|
|
#1891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co ostatnio sobie uszyłyście?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Tez bym chyba dół zrobiła prosty w tej tunice
|
|
#1894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
generalnie jak wloze jakis dol to wyglada lepiej, ale nie wiele. Chyba macie racje, cos mi sie wydaje, ze to poszerzenie na dole mnie poszerza ;-) No nic, zostawie to na wieczor - dzięki Wam za rade
Edytowane przez Wisnia Czas edycji: 2010-07-14 o 15:14 |
|
|
|
|
|
#1895 |
|
Rozeznanie
|
wiśnia śliczności, spodnie super ci wyszły dopasowane, a bluzeczki są obie super. Ja nie jestem zwolennikiem kratki, ale ta Twoja różowa, koronki i falbanka, są wprost cudowne, faktycznie takie folkowo - romantyczne, pewnie bosko wygląda do dżinsów.
![]() Biała tunika zapowiada się równie udanie. Ja bym ją na długości zostawiła, bo wydaje mi się, że przy takich marszczeniach z przodu, to im dłuższa bluzka, tym lepiej, bo inaczej może odstawać, ale z boku tez bym się skusiła o zwężenie, żeby nie było takiego klosza - popodwijasz, popodpinasz i sama zobaczysz I jeszcze komentarz do zaslonek -to ja tez jestem zwolennikiem prostoty w tym temacie, aż tak bardzo, że w domu w ogóle nie mam zasłon - tylko rolety. A z Twoich to mi się bardzo podobają te kwieciste, bo ja ogólnie lubię kwiatki i romantyczny styl - bardzo też mi się podoba Twoja kanapa .
|
|
|
|
|
#1896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki za mile słowa. fakt bluzka do jeansow wyglada super ![]() co do bialej tuniki to mysle i mysle i nasuwaja mi sie takie opcje: mam kupiona bluzke z tak samo marszczonym przodem i bluzka konczy sie nad kroczem - wyglada calkiem dobrze. Druga sprawa, kiedy w programie 'jakie sie nie ubierac' mowili, ze w przypadku takich figur jak moja najlepsza dlugosc to wlasnia taka nad krocze. I zastanawiam sie nad tym ciagle, ale mysle, ze moge ja tak podwinac i zobaczyc jak sie to pouklada ![]() Ha, ja tez nie mialam miec zaslon, poczatkowo byly rzymskie rolety, ale do czasu jak sie zakurzyly i wyszlo, ze po praniu nie wygladaja najlepiej przerzucilam sie na zaslony. Generalnie jest tak, ze sypialnia w wystroju ma kolory, wiec moge tam szalec wzorkami, kwiatkami czy paskami, gorzej w duzym, bo tam kwieciste obicie kanap (tez moje ukochane ) i kwieciste pokrowce na krzeslach powoduja, ze wiecej kwiatkow niestety powoduje, ze zaczyna mdlic ;-) Wiec zaslony w paski dla kontrastu ![]() A te kanapy to bylo od lat moje marzenie. Ikea co rusz miala inne obicia a ja brak miejsca w domu. Ale jak sie przeprowadzilismy to robilam wszytsko zeby je kupic I od razu padlo na te kwieciste obicia. Chyba jedne z jasnych, ktore mi sie podobaly. A musialby jasne bo mam 2 biale koty.... Fakt brudza sie, ale sa zdejmowane wiec łatwo mozna je wyprac - srednio raz na pol roku piore. Czekam az Ikea zrobi jakies inne ładne kwiatki, bo byly ostatnio takie czarne na bialym, ale za ostre. Wole delikatne, tak wlasnie jak piszesz troche romantyczne
|
|
|
|
|
|
#1897 |
|
Raczkowanie
|
Ech taki upał,a Wiśnia szaleje!!!
Ale jak pięknie szaleje![]() Cudnie to dziewczyno poszyłaś. Co do tuniki to też zjechałabym po bokach,będzie subtelniejsza. Również i ja zachwyciłam się tym wykrojem lecz zmodyfikowałam go i mam bluzkę z falbankami-jakże modna w tym sezonie(lub tak mi się wydaje ) - a lubię,bo genialnie maskuje mi brzusio. Jestem trochę "prosta" w niej,ale we wszystkim jestem prosta,bo nie mam talii i bioder
sama.....nie znaczy samotna Edytowane przez kapciuszek Czas edycji: 2010-07-14 o 16:33 Powód: zdjęcie |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam szycie zasłon na codzień.Szyję te rózne frymuszki a w domu mam wszystko prościutkie.Nic to uszyć ale to pranie i prasowanie kilometrów zbędnego materiału to nie dla mnie |
|
|
|
|
|
#1899 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiesz tak sobie mysle, ze jaka kolwiek mamy figure to narzekac bedziemy... ;-) Ale generalnie to jest tak, ze trzeba siebie zaakceptowac i umiec dobra stroj do figry. Chopc przyznam, ze ja ostatnio ostro sie zabralam za siebie, nie wiem czemu nie widac efektow, choc w te upaly robie mase km na rowerze ![]() Cytat:
A no masz racje z tymi zaslonami... sasiadki tak maja - okno 4,5 metra dlugosci, zaslony marszczone tak gesto, ze chyba poszlo z 10m tkaniny i do tego jakies falbany i inne, matko do jakiej pralki wchodzi taki kawal tkaniny? ;-) I mimo, ze lubie styl roamntyczny to jednak takie marszczenia na oknach i podobne ozdobniki to nie ten kierunek, ale to rzecz gustu a o tym sie nie dysktuje
|
||
|
|
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super
|
|
|
#1901 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można z niego bluzkę zrobić A w chyba kwietniowej na taką bluzkę z żabotem falowanym Ciekawe propozycje moim zdaniem
|
|
|
#1903 |
|
Przyczajenie
|
spodenki z koronką
Hej dziewczyny
Chce sobie skrócić długi jeansy na takie krótkie spodenki... I mam do was pytanie. widziałyście może krótkie spodenki z taką podszewką koronką.Tak że widać spod nogawki trochę koronki.I co o tym sądzicie? Potrzebuje zdjęcia takich spodni bo niestety krawcowa nie wie dokładnie jak ma to wyglądać .Znalazłam...coś podobnego
''Człowieku nie prorokuj,jak mnie nie znasz to nie plotkuj'' Edytowane przez quasi Czas edycji: 2010-07-15 o 12:11 |
|
|
|
|
#1904 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: spodenki z koronką
Wez spodenki wez koronke i pokaz namacalnie krawcowej jak ma to wygladac.
Generalnie nie podobaja mi sie takie udziwnienia, ale wiadomo o gustach sie nie dyskutuje.
|
|
#1905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: spodenki z koronką
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1906 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim za miłe słowa
Cytat:
Uszyłam jeszcze parę innych rzeczy dla koleżanek,ale jakoś zapominam zrobić zdjęcia. Oto moja tunika i bluzka, a spódniczka koleżanki
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ z Ciebie zdolniacha, kurczaczek, aż zazdroszczę normalnie
Wszystko piękne, ale tuniczka mi się podoba najbardziej
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta czerwona tunika Kocham ten kolor
|
|
|
#1909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Falbankę może jakoś bym zrobiła, ale jak na złość nie mogę nigdzie znaleźć wykroju samej bluzki - takiego topu lekkowciętego w talii z samymi zaszewkami na biust. |
|
|
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przerobić dekolt na okrągło i doszyc falbanke?
|
|
|
#1911 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale to może pod koniec lipca - na razie jestem na etapie sukienek. Poniżej kolejne szaleństwo p.t. "każdy ma gorsetową sukienkę, mam i ja" .
|
|
|
|
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moge przyjsc ci ja ukrasc?? Ludu złoty ale śliczna
|
|
|
#1913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jasna cholerka. wjechałas mi na ambicje. Ja zamierzałam ostatnio szyć kiecke z gorsetem, ale sluchajac rad znajomej krawcowej, ze 'to sie nigdy nie trzyma i zawsze spada' zmieniłam zamiar.... faktycznie sie tak nie trzyma spada? dodam, ze ja biustu mam kawalek i wasko pod biustem to moze by sie jednak utrzymalo? |
|
|
|
|
|
#1914 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bluzka różowa też świetna, co prawda nie w moim stylu ale podziwiam nakład pracy no i efekty ![]() No i dziękuję za komplementy. Gdybym wiedziała, że szyfon to taka zmora, też bym się chyba za niego nie brała, ale na szczęście dla sukienki żyłam w błogiej nieświadomości. Cytat:
Bluzeczka z falbankami też zresztą piękna - ja raczej też "koronkowa" nie jestem, ale może mnie przekonałaś...Cytat:
). ![]() No a mnie też naszło na falbanki, do tego asymetryczne i tak zrodziła się sukienka weselna nr 2. Ja użyłam podstawowego wykroju na zielona sukienke nr 118 z burdy 5/2009. Troszkę ją poprzerabiałam no i wyszło. Może po skróceniu nada się na bluzkę? Cytat:
, ale małe biusty też zawsze się boją gorsetowych, a ja uwielbiam taki krój i nie mam z nim żadnych problemów przy noszeniu - może to też kwestia dużych bioder - jak jest dobrze dopasowana sukienka w talii, to po prostu na tyłku mi się trzyma. Jestem za!Zdjęcie kiepskie znowu, bo to TZ robił
|
||||
|
|
|
|
#1915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj to zwala wszytsko na mnie tak dla odmiany ![]() co do spodni to wykroj faktycznie jest swietny. bede z niego korzystac ![]() Jutro wrzuce fotke bialej tuniki co ja skonczylam i uwaga.. tratata!! skonczylam bluzke ze skory, o ktorej sie odgrażałam, ze kiedys uszyje Wiec fotki jutro. dodam tylko, że szycie, ze skóry jest proste, ale wymaga niesamowitej pracy nakładczej w planowaniu kolejności czynności, co lekko mnie meczy. Wyjasnie reszte jutro jak wrzuce fotki ![]() A z kieckami gorsetowymi to dobrze, ze napisalas, ze trzymaja sie na biodrach, bo biodra to ja mam, jak widac na fotkach ogromne Wiec po takich informacjach na 100% jutro zaczynam szyc kiecke gorsetowa pamięaja o dopasowaniu w talii ![]() A Twoja niebieska na Tobie wyglada cudnie. Ja bym sie w takiej zle czuła, bo zle sie czuje, ze takim brakiem jednego rękawa ;-) Ale kiecka piekna, ma mój ulubiony kolor i wygladasz w niej bosko
|
|
|
|
|
|
#1916 | ||
|
Rozeznanie
|
Możesz ją brać - szczególnie, że jej nie szyłam na żadną okazję i jedyna jaką wymyśliłam, to jakiś wypad do miasta do kina z TŻ, ale taka okazja nam się raz na 2 - 3 lata trafia, bo nie ma z kim dzieciaków zostawiać
. Kupowałam materiał z myślą o spódnicy - tylko 1 m, ale podobał mi się i szkoda mi go było tylko na dół wykorzystać.Cytat:
. Na pewno pomogłaby taśma fiszbinowa do usztywnienia szwów tylnych i bocznego, ale takiego cuda u mnie w okolicach nie ma, musiałabym się do jakiejś bardziej wyspecjalizowanej pasmanterii udać. Niemniejjednak i bez taśmy nie ma obaw.Cytat:
Też się zastanawiałam nad bluzką z taką falbaną, ale mam już jedną taką asymetryczną, fioletową z reserved i ten materiał co mam też fioletowy, więc byłoby zbyt podobnie. |
||
|
|
|
|
#1917 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa... no to zgwałciłam TZ... niech się chłop do czegoś przyda
![]() Bluzka skorzana, jest ze skór różnej grubosci, co niestety utrudniło szycie. dodatkowo, jak się za nią zabierałam to miałam chyba płyn mózgowy w stanie wrzesnia, bo pierwsza rzecz (głupia) jaka zrobilam to zaszyłam tylny szew!! Masakra a tam miał byc zamek ![]() A że skóry pruć nie można to zamek wszyłam z boku, ponadto się lekko rozjechały szwy z boku, ale nie razi mnie to - doszłam do wniosku, ze jak na pierwszy skórzany ciuch to i tak poszło nieźle ![]() a druga to biała tunika po skończeniu - skrócenie wg mnie dużo jej pomogło. pognieciona bo nosiłam ją już, a wiadomo co się dzieje z lnem np w samochodzie jak trzeba pasy zapiać
|
|
|
|
|
#1918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mama taki wykrój (zamieszcze rysunek ), do którego przymierzam się juz pól roku. Owszem jest wersja z ramiączkami ale się mi nie podoba. I juz byłam bliska uszycia z tkaniny, co ja kupiłam pod tą kieckę, innej kiecki, ale coś mnie hamowało ![]() A teraz wezmę się na 100%. wytnę więcej u góry na wszelki wypadek, tak jak piszesz i zrobie mocno trzymająca w talii, a że mam spore to nie spadnie ![]() Fiszbin nie chce, miałam kiedyś w jednej kiecce i jak ze 3 razu usiadłam to sie połamały!! |
|
|
|
|
|
#1919 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję kociczku Koronkę wszyłam,bo bluzka za biała mi się wydawała,a ja do bieli nie jestem stworzona.....czyli raz i do prania ![]() Za to Twoja niebieska cudna ![]() Wiśnia ta tuniczka wyszła Ci rewelacyjnie i skrócenie jej jest jak najbardziej na + ![]() Betty_b, kobitko rewelacja! Normalnie rewelacja!!!! Oglądam raz po raz i jestem zauroczona, zresztą wszystkim co wychodzi z pod Twoich zręcznych paluszków
|
|
|
#1920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to za wykrój, bo ja o identycznej wręcz marzę Cytat:
)
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

i mam bluzkę z falbankami-jakże modna w tym sezonie(lub tak mi się wydaje
) - a lubię,bo genialnie maskuje mi brzusio. Jestem trochę "prosta" w niej,ale we wszystkim jestem prosta,bo nie mam talii i bioder

.