MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-16, 15:02   #2461
kasiaaX
Rozeznanie

Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20719377]Agatka sama wypluwa.

JN nie traktuję jak wyroczni, ale - pomaga mi ona uświadamiać sobie, że nie powinnam rozpieszczać małej bujaniem, noszeniem ciągłym, a także nie powinnam mieć wyrzutów sumienia, chcąc mieć czas dla siebie [/QUOTE]

ssie tylko gdy zasypia czy w czasie aktywnosci w dzień też?
Stary 2010-07-16, 15:06   #2462
Siala_Bala
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20716180]A teść rozbawił mnie wczoraj wybieramy panele podłogowe, i stwierdziłam, że w sumie w całymk mieszkaniu mogą być jednakowe, nie lubię pstrokacizny - nie chcę w każdym pomieszczeniu innych, a on - no ale jak to??? całe życie miałąś jednakowe podłogi, to jak teraz możesz mieć różne, to nie chcesz???

Uśmiałam się Mówię mu, że nie, że tak mi się podoba - nie potrafił zrozumieć i autentycznie w szoku był Chyba mi nie uwierzył [/QUOTE]
No bo teraz jak jest wreszcie wybór to Ty nie chcesz!
A kiedyś były jedne albo dwa rodzaje i każdy takie miał, to byś pokazała się, że stać cię na "różnorodność" :P

Ja mam panele takie same w całym mieszkaniu.. jedynie w łazience mam płytki i nie pcv

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 15:11   #2463
farminka
Wtajemniczenie

Dziewczyny co robicie żeby ulżyc maluszkom w ten upał? Bo ja już nie wiem co robić.W domu mam 32 stopnie mimo otwartych okien i chodzącego wiatraka Na dworze jeszcze gorzej,strach wyjść.Mała leży w samym pampersie,ale i tak już drugi dzień jest marudna Przepajam ją wodą,ale nie smakuje jej i cięzko jej wmusić,więc spragniona wisi na cycyku praktycznie co godzinę... W dodatku ma podwyższona temperature- 37,2.Boje sie żeby nie dostała udaru cieplnego
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 15:19   #2464
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Dziewczyny co robicie żeby ulżyc maluszkom w ten upał? Bo ja już nie wiem co robić.W domu mam 32 stopnie mimo otwartych okien i chodzącego wiatraka Na dworze jeszcze gorzej,strach wyjść.Mała leży w samym pampersie,ale i tak już drugi dzień jest marudna Przepajam ją wodą,ale nie smakuje jej i cięzko jej wmusić,więc spragniona wisi na cycyku praktycznie co godzinę... W dodatku ma podwyższona temperature- 37,2.Boje sie żeby nie dostała udaru cieplnego
Pomoże kąpiel w ciągu dnia albo przemywanie namoczoną w wodzie pieluchą, przynajmniej na chwilę pomoże
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 15:23   #2465
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
...

własnie dziewczyny, ja odnosnie tego co pisała emerald- że jakby ktos nas poczytał to pomyślał by,że wyrocznię jakąś mamy. i sie zastanowiłam czy ja aby na siłe nie chce sie stosowac do tych rad z JN i nie zmyslam sobie problemów. tak jak pisałam - generalnie mam spokojne dziecko, jedyny problem to zasypianie samej włóżeczku, ale odłożona do niego spiąca to spi ładnie, je ładnie co 3 ,4 godziny, czy ja aby sie nie czepiam?
dzis tez półprzytomna do łózeczka odłozona zaczęła marudzic i pomógł smok moje pytanie - czy wyjmujecie smoka gdy maleństwo usnie? ja wyjmuje jak nie wypluje sama.jakos boje sie tych smoków, nie wiem co gorsze -czy smok czy bujanie...
skoro nie ma problemu to pewnie ze nie musisz go szukać na sile. ja problem miałam, to znalazłam rozwiązanie sama to musisz przeanalizować.

a smok jest u nas do usypiania. wypluwa go sama to zabieram.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20719377]...
JN nie traktuję jak wyroczni, ale - pomaga mi ona uświadamiać sobie, że nie powinnam rozpieszczać małej bujaniem, noszeniem ciągłym, a także nie powinnam mieć wyrzutów sumienia, chcąc mieć czas dla siebie [/QUOTE]
mi się autentycznie wydawało, że lulanie jest dobre na wszystko. bo skoro mała taka smutna czy zła (skoro beczy a nakarmiona i przewinięta) to pewnie chce do mamuni i inne takie dziwne rzeczy mi się wydawały
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 15:25   #2466
kasiaaX
Rozeznanie

Cytat:
Ja zamykam okna, wietrze tylko przed 10.00 i po 18.00 bo na dworze jest goręcej. jeśli nie masz nawilżacza powietrza powieś wilgotne ręczniki w pobliżu małej (łóżeczka czy tam gdzie często przebywa). Nie martw sie jakos trzeba przetrwac, moaj tez marudzi bardziej niz zwykle.
Stary 2010-07-16, 15:34   #2467
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Ja to mam jakieś dziwne dziecko, bo nie marudzi w te upały ( raz się jej zdarzyło ). Ładnie śpi, jest pogodna, je co 2 godziny. Żebym tylko w złą godzinę tego nie napisała

Dzisiaj 40 minut aktywności przeznaczyłam na wietrzenie dupska. Położyłam ją na przewijaku i sobie gadałyśmy...a cieszyła się przy tym całą sobą, myślałam, że mi z niego wyskoczy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 15:54   #2468
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
37,2 to nie jest podwyzszona temperatura u maluszka...38.

Sprobuj wody z niewielka iloscia glukozy.Moze zassie.
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 15:56   #2469
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Ja to mam jakieś dziwne dziecko, bo nie marudzi w te upały ( raz się jej zdarzyło ). Ładnie śpi, jest pogodna, je co 2 godziny. Żebym tylko w złą godzinę tego nie napisała

Dzisiaj 40 minut aktywności przeznaczyłam na wietrzenie dupska. Położyłam ją na przewijaku i sobie gadałyśmy...a cieszyła się przy tym całą sobą, myślałam, że mi z niego wyskoczy

jak nie marudzi, to nic tylko sie cieszyc
moj adas lezy i udaje, ze spi tzn spi, ale wierci sie okropnie i cos mruczy pod nosem.Musialam go przeniesc z jego pokoju do naszej sypilani, bo tam chlodniej i lezy nagusienki na podkladzie do przewijania- chyba tak mu najlepiej
Acha, mialam zapytac o odparzenia..bo chyba sie u nas cos zaczelo w okolicach odbytu cale to miejsce jest mocno czerwone i chyba sa tam jakies male krosteczki...a tak dbalam o to miejsce..profilaktycznie lekarz nakazal smarowac..i byl linomag i chyba nie przypasowal co polecacie??mam do wyboru sudocrem, bepanthen..czy co sinnego? chyba szaja polecala make ziemniaczaną???

apropo's JN- nie traktuje go jak wyroczni chce tylko normalnie funkcjonowac, majac niemowle u swego boku i zeby i jemu i nam bylo dobrze
Stary 2010-07-16, 15:59   #2470
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Ja też nie traktuję JN jako wyroczni tylko dostosowuję to do mojej małej.Żadko mam tak że godz aktywności, godz spania itd. częściej jest 2h spania - jedzenie - spanie- aktywność- jedzenie - spanie - jedzenie. Tyle że mi ta książka pomogła bo wcześniej się wyjść bałam jak mała tylko przy cycu albo na rękach po długim ryku usypiała, a teraz spokojnie wychodzę bo wiem że nakarmię i jak będzie się jej spać chciało to po chwili marudzenia uśnie.
Stary 2010-07-16, 16:41   #2471
Silpe
Zadomowienie

Dziewczyny o której kąpiecie swoje dzieciaczki wieczorem
i czy karmicie je przed czy po . Bo ja karmie po i usypiam ale moja Gabryśka kąpac sie uwielbia natomiast po kąpieli przy wycieraniu , ubieraniu itp juz jest krzyk bo jest niesamowicie głodna i flacha juz na szybko musi byc .
czy nie lepiej karmic przed tylko znów moje dziecko zaraz po jedzeniu zasypia i co mam ją budzic na kąpiel bez sensu a jak poczekam az sie wyśpi to bedzie powtórka z rozrywki bo ona budzi sie na flache .

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 17:16   #2472
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:

Ejj moja też

Lezy zadowolona, smicha chicha, nie marudzi, śpi ładnie, je ładnie, tylko więcej pije

(tfu, tfu)

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
i czy karmicie je przed czy po . Bo ja karmie po i usypiam ale moja Gabryśka kąpac sie uwielbia natomiast po kąpieli przy wycieraniu , ubieraniu itp juz jest krzyk bo jest niesamowicie głodna i flacha juz na szybko musi byc .
czy nie lepiej karmic przed tylko znów moje dziecko zaraz po jedzeniu zasypia i co mam ją budzic na kąpiel bez sensu a jak poczekam az sie wyśpi to bedzie powtórka z rozrywki bo ona budzi sie na flache .
ja karmie ok 20-21..

Ja karmie po kąpaniu.. wykąpie ją, kładziemy się, daje jej jeść, zje i zasypia

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 17:52   #2473
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Kropka no nie ukrywam że dla mnie ważne właśnie żeby był tani a dobry
Widzę że ten model co Ty masz ma zminą mgiełkę. A powiedz mi czy w zimie to też ma być zimna mgiełka cy wtedy leci ciepła? Bo ja nie mam pojęcia na jakiej zasadzie działają te nawilżacze. Ceny są przeróżne ale jak dla mnie ta jest ok.
i powiedz czy jesteś z niego zadowolona?
Nawilżacze nie grzeją. Leci z nich albo taka para, że jak rękę w to włożysz to jest mokra, ale taki jakby pyłek - mgiełka, jak wkładasz łapkę to czujesz tylko zimne.

Ja jestem zadowolona. Wada jest jedna - budowa. Bardzo prosta, element na elemencie, taka składanka, można kopnąć, szturchnąć i bum, wylane. Tam się nic nie skręca na amen, obudowa jest plastikowa.

Cytat:
Ja raz nakarmiłam przed gdy był jeszcze na cycu - nie dość, że zasnął to jeszcze potem ulał.
I raz na butli - nie zasnął, bo wieczorem po paru ma fazę aktywności ale za to pobrykał w wodzie i zaraz po kąpieli zwymiotował.

Teraz karmię po kąpieli. Jak nie śpi to kąpiel około 20ej, a papu o 21ej. Potem do godziny bryka i zasypia.
A jak śpi mi wcześniej to bez wyliczania godzin robimy jedno po drugim, kąpiel, papu, brykanko... potem sen.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 17:57   #2474
egorska85
Raczkowanie

Acha, mialam zapytac o odparzenia..bo chyba sie u nas cos zaczelo w okolicach odbytu cale to miejsce jest mocno czerwone i chyba sa tam jakies male krosteczki...a tak dbalam o to miejsce..profilaktycznie lekarz nakazal smarowac..i byl linomag i chyba nie przypasowal co polecacie??mam do wyboru sudocrem, bepanthen..czy co sinnego? chyba szaja polecala make ziemniaczaną???

Ja też miałam ten problem.Do codziennej pielęgnacji pupy używamy Bepanthenu ale jak pojawiło się odparzenie przez kilka dni stosowalam Sudocrem i sprawdził się super.Wszystko wróciło do normy.
Stary 2010-07-16, 18:01   #2475
olivka_7
Zakorzenienie

My małą kąpiemy tak po 20tej. Karmię po kąpaniu i wtedy usypia.
Czasem jest już bardzo głodna i sie drze ale rzadko się to zdarza,, generalnie uwielbia kąpiel i całe zqabiegi kosmetyczne- no oprócz czyszczenia noska więc ostatnio czyścimy nosek przed kąpielą żeby się już nie stresowała jak się w kąpieli zrelaksuje
Kornelcia generalnie też nie znosi upałów bardzo źle- tyle że właśnie ze spaniem miała problem, tak to japka jej się nie zamyka i cały czas nawija i macha nóżkami.Ale uwaga uwaga przedtem usnęła na 2,5 godziny i spała by dalej jakby jej teściu nie obudził. Może wreszcie jej się spanie unormuje
Też wietrzyłyśmy pupkę leżała na podkładzie poporodowym i na to pieluszka- przesiurała dwa podkłady
A cały dzień pomyka w pampersie samym. Przedtem jak leżała na macie prawie przewróciła się na plecki z brzusia- tylko jeszce nie bardzo wie co ma z rączkami zrobić bo jej przeszkadzzają przy przewrocie

Ja używam bepanthenu na razie zero odparzeń.

Ok zmykamy na spacerek

Kornelcia

ZĘBALE

Edytowane przez olivka_7
Czas edycji: 2010-07-16 o 18:03
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 18:13   #2476
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
ja kapię ok. 20, potem karmie i spanko- nie ma aktywnosci, bo jest sen- tak bylo od poczatku i nie bede zmieniac

Cytat:
Napisane przez egorska85 Pokaż wiadomość

Ja też miałam ten problem.Do codziennej pielęgnacji pupy używamy Bepanthenu ale jak pojawiło się odparzenie przez kilka dni stosowalam Sudocrem i sprawdził się super.Wszystko wróciło do normy.
zapodalam sudocrem- zobaczymy
Stary 2010-07-16, 18:14   #2477
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Ja kąpie tak ok 20-tej potem papu i sen. Agatka dzisiaj cały czas z rozpiętym pamperem śpi na podkładzie tyle że w cieniutkim body bo jak ją bez brałam na ręce to zaraz skóra się czerwona robi bo się do mojej przykleja. My też zaraz na spacerek pomykamy.
Stary 2010-07-16, 19:20   #2478
margo80
Zakorzenienie

babcia właśnie usypia przemęczoną Ewcię. młoda niby ziewa, odkładam ją, ale potem już tylko gorzej jest. a nie spała od karmienia o 15. dwa razy było blisko i myślałam, że sama ładnie padnie, ale nic z tego.
będziemy walczyc. tylko boję się, że jak tyle będzie płakać, to pępek wyskoczy i będzie kłopot (pisałam kiedyś, że wydaje mi się bardziej wystający niż był.)

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 19:27   #2479
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
babcia właśnie usypia przemęczoną Ewcię. młoda niby ziewa, odkładam ją, ale potem już tylko gorzej jest. a nie spała od karmienia o 15. dwa razy było blisko i myślałam, że sama ładnie padnie, ale nic z tego.
będziemy walczyc. tylko boję się, że jak tyle będzie płakać, to pępek wyskoczy i będzie kłopot (pisałam kiedyś, że wydaje mi się bardziej wystający niż był.)
u mnie mała też przemęczona - nie śpi od 16, już ją wykąpałam wcześniej że może pomoże ale nic z tego dalej nie śpi.
Stary 2010-07-16, 19:49   #2480
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
U nas po południu był sen 45 minut tak po 14ej i całe 20 minut po 18ej. A poza tym od południa darcie paszczy... Pogoda swoje robi, jak sądzę.

Stary 2010-07-16, 19:50   #2481
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A Agata mi właśnie cyrk na kółkach zrobiła - nie spała prawie od 17 ( malutka drzemka), zjadła przed 19, potem kąpiel i teraz odkładałam spać. Ta - RYK zarzynanego zwierza Daaaawno tak nie było. Olałam, poszłam myć jej butelki. Ta się drze. Wracam, wzięłam na ręce, utuliłam, dla pewności pieluchę sprawdziłam i odkładam - RYK. Dałam smoka i powiedziałam - wychodzę, nie będę ci ustępowała. I nagle cisza. Dziecię śpi.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 19:55   #2482
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

O Boże - zjadła i usnęła nareszcie. jestem wypompowana - cała płynę. Niech się te upały już skończą - a kiedyś marzyłam żeby trwały jak najdłużej.
Stary 2010-07-16, 20:03   #2483
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Aha, kupiłam wiersze Tuwima, w takim starym wydaniu Tzn. nowa książka, ale jak stara. Sama sobie poczytam
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 20:24   #2484
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Dziecko mi właśnie wstało. To się naspała .
Stary 2010-07-16, 20:32   #2485
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
U nas po południu był sen 45 minut tak po 14ej i całe 20 minut po 18ej. A poza tym od południa darcie paszczy... Pogoda swoje robi, jak sądzę.
Ja tez mam nadzieje, ze to pogoda...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20725090]A Agata mi właśnie cyrk na kółkach zrobiła - nie spała prawie od 17 ( malutka drzemka), zjadła przed 19, potem kąpiel i teraz odkładałam spać. Ta - RYK zarzynanego zwierza Daaaawno tak nie było. Olałam, poszłam myć jej butelki. Ta się drze. Wracam, wzięłam na ręce, utuliłam, dla pewności pieluchę sprawdziłam i odkładam - RYK. Dałam smoka i powiedziałam - wychodzę, nie będę ci ustępowała. I nagle cisza. Dziecię śpi.[/QUOTE]
szczesciara...ja tez tak chce

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
O Boże - zjadła i usnęła nareszcie. jestem wypompowana - cała płynę. Niech się te upały już skończą - a kiedyś marzyłam żeby trwały jak najdłużej.
upały won!!!!ja tez po kapieli malego juz ledwo stoje na nogach...te jego napady histerii wykoncza albo mnie albo sasiadow..bo jemu jak widac nic po tym..jak go wezme na rece atak ustepuje dziecie śpi w najlepsze,
jednak wyladuje w wariatkowie
ps. czy karmiac moge zazywac jakies ziolowe leki uspokajajace?moze chociaz melise? dzisiaj plakalam jak bobr...ja nie daje rady, to wszystko chyba mnie przeroslo, beznadziejny porod, adas tak czesto placze, a ja po 3 tygodniach mam jeszcze z 8 kilo do zrzucenia, jestem gruba, spocona, zmeczona i niewyspana...nie mam sily

Cytat:
oby szybko zasnelo
Stary 2010-07-16, 20:40   #2486
kardashi
Zakorzenienie

U mnie była burza.. popadało, wiatr się zerwał i znów parno..

Blanka śpi i ja zaraz też idę bo jestem wykonczona przez tą dzisiejszą parówe

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 21:09   #2487
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
A jakie książeczki kupujecie dla maluszków bo ja na razie nic nie kupiłam a chce małej coś zacząć czytać
mam bajeczki od Maksia, więc na razie nie kupuję, i póki co nie czytam tylko z pamięci recytuję wiersze Brzechwy, Tuwima, itp. - a znam tego całe mnóstwo. Sądzę , że wiersze są najlepsze, mają rytm i rym, są melodyjne, łatwe do zapamiętania, i (to się tyczy troszkę starszych dzieciaków) pomagają w nauce mówienia.

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2071603 2]wiecie co sobie pomyślałam? jakby ktoś tu zajrzał nie będąc w temacie, pomyślałby - sekta normalnie, jakąś nową "biblię mają"
wstrętne babska w dodatku... kto to widział dzieciaczka nie lulać i nie trzymać na cycu 24h/dobę. na pewno krzywda im się dzieje wielka...
[/QUOTE]

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20716180]A teść rozbawił mnie wczoraj wybieramy panele podłogowe, i stwierdziłam, że w sumie w całymk mieszkaniu mogą być jednakowe, nie lubię pstrokacizny - nie chcę w każdym pomieszczeniu innych, a on - no ale jak to??? całe życie miałąś jednakowe podłogi, to jak teraz możesz mieć różne, to nie chcesz???
[/QUOTE]
ja też mam w całym domu takie same panele.

Cytat:
śliczna z Was rodzinka.

Cytat:
to mój Tymek też jest dziwny, bo zachowuje się jak Luzika, tyle że je co 3 godziny.

Cytat:
i czy karmicie je przed czy po .
ja nie mam stałej pory kapieli, ale tak między19:00 a 21:00, zależy jak karmienia ma przypaść, wtedy 2 minut wcześniej kapie, potem mleczko i spanie.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20725090]A Agata mi właśnie cyrk na kółkach zrobiła - nie spała prawie od 17 ( malutka drzemka), zjadła przed 19, potem kąpiel i teraz odkładałam spać. Ta - RYK zarzynanego zwierza Daaaawno tak nie było. Olałam, poszłam myć jej butelki. Ta się drze. Wracam, wzięłam na ręce, utuliłam, dla pewności pieluchę sprawdziłam i odkładam - RYK. Dałam smoka i powiedziałam - wychodzę, nie będę ci ustępowała. I nagle cisza. Dziecię śpi.[/QUOTE]
posłuszna córeczka mamuni.

kropka, w związku z tym, że nie mam co na dupsko włożyć na chrzciny Tymka- to już w przyszłą sobotę - mam zamiar skoczyć na zakupy. No i chyba do Forum się wybiorę- bardzo lubię tam kupować.
Najprawdopodobniej we wtorek lub w środę...
Masz jakieś plany na te dni? Mieszkasz daleko od Forum? Może spotkamy się na kawie? Będę z Tymkiem, a Maksia mamie zostawię.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 21:19   #2488
Jola00
Zadomowienie

Uff moje dziecko w kocu śpi po kąpieli Muszę się je pochwalić,że wczoraj i dziś był spokojniejszy

bydgosia,lea i kardashi fajnie macie z takimi aniołkami

kumkura nie martw się kochana,będzie coraz lepiej...
Ja piję herbatkę z melisy.A tabletki nie wiem czy można

U Was upały,a u mnie nadal jesień...

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 21:44   #2489
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20725090]A Agata mi właśnie cyrk na kółkach zrobiła - nie spała prawie od 17 ( malutka drzemka), zjadła przed 19, potem kąpiel i teraz odkładałam spać. Ta - RYK zarzynanego zwierza Daaaawno tak nie było. Olałam, poszłam myć jej butelki. Ta się drze. Wracam, wzięłam na ręce, utuliłam, dla pewności pieluchę sprawdziłam i odkładam - RYK. Dałam smoka i powiedziałam - wychodzę, nie będę ci ustępowała. I nagle cisza. Dziecię śpi.[/QUOTE] O matko. Mnie się serce kroi. Wychodzę i ryczę. A potem i tak wracam bo on nie przestaje...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20725304]Aha, kupiłam wiersze Tuwima, w takim starym wydaniu Tzn. nowa książka, ale jak stara. Sama sobie poczytam [/QUOTE] Ślicznie.

Cytat:
Jak u mnie.

Daniel dziś spał:

od 7:25 do 7:45
od 8:50 do 9:20

od 10:55 do 11:00 !
od 11:05 do 11:30
od 11:45 do 11:50 !
od 11:55 do 12:45

od 14:45 do 15:20

od 18:20 do 18:50

od 20:15 do 20:25

Można się było ledwie po dupie podrapać w tych przerwach na sen.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20726531]
kropka, w związku z tym, że nie mam co na dupsko włożyć na chrzciny Tymka- to już w przyszłą sobotę - mam zamiar skoczyć na zakupy. No i chyba do Forum się wybiorę- bardzo lubię tam kupować.
Najprawdopodobniej we wtorek lub w środę...
Masz jakieś plany na te dni? Mieszkasz daleko od Forum? Może spotkamy się na kawie? Będę z Tymkiem, a Maksia mamie zostawię. [/QUOTE]
Mieszkam na drugim końcu miasta. Sama spacerem do Forum idę 40 minut, z wózkiem dużo dłużej pewnie, jeszcze się nie odważyłam powiem szczerze...
Raz się wybrałam, ale po 45 min. byłam dopiero na rynku (droga wokół rynku taka, że szkoda gadać, czołgu trzeba, nie wózka) i zawróciłam z drogi...
Więc tam to się raczej nie spotkamy kochana z tym moim wrzaskunem.

Stary 2010-07-16, 21:49   #2490
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Mieszkam na drugim końcu miasta. Sama spacerem do Forum idę 40 minut, z wózkiem dużo dłużej pewnie, jeszcze się nie odważyłam powiem szczerze...
Raz się wybrałam, ale po 45 min. byłam dopiero na rynku (droga wokół rynku taka, że szkoda gadać, czołgu trzeba, nie wózka) i zawróciłam z drogi...
Więc tam to się raczej nie spotkamy kochana z tym moim wrzaskunem.
myślałam raczej, że zrobię zakupy, a potem na kawkę do Ciebie podskoczę. ?
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości