|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Aaaa Cass jeszcze słówko do ciebie, w sprawie skóry na brzuchu ,pupie czy udach.
Ja mam od czasu porodu 25,5 kg mniej i nie jestem załamana skóra. Tendencji do rozstępów to ja nie mam, ale brzuch mi nie wisi.Mogę zrobić ci fotkę i przesłać ku pokrzepieniu.Szoruję się pilingiem,masuję evelinką,piję dużo wody i się ruszam.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2942 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() pozniej postaram sie cyknac ja narazie odpuszczam bo mala nie wyraza checi zeby sama jesc
|
|
#2943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wychodzę z założenia (tak ogólnie), że moje dziecko nie musi zasłużyć na przytulenie do mnie ![]() Wcale nie myślę, że jesteś złą mamą, zgadzam się z założeniami, ale ja pewnych rzeczy nie umiem (pewnie na swoją niekorzyść )Cytat:
|
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pokaż jaki macie ![]() Zaczynam się powoli zastanawiać, czy nie kupić jeszcze w tym roku. Obydwoje mamy rowery, jeździlibyśmy na wspólne wycieczki... Czekam też z niecierpliwością na relację Kasi (nie mylić z p4w ![]() )Zośka tez lubi Danio Zośka to nawet nie wyraża chęci, żeby pić samej z butelki Niby trzyma sama, ale nie umie przechylić, żeby jej leciało Niekapek to raczej robi u nas za gryzaka
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i te wode to tez nie zawsze chce zeby sama
|
|
#2946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasiu, ja mam okropny brzuch. Tak ogolnie nogi, rece i cała reszta są ok, tylko ten brzuch. Jest dalej wystajacy, gruby, i mam rozstepy. Nigdy bym go nie pokazała publicznie Cytat:
Jesli mogłabym doradzic to smiało mozecie juz teraz go kupowac. Zosi powinno sie spodobac. Kubus pije juz sam od dluzszego czasu, na stojaco, leżąco czy siedząco . Trzyma niekapek w raczkach i przechyba tak zeby mu leciało. Dzisiaj mnie zadziwił. Obudził sie ok 3, i nie mogł usnac wiec wziełam go do siebie. Wiercił sie po całym łożku. Przyniosłam mu wody, jak tylko zobaczył niekapek z usmiechem na buzce zaczał pic. Dalej nie mogł usnac. W koncu patrze a ona zszedł sam z łózka, poszedł pod nocna szafke, wział niekapek, wszedł na łozko, napił sie, dał mi butelke, przekrecił sie na boczek i usnał. Zadziwia mnie to moje dziecie kazdego dnia.
|
|
|
#2947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zabawie, jak podejdzie do mnie tak po prostu lub jak jest taka wyciszona po spaniu to "tuliśiom" nie ma końca i ma to za nic.Po prostu za to że jest jest. Cytat:
Młoda śpi od 11.To nie jest jej pora drzemki, ale chciała spać więc ją odłożyłam.Chwilę prędzej odłączyła się od sokowirówki, gdzie leciał soczek pomarańczowy i marchwiowy.Zatankowała do pełna i poszła spać.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2948 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() nie awansowalam tylko sie zformalizowalam Cytat:
ale musialam w jednej chwili dorsnac i dziecko bardzo mnie zmienilo - swiat i poglady zmienily sie diametralnie pot leje mi sie po tylku ale posprzatalam ![]() jeszcze musze obiad dokonczyc ale czekam az TZ mi przywiezie wrzywka potem musze skonczyc do miasta po prezent dla mojej psiapsioly bo jutro ma urodzinki i wyprawia na dzialce oczywiscie nie moze mnie tam zabraknac
|
|
|
#2949 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też myślę, że by jej sie podobało. No tak, ale Kubuś jest starszy od Zosi o prawie dwa miesiące Szymek, do którego idziemy jutro na roczek jest starszy o 5 tygodni i tez już ciągnie jak stary![]() ![]() Cytat:
![]() A tak jeszcze się zastanawiam, bo ten fotelik, który wklejałaś jest na przód, prawda? Nie będzie dziecku za bardzo wiało z przodu, bo jak tatuś albo mamusia się rozpędzi, to cały ten pęd powietrza na dziecko będzie szedł. A i pewnie nie jeden komar albo mucha za przekąskę będzie robił ![]() Cytat:
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-07-16 o 13:07 |
|||
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cass podaj maila
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() Myślę, że będziesz mieć kontrolę nad tym i odgonisz sama.Z dwojga złego lepsze to niż z tyłu miałaby użądlić ją osa a ja nie miałabym o tym zielonego pojęcia. Coć gdyby babcia nie kupiła fotelika kupiłabym taki na tył.
|
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie skłaniałabym sie bardziej chyba do takiego na tył
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
och Cass zniknęła a ja rozochociłam męża latając w gatkach
i zaliczyliśmy małe/szybkie co nieco.Laura śpi od 11, to jej ostatnie spanie dziś.
|
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
czekam az mala wstanie , zje obiadek i pojdziemy na dwor bo jeszcze dzis nie bylam z mala
![]() ja mam dalej metlik co kupic malej na roczek ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- kupie jej chyba ta gasienice bo ma sznurek ze mozna ciagnac a dodatkowo edukacyjna ![]() http://allegro.pl/item1119856606_gas...her_price.html
|
|
#2954 |
|
Ola-Unhola
|
Coś nie mogę się do Was wbić...za długo mnie nie było...
Roczek dla mojej rodzinki robimy w tygodniu 27, zapraszając na tort. W sobotę 31 idziemy na roczek do bratanicy, więc w niedzielę na tort zaproszę teściow. Nie robimy hucznych imprez bo nie mamy kasy po wyjeździe i w ogóle. Wkleiłam link w klubie do filmiku z pierwszego spacerku po piasku ![]() Jeszcze raz dziękuję za miłe komentarze Kasiu, w taki upał Ci się chciało? ![]()
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja hucznej imprezy tez nie robie, 30 zrobie tort jakby ktos przyszedl do Werci a 31 to w sumie tez tort bedzie i grill party wiec przesady nie ma
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, moj mail Cassandra2@poczta.fm
|
|
#2957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedź Cytat:
![]() No co Ty
|
|
|
#2958 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dla Kubusia-mądry chłopczyk.Cytat:
![]() Cytat:
częściej to ja jestem karmiona,już nawet w uchu miałam am![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla samodzielnej Laurki.
|
||||||
|
|
|
#2959 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Bartosz też ![]() Cytat:
Cytat:
po prostu bądź z nami i piszale upał przed chwilą w radiu mówili,że 7 lat temu było upalniej Może być bardziej
|
||
|
|
|
#2960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za odpowiedź Skoro ucho głodne było ![]() Cytat:
![]() Oj, może
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
agga19851985, trzymam kciuki za ciebie i twojego synka. Faktycznie nie jest ci latwo i pewnie nie bedzie. Mam nadzieje, ze uda ci sie go jakos okielznac i obedzie sie bez atakow.
Karolinko, trzymam kciuki za wszystkie cele ![]() U nas jedzenie lyzeczka tez wyglada jeszcze masakrycznie Katarzynko, ja postepuje bardzo podobnie do ciebie. Antonio rowniez wie, co oznacza moje znaczace spojrzenie . Wczoraj naganialam sie za nim, bo byl nieznosny (lagodnie mowiac) i broil za trzech. Od jednej glupotki ciagnelo go do drugiej. Wspomne tylko, ze zajal sie skubaniem i odrywaniem tapety w salonie i to wszystko w mojej obecnosci :[. Prosilam, tlumaczylam, na koniec nakrzyczalam z bezsilnosci i zagrozilam, ze dostanie po lapce. Oczywiscie plakal rzewnymi lzami, ale przytulania nie bylo. Generalnie wie, ze czego nie wolno, ze trzeba zostawic, nie ruszac, ale probuje swoich sil ![]() Dzis bylam na kontroli, ale nie jest jeszcze idealnie. Zwolnienie mam do konca tygodnia. Zawiozlam swistek do pracy, a ze wygladam naprawde zalosnie, to zostala nawet przytulona przez glowna szefowa .moja lekarka stwierdzila, ze Antonio jest bardzo ladnie rozwiniety motorycznie , bo niezle hasal po jej gabinecie . Doslownie niczego i nikogo nie boi sie to moje dziecko. Ostatnio czesto slysze, ze mam co przy nim robic , chociaz generalnie uwazam, ze jest zywy, ale grzeczny. Moze jednak nei jestem obiektywna, bo to moje Sloneczko . W mojej sytuacji bardziej martwilabym sie, gdyby siedzial w kacie i byl spokojniutki
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam jeszcze napisać, że Kuba od wczoraj dostaje mleko modyfikowane, wybrałam Bebilon, ale jeszcze 2
|
|
#2963 |
|
Ola-Unhola
|
No dobra, to się wbijam
![]() sylko, nie ma sie czym chwalic, zreszta na focie blednie ![]() Miramej, dajesz mleko z butelki zamiast np cycy, czy jako dodatek do kaszy? Wiesz, że nie dostałam jeszcze @... W ogóle, to moja laktacja bije rekordy, także pewnie na okres sobie poczekam. Antoś nie chciał pić nic w niekapku, tylko moje cycy, a jak było upalnie, to właściwie non stop. Na plaży co chwilke mnie atakował. Efekt jest taki, ze musze wkąłdki lakt. nosić, bo mi cieknie
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grzebie łapkami w jedzeniu? Rozsmarowuje po blacie? ![]() Mariola, a jakby posłuchał, ale płakał, że nie może, to przytuliłabyś? Fajna szefowa Mariolka, powiedz mi, jak to jest z wcześniakami? Bo często piszesz, że jak na korygowane ileś miesięcy rozwija się dobrze, prawidłowo jest, jak nie liczy się rzeczywistego wieku, tylko tak, jakby urodził się w terminie? Mojej koleżanki córka ma 8 miesięcy i jest bardzo spokojna, koleżanka położy Ją na plecach - OK, położy na brzuchu - OK itd. Na spacerach wciąż głównie śpi, ogląda świat czasem, ale bez przekonania. Kuba przy Niej to wulkan energii
|
|
|
#2965 | |
|
Ola-Unhola
|
Aaa dodałam jeszcze jeden filmik w klubie
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Przytulam i szybko się wylecz Bo Antonio, to zdolny i kochany chłopczyk
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko jako dodatek do kleiku rano i do kaszki wieczorem ![]() Fajnie Ci, poczekaj aż się ochłodzi ![]() Dobrze, że masz mleko
|
|
|
#2967 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znowu chciał ugryźć, tylko teraz mnie , bo nie pozwoliłam mu wywalać z szuflady. U nas nie wolno nie działa Cytat:
zawsze możesz jechać nad zegrze dobrze ci radzę , daruj sobie obiad. Ja właśnie popełniłam ten błąd i nawet łydki mam spocone ![]() Cytat:
![]() Ja takiego cuda nie robiłam Cytat:
Baaardzo dużo mu tłomaczę, że nie wolno bo to i to, a jak zrobi tak to się stanie to i to ale chyba jeszcze jest za mały i niewiele rozumie. Gdy już naprawdę nie wytrzymuję to wtedy płacze aż się uspokoi sam ale wtedy z drżeniem rąk idę sprawdzić w jakim stanie jest jego serducho Cytat:
Tak wygląda samodzielne jedzenie(niejedzenie) mojego syna ![]() Cytat:
No dobra podium jest Zośki Cytat:
masz bardzo mądrą córeczkę i Ty jesteś bardzo mądrą mamą![]() Cytat:
Cytat:
:brzydal : Mój też coś o tym brzdąkał ale mu to szybko wyperswadowałam i zdołowany pojechał do pracy
|
|||||||||
|
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeczytałam o tej ablacji, piszą, że to bezpieczny zabieg, ale opis wcale mnie do tego nie przekonuje. Może musisz bardziej groźnie zabronić? ![]() Mam nadzieję, że wcale nie będzie tak źle, będzie straszy, rozumniejszy, więc jest szansa, że uda Ci się wytłumaczyć Mu kilka ważnych rzeczy ![]() Nie, no to pełna kultura u Was z jedzeniem, u nas jak po huraganie jest ![]() A Kuba zwiększa mi moc
|
|
|
#2969 |
|
Wtajemniczenie
|
mam taką ogromną nadzieję , jeszcze ma ok 4 lat więc może da radę
![]() u nas w miasteczku jest też dziecko z częstoskurczem tylko że komorowym i serduszko 24/h bije mu tak szybko:-( Nie wolno mu nawet się śmiać, a o bieganiu to może tylko pomarzyć. Teraz ma 2,5 a lekarze dają mu góra 5 lat życia. Cały czas oddycha buzią i tak szybko jak (przepraszam za porównanie )piesek:-( Gdy się o tym dowiedziałam to się poryczałam jak bóbr a jednocześnie dziękowałam Bogu że Alan ma łagodniejszą wersję. |
|
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja wcześniej nawet nie wiedziałam, że są takie choroby u dzieci , nie wiem, co napisać Przytulam Cię mocno
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Masz już meble wybrane?

żarcie mi popsuję i zamrażarka zajdzie szronem.
)

dla Kubusia-mądry chłopczyk.

, ja wcześniej nawet nie wiedziałam, że są takie choroby u dzieci
, nie wiem, co napisać