Rocznik '95 cz.VIII czyli Wakacje zaczynamy, za chłopców się zabieramy. - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-18, 13:49   #4561
blizniaczka1
Zakorzenienie

Dot.: Rocznik '95 cz.VIII czyli Wakacje zaczynamy, za chłopców się zabieramy.

To Old ma już internet ?

blizniaczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 13:50   #4562
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Joł. Byłam na zakupach i sobie kupiłam 2 koszulki po domu, szalik (już chyba setny ), koszulę i stanik. Nie karzcie mi robić zdjęć, bo jestem nie do życia . W nocy była taka burza, że jak trzasnęło, tak się obudziłam. A teraz chyba ciśnienie spada, bo mi łeb rozwala
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 13:50   #4563
Chocolate Imagination
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheNaturat Pokaż wiadomość
Jezu, ale była u mnie burza Powyrywało asfalt z z drogi, a na ulicach jest tyle wody że samochody się po maskę w niej zakopują... Jeszcze musze sprawdzić piwnicę.

No to kto założy?

o matko ;o
Cytat:
Napisane przez blizniaczka1 Pokaż wiadomość
Fanka, ale tak symbolicznie

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Skoro należe nie zakłada nowej części, to może któraś z dziewczyn, która jest tu już długo ? Może Choco ?
ja jestem długo, ale raczej mało się udzielam i myślę, że inne dziewczyny bardziej na to zasługują
Chocolate Imagination jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 13:56   #4564
MaliMariposa
Zakorzenienie

GG do MaliMariposa

Cytat:
Napisane przez fanka100 Pokaż wiadomość
Mali- ale dlaczego jak to ? z ogniskami tez ? lodami ?
No tak. Ze wszystkim. A jest tak dlatego, ponieważ mam go dość. Po pierwsze się zmienił, a po drugie jest bardzo dziecinny. Stwierdziłam, iż nie nadaje się na mojego chłopaka, ponieważ jes zbyt przywiązany do swoich kolegów. A jak my mamy się spotykać i randkować pod ich eskortą to dziękuję bardzo. Szukam kogoś więcej niż tylkol chłopca z ładną buźką mówiącą to co chcę usłyszeć (już pomijam, że przez GG). Obiecałam mu kino, czeka mnie jeszcze jedno ognisko, dam mu wreszcie ten prezent i koniec. Będę się starała ograniczyć wszelkie kontakty. Niech nie ma do mnie pretensji.
MaliMariposa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 13:59   #4565
nalezedociebie
Zakorzenienie

Cytat:
a właśnie opijecie ze mną rok i 4 msc ? był wczoraj no ale xD

Cytat:
Napisane przez blizniaczka1 Pokaż wiadomość
Fanka, ale tak symbolicznie

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Skoro należe nie zakłada nowej części, to może któraś z dziewczyn, która jest tu już długo ? Może Choco ?
Ja tu jestem od 1 części ale nie o to chodzi

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Chocolate Imagination Pokaż wiadomość
o matko ;o

ja jestem długo, ale raczej mało się udzielam i myślę, że inne dziewczyny bardziej na to zasługują
Ja nie mam nic przeciwko żebyś Ty zakładała

nalezedociebie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 14:02   #4566
fanka100
Zakorzenienie

GG do fanka100 Send a message via Skype™ to fanka100

Cytat:
Napisane przez MaliMariposa Pokaż wiadomość
No tak. Ze wszystkim. A jest tak dlatego, ponieważ mam go dość. Po pierwsze się zmienił, a po drugie jest bardzo dziecinny. Stwierdziłam, iż nie nadaje się na mojego chłopaka, ponieważ jes zbyt przywiązany do swoich kolegów. A jak my mamy się spotykać i randkować pod ich eskortą to dziękuję bardzo. Szukam kogoś więcej niż tylkol chłopca z ładną buźką mówiącą to co chcę usłyszeć (już pomijam, że przez GG). Obiecałam mu kino, czeka mnie jeszcze jedno ognisko, dam mu wreszcie ten prezent i koniec. Będę się starała ograniczyć wszelkie kontakty. Niech nie ma do mnie pretensji.
jej.. kurcze on nie wie co traci;/ wrrr ..

naleze
- no zakładaj

Razem

fanka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 14:03   #4567
Chocolate Imagination
Zadomowienie

Należe, Ty załóż;
Stary 2010-07-18, 14:12   #4568
fanka100
Zakorzenienie

albo Naleze albo Choco

Razem

Stary 2010-07-18, 14:15   #4569
Chocolate Imagination
Zadomowienie

Należe;D Więcej się udziela i wgl... Ja mogę założyć 10, albo 13... a poza tym ja nie wiem, czy będę umiała zrobić coś takiego;P
Stary 2010-07-18, 14:33   #4570
blizniaczka1
Zakorzenienie

Należedociebie- no załóż nową część ! bo jak nie, to..

blizniaczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 14:39   #4571
Clevleen
Zadomowienie

Cytat:
Clivku-to ja mocno 3mam kciukasy za Twoje szczęście i udany wypad
Cytat:
Napisane przez nalezedociebie
Cliv trzymam kciukasy
Cytat:
Napisane przez Adaa_
Clifciu
Cytat:
Napisane przez Tingeling
Ja też się cieszę
I wszystkiego najlepszego "na nowej drodze życia" z S.
Dziękuję, ognisko było całkiem udane, na końcu zostały aż 2 dziewczyny i z 10 chłopaków. Faaajnie.
Ale mi dziwnie, nie mogłam zasnąć do 3 nad ranem, bo cały czas rozmyślałam o Same-Wiecie-Kim. Czyżbym się zakochiwała?!
Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba
KLIFCIOL CIESZĘ SIĘ, ŻE KONIEC KOŃCÓW PODJĘŁAŚ TAKĄ DECYZJĘ, A PRZECIEŻ IDEAŁÓW NIE MA, SZPETNY CHYBA NIE JEST, WIĘC JEST OKEJ Ja dziś męczę Lennona 'Give peace a chance' i 'stand by me'
Cieszę się, że się cieszysz. Bieedny Lennon... Ja na chwilę obecną znowu się topię w muzyce Janis Joplin... Bo byłam na zakupach, kupiłam sobie lekko hippisowską suknię i od razu zapragnęłam posłuchać tej najlepszej rockowej wokalistki wszechczasów... Ona była cudowna, genialna, jej głos miał w sobie pazur, coś dzikiego, ostrego, rock'n'rollowego, a czasami zamieniał się w równie wspaniały miękki, idealnie czysty alt. Coś fantastycznego.
Cytat:
Napisane przez Chocolate Imagination
Słucham grunge, więc chyba go czuję. Tzn. nie mam tak jak Ty, że potrafie cały dzień słuchać jednej piosenki i się dołować i wczuwać w tekst
Chyba po prostu pójdę do empiku, poczytam sobie fragmenty i zobaczę czy mi się spodoba
Ale dziękuję za doradzenie Malince również
Mam nadzieję, kocie, że nie odebrałaś mojej wypowiedzi w żaden negatywny sposób, po prostu jestem strasznie zobsesjonowana na punkcie muzyki, którą kocham i nie wiem, mam w glowie taki wewnętrzny głos, który mi ciągle gada: "Wytłumacz im o co chodzi, niech wszyscy słuchają w końcu czegoś ambitniejszego, niech to pokochają, niech tym będą, na Boga!". Cóż, czasami mam wrażenie, że to ufoludki zamontowały mi w mózgu jakiś swój chip i
dlatego jestem taka nienormalna.
W każdym bądź razie cieszę się, że go czujesz, bo niektórzy słuchają, ale podchodzą do tego powierzchownie bardzo. Im więcej miłośników grunge'u tym lepiej, za kilka lat opanujemy cały świat, hue hue hue <diaboliczny śmiech rodem z kreskówek>!
Cytat:
Napisane przez RoZoWeOkULaRy
Tytuł filmu to `Most do Terabithii`
Oglądałam parę lat temu, też płakałam. Ciągle miałam nadzieję, że ta dziewczyna wcale nie zginęła, że zaraz ożyje...

Och, dziewczyny, nie wykręcajcie się tak od zakładania, to chyba nic strasznego. Juds, to nie boli!

Kupiłam sobie na wyprzedaży bluzkę i sukienkę, ach, nie mogłam się oprzeć.

Oboziuniu, leci mi "The ballad of Jayne" L.A. Guns. Jedna z najpiękniejszych ballad pod Słońcem!
"Now she's breaking hearts in a heaven, shining bright in a sky... I still hear your voice in the wind, I still think of you in the night..."
Stary 2010-07-18, 14:48   #4572
nasia95
Raczkowanie

http://www.kino.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/video/...-Heaven-2005:D

chyba pokochałam ten film.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

właśnie słucham 'Alice in Chains- A looking i view', byłam ciekawa tej muzyki i to pierwsze co znalazłam.

nawet mi się podoba ale chyba nie potrafię zrozumieć jej tak jak inni...

nasia95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 15:01   #4573
Clevleen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasia95 Pokaż wiadomość
http://www.kino.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/video/...-Heaven-2005:D

chyba pokochałam ten film.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

właśnie słucham 'Alice in Chains- A looking i view', byłam ciekawa tej muzyki i to pierwsze co znalazłam.

nawet mi się podoba ale chyba nie potrafię zrozumieć jej tak jak inni...

Jezu, to podobno komedia romantyczna, a jak ja na tym beczałam... O ile to to, o czym myślę, z Reese Witherspoon?
A nie znam akurat tej pieśni AiC, chyba najbardziej lubię te z płyty "Dirt" i z unplugged. Ja zaczęłam przygodę z nimi bodajże od "Nutshell", właśnie w wersji unplugged, ale pewna nie jestem, nie pamiętam już...
EDIT: Już wiem, czemu nie znam - ta piosenka, której słuchasz jest nagrana z nowym wokalistą, którego ja skutecznie bojkotuję i uważam, że AiC powinno zakończyć swoją działalność w 2003 roku, gdy zmarł Layne, bo bez niego to już nie jest to samo. A wiecie, że on zmarł dokładnie w rocznicę śmierci Kurta? Ciekawe...

Edytowane przez Clevleen
Czas edycji: 2010-07-18 o 15:06
Clevleen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 15:07   #4574
Chocolate Imagination
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Clevleen Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, kocie, że nie odebrałaś mojej wypowiedzi w żaden negatywny sposób, po prostu jestem strasznie zobsesjonowana na punkcie muzyki, którą kocham i nie wiem, mam w glowie taki wewnętrzny głos, który mi ciągle gada: "Wytłumacz im o co chodzi, niech wszyscy słuchają w końcu czegoś ambitniejszego, niech to pokochają, niech tym będą, na Boga!". Cóż, czasami mam wrażenie, że to ufoludki zamontowały mi w mózgu jakiś swój chip i
dlatego jestem taka nienormalna.
W każdym bądź razie cieszę się, że go czujesz, bo niektórzy słuchają, ale podchodzą do tego powierzchownie bardzo. Im więcej miłośników grunge'u tym lepiej, za kilka lat opanujemy cały świat, hue hue hue <diaboliczny śmiech rodem z kreskówek>!
Nie, no skąd, nie odebrałam negatywnie;D
Co do pogrubionego - też mam tak, ale jedynie co do ludzi słuchających techno, house i generalnie "muzyki" która wcale nie jest wykonywana przez instrumenty. Jedynie tego typu muzyki nie potrafię zrozumieć. To nawet w ucho nie wpada. Według mnie oczywiście. Zrozumiem rap, bo niektóre piosenki mają naprawdę wartościowy tekst, a jak by jeszcze jakiś dobry podkład do tego zrobił to już wgl super, zrozumiem porządny pop, bo można przy tym potańczyć, pobawić się, wpada w ucho ( chociaż te feele i inne to mnie do szału doprowadzają). Ale techna nie potrafię zrozumieć. Bez urazy do dziewczyn, które tego słuchają. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam.

Edytowane przez Chocolate Imagination
Czas edycji: 2010-07-18 o 15:09
Stary 2010-07-18, 15:16   #4575
Clevleen
Zadomowienie

Cytat:
Nie, no skąd, nie odebrałam negatywnie;D
Co do pogrubionego - też mam tak, ale jedynie co do ludzi słuchających techno, house i generalnie "muzyki" która wcale nie jest wykonywana przez instrumenty. Jedynie tego typu muzyki nie potrafię zrozumieć. To nawet w ucho nie wpada. Według mnie oczywiście. Zrozumiem rap, bo niektóre piosenki mają naprawdę wartościowy tekst, a jak by jeszcze jakiś dobry podkład do tego zrobił to już wgl super, zrozumiem porządny pop, bo można przy tym potańczyć, pobawić się, wpada w ucho ( chociaż te feele i inne to mnie do szału doprowadzają). Ale techna nie potrafię zrozumieć. Bez urazy do dziewczyn, które tego słuchają. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam.
O, tak, ja techna nie uważam nawet za rodzaj muzyki, to jest tak jakbym waliła glanem w ścianę - czy to już będzie "muzyka"?
Rap - kiedyś, w podstawówce słuchałam tego gatunku także, bardziej lub mniej ambitnych wykonawców i naprawdę lubiłam Paktofonikę i Kaliber44 - kurczę, chyba mam słabość do psychodelicznej twórczości. Z popu... cóż, do słuchania sobie tego nie wyobrażam, ale na imprezie można do tego potanczyć. No bo któż mogłby się oprzeć chociażby "Wannabe" Spice Girls czy "Girlfriend" Lavigne, namiętnie słuchanym na wfie w 6 klasie podstawówki?!
Stary 2010-07-18, 15:27   #4576
Chocolate Imagination
Zadomowienie

Cytat:
O, tak, ja techna nie uważam nawet za rodzaj muzyki, to jest tak jakbym waliła glanem w ścianę - czy to już będzie "muzyka"?
Rap - kiedyś, w podstawówce słuchałam tego gatunku także, bardziej lub mniej ambitnych wykonawców i naprawdę lubiłam Paktofonikę i Kaliber44 - kurczę, chyba mam słabość do psychodelicznej twórczości. Z popu... cóż, do słuchania sobie tego nie wyobrażam, ale na imprezie można do tego potanczyć. No bo któż mogłby się oprzeć chociażby "Wannabe" Spice Girls czy "Girlfriend" Lavigne, namiętnie słuchanym na wfie w 6 klasie podstawówki?!
Kliw ja mówiłam o PORZĄDNYM popie;D Lubie np. Michaela Jacksona, Queen (nie wiem jaki to gatunek dokładnie ale chyba podchodzi pod pop)
I jak możesz sobie żartować z Lavigne!;D Ona jest taka zbuntowana!;p Najostrzejszy rock jaki kiedykolwiek słyszałam;D Wiesz jaki to jest hardocore dla tych wszystkich słodziutkich krejzoleczek?;d

Czas edycji: 2010-07-18 o 15:41
Stary 2010-07-18, 15:30   #4577
MalinowaMamba
Zakorzenienie

O weeeeź Mój brat w młodości słuchał Kalibru44 i jeszcze Huntera i Husarii, Dezertera i Konkwisty88. Do tej pory ich często słucham. Niezwycieżonych Konkwisty puszczali po przysiędze 3 lata temu w hołdzie żołnierzom poległym w Afganie. Lubie takie piosenki A w 4 czy 5 klasie miałam odlot na tokio hotel i avrilke Jak to się człowiekowi zmienia
Stary 2010-07-18, 15:30   #4578
nalezedociebie
Zakorzenienie

[QUOTE=Clevleen;20753497]

Och, dziewczyny, nie wykręcajcie się tak od zakładania, to chyba nic strasznego. Juds, to nie boli!

Kupiłam sobie na wyprzedaży bluzkę i sukienkę, ach, nie mogłam się oprzeć.
QUOTE]

Pokaż.

Uwzięły się!

Stary 2010-07-18, 15:35   #4579
MalinowaMamba
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=NAqmqhBdjBk
A to u mnie w szkole znają chyba wszyscy i nieraz na korytarzach to śpiewamy . Najlepiej to wychodzi na 11 listopada, jak na koniec puszczają zawsze tą piosenkę, a cała szkoła wstaje i to śpiewa. I wychodzi to lepiej niż hymn!
Stary 2010-07-18, 15:40   #4580
stonia3330
Zadomowienie

GG do stonia3330

Mailinko - witaj w klubie, ja śpię i też mnie już głowa boli.
Laski, ja bym założyła, ale ja cały dzień nie siedzę na wizażu, bo mam rodzeństwo, więc nie wiem, czy akurat zdążę.
Zróbmy tak - choco, należe i ew. ja - która z nas będzie, ta zakłada, okay?
Damon góra 8 kwiecień 2010
Damon dół 15 czerwiec 2010
Pani fotograf->fbl
Quilling blog

Singielka xd
Karolina...

stonia3330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 15:44   #4581
Chocolate Imagination
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stonia3330 Pokaż wiadomość
Mailinko - witaj w klubie, ja śpię i też mnie już głowa boli.
Laski, ja bym założyła, ale ja cały dzień nie siedzę na wizażu, bo mam rodzeństwo, więc nie wiem, czy akurat zdążę.
Zróbmy tak - choco, należe i ew. ja - która z nas będzie, ta zakłada, okay?
no i old, bo może jednak będzie mieć ten internet
a poza tym jeszcze niecałe 500 postów do następnej części, dziecka drogie;D

Czas edycji: 2010-07-18 o 15:53
Stary 2010-07-18, 15:59   #4582
Clevleen
Zadomowienie

Cytat:
Kliw ja mówiłam o PORZĄDNYM popie;D Lubie np. Michaela Jacksona, Queen (nie wiem jaki to gatunek dokładnie ale chyba podchodzi pod pop)
I jak możesz sobie żartować z Lavigne!;D Ona jest taka zbuntowana!;p Najostrzejszy rock jaki kiedykolwiek słyszałam;D Wiesz jaki to jest hardocore dla tych wszystkich słodziutkich krejzoleczek?;d
Kocie, QUEEN nie jest porządnym popem. Queen jest porządnym rockiem! No jak możesz mieć wątpliwości, kobito! Co prawda mieli parę nowatorskich jak na owe czasy piosenek, np. "Another one bites the dust", trochę eksperymentowali z elektroniką... Ale popatrz na ogół: to rock'n'roll w ich specyficznym wydaniu - moje ukochane "Bohemian rapsody" chociażby, cudowna mieszanka ostrego rocka z lekką balladą oraz świetnym chórem. To tak jakby powiedzieć, że Metallica gra rocka, bo mają jedną piosenkę klasycznie rockową - btw właśnie mi leci, "Tuesday's gone", piękna ballada, zupełnie nie w ich stylu, ale śliczna, odkryłam kiedyś przez zupełny przypadek.

A oto i moje dzisiejsze łupy:
Stary 2010-07-18, 16:07   #4583
Xasia17
Zadomowienie

GG do Xasia17

Hej ;**
Wróciłam. Było świetnie, ale poobdzierałam oba łokcie bardzo, i ubiłam palca. Widocznie aquaparki mnie nie lubią :P
Dzisiaj może jeszcze pojadę na zakupy.. I to tyle ode mnie.
Już nadrabiam.

włosy -zapuszczam i dbam - od 11.09r.
dieta, aktywność fizyczna (-5kg) - od 13.08.2012r.
nie jem słodyczy.
zmieniam swoje nawyki żywieniowe.
Xasia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 16:11   #4584
Chocolate Imagination
Zadomowienie

Cytat:
Kocie, QUEEN nie jest porządnym popem. Queen jest porządnym rockiem! No jak możesz mieć wątpliwości, kobito! Co prawda mieli parę nowatorskich jak na owe czasy piosenek, np. "Another one bites the dust", trochę eksperymentowali z elektroniką... Ale popatrz na ogół: to rock'n'roll w ich specyficznym wydaniu - moje ukochane "Bohemian rapsody" chociażby, cudowna mieszanka ostrego rocka z lekką balladą oraz świetnym chórem. To tak jakby powiedzieć, że Metallica gra rocka, bo mają jedną piosenkę klasycznie rockową - btw właśnie mi leci, "Tuesday's gone", piękna ballada, zupełnie nie w ich stylu, ale śliczna, odkryłam kiedyś przez zupełny przypadek.

Nie bij;p mi to naprawdę podchodzi trochę pod pop;P
no ale dobra, niech będzie, że rock
a zakupy b. ładne

Czas edycji: 2010-07-18 o 16:16
Stary 2010-07-18, 16:23   #4585
nalezedociebie
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne,szczególnie bluzka

Stary 2010-07-18, 17:00   #4586
Clevleen
Zadomowienie

Choc, podchodzi Ci trochę pod pop, bo czasami Queen mieszał gatunki, ale generalnie grali coś zwanego glam rockiem. "Crazy little thing called love" też jest genialne. I lubię jeszcze "The miracle".

Dzięki za opinie na temat zakupów, bluzka jest śliczna, to wykończenie jest bardzo subtelne, będę ją nosić z szerokim pasem w talii raczej, zeby nie była taka bezkształtna. Natomiast na sukienkę polowałam od grudnia, teraz w końcu ją kupiłam o 2 rozmiary za dużą, no ale cóż, fajna jest, długa do ziemi, jak będę miała znów fazę na hipiskę, co ostatnio całkiem często mi się zdarza, to pójdzie w ruch z kwiatami we włosach, kolorowymi bandanami i znoszonymi trampkami.
W ogóle ostatnimi czasy straszliwie mnie inspiruje późniejszy styl Janis...
Stary 2010-07-18, 17:16   #4587
fanka100
Zakorzenienie

Clivek- jakie śliczne zakupy

dziewczyny spokojnie ktoś napewno założy

Razem

Stary 2010-07-18, 17:19   #4588
8b9e548609c344054e4abd55f0a324170747666e_602b0b39c7b72
Konto usunięte

Cytat:
Świetne
8b9e548609c344054e4abd55f0a324170747666e_602b0b39c7b72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 17:26   #4589
Adaa_
Zakorzenienie

GG do Adaa_

Ladne Cliv
Ale Old wyjeżdzą z tego co pamiętam :P

Aparatka:

Góra-21.09.10r
Dół-16.06.11r

Dbam o włosy
Adaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 17:37   #4590
Clevleen
Zadomowienie

Dziękuję.
A ja siedzę i ślinię się do monitora, bo otworzyłam sobie galerię ze starymi zdjęciami Slasha...

SLASH SLASH SLASH SLASH SLASH

A tak przy okazji - stuknęło mi 1500.

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości