MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-18, 12:08   #2611
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
matko jakie ceny...

na wizażu w dziale zrób to sama dziewczyny mają wątek gdzie dzielą się schematami maskotek robionych na szydełku. nic trudnego jeśli tylko któraś szydełko umie w łapce trzymać 95 zł za słonika 12cm... lekkie przegięcie...
Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
...
No i poszło na noże- a on dalej nic nie kuma i jeszcze mi z tekstem że przypomni mi narzekania jak przy kolejnym dziecku nie będę mogła w ciąże zajść. To już było poniżej pasa
...
ale pojechał... nic tylko matką polką być. jak już dziecko to jest, to ty babo zapomnij o sobie... umartwiaj się i ciesz z poświęcenia. mój też mi coś niedawno w podobnym tonie zasadził, w sensie że prysznic wzięłam i nawet balsamem miałam czas się posmarować... no luksus normalnie... a ja mam czelność narzekać na brak czasu. ale się szybko zreflektował jaki debilizm walnął...
Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny.W końcu do was dołączyłam
Narazie wszystko w skrócie bo muszę się przespać.
Poród był krótki 6,5 godz.Bolało strasznie!Miałam nacinane krocze.Mała była lekko niedotleniona w macicy podczas porodu ale wszystkie badania wyszły dobrze.Od wczoraj jesteśmy w domu i mieliśmy w nocy pierwszą szkołę życia.Michalinka nie mogła zrobić kupy i biegaliśmy cały dzień i całą noc!W końcu dostała termometr do pupy i pomogło.Od dziś dopiero karmię piersią za pomocą silikonowych nakładek bo moje brodawki się chowają.

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
...
U nas po powrocie z centrum handlowego masakra. Mała się w centrum obudziła, leżała i rozglądała, potem zaczęła marudzić to ją nakarmiłam i się zaczęło, wyła od 11 aż do teraz - właśnie zasnęła zmęczona. I nie wiem czy dalej próbować ją przyzwyczajać i jeździć do centrum czy dać sobie spokój i zaczekać jeszcze trochę. Miałam sobie spodnie kupić ale nie zdążyłam, tylko buty kupiłam więc jeszcze raz muszę się wybrać.
my się tak wybraliśmy raz. i na razie dajemy spokój. ja mierzyłam ciuchy na szybko, małż ganiał z wóżkiem wokół galerii. nie spodobało się małej i ja się wcale nie dziwie. w tych sklepach muzyka tak na*la za przeproszeniem, że brak słów. ogłuchnąć można. mnie denerwuje, a co dopiero takie maleństwo.
Cytat:
Napisane przez ewciak123 Pokaż wiadomość
...
zagladam godzina 20sta a maly gapi sie na szczebelki w lozeczku ...tak mi sie go szkoda zrobilo...
...
a myslalam ze tylko ja tak mam. wydaje mi się, że mała wtedy taka samotna, niedopieszczona... smutna... ale to chyba tylko moje wrażenie

u nas skwar jak nie wiem... dziecko ma dość, zwierzyniec też. wczoraj była burza, deszcz lał chyba w całym mieście tylko nie u nas. dobrze że pod wieczór wybraliśmy się na spacer do botanika, tam tak przyjemnie i rześko. ja bym tam cały dzień mogła spędzić, ale mała jak to mała... jak za dużo wrażeń to ma dość. przynajmniej nockę ładnie przespała, za to dziś rano koncert... bączki, płacz... masowanie brzusia, rowerek. suszarka pomaga, ale ile można w taki upał suszarą grzać... ? w koncu dała za wygraną i śpi sobie na brzusiu z wypiętą dupką. przynajmniej bączki mają łatwiejszą drogę...

prawdę pisałyście, kto by pomyślał że się będzie człowiek cieszył na cudze pierdy???
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 12:12   #2612
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Ja teraz z Gliwic, ale mieszkałam w Knurowie, a mam jeszcze rodzinę w Leszczynach, więc o Rybnik nie raz zahaczałam i nad wodą bywałam w okolicy. Jeszcze jakiś Kamień kiedyś zaliczyłam.

mam kolezanke z knurowa ostatnio nawet tam byłam
o to wszystko koło mnie

a ja uciekam od 2dni jestem nieswoja nic mi sie nie chce chodze i sie wku..........
mała wkłada sobie juz obie rece do buzi dałam jej gryzaka i sie nad nim zneca chyba poczuła ulge bo sie smieje nie ptrafi go jeszcze trzymac wiec ja to robie

jutro idziemy na usg bioderek wiec trzymajcie kciuki lece konczyc obiad papa

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2010-07-18 o 12:14
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 12:20   #2613
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dziękuję za porady odnośnie odciągania.

Cytat:
Można wodą, ale z glukozą słodka jest, jak nasze mleko
Ja przepajam, bo jeszcze trochę żółtaczki jest i trzeba ja wypłukać.
Hmm mój też ma nieco żółtawy odcień.
Samo przepajanie wypłukuje żółtaczkę czy przepajanie z glukozą?
Mój lubi samą wodę, więc nieraz mu daję jak wstanie wcześniej niż przypada karmienie.
Dziś małż odwalił numer.. nakarmił małego wodą dał mu 40ml i jak przyszło do karmienia to było rzyganie bo brzuch za pełny.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20747901]
W nocy burza OGROMNA była, a dziewczę spało.

Ja daję do picia herbatkę rumiankową z HIPPa, można po 1 tygodniu dawać. Nie chcę glukozy samej, coby dziewczę nie przyzwyczaiło się do tak słodkiego smaku.
[/QUOTE]
Burza była boska - dziś na dworku jest rewelacja

Ja mam herbatkę z kopru włoskiego w granulkach z Hippa ale narazie nie daję.. jak skończy tydzień to może zacznę mu podawać.
Jak dobrze rozumiem to ma na celu złagodzenie brzuchowych problemów i wzbudzenie pierdzonka tak?

Chyba jednak zrezygnuję z karmienia własnym mlekiem
Nie mam siły.. serio nic takiego szkodliwego nie jem bo nie jem prawie nic.. a dziś w nocy znowu były przeboje.. nieco krótsze niż ostatnio ale mąż spał jak zabity a ja wychodziłam z siebie by mały się tak nie darł.
Po modyfikowanym śpi i jest grzeczny jak aniołek.

Nie wiem co robić... nie chcę męczyć malucha, stresować jego i siebie.. cholerne poczucie winy, że cierpi przeze mnie a ja nie umiem temu zaradzić. Dwie godziny smoczkowania, pojenia, noszenia, masowania itd. .. a od tego "szszsz.. szszsz.. szsz.." aż jakiejś hiperwentylacji doznawałam.

Dalej wam puchną stopy? U mnie są jak balony, identyko jak w ciąży.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2074997 6]
prawdę pisałyście, kto by pomyślał że się będzie człowiek cieszył na cudze pierdy??? [/QUOTE]
No ja właśnie się cieszę jak głupia jak mały puści bąkola
Ostatnio tak walnął, że się zastanawiałam czy to na pewno on czy jednak mąż jak to możliwe, że z takiej małej pupy takie gaziory idą, że im tych pupek nie potarga xD

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 12:29   #2614
araczki
Zadomowienie

czesc laski,

nie nadrobie. Padam na pysk z upalow, ktore do wczoraj jeszcze tu panowaly i ze spiec jakie wynikaja ze zbyt duzej ilosci osob pod jednym dachem. Matka mnie wkurza totalnie. Nosi mala na rekach chociaz sama mowila aby tego nie robic. Kiedy prosze zeby ja odlozyla to mowi: tak, tak i dalej swoje.

Wczoraj ochrzcilismy Malvine.
Ciezko bylo bo mielismy 12 osob, na szczescie w ogrodzie, i kazdy chcial brac ja na rece, tarmosic, nosic. Musialam caly czas czuwac bo z upalow i alkoholu juz sie niektorym w du**ch poprzewracalo.
W czwartek juz wszyscy wyjada wiec moze odetchne.

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 12:48   #2615
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2074997 6]matko jakie ceny...

na wizażu w dziale zrób to sama dziewczyny mają wątek gdzie dzielą się schematami maskotek robionych na szydełku. nic trudnego jeśli tylko któraś szydełko umie w łapce trzymać 95 zł za słonika 12cm... lekkie przegięcie...

ale pojechał... nic tylko matką polką być. jak już dziecko to jest, to ty babo zapomnij o sobie... umartwiaj się i ciesz z poświęcenia. mój też mi coś niedawno w podobnym tonie zasadził, w sensie że prysznic wzięłam i nawet balsamem miałam czas się posmarować... no luksus normalnie... a ja mam czelność narzekać na brak czasu. ale się szybko zreflektował jaki debilizm walnął...

my się tak wybraliśmy raz. i na razie dajemy spokój. ja mierzyłam ciuchy na szybko, małż ganiał z wóżkiem wokół galerii. nie spodobało się małej i ja się wcale nie dziwie. w tych sklepach muzyka tak na*la za przeproszeniem, że brak słów. ogłuchnąć można. mnie denerwuje, a co dopiero takie maleństwo.

a myslalam ze tylko ja tak mam. wydaje mi się, że mała wtedy taka samotna, niedopieszczona... smutna... ale to chyba tylko moje wrażenie

u nas skwar jak nie wiem... dziecko ma dość, zwierzyniec też. wczoraj była burza, deszcz lał chyba w całym mieście tylko nie u nas. dobrze że pod wieczór wybraliśmy się na spacer do botanika, tam tak przyjemnie i rześko. ja bym tam cały dzień mogła spędzić, ale mała jak to mała... jak za dużo wrażeń to ma dość. przynajmniej nockę ładnie przespała, za to dziś rano koncert... bączki, płacz... masowanie brzusia, rowerek. suszarka pomaga, ale ile można w taki upał suszarą grzać... ? w koncu dała za wygraną i śpi sobie na brzusiu z wypiętą dupką. przynajmniej bączki mają łatwiejszą drogę...

prawdę pisałyście, kto by pomyślał że się będzie człowiek cieszył na cudze pierdy??? [/QUOTE]
Ja też daję spokój z centrami i hipermarketami, muzyka no i ta klima niby fajnie chłodno ale w niektórych sklepach to przesadzają, miałam ochotę sweter założyć.
U mnie deszcz popadał ale się wcale chłodniej nie zrobiło, tylko bardziej parno. Za to dzisiaj jest fajnie zaraz chyba będzie lało.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 13:09   #2616
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Ja też daję spokój z centrami i hipermarketami, muzyka no i ta klima niby fajnie chłodno ale w niektórych sklepach to przesadzają, miałam ochotę sweter założyć.
U mnie deszcz popadał ale się wcale chłodniej nie zrobiło, tylko bardziej parno. Za to dzisiaj jest fajnie zaraz chyba będzie lało.
wreszcie czuję ruch powietrza
a na dworze ciemno jak w grobowcu
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 13:35   #2617
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Burza, burza i ... przeszło bokiem.
Agatka śpi - budzi się co chwila, gada do drewnianej gąsienicy nad łóżeczkiem i po chwili zasypia.
Stary 2010-07-18, 14:10   #2618
margo80
Zakorzenienie

po karmieniu o 11.45 wyrwałam się do Tesco, a mama miała uśpić najedzoną Ewcię. i przypadkiem odkryła pewną rzecz, która może nam pomóc i Ewci ulżyć.
mała nie chciała leżeć w wózku, na rękach się wiła, na kocyku też się nie podobało. zdesperowana mama włożyła ją w leżaczek. ledwo zapięła pasy - dzieciak zasnął sam bez lulania
wychodzi na to, że potrzebuje mieć główkę wyżej, a nie leżeć na płaskim. pytanie mam, czy któraś z Was stosuje metodę podniesionego materaca/łóżeczka? o ile podniosłyście? czy to faktycznie pomaga na gazy?

i drugie pytanie, bo zawsze zapomnę:
po czym poznać, że potrzebne są pieluchy kolejnego/wyższego rozmiaru? Ewcia ciągle w 1 śmiga.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 14:17   #2619
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
po karmieniu o 11.45 wyrwałam się do Tesco, a mama miała uśpić najedzoną Ewcię. i przypadkiem odkryła pewną rzecz, która może nam pomóc i Ewci ulżyć.
mała nie chciała leżeć w wózku, na rękach się wiła, na kocyku też się nie podobało. zdesperowana mama włożyła ją w leżaczek. ledwo zapięła pasy - dzieciak zasnął sam bez lulania
wychodzi na to, że potrzebuje mieć główkę wyżej, a nie leżeć na płaskim. pytanie mam, czy któraś z Was stosuje metodę podniesionego materaca/łóżeczka? o ile podniosłyście? czy to faktycznie pomaga na gazy?

po czym poznać, że potrzebne są pieluchy kolejnego/wyższego rozmiaru? Ewcia ciągle w 1 śmiga.
Moja ma tylko troszeczkę wyżej w łóżeczku ale uwielbia spać na mojej poduszce pod dużym skosem tyle że szybko się zsuwa.
A nie obcierają jej? Agata już w 3 śmiga bo jej wygodniej - 2 ją obcierały na udach.

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

my dwójki już w 2 tyg kupiliśmy - bardziej się opłacają a nie ma dużej róznicy jak dla mnie między 2 a1
Stary 2010-07-18, 14:32   #2620
margo80
Zakorzenienie

otarć nie zauważyłam. czasem tylko odciśnięte gumki, ale zdawało mi się, że to normalne...

Ewcia
Przemek
Stary 2010-07-18, 14:53   #2621
Darianna25
Zakorzenienie

Witam
Mam 4 strony do nadrobienia.
Wczoraj byliśmy w Londynie na wycieczce.
12 godzin poza domem.Ola zachowywała się grzecznie.Cały czas w gondoli podróżowała.
Reszte opowiem i wkleje zdjęcia jak was nadrobię.

Ale prośba wielka .Spójżcie na zdjęcie i powiedzcie co to jest?Może jakaś mądra głowa powie mi co to jest.Myślałam o trądziku niemowlęcym ale kiedy to zejdzie?
Ola ma tego mnóstwo na głowie i na buźce.
Na buzi przemywam rumiankiem i w miare sie wysusza ale powstają nowe krostki.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 15:10   #2622
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zmieniłam po 3 tygodniach chyba na dwójki.. bo były przyciasnawe trochę.. i kupa była wszedzie.. kilka razy sie zdarzyło że wyszła zza pampersa
Dwójki nie sa wiele większe.. ale dłuższe chyba

Oo.. panienka moja się obudziła i gada 'gieee, giee, giii'

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 15:23   #2623
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

Dalej wam puchną stopy? U mnie są jak balony, identyko jak w ciąży.
Mnie przestały nim ze szpitala wyszłam.

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
czesc laski,

nie nadrobie. Padam na pysk z upalow, ktore do wczoraj jeszcze tu panowaly i ze spiec jakie wynikaja ze zbyt duzej ilosci osob pod jednym dachem. Matka mnie wkurza totalnie. Nosi mala na rekach chociaz sama mowila aby tego nie robic. Kiedy prosze zeby ja odlozyla to mowi: tak, tak i dalej swoje.

Ciezko bylo bo mielismy 12 osob, na szczescie w ogrodzie, i kazdy chcial brac ja na rece, tarmosic, nosic. Musialam caly czas czuwac bo z upalow i alkoholu juz sie niektorym w du**ch poprzewracalo.

Czyli impreza udana.

Ciekawe jak będą u mnie chrzciny wyglądać, jak my nie pijemy. Ilość gości trzeba będzie ograniczyć do minimum.

Cytat:
Nie zauważyłam, żeby pomagało na cokolwiek.

My mamy trochę wyżej w wózku górną część, no i leżaczek. Łóżeczka nie podnosiłam, bo Daniel na skosie pięć razy szybciej zjeżdża w dół.

U nas też leżaczek działał na początku, dziecię się w nim szybciej uspokajało. Podobnie z początku działała gondola. Potem to mija.

Cytat:
U nas to wyszło tak, że pewnego dnia pampersy 1ki wydały mi się za niskie, spróbowałam 2ek huggies i stwierdziłam, że to je to.

Daniel ma 2 mce i pewnie ponad 5,5kg ale nadal biegamy w 2kach Huggiesa. Próbowaliśmy większe, konkretnie Dada, ale mają szerszy krok - nie wiem po co, nogi się noworodkom nie rozchodzą na boki przecież.

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
mam kolezanke z knurowa ostatnio nawet tam byłam
o to wszystko koło mnie
A skąd Ty jesteś?

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 15:35   #2624
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Mnie przestały nim ze szpitala wyszłam.

Czyli impreza udana.

Ciekawe jak będą u mnie chrzciny wyglądać, jak my nie pijemy. Ilość gości trzeba będzie ograniczyć do minimum.

Nie zauważyłam, żeby pomagało na cokolwiek.

My mamy trochę wyżej w wózku górną część, no i leżaczek. Łóżeczka nie podnosiłam, bo Daniel na skosie pięć razy szybciej zjeżdża w dół.

U nas też leżaczek działał na początku, dziecię się w nim szybciej uspokajało. Podobnie z początku działała gondola. Potem to mija.

U nas to wyszło tak, że pewnego dnia pampersy 1ki wydały mi się za niskie, spróbowałam 2ek huggies i stwierdziłam, że to je to.

Daniel ma 2 mce i pewnie ponad 5,5kg ale nadal biegamy w 2kach Huggiesa. Próbowaliśmy większe, konkretnie Dada, ale mają szerszy krok - nie wiem po co, nogi się noworodkom nie rozchodzą na boki przecież.

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

A skąd Ty jesteś?
W Pampersach nie zauważyłam żeby szersze były - tylko wyższe.
Stary 2010-07-18, 15:57   #2625
parrotka
Raczkowanie

Cytat:

Ja kupilam taką poduszkę klin http://allegro.pl/item1139714504_dos..._60x36_cm.html a to z tego wzgledu, ze mala sporo ulewa i balam sie ze sie zakrztusi. A poza tym ona nie bardzo na plaskim lubi lezec. Czy na gazy pomaga nie zauwazylam.

My przeszlysmy na 2 jakies 3 tygodni temu a teraz juz chyba zaloze 3 bo 2 w pampersie jest do 6 kg i juz mi sie wydaja troche krotkie, jak kupsztal porządny to na plecy sie wylewa
parrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 16:35   #2626
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parrotka Pokaż wiadomość
Ja kupilam taką poduszkę klin http://allegro.pl/item1139714504_dos..._60x36_cm.html a to z tego wzgledu, ze mala sporo ulewa i balam sie ze sie zakrztusi. A poza tym ona nie bardzo na plaskim lubi lezec. Czy na gazy pomaga nie zauwazylam.

My przeszlysmy na 2 jakies 3 tygodni temu a teraz juz chyba zaloze 3 bo 2 w pampersie jest do 6 kg i juz mi sie wydaja troche krotkie, jak kupsztal porządny to na plecy sie wylewa
a na ulewanie pomogła ta poducha?

co do pieluch - nam się może ze 2 razy wylał kupsztal na plecy jak do tej pory. chyba zużyję te 1, które mam i spróbuję 2. jeśli różnica minimalna, to pewnie potem przy 2 zostaniemy.

Ewcia
Przemek
Stary 2010-07-18, 16:50   #2627
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Ot, ciekawostka. Tego nie znam, aż dziwne, bo od lat używam tego: http://www.pollenaewa.com.pl/pl/inde...t:264/mark:261 Jeden z najlepszych nawilżaczy na naszym rynku, za niecałe 6zł w marketach. Skład za tę cenę genialny, niech się chowa Estee Lauder.

Jak tylko będę w markecie to kupię tego nogowca.

Tylko czemu u nas się zawsze zakłada, że dziecię jest/będzie alergiczne? Na całym świecie tego nie ma, tylko u nas.

Notabene pomidora nie ma na liście tych 6 składników, które się zawsze z diety karmiącej wyklucza.

Tą w granulkach, z glukozą? Czy tą parzoną?

Oby.

Dziś spaliśmy
6:00 - 7:00
8:45 - 9:20
10:05 - 10:45

Tak na raty to on nigdy wyspany nie będzie. O 11 zjadł i teraz bryka na macie. Zaraz się zacznie marudek, więc zbieram się na spacer...
A bo u nas jest tendencja do traktowania narodu jak bandy idiotów, której łatwiej coś zakazać niż zaufać

Herbatka z HIPPa, z glukozą, ale jest jej mniej jednak. Poza tym ja robię pół łyżeczki na 100ml, a nie jak jest napisane - czubata łyżeczka na 100ml.

Agata też dzisiaj śpi na raty, ale sporo czasu zajmuje się sama sobą albo tatuś zabawia. Ja zasypiam na stojąco, taka pogoda...

Cytat:
My idziemy połazić, bo ja cała mokra jestem w tym domu... :/

Moje dziecko tymczasem gada do zabawek na macie. Ale jak on śmiesznie gada... najwięcej to huka jak sowa. Uuuuu uhuuuu uhuuu I tak seriami.

Agata wydaje odgłos, jakby się wystraszyła czegoś Nie boi się, widzę po niej, ale odgłos jest.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dziś małż odwalił numer.. nakarmił małego wodą dał mu 40ml i jak przyszło do karmienia to było rzyganie bo brzuch za pełny.

Burza była boska - dziś na dworku jest rewelacja

Ja mam herbatkę z kopru włoskiego w granulkach z Hippa ale narazie nie daję.. jak skończy tydzień to może zacznę mu podawać.
Jak dobrze rozumiem to ma na celu złagodzenie brzuchowych problemów i wzbudzenie pierdzonka tak?

Chyba jednak zrezygnuję z karmienia własnym mlekiem
Nie mam siły.. serio nic takiego szkodliwego nie jem bo nie jem prawie nic.. a dziś w nocy znowu były przeboje.. nieco krótsze niż ostatnio ale mąż spał jak zabity a ja wychodziłam z siebie by mały się tak nie darł.
Po modyfikowanym śpi i jest grzeczny jak aniołek.

Nie wiem co robić... nie chcę męczyć malucha, stresować jego i siebie.. cholerne poczucie winy, że cierpi przeze mnie a ja nie umiem temu zaradzić. Dwie godziny smoczkowania, pojenia, noszenia, masowania itd. .. a od tego "szszsz.. szszsz.. szsz.." aż jakiejś hiperwentylacji doznawałam.
Nie przejmuj się, rzyganko nawet po 40ml może być

A my na spacerze w dzień trafiliśmy na ulewę, i dalej chodziliśmy Faaaajnie

Na koper naprawdę uważaj, bo owszem, najczęściej pomaga na gazy, ale zdarza się, że je wzmacnia - u nas tak było, koszmar. Gazy i ból brzuszka.

Wiem, o czym piszesz...

Cytat:
czesc laski,

Na szczęście to jeszcze tylko 3 dni

Cytat:

Na gazy nie wiem, natomiast ostatnio rozmawiałam z pediatrą, i jak karmi się butlą, to zaleciła mi karmienie w półsiedzącej pozycji - dziecię mniej powietrza łyka ogólnie, i mniej ulewa.

Jak nam pielucha zjeżdżała z tyłka, zmieniliśmy Po miesiącu albo i więcej...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 17:10   #2628
margo80
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20756056]Na gazy nie wiem, natomiast ostatnio rozmawiałam z pediatrą, i jak karmi się butlą, to zaleciła mi karmienie w półsiedzącej pozycji - dziecię mniej powietrza łyka ogólnie, i mniej ulewa.

Jak nam pielucha zjeżdżała z tyłka, zmieniliśmy Po miesiącu albo i więcej...[/QUOTE]
jak mniej powietrza łyka, to i gazów mniej będzie chyba

u nas nie zjeżdża, znaczy możemy jeszcze w 1 śmigać

Ewcia
Przemek
Stary 2010-07-18, 17:56   #2629
parrotka
Raczkowanie

Cytat:
a na ulewanie pomogła ta poducha?
Nie wiem czy to zasluga tej poduszki (wątpię) czy ten jej uklad pokarmowy juz troszke dojrzal ale ulewa troche mniej a bynajmniej mniejsze ilosci bo kiedys potrafila chlusnac polową tego co zjadla.
parrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 19:09   #2630
kasiaaX
Rozeznanie

witam

chciałam sie pochwalic małym sukcesem- mała zasypia sama w łóżeczku ale ze smoczkiem i zajmuje jej to ponad godzine... myslicie że ten czas is skróci?

margo - ale ty masz zróznicowany jadłospis super musze tez spróbowac wprowadzać niektóre z twoich potraw...co do pieluch tez nadal uzywam 1 (moja mała ma 3 tygodnie) i mam taki sam kiln pod główke w łózeczku jak parrotka uwazam że jest wygodny dla małej.

wogóle u mnie nie padało... duchota strszna, mała ma problemy brzuszkowe nocami, a w dzień spi jak zabita...juz dwie noce zarwane... a było tak ładnie...juz zaczęła sobie pobudki nocne normować...
Stary 2010-07-18, 19:35   #2631
margo80
Zakorzenienie

to chyba też kupię ten większy klin.

co do mojego jadłospisu - zapomniałam jeszcze o obiedzie pt. makaron z warzywami (starta marchewka, pietruszka duszone na masełku i zmieszane z makaronem).
i tak mi się wydaje, że ciągle jem to samo, ale chyba apetyt wraca, bo zaczynam mieć zachcianki.

muszę powoli wprowadzać nowe rzeczy - np. pomidory, mam zalecenie pić sok pomidorowy, bo mam za niskie wyniki potasu.
mam wielką ochotę na fasolke szparagową, ale nie wiem czy ona też nie wzdyma jak inne strączkowe...

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

aaaa i jeszcze ryż z jabłkiem jem

Ewcia
Przemek
Stary 2010-07-18, 19:37   #2632
kardashi
Zakorzenienie

Oo zjadłabym ryżu z jabłkiem

A ja odstawiam te tabletki anty bo mam dość tego krwawienia.. wogole przytylam i syfy mam i

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 20:27   #2633
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

czesc dziewczyny.Znacie może sposób na potówki?Córcie wysypało na policzkach chyba od przytulania do cyca

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 20:31   #2634
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez parrotka Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to zasluga tej poduszki (wątpię) czy ten jej uklad pokarmowy juz troszke dojrzal ale ulewa troche mniej a bynajmniej mniejsze ilosci bo kiedys potrafila chlusnac polową tego co zjadla.
Wg mojej pediatry owszem, podwyższona pozycja do karmienia zapobiega ulewaniu

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny.Znacie może sposób na potówki?Córcie wysypało na policzkach chyba od przytulania do cyca
Przemywanie przegotowaną wodą lub kąpiel w krochmalu

Dziewczę śpi, marudna dzisiaj byłą, nie bardzo umiała usnąć, ale że zmęczona - to po kąpieli i jedzeniu padła
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 20:35   #2635
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

kropka, jutro jadę do kuzynki, być może pożyczy mi jakiś ciuch na chrzciny Tymka, wtedy zakupy bedę miała z głowy. Dam znać jutro. Ale umówić i tak się musimy, najlepiej w czwórke.

Cytat:
i jeszcze do Kropki, Szaji i Lei:
Wy się tak ciągle umawiacie, a chyba zapomniałyście, że mój ogród też na Was czeka. cienia pod orzechem starczy dla nas wszystkich
kochana, jak już jakieś spotkanie ugadamy, to o Tobie nie zapomnimy.

Cytat:
4 baby się pewnie nie zgrają, ale Ty jak do mamy uciekasz, to mogłabyś się wybrać.
zgrają się, zgrają.
Musimy umówić się w Gliwicach, co by kropka z Danielkiem nie musiała się daleko targać, umówimy się w terminie pasującym szaji , bo jest niekierująca, a ja i Ty sie dostosujemy. Mi zawsze pasuje , ja wszędzie dojadę.

Cytat:
Ja już się wyleczyłam z kołyskowych. Chcę kupić elastyczną wiązaną, a potem tą sztywną wiązaną. Tak mi spece od chust doradzili i tego będę się trzymać.
wciąż nie nosisz Danielka?
nam całkiem dobrze noszenie w chuście Lulu wychodzi, a im Tymek większy tym łatwiej.

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

a my dziś kończymy 8 tygodni

Cytat:
Wszyscy się chwalą zdjątkami to i my się w końcu pochwalimy zdjęciem z przed tygodnia bo wreszcie zrzuciłam na kompa. Ulubiona poza - mój mąż mówi że na supermena.
boska.

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
kurcze, tez zastanawiam sie nad zakupem czy to chusty czy nosidelka...tylko zielona jestem wtym temacie, tz raczej odradza, bo podobno przy moich 160cm wzrostu i ogolnej posturze ciezko mi bedzie go dzwigac...dorzdzcie cos
ja mam 156cm wzrostu, i raczej duża nie jestem, mam chustę kołyskową Bebelulu, model Lulu i chwalę sobie,choc na początku było trudno, jak Tymek miał tydzień-dwa, to nie umiałam go prawidłowo ułożyć, teraz jest oki.
szaja też taka ma, a też nie należy do wysokich.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20740819]Ja się mogę zgrać ale tylko wtedy, gdy mój małż będzie miał wolne, coby nas zawieźć... Nie mam prawka
[/QUOTE]
jak pisałam wyżej, jeśli o mnie chodzi, z terminem dostosuję się do Ciebie. Ale zgadajmy się wreszcie.

Cytat:
Ja też jeszcze w tym miesiącu nie dostałam kasy z ZUS-u
ja też czekam na kase z Zus-u, jeszcze nawet całego L4 mi nie wypłacili.

Cytat:
a fotki będą?

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Ale prośba wielka .Spójżcie na zdjęcie i powiedzcie co to jest?Może jakaś mądra głowa powie mi co to jest.Myślałam o trądziku niemowlęcym ale kiedy to zejdzie?
Ola ma tego mnóstwo na głowie i na buźce.
Na buzi przemywam rumiankiem i w miare sie wysusza ale powstają nowe krostki.
Tymek duzo miał czegos takiego na policzkach, położną powiedziała, że to prosówki, kazała przegotowana woda myć, Zniknęło sporo, pojawiły się nowe, już nie tak gęsto usiane, ale i na policzkach i na karczku i na główce. Kilka razy dziennie przemywam przegotowana wda, i tyle.

Wczoraj byliśmy na roczku u chrześniaka TŻ-ta, dzisiaj na grillu u moich rodziców.

Poza tym mam nową grzywkę, i pasemka. Potem fotki zapodam.

EDIT: znów nie zacytowało mi wszystkich postów. Więc ogólnie- wszystkie dzieciaczki superanckie.

iza, witaj wreszcie wśród rozpakowanych.

Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Czas edycji: 2010-07-18 o 20:37
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 20:49   #2636
Konto usunięte

Galeria uśmiechu.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 20:52   #2637
Konto usunięte

i jeszcze:
1. ja z Tymkiem.
2. tak smakują gofry z jagodami.
3. mały artysta.
Stary 2010-07-18, 21:05   #2638
margo80
Zakorzenienie

Lea - świetnie wyglądasz!! no i chłopaki jak zawsze extra

Ewcia
Przemek
Stary 2010-07-18, 21:05   #2639
Konto usunięte

Lea, ależ ci ten Tymuś szybko zaczął się uśmiechać! Chociaż... kurde, półtora miesiąca Czas zapiernicza jak szalony! Powiedz proszę Maksiowi, niech ciotce smaka nie robi takiego

CO do spotkania - albo muszę domagać się terminu takiego, by małż nie pracował (odwiezie mnie), albo muszę molestować Kropkę i jej męża o odebranie z dworca Kropko, tylko nie pomyślałyśmy, jak zabierzemy się z całym wózkiem
W lipcu małż ma wolne w dni: 24, 25, 28, 31. 22 też wolne, ale odpada, idzie do lekarza.
Stary 2010-07-18, 21:10   #2640
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20761342]Lea, ależ ci ten Tymuś szybko zaczął się uśmiechać! Chociaż... kurde, półtora miesiąca Czas zapiernicza jak szalony! Powiedz proszę Maksiowi, niech ciotce smaka nie robi takiego

CO do spotkania - albo muszę domagać się terminu takiego, by małż nie pracował (odwiezie mnie), albo muszę molestować Kropkę i jej męża o odebranie z dworca Kropko, tylko nie pomyślałyśmy, jak zabierzemy się z całym wózkiem
W lipcu małż ma wolne w dni: 24, 25, 28, 31. 22 też wolne, ale odpada, idzie do lekarza.[/QUOTE]

szaja, jeśli miałybyśmy się spotkać u kropki to ja mogę Cię odebrać z dworca - no problem. Tyle, że wtedy musiałbyś Agatke na kolanach trzymać, bo fotelik będzie zajęty. A wózek zmieści się, ja mam kombika, a mojego wózka bym nie brała, bo by mi na domowym spotkaniu był niepotrzebny.

A gdyby jednak spotkanie miało być w dniu, gdy Twój mąż ma wolne, to i 24 nie pasuje- mamy chrzciny. 25 też nie- niedziele mam zarezerwowane dla rodziny.
Więc pozostaje 28 lub 31.
margo, kropka, co Wy na to?

Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Czas edycji: 2010-07-18 o 21:12
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości