Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część V - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-16, 23:06   #2431
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część V

a ja wymyśliłam sobie że zużyję swoje błyszcząc balsamy na lato do peelingu kawowego, w taki gorąc i tak balsamem się nie smaruję a one zalegają mi na półkach z terminem do zimy dawno nie robiłam peelingu z kawy, żałuję ponieważ efekt jest niesamowity teraz będę miała motywację żeby robić go częściej to przy okazji zużyję stare balsamy
Stary 2010-07-17, 05:02   #2432
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
Jelly ale masz malutki zbiorek! i jeszcze go pomniejszac? gratuluje!
ano jeszcze troszkę Ale to co mam już mnie zadowala

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Nie ma to jak poczta polska

Nie chciałoby mi się

Ostatnio kiepsko było u mnie ze zużyciami, to dziś mi poszły trzy kosmetyki
- zmywacz do paznokci Isany
- micel AA
- żel do mycia twarzy Lirene.

I jeszcze miałam napisać, że jestem przeszczęśliwa, bo okazało się, że w grudniu przyjeżdża do Krakowa mój ukochany metalowy zespół Helloween!
gratulacje za zużycia!
Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość
dobry pomysł

ja tez jutro wcześnie wstanę i pójdę sobie pobiegać a potem porządki

MI TEŻ OBILI PUSZECZKĘ Z LRP!!!!

jutro idę na grilla do znajomych z którymi zawsze z TZtem imprezujemy, zapewne będzie ze 20 osób dodatkowo dziewczyna na której działce będziemy obroniła w czwartek mgr, zrobiłam jej kartkę z gratulacjami no i poszłam już do tesco po wódkę, kiełbachę i składniki do sałatki, niestety alkohol nabijano na innej kasie i tak na dwie kasy płaciłam kartą...w domu patrzę a tam gdzie kupowałam kiełbasy itp. mam naliczone wkłady do maszynek do golenia za 10,99! no jak się wnerwiłam, ale takie sa kolejki że nie poszłam zareklamować bo jak udowodnię ze nie miałam nabitych tych maszynek tzn. wyraźnie jest podsuma po warzywach i potem nabite te wkłady ale to przecież nic nie znaczy. No i się zlekka wnerwiłam bo kasa mi się już kończy, pracy żadnej na widnokręgu a tesco sobie mnie okrada myślicie że jak jutro rano pójdę to to jakoś sprawdzą i mi oddadzą te 10.99?

złozyłam dziś cv na kierownika budowy chcieli osobę po budownictwie lub z inż. bez doświadczenia i z prawem jazdy co prawda ja mam inż. ochrony środowiska ale często biorą takie osoby do kierowania budowami wiec czemu nie tylko gorzej z tą jazdą autem bo mam prawo jazdy ale nie jeżdżę bym miała okazję się podszkolić w jednym i drugim lubię wyzwania a jeśli odpowiedzą mi to chyba zemdleję ze strachu i radości bo płaca na próbnej 5,5 tyś. ale raczej nie łudzę się, jak nawet na sprzedawcę nie chcą mnie wziąć no ale próbować trzeba wszędzie bo potem będę żałować
O jakich puszeczkach mówicie???? Bo już się nie łapię?

Powinni Ci zwrócić pieniądze...Mają kamery niech na nich sprawdzą co kasowałaś(co miałaś) a co nie! Ale szkoda że od razu nie poszłaś! Byłoby wiarygodniej i łatwiej! Aczkolwiek mówię,mają kamery i jak się uprzesz to będą musieli wezwać kierownika i wyjaśnić tę sprawę.

5,5tyś na umowie próbnej to może by chcieli panią mgr po finansach?????Mogę cegły nosić za 5 tysiaków
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;20729234]Zamówienie z Avonu złożone, wzięłam sobie 4 rzeczy:
- żel pod prysznic 250ml Waterbabe - 5,90zł
- żel pod prysznic 500ml Lagoon - 9,90zł
- krem do rąk Naturals - 5,90zł
- szampon 2w1 Naturals Mandarynka i Kiwi - 5,90zł
I od cen tego wszystkiego odjąć 25%. Może zaszalałam z żelami, ale okazja fajna (na ten duży), a nie mam zapasów w tej kategorii jakichś ogromnych. Szampon w sumie zbędny, ale zapach mnie urzekł, a cena niska.
Powędrują do zapasów, ale przydadzą się już wkrótce - w te upały włosy myję 2x dziennie dla ochłody, do wanny też wskakuję co chwila Oj, prysznic by się przydał...[/QUOTE]
z żelami wcale nie zaszalałaś tak bardzo! ja ostatnio kupiłam 1 z avonu i od 10 dni go stosuję SAMA a już nie mam pół butelki masakra!
Zamówiłaś sobie ten nowy lawendowy kremik?
To daj znać jak coś czy pachnie wyraźnie tą lawendą...Mam na niego ochotę.

......................... ......................... ......................... ............
Sprawdzałam na stronie avonu i już naliczyli mi ten podkład co go zwróciłam do salda! I jakieś zachomikowane 5zł w nadwyższe w sumie mam 15 zł do wykorzystania I jeszcze mamiczka przywiezie mi dziś urodzinową kasę....I myślę czy zamówić avon dla siebie czy nie? W sumie niemusiałabym (tak z czystej racjonalnej potrzeby bo wszystko mam) ale z drugiej strony...jak nic nie zamówię to tego podkładu z wymiany mi nie przyśla!
Mogłabym coś tam dla siebie wymyśleć np,.zegarek i jakiś żel mogę wziąść i coś do włosó i ten peeling ale wszystko to na siłę....i tak naprawdę nic nie chcę

HOSENKO-ty się na tym troszkę znasz...sprawdzałam i w katalogu 13 też jest ten sam nr produktu co go wpisałam na formularzu zwrotu czy mogę AŻ TAK DŁUGO czekać z zamówieniem? Chodzi mi o te przysłanie produktu z wymiany(zwrot) oraz o to czy muszę zamówić produkt do wymiany czy automatycznie mi go przyślą?:rolley es:

Edytowane przez Sweet_Jelly
Czas edycji: 2010-07-17 o 05:03
Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 06:03   #2433
porzeczka2602
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;20729234]Zamówienie z Avonu złożone, wzięłam sobie 4 rzeczy:
- żel pod prysznic 250ml Waterbabe - 5,90zł
- żel pod prysznic 500ml Lagoon - 9,90zł
- krem do rąk Naturals - 5,90zł
- szampon 2w1 Naturals Mandarynka i Kiwi - 5,90zł
I od cen tego wszystkiego odjąć 25%. Może zaszalałam z żelami, ale okazja fajna (na ten duży), a nie mam zapasów w tej kategorii jakichś ogromnych. Szampon w sumie zbędny, ale zapach mnie urzekł, a cena niska.
[/QUOTE]
Oj nie koniecznie 25%
Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
a ja wymyśliłam sobie że zużyję swoje błyszcząc balsamy na lato do peelingu kawowego, w taki gorąc i tak balsamem się nie smaruję a one zalegają mi na półkach z terminem do zimy dawno nie robiłam peelingu z kawy, żałuję ponieważ efekt jest niesamowity teraz będę miała motywację żeby robić go częściej to przy okazji zużyję stare balsamy
Ja tak właśnie kończe balsam do opalania zeszłoroczny a potem biorę się za żel do golenia z avonu, przyszedł mi wylany więc avon dosłał dla klientki nowy a ja ten zużyje do peelingu
Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość

......................... ......................... ......................... ............
Sprawdzałam na stronie avonu i już naliczyli mi ten podkład co go zwróciłam do salda! I jakieś zachomikowane 5zł w nadwyższe w sumie mam 15 zł do wykorzystania I jeszcze mamiczka przywiezie mi dziś urodzinową kasę....I myślę czy zamówić avon dla siebie czy nie? W sumie niemusiałabym (tak z czystej racjonalnej potrzeby bo wszystko mam) ale z drugiej strony...jak nic nie zamówię to tego podkładu z wymiany mi nie przyśla!
Mogłabym coś tam dla siebie wymyśleć np,.zegarek i jakiś żel mogę wziąść i coś do włosó i ten peeling ale wszystko to na siłę....i tak naprawdę nic nie chcę

HOSENKO-ty się na tym troszkę znasz...sprawdzałam i w katalogu 13 też jest ten sam nr produktu co go wpisałam na formularzu zwrotu czy mogę AŻ TAK DŁUGO czekać z zamówieniem? Chodzi mi o te przysłanie produktu z wymiany(zwrot) oraz o to czy muszę zamówić produkt do wymiany czy automatycznie mi go przyślą?:rolley es:
To były puszki dla pierwyszych 5000 osób które zapisały się na stronie.

A z tym zwrotem wydaje mi się że możesz poczekać do katalogu 13, ale najlepiej napisz do avonu ze strony i będziesz wszystko wiedziała najlepiej.

Wczoraj poszedł płyn do kąpieli dove 500 ml
Wczoraj obciełam a wlaściwie podciełam włosy, od ponad roku obcinam włosy sama bo nie mam kiedy iść do fryzjera.
Już mam dość tej duchoty, w pracy z nas się leje ...

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 07:12   #2434
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma to jak poczta polska
Zastanawiam się czasami, co oni wyprawiają z przesyłkami, bo o różnych uszkodzeniach się ciągle słyszy . Moja na szczęście cała dotarła .
Z kurierami nieco lepiej, ale tez różnie bywa... Kiedyś kurier, który wozi mi przesyłki do pracy instruował młodego (tak, żebyśmy słyszały): OK, teraz bierzesz tę paczkę, a rzucasz nią dopiero wtedy, kiedy klient nie widzi

Cytat:
jutro idę na grilla do znajomych z którymi zawsze z TZtem imprezujemy, zapewne będzie ze 20 osób dodatkowo dziewczyna na której działce będziemy obroniła w czwartek mgr, zrobiłam jej kartkę z gratulacjami no i poszłam już do tesco po wódkę, kiełbachę i składniki do sałatki, niestety alkohol nabijano na innej kasie i tak na dwie kasy płaciłam kartą...w domu patrzę a tam gdzie kupowałam kiełbasy itp. mam naliczone wkłady do maszynek do golenia za 10,99! no jak się wnerwiłam, ale takie sa kolejki że nie poszłam zareklamować bo jak udowodnię ze nie miałam nabitych tych maszynek tzn. wyraźnie jest podsuma po warzywach i potem nabite te wkłady ale to przecież nic nie znaczy. No i się zlekka wnerwiłam bo kasa mi się już kończy, pracy żadnej na widnokręgu a tesco sobie mnie okrada myślicie że jak jutro rano pójdę to to jakoś sprawdzą i mi oddadzą te 10.99?

złozyłam dziś cv na kierownika budowy chcieli osobę po budownictwie lub z inż. bez doświadczenia i z prawem jazdy co prawda ja mam inż. ochrony środowiska ale często biorą takie osoby do kierowania budowami wiec czemu nie tylko gorzej z tą jazdą autem bo mam prawo jazdy ale nie jeżdżę bym miała okazję się podszkolić w jednym i drugim lubię wyzwania a jeśli odpowiedzą mi to chyba zemdleję ze strachu i radości bo płaca na próbnej 5,5 tyś. ale raczej nie łudzę się, jak nawet na sprzedawcę nie chcą mnie wziąć no ale próbować trzeba wszędzie bo potem będę żałować
Baw się dobrze na grillu i trzymam kciuki za pomyślne rozstrzygnięcie sprawy maszynek i pracę 5,5 tys.

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 07:38   #2435
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czasami, co oni wyprawiają z przesyłkami, bo o różnych uszkodzeniach się ciągle słyszy . Moja na szczęście cała dotarła .
Z kurierami nieco lepiej, ale tez różnie bywa... Kiedyś kurier, który wozi mi przesyłki do pracy instruował młodego (tak, żebyśmy słyszały): OK, teraz bierzesz tę paczkę, a rzucasz nią dopiero wtedy, kiedy klient nie widzi

Kurcze, chyba kupię sobie na spróbowaniwe plastry z woskiem do depilacji.Moje kumpele taaak zachwalały że efekt na długo i dokładnie

jakby efekt utrzymywał się rzeczywiście do tych 4-6 tyg to chybabym się przerzuciła na stałe? Ale to podobno taak boli

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

a co do tego zamówienia z avonu- moja OMS mówiła że muszę zamówić coś z tego obecnego katalogu kat.10, tylko abym zamówiła w piątek na kuriera...??

Stary 2010-07-17, 08:31   #2436
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
z żelami wcale nie zaszalałaś tak bardzo! ja ostatnio kupiłam 1 z avonu i od 10 dni go stosuję SAMA a już nie mam pół butelki masakra!
To daj znać jak coś czy pachnie wyraźnie tą lawendą...Mam na niego ochotę.
U mnie żele z Avonu są całkiem wydajne
A co do kremu - dam znać. Ja go biorę, bo nie ma słowa o żadnej glicerynie itd, a nienawidzę, jak na dłoniach zostaje tłusta warstwa. I chyba tylko jeden taki krem znalazłam kiedykolwiek...

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Oj nie koniecznie 25% .
Ćśśś
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 08:51   #2437
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:

a co do tego zamówienia z avonu- moja OMS mówiła że muszę zamówić coś z tego obecnego katalogu kat.10, tylko abym zamówiła w piątek na kuriera...??
OMS moze tak mówic ze wzgledu na swoje potrzeby ale ja na Twoim miejscu nie sugerowałabym się tym tylko napisała do avonu.

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 09:00   #2438
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:

http://allegro.pl/item1152993289_la_...a.html#gallery

Ja zamówiłam ten krem, pachnie bardzo ładnie, choć zapach nie pozostaje na skórze, konsystencja nie jest tłusta, dobrze się wchłania

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;20732172]Ja go biorę, bo nie ma słowa o żadnej glicerynie itd, a nienawidzę, jak na dłoniach zostaje tłusta warstwa.[/QUOTE]

W składzie jest gliceryna...

Pomalowałam paznokcie u stóp lawendowym Essence'm Nie jestem przyzwyczajona do takich kolorów na stopach, ale wygląda fajnie. A i zetafon, chciałaś znać opinię. W sumie nie mam zastrzeżeń, kolor na paznokciu taki sam, jak w buteleczce, dwie warstwy w zupełności wystarczają, schnie w porządku, nie wiem jeszcze tylko, jak z trwałością. Jest tylko jeden minus - wydaje się, że lakier ma normalną konsystencję, ale od razu po nałożeniu go na paznokieć staje się tak dziwnie gęsty

Muszę iść dziś do Rossmanna kupić tampony i coś do opalania. A potem jadę na skałki łapać słoneczko
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 09:05   #2439
Konto usunięte

Cytat:
http://allegro.pl/item1152993289_la_...a.html#gallery

Ja zamówiłam ten krem, pachnie bardzo ładnie, choć zapach nie pozostaje na skórze, konsystencja nie jest tłusta, dobrze się wchłania

W składzie jest gliceryna...

Pomalowałam paznokcie u stóp lawendowym Essence'm Nie jestem przyzwyczajona do takich kolorów na stopach, ale wygląda fajnie. A i zetafon, chciałaś znać opinię. W sumie nie mam zastrzeżeń, kolor na paznokciu taki sam, jak w buteleczce, dwie warstwy w zupełności wystarczają, schnie w porządku, nie wiem jeszcze tylko, jak z trwałością. Jest tylko jeden minus - wydaje się, że lakier ma normalną konsystencję, ale od razu po nałożeniu go na paznokieć staje się tak dziwnie gęsty

Muszę iść dziś do Rossmanna kupić tampony i coś do opalania. A potem jadę na skałki łapać słoneczko
Nusia, w każdym kremie chyba jest, ale kiedy w nazwie jest "glicerynowy krem do rąk" to ja już odpadam, bo dla mnie to będzie sama pachnąca gliceryna :P
O jakim lakierze mówisz?
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 10:06   #2440
Nusia7
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;20732562]Nusia, w każdym kremie chyba jest, ale kiedy w nazwie jest "glicerynowy krem do rąk" to ja już odpadam, bo dla mnie to będzie sama pachnąca gliceryna :P
O jakim lakierze mówisz?[/QUOTE]

No to ten nie pozostawia tłustej warstwy
A lakier lawendowy Essence CAC.
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 10:09   #2441
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
no tak ale mi ta puszka w sumie i tak nie potrzebna, dobrze że zawartość cała
Ja to chciałam używać jako piórnik albo pudełeczko na coś ale takie wgniecione mnie wnerwia.

To już jest chamstwo.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

A w temacie wątku coś tam kupiłam, coś tam zużyłam ale przy tym upale zdycham i nie mam głowy do statystyk.
Stary 2010-07-17, 11:12   #2442
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Powinni Ci zwrócić pieniądze...Mają kamery niech na nich sprawdzą co kasowałaś(co miałaś) a co nie! Ale szkoda że od razu nie poszłaś! Byłoby wiarygodniej i łatwiej! Aczkolwiek mówię,mają kamery i jak się uprzesz to będą musieli wezwać kierownika i wyjaśnić tę sprawę.

5,5tyś na umowie próbnej to może by chcieli panią mgr po finansach?????Mogę cegły nosić za 5 tysiaków

Były takie kolejki i tak i skwar, że nawet nie miałam siły patrzeć na paragon, dobrze że go w ogóle wzięłam. Wiem, że mają kamery, bo sama pracowałam w tesco, ale nigdy nie miałam takiej sytuacji

oferta pracy mnie zgniotła, bałam się tam wysłać moje skromne cv, ale zmobilizowali mnie znajomi i mama jak im o tym powiedziałam trzeba próbować

a czy przypadkiem nie używasz żelu prosto na ciało? To dlatego możesz więcej zużywać. Mi Senses żele starczały spokojnie 250 ml na miesiąc. A teraz jak jeszcze używam gąbki to żele są bardziej wydajne

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość

Baw się dobrze na grillu i trzymam kciuki za pomyślne rozstrzygnięcie sprawy maszynek i pracę 5,5 tys.
Dobry kurier
Dziękuję na razie złożyłam tylko 5 cv w tym tygodniu, w następnym znowu ruszam do akcji
Cytat:
Kurcze, chyba kupię sobie na spróbowaniwe plastry z woskiem do depilacji.Moje kumpele taaak zachwalały że efekt na długo i dokładnie

jakby efekt utrzymywał się rzeczywiście do tych 4-6 tyg to chybabym się przerzuciła na stałe? Ale to podobno taak boli
No plastry zależy co jak dla kogo, ja jestem z plastrów zadowolona, ale mam cienkie włoski i często plastry mi wyrywają (zresztą tak jak depilator) wprawę trzeba mieć w umiejętności zrywania wosku. Nie to aż tak nie boli idzie się przyzwyczaić zawsze początki są trudne zawsze coś tam trzeba poprawić jak się samemu robi, możesz pierwszy raz spróbować u kosmetyczki, teraz są często promocje na nogi
Cytat:
A potem jadę na skałki łapać słoneczko
super

Właśnie mi koleżanka pisała że na grillu będzie basen i mam wziąć strój kąpielowy będzie śmiesznie z tym basenem szczególnie jak sobie popijemy
Ale dziś spałam! Do 11 ! Robię porządki, wykąpię się, obiadek, pójdę do tego tesco i na grillczaka
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 12:31   #2443
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dobry pomtsl

Cytat:
Nr produktow sie nie zmieniaja.
Tak jak pisalam, podklad bedzie czekal i doloza do nastepnego Twojego zamowienia.
Jesli na formularzu zaznaczylas ze chcesz wymienic i podalas na jaki, to nie zamawiaj, bo dostaniesz dwa i za ta ten zamowioy bedziesz musiala zaplacic.
Jesli Ci sie bardzo spieszy zeby go miec, to zloz teraz zamowienie, bo samego Ci nie przysla

Cytat:
OMS nie sa zbyt dobrym zrodlem informacji - powiedza Ci tak, zeby wyszlo na ich korzysc

Cytat:
Pomalowałam paznokcie u stóp lawendowym Essence'm Nie jestem przyzwyczajona do takich kolorów na stopach, ale wygląda fajnie.
Ja sobie pomalowalam rozowym z Crazy about Colours. Sliczny jest :
) Na dloniach mammietowy BarryM i taka kolorowa chodze

Cytat:
oferta pracy mnie zgniotła, bałam się tam wysłać moje skromne cv, ale zmobilizowali mnie znajomi i mama jak im o tym powiedziałam trzeba próbować

Właśnie mi koleżanka pisała że na grillu będzie basen i mam wziąć strój kąpielowy będzie śmiesznie z tym basenem szczególnie jak sobie popijemy
Swietna oferta, ale zapewne trzeba miec uprawnienia budowlane.
Niemniej jednak warto probowac, chocby dla samego doswiadczenie w rozmowach kwalifikacyjnych.

Super

Nie wiem co dzis robic ... Kolezanka pojechala do pracy (dostala tam gdzie juz kiedys pracowala). Slonce w koncu wyszlo choc nie jest na szczescie upalnie. Chyba pojde do pobliskiego parku, a wlasciwie jest to obszar chroniony wzdluz rzeki.
Jutro wybieramy sie na caly dzien do centrum. Kupimy Travel Card wiec bedziemy mogly bujac sie autobusami i metrem ile wlezie i zwiedzic wiecej rzeczy niz korzystajac z bletu dziennego tylko na autobusy.
Pocztakowo chcialysmy kupic bilet za 4 funty na autobusy wlasnie, ale wtedy wiecej czasu zajelyby nam dojazdy i na nogach trzebaby sporo podejsc z jednego miejsca na inne.
Juz obmyslilam trase:
Metrem na Victoria Station (dworzec autobusowy i wielka stacja metra w centum, niestety aby sie tam dostac, musimy jechac 2 liniami metrami wiec czeka nas przesiadka)
--> Buckingham Palace --> Green Park --> St James's Park --> Piccadilly circus --> National Gallery --> Trafalgar Square --> Horse Guards --> Cabinet War Rooms - kwatera Churchilla w trakcie II wojny swiatowej --> Houses of Parliament / Big Ben --> Westminster Abbey --> przez most Westminster Bridge na druga strone Tamizy i atm jest sporo do zwiedzania i zobaczenia i w miare w "kupie" (Florence Nightingale museum, London Aquarium, London Eye, Royal Festival Hall, Hayward Gallery, National Film Theatre, Royal National Theatre, Gabriel's Warf --> ze stacji na Waterloo podjedziemy w okolice Tower Bridge --> Tower Bridge --> i bedziemy w dzielnicy City --> Tower of London --> London Bridge --> z powrotem na Victoria's Station i tu niedaleko jest Westminster Cathedral i z Victorii powrot.
Chcialabym jeszcze zobaczyc m.in. British Museum, Hyde Park, Kensington Palace, Notting Hill, ale jednego dnia to nawet calegomojego planu nie wykonamy

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 13:00   #2444
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
I jeszcze miałam napisać, że jestem przeszczęśliwa, bo okazało się, że w grudniu przyjeżdża do Krakowa mój ukochany metalowy zespół Helloween!
My chyba mamy podobny gust muzyczny co? rzuc jeszcze jakims zespolem dla potwierdzenia tej tezy

Hosenko ale wymyslilas trase..no to udanego zwiedzania!

Zaraz tescie wybywaja gdzes

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 13:17   #2445
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Konto usunięte

Dziewczyny, kiedy jest ostatni termin zamawiania z tego katalogu Avon? Podoba mi się kilka rzeczy i nie wiem, czy się nie spóźniłam...
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 13:52   #2446
Hosenka*
Zakorzenienie

Zgadlam sie przed chwila z kolega z LO i okazalo sie ze jest w Anglii A myslalam, ze w Irlandii jest dalej. Nie mieszka w Londynie, ale niedaleko - w Windsor i ma przyjechac samochodem i zabrac mnie na wyciezke

Instagram

Stary 2010-07-17, 13:54   #2447
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Swietna oferta, ale zapewne trzeba miec uprawnienia budowlane.
Niemniej jednak warto probowac, chocby dla samego doswiadczenie w rozmowach kwalifikacyjnych.

Nie wiem co dzis robic ... Kolezanka pojechala do pracy (dostala tam gdzie juz kiedys pracowala). Slonce w koncu wyszlo choc nie jest na szczescie upalnie. Chyba pojde do pobliskiego parku, a wlasciwie jest to obszar chroniony wzdluz rzeki.
Jutro wybieramy sie na caly dzien do centrum. Kupimy Travel Card wiec bedziemy mogly bujac sie autobusami i metrem ile wlezie i zwiedzic wiecej rzeczy niz korzystajac z bletu dziennego tylko na autobusy.
Pocztakowo chcialysmy kupic bilet za 4 funty na autobusy wlasnie, ale wtedy wiecej czasu zajelyby nam dojazdy i na nogach trzebaby sporo podejsc z jednego miejsca na inne.
Juz obmyslilam trase:
Metrem na Victoria Station (dworzec autobusowy i wielka stacja metra w centum, niestety aby sie tam dostac, musimy jechac 2 liniami metrami wiec czeka nas przesiadka)
--> Buckingham Palace --> Green Park --> St James's Park --> Piccadilly circus --> National Gallery --> Trafalgar Square --> Horse Guards --> Cabinet War Rooms - kwatera Churchilla w trakcie II wojny swiatowej --> Houses of Parliament / Big Ben --> Westminster Abbey --> przez most Westminster Bridge na druga strone Tamizy i atm jest sporo do zwiedzania i zobaczenia i w miare w "kupie" (Florence Nightingale museum, London Aquarium, London Eye, Royal Festival Hall, Hayward Gallery, National Film Theatre, Royal National Theatre, Gabriel's Warf --> ze stacji na Waterloo podjedziemy w okolice Tower Bridge --> Tower Bridge --> i bedziemy w dzielnicy City --> Tower of London --> London Bridge --> z powrotem na Victoria's Station i tu niedaleko jest Westminster Cathedral i z Victorii powrot.
Chcialabym jeszcze zobaczyc m.in. British Museum, Hyde Park, Kensington Palace, Notting Hill, ale jednego dnia to nawet calegomojego planu nie wykonamy
Tzn poszukują osoby także bez doswiadczenia, niekoniecznie trzeba mieć uprawnienia, można je zdobywać pracując właśnie, ja już się zarejestrowałam w Izbie Inżynierów Budownictwa i mam dziennik do projektowania i kierowania gdy 2 lata będę brała udział w projektowaniu lub kierowaniu to mogę przystąpić do egzaminu, aby zdobyć uprawnienia dlatego potrzebuję doświadczenie
oczywiście samo doświadczenie rozmów kwalifikacyjnych się przyda tego nigdy za wiele

Ale sobie wymyśliłaś wycieczkę jaka tam macie pogodę? Udanego zwiedzania!

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Zgadlam sie przed chwila z kolega z LO i okazalo sie ze jest w Anglii A myslalam, ze w Irlandii jest dalej. Nie mieszka w Londynie, ale niedaleko - w Windsor i ma przyjechac samochodem i zabrac mnie na wyciezke
Ale superasko
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 14:01   #2448
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;20736580]Dziewczyny, kiedy jest ostatni termin zamawiania z tego katalogu Avon? Podoba mi się kilka rzeczy i nie wiem, czy się nie spóźniłam...[/QUOTE]
To zalezy od okregu.

Instagram

Stary 2010-07-17, 14:08   #2449
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Konto usunięte

Cytat:
To zalezy od okregu.
Aj, to chyba będę musiała popytać u okolicznych konsultantek (okolice Katowic).
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-17, 14:20   #2450
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
To zalezy od okregu.
Shpilciu: o uprawnieniach wiem jak sie je sie zdobywa, bo moja siostra robila jakies 2 lata temu. Chodzilo mi o to, ze na budowe moga raczej chciac juz osobe z takimi uprawnieniami. No ale skoro nie napisali, to moze nie

Co do pogody, to jest chlodno czyli idealnie na zwiedzanie.

W dzisiejszym spotkaniu najfajniejsze jest to, ze kolega da mi poprowadzic samochod Nie jezdzilam jeszcze w Anglii samochodem ExExEx chcial mi dac prowadzic, ale powiedzialam, ze nie siade za kierownica beemki

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2010-07-17 o 15:05
Stary 2010-07-17, 15:29   #2451
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez zetafon Pokaż wiadomość
poszedł mi olejek do włosów himalaya, czyli zużycie nr 15
zuzylas w koncu czy wyrzucilas / oddalas? bo pamietam ze tak na niego narzekalas
Stary 2010-07-17, 15:47   #2452
Konto usunięte

Powiem Wam, że na dniach dokonam spektakularnego zużycia...
Mianowicie żel do mycia twarzy Himalaya - 150ml, a używałam go CODZIENNIE od PAŹDZIERNIKA W życiu nie miałam nic tak wydajnego, a jest naprawdę dobry.
Stary 2010-07-17, 15:59   #2453
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

a mi poszedl blyszczyk Faberlic w tubce !

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-17, 16:08   #2454
Konto usunięte

A mi się coś dziwnego na szyi zrobiło... Taki czerwony placek skóry, gdzie jest mega skupisko maleńkich krosteczek. Jakiś rodzaj potówki?
Stary 2010-07-17, 16:54   #2455
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;20738897]Powiem Wam, że na dniach dokonam spektakularnego zużycia...
Mianowicie żel do mycia twarzy Himalaya - 150ml, a używałam go CODZIENNIE od PAŹDZIERNIKA W życiu nie miałam nic tak wydajnego, a jest naprawdę dobry.[/QUOTE]aż tak jest wydajny
To wielkie gratulacje

Cytat:
Nr produktow sie nie zmieniaja.
Tak jak pisalam, podklad bedzie czekal i doloza do nastepnego Twojego zamowienia.
Jesli na formularzu zaznaczylas ze chcesz wymienic i podalas na jaki, to nie zamawiaj, bo dostaniesz dwa i za ta ten zamowioy bedziesz musiala zaplacic.
Jesli Ci sie bardzo spieszy zeby go miec, to zloz teraz zamowienie, bo samego Ci nie przysla
OMS nie sa zbyt dobrym zrodlem informacji - powiedza Ci tak, zeby wyszlo na ich korzysc

(...)
Juz obmyslilam trase:
1) a widzisz, a mi powiedziała że z katalogami nr się zmieniają...to flondra! A taaaka sympatyczna się wydaje! Eh..
Na tym podkładzie mi zależy, moja mama dziś mnie odwiedziła i sama z siebie spytała czy nie mam katalogu i go sobie wzięła bo coś tam by chciała ...więc jak ona by zamawiała to ja złoże zamówienie ....ale jak na nic się nie zdecyduje to poczekam...do 12 kat albo 13 kat...bo tam więcej będę kupować dla siebie bo mi się parę rzeczy pokończy do tego czasu

2)ale trasę masz! masakra! aż strach jechać!Jeszcze te upały! w 5min można się ugotować! Ja dziś 3 razy się myłam w ciągu dnia a i tak już się caaała lepię i jeszcze wieczorem obowiązkowo muszę wziąć prysznic!
Przynajmniej pozużywam kilka rzeczy......

......................... ...............
Dziś miałam fajny dzień. Przyjechała do mnie mama i tata na obiadek z Torunia (w korku przed Grębocinem stali 40min ) .Aż jestem w szoku że przyjechali bo mój tata mimo iż kierowca to ine lubi jeździć a tym bardziej w takie upały..oni domatorzy są.I przywiozła prezencioszka..na moje wspominki o kremie do depilacji : krem do depilacji aloesowy z bielendy..Dziś wypróbuję

Za to wzieła odemnie 2 lakiery CC, bronzer astora (dla mnie jednak za ciemny a szkoda bo przed zakupem bardzo mi się podobał) , próbkę kremu przeciwzmarszczok +50 którą dostałam gratisowo do zakupów, i mieszańca lakierowego (french +miętus..bardzo chciała mieć miętusa to 5ml jej rozrobiłam w upominku)

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

dobijają mnie już te upały! Niunia też jest nimi zmęczona. W ciągu dnia nie mogła przez nie spać i spała tylko 2-3h ....popołudniu ciągle marudziła z gorąca i nie wyspania..nie chciała za bardzo jeść i pić i musiałam robić kosmiczne podchody by coś jej wcisnąć.Przed kwadransem padła zmęczona jak kłoda...I już śpi. Rodzicami i małżem w domu spędziliśmy dzień..wszystkie okna na oścież a przewiewu i tak nie było. Mieliśmy plany by iść na naszą plażę albo grila, ale mój tata ma wysokie nadciśnienie i nie wytrzymałby tego a my paliłybyśmy się z mamą i zosią na skwarki...

Edytowane przez Sweet_Jelly
Czas edycji: 2010-07-17 o 16:56
Stary 2010-07-17, 17:13   #2456
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

U mnie tez taka duchota ze mozna pasc. Siedze pod wentylatorem a klimatyzator chodzi od rana. Wogole ani troche powietrza!
W dzien duchota a wieczorem masa komarow

Przejrzalam blyszczyki,lakiery i cienie i kilka odlozylam dla kolezanki w srode sie spotkamy. Mam nadzieje ze cos jej sie spodoba to ukroci mi sie lista zrobimy wymianke.

Orlico ja mam krem do mycia twarzy rozany z glinka z planet spa i tez juz go tyyyyle czasu mam bo wystarczy na prawde malutko. Niektore kosmetyki takie sa Gratuluje zuzycia!

Stary 2010-07-17, 20:53   #2457
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
My chyba mamy podobny gust muzyczny co? rzuc jeszcze jakims zespolem dla potwierdzenia tej tezy
ja chyba tez choc ja uwielbiam tez np Hole i Courtney Love a Rhapsody moze kojarzysz?

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;20739180]A mi się coś dziwnego na szyi zrobiło... Taki czerwony placek skóry, gdzie jest mega skupisko maleńkich krosteczek. Jakiś rodzaj potówki?
[/QUOTE]
uczulenie?

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;20732172]U mnie żele z Avonu są całkiem wydajne [/QUOTE]
jak dla mnie wydajne ale wysuszaja
Stary 2010-07-17, 21:31   #2458
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
dobry pomysl

Przyszłam się pożegnać, bo na tydzień wyjeżdżam i nie będę miała dostępu do neta. Będę za to wśród lasów, jezior i rzek na spływie kajakowym. Dziś z TZ zrobiliśmy mega zakupy jedzenia i rzeczy potrzebnych na kajaki. Może uda mi się coś zużyć podczas tego wyjazdu
Do zobaczenia za tydzień i nie kupować mi za dużo, bo baty się posypią
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 08:06   #2459
ganimedea
Zakorzenienie

U mnie od samiutkiego rana burza, która teraz nieco ucichła i tylko równo leje się deszcz z nieba. Jaka to ulga po ostatnich upałach
Aż naszła mnie chęć na zwężanie jakichś ciuchów, co wcześniej było niemożliwością - chodziłam w domu w samej bieliźnie i jeszcze się zgrzewałam

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 08:56   #2460
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
a mi poszedl blyszczyk Faberlic w tubce !
Gratulacje

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;20739180]A mi się coś dziwnego na szyi zrobiło... Taki czerwony placek skóry, gdzie jest mega skupisko maleńkich krosteczek. Jakiś rodzaj potówki?
[/QUOTE]
Chyba tak. Ja mam takei cos w zgieciach lokci.

Cytat:
2)ale trasę masz! masakra! aż strach jechać!Jeszcze te upały! w 5min można się ugotować!
Upaly sa w Pl :p
W Londynie jest chlodno, rano nawet chwilke popadalo.
Pogoda idealna na zwiedzanie.
Niedlugo wyruszamy.

Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
Przyszłam się pożegnać, bo na tydzień wyjeżdżam i nie będę miała dostępu do neta. Będę za to wśród lasów, jezior i rzek na spływie kajakowym. Dziś z TZ zrobiliśmy mega zakupy jedzenia i rzeczy potrzebnych na kajaki. Może uda mi się coś zużyć podczas tego wyjazdu
Do zobaczenia za tydzień i nie kupować mi za dużo, bo baty się posypią
Udanego wyjazdu Wypoczywaj

Bylismy wczoraj z kolega nad morzem Mam mnostwo zdjec, kilka wrzucilam na NK.
A jak sie smiesznie jezdzi samochodem z kierownica "nie po tej" stronie i po "zlej" stronie ulicy
Zgadalam sie z tym kolega ze w czwartek jedzie autem do PL. Jesli do wtorku nie zadzwonia z tych ulotek to sie zabieram z nim.

Instagram

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości