|
|
#4231 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
prawie takie http://everycakeyoubake.blogspot.com...-i-kapust.html
ja od siebie dodalam jeszcze papryke i szczypiorek a na deser bedzie o: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...i/przepis.html nie moge kupic stanika do karmienia! wszedzie takie drogie ![]() i kupilam dzis torebki na zuzyte pieluszki w sainsbury's - 19p za 100szt mam nadzieje ze nie zdaza stracic zapachu do pierwszego uzycia
|
#4232 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie dzisiaj wypatrzyłam kilka w promocji w mothercare. Był akurat mój rozmiar. Była przecena z 12Ł na 8 to wzięłam jeden
![]() Pytanie do doświadczonych mamuś. Myślicie, że taki urządzonko do zużytych pieluch jest przydatne czy to tylko tak dla bajeru? http://www.smythstoys.com/toilet-tra...-h08096pd.aspx |
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A torebki na zużyte pieluszki kupiłam w b&m i te nieużywane nadal pachną
|
|
|
|
|
#4234 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny
jutro sie wybieramy po komputer i w tym samym centrum handlowym jest i matalan i MC, mam nadzieje ze cos znajde!
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sprawa dość indywidualna. Ja nie miałam przy pierwszym i przy drugiem te z nie zamierzam kupować.
|
|
|
#4236 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() bylam dzis u GP na tym sprawdzeniu pomiedzy 6 a 8 tyg po porodzie . Pan lekarz okazal sie bardzo uprzejmy wymacal mi brzuch zmierzyl cisnienie i zaproponowal antykoncepcje oczywiscie odmowilam :P ale bylam w szoku ze malej mi nie dotknal .Myslalam ze to padanie bedzie glownie malej ale sie pomylilam w pon ma przyjsc w odwiedziny health visitor zobaczymy co ciekaweo powie A moja Kruszynka spi dzisiaj caly dzien wczoraj jak zasnela o 23 to wstala dopiero o 5 rano porozmawiala ze mna dostala cycka i spac i tak caly dzien . Cos czuje ze w nocy bedzie aktywna haha chyba umre :P zrobilam dzis zdjecia do paszportu obrobilam w photoshopie i sie zastanawiam czy takie przejda jak myslicie ??
|
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasia_don mi sie wydaje, ze zdjecie jest ok Powinno przejscPotty ja sie w staniki zaopatrywałam w Polsce Jednakze miałam tylko 3 i wystarczyly mi na 6 miesiecy karmienia![]() Jakze sie ciesze, ze juz tego badziewia nie musze nosic Ja torebki na zuzyte pieluszki kupuje tescowe 9p za 100 sztuk
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
To badanie 6 tygodni po porodzie dotyczy mamy, dziecko ma badania w 8. tygodniu
![]() A zdjęcie bardzo ładne
|
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Dybry wieczyr
![]() U nas deszczyk dzisiaj i troszkę chłodniej,co mnie akurat bardzo cieszy Jolaoo zapomniałam pochwalic twój avatar,śliczne zdjęcie aniaxxx to fakt,że uwarunkowania genetyczne też mają wpływ na rozstępy,ale ja tam się cieszę,że juz po 30-tce jestem,bo sznasa na ich brak sie zwiększa blonde hair no własnie mi w tych dietach to najbardziej chleba brakuje 1985ewa dzięki za odopwiedź Maatra ja jestem sztuczna inteligencja,znaczy farbowana brunetka . Oboje z TŻ mamy włosy blon,więc nic dziwnego,że Milucha też blondyna Sysunia u mnie w szpistalu za 2 funty dostaję 4 zdjęcia. I co z tym Mat B ? potty jak ja odchodziłam na poprzedni macierzyński to też mnie ładnie pożegnali,śliczny bukiet dostałam i voucher na 70 funtów do Bootsa. Ryczałam niesamowicie. Ja staniki na ebayu kupiłam. Vedma ja też na początku małej nie nosiłam w nosidełku,bo się bałam. Tż to odrazu podłapal co i jak. Nie trenowaliśmy na misiu,a w sumie to fajny sposób anilkadro nawet nie wiedziałam,że się nie robi cytologii w ciąży Ten pojemnik na pieluchy to genialny wynalazek. Brudne pieluszki naprawdę strasznie śmierdzą,wrzucasz do tego pojemniczka i kłopt z glowy. Ja mam Angelcare i sobie chwalę. Jedyne co to wkłady sa dość drogie i szybko się zużywają,ale warto kasia_don dla Bianusi za piękne przybieranie na wadze. Moim zdaniem fotka super i nie powinno byc problemu hanjah dla Dorotki równiez brawa za wagę,świetnie sobie radzi twoja córcia Darianna i aniaxxx to ja już wam udanego urlopiku w Polsce życzę,ponoć upały tam teraz straszne Weriidiana a tobie udanego weekendu z rodzinką Luna cześć |
|
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potty , vedmo dzieki za szybkie wyjasnienie ![]() Potty super ten drugi link az sobie go dałam do ulubionych i juz sobie smaka narobiłam na jedzonko Kasiu ale sliczne to twoje malenstwo ![]() Ursull napisze ci w poniedziałek bo dopiero z rana mam dzwonic i zobaczymy co bedzie dalej Moze sie pochwalisz wyprawka ??![]() Dziewczyny czy wy tez jestescie takie nienajedzone ??? Kurde ja cały czas czuje głod . zjadłam dopiero jajecznice na pomiodrze z 3 jaj i zaraz ide sobie zrobic nalesniki z truskawkami i bita smietana I chyba sobie jeszcze zrobie sałatke z tunczyka na sniadanie bo własnie wypatrzyłam w tym linku
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2010-07-16 o 23:32 |
|
|
|
|
#4241 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
Nappy bags
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4245 |
|
Zadomowienie
|
a dziekuje za komplementy o Kruszynce
i mam nadzieje ze to zdjecie przejdzie :P Ide wystawic cyca bo sie ktos domaga ![]() aaa dodam jeszcze ze dzis zjadlam pierwszego maloslonego ogorka wychodowanego przeze mnie ![]() ![]() mniam reszta w sloiku dochodzi :P a pozostale dojzewaja w ogrodku
Edytowane przez kasia_don Czas edycji: 2010-07-16 o 23:41 |
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam jeszcze takie pytanko
chusteczki do pupci jakiej firmy uzywacie??
|
#4247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór,
Cytat:
![]() Super sprawa bo sypialnie mam na 2 piętrze a kuchnie ze smietnikiem na parterze.Wczesniej wyrzucałam do kosza w łazience ale kosz mały i szybko się zapełniał.Dobrze też się sprawdza do wyrzucania podpasek,które zużywasz w połogu. kasia_don zdjęcia jak najbardziej Cytat:
Podobno Tesco zielone są dobre ale jeszcze ich nie stosowałam. U nas kolek ciąg dalszy a ja żyje od karmienia do karmienia. |
||
|
|
|
#4248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kiedys byla promocja w tesco (jak chyba bylam w 5 miesiacu ) duzy karton, chyba jest tam 12 albo i wiecej tych duzych opakowan chusteczek dalam ok 15 funtow ale nie jestem pewna i mojej sloza dobrze zreszta mnie rowniez :P---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Biedactwa moja jeszcze nie miala kolki (i oby tak zostalo) A moze jest jakis dobry sposob zeby ulzyc dziecku gdy juz ja dostanie?
|
|
|
|
|
#4249 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-8 śpioszków newborn i 8 0-3 -11 body newborn ( 7 krótki rękaw,4 długi) -4 bluzeczki z długim rękawem newborn i 6 bluzek 0-3 - 4 spodenki newborn i 6 0-3 - 1 kurteczka newborn i 2 0-3 -1 snowsiut newborn i 1 0-3 -2 zapinane sweterki 0-3 -1 bluza z kapturem 0-3 - śpiwoerek do spania 3 tog 0-3 -3 pajacyków newborn i 2 pajacyki 0-3 - 2 czapeczki cienkie -2 rękawiczki -niedrapki -pieluszki tetrowe 10 -kocyki 4 -ręczniki z kapturem 3 -6 par ciepłych skarpetek - 2 pary ciepłych bucików -2 pary rajstop -wanienka,miseczka do mycia, 5 ściereczek do mycia jak widzisz,trochę tego już mam Co do głodu to mi się od wczoraj tez takie obżarstwo włączyło ![]() Cytat:
Cytat:
.
|
|||
|
|
|
#4250 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dzięki dziewczyny Cytat:
|
||
|
|
|
#4251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kupilam w PL takie juz gotowe paczki do kiszenia ogorkow, zasuszone przyprawy i ziola w torebce, bo tu ciezko znalezc wszystko do kiszenia a ogorki wychodowalam sama to dopiero pierwszy zbior na 1 sloik starczyl reszta musi dojzec ale slyszalam ze w polskim sklepie mozna kupic w miasteczku obok mnie podobno robili zapisy na ogorki grutnowe wiec moze warto popytac ![]() No i mialam racje moja Kruszynka wstala dostala cyca i na rozmowy jej sie zebralo jak ja tu juz ledwo zyje haha cos czuje ze bede jutro odsypiac ta nocke
|
|
|
|
|
#4252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam też jedną paczkę chusteczek Bambino przywiezionych przez mamę (na razie szkoda mi ich używać )
|
|
|
|
|
#4253 |
|
Rzabbocop
|
Na poczatku Huggies, potem najczesciej z Bootsa. Pampersowe uczulaly.
|
|
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Witam Zajaczki Przyszlam sie przywitac, chwilke mam No wasze maluszki rosna jak na drozdzach Moje "male" wazy 13 kg wiec nawet porownaia nie mam Bo do wqaszych kruszynek to moj juz jak slon jest
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba zdecyduje sie narazie na te huggies kremowe , widze ze w sainsbury jest promocja
Mam jeszcze do was multum pytan , mam nadzieje ze nie bedziecie krzyczeć . Wiem ze kazde dziecko jest inne i jedno moze dostac uczulenia na to a inne na tamto , ale ja nie mam doswiadczenia w tych sprawach a wy juz doswiadczone wiec zawsze po waszych radach mozna jakies konkretne wnioski wyciagnac
|
#4257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nareszcie wyszło słońce
Rozmawiałam dziś z teściową i ona mnie pyta jak my znosimy te upały Ja się pytam: jakie upały Mam nadzieję, że do połowy sierpnia te upały w Polsce zelżeją, bo nie wiem jak to będzie... ja się męczę jak jest gorąco, a co dopiero dziecko...Zaraz przyjeżdża do mnie koleżanka z pracy, także uciekam na ploty
|
|
|
|
#4260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasem jak inne chusteczki byly na promocji za 1f,a H za 2.5 ,to oczywiscie bralam te za 1 j&j,albo pampersy. z czystym sumieniem moge polecic pieluszki z Aldiego ,ale tylko pierwszy rozmiar, bo pozniej sa juz sztywne. http://www.aldi.co.uk/uk/html/produc...?WT.z_src=main nastepnie byly papmpersy,na koniec pampersy majtki i na samiusienkim koncu huggiesy majtki. W zlobku panie mowily,ze te majtki H,nie trzymaja tak dobrze kupki jak pampersy i czesto przeciekaja ,ale ja mimo wszystko je kupowalam, bo to sie zdarzylo 2 razy.z butelek odradzam Avent, wszystkie mi przeciekaly tym razem bede probowac TT
Edytowane przez maatra Czas edycji: 2010-07-17 o 14:46 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

Ten pojemnik na pieluchy to genialny wynalazek. Brudne pieluszki naprawdę strasznie śmierdzą,wrzucasz do tego pojemniczka i kłopt z glowy. Ja mam Angelcare i sobie chwalę. Jedyne co to wkłady sa dość drogie i szybko się zużywają,ale warto
dla Bianusi za piękne przybieranie na wadze. Moim zdaniem fotka super i nie powinno byc problemu 

moja jeszcze nie miala kolki (i oby tak zostalo) A moze jest jakis dobry sposob zeby ulzyc dziecku gdy juz ja dostanie?

Ja się pytam: jakie upały
Mam nadzieję, że do połowy sierpnia te upały w Polsce zelżeją, bo nie wiem jak to będzie... ja się męczę jak jest gorąco, a co dopiero dziecko...
tym razem bede probowac TT