Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-15, 00:13   #2641
drobinka83
Przyczajenie

Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe

Cześć dziewczyny
Dużo, bardzo dużo czytałam o "cudzie keratynowym" i w końcu się zdecydowałam.
Mieszkam w Dublinie i w każdym salonie w którym udzielano mi informacji to to, że nie mogę myć włosów 3 dni po. Z braku czasu nie mając szczęścia do znalezienia solonu z produktami np. Entaco wybrałam salon w którym używają kosmetyków firmy Schwarzkopf. Co ciekawe w internecie jakoś nie moge trafić na opinie o tej firmie jak włosy zachowuja się po ich uzyciu. I nie wiem dlaczego, ale panicznie się boję że kosmetyki tej firmy razcej szkodzą włosom (chyba dlatego, że farby do włosów tej firmy straaasznie je niszczą)
Może któraś z odwiedzających fryzjerek coś wie na ich temat?

Póki co włosy bardzo się błyszczą, są proste jak drut i... trochę podniszczone (przypalone?) na końcówkach choć miałam podciane. Czy to normalne? Czy normalne jest że po tym prostowaniu włosy trudno się rozczesują? Czy to zalezy jak bardzo włos był zniszczony wcześniej? Bo jakoś nie czuję "jedwabiu" na moich włosach po tym zabiegu są dalej sztywne jak były przed, tyle że idealnie proste i lśniące.

Cena wydaje mi się przystępna €130 za długie włosy.
Wiem, że kolejne keratynowe prostowanie zrobię w domu I wybiorę kosmetyki gdzie mozna na drugi dzien myć włosy (wygladałam jak nieszczęśliwa... i jeszcze mam włosy przetłuszczające się )

Pozdrwiam
drobinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 00:55   #2642
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drobinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Dużo, bardzo dużo czytałam o "cudzie keratynowym" i w końcu się zdecydowałam.
Mieszkam w Dublinie i w każdym salonie w którym udzielano mi informacji to to, że nie mogę myć włosów 3 dni po. Z braku czasu nie mając szczęścia do znalezienia solonu z produktami np. Entaco wybrałam salon w którym używają kosmetyków firmy Schwarzkopf. Co ciekawe w internecie jakoś nie moge trafić na opinie o tej firmie jak włosy zachowuja się po ich uzyciu. I nie wiem dlaczego, ale panicznie się boję że kosmetyki tej firmy razcej szkodzą włosom (chyba dlatego, że farby do włosów tej firmy straaasznie je niszczą)
Może któraś z odwiedzających fryzjerek coś wie na ich temat?

Póki co włosy bardzo się błyszczą, są proste jak drut i... trochę podniszczone (przypalone?) na końcówkach choć miałam podciane. Czy to normalne? Czy normalne jest że po tym prostowaniu włosy trudno się rozczesują? Czy to zalezy jak bardzo włos był zniszczony wcześniej? Bo jakoś nie czuję "jedwabiu" na moich włosach po tym zabiegu są dalej sztywne jak były przed, tyle że idealnie proste i lśniące.

Cena wydaje mi się przystępna €130 za długie włosy.
Wiem, że kolejne keratynowe prostowanie zrobię w domu I wybiorę kosmetyki gdzie mozna na drugi dzien myć włosy (wygladałam jak nieszczęśliwa... i jeszcze mam włosy przetłuszczające się )

Pozdrwiam
Drobinko Schwarzkopf to nie to samo co Encanto. Tobie wyprostował chemicznie fryzjer włosy Przeczytaj pierwszy post tego wątku - tam Ehinokokus napisała czym to się różni.
Pokażesz zdjęcia?

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 01:03   #2643
drobinka83
Przyczajenie

Dodam tylko, że metoda nakładania różniła się nieco od tej opisywanej z pierwszej strony.
Ja miałam tak
-dokładne mycie włosów
-suszenie
-na wysuszone włosy bardzo dokładnie nakładany teatrament
-po ok. 20min znów dokładnie nakładany
-po godzinie teatrament spłukany i wysuszenie włosów
-suche włosy prostowane prostownicą po 7-10 razy kazde pasemko.
-Na suche włosy jakaś maska (odżywka?) pozostawiona na 15 min
spłukanie jej i wysuszenie włosów

Cały zabieg trwał jakieś 3,5 -4 godziny.

....Boże.... czy to na pewno keratynowe a nie chemiczne????

Dodam że w trakcie tej godziny z teatramentem moje czarne włosy lekko sie odbarwiły w niektórych miejscach. I CO DZIWNE TERAZ SĄ ZNÓW CZARNE.
o co chodzi w takim razie?

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Kocurasek Pokaż wiadomość
Drobinko Schwarzkopf to nie to samo co Encanto. Tobie wyprostował chemicznie fryzjer włosy Przeczytaj pierwszy post tego wątku - tam Ehinokokus napisała czym to się różni.
Pokażesz zdjęcia?
Pokaże na pewno, tylko znajdę chwilę czasu

Ja się chyba porycze w glos !!! chemiczne????
Przecież jej mówiłam że chce keratynowe
Stary 2010-07-15, 01:05   #2644
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Dodam tylko, że metoda nakładania różniła się nieco od tej opisywanej z pierwszej strony.
Ja miałam tak
-dokładne mycie włosów
-suszenie
-na wysuszone włosy bardzo dokładnie nakładany teatrament
-po ok. 20min znów dokładnie nakładany
-po godzinie teatrament spłukany i wysuszenie włosów
-suche włosy prostowane prostownicą po 7-10 razy kazde pasemko.
-Na suche włosy jakaś maska (odżywka?) pozostawiona na 15 min
spłukanie jej i wysuszenie włosów

Cały zabieg trwał jakieś 3,5 -4 godziny.

....Boże.... czy to na pewno keratynowe a nie chemiczne????

Dodam że w trakcie tej godziny z teatramentem moje czarne włosy lekko sie odbarwiły w niektórych miejscach. I CO DZIWNE TERAZ SĄ ZNÓW CZARNE.
o co chodzi w takim razie?

hhmmm gdyby było chemiczne to byś nie mogła się ruszać przy nakładaniu pierwszego płynu. Nie mam pojęcia w takim razie co to było nie sugeruj się mną

25.08.2012

Aparatka

Stary 2010-07-15, 02:00   #2645
drobinka83
Przyczajenie

Cytat:
hhmmm gdyby było chemiczne to byś nie mogła się ruszać przy nakładaniu pierwszego płynu. Nie mam pojęcia w takim razie co to było nie sugeruj się mną
Pamiętam że nie mogłam się ruszać przez te 15 min. przy nakładaniu tej ostatniej mazi :/ (niby odżywki)
Aż mnie brzuch rozbolał z nerwów.... nie wiem czy usne.

Dziewczyny plisss.... jesli się orientujecie jaki miałam zabieg to proszę mi powiedzieć
Bo coś mi przeczucie mówiło że to nie to.....
Ja to mam zawsze pecha...... na moje biedne włosy

---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

....i zasnąć nie moge.
Zadaje sobie teraz setki pytań. I jak bardzo sa zniszczone moje włosy jeśli okaże się że na 100% miałam chemiczne prostowanie?

...Jaka ja jestem głupia czasami
Stary 2010-07-15, 02:21   #2646
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam że nie mogłam się ruszać przez te 15 min. przy nakładaniu tej ostatniej mazi :/ (niby odżywki)

Dziewczyny plisss.... jesli się orientujecie jaki miałam zabieg to proszę mi powiedzieć

---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

....i zasnąć nie moge.
Zadaje sobie teraz setki pytań. I jak bardzo sa zniszczone moje włosy jeśli okaże się że na 100% miałam chemiczne prostowanie?

Nie ma się co stresować ja też kiedyś prostowałam tyle, że Faroukiem i chętnie bym powtórzyła. Jak masz lśniące to się nie denerwuj

edit: z tego co czytam o Schwarzkopf to jest dobry o ile miałaś Straight Therapy. Także głowa do góry

25.08.2012

Aparatka

Edytowane przez Kocurasek
Czas edycji: 2010-07-15 o 02:56
Stary 2010-07-15, 13:46   #2647
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suspense Pokaż wiadomość
z tego co dziewczyny pisały - te ciemnowłose, to im się kolor wypłukał właśnie. podejrzewam,że z rudościami byłoby tak samo.
tak, czytalam, ale chodzi mi o to , czy moze zregenerowanie wlosa nie powstrzymaloby troche wyplukiwania sie barwnikow.
biednemu zawsze wiatr w oczy, ja chce byc ruda
zadna rudowlosa nie robila prostowania?
jak narazie pomaluje sie szamponetka, bede wygladac jak czlowiek.
Stary 2010-07-15, 14:33   #2648
ChudaMaruda
Raczkowanie

hej dziewczyny
zdecydowałam się na keratynowe prostowanie moich sianowatych włosów.
i mam teraz takie pytanko:
zostało którejś z was może trochę tych preparatów?

tak na pierwszy raz nie chcę kupować wszystkiego w normalnej ilości, bo nie jestem pewna co do efektów

już myślałąm, że uda mi się ten cudowny preparat odkupić od jednej z wizażanek, ale ktoś mnie wyprzedził

i tu moje pytanie: zostało którejś z was jakieś 1/3 zestawu?

Mesz bkim chcesz
ChudaMaruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 14:44   #2649
apx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ChudaMaruda Pokaż wiadomość

i tu moje pytanie: zostało którejś z was jakieś 1/3 zestawu?
mi zostało
apx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 14:57   #2650
ChudaMaruda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez apx Pokaż wiadomość
mi zostało

a chciałabyś może mi to sprzedać? i jak tak to mniej-więcej za ile?

Mesz bkim chcesz
Stary 2010-07-15, 15:07   #2651
apx
Raczkowanie

Cytat:
a chciałabyś może mi to sprzedać? i jak tak to mniej-więcej za ile?
wysłałam Ci pw
apx jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-15, 15:53   #2652
mourie
Zakorzenienie

w końcu jestem po zabiegu.

Robiłam na dwa razy, najpierw włosy z tyłu, a później z przodu bo mam dość długie i bałam się, że wszystko mi się poplącze w międzyczasie, a wszystko robiłam sama. Generalnie trochę godzin nad włosami spędziłam...
Moje wrażenia - zapach dzisiaj jakoś aż tak bardzo mi nie przeszkadzał, byłam zmotywowana, więc całkiem ładnie szło. Na minus - wyleciało mi w trakcie bardzo dużo włosów, w całym mieszkaniu na podłodze leży ich pełno i czuje po kitce. Włoski oczywiście prościutkie, lecą mi na twarz i będę musiała uważać, żeby nie przekładać ich dziś za ucho. Są błyszczące, gładziutkie i pomimo, że prostowanie robiłam do góry, suszenie z głową w dół, to po odżywce i tak są klapnięte. Końcówki bardziej zniszczone, ale i tak muszę je podciąć. Robiłam w temperaturze 230°C

Zdjęć nie mam jak zrobić, bo wczoraj pożyczyłam bratu aparat na wakacje, ale zrobię za ponad tydzień - przynajmniej będę mogła ocenić jak po jakimś czasie i myciach włoski się sprawują.

Ale jestem zmęczona
mourie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 16:00   #2653
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

Cytat:

....i zasnąć nie moge.

chemiczne czy tez nie,co to za roznica?wazne, ze sa proste.powinnas sie cieszyc.jak sa troche podniszczone to dbaj o nie i podcinaj co jakis czas i po sprawie
Cytat:
Nie ma się co stresować ja też kiedyś prostowałam tyle, że Faroukiem i chętnie bym powtórzyła. Jak masz lśniące to się nie denerwuj

edit: z tego co czytam o Schwarzkopf to jest dobry o ile miałaś Straight Therapy. Także głowa do góry
a mozna wiedziec, dlaczego zrobilas prostowanie keratynowe zamiast powtorzyc farouka?pytam, bo mam zamiar sobie nim wyprostowac.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez mourie Pokaż wiadomość

Robiłam na dwa razy, najpierw włosy z tyłu, a później z przodu bo mam dość długie i bałam się, że wszystko mi się poplącze w międzyczasie, a wszystko robiłam sama. Generalnie trochę godzin nad włosami spędziłam...
Moje wrażenia - zapach dzisiaj jakoś aż tak bardzo mi nie przeszkadzał, byłam zmotywowana, więc całkiem ładnie szło. Na minus - wyleciało mi w trakcie bardzo dużo włosów, w całym mieszkaniu na podłodze leży ich pełno i czuje po kitce. Włoski oczywiście prościutkie, lecą mi na twarz i będę musiała uważać, żeby nie przekładać ich dziś za ucho. Są błyszczące, gładziutkie i pomimo, że prostowanie robiłam do góry, suszenie z głową w dół, to po odżywce i tak są klapnięte. Końcówki bardziej zniszczone, ale i tak muszę je podciąć. Robiłam w temperaturze 230°C

Zdjęć nie mam jak zrobić, bo wczoraj pożyczyłam bratu aparat na wakacje, ale zrobię za ponad tydzień - przynajmniej będę mogła ocenić jak po jakimś czasie i myciach włoski się sprawują.

Ale jestem zmęczona
:O niemozliwe pewnie Tobie tez keratyna nie zdolala sie wprasowac we wlosy pomimo 230 stopni
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 16:07   #2654
mourie
Zakorzenienie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2069795 9](...) pewnie Tobie tez keratyna nie zdolala sie wprasowac we wlosy pomimo 230 stopni [/QUOTE]
końcówki miałam MASAKRYCZNE, zanim jeszcze przystąpiłam do zabiegu,
celowo ich nie obcianałam przed czytałam, że przed zabiegiem, lepiej nie obcinać włosów.
Nie wiem czy akurat przesuszone i mocno rozdwojone końcówki przesądzą o całym efekcie, gdzie prostowałam każde pasmo po 8-10 razy

Edytowane przez mourie
Czas edycji: 2010-07-15 o 16:12
mourie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 16:12   #2655
słonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mourie Pokaż wiadomość

Ale jestem zmęczona
Cześć Mourie! Piszę tu, bo widzę, że regularnie zaglądasz, więc może nie umknie Tobie moja wiadomość, tak jak te na PW Kiedy mogę się spodziewać butów lub zwrotu pieniędzy? Nie ukrywam, że zależy mi na czasie, bardzo Cię proszę o odpowiedź na PW.
Pozostałe Dziewczyny przepraszam za offtop, pozdrawiam!
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 16:41   #2656
katarzyna21
BAN stały

Cytat:
Napisane przez słonik Pokaż wiadomość
Cześć Mourie! Piszę tu, bo widzę, że regularnie zaglądasz, więc może nie umknie Tobie moja wiadomość, tak jak te na PW Kiedy mogę się spodziewać butów lub zwrotu pieniędzy? Nie ukrywam, że zależy mi na czasie, bardzo Cię proszę o odpowiedź na PW.
Pozostałe Dziewczyny przepraszam za offtop, pozdrawiam!
Myślę że akurat ta wiadomość jest tu nie na miejscu... nie ważne że offtop!!!
Takie spr się załatwia na odpowiednich wątkach czy PW... a nie pierwszym lapszym w którym sie udziela dana wizażanka!!! Takim spsobem robi sie MEGA BAŁAGAN!!!
Oj nie ładnie...nie ładnie...powinnaś już to wiedzieć, zresztą ot takich niewujaśnionych syt są MODY!!!
katarzyna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 17:54   #2657
Kocurasek
Zakorzenienie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2069795 9]

a mozna wiedziec, dlaczego zrobilas prostowanie keratynowe zamiast powtorzyc farouka?pytam, bo mam zamiar sobie nim wyprostowac.[/QUOTE]

nie miałam jakiś konkretnych powodów
u mnie w mieście nie mogłam znaleźć nikogo kto tym robi a do Poznania mi się nie chciało jechać poza tym napaliłam się na Goldwella ale musiałam czekać aż mi włosy odrosną bo mój Fryzjer nie chciał mi nałożyć na Farouka. I w międzyczasie usłyszałam o keratynce i mi się spodobała cena, i efekt też uważam za nie zły. Ale Farouk i Goldwell lepszy jeśli chcesz mieć proste. Ale bardziej niszczy.

25.08.2012

Aparatka

Stary 2010-07-15, 23:55   #2658
drobinka83
Przyczajenie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2069795 9]chemiczne czy tez nie,co to za roznica?wazne, ze sa proste.powinnas sie cieszyc.jak sa troche podniszczone to dbaj o nie i podcinaj co jakis czas i po sprawie

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------
ja mam naturalnie proste tyle że puszące się.
W tym problem, że z moich długich włosów została juz połowa.... i nie chcę więcej podcinać. Myślałam ze te prostowanie poprawi mi kondycje a tu lipa - widzę że końcówki dalej sa mocno przesuszone a ja nie chcę już ścinać - boję sie strzyżenia jak ognia.
Chciałam keratynowe, żeby włoski zdrowo wyglądały, szczególnie te końcówki.... ech, Polak mądry po szkodzie

A tak apropos - wie któraś z was czy to moje prostowanie na pewno było chemiczne?
Dzięki sliczne jesli mnie trochę bardziej naprowadzicie
Stary 2010-07-16, 09:55   #2659
dottoressa
Zakorzenienie

To ja zdaję relację jak u mnie jest po dwóch miesiącach od zabiegu
Włosy nadal są sypkie, ale przy końcach stają się znów koszmarne. Jak widać na zdjeciu znaczna część długości włosów pozostała prosta i wygląda zdrowo, ale coś z tymi końcówkami trzeba zrobić Nie używałam prostownicy do poprawek, nie podcinałam też końcówek szkoda mi trochę, zawsze fryzjer obetnie za dużo Zabieg planuję powtórzyć w przeciągu dwóch tygodni - tym razem tylko na końcówkach - mniej więcej od czeronej linii w dół. No i oczywiście prostownicą nagrzewającą się do 230`C, a nie tak jak robiłam pierwszym razem - do 200... Jestem pewna, że moje końcówki wyglądałyby lepiej Ogólnie jestem bardzo zadowolona i dziekuję Ci Kasiu, że się pewnego czasu wtrąciłaś na sigmowym

Aha, po każdym myciu (2 razy mycie BD z Rossmanna, później Crema al latte >>wszystko to z dodatkiem czystej keratyny<<) na mokre włosy obowiązkowo keratynowe serum silnie regenerujące, a na końcówki jedwab CHI, no i do czesania tylko i wyłącznie niełamiąca włosów szczotka z naturalnego włosia dzika

ROZLICZENIA: klik

Edytowane przez dottoressa
Czas edycji: 2010-07-16 o 10:00
dottoressa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-16, 09:59   #2660
Oleksandra_
Przyczajenie

Hej dziewczyny Podglądam was już od dłuższego czasu i nie powiem keratyna wydawała mi się cudem. Zastanawiam się nad zrobieniem zabiegu, ale nie jestem pewna czy mi wyjdzie Mam raczej grube i gęste włosy, bardziej falowane niż kręcone, m.w. do łopatek jak myślicie opłaca się spróbować?
Stary 2010-07-16, 10:01   #2661
dottoressa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oleksandra_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Podglądam was już od dłuższego czasu i nie powiem keratyna wydawała mi się cudem. Zastanawiam się nad zrobieniem zabiegu, ale nie jestem pewna czy mi wyjdzie Mam raczej grube i gęste włosy, bardziej falowane niż kręcone, m.w. do łopatek jak myślicie opłaca się spróbować?
wiele dziewczyn, które przeprowadzały zabieg ma takie włosy. przejrzyj wątek a dowiesz się czy opłaca sie spróbować

Stary 2010-07-16, 10:35   #2662
ChudaMaruda
Raczkowanie

dziewczyny, mam do Was ogromną prośbę
powiedzcie mi- na podstawie własnych doświadczeń- jak myślicie, ile ml keratyny potrzebuję do wykonania zabiegu?

jak myślicie- starczy 80 ml?

z góry dziękuję za odpowiedzi

Mesz bkim chcesz
Stary 2010-07-16, 10:38   #2663
Smarfetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dottoressa Pokaż wiadomość
Aha, po każdym myciu (2 razy mycie BD z Rossmanna, później Crema al latte >>wszystko to z dodatkiem czystej keratyny<<) na mokre włosy obowiązkowo keratynowe serum silnie regenerujące, a na końcówki jedwab CHI, no i do czesania tylko i wyłącznie niełamiąca włosów szczotka z naturalnego włosia dzika
dott, wrzucisz zdjęcie tego keratynowego serum silnie regenerującego
Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 10:39   #2664
dottoressa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarfetka Pokaż wiadomość
dott, wrzucisz zdjęcie tego keratynowego serum silnie regenerującego
ono jest robione z półproduktów, stoi u mnie w domu w ciemnej buteleczce z atomizerem, na prawdę chcesz zdjęcie?

Stary 2010-07-16, 11:06   #2665
ChudaMaruda
Raczkowanie

pomoże ktoś?

Mesz bkim chcesz
Stary 2010-07-16, 11:08   #2666
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
A tak apropos - wie któraś z was czy to moje prostowanie na pewno było chemiczne?
Dzięki sliczne jesli mnie trochę bardziej naprowadzicie
ja znalazłam tylko coś takiego jeśli chodzi o Schwarzkopf

Schwarzkopf Straight Therapy

nie widziałam nic innego z tej firmy.

25.08.2012

Aparatka

Stary 2010-07-16, 11:30   #2667
Jagoda09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Smarfetka Pokaż wiadomość
dziewczyny a ta prostownica się nadaje. u mnie w Auchan kosztuje 80 zł wiec cena całkiem przyzwoita, no i nagrzewa się do tych 230

http://babyliss.pl/pl/st29e_prostownica_pro_230
W którym dokładnie sklepie widziałaś tę prostownicę za 80 zł? Ostatnio byłam w Auchan i jedyny Babyliss (ST26E) nagrzewający się do 230 stopni kosztował 100 zł. Za niecałe 80 zł widziałam tylko Babyliss Pro 215.
Jagoda09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 11:34   #2668
Smarfetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagoda09 Pokaż wiadomość
W którym dokładnie sklepie widziałaś tę prostownicę za 80 zł? Ostatnio byłam w Auchan i jedyny Babyliss (ST26E) nagrzewający się do 230 stopni kosztował 100 zł. Za niecałe 80 zł widziałam tylko Babyliss Pro 215.
u mnie w Piasecznie.
może akurat promocja była. byłam wczoraj po nią i znów kosztowała 100, więc nie kupiłam, na czasie mi aż tak bardzo nie zależy więc poczekam sobie

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez dottoressa Pokaż wiadomość
ono jest robione z półproduktów, stoi u mnie w domu w ciemnej buteleczce z atomizerem, na prawdę chcesz zdjęcie?
ehh. myślałam, że to kupne. a działa to? moge prosić o przepis?
Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 12:57   #2669
lencia2310
Raczkowanie

GG do lencia2310

Ja jutro robię włoski Już sie doczekać nie mogę

A tak a propo używała któraś z Was płukanek do włosów?
Bo ja mam rozjaśniane włoski i niestety bez płukani po czasie robią się żółtawe
Mam nadzieję że przez to nie spłucze mi się szybciej keratyna...

Trochę boję sie tego zapachu bo w taką pogodę to nawet wentylator mi nie pomoże chyba..
lencia2310 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 13:42   #2670
ChudaMaruda
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny, mam do Was ogromną prośbę
powiedzcie mi- na podstawie własnych doświadczeń- jak myślicie, ile ml keratyny potrzebuję do wykonania zabiegu?

jak myślicie- starczy 80 ml?

z góry dziękuję za odpowiedzi

pomoże ktoś?

Mesz bkim chcesz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości