Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-17, 12:20   #781
Jok3r
Zadomowienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
zauważyłam, że coraz mniej bolą mnie piersi, najgorzej było na samym początku ciąży. poza tym polecam zakup sportowego stanika z mikrofibry - jest elastyczny i dobrze trzyma biust. znalazłam taki tzw. fitness line za kilkanaście zł na allegro, bardzo fajny
Czy to jest coś takiego? http://allegro.pl/item1137509776_bez...biustonosz.htm

Też powoli przymierzam się do kupna czegoś większego, bo obecne już mnie cisną z lekka.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 12:24   #782
bosti
Zadomowienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Czy to jest coś takiego? http://allegro.pl/item1137509776_bez...biustonosz.htm

Też powoli przymierzam się do kupna czegoś większego, bo obecne już mnie cisną z lekka.
nie chciał mi się otworzyć ten twój link, więc nie wiem
ja mam coś takiego http://allegro.pl/item1111332776_1111332776.html

przyjaciółka nie polecała mi zakupu takiego typowo ciążowego, bo podobno wcale nie trzyma dobrze biustu, a ten sportowy tak

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png

Edytowane przez bosti
Czas edycji: 2010-07-17 o 12:28
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 12:36   #783
Jok3r
Zadomowienie

Hmm tylko teraz czy kupić większy czy on się już tam odpowiednio rozciągnie?
Stary 2010-07-17, 12:41   #784
bosti
Zadomowienie

Cytat:
Hmm tylko teraz czy kupić większy czy on się już tam odpowiednio rozciągnie?
ja miałam przed ciążą D, nie wiem jak mam teraz. kupiłam D i jest dość elastyczny i bez problemu się mieszczę, próbowałam tak go rozciągać dłońmi jak mam założony i jest jeszcze sporo miejsca, więc myślę, że mi spokojnie wystarczy

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 12:48   #785
wanilia83
Zadomowienie

Witaj mokra6 napisz nam który to już tydzień ja jestem pod koniec 4 i jako takich objawów większych nie mam chociaż chyba mi moje mini cycuszki zaczynają rosnąć

W upały ratuje mnie zimny prysznic, wentylator i zimna woda z cytryną i aktualnie mega wielka ilość lodów może to zaliczę do objawów

Jok3r zazdraszam braku objawów i mam nadzieje że mnie też ominą
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 13:00   #786
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czyny a coja mam powiedizc jak mi minely mdlosci, sikanie co chwila i brak apetytu nawet piersi jak chodze nie wielei cuzje tylko jak klade sie spac na brzuchu to dopiero?
teraz mam apetyt, smutki i zneiceirpliwienie ciagle, zmeczenie albo oslabienie a takze po pracy sennosc a jak sie zdrzemne to wieczorem juz nie moge spac... i ten bol jajnika albo w okolicy - raz jest a raz go nie ma hhmmmm>?????
oby do wtorku jakos dotrwac

na upaly mam narazie klime w pracy a w domu wiatrak
poza te dwa miejsca nie mam zamiaru na dluzej sie wybeirac do wtorku
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 13:26   #787
wanilia83
Zadomowienie

hmm dziwne to trochę ale do wtorku niedaleko wiec mam nadzieje że wszystko będzie dobrze tylko się nie stresuj, zabraniam !!!
Stary 2010-07-17, 13:31   #788
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

no wlasnie dziwne a caly czas boje sie o ta pozamacizna a teraz jesce zwrot w mdlosciach i sisuianiu co moze byc oznaka zamierania zarodka ??? czlowiekowi przez to czekanie to przyjdzie zwariowac
eh tak bym chciala sie uspokoic i uslyszec ze wszytko jest ok ale trudno no jak organizm go nei przyjmuje to moze tak ma byc skoda by bylo bo juz sie zdazylam przyzwyczaic ..
Stary 2010-07-17, 13:34   #789
iizabelaa
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny,

w końcu się dzisiaj wyspałam po cięzkim tygodniu pracy

U nas gorąco i duszno ale właśnie niebo zazło chmurami, i mam ogromna nadzieję, że będzie podać i się trochę powietrze ożeźwi

Wczoraj miałam miły dzień, bo z rana zrobiłam drugi test ciążowy
a w pracy czekała na mnie umowa na czas nieokreślony i podwyżka

A jak pogoda u was?

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
od tej pory nie jesteśmy odpowiedzialne tylko za siebie, mamy w brzuszkach żywą istotkę i teraz każdy nasz krok, każda czynność powinna być dobrze przemyślana z myślą o tej naszej fasolce.
nikt nie ma prawa mówić że komuś nie zależy na własnym dziecku, każda z nas jest pełna niepokoju, a zwłaszcza kobiety spodziewające się pierwszego dzidziusia bo dla nas ciąża jest to jedna wielka niewiadoma, a z drugiej strony piękny czas noszenia pod swoim sercem drugiego serduszka - nie wszystkim jest to dane.
no właśnie mi się odechciał od razu udzielać w tym wątku
a szkoda bo myślałam że będzie fajna wspierająca atmosfera,
a teraz boję się że jak coś napiszę to dowiem się że nie zależy mi na dziecku

Ale mam nadzieję, że atmosfera się poprawi bo czeka nas wspólne 9 miesięcy

Chyba pójde do lekarza za tydzień w poniedziałek, co myślicie?

Termin @ miałam w piatek.
Stary 2010-07-17, 13:41   #790
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
Witaj mokra6 napisz nam który to już tydzień ja jestem pod koniec 4 i jako takich objawów większych nie mam chociaż chyba mi moje mini cycuszki zaczynają rosnąć
U mnie 5 tydzień 4 dzień.
Mi kiedyś dała siostra swoje biustonosze, bo jak urodziła to były na nią za małe, a na mnie za duże i tak leżały,aż się doczekały, bo teraz są akurat.Moje wszystkie cisną.
Zjadłam właśnie na siłę rosół i nadal jestem głodna,ale jakoś nic mi nie wchodzi A wiecie co dziś rano 0 5 mnie obudziło?- Zapach mąki! Mieszkam obok sklepu i z rańca przywożą pieczywo, no i tak mi śmierdziało, aż zamknęłam okno
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 13:43   #791
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
czyny a coja mam powiedizc jak mi minely mdlosci, sikanie co chwila i brak apetytu nawet piersi jak chodze nie wielei cuzje tylko jak klade sie spac na brzuchu to dopiero?
teraz mam apetyt, smutki i zneiceirpliwienie ciagle, zmeczenie albo oslabienie a takze po pracy sennosc a jak sie zdrzemne to wieczorem juz nie moge spac... i ten bol jajnika albo w okolicy - raz jest a raz go nie ma hhmmmm>?????
oby do wtorku jakos dotrwac

na upaly mam narazie klime w pracy a w domu wiatrak
poza te dwa miejsca nie mam zamiaru na dluzej sie wybeirac do wtorku
a ja myślę, że wcale nie jest źle. Mnie też mniej już piersi bolą, też dużo sikam ale też dużo piję. Mąż mi powiedział że jestem nie do zniesienia, a co do mdłości to ja ich też za bardzo nie mam. A bylam w srode u lekarza i wszystko jest w porzadku także nie martw się na zapas, bo dolegliwości ciążowe ustępują dość szybko, nie są dokuczliwe przez całą ciążę

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 13:49   #792
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

eh black angel zebys miala racje do wtorku bede jescze sie meczyc w niepewnosic

mielgo weekednu zycze i kilku kropel deszczu na ochlode
Stary 2010-07-17, 13:53   #793
wanilia83
Zadomowienie

oj biedaku wiem że łatwo się mówi: "nie przejmuj się wszystko będzie dobrze, nie myśl o tym tyle " ale trudniej to zastosować w praktyce, ja sama siedzę i się zamartwiam co bedzie jak mi nie przedłużą umowy, jak my sobie poradzimy bez mojej pensji ehhh nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekać co przyniesie przyszłość.

Na Śląsku praży słońce niemiłosiernie chociaż pojawiły się jakieś chmury to jak nazłość nie zasłoniły słońca, dziewczyny byle do jutro w końcu ma przyjść ochłodzenie tylko dwudniowe ale cieszmy się i z tego

Mokra6 twoja ciąża jest starsza o niecały tydzień ja mam 4 tydz 6 dzień z kalkulatorów internetowych wyszło że przybliżony termin porodu ok. 20-23 marzec ciekawe co powie ginekolog
Stary 2010-07-17, 13:59   #794
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
oj biedaku wiem że łatwo się mówi: "nie przejmuj się wszystko będzie dobrze, nie myśl o tym tyle " ale trudniej to zastosować w praktyce, ja sama siedzę i się zamartwiam co bedzie jak mi nie przedłużą umowy, jak my sobie poradzimy bez mojej pensji ehhh nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekać co przyniesie przyszłość.

Na Śląsku praży słońce niemiłosiernie chociaż pojawiły się jakieś chmury to jak nazłość nie zasłoniły słońca, dziewczyny byle do jutro w końcu ma przyjść ochłodzenie tylko dwudniowe ale cieszmy się i z tego

Mokra6 twoja ciąża jest starsza o niecały tydzień ja mam 4 tydz 6 dzień z kalkulatorów internetowych wyszło że przybliżony termin porodu ok. 20-23 marzec ciekawe co powie ginekolog

A w pracy wiedzą, że jesteś w ciąży?
Stary 2010-07-17, 14:06   #795
wanilia83
Zadomowienie

nie wiedzą ale muszę iść na miesiąć przerwy bo szefostwo nie daje umów na czas nieokreślony (tak się wycwanili ) i nowa umowa będzie od września a to już będzie prawie 3 miesiąc i boje się żeby się ZUS nie rzucał bo ponoć teraz robią kontrole jak kobieta zostaje w ciąży zatrudniona
Stary 2010-07-17, 14:08   #796
iizabelaa
Zakorzenienie

nie sądzę, że ZUS miał z tym problem,
przecież zatrudnią cię obce osoby,

najważniejsze, żeby sie o ciązy nie dowiedzieli,

a czemu ta miesięczna przerwa?

wiem co czujesz ja tez miałam dorbne obowy dopóki nie miałam umowy w ręku
Stary 2010-07-17, 14:08   #797
mokra6
Zadomowienie

Cytat:

A kiedy idziesz do gina?
Ja też będę mieć problem w pracy,bo umowę na stałe mam dostać od września, więc będę musiała ukryć przed dyrektorką mój brzusio Na szczęście pracuję w przedszkolu i mam urlop, tylko pod koniec lipca wypada mi dyżur.
Stary 2010-07-17, 14:10   #798
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
A kiedy idziesz do gina?
Ja też będę mieć problem w pracy,bo umowę na stałe mam dostać od września, więc będę musiała ukryć przed dyrektorką mój brzusio Na szczęście pracuję w przedszkolu i mam urlop, tylko pod koniec lipca wypada mi dyżur.

Mówisz, że będzie już widać?
Stary 2010-07-17, 14:12   #799
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
eh black angel zebys miala racje do wtorku bede jescze sie meczyc w niepewnosic

mielgo weekednu zycze i kilku kropel deszczu na ochlode
Nic się nie martw, każda ciąża jest inna, jestem pewna, że u Ciebie wszystko w porządku.
Dla porównania powiem Ci, że w poprzedniej ciąży miałam objawy do samego końca, a i tak poroniłam...

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Mówisz, że będzie już widać?
Mi to już widać Tylko to wygląda jakbym się za dużo najadłaTo mowa co będzie za póltora miesiąca!?
Stary 2010-07-17, 14:14   #800
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nic się nie martw, każda ciąża jest inna, jestem pewna, że u Ciebie wszystko w porządku.
Dla porównania powiem Ci, że w poprzedniej ciąży miałam objawy do samego końca, a i tak poroniłam...

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Mi to już widać Tylko to wygląda jakbym się za dużo najadłaTo mowa co będzie za póltora miesiąca!?

ooo
a który to tc?

jestem ciekawa kiedy po mnie będzie widać, mam nadzieję, że do 3 miesiąca będę miała spokój
Stary 2010-07-17, 14:15   #801
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ooo
a który to tc?

jestem ciekawa kiedy po mnie będzie widać, mam nadzieję, że do 3 miesiąca będę miała spokój
Pisałam przed chwilą-5 t 4 d
Stary 2010-07-17, 14:17   #802
wanilia83
Zadomowienie

miesięczna (mam nadzieje że nie dłuższa) bo u nas nie dają umów na czas nieokreślony, wytłumaczenie szefostwa -> przykro mi nie mamy pieniędzy :/ u nas w pracy mają taką praktykę a pracownicy boją się nasłać PIP wiadomo jakie czasy, o pracę trudno i nikt się nie będzie wychylał, dostajemy umowy na rok, pól roku, po ciązy na pewno bęe szukała pracy gdzie indziej jak tak dalej będzie

ja też mam taki wydęty brzuchol jakbym była już co najmniej w 3 miesiącu, tylko rano jak wstaje brzuszek jeszcze płaski a po śniadaniu już 3 miesiąc

Załuważyłam coś dziwnego schudłam 0,5 kilo chociaż jem więcej ..... hmm .....

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2010-07-17 o 14:20
Stary 2010-07-17, 14:23   #803
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam przed chwilą-5 t 4 d
faktycznie

a ja własnie jak będę w 6tc plauje iść do gin

Cytat:
miesięczna (mam nadzieje że nie dłuższa) bo u nas nie dają umów na czas nieokreślony, wytłumaczenie szefostwa -> przykro mi nie mamy pieniędzy :/ u nas w pracy mają taką praktykę a pracownicy boją się nasłać PIP wiadomo jakie czasy, o pracę trudno i nikt się nie będzie wychylał, dostajemy umowy na rok, pól roku, po ciązy na pewno bęe szukała pracy gdzie indziej jak tak dalej będzie

ja też mam taki wydęty brzuchol jakbym była już co najmniej w 3 miesiącu, tylko rano jak wstaje brzuszek jeszcze płaski a po śniadaniu już 3 miesiąc

Załuważyłam coś dziwnego schudłam 0,5 kilo chociaż jem więcej ..... hmm .....
wiem o co chodzi ,

często tak bywa, chciaż raczej praktykuję sie podmienianie umów, przynajmniej nie trzeba pracownika wysyłać na przerwę
Stary 2010-07-17, 17:40   #804
novia
Raczkowanie

Dzień dobry Mamusie
Dawno mnie tu nie było, bo jakoś ciężko mi siąść do kompa w taki upał

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość

Dzień dobry
mam L4 ze wskazaniem "leżeć", więc już dupa z wyjazdu nad morze... no trudno. Mój gin mi wszelkie wyjazdy stanowczo odradza bo podobno są kontrole z Zusu i potem może być nie fajnie. W każdym razie następna wizyta około 4.08 ahhh. Teraz się najbardziej stresuję, bo w pierwszej ciąży właśnie o tym czasie straciłam maleństwo. Oby tym razem było dobrze. Któraś jeszcze na L4 lub się wybiera?
Mnie upał doskwiera niemożliwie, czasem mam wrażenie , że się przewrócę. Objawów jako takich nadal nie mam. Czy Wy jecie jakąś No-spe na te bóle brzucha? Hmmm, mi tak wszyscy radzą łącznie z lekarzem. Ale jak tu coś takiego brać jak mnie boli 2 razy dziennie po kilkanaście sekund? Sama nie wiem.
Jakie macie plany na dziś? Ja mam w domu totalny chlew, ale jest tak gorąco, że się człowiekowi kiwnąć palcem nawet nie chce. Ale może się trochę przemogę. Życzę miłego dnia
A gdzie się podziewa Montii i Melody? Coś ucichłyście :P
No właśnie ja będę chciała iść na zwolnienie i muszę je dostać Jak mi mój gin nie będzie chciał przepisać to pójdę do lekarza pierwszego kontaktu i coś wymyślę. Mam głupią sytuację- na co dzień mieszkam sama, bo ja i mój mąż pracujemy w zupełnie innych miastach. Zostają nam tylko weekendy i to też nie wszystkie, bo np. w ten nie miałam siły jechać. Docelowo ja przeprowadzam się do męża, już nawet u niego szykujemy sobie mieszkanko
Ciekawe czy serio z tymi kontrolami zus to wygląda... jak mnie będą chcieli sprawdzić, to na pewno nie zastaną mnie w miejscu zameldowania Ale póki co nie martwię się tym- o to zwolnienie to będę się starać od września, a to już będzie początek 4 miesiąca. Na razie staram się nie stresować i cierpliwie czekam na piątek- wtedy idę na wizytę z usg- mam nadzieję, że wszystko będzie ok

Edytowane przez novia
Czas edycji: 2010-07-17 o 17:42
novia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 18:03   #805
Montii
Zakorzenienie

dziewczyny szkoda psuć atmosferę bo czeka nas wiele wspólnych miesięcy więc nie warto !!!

Cytat:
Nie wiem czy można, bo ona już w 6-tym miesiącu jest, ale myślę, że jeśli jednak nie można to na pewno dadzą Ci coś innego. Kurcze zaczynam "panikować", że Wy macie już takie objawy,a ja nadal nic. Mam nadzieję, że to nie sprawka mięśniaka i z kluską wszystko ok. Jak już zrobię te prenatalne to kurcze odetchnę.
ja też nie mam nic, może to głupie ale wolałabym już mieć mdłości i rzygać niż yy nie mieć nic, bo w ogóle nie czuję tej ciąży. Jedynie to mam często mroczki przed oczami, takie czarne,i piersi mnie bolą ale mniej niż na początku.

Cytat:
Cześć dziewczyny Podczytuję Was już od jakiegoś czasu, ale waham się jeszcze z dołączeniem... Niby wyszły mi 2 kreski w środe i byłam u gina,który potwierdził ciążę, ale strasznie sie boję (bardziej niż cieszę) bo poprzednią ciążę straciłam... 28 lipca mam kolejną wizytę i wtedy powinno bić już serduszko.Jak to zobaczę to naprawdę uwierzę, że teraz musi być już tylko dobrze!! Z objawów mam strasznie bolące piersi i brzuch czasem pobolewa, nieraz nawet bardzo-czy to normalne? I nie mogę jeść,bo wszystko jest nie dobre!! Ale głodna jestem non stop. No i co kawałek biegam do toalety. Poza tym biorę Duphaston. Chyba mi pomógł, bo plamiłam parę dni, a teraz nie. Zresztą jeszcze we wtorek myślałam, że to na okres i kupiłam dwupak podpasek A w środę rano taka niespodzianka
witaj ja kupiłam mega paczkę tamponów

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
zauważyłam, że coraz mniej bolą mnie piersi, najgorzej było na samym początku ciąży. poza tym polecam zakup sportowego stanika z mikrofibry - jest elastyczny i dobrze trzyma biust. znalazłam taki tzw. fitness line za kilkanaście zł na allegro, bardzo fajny
mnie też już mniej

co tam u was?
ja pije sobie soczek z marchwi i jabłuszka... masakra taki upał, modlę się o 2 dni deszczu

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 18:30   #806
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ja pije sobie soczek z marchwi i jabłuszka... masakra taki upał, modlę się o 2 dni deszczu
ja te,ż zwłaszcza, że ciągle mi niedobrze, ale to to tak meganiedobrze. wszystko mi śmierdzi. szczególnie ta "wynajmowana" kuchnia. aż się dziś płakałam, bo nakrzyczałam na TŻ-a, że mnie nie rozumie.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 18:34   #807
Montii
Zakorzenienie

MAGiALENA oj humorki to ja swoje mam i byle co doprowadza mnie do płaczu

[LEFT]
Stary 2010-07-17, 18:47   #808
Jok3r
Zadomowienie

Ja szukam po rodzince sokowirówki, bo mam takie smaki, że ogień. Zjem coś słodkiego to mnie mdli, zjem coś kwaśnego też źle i nagle ostatnio nabrałam ochoty na sok z marchwi. Kupiłam dziś ciastka i leżą w kuchni, bo patrzeć na nie nie moge, więc stwierdziłam, że będę pić marchewke i już (chyba :P)
Stary 2010-07-17, 18:50   #809
Montii
Zakorzenienie

ja bym zjadła takie rurki waflowe , te które wciska się do deserów

[LEFT]
Stary 2010-07-17, 19:07   #810
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ja bym zjadła takie rurki waflowe , te które wciska się do deserów
a mi TŻ właśnie kupił wafle (w srebrnym papierze są zapakowane) i jem takie suche. tego mi bylo trzeba.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości