pije i dzisiaj nad ranem pierwszy raz od pół roku musielismy jej pieluchę podczas nocnego snu zmieniać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości