Sabat zazdrośnic, czyli jak zamienić oko jaszczurki w brylant. Część XX - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-18, 13:13   #3511
_Remedios
Zadomowienie

Dot.: Sabat zazdrośnic, czyli jak zamienić oko jaszczurki w brylant. Część XX

nie chcę się tak czuć, co za różnica skoro będzie tak samo z nim czy bez niego... dlatego czuję, że właśnie wszystko się rozstrzyga, jeśli nadal będzie namiętnie milczał, potraktuję to jako koniec związku, nie będę się prosić...
Stary 2010-07-18, 13:16   #3512
_Remedios
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
pół kropki
słuchaj, mój kiedyś twierdził że 'dla przekory' nic dla mnie nie szykuje jak mu marudzę. Hmm ale teraz się to zmieniło, może trzeba w Twoim wzbudzić zazdrość ? Daj koledze kasę i niech na wspólne spotkanie da Ci za to kwiatka
może, ale mnie się już nie chce bawić w takie gierki. źle się dzieje między nami nie od dziś, dlatego odnoszę wrażenie, że po prostu już nie może być dobrze.... ale zobaczymy, będzie co ma być

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Ale brzydkiego słownictwa używasz

Ok Zamawiam sobie u Ciebie jakieś frappe
a Ty jeszcze cytujesz :P

proszę
Stary 2010-07-18, 13:25   #3513
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Nie wiem co Ci poradzić Rem... Nie będę mówić kategorycznie, żebyś próbowała, ani tak samo, że koniec będzie dobry. Jeśli czujesz, że już nie pasujecie do siebie, to chyba wiesz najlepiej...

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 13:26   #3514
skimos
Zakorzenienie

bry
ściskam smutne

my wczoraj byliśmy na piwie z koleżanką i później doszedł kolega, wróciliśmy do domu przed 5
smutno mi trochę momentami było bo czułam się jak piąte koło u wozu... ale nvm.

Trochę głowa boli

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 13:29   #3515
_Remedios
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem co Ci poradzić Rem... Nie będę mówić kategorycznie, żebyś próbowała, ani tak samo, że koniec będzie dobry. Jeśli czujesz, że już nie pasujecie do siebie, to chyba wiesz najlepiej...
No wszystko się okaże. Ja nic nie będę robić, zobaczymy czy księciunio coś zrobi, czy nie
spędzam dziś wieczór z koleżanką i na pewno nie będę beczeć w domu
Stary 2010-07-18, 13:39   #3516
butterfly20
Zakorzenienie

Widzę,że pod względem zaręczynowym wakacje to dla Zazdrośnic najgorszy okres (i widzę to po postach). I w sumie to zrozumiałe- w wakacje tyle ślubów,wesel + wyjazdy,które powinny sprzyjać mężczyznom w wybraniu odpowiedniej oprawy do zadania TEGO pytania...Kobiety czekają,a oni niepojętni nic nie robią...

Ech...
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 13:40   #3517
polka764
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
carmi, a Ty się już urlupujesz? kiedy lecicie?

Rain, szczerze mówiąc, jeśli to, że się ROZMAWIA ze swoim facetem o przyszłości i o naszych oczekiwaniach (rozmawia, a nie molestuje go tematem, a Ty tylko mu powiedziałaś, co i jak czułaś), to każda z nas jest skrajną wymuszaczką (może poza Polką, bo ona chyba nic ze swoim nie gadała na temat
gadała....:P

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Widzę,że pod względem zaręczynowym wakacje to dla Zazdrośnic najgorszy okres (i widzę to po postach). I w sumie to zrozumiałe- w wakacje tyle ślubów,wesel + wyjazdy,które powinny sprzyjać mężczyznom w wybraniu odpowiedniej oprawy do zadania TEGO pytania...Kobiety czekają,a oni niepojętni nic nie robią...
taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaak

26.12.2010

polka764 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 13:43   #3518
justyna_dt
Zakorzenienie

Rem, oj fajnie by było, żeby było ale jakoś dziwnie się czuję, po prostu ten wczorajszy wieczór nie sprostał moim oczekiwaniom, może za dużo wymagam, widocznie zapomniałam, że nie jest taki, jaki mi się ubzdurał.
Az tym Twoim chopem... szczerze to Cię rozumiem, nie umiem Ci nic sensownego powiedzieć, ale wierz mi, rozumiem Cię tak całym serduchem i wiem, jak się teraz czujesz takie w sumie nie wiadomo co...
medeline, no kicha trochę, przyznam szczerze :/ nieładnie postąpił. Szkoda, że nie pojechałaś z rodzicami, ale nie ma co rozpaczać - może jakaś fajna książka na Ciebie czeka?

G. pisze, co dziś robimy, J. dzwoni, ja nie odpisuję, nie odbieram, normalnie czuję się przytłoczona. Może po prostu pojadę do psiapsióły, strasznie się za sobą stęskniłyśmy...

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 13:45   #3519
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
...no tak - to teraz wyszłam na wymuszaczkę z prawdziwego zdarzenia
Eeeech, idę spać, zdołowałam się.
Dobranoc
nie Ty jedna ja swojego czasu też usłyszałam na tym wątku wprost i to w dość dosadny sposób że zmusiłam swojego faceta do tego żeby mi kupił/dał pierścionek

Cytat:
Rain a ja wcale nie myślę,że wymuszasz. I nie wiem czy nazwałabym w ogóle wymuszaniem zwykłe rozmowy na temat zaręczyn. Na pewnym etapie takie rozmowy się odbywają-i bardzo dobrze. Partnerzy powinni rozmawiać na przeróżne tematy,tym bardziej tak istotne
Reasumując-pogadaj z nim dłużej i zastanówcie się wspólnie co dalej zrobić
dobrze prawisz
czasem tak bywa że na pewnym etapie związku podejmuje się wspólnie decyzję dotyczące dalszego życia razem a co za tym idzie zaręczyn/ślubu nie u wszystkich jest to czysty spontan i totalne zaskoczenie da dziewczyny choć rozmowy na ten temat nie wykluczają niespodzianki wszystko to zależy od charakteru związku i osób go tworzących

która ma dość upału?? chętnie się zamienię bo ja mam już dość deszczu i zimna dziś jest wyjątkowo paskudnie
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 14:04   #3520
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
bry
ściskam smutne

my wczoraj byliśmy na piwie z koleżanką i później doszedł kolega, wróciliśmy do domu przed 5
smutno mi trochę momentami było bo czułam się jak piąte koło u wozu... ale nvm.

Trochę głowa boli
i dobrze Ci tak, pijanico

Rem, no nie wiem, jeżeli czujesz że to nie to to daj sobie jeszcze na wstrzymanie, niech TŻ coś wymyśli a jak nie wymyśli to wtedy Ci wolno to zakończyć.

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 14:38   #3521
skimos
Zakorzenienie

a byliśmy w sensie z TŻtem i koleżanką ;p
zaraz na pizzę jeszcze z nimi jedziemy, chociaż w ogóle nie mam ochoty, ale rzadko są we Wro a właściwie wczoraj pierwszy raz się spotkaliśmy.

I głupie myśli mi do głowy przychodzą.

Ehh

Do później

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 14:39   #3522
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

jakie glupie skimosku?
Stary 2010-07-18, 14:40   #3523
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz na pizzę jeszcze z nimi jedziemy, chociaż w ogóle nie mam ochoty, ale rzadko są we Wro a właściwie wczoraj pierwszy raz się spotkaliśmy.

Ehh

Do później
Yyy... jakie myśli? Ale w sensie z Twoim TŻ i koleżanką? I wtedy się czułaś jak piąte koło u wozu? ;>

Stary 2010-07-18, 14:52   #3524
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Remedios Pokaż wiadomość
rozmawiałam kilka razy, dziś się już wkurzyłam i jak dzwonił to mu coś na ten temat powiedziałam, to się rozłączył i cisza przy każdej rozmowie na ten temat był przekonany, że ja jestem TĄ, że mam zostać, że on nie da mi odejść "zobaczysz, wszystko będzie już tak, że już nigdy nie przyjdzie Ci do głowy mnie zostawić" i zmian praktycznie żadnych, mało czułości, której czasami bardzo potrzebuję, mało rozmów, zero zrozumienia pewnych spraw, nawet próby zrozumienia. i przykro mi się zrobiło jak po obronie do dziewczyn przyszli faceci, każda dostała choćby kwiatka inne bukiety, a mój choć kilka dni przed wspomniałam żeby coś dla mnie przygotował jakąś niespodziankę bo mi się należy po taki stresie - nie przygotował nic

Madziu ja myślę, że dużo by się zmieniło gdyby on zachowywał się inaczej, dawał mi to czego ja potrzebuje, tym bardziej, że mu o tym mówię i on wie czego ja chcę. Po prostu taki jest i nie chce mi tego dać. Wydaje mi się, ze on po prostu taki jest, a wcześniej było inaczej bo jeszcze chciało mu się starać.
hmm..a jak sie widzicie to jak Wasze spotkanie wygląda? Nie trzyma Cie za reke,nie przytula? A na powitanie i pożegnanie chociaż coś jest?

Cytat:
Mówię niezobowiązująco, bo to tylko taka rozmowa była, że pójdziemy w niedzielę w ciągu dnia do kościoła i dotrzemy na te lody. Ale myślę, że powinien jednak napisać sam od siebie, że ma inne plany ciut wcześniej, bądź jakiekolwiek plany, zwłaszcza, że wczoraj umawiał się ze mną na rower. Więc dla mnie logiczne było - idziemy do kościoła wczesniej, lody, obiad, chwila przerwy i dopiero potem rower Nie wiem, przewrażliwiona chyba jestem, ale nie lubię takich numerów na ostatnią chwilę. Zwłaszcza, że u mnie w domu często się ustawia dzień rano lub dzień wcześniej, a nie tak na hop siup...
Niefajnie Twój zrobił bo wiedział,że ustaliliście to wcześniej a mimo to zgodził sie robić za brata..a Wy sie teraz cześciej widujecie czy mi sie tak tylko wydaje?

Cytat:

Ech...
właśnie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość

G. pisze, co dziś robimy, J. dzwoni, ja nie odpisuję, nie odbieram, normalnie czuję się przytłoczona. Może po prostu pojadę do psiapsióły, strasznie się za sobą stęskniłyśmy...
ja sie dziwie Tobie,że nie chcesz sie z G. zobaczyć po Waszych przejściach

Cytat:

Ehh

Do później
jakie myśli ? Co sie dzieje?
Stary 2010-07-18, 15:02   #3525
_Remedios
Zadomowienie

Madziu to zależy gdzie się spotykamy, jeżeli w domu to generalnie jest ok, ale bywają zgrzyty. Na mieście jest trochę gorzej, nie chodzi mi o mizdrzenie się przy wszystkich, bo sama tego nie lubię, ale czuję się wtedy jakbym była dla niego koleżanką.

Byłam kiedyś w związku, nie powiem, że idealnym bo też się rozpadł, ale wtedy czułam się po prostu tak jak zawsze chciałam się czuć przy facecie. Być może nie powinnam tego porównywać, ale ja chciałabym czuć się tak jak wtedy i czerpać z tego radość. Boję się, że już nigdy tak nie będzie.

A sama nie wiem co piszę
Stary 2010-07-18, 15:18   #3526
butterfly20
Zakorzenienie

Kurcze od czwartku boli mnie podbrzusze i często chodzę do wc,a w piątek chyba miałam lekką temperaturę.Może to być przeziębienie pęcherza?
Piłam dużo soku z czarnej porzeczki itp. ale u mnie w Banku jest straszna klimatyzacja (nie narzekam,bo warunki są cudowne w takie upały,ale jak się potem wychodzi z pracy to jest straszna różnica temperatur).
Nie wiem co mam robić?
Nie chcę iść jutro rano do lekarza,a u mnie przychodnia jest czynna do 18,więc po pracy też nie zdążę.Z drugiej strony jeśli mi dadzą L4 i każą trochę posiedzieć w domu to też niezyt fajnie,bo ja pracuję dopiero 2 miesiące i nie chcę,żeby było,że już na L4
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 16:11   #3527
najfajniejsza
Zakorzenienie

Rem, ściskam... mam nadzieję, że jakkolwiek się sprawa nie rozwinie, będzie dobrze

Med, rozumiem Cię, też bym się na swojego wkurzyła o takie wystawienie.
i masz rację - d.u.p.a. to wulgaryzm

nie chce mi się pisać tej magisterki najchętniej pośpiewałabym coś sobie
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 16:23   #3528
justyna_dt
Zakorzenienie

Baterflajku, kup sobie Urinal, może Ci pomoże i pij coś z żurawiny, pomaga w problemach z drogami moczowymi (osłabia działanie tabletek anty!).

Kurczę. Jakiś czas temu z tepsy dostaliśmy dekoder z kilkunastoma programami za friko - nie płacimy nic, wliczone to w neta jest. No i kupa problemów. Najpierw wiercenie i okablowanie, żeby móc podpiąć u mnie w sypialni, potem pożyczanie TV od J., teraz konfiguracja... był wczoraj nasz informatyk, chrzcił popołudniu córę, więc nie mial za bardzo czasu. Okazało się, że trzeba najpierw podpiąć przez liveboxa, a potem dopiero przez router, jak mam teraz. Próbowałam sobie przepiąć, żeby dekoder ściągnął sobie oprogramowanie... No i nie umiem skonfigurować kiedyś uwielbiałam zgłębiać takie rzeczy i wszystko sobie sama robiłam, teraz mi się nie chce... No i muszę czekać co najmniej do jutra nie lubię, jak się tak wszystko rozwleka.

Stary 2010-07-18, 16:25   #3529
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Remedios Pokaż wiadomość
Madziu to zależy gdzie się spotykamy, jeżeli w domu to generalnie jest ok, ale bywają zgrzyty. Na mieście jest trochę gorzej, nie chodzi mi o mizdrzenie się przy wszystkich, bo sama tego nie lubię, ale czuję się wtedy jakbym była dla niego koleżanką.

Byłam kiedyś w związku, nie powiem, że idealnym bo też się rozpadł, ale wtedy czułam się po prostu tak jak zawsze chciałam się czuć przy facecie. Być może nie powinnam tego porównywać, ale ja chciałabym czuć się tak jak wtedy i czerpać z tego radość. Boję się, że już nigdy tak nie będzie.

A sama nie wiem co piszę
rozumiem Cie.. i to bardzo dobrze a jak sie zachowuje Twój Tż jak jesteście gdzieś na mieście? Nie trzyma Cie za reke?

Cytat:
Kurcze od czwartku boli mnie podbrzusze i często chodzę do wc,a w piątek chyba miałam lekką temperaturę.Może to być przeziębienie pęcherza?
Piłam dużo soku z czarnej porzeczki itp. ale u mnie w Banku jest straszna klimatyzacja (nie narzekam,bo warunki są cudowne w takie upały,ale jak się potem wychodzi z pracy to jest straszna różnica temperatur).
Nie wiem co mam robić?
Nie chcę iść jutro rano do lekarza,a u mnie przychodnia jest czynna do 18,więc po pracy też nie zdążę.Z drugiej strony jeśli mi dadzą L4 i każą trochę posiedzieć w domu to też niezyt fajnie,bo ja pracuję dopiero 2 miesiące i nie chcę,żeby było,że już na L4
możesz mieć przeziebiony przyłoż sobie na podbrzusze ciepły termofor a wieczorem możesz sie pomoczyć w rumianku

Cytat:

nie chce mi się pisać tej magisterki najchętniej pośpiewałabym coś sobie
śpiewaj
Stary 2010-07-18, 16:39   #3530
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
śpiewaj
śpiewam w domku
a potem pogram na flecie już daaaaaawno nie grałam.
wieczorem magisterka na amen!

ja na problemy z pęcherzem nie pomogę, bo się sama leczę
Stary 2010-07-18, 16:43   #3531
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
śpiewam w domku
a potem pogram na flecie już daaaaaawno nie grałam.
wieczorem magisterka na amen!

ja na problemy z pęcherzem nie pomogę, bo się sama leczę
Stary 2010-07-18, 16:50   #3532
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
Stary 2010-07-18, 16:56   #3533
justyna_dt
Zakorzenienie

Madzia, zboczuchuuuuuuuuu! No kto by pomyślał

Stary 2010-07-18, 16:59   #3534
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

madzia tylko ty takie skojarzenie moglas miec
Stary 2010-07-18, 17:11   #3535
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Madzia, zboczuchuuuuuuuuu! No kto by pomyślał
Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
madzia tylko ty takie skojarzenie moglas miec

Ale o co Wam chodzi ?
Stary 2010-07-18, 17:14   #3536
justyna_dt
Zakorzenienie

Nic zupełnie, tak sobie ćwiczymy

Stary 2010-07-18, 17:16   #3537
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Baterflajku, kup sobie Urinal, może Ci pomoże i pij coś z żurawiny, pomaga w problemach z drogami moczowymi (osłabia działanie tabletek anty!).
Jesteś pewna tego? Herbatki żurawinowe też osłabiają??? Cholera...

Z ciekawostek: poszliśmy wczoraj obadać knajpy na Ząbkowskiej. Trafilmismy do całkiem fajnego miejsca z mocno zaskakującym ogródkiem. Na podwórku przed knajpą stoi figura Matki Boskiej, są kwiaty i znicze a wokół stoją stoliki i ludzie piwo piją. Dziwnie to wygląda.

Poza tym nie wiem czemu ale któraś karta zaczęła mi piszczeć jak przechodzę przez bramki w sklepie. I dziś w każdym sklepie musiałam pokazywać ochronie zawartość torebki. Bezsensu.

No i rano biorąc prysznic dopadły mnie znowu myśli, że mój związek jest bez sensu skoro chłop nie chciał mnie na żonę. Skoro do niczego nie zmierzamy, skoro nie spełniam jego kryteriów to może nasz związek jest skazany na niepowodzenie? Może to tylko kwestia czasu aż znajdzie taką co mu będzie pasować a mnie wystawi walizki? ech nie są to przyjemne myśli...

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 17:24   #3538
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość

Z ciekawostek: poszliśmy wczoraj obadać knajpy na Ząbkowskiej. Trafilmismy do całkiem fajnego miejsca z mocno zaskakującym ogródkiem. Na podwórku przed knajpą stoi figura Matki Boskiej, są kwiaty i znicze a wokół stoją stoliki i ludzie piwo piją. Dziwnie to wygląda.

Poza tym nie wiem czemu ale któraś karta zaczęła mi piszczeć jak przechodzę przez bramki w sklepie. I dziś w każdym sklepie musiałam pokazywać ochronie zawartość torebki. Bezsensu.

No i rano biorąc prysznic dopadły mnie znowu myśli, że mój związek jest bez sensu skoro chłop nie chciał mnie na żonę. Skoro do niczego nie zmierzamy, skoro nie spełniam jego kryteriów to może nasz związek jest skazany na niepowodzenie? Może to tylko kwestia czasu aż znajdzie taką co mu będzie pasować a mnie wystawi walizki? ech nie są to przyjemne myśli...
Łe, nie cierpię piszczących bramek, zawsze mi głupio
Co do żurawiny - nie jestem pewna. To wyczytałam w ulotce do Yasminelle jak jeszcze brałam i słyszałam, że podobnie jest przy innych tabletkach. W necie są różne opinie, więc nie powiem Ci na 100%, ale poczytaj może w ulotce do swoich tabletek

Co do Twojego chłopa - temat nie ruszył od czasu jak dostałaś od niego Twój piękny pierścionek? Nie jestem na bieżąco, ale pamiętam, że troszkę w potrzasku byłaś... Taka stagnacja jest najgorsza :/ nie zazdroszczę...

Edytowane przez justyna_dt
Czas edycji: 2010-07-18 o 17:26
Stary 2010-07-18, 17:36   #3539
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość

dziwna knajpa

mam te same myśli. szczerze się właśnie poryczałam, czytam moje pierwsze posty w "zazdroszczę zaręczonym..." - kiedy to było? a ja czekam nie wiadomo na co i po co.
przepraszam ,że nie pocieszam, ale po prostu sobie uświadomiłam, że ja naprawdę naiwna jestem, czekając.
w każdym razie Twój Cię nie zostawi, bo Cię kocha. a kocha Cię na pewno, bo jest z Tobą szczery - nie chce ślubu i już. Mój mnie nie kocha chyba, skoro wcisnął mi kit, że się oświadczy, a każdym czynem pokazuje, że tego nie chce.
(w ogóle to czym Ty się różnisz od żony, bo nie rozumiem, dlaczego nie spełniasz wytycznych co do bycia żoną).

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...2&postcount=73

przeczytajcie PS

(czemu nie ma emotki samobójcy? by się przydała...)
Stary 2010-07-18, 17:41   #3540
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Łe, nie cierpię piszczących bramek, zawsze mi głupio
Co do żurawiny - nie jestem pewna. To wyczytałam w ulotce do Yasminelle jak jeszcze brałam i słyszałam, że podobnie jest przy innych tabletkach. W necie są różne opinie, więc nie powiem Ci na 100%, ale poczytaj może w ulotce do swoich tabletek

Co do Twojego chłopa - temat nie ruszył od czasu jak dostałaś od niego Twój piękny pierścionek? Nie jestem na bieżąco, ale pamiętam, że troszkę w potrzasku byłaś... Taka stagnacja jest najgorsza :/ nie zazdroszczę...
W ulotce od moich nic na ten temat nie ma. Czytałam dokładnie zanim zaczęłam łykać.
A co do chłopa to po tym jak dostałam pierścionek to o jakimś czasie nie wytrzymałam i były rozmowy na temat. Dowiedziałam się, że mi się nie oświadczy bo nie jestem taka jak on by chciał. Poza tym raz mówił, że ślub nie jest mu do niczego potrzebny, innym razem, że on by chciał ślub ale pomyśli o mnie jeśli się zmienię. Zasadniczo czarną polewkę mi podał. Poniżyłam się tylko proponując mu małżeństwo i tyle z tego wyszło.

Cytat:
dziwna knajpa

mam te same myśli. szczerze się właśnie poryczałam, czytam moje pierwsze posty w "zazdroszczę zaręczonym..." - kiedy to było? a ja czekam nie wiadomo na co i po co.
przepraszam ,że nie pocieszam, ale po prostu sobie uświadomiłam, że ja naprawdę naiwna jestem, czekając.
w każdym razie Twój Cię nie zostawi, bo Cię kocha. a kocha Cię na pewno, bo jest z Tobą szczery - nie chce ślubu i już. Mój mnie nie kocha chyba, skoro wcisnął mi kit, że się oświadczy, a każdym czynem pokazuje, że tego nie chce.
(w ogóle to czym Ty się różnisz od żony, bo nie rozumiem, dlaczego nie spełniasz wytycznych co do bycia żoną).
Tak mnie kocha, że mówi wprost iż nie spełniam jego wymagań by być żoną. Nie wiem, może ja mam spaczone pojęcie o świecie ale zawsze żyłam w przekonaniu, że jak się bardzo kocha to chce się spędzić życie z tą osobą. Widać, nie kocha mnie tak bardzo i bezwarunkowo jak bym chciała. Mam poczucie, że nie jestem pierwszą którą kocha, z którą jest dłużej ale i nie ostatnią.
Za tydzień 4 rocznica i chyba stąd ten dół mnie dopadł. Czuję się upokorzona tym wszystkim.

Buła jest z nami od 25.11.2014

Edytowane przez aleksandrettaa
Czas edycji: 2010-07-18 o 17:45
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości