|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20719377]Agatka sama wypluwa.
JN nie traktuję jak wyroczni, ale - pomaga mi ona uświadamiać sobie, że nie powinnam rozpieszczać małej bujaniem, noszeniem ciągłym, a także nie powinnam mieć wyrzutów sumienia, chcąc mieć czas dla siebie [/QUOTE]ssie tylko gdy zasypia czy w czasie aktywnosci w dzień też?
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20716180]A teść rozbawił mnie wczoraj
wybieramy panele podłogowe, i stwierdziłam, że w sumie w całymk mieszkaniu mogą być jednakowe, nie lubię pstrokacizny - nie chcę w każdym pomieszczeniu innych, a on - no ale jak to??? całe życie miałąś jednakowe podłogi, to jak teraz możesz mieć różne, to nie chcesz??? Uśmiałam się Mówię mu, że nie, że tak mi się podoba - nie potrafił zrozumieć i autentycznie w szoku był Chyba mi nie uwierzył [/QUOTE]No bo teraz jak jest wreszcie wybór to Ty nie chcesz! ![]() A kiedyś były jedne albo dwa rodzaje i każdy takie miał, to byś pokazała się, że stać cię na "różnorodność" :P Ja mam panele takie same w całym mieszkaniu.. jedynie w łazience mam płytki i nie pcv
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2463 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co robicie żeby ulżyc maluszkom w ten upał? Bo ja już nie wiem co robić.W domu mam 32 stopnie mimo otwartych okien i chodzącego wiatraka
Na dworze jeszcze gorzej,strach wyjść.Mała leży w samym pampersie,ale i tak już drugi dzień jest marudna Przepajam ją wodą,ale nie smakuje jej i cięzko jej wmusić,więc spragniona wisi na cycyku praktycznie co godzinę... W dodatku ma podwyższona temperature- 37,2.Boje sie żeby nie dostała udaru cieplnego
|
|
|
|
#2464 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2465 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a smok jest u nas do usypiania. wypluwa go sama to zabieram. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20719377]... JN nie traktuję jak wyroczni, ale - pomaga mi ona uświadamiać sobie, że nie powinnam rozpieszczać małej bujaniem, noszeniem ciągłym, a także nie powinnam mieć wyrzutów sumienia, chcąc mieć czas dla siebie [/QUOTE] i inne takie dziwne rzeczy mi się wydawały
|
|
|
|
|
#2466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to mam jakieś dziwne dziecko, bo nie marudzi w te upały
( raz się jej zdarzyło ). Ładnie śpi, jest pogodna, je co 2 godziny. Żebym tylko w złą godzinę tego nie napisała Dzisiaj 40 minut aktywności przeznaczyłam na wietrzenie dupska. Położyłam ją na przewijaku i sobie gadałyśmy ...a cieszyła się przy tym całą sobą, myślałam, że mi z niego wyskoczy
|
#2468 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sprobuj wody z niewielka iloscia glukozy.Moze zassie. |
|
|
|
|
#2469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak nie marudzi, to nic tylko sie cieszyc moj adas lezy i udaje, ze spi tzn spi, ale wierci sie okropnie i cos mruczy pod nosem.Musialam go przeniesc z jego pokoju do naszej sypilani, bo tam chlodniej i lezy nagusienki na podkladzie do przewijania- chyba tak mu najlepiejAcha, mialam zapytac o odparzenia..bo chyba sie u nas cos zaczelo w okolicach odbytu co polecacie??mam do wyboru sudocrem, bepanthen..czy co sinnego? chyba szaja polecala make ziemniaczaną??? apropo's JN- nie traktuje go jak wyroczni
|
|
|
#2470 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nie traktuję JN jako wyroczni tylko dostosowuję to do mojej małej.Żadko mam tak że godz aktywności, godz spania itd. częściej jest 2h spania - jedzenie - spanie- aktywność- jedzenie - spanie - jedzenie. Tyle że mi ta książka pomogła bo wcześniej się wyjść bałam jak mała tylko przy cycu albo na rękach po długim ryku usypiała, a teraz spokojnie wychodzę bo wiem że nakarmię i jak będzie się jej spać chciało to po chwili marudzenia uśnie.
|
#2471 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny o której kąpiecie swoje dzieciaczki wieczorem
![]() i czy karmicie je przed czy po . Bo ja karmie po i usypiam ale moja Gabryśka kąpac sie uwielbia natomiast po kąpieli przy wycieraniu , ubieraniu itp juz jest krzyk bo jest niesamowicie głodna i flacha juz na szybko musi byc . czy nie lepiej karmic przed tylko znów moje dziecko zaraz po jedzeniu zasypia i co mam ją budzic na kąpiel bez sensu a jak poczekam az sie wyśpi to bedzie powtórka z rozrywki bo ona budzi sie na flache .
|
#2472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lezy zadowolona, smicha chicha, nie marudzi, śpi ładnie, je ładnie, tylko więcej pije ![]() (tfu, tfu) Cytat:
Ja karmie po kąpaniu.. wykąpie ją, kładziemy się, daje jej jeść, zje i zasypia
|
||
|
|
|
#2473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem zadowolona. Wada jest jedna - budowa. Bardzo prosta, element na elemencie, taka składanka, można kopnąć, szturchnąć i bum, wylane. Tam się nic nie skręca na amen, obudowa jest plastikowa. Cytat:
I raz na butli - nie zasnął, bo wieczorem po paru ma fazę aktywności ale za to pobrykał w wodzie i zaraz po kąpieli zwymiotował. Teraz karmię po kąpieli. Jak nie śpi to kąpiel około 20ej, a papu o 21ej. Potem do godziny bryka i zasypia. A jak śpi mi wcześniej to bez wyliczania godzin robimy jedno po drugim, kąpiel, papu, brykanko... potem sen. |
||
|
|
|
#2474 |
|
Raczkowanie
|
Acha, mialam zapytac o odparzenia..bo chyba sie u nas cos zaczelo w okolicach odbytu
co polecacie??mam do wyboru sudocrem, bepanthen..czy co sinnego? chyba szaja polecala make ziemniaczaną??? Ja też miałam ten problem.Do codziennej pielęgnacji pupy używamy Bepanthenu ale jak pojawiło się odparzenie przez kilka dni stosowalam Sudocrem i sprawdził się super.Wszystko wróciło do normy.
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
My małą kąpiemy tak po 20tej. Karmię po kąpaniu i wtedy usypia.
Czasem jest już bardzo głodna i sie drze ale rzadko się to zdarza,, generalnie uwielbia kąpiel i całe zqabiegi kosmetyczne- no oprócz czyszczenia noska więc ostatnio czyścimy nosek przed kąpielą żeby się już nie stresowała jak się w kąpieli zrelaksuje![]() Kornelcia generalnie też nie znosi upałów bardzo źle- tyle że właśnie ze spaniem miała problem, tak to japka jej się nie zamyka i cały czas nawija i macha nóżkami.Ale uwaga uwaga przedtem usnęła na 2,5 godziny i spała by dalej jakby jej teściu nie obudził. Może wreszcie jej się spanie unormuje![]() Też wietrzyłyśmy pupkę leżała na podkładzie poporodowym i na to pieluszka- przesiurała dwa podkłady A cały dzień pomyka w pampersie samym. Przedtem jak leżała na macie prawie przewróciła się na plecki z brzusia- tylko jeszce nie bardzo wie co ma z rączkami zrobić bo jej przeszkadzzają przy przewrocie ![]() Ja używam bepanthenu na razie zero odparzeń. Ok zmykamy na spacerek
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-07-16 o 18:03 |
|
|
|
#2476 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2477 |
|
Rozeznanie
|
Ja kąpie tak ok 20-tej potem papu i sen. Agatka dzisiaj cały czas z rozpiętym pamperem śpi na podkładzie tyle że w cieniutkim body bo jak ją bez brałam na ręce to zaraz skóra się czerwona robi bo się do mojej przykleja. My też zaraz na spacerek pomykamy.
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
babcia właśnie usypia przemęczoną Ewcię. młoda niby ziewa, odkładam ją, ale potem już tylko gorzej jest. a nie spała od karmienia o 15. dwa razy było blisko i myślałam, że sama ładnie padnie, ale nic z tego.
będziemy walczyc. tylko boję się, że jak tyle będzie płakać, to pępek wyskoczy i będzie kłopot (pisałam kiedyś, że wydaje mi się bardziej wystający niż był.) |
|
|
|
#2479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2481 |
|
Konto usunięte
|
A Agata mi właśnie cyrk na kółkach zrobiła - nie spała prawie od 17 ( malutka drzemka), zjadła przed 19, potem kąpiel i teraz odkładałam spać. Ta - RYK zarzynanego zwierza
Daaaawno tak nie było. Olałam, poszłam myć jej butelki. Ta się drze. Wracam, wzięłam na ręce, utuliłam, dla pewności pieluchę sprawdziłam i odkładam - RYK. Dałam smoka i powiedziałam - wychodzę, nie będę ci ustępowała. I nagle cisza. Dziecię śpi.
|
|
|
|
#2482 |
|
Rozeznanie
|
O Boże - zjadła i usnęła nareszcie. jestem wypompowana - cała płynę. Niech się te upały już skończą - a kiedyś marzyłam żeby trwały jak najdłużej
.
|
#2483 |
|
Konto usunięte
|
Aha, kupiłam wiersze Tuwima, w takim starym wydaniu
Tzn. nowa książka, ale jak stara. Sama sobie poczytam
|
|
|
|
#2484 |
|
Rozeznanie
|
Dziecko mi właśnie wstało
. To się naspała
|
#2485 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20725090]A Agata mi właśnie cyrk na kółkach zrobiła - nie spała prawie od 17 ( malutka drzemka), zjadła przed 19, potem kąpiel i teraz odkładałam spać. Ta - RYK zarzynanego zwierza Daaaawno tak nie było. Olałam, poszłam myć jej butelki. Ta się drze. Wracam, wzięłam na ręce, utuliłam, dla pewności pieluchę sprawdziłam i odkładam - RYK. Dałam smoka i powiedziałam - wychodzę, nie będę ci ustępowała. I nagle cisza. Dziecię śpi.[/QUOTE]szczesciara...ja tez tak chce ![]() Cytat:
jednak wyladuje w wariatkowie ps. czy karmiac moge zazywac jakies ziolowe leki uspokajajace?moze chociaz melise? dzisiaj plakalam jak bobr...ja nie daje rady, to wszystko chyba mnie przeroslo, beznadziejny porod, adas tak czesto placze, a ja po 3 tygodniach mam jeszcze z 8 kilo do zrzucenia, jestem gruba, spocona, zmeczona i niewyspana...nie mam sily oby szybko zasnelo
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie była burza.. popadało, wiatr się zerwał i znów parno..
Blanka śpi i ja zaraz też idę bo jestem wykonczona przez tą dzisiejszą parówe
|
|
|
|
#2487 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sądzę , że wiersze są najlepsze, mają rytm i rym, są melodyjne, łatwe do zapamiętania, i (to się tyczy troszkę starszych dzieciaków) pomagają w nauce mówienia. [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2071603 2]wiecie co sobie pomyślałam? jakby ktoś tu zajrzał nie będąc w temacie, pomyślałby - sekta normalnie, jakąś nową "biblię mają" wstrętne babska w dodatku... kto to widział dzieciaczka nie lulać i nie trzymać na cycu 24h/dobę. na pewno krzywda im się dzieje wielka... ![]() [/QUOTE] [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20716180]A teść rozbawił mnie wczoraj wybieramy panele podłogowe, i stwierdziłam, że w sumie w całymk mieszkaniu mogą być jednakowe, nie lubię pstrokacizny - nie chcę w każdym pomieszczeniu innych, a on - no ale jak to??? całe życie miałąś jednakowe podłogi, to jak teraz możesz mieć różne, to nie chcesz??? [/QUOTE] ja też mam w całym domu takie same panele. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20725090]A Agata mi właśnie cyrk na kółkach zrobiła - nie spała prawie od 17 ( malutka drzemka), zjadła przed 19, potem kąpiel i teraz odkładałam spać. Ta - RYK zarzynanego zwierza Daaaawno tak nie było. Olałam, poszłam myć jej butelki. Ta się drze. Wracam, wzięłam na ręce, utuliłam, dla pewności pieluchę sprawdziłam i odkładam - RYK. Dałam smoka i powiedziałam - wychodzę, nie będę ci ustępowała. I nagle cisza. Dziecię śpi.[/QUOTE]posłuszna córeczka mamuni. ![]() kropka, w związku z tym, że nie mam co na dupsko włożyć na chrzciny Tymka- to już w przyszłą sobotę - mam zamiar skoczyć na zakupy. No i chyba do Forum się wybiorę- bardzo lubię tam kupować. ![]() Najprawdopodobniej we wtorek lub w środę... Masz jakieś plany na te dni? Mieszkasz daleko od Forum? Może spotkamy się na kawie? Będę z Tymkiem, a Maksia mamie zostawię. |
||||
|
|
|
#2488 |
|
Zadomowienie
|
Uff moje dziecko w kocu śpi po kąpieli
Muszę się je pochwalić,że wczoraj i dziś był spokojniejszy bydgosia,lea i kardashi fajnie macie z takimi aniołkami kumkura Ja piję herbatkę z melisy.A tabletki nie wiem czy można ![]() U Was upały,a u mnie nadal jesień...
|
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20725090]A Agata mi właśnie cyrk na kółkach zrobiła - nie spała prawie od 17 ( malutka drzemka), zjadła przed 19, potem kąpiel i teraz odkładałam spać. Ta - RYK zarzynanego zwierza
Daaaawno tak nie było. Olałam, poszłam myć jej butelki. Ta się drze. Wracam, wzięłam na ręce, utuliłam, dla pewności pieluchę sprawdziłam i odkładam - RYK. Dałam smoka i powiedziałam - wychodzę, nie będę ci ustępowała. I nagle cisza. Dziecię śpi.[/QUOTE] O matko. Mnie się serce kroi. Wychodzę i ryczę. A potem i tak wracam bo on nie przestaje... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20725304]Aha, kupiłam wiersze Tuwima, w takim starym wydaniu Tzn. nowa książka, ale jak stara. Sama sobie poczytam [/QUOTE] Ślicznie. Jak u mnie. Daniel dziś spał: od 7:25 do 7:45 od 8:50 do 9:20 od 10:55 do 11:00 ! od 11:05 do 11:30 od 11:45 do 11:50 ! od 11:55 do 12:45 od 14:45 do 15:20 od 18:20 do 18:50 od 20:15 do 20:25 [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20726531] kropka, w związku z tym, że nie mam co na dupsko włożyć na chrzciny Tymka- to już w przyszłą sobotę - mam zamiar skoczyć na zakupy. No i chyba do Forum się wybiorę- bardzo lubię tam kupować. ![]() Najprawdopodobniej we wtorek lub w środę... Masz jakieś plany na te dni? Mieszkasz daleko od Forum? Może spotkamy się na kawie? Będę z Tymkiem, a Maksia mamie zostawię. Mieszkam na drugim końcu miasta. Sama spacerem do Forum idę 40 minut, z wózkiem dużo dłużej pewnie, jeszcze się nie odważyłam powiem szczerze... Raz się wybrałam, ale po 45 min. byłam dopiero na rynku (droga wokół rynku taka, że szkoda gadać, czołgu trzeba, nie wózka) i zawróciłam z drogi... Więc tam to się raczej nie spotkamy kochana z tym moim wrzaskunem.
|
|
|
|
#2490 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

[/QUOTE]
wybieramy panele podłogowe, i stwierdziłam, że w sumie w całymk mieszkaniu mogą być jednakowe, nie lubię pstrokacizny - nie chcę w każdym pomieszczeniu innych, a on - no ale jak to??? całe życie miałąś jednakowe podłogi, to jak teraz możesz mieć różne, to nie chcesz??? 
"
Na dworze jeszcze gorzej,strach wyjść.Mała leży w samym pampersie,ale i tak już drugi dzień jest marudna
Przepajam ją wodą,ale nie smakuje jej i cięzko jej wmusić,więc spragniona wisi na cycyku praktycznie co godzinę... W dodatku ma podwyższona temperature- 37,2.Boje sie żeby nie dostała udaru cieplnego 

więc ostatnio czyścimy nosek przed kąpielą żeby się już nie stresowała jak się w kąpieli zrelaksuje
Daaaawno tak nie było. Olałam, poszłam myć jej butelki. Ta się drze. Wracam, wzięłam na ręce, utuliłam, dla pewności pieluchę sprawdziłam i odkładam - RYK. Dałam smoka i powiedziałam - wychodzę, nie będę ci ustępowała. I nagle cisza. Dziecię śpi.
.