|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
Też powoli przymierzam się do kupna czegoś większego, bo obecne już mnie cisną z lekka. |
|
|
|
|
#782 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
ja mam coś takiego http://allegro.pl/item1111332776_1111332776.html przyjaciółka nie polecała mi zakupu takiego typowo ciążowego, bo podobno wcale nie trzyma dobrze biustu, a ten sportowy tak
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2010-07-17 o 12:28 |
|
|
|
|
#783 |
|
Zadomowienie
|
Hmm tylko teraz czy kupić większy czy on się już tam odpowiednio rozciągnie?
|
|
|
|
#784 |
|
Zadomowienie
|
ja miałam przed ciążą D, nie wiem jak mam teraz. kupiłam D i jest dość elastyczny i bez problemu się mieszczę, próbowałam tak go rozciągać dłońmi jak mam założony i jest jeszcze sporo miejsca, więc myślę, że mi spokojnie wystarczy
|
#785 |
|
Zadomowienie
|
Witaj mokra6 napisz nam który to już tydzień ja jestem pod koniec 4 i jako takich objawów większych nie mam chociaż chyba mi moje mini cycuszki zaczynają rosnąć
W upały ratuje mnie zimny prysznic, wentylator i zimna woda z cytryną i aktualnie mega wielka ilość lodów Jok3r zazdraszam braku objawów i mam nadzieje że mnie też ominą |
|
|
|
#786 |
|
Wtajemniczenie
|
czyny a coja mam powiedizc jak mi minely mdlosci, sikanie co chwila i brak apetytu nawet piersi jak chodze nie wielei cuzje tylko jak klade sie spac na brzuchu to dopiero?
teraz mam apetyt, smutki i zneiceirpliwienie ciagle, zmeczenie albo oslabienie a takze po pracy sennosc a jak sie zdrzemne to wieczorem juz nie moge spac... i ten bol jajnika albo w okolicy - raz jest a raz go nie ma hhmmmm>????? oby do wtorku jakos dotrwac na upaly mam narazie klime w pracy a w domu wiatrak poza te dwa miejsca nie mam zamiaru na dluzej sie wybeirac do wtorku |
|
|
|
#787 |
|
Zadomowienie
|
hmm dziwne to trochę ale do wtorku niedaleko wiec mam nadzieje że wszystko będzie dobrze
tylko się nie stresuj, zabraniam !!!
|
|
|
|
#788 |
|
Wtajemniczenie
|
no wlasnie dziwne a caly czas boje sie o ta pozamacizna a teraz jesce zwrot w mdlosciach i sisuianiu co moze byc oznaka zamierania zarodka ??? czlowiekowi przez to czekanie to przyjdzie zwariowac
eh tak bym chciala sie uspokoic i uslyszec ze wszytko jest ok ale trudno no jak organizm go nei przyjmuje to moze tak ma byc skoda by bylo bo juz sie zdazylam przyzwyczaic .. |
|
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
w końcu się dzisiaj wyspałam po cięzkim tygodniu pracy U nas gorąco i duszno ale właśnie niebo zazło chmurami, i mam ogromna nadzieję, że będzie podać i się trochę powietrze ożeźwi ![]() Wczoraj miałam miły dzień, bo z rana zrobiłam drugi test ciążowy a w pracy czekała na mnie umowa na czas nieokreślony i podwyżka ![]() A jak pogoda u was? Cytat:
![]() a szkoda bo myślałam że będzie fajna wspierająca atmosfera, a teraz boję się że jak coś napiszę to dowiem się że nie zależy mi na dziecku ![]() Ale mam nadzieję, że atmosfera się poprawi bo czeka nas wspólne 9 miesięcy Chyba pójde do lekarza za tydzień w poniedziałek, co myślicie? Termin @ miałam w piatek.
|
|
#790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi kiedyś dała siostra swoje biustonosze, bo jak urodziła to były na nią za małe, a na mnie za duże i tak leżały,aż się doczekały, bo teraz są akurat.Moje wszystkie cisną. Zjadłam właśnie na siłę rosół i nadal jestem głodna,ale jakoś nic mi nie wchodzi
|
|
|
|
|
#791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
także nie martw się na zapas, bo dolegliwości ciążowe ustępują dość szybko, nie są dokuczliwe przez całą ciążę![]() |
|
|
|
|
#792 |
|
Wtajemniczenie
|
eh black angel zebys miala racje do wtorku bede jescze sie meczyc w niepewnosic
mielgo weekednu zycze i kilku kropel deszczu na ochlode |
|
|
|
#793 |
|
Zadomowienie
|
oj biedaku
wiem że łatwo się mówi: "nie przejmuj się wszystko będzie dobrze, nie myśl o tym tyle " ale trudniej to zastosować w praktyce, ja sama siedzę i się zamartwiam co bedzie jak mi nie przedłużą umowy, jak my sobie poradzimy bez mojej pensji ehhh nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekać co przyniesie przyszłość.Na Śląsku praży słońce niemiłosiernie chociaż pojawiły się jakieś chmury to jak nazłość nie zasłoniły słońca, dziewczyny byle do jutro w końcu ma przyjść ochłodzenie tylko dwudniowe ale cieszmy się i z tego Mokra6 twoja ciąża jest starsza o niecały tydzień ja mam 4 tydz 6 dzień z kalkulatorów internetowych wyszło że przybliżony termin porodu ok. 20-23 marzec ciekawe co powie ginekolog
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w pracy wiedzą, że jesteś w ciąży?
|
|
#795 |
|
Zadomowienie
|
nie wiedzą ale muszę iść na miesiąć przerwy bo szefostwo nie daje umów na czas nieokreślony (tak się wycwanili
|
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
nie sądzę, że ZUS miał z tym problem,
przecież zatrudnią cię obce osoby, najważniejsze, żeby sie o ciązy nie dowiedzieli, a czemu ta miesięczna przerwa? ![]() wiem co czujesz ja tez miałam dorbne obowy dopóki nie miałam umowy w ręku
|
#797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też będę mieć problem w pracy,bo umowę na stałe mam dostać od września, więc będę musiała ukryć przed dyrektorką mój brzusio Na szczęście pracuję w przedszkolu i mam urlop, tylko pod koniec lipca wypada mi dyżur.
|
|
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz, że będzie już widać?
|
|
#799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla porównania powiem Ci, że w poprzedniej ciąży miałam objawy do samego końca, a i tak poroniłam... ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Mi to już widać Tylko to wygląda jakbym się za dużo najadła To mowa co będzie za póltora miesiąca!?
|
|
|
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo ![]() a który to tc? jestem ciekawa kiedy po mnie będzie widać, mam nadzieję, że do 3 miesiąca będę miała spokój
|
|
#801 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#802 |
|
Zadomowienie
|
miesięczna (mam nadzieje że nie dłuższa) bo u nas nie dają umów na czas nieokreślony, wytłumaczenie szefostwa -> przykro mi nie mamy pieniędzy :/ u nas w pracy mają taką praktykę a pracownicy boją się nasłać PIP wiadomo jakie czasy, o pracę trudno i nikt się nie będzie wychylał, dostajemy umowy na rok, pól roku, po ciązy na pewno bęe szukała pracy gdzie indziej jak tak dalej będzie
ja też mam taki wydęty brzuchol jakbym była już co najmniej w 3 miesiącu, tylko rano jak wstaje brzuszek jeszcze płaski a po śniadaniu już 3 miesiąc ![]() Załuważyłam coś dziwnego schudłam 0,5 kilo chociaż jem więcej ..... hmm ..... Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2010-07-17 o 14:20 |
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie
![]() a ja własnie jak będę w 6tc plauje iść do gin Cytat:
często tak bywa, chciaż raczej praktykuję sie podmienianie umów, przynajmniej nie trzeba pracownika wysyłać na przerwę
|
|
#804 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Dawno mnie tu nie było, bo jakoś ciężko mi siąść do kompa w taki upał ![]() Cytat:
Jak mi mój gin nie będzie chciał przepisać to pójdę do lekarza pierwszego kontaktu i coś wymyślę. Mam głupią sytuację- na co dzień mieszkam sama, bo ja i mój mąż pracujemy w zupełnie innych miastach. Zostają nam tylko weekendy i to też nie wszystkie, bo np. w ten nie miałam siły jechać. Docelowo ja przeprowadzam się do męża, już nawet u niego szykujemy sobie mieszkankoCiekawe czy serio z tymi kontrolami zus to wygląda... jak mnie będą chcieli sprawdzić, to na pewno nie zastaną mnie w miejscu zameldowania Ale póki co nie martwię się tym- o to zwolnienie to będę się starać od września, a to już będzie początek 4 miesiąca. Na razie staram się nie stresować i cierpliwie czekam na piątek- wtedy idę na wizytę z usg- mam nadzieję, że wszystko będzie okEdytowane przez novia Czas edycji: 2010-07-17 o 17:42 |
|
|
|
|
#805 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny szkoda psuć atmosferę bo czeka nas wiele wspólnych miesięcy więc nie warto !!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co tam u was? ![]() ja pije sobie soczek z marchwi i jabłuszka... masakra taki upał, modlę się o 2 dni deszczu
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
MAGiALENA oj humorki to ja swoje mam
|
#808 |
|
Zadomowienie
|
Ja szukam po rodzince sokowirówki, bo mam takie smaki, że ogień. Zjem coś słodkiego to mnie mdli, zjem coś kwaśnego też źle i nagle ostatnio nabrałam ochoty na sok z marchwi. Kupiłam dziś ciastka i leżą w kuchni, bo patrzeć na nie nie moge, więc stwierdziłam, że będę pić marchewke i już (chyba :P)
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym zjadła takie rurki waflowe , te które wciska się do deserów
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
a mi TŻ właśnie kupił wafle (w srebrnym papierze są zapakowane) i jem takie suche. tego mi bylo trzeba.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

i aktualnie mega wielka ilość lodów
tylko się nie stresuj, zabraniam !!!

Na szczęście pracuję w przedszkolu i mam urlop, tylko pod koniec lipca wypada mi dyżur.
To mowa co będzie za póltora miesiąca!?

Ale póki co nie martwię się tym- o to zwolnienie to będę się starać od września, a to już będzie początek 4 miesiąca. Na razie staram się nie stresować i cierpliwie czekam na piątek- wtedy idę na wizytę z usg- mam nadzieję, że wszystko będzie ok
A w środę rano taka niespodzianka