|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sabat zazdrośnic, czyli jak zamienić oko jaszczurki w brylant. Część XX
Rain z mojej perspektywy to wygląda tak: mieliście pierścionkowy kryzys, prawie zerwanie, Twój płacz, jego wściekłość, potem Ty się uniosłaś honorem, on dla naprawienia sytuacji między Wami oświadczył Ci się, ale nie jest gotowy na ślub. Dla większości zaręczyny = decyzja o ślubie, ale nie dla wszystkich. Dla niektórych to tylko kolejny poziom wtajemniczenia albo uciszenie jojczenia kobiety.
|
|
|
|
#3452 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kalendarzyk i inne przerywane nie są ani naturalnym planowaniem rodziny, ani antykoncepcją, tylko rosyjską ruletką. natomiast ja uwielbiam seks, więc zostają mi tabsy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
będzie dobrze a ja... P. zadzwonił, śmiejąc się, że nasza znajoma jest w ciąży, więc chyba ze swoim facetem planują ślub. ja na to, że fajnie, że przecież od ponad roku się nie zabezpieczali, więc to tylko kwestia czasu była (wiem, bo brałyśmy te same anty i chodzimy do tej samej gin.), a P. "no niby tak, ale ślub pewnie z powodu dziecka, przecież oni się ciągle kłócą". no niby ma rację, ALE i tak łyknęłam doła, bo: 1. co z tego że się kłócą, skoro oni żyć bez siebie nie umieją? 2. to juz trzecia para z bliskiego otoczenia, która się bierze za małżeństwo. to mnie dodatkowo przytłacza, bo wszystkie te pary są ze sobą krócej niż ja i P., dwie nie mieszkają ze sobą i - co najważniejsze - wszystkie tworzą "średnie" związki. tzn. burzliwe - w sensie co najmniej raz na pół roku mają kryzys, rozstania, jakieś wojny albo twierdzą, że się sobą nudzą. ja i P. tak nie mamy, a pierdzionka brak - wniosek? trza wywołać wojnę... wybaczcie, ja po alko... |
||||
|
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z resztą dziś mi dał do zrozumienia niejako, że czeka aż ja coś zacznę mówić/robić
|
|
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego sądzę, że jej chłop się oświadczył, bo to przemyślał po tej całej kłótni i kryzysie. dotarło do niego. takie moje zdanie. |
|
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
...no tak - to teraz wyszłam na wymuszaczkę z prawdziwego zdarzenia
Eeeech, idę spać, zdołowałam się. Dobranoc |
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Rain, ja też nie twierdzę, że wymusiłaś
Zastanawia mnie tylko o siedzi w zwojach mózgowych Twojego mena No i nie wiem czym dla niego są zaręczyny, bo dla każdego mogą być czym innym. Znam kilka par, które się zaręczały by "umocnić związek", znam też takie, dla których ślub po zaręczynach owszem, ale np. za 3 lata. Każdy ma inne podejście, a nie znam Twojego faceta. Ale jeżeli pogadaliście i od razu było jasne że zaręczyny= szybki ślub (tzn. za mniej niż rok) to ja już nie wiem o co mu kaman... Tylko rozważałam różne opcje, nie gniewaj się
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
carmi, a Ty się już urlupujesz?
kiedy lecicie? Rain, szczerze mówiąc, jeśli to, że się ROZMAWIA ze swoim facetem o przyszłości i o naszych oczekiwaniach (rozmawia, a nie molestuje go tematem, a Ty tylko mu powiedziałaś, co i jak czułaś), to każda z nas jest skrajną wymuszaczką (może poza Polką, bo ona chyba nic ze swoim nie gadała na temat). ja myślę, że w czwartek pogadacie i ustalicie wszystko on po prostu liczy na Twoje chęci chyba też, moze nie chce być nachalny (?) kto wie, co facetom w glowie siedzi ale na pewno wymuszania nie było |
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
tak najeczko, dzisiaj pierwszy z 16 wolnych dni
Wylot w środę z Wawy
|
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Klub
uciekam, bo jestem wykończona, dobranoc
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
no to Lachony czas na mnie
trzymajcie kciukie abym powróciła z tarczą (czyt. pierścieniem) a nie na tarczy (nie liczę szczerze mówiąc)będę raportować na bieżąco (smsowo Najeczce) trzymajcie się ciepło wracam w piątek, całe 5 dni rulopu SZALEŃSTWO
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez burza byla
![]() a dziwnie mi bo tesknie za D. i w sumie pewnie przyjedzie za pare dni tak jak mowil, pisze ciagle itd... tylko teraz troche zaczelam sie zastanawiac co dalej - on mieszka w Wawie, ja w Jeleniej, spotkamy sie teraz w Szklarskiej, potem ja jade do Wawy ale on w tym czasie wyjezdza na 2 tyg wiec zobaczymy sie za jakies 3 tyg znowu bo jak on wroci to ja jeszcze ok 2 tyg bede w wawie - bedziemy mogli sie nawet codzinnie widziec no i super, ale co dalej? po kursie ja wracam do jeleniej, on zostaje w wawie - nie wiem jak on sobie to dalej wyobraza... ![]() bierzcie u mnie pada od wczoraj caly czas ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- kawucha udanego wyjazdu i za pierscien
|
|
|
#3464 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej, hej
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Kawuś owocnego urlopu ![]() Wczoraj rozmawiałam z tatą przez telefon i powiedział coś takiego "Mama mówiła, że tą waszą restaurację na wesele trzeba rezerwować 2 lata wcześniej. Myśleliście już o tym?" Kurcze, nawet mój tata, który nigdy się nie wtrąca ma świadomość, że już najwyższa pora. Ehh, ale nic, zmieniłam temat, będę twarda. Obiecałam sobie, że na czas urlopu zawieszam myślenie na ten temat, a przynajmniej nie będzie ono miało wpływu na nasze cudowne wakacje Oczywiście temat ślubów, zaręczyn itp. będę omijać jak najszerszym łukiem.
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Niech wreszcie chociaż na parę dni zejdą te upały do tego stopnia, że przechłodzi mi się w domu, bo przez wariacje mojego kota nie mogę spać
Nie gniewam się, tylko tym przypuszczeniem dołożyłaś parę deko do moich prywatnych obaw związanych z tym tematem i się trochę zdołowałam ![]() Cytat:
![]() Jakoś muszę się wykręcić z domu na weekend, tylko, że powoli mi się kończą pomysły na wymówki Dumna to mogę być z bycia emowsiurem, ale nie z czegoś takiego
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Heeej
![]() Kawuszko udanego wyjazdu ![]() Rain a ja wcale nie myślę,że wymuszasz. I nie wiem czy nazwałabym w ogóle wymuszaniem zwykłe rozmowy na temat zaręczyn. Na pewnym etapie takie rozmowy się odbywają-i bardzo dobrze. Partnerzy powinni rozmawiać na przeróżne tematy,tym bardziej tak istotne ![]() Reasumując-pogadaj z nim dłużej i zastanówcie się wspólnie co dalej zrobić ![]() Naj pary,które często się kłócą też mogą się bardzo kochać Może to taki związek z temperamentem![]() Arrakis to ciężko wytrzymać taką rozłąkę. Ale obiecał Ci,że będzie pisać i dzwonić? Jeszcze odnośnie tabletek anty- ja jestem ich przeciwniczką,ale same dobrze wiecie,że jeśli kobieta regularnie się bada (wątroba, krzepliwość krwi),jest pod stałym nadzorem lekarza oraz co jakiś czas robi przerwy to czemu miałaby z nich rezygnować? Gorzej jak ktoś stosuje je zupełnie nieświadomie. Natomiast moja koleżanka z pracy była ostatnio u swojej lekarki,która od zawsze przepisywała jej tabsy. Na następny dzień owa koleżanka przyszła do rpacy bardzo wnerwiona,bo jej lekarka powiedziała,że ona już tabletek nie przepisuje nikomu,bo za dużo widziała dziewczyn na intensywnej terapii i ona już po prostu nie chce mieć żadnej na sumieniu. Ja póki co mam gumki,a po ślubie kupujemy Lady Compa (nie jestem taką osobą,co ma czas obserwować swoje ciało,mierzyć temperaturę itp. więc to najlepsze rozwiązanie) i będziemy na nim bazować. Natomiast w dni płodne zawsze można wrócić do gumek-nikt nie rozkaże mi się powstrzymywać
|
|
|
|
#3468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi wlasnie D. napisal, ze o mnie mysli i pozdrawia hehe ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
ale na razie to pisze czesto...
|
|
|
#3469 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Laseczki
![]() Cytat:
Cytat:
nie może wszystkiego na Ciebie zwalić, musicie porozmawiać o tym co dalej![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale wieje ...mam nadzieje,że później wyjdzie słoneczko bo chce sie opalać
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooooooooooooj tam dla nie jednaj z nas stałaś się wzorem do naśladowania. Dla mnie np
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a u nas pada dalej a chcialam wieczorem na koncert Hey jechac bo graja niedaleko...
|
|
|
#3472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby tylko tego LadyCompa można było na raty kupić to już w ogóle byłoby super, bo trudno taką kasę wyłożyć na raz :/Tabletki brałam po przeczytaniu mnóstwa rzeczy na ten temat, kilkakrotnym przeczytaniu ulotki i konsultacji z lekarzem a narobiłam sobie niezłego gnoju w organizmie - dopiero z tego wychodzę a to już zaraz minie rok odkąd nie biorę. Raz na zawsze wyleczyłam się z hormonów Cytat:
już opowiadałam w klubie co się działo, kiedy raz oficjalnie pojechałam w święta na noc do TŻ. Wolę mieć nieczyste sumienie ale przynajmniej święty spokój...
|
||
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Arrakis a może on tak sie zakocha ,że pomyśli o przeprowadzce albo poczeka aż skończysz kurs i coś Ci zaproponuje? Jeszcze zostaje czeste odwiedzanie
dla chcącego nic trudnego
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Arrakis, ja ten twój deszcz przyjmę z radością. Serio.
|
|
|
|
#3475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a po kursie musze wrocic skoro ten staz zalatwilam, zreszta nikt mnie nie przyjmie bez stazu - bede potem ewentualnie szukac po warszawskich teatrach czy cos - no ale to i tak przyszly rok...no i calkowita zmiana bo raczej rozwazalam przeprowadzke do Wrocka a nie do Wawy..... ehhh... zagmatwane to wszystko... a z tym odwiedzaniem to tez nie tak prosto jednak, bo ani on ani ja nie bedziemy mieli zawsze np wolnych weekendow no i to zreszta daleko - bylam kiedys w zwiazku na odleglosc - Jelenia - Krakow i przechlapane bylo z tym jezdzeniem... ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- choji bierz nawet caly
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie trochę tylko bardzo. No ale co poradzić
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
przeciwstawić się i żyć po swojemu. To tylko pozornie wydaje się trudne
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam sie w 100%
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
a wiatr dość mocny ode mnie chcesz ?
![]() Fajny av Cytat:
Spotkacie sie niedługo to bedziecie mieć dużo czasu żeby o tym porozmawiać i zobaczyć jak bedzie, teraz też nic nie wiesz. Różnie może być ale o tym dopiero sie przekonasz jak spedzicie pare dni razem
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

Zastanawia mnie tylko o siedzi w zwojach mózgowych Twojego mena
No i nie wiem czym dla niego są zaręczyny, bo dla każdego mogą być czym innym. Znam kilka par, które się zaręczały by "umocnić związek", znam też takie, dla których ślub po zaręczynach owszem, ale np. za 3 lata. Każdy ma inne podejście, a nie znam Twojego faceta. Ale jeżeli pogadaliście i od razu było jasne że zaręczyny= szybki ślub (tzn. za mniej niż rok) to ja już nie wiem o co mu kaman...

za pierscien