Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 723 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-17, 12:06   #21661
agison
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
pogrubienie, no no cos co mnie interesuje! olejowanie stosuje, hinduskie ziolka typu vatika, dabur itp czy cos innego? maski, plukanki? ciekawi mnie to czy mozna pogrubic wlosy

rozumiem doskonale bo to identycznie jak u mnie teraz mam mocno obciete i "S" nie chce sie krecic
co za cudo?
kiedyś Amla, ale tylko kilka razy (zapach), teraz używam Kalpi Tone, eclipty, w zanadrzu mam Amlę w pudrze ale jeszcze nie próbowałam, wszystko z mazideł czy helfów.

mam nadzieję że odzyskamy nasze loki Ty masz większe szanse kochana
a to cudo to Balea Locken Power Spray)
Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Ja?

pewnie jedno i drugie, choć mam nadzieję, że stres nieco złagodziłyśmy podczas spotkania

bardzo się cieszę, w razie czego mam jeszcze chyba całą butelkę, a że mi nie za bardzo pasował, chętnie się podzielę
oczywiście, pół roku temu jak trafiłam na forum wystraszona i szukająca ratunku
a stres - jak najbardziej, i dodatkowo natchnęłyście mnie pozytywną energią

serio? no proszę, co lok to obyczaj ... la mnie był super.

ok kochane, ja zmykam uzbrojona w czapkę, chustkę i strach przed promieniowaniem UV, życzę Wam miłego kręconego weekendu

!!! NAKARM PIESA !!!

Edytowane przez agison
Czas edycji: 2010-07-17 o 12:29 Powód: literówki:D
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 12:28   #21662
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Dziękuję
Z tej stronki też wzięłaś to zdjęcie poniszczonych włosów w powiększeniu, prawda?

W ogóle...nie obraziłabym się jakbym miała takie włosy jak ona
Zdjęcie zniszczonej końcówki było z artykułu chemiczki z Naturally Curly.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 14:20   #21663
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Ewelka- to ja chcę teraz zobaczyć Twoją buźkę bo i może ja Cię znam

O jakich koleżankach z fbl mówisz? ;P
kolezanki z fbl Twojego TZta
buźki nie pokaże moge wyslac linka do nk czy cos

a gdzie pracujesz? szukam pracy, wrocilam z Poznania, studiowalam tam, jakie u nas bezrobocie

Cytat:
Zrobiłam sobie wczoraj kurację proteinową: Yung z proteinami + keratyna i elastyna.
Loki wyglądają lepiej i póki co nie są zmechacone tak, że można kłaki puchu z nich zbierać.
Odgapiłam od rudej kręconowłosej i jej notki o równowadze nawilżenie-proteiny; pisze ona, że jak ogólnie nie lubi protein, to latem potrzebuje ich więcej niż w innych porach roku.
co do protein, po raz kolejny utwierdzam sie w przeonaniu jak bardzo sa potrzebne odstawilam calkowicie i na dobre mi to nie wyszlo, jakos przypadkiem zauwazylam, ze wszytskie moje kosmetyki sa bez nich w poniedzialek lece cos kupic, myslalam nad waxem latte, skladowo fajnyprawda?. narazie dostepu do mazidel nie mam, mam nadzieje ze sie spisze bo z joanny proteinki kiedys mi nie podeszly
Stary 2010-07-17, 15:52   #21664
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
ta klasyfikacja wprowadza w błąd, bo silikony cykliczne wcale nie potrzebują mocnych szamponów, przeciwnie, wyparowują z włosów czy skóry i można je zmywać odżywką.
I zdaje się, że nie każdy PEG się wymywa wodą, im większa wartość liczby przy nim tym lepsza rozpuszczalność w wodzie (np. PEG-4 - nazwa silikonu a PEG -44 - nazwa silikonu, robi różnicę)
Dobrze wiedzieć, może gdzieś przydałoby się to wrzucić? Najpierw dotarłam do tabelki z silikonami (tę co wkleiła Ewelka) i wywaliłam wszystko co miało cyclomethicone. Potem się dowiedziałam, juz na forum, że to cykliczny i odparuje, a teraz jeszcze się dowiaduje, że nie każdy PEG się zmyje wodą...

Cytat:
A yunga z babassu nie ma już od jakichś 3 miesięcy, pierw mieli braki magazynowe, a teraz go już chyba w ogóle nie ma
może się jeszcze pojawi, i moze nic nie zmienia....

Dostałam od koleżanki Yunga, ale do farbowanych - oddała, bo twierdzi, że nic nie pomaga jej włosom. Na razie nawet go nie obejrzałam, ale może przy OMO się nada?

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
W sumie sama reguluję klimatyzatorem (jestem sama i mam własne urzadzenie ), ale jeśli nei włącze, to nie mam czym oddychać. Tak źle i tak niedobrze. Wolę miec tlen, bo co mi po lokach, gdy tlenu mi nie stanie?
ja wprowadzam terror jesli chodzi o klimatyzacje - nie pozwalam nikomu podejsc i krecic. Rozumiem, że nie masz okna otwieranego?

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
T
Więcej o płukankach napisane jest na stronie, którą już kiedyś podawałam:
http://www.laboratoriumurody.pl/foru...ow,t10721.html
nie czytałam tego wcześniej, a tyle ciekawych rzeczy

Nava wiem jak to jest z alergią, współczuje przeżyć, ja też miałam czarnego kocurka+ alergię i był dramat. Kotem zaopiekowali się moi rodzice na szczescie.

Ja własnie przez alergie mam rany na rekach nie moge umyc włosów, własciwie nic dzis nie zrobie, bo czego nie dotkne to szczypie okropnie Chciałam płukane z cytryny wyprobowac, ale z takimi ranami to nawet do cytryny nie bede probowala sie zblizyc.

Cytat:
Tak w ogóle to znalazłam rozbrajający film na YT :P
Rozwala mnie babka to, jak się wdzięczy przed kamerą i to, jak swoje nastroszone siansko nazywa "sexy curls"
jak mozna z czyms takim pokazac sie na ulicy?? a jeszcze nagrywac filmik i wrzucac do sieci? i te narzedzia do tortur, brrr...

Przez pogode nie mam sily sie ruszyc, wiec znowu nie dotarlam do ZSK. Chyba bedzie szybciej jak zamowie na stronce i pan listonosz przyniesie.

Eloe
aloes z gorvity widzialam w eco-style, moze jeszcze maja. zastanawialam sie czy zamowic.... jeszcze nie wyprobowalam, a oni chca go juz wycofac??

To jeszcze 2 słowa, po obejrzeniu nowych zdjęć w dzienniku

Agison po prostu ślicznie dlamnie dodatkowo max motywacja, chociaż i tak nie brakuje mi. Twoje pierwsze zdjęcie z pierwszego wpisu to wypisz, wymaluj moje włosy z początku czerwca - no może pozbyłam się wtedy juz tych piórek na końcach, bo wcześniej też tak było. I prostownice odstawiłam już daaaawno temu.
Mam nadzieję, że za jakiś czas mój skręt będzie wyglądał dokładnie tak jak Twój teraz

Indios Piękne loczki i piękna z Ciebie dziewczyna
rozumiem, że te super zdjecia to zasługa zdolnego TŻta?
bardzo mi się podobają Twoje włoski na 7 zdjęciu, i ta fryzurka - cudna po prostu
Zawsze mi się takie fruzury podobały, ale się bałam ich bo moje niby fale tylko się dziwnie wywijały... Może jak zregeneruje włosy to pozwolę sobie na troche krótszą fruzurę. Chociaż widzę tu raczej trend zapuszczania włosów....

Edytowane przez Yasmin
Czas edycji: 2010-07-17 o 16:35 Powód: dopisek
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 17:18   #21665
iwona200
Zakorzenienie

Co sądzicie o odżywkach Hegron ? Tej ze spłukiwaniem i bez?
Szczerze mowiac bardziej interesue mnie wersja ze spłukiwaniem, bo wolę takie
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 17:34   #21666
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez iwona200 Pokaż wiadomość
uzywalam obydwoch wersji , i do mycia, jako maska i jako odzywka b/s. Chyba najbardziej do mycia sie nadawalo oraz odrobina w mokre wlosy jako odzywka b/s

Moim zdaniem srednie, bardzo wodnista odzywka, lejaca,jak odzywka d/s nie wiem czy jest w stanie cos dzialac, ale to tylko moje zdanie, poza tym moje wlosy nie przepadaja za nafta z tego co pamietam.
Stary 2010-07-17, 17:47   #21667
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć, może gdzieś przydałoby się to wrzucić? Najpierw dotarłam do tabelki z silikonami (tę co wkleiła Ewelka) i wywaliłam wszystko co miało cyclomethicone. Potem się dowiedziałam, juz na forum, że to cykliczny i odparuje, a teraz jeszcze się dowiaduje, że nie każdy PEG się zmyje wodą...
Wydaje mi się, że trzeba by napisać do Jolie2601, żeby zmieniła tą tabelkę, dużo osób ją czyta, ale już dalszych postów, gdzie pewne informacje zostały zmienione nie.
Miałam przygotować materiały na ten temat, żeby można je było Jolie podesłać i ciągle zapominać

Cytat:
Dostałam od koleżanki Yunga, ale do farbowanych - oddała, bo twierdzi, że nic nie pomaga jej włosom. Na razie nawet go nie obejrzałam, ale może przy OMO się nada?
Myślę, że nada się jeśli do mycia lub omo jeśli będziecie ją stosować wymiennie z inną odżywką

Cytat:
Ja własnie przez alergie mam rany na rekach nie moge umyc włosów, własciwie nic dzis nie zrobie, bo czego nie dotkne to szczypie okropnie Chciałam płukane z cytryny wyprobowac, ale z takimi ranami to nawet do cytryny nie bede probowala sie zblizyc.

Cytat:
Przez pogode nie mam sily sie ruszyc, wiec znowu nie dotarlam do ZSK. Chyba bedzie szybciej jak zamowie na stronce i pan listonosz przyniesie.
jutro i pojutrze ma się ochłodzić; a samodzielna wyprawa jest o tyle lepsza, że to co ma być przechowywane w lodówce trafi tam szybciej przy wizycie w sklepie niż przy zamówieniu pocztą

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
kolezanki z fbl Twojego TZta
buźki nie pokaże moge wyslac linka do nk czy cos

co do protein, po raz kolejny utwierdzam sie w przeonaniu jak bardzo sa potrzebne odstawilam calkowicie i na dobre mi to nie wyszlo, jakos przypadkiem zauwazylam, ze wszytskie moje kosmetyki sa bez nich w poniedzialek lece cos kupic, myslalam nad waxem latte, skladowo fajnyprawda?. narazie dostepu do mazidel nie mam, mam nadzieje ze sie spisze bo z joanny proteinki kiedys mi nie podeszly

Latte ma bodajże proteiny jedwabiu, ale też amodimethicone.
Ta seria jest teraz zastępowana przez Biovaxa, nie wiem czy Latte się uchował, jeśli nie, proteiny ma BioVax do ciemnych.
Stary 2010-07-17, 18:01   #21668
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Wydaje mi się, że trzeba by napisać do Jolie2601, żeby zmieniła tą tabelkę, dużo osób ją czyta, ale już dalszych postów, gdzie pewne informacje zostały zmienione nie.
Miałam przygotować materiały na ten temat, żeby można je było Jolie podesłać i ciągle zapominać
ja się nie czuje na siłach przygotować coś takiego, za mało niestety na razie wiem...

Cytat:
jutro i pojutrze ma się ochłodzić; a samodzielna wyprawa jest o tyle lepsza, że to co ma być przechowywane w lodówce trafi tam szybciej przy wizycie w sklepie niż przy zamówieniu pocztą[COLOR="Silver"]
przekonałaś mnie
mam w tym miesiącu wykorzystany juz limit na kosmetyki, planuje wiec minimalne zakupy, mam nadzieje, ze mnie nie poniesie

Cytat:
Latte ma bodajże proteiny jedwabiu, ale też amodimethicone.
Ta seria jest teraz zastępowana przez Biovaxa, nie wiem czy Latte się uchował, jeśli nie, proteiny ma BioVax do ciemnych.
ma proteiny i ma tez amodimethicone, ale na szczescie nie na poczatku. Co moge dodac, ze jest naprawde delikatny, moja skora go akceptuje, co sie rzadko zdaza. Akceptowala go tez przy stanie mega podraznienia przez mycie detergentami, wiec chyba jest naprawde łagodny
Stary 2010-07-17, 18:03   #21669
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja się nie czuje na siłach przygotować coś takiego, za mało niestety na razie wiem...
właśnie przygotuję materiały
poza tym, można by te informacje sprostować i dodać w naszej Pigułce.
Stary 2010-07-17, 19:35   #21670
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Nava wiem jak to jest z alergią, współczuje przeżyć, ja też miałam czarnego kocurka+ alergię i był dramat. Kotem zaopiekowali się moi rodzice na szczescie.

ja tez kocurka oddalam rodzicom, ktorzy i tak juz wtedy mieli 3 psy i 2 koty
yhhh... rany na rekach... Yasmin, co Cie tak paskudnie uczula?

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Zrobiłam sobie wczoraj kurację proteinową: Yung z proteinami + keratyna i elastyna.
Loki wyglądają lepiej i póki co nie są zmechacone tak, że można kłaki puchu z nich zbierać.
Odgapiłam od rudej kręconowłosej i jej notki o równowadze nawilżenie-proteiny; pisze ona, że jak ogólnie nie lubi protein, to latem potrzebuje ich więcej niż w innych porach roku.
brzmi smakowicie

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
dzis udalo m sie zakupiac takowa, ale u mnie dosepna tylko d/s
i znacznie rozni sie skladem od tej analizowanej - juz wklejony do skladowego
a ze jakos tak fructis popatrzyl na mnie z polki, wiec tez go wzielam
wlasnie sprawdzam sklady- tez jest inny , zaraz wkleje do skladowego
to ten z maslem karite i avocado- u mnie nazywa sie Oil repair

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
super
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 19:48   #21671
iwona200
Zakorzenienie

Syrenko, mam w domu próbkę amli (henny i indygo też), jak moge ja wykorzystac?

Czy maska GLORIA jest tresciwa? Czy ma proteiny? Czy ma raczej prosty skład? Bo mam zamiar przetestowac duet maska GLORIA + emulsja GLORIA. A do mycia Babydream szampon lub żel

Edytowane przez iwona200
Czas edycji: 2010-07-17 o 19:52
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 19:57   #21672
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Syrenko, mam w domu próbkę amli (henny i indygo też), jak moge ja wykorzystac?
Amlę możesz dodać do odżywki i położyć na włosy na 30minut - 2 godziny; warto do takiej maski dodać odrobinę oleju i/lub trochę innego nawilżacza (np. miodu), bo sama amla prócz tego, że może wzmocnić skręt to może też trochę wysuszyć włosy. Po tym czasie maskę spłukujemy wodą i dalej postępujemy jak zwykle.
A henna i indygo to farby, na tym się zupełnie nie znam. Mazidła Ci podpowiedzą co i jak z nimi zrobićhttp://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Czy maska GLORIA jest tresciwa? Czy ma proteiny? Czy ma raczej prosty skład? Bo mam zamiar przetestowac duet maska GLORIA + emulsja GLORIA. A do mycia Babydream szampon lub żel
Składy mają raczej proste, bezproteinowe; o ile wiem, niektóre osoby myją nimi włosy.
Stary 2010-07-17, 21:04   #21673
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
świetny pomysł co my byśmy bez Ciebie tu zrobiły....

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20741063]yhhh... rany na rekach... Yasmin, co Cie tak paskudnie uczula? [/QUOTE] łatwiej byłoby napisać co nieuczula... dodatkowo stan skóry pogarsza stres, a ostatnio wyjątkowo ciężko jest

Dziewczyny, głupie pytanie pewnie zadam, ale co tam, zaryzykuje
widziałam w dzienniku, ze Indios używa oliwki BD, mam w domu oliwke hipp stary skład (Sesamum Indicum, Prunus Amygdalus Dulcis, Parfum(na noc smaruje nią twarz. Jest sens pooliwić nią końcówki włosów? To tak do czasu aż nabęde kokosa

Edytowane przez Yasmin
Czas edycji: 2010-07-17 o 21:07
Stary 2010-07-17, 21:16   #21674
Konto usunięte

Cytat:

łatwiej byłoby napisać co nieuczula... dodatkowo stan skóry pogarsza stres, a ostatnio wyjątkowo ciężko jest

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:

widziałam w dzienniku, ze Indios używa oliwki BD, mam w domu oliwke hipp stary skład (Sesamum Indicum, Prunus Amygdalus Dulcis, Parfum(na noc smaruje nią twarz. Jest sens pooliwić nią końcówki włosów? To tak do czasu aż nabęde kokosa
jak na moje oko- mozesz tez uzywac oliwy z oliwek

i jeszcze jedno- Yasmin, masz super podpis

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-07-17 o 21:26
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 22:26   #21675
Rybiorek
Zakorzenienie

dopiero wrocilam z sobotnich wojazy sklepowych, zaraz zabieram sie za czytanie ale najpierw Eloe wstawiam fotke dyfuzora typu socket jak obiecalam i fotke moich wlosiakow po wyszuszeniu wlasnie tym dyfuzorem, pszczolkowych czolek nie bylo dzisiaj jako ze schly same najpierw a dyfuzorem tylko dosuszylam
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 22:27   #21676
smerf3
Raczkowanie

Cytat:

Jeju biedna nic na to nie pomaga? No musi być coś, co przyniesie ulgę. Wapno? Jakieś antyhistaminowe?

Już wczoraj miałam napisać, ale zapomniałam... Podziwiam Syrenkę po pierwsze za jej wiedzę, a po drugie za cierpliwość bo wielokrotnie odpowiada na podobne pytania i w ogóle zawsze można na nią liczyć

Yasmin chyba kiedyś pisała, ze panuje tu fantastyczna atmosfera i ja się z tym jak najbardziej zgadzam ciekawe czy wszystkie kręconowłose na Ziemi są takie miłe i ciepłe, czy tu zgromadziły się wyjątkowe przypadki?
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 22:32   #21677
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość
Ja tes kcem Kielce, Katowice moje rejony ale Kraków też może być;>
Chciałabym zobaczyć te rybiorkowe czułko-antenki z grzywki
zrobimy zlot jak nic, a na spotkanie to raczej grzywke zmusze do posluszenstwa, bo z antenkami za bardzo bym sie rzucala w oczy
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-17, 22:43   #21678
Konto usunięte

Cytat:
J

Już wczoraj miałam napisać, ale zapomniałam... Podziwiam Syrenkę po pierwsze za jej wiedzę, a po drugie za cierpliwość bo wielokrotnie odpowiada na podobne pytania i w ogóle zawsze można na nią liczyć
i ja sie dolaczam do podziekowan

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Jeju biedna nic na to nie pomaga? No musi być coś, co przyniesie ulgę. Wapno? Jakieś antyhistaminowe?

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
dopiero wrocilam z sobotnich wojazy sklepowych, zaraz zabieram sie za czytanie ale najpierw Eloe wstawiam fotke dyfuzora typu socket jak obiecalam i fotke moich wlosiakow po wyszuszeniu wlasnie tym dyfuzorem, pszczolkowych czolek nie bylo dzisiaj jako ze schly same najpierw a dyfuzorem tylko dosuszylam
jak zawsze ladne wloski Rybionku
kurcze kusicie i kusicie suszarka z dyfuzorem, moze zakupie
to bedzie moj debiut suszarkowy
Stary 2010-07-17, 22:52   #21679
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20742983]
i ja sie dolaczam do podziekowan

[/QUOTE]

dziękuję, miło mi to czytać

Cytat:
jak najbardziej można stosować na końcówki
jak pisze Nava oliwa też będzie dobra

Cytat:
Rybiorku powinnaś przywieźć do Polski cały swój sprzęt, zrobimy wystawę bo u nas takich rzeczy nie ma

A poza tym świetna objętość włosów
Stary 2010-07-17, 23:04   #21680
Rybiorek
Zakorzenienie

Syrenko, Nava

one nie sa najladniejsze bo musze przyznac ze mniej czasu na pielegnacje przeznaczam no i dalej maja recovery po farbowaniu ale przynajmniej objetosc wrocila

Syrenko z ta wystawa to moze byc ciezko, jak bede miala swoje specyfiki i Wasze zakupy to nie wiem czy wszystko pomieszcze ale suszarke i moje reczniczki i tak zabiore wiec napewno bedzie mini wystawa
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-17, 23:13   #21681
Konto usunięte

Cytat:
Syrenko, Nava

one nie sa najladniejsze bo musze przyznac ze mniej czasu na pielegnacje przeznaczam no i dalej maja recoverypo farbowaniu ale przynajmniej objetosc wrocila
troche Rybionku je pomeczylas i owszem wygladaja na "zmeczone"
ale jak napisala Syrenka- wrocila objetosc

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:

Syrenko z ta wystawa to moze byc ciezko, jak bede miala swoje specyfiki i Wasze zakupy to nie wiem czy wszystko pomieszcze ale suszarke i moje reczniczki i tak zabiore wiec napewno bedzie mini wystawa
poprosze w takim razie o dokumentacje fotograficzna wystawy
Stary 2010-07-17, 23:23   #21682
Rybiorek
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20745563]troche Rybionku je pomeczylas i owszem wygladaja na "zmeczone"
ale jak napisala Syrenka- wrocila objetosc [/QUOTE]

najladniejsza jest grzywka, generalnie myslalam o ciachnieciu wszystkiego ale boje sie ze to za drastyczne, kiedys ciocia mi tak ciachla jak bylam w podstawowce, z polowy plecow na krotkie, sama chcialam ale niestety potem zle sie czulam, z drugiej strony grzywka jest taka sliczna i zdrowa, zadnego puchu..... malzonek uwaza ze juz sa stanowczo za krotkie ..... dzisiaj jak bylismy na zakupach to w pewnym momencie mowi do mnie 'patrz promocje na farby...a faktycznie zapomnialem, zapuszczasz naturalne'

Cytat:

poprosze w takim razie o dokumentacje fotograficzna wystawy
zrobi sie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-17, 23:32   #21683
Konto usunięte

Cytat:
najladniejsza jest grzywka, generalnie myslalam o ciachnieciu wszystkiego ale boje sie ze to za drastyczne, kiedys ciocia mi tak ciachla jak bylam w podstawowce, z polowy plecow na krotkie, sama chcialam ale niestety potem zle sie czulam, z drugiej strony grzywka jest taka sliczna i zdrowa, zadnego puchu..... malzonek uwaza ze juz sa stanowczo za krotkie ..... dzisiaj jak bylismy na zakupach to w pewnym momencie mowi do mnie 'patrz promocje na farby...a faktycznie zapomnialem, zapuszczasz naturalne'
ja jak postanowilam nie farbowac, to przed dosc dlugo okres czasu jak tylko bylam w kosmetycznym to MUSIALAM popatrzec, poogladac farby, porownac odcienie itd... normalnie jak nalog
raz wlozylam jedna do koszyka bo... zapomnialam ze nie farbuje
Stary 2010-07-17, 23:38   #21684
Rybiorek
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20745962]ja jak postanowilam nie farbowac, to przed dosc dlugo okres czasu jak tylko bylam w kosmetycznym to MUSIALAM popatrzec, poogladac farby, porownac odcienie itd... normalnie jak nalog
raz wlozylam jedna do koszyka bo... zapomnialam ze nie farbuje [/QUOTE]

ja chce tego uniknac, tylko nie wiem co bedzie jak mi sie uda wrocic do natury, jakies 14 lat temu przechodzilam w swoich 2 tygodnie i w koncu farbnelam sie na oberzyne potem byly kasztanowe odcienie, mahoniowe, potem... spotkalam malzonka i doradzil wisniowa czerwien
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-17, 23:49   #21685
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
a wszystko to zasługa Eloe i Syrenki, moich włosowych guru i Poisonki!
Ojej i ja w tym zacnym gronie? Bardzo się cieszę, że w jakimś stopniu przyczyniałam się do ratowania Twoich włosów, bo są piękne. Zdrowe, lśniące, a jednocześnie lekkie, takie dziewczęce. Idealnie pasują do Twojej osóbki

A ja dziewczyny wróciłam z wycieczki, gdzie poza moczeniem łydek i przyzwyczajaniem się do piachu zostałam testerką różnych cudeniek
Na początek wypróbowałam szamponik i osławiona już hotelową odżywkę z Las Vegas. Muszę przyznać, że jest nieziemska Włosy miałam po niej cudowne, świetnie skręcone, miękkie, sprężyste. Ach żeby tak wiedzieć, co w niej siedzi i skąd ją brać...
Przy jej użyciu za odżywkę b/s posłużyło mi Curls in the bottle Curl Junkie, ładnie zbija loczki i redukuje puch. Bardzo przyjemny specyfik.
Całość dopełnił krem Tigi, na który zawsze mogę liczyć
Następny dzień należał do marchewki, czyli maski yes to carrots. Świetnie nawilża włosy, są lśniące i miękkie, bez problemu dały się rozczesać (a mam z tym czasem problemy).
Potem Curl Keeper - curly hair solutions - tez bardzo fajny produkt, redukuje puch, a jednocześnie nie obciąża włosów. Całość utrwalona Tigi.
Na koniec wypróbowałam bananowego TBSa, reszta stylizacji jak przy hotelowej odżywce, loczki ładne, ale do odżywki z Las Vegas dużo mu brakuje.
Niestety nie mogę stwierdzić jak długo trzymały by się włosy w stanie do pokazywania ludziom, po użyciu tych cudeniek, bo zostałam delikatnie przymuszona do codziennego mycia głowy
Chyba nie muszę pisać komu zawdzięczam ten jakże intensywny pielęgnacyjne i nie tylko wyjazd (L. )
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 00:03   #21686
Konto usunięte

Cytat:
ja chce tego uniknac, tylko nie wiem co bedzie jak mi sie uda wrocic do natury, jakies 14 lat temu przechodzilam w swoich 2 tygodnie i w koncu farbnelam sie na oberzyne potem byly kasztanowe odcienie, mahoniowe, potem... spotkalam malzonka i doradzil wisniowa czerwien
ja mialam wszelkie odcienie blondo- rudosci, rude i... raz czerwone
musze przyznac ze wlosy bez farby sa ladniejsze, na pewno to tez zasluga wlasciwej pielegnacji zawsze moja zmora byly ODROSTY
teraz farbuje jak siwe wylaza, na szczescie u mnie to malo widoczne, bo nie jest ich duzo i nie rzuca sie w oczy. pocieszam sie tez tym ze zdrowy wlos nie "gubi" barwnika

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Ojej i ja w tym zacnym gronie? Bardzo się cieszę, że w jakimś stopniu przyczyniałam się do ratowania Twoich włosów, bo są piękne. Zdrowe, lśniące, a jednocześnie lekkie, takie dziewczęce. Idealnie pasują do Twojej osóbki

A ja dziewczyny wróciłam z wycieczki, gdzie poza moczeniem łydek i przyzwyczajaniem się do piachu zostałam testerką różnych cudeniek
Na początek wypróbowałam szamponik i osławiona już hotelową odżywkę z Las Vegas. Muszę przyznać, że jest nieziemska Włosy miałam po niej cudowne, świetnie skręcone, miękkie, sprężyste. Ach żeby tak wiedzieć, co w niej siedzi i skąd ją brać...
Przy jej użyciu za odżywkę b/s posłużyło mi Curls in the bottle Curl Junkie, ładnie zbija loczki i redukuje puch. Bardzo przyjemny specyfik.
Całość dopełnił krem Tigi, na który zawsze mogę liczyć
Następny dzień należał do marchewki, czyli maski yes to carrots. Świetnie nawilża włosy, są lśniące i miękkie, bez problemu dały się rozczesać (a mam z tym czasem problemy).
Potem Curl Keeper - curly hair solutions - tez bardzo fajny produkt, redukuje puch, a jednocześnie nie obciąża włosów. Całość utrwalona Tigi.
Na koniec wypróbowałam bananowego TBSa, reszta stylizacji jak przy hotelowej odżywce, loczki ładne, ale do odżywki z Las Vegas dużo mu brakuje.
Niestety nie mogę stwierdzić jak długo trzymały by się włosy w stanie do pokazywania ludziom, po użyciu tych cudeniek, bo zostałam delikatnie przymuszona do codziennego mycia głowy
Chyba nie muszę pisać komu zawdzięczam ten jakże intensywny pielęgnacyjne i nie tylko wyjazd (L. )
ale dobroci
Stary 2010-07-18, 10:37   #21687
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20742983]
jak na moje oko- mozesz tez uzywac oliwy z oliwek

i jeszcze jedno- Yasmin, masz super podpis [/QUOTE]

dziękuje, oliwke Hipp nałozyłam na noc na włoski, śmieszne tłuste loczki rano miałam
podpis to sama prawda, normalnie mnie olśniło że mam kręcone włosy

Cytat:
Yasmin chyba kiedyś pisała, ze panuje tu fantastyczna atmosfera
zreszta to widac dobrze na moim przypadku, na wizazu jestem od wieeeeelu lat, ale raczej sie nie udzielalam specjalnie, tylko podczytywalam rozne watki. A tu jakos stwierdzialam ze sie udziele i już Was nie opuszcze

Cytat:
ciekawe czy wszystkie kręconowłose na Ziemi są takie miłe i ciepłe
niestety nie, oj znam kilka kręconowłosych wredzioszków, ale może to dlatego, że rude, hehe
żartuje, sama byłam niedawno ruda i uwilebiam ten kolor

Cytat:
To ja dołożę jeszcze włosy zielone nieudane farbowanie na blond, coś sie dziwnie splukiwalo, heh

Rybiorku, włoski cudne, a grzyweczkę masz uroczą

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20746352]musze przyznac ze wlosy bez farby sa ladniejsze[/QUOTE]

ja już nie planuje farbowac, przynajmniej do czasu kiedy nie pojawia mi sie siwe wlosy. rude resztki odrostow w koncu zetne i bedzie slicznie

Poison zazdroszcze testowania

Dziekuje dziewczynki za troske, leki oczywiscie biore, ale chyba by sie przydalo cos na uspokojenie, zamiast antyhistamin
Stary 2010-07-18, 12:50   #21688
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorku, włoski cudne, a grzyweczkę masz uroczą

dziekuje, mimo wszystko walcze o odzyskanie dawnej swietnosci

a grzywka ktora najbardziej ucierpiala, w sensie wloski z przodu, wczoraj byla ciachnieta jeszcze raz, wszystko zepsute obciete i naprawde jest najladniejsza, oczywiscie stoi na wszystkie strony swiata ale da sie przezyc, reszta troche gorzej, dzisiaj zmierzam uzyc produktow z pq-7, jak juz bede miec cale swoje to 100% cg ale na razie na zniszczone to sobie pokombinowalam ze moze to pq-7 troche pomoze ladnemu wygladowi, pozniej uzupelnie codziennik, na razie ide sie wlosowac
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-18, 13:07   #21689
Konto usunięte

hej zakrecone
a ja sie avocaduje
Stary 2010-07-18, 13:37   #21690
Carammel
Raczkowanie

Witam
Dawno się nie odzywałam, ale czytam regularnie
mam oczywiście pytanie, skoro latem nie używamy humektanów i emolientów to zostaja tylko proteiny??

I wczoraj minęły 3 miesiące od kiedy jestem z wami

Carammel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości