|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12
Cytat:
Nie wiem co to mnie dopadło ale we wszystko powątpiewam
|
|
#3812 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem jak to jest
![]() przez ost 5 dni miałam same proteiny, a od 3 dni chodze na siłownie na ktorej mega długo ćwicze i spalam kalorie, a nie ma żadnych efektów minęło 5 dni i jakies 0,3kg straciłam, to straszne. A teraz 5 dni warzywek <3 to znając mnie bede sie nimi opychała - wniosek? przytyje :/Czym może byc spowodowany ten zastój? myślałam, że po każdych 5 dniach protein [zdecydowałams ię na wersje 5/5] będą spadki?
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po drugie, ćwiczysz na siłowni... zwiększa się masa Twoich mięśni a to wpływa na wagę
|
|
|
|
|
#3814 |
|
Rozeznanie
|
Witam koleżanki Dukanki
![]() Gratuluję spadeczków ![]() Coraz lżejszy robi się ten wątek ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Dziewczy gorąco strasznie a PAN SERNIK by się przydał ![]() może na zimno ![]() POPROSZĘ O SPRAWDZONY PRZEPISIK
|
#3815 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zamiast kupić i spróbować ![]() Cytat:
chyba oszaleję z radości jak z przodu zobaczę 5 adaikaka - ten deser brzmi smakowicie ![]() A ja dziś happy Pozderki i gratki, i idę na zakupki
|
|
#3816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i niestety zawsze dojadalam po dziecku "zeby sie nie zmarnowalo"... i stad wieeeelka a teraz wyrzucam. w koncu ja nie jestem smietnik, prawda?? Witam wszystkie Panie. dzis 4 dzien uderzeniowki. kolejne 400g w dol w sumie juz 800g. wiem ze to dopiero woda, ale bardzo cieszy mnie plaski brzuch w koncu nie mam wystajacego balona kupowalam dzis owoce i warzywa dla dziecka... i az mi slina ciekla jak ja wytrzymam bez owocow |
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
on nie tylko brzmi ale i smakuje SMAKOWICIE
polecam zwłaszcza na te upały można zrobić wcześniej i wsadzić do lodówki... wtedy serek dodatkowo przechodzi smakiem galaretki Nawet do pracy sobie go zrobiłam i już zaczyna mnie wołać...
|
|
|
|
#3818 | |||
|
Zakorzenienie
|
wróciliśmy z zakupów Tzet padł snem zimowym miło ze upalny dzień się zapowiada ... normalnie ludzi tyle jakby sklepy zamykali szok ...
niestety w kauflandzie skrobi kukurydzianej nie ma musze szukać dalej ... Cytat:
piękna waga ... życzę udanego odpoczynku oraz dużo słoneczka i mało natrętnych turystów przepychających się na plaży Cytat:
rewelacja ... zresztą wyglądasz rewelacyjnie nio i zyczę udanych zakupów ... ja też już bym chciała hihihi Cytat:
Anetko gratuluję spadeczku super!!ale przepisa na deserek zapodałaś mmmm ja jeszcze homo nie jadłam odkąd na dietę przeszłam ... ale galaretkę z herbaty to musze sobie na wieczór zapodać ... i mam pytanie jak jest z żelatyną w diecie ??? ile jej można ???
|
|
#3819 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli już bliziutko finiszu gratuluję ...Cytat:
gratuluję!! wiedziałam że się z pracką powiedzie super!!! praca sezonowa w obsłudze można bardzo szybko znaleźć chociaż i po za sezonem może będzie zapotrzebowanie na kelnerkę ... spiszesz się na medal - polecam żel chłodzący do nóg bo to przecież bieganie tam i z powrotem ..Cytat:
hyhy czyli grzeczność górą ... ja już widzę mojego męża jak mu nos zatykam aaaa chyba by cały blok obudził Cytat:
gratuluję ... doły i chwile zwątpienia zapraszamy do nas dziewczyny to już maja swoje sposoby żeby je przegonić .. wystarczy kilka foteczek i już jest gucio
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serek homo możesz też sobie zapodać Ja mam "gostyń" (gostyń?? czy miechów?? zaraz sprawdzę) taki w prostokątnym pudełku naturalny...dużooo białka, troszkę tłuszczu i węgli ![]() żelatynki do woli dziewczyny pisały kiedyś, że to samo białko ![]() Co BARDZO mnie ucieszyło bo ja uwielbiam galaretki owocowe (teraz herbaciane) i z mięskiem W ogóle zastanawiam się jak bedzie smakować galaretka z zielonej herbaty lub mięty hmmm
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2010-07-17 o 10:56 |
|
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podjadę później do biedronki po cole to luknę czy maja taki serek ... ja mam zieloną herbatę i myślę zrobić z niej galaretkę uffff dobrze że do woli a jak jest z przyprawami np mielona papryką ???
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
serek naturalny MIECHÓW Białko 14g, węgle 3 g, tłuszcz 2,5 g
|
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
o proszę czyli można ??? to sobie zapodam dzisiaj do deserku galaretka + serek mmm będzie wyżerka a mówię że na diecie jestem
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dieta dla mnie zawsze była równoznaczna z brakiem przyjemności ze słodkości... A tutaj jest zupełnie inaczej... To serniczek, to galaretka to nutelka ![]() żyć nie umierać ![]() Brakuje mi co prawda normalnego pysznego ciasta na biszkopcie, albo placka ucieranego z rabarbarem lub śliwkami takiego prawdziwego...No nic... jeszcze troszkę i zasmakuje w obecnie niedozwolonym ![]() Najbardziej się cieszę że bede mogła spokojnie zjeść torta urodzinowego mojego synka i nie bede miała wyrzutów sumienia ![]() A że impreze robimy dopiero we wrzesniu jak chrzestna z Norwegii przyjedzie to na pewno cel osiągnięty bedzie... Moze nawet ten drugi cel ( 58-59 kg )
|
|
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Niezbyt często się ostatnio odzywałam, ale przez długi czas byłam w kiepskim nastroju Poza tym @ mi sie spóźniał ponad tydzień, byłam spuchnięta i czułam sie paskudnie Na szczęście to juz za mną i moge się w końcu pochwalić małym sukcesem ![]() Dziś mijają równe 2 miesiące mojej przygody z Dukanem i jest mnie mniej o 10,5 kg Zaczynałam od 71kg (170cm) a dziś mam 60,5 kg. Jeszcze 4 kg i będę przeszczęśliwa
Edytowane przez sweeney Czas edycji: 2010-07-17 o 11:21 |
|
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: GRATULUJE sukcesu ![]() Takie wieści BARDZO motywują
|
|
|
|
|
#3827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje!!poczekam miesiąc, też tak chce musisz czuć się super
|
|
#3828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do września to i ten drugi osiągniesz ja Ci to mówię !!! ![]() a te deserki są extra ja żyję dzięki zebrze ... uwielbiam ją w gorące dni .. dzisiaj zrobię galaretkę ![]() Cytat:
gratuluję! imponujący wynik!!! i życzę kolejnych spadeczków
|
|
#3829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zycze szybkiego zrzucenia tylko 4 kg 3 mam kciuki![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- zrzucenia TYCH 4 kg ... miało byc:P
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam kilka chwil zwątpienia, prawie 3 tygodniowy zastój, ale potem spadło od razu 2,5 kg , więc może to poprawi humor tym, które się teraz wkurzają, że waga stoi
|
|
|
|
|
#3831 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po przerwie
![]() Składam zaległe życzenia urodzinowe czarownicy i adrijah lepiej późno niż wcale ![]() A wszystkim gratuluję spadków ![]() Przed chwilą wróciłam z pracy, króciutko dziś na szczęście. 34 stopnie, nie idę na razie na działkę bo chyba bym padła, ale czas zająć się gotowaniem więc też nie będzie lekko w kuchni U mnie waga powolutku leci, tak jak i spodnie z tyłka Ale to takie miłe jest |
|
|
|
#3832 |
|
Raczkowanie
|
violka_87 Ja miałam 15 dni ale było warto. Teraz waga zaczyna spadac. poszukaj na google artykuły o efekcie plateau i sama zobaczysz, ze zastój jest potrzebny i swiadczy o prawidłowym odchudzaniu. dasz rade tylko nie grzesz bo wydłużysz oczekiwanie.
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm Edytowane przez sonia26 Czas edycji: 2010-07-17 o 11:48 |
|
|
|
#3833 |
|
Przyczajenie
|
Drogie Panie pięknie wam idzie
![]() klas ki: mogę się pochwalić również spadkiem zaczęłam Dukanie 5 lipca z wagą 71,4kg przy wzroście 165cm a dziś waga pokazała 67,9. Czuję się fantastycznie, a czytając was nabieram jeszcze więcej pozytywnej energii do działania ![]() ![]() Cel 58kg pozdrawiam was serdecznie |
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle gratuluję wszystkim ![]() u mnie dzisiaj trzeci dzień fazy uderzeniowej a już 1kg mnie na wadze, chociaż niczego się nie spodziewałam tak w ogóle jak często się ważycie, codziennie? muszę jeszcze poszperać i odnaleźć te przepisy na słodkości o których piszecie, bo kupiłam wczoraj słodzik, w końcu dorwałam sproszkowany za 10zł ![]() powodzenia wszystkim a sobie w szczególności Edytowane przez katia84 Czas edycji: 2010-07-17 o 11:42 |
|
|
|
|
#3835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też ładnie!
|
|
#3836 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
serków żadnych nie znalazłam przejde sie do Lidla po ten co Czarownica kupuje. Papryka to przyprawa więc można ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
marzenia się spełniają Gratuluje spadku, jeszcze troche i dojdziesz do celu ![]() Ja się waze codziennie ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
||||
|
|
|
#3837 |
|
Wtajemniczenie
|
Inspiracyjna ile masz wzrostu? Bo zaczynalyśmy od tej samej wagi
i mnie ciekawość zzera (dukan mi przewidział, że będę ważyła 7kg wiecej niz chce, ale nie dam sie!)Idę dziergać pizzę mniaaam
|
|
#3838 |
|
Raczkowanie
|
GRATULACJE!!! Ja naprawdę podziwiam waszą determinację i wytrwałość
Ale i ja wytrwam I hope so.Dzięki za kciuki - pomogły Miałam już dzwonić do szefowej a tu ona dzwoni do mnie i dziś idę na 15, za wczoraj też mi zapłaci, mimo, że dzień próbny. A i dziś mamy rozmawiać na temat wymiaru godzin Konczita właśnie sobie zakupiłam jakiś kremik z wyciągiem kasztana, delikatnie chłodzący, bo po wczoraj już czuję. Przyzwyczaję się ![]() A na pożegnanie PW robię na obiad sałatkę z kalafiora, jajek, jogurtu nat. i wszystkich innych warzyw, które tylko znajdę w logówce ![]()
|
#3839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O O O!!! to jak zrobisz taka z miety to ja chce wiedziec co wyszlo ![]() bo mam zielona herbate mietowa (Saga) i ostatnio sobie pomyslalam ze moze zrobie? ale balam sie ze wyjdzie hardkor, wiec czekam na Twoje wrazenia smakowe |
|
|
|
|
#3840 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ooo mnie też dziś mijają dokładnie 2 miesiące i mój sukces nie jest tak duży jak Twój, ale ja też jestem zadowolona, bo jest mnie mniej o 6 kg (zwłaszcza, że zaliczyłam 2-tygodniowy zastój) zresztą ostatnio zdarzały mi się grzeszki, zwłaszcza związane z przekroczeniem dziennego limitu otrębów i mleka w proszku (już go więcej nie kupie! ) Osiągnęłam tym samym mój PIERWSZY CEL, 1o dni później niż wyliczył mi to Dukan w centymentrach to wygląda tak: było /po 1 mies/ po 2 mies tyłek 102/97/94 (-8cm) talia 74/ 70 /68 (-6cm) biust 98/94/91 (- 7cm) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

Tobie też przejdzie
Zaserwuj sobie deserek i przeczekaj 

Super wynik 
klask i: GRATULUJE sukcesu 
) Osiągnęłam tym samym mój PIERWSZY CEL, 1o dni później niż wyliczył mi to Dukan