Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-18, 21:27   #2431
chilanes
Zakorzenienie

Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
[.....]
szkoda ze nie ususzylam, juz nie zdaze...

Od jutra najwieksze zalatwianie spraw rusza... jedziemy na ustalic menu itp. trzeba do wszystkich zadzwonic tzn.zespol , kamerzysta
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Eee tam... W taki skwar by Ci wszystko szybko pousychało :P
dokłądnie, jak pisze Danaeee, w takie upały dałabyś jeszcze radę

Walnijcie mnie w łeb! miesiac do ślubu, a ja żrę czekoladę
Stary 2010-07-18, 21:57   #2432
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17

Cytat:
Napisane przez aicila;207544
[B
Martoolka87[/B] wiem, że już nie raz o tym pisałaś, ale mogłabyś mi napisać gdzie zamawialiście obrączki? bo wczoraj przeglądałam szafy ślubne i mój Tż przez ramie mi zaglądał i wasze obrączki mu się spodobały
Zamawiałam u lokalnego jubilera:
http://www.korund-gniezno.pl/
były robione z naszego złota, ale gotowe też można zamówić.
Cieszę się, że Wam się podobają

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Nie dotarło,no to siadaj na krzesło elektryczne,to dotrze Zartuje
No to za zamówienie bibułki
Ja lubie oglądać program-poślubiłem księżniczke,też liczna rodzinka.
Dzięki za brawka Też lubię ten program
Ale mi źle życzysz z tym krzesłem

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie nieślubne - musimy kupić nową pralkę. Jaką byście polecały? Może macie u siebie jakąś sprawdzoną markę pralek, bo w necie to wszystko pięknie wygląda, a opinie różne ...
Polecam Whirpoola - ja mam go od roku i jestem zadowolona (tfu, tfu), mama i teściowa też mają nawet dłużej od nas i też jest ok

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość

No to trzeba się hajtać Jeszcze 3 tygodnie

6 ślubów w 1 dzień?! Nieżle... To śluby są od rana?
Dobrze, że sie dogadaliście co do dekoracji A ta laska o której pisałaś rzeczywiście jakaś dziwna

zamawialiście żywe? Też zaczęłam myśleć o płatkach ale nie wiem czy żywe nie poplamią sukni...
Dzięki
Miały być 2 pary w piątek i 4 w sobotę, ale się okazało, że w piątek jest 1 para i w sobotę 4.
Zamówiliśmy żywe kwiatki i mam zamiar je w sobotę rano rozłożyć na gazetach, żeby lekko przeschły. Mam nadzieję, że będzie ok
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 23:16   #2433
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość

nie przejmuj się napewno ta jedna czekoladka ci nie zaszkodzi
swoją drogą ja miałam schudnąć przed wzięciem miary i co?? zostały mi 2 tygodnie a ja jestem w punkcie wyjścia

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
(...)
Dzięki bardzo za namiary zaraz sobie pooglądam co tam za "cuda" mają

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 07:43   #2434
ultraradiola
Wtajemniczenie

Hejka
witam po weekendziku

weekendzik miedzy innymi spędziliśmy z TZ na zakupach i na grillowaniu ...
mamy z TZ duży problem nie ma on butów na ślub tzn w sklepach są bardzo ładne ale jego noga eh rozmiar 45 i ciężko napasować nie wiem co zrobimy jak tak dalej pójdzie ...
w sobotę szukałyśmy sukienek dla siostry świadkowej i mojej mamy
siostra kupiła śliczne dwie teraz musi tylko wybrać która ubierze a mama eh kłopot straszny bo to bo tam to ... ah noooo a ja kopiłam kokardki na alkohol znów coś do przodu i TZ sprezentowal mi drukarkę z skanerem i xero zebym mogla sobie sama wizietki porobic bo chcialam

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 09:04   #2435
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Eee tam... W taki skwar by Ci wszystko szybko pousychało :P
a u mnie teraz jest tylko 14 stopni wreszcie , przynajmniej jeden dzien chlodniejszy

Cytat:

Ja Cie nie walne , bo sama uwielbiam czekolade Wszyscy mowia , ze sie chudnie do slubu , a ja najwiecej waze w swoim zyciu chociaz w tym tygodniu moze schudne , bo najwiecej przygotowan
Stary 2010-07-19, 10:03   #2436
acelinka
Zakorzenienie

Hej po weekendzie już Was nadrabiam
Cytat:
Cześć
Czas na relację
Okazało się, że jednak będzie się na kwiaty składać 5 par a nie 6. Jedna parka zgadza się na wszystko, bo są za granicą i ślub organizuje im mama, która mieszka 100 km od naszego miasta. Jedna parka nie mogła przyjść, ale w ich imieniu przyszła dziewczyna, która jest konsultantką ślubną i między innymi robi dekoracje do kościoła (dopiero rozkręca interes), oprócz nas była jeszcze jedna parka i jedna dziewczyna sama przyszła.
Ja przedstawiłam naszą propozycję (z kwiaciarni, w której zamawiam bukiet itd) i powiedziałam, że możemy mieć całą dekorację za 600 zł i nie chcemy przekraczać tej kwoty. Ta druga parka się z nami zgodziła, ale ta pojedyncza dziewczyna koniecznie chciała przedstawić swoją wizję. Wszyscy się zgodzili, że nie chcemy przesady, ale dla tej laski "skromna dekoracja" to - filary, ołtarz, nasze krzesła standardowo, ale do tego organza z kwiatkiem na każdej ławce (my chcieliśmy co drugą), świeczki w szkle, płatki róż wzdłuż całego przejścia i wkoło naszych krzeseł, a przy ostatnich ławkach duże świece na świecznikach
Cena 800-1000 zł.
Ta konsultantka powiedziała, że ona może nam zrobić to samo, co sobie wymyśliła ta dziewczyna, ale za 600 zł i dodatkowo po jej ślubie pościąga nam te świece, organzę z co drugiej ławki i pozbiera część tych płatków. My i ta druga parka się zgodziliśmy, ale tamta laska się upierała przy swojej kwiaciarni, argumentując to tak, że przy kosztach całego ślubu te 50 zł na parę to żadna róznica
Ale ją zagięłam, bo jej powiedziałam, że po co mamy płacić 1000 zł za taką samą usługę, jaką możemy mieć za 600 zł
W piątek idziemy do tej konsultantki obejrzeć fotki i uzgodnić szczegóły, ale ta uparta laska stwierdziła, że ona się z nami złoży na kwiaty przy ołtarzu a resztę sobie sama zrobi Może jak zobaczy fotki tej konsultantki to zmieni zdanie.
Ale nie mogła przeżyć, że wszyscy jesteśmy "przeciwko niej", aż mi się śmiać chciało, że się tak wkurza Jak wsiedliśmy z TŻtem do samochodu, to wybuchnęliśmy śmiechem
Jak chcecie zobaczyć nasz kościół i dekorację zaproponowaną przez tą laskę to zobaczcie tu:
http://www.zielonafabryka.pl/oferta/...-koscolow.html
Kościół Bł. Jolenty w Gnieźnie - "Królewski"
i dodajcie sobie do tego świece na stojakach przy ostatnich ławkach
to wesoło było ale śliczny ten Kościółek a mój taki wielgachny bez nastroju ale to troche z lenistwa mamy w naszym Kościele ślub a nie w ładniejszym więc już nie narzekam dekoracja tez ładna ale rzeczywiście gdyby ten materiał był na co drugiej ławce byłoby lepiej

Cytat:
ja mam ususzone 2 pudła
ślicznie wyglądają ja też chce płatki a nawet nie pomyślałam o tym, że mogłabym sama ususzyć może jeszcze zdąrze

agawoo, ja mam Beko od 2 lat i nie narzekam pierze cud miód

U mnie od wczoraj jest chłodno wczoraj padało całe popołudnie i pół nocy ale dzisiaj już tylko chmury straszą
Do środy mam wolne więc planuję porobić winetki i może zawieszki na alkohol dzisiaj tez może przejde się do fotografa naszego powiedzieć gdzie chcemy plener itd
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 10:14   #2437
gospella
Wtajemniczenie

hej ho
my po weekendziku wykończei
Certi jak tam wesele i ślub?
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 10:47   #2438
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie nieślubne - musimy kupić nową pralkę. Jaką byście polecały? Może macie u siebie jakąś sprawdzoną markę pralek, bo w necie to wszystko pięknie wygląda, a opinie różne ...
ja po analizie ocen w necie zdecydowalam sie na LG http://www.euro.com.pl/pralki/lg-f-1...tml?from=ceneo
ma silnik bezpaskowy i 10 lat gwarancji na niego no i jest fajna, malutka, a nie taka wielka krowa do tego ladniutka - my ja mamy w kuchni pod blatem
aczkowlwiek wstyd sie przyznac, ale na razie jeszcze w niej nie pralam (stoi w mieszkanku, do ktorego wprowadzimy sie po slubie ), wiec wlasnych doswiadczen nie opisze

a my w piatek ustalilismy juz cala dekoracje, plan wesela i przede wszystkim - menu nie bedzie rosolu
tak to wyglada:
Obiad (godz. 17.30)
Krem pomidorowo-paprykowy z grzankami,
Schab w sosie i kotlet Malander z indyka, podane z ziemniakami i
bukietem surówek (marchewka z jabłkiem, biała kapusta z sosem śmietanowo-majonezowym, mizeria)
Deser
puchar lodowy, ciasta, owoce
Przekąski zimne (godz. 18.30 do końca wesela)
sałatka grecka, sałatka hawajska z kurczakiem i ananasem,
śledzie w śmietanie z cebulką, śledzie słodko-kwaśne,
półmisek mięs i wędlin,
półmisek marynat,
świeże pomidory i ogórki,
pieczywo (ciemne, jasne, weka),
sosy (cumberland, tatarski)
I kolacja (godz. 20.30)
Zrazy w sosie myśliwskim podane z kluską śląską i czerwoną kapustą
Tort (godz. 21.30)
II kolacja (godz. 23)
Filet z kurczaka soute z brzoskwinią zapieczony żółtym serem, podany z dufinkami i arbuzem z melonem
III kolacja (godz. 1.15)
Brizol wieprzowy z pieczarkami z patelni, podany z zapiekanymi w ziołach ziemniaczkami i mixem sałatkowym
IV kolacja (godz. 2.30-3)
Barszcz czerwony z kapuśniaczkiem
do tego w sobote odebralam moje slubne taneczne buciki
Załącznik 3263398

a dzis ide na przymiarke sukni

ale to wszystko nabralo przyspieszenia

ciekawe jak tam sobotnie PMki

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2010-07-19 o 10:49
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 11:04   #2439
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
ja po analizie ocen w necie zdecydowalam sie na LG http://www.euro.com.pl/pralki/lg-f-1...tml?from=ceneo
ma silnik bezpaskowy i 10 lat gwarancji na niego no i jest fajna, malutka, a nie taka wielka krowa do tego ladniutka - my ja mamy w kuchni pod blatem
aczkowlwiek wstyd sie przyznac, ale na razie jeszcze w niej nie pralam (stoi w mieszkanku, do ktorego wprowadzimy sie po slubie ), wiec wlasnych doswiadczen nie opisze

a my w piatek ustalilismy juz cala dekoracje, plan wesela i przede wszystkim - menu nie bedzie rosolu
tak to wyglada:
Obiad (godz. 17.30)
Krem pomidorowo-paprykowy z grzankami,
Schab w sosie i kotlet Malander z indyka, podane z ziemniakami i
bukietem surówek (marchewka z jabłkiem, biała kapusta z sosem śmietanowo-majonezowym, mizeria)
Deser
puchar lodowy, ciasta, owoce
Przekąski zimne (godz. 18.30 do końca wesela)
sałatka grecka, sałatka hawajska z kurczakiem i ananasem,
śledzie w śmietanie z cebulką, śledzie słodko-kwaśne,
półmisek mięs i wędlin,
półmisek marynat,
świeże pomidory i ogórki,
pieczywo (ciemne, jasne, weka),
sosy (cumberland, tatarski)
I kolacja (godz. 20.30)
Zrazy w sosie myśliwskim podane z kluską śląską i czerwoną kapustą
Tort (godz. 21.30)
II kolacja (godz. 23)
Filet z kurczaka soute z brzoskwinią zapieczony żółtym serem, podany z dufinkami i arbuzem z melonem
III kolacja (godz. 1.15)
Brizol wieprzowy z pieczarkami z patelni, podany z zapiekanymi w ziołach ziemniaczkami i mixem sałatkowym
IV kolacja (godz. 2.30-3)
Barszcz czerwony z kapuśniaczkiem
no no menu super ślinka cieknie

a ja mam praleczke indesit i musze przyznac ze jestem z niej bardzo zadowolona ładnie pierze cichutko i energo-wodnooszczednie :P

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2010-07-19, 11:07   #2440
acelinka
Zakorzenienie

Lain pyszne menu
a buciki normalnie piękne gdybym ja sobie zapodała inne buty niż białe rodzina zawału by dostała

dziewczyny zastanawiam się nad treścią podziękowań dla gości macie jakieś propozycje?
W ogóle chciałabym gościom podarować takie aniołeczki małe i znalazłam na all tanie bo po 40 gr sztuka, tylko problem w tym że to hurt i trzeba kupić opakowanie 200 szt a ja potrzebuje tylko 60

co do podziękowań, co Wy na to?
Dziekujemy Wam bardzo nasi mili,
ze jestescie z nami w tej pieknej chwili!
Bawcie sie dobrze-tak jak przystalo
i oby wodki nie brakowalo (lub *i oby niczego nie brakowalo*)

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2010-07-19 o 11:09
Stary 2010-07-19, 11:16   #2441
chilanes
Zakorzenienie

piękne bucie Lain
Stary 2010-07-19, 11:30   #2442
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Czekolada dobrze działa na odstresowanie smacznego

Cytat:
Dzięki
Miały być 2 pary w piątek i 4 w sobotę, ale się okazało, że w piątek jest 1 para i w sobotę 4.
Zamówiliśmy żywe kwiatki i mam zamiar je w sobotę rano rozłożyć na gazetach, żeby lekko przeschły. Mam nadzieję, że będzie ok
Aha... to sporo. U mnie rzadko zdarza sie żeby były 2 śluby w 1 dzień
Kuszą mnie te płatki Może zorientuję sie u mnie w kwiaciarni bo sama takiej ilości nie uzbieram...

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
mamy z TZ duży problem nie ma on butów na ślub tzn w sklepach są bardzo ładne ale jego noga eh rozmiar 45 i ciężko napasować nie wiem co zrobimy jak tak dalej pójdzie ...
A wcześniej te zmiała problem z kupnem takich butów? ja nie wiem czy jest taki rozmiar z wizytowych, pewno tak ale ciężko znaleźć. Zawsze możecie zamówić na wymiar

Lain ładne te Twoje Victorie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Lain pyszne menu
a buciki normalnie piękne gdybym ja sobie zapodała inne buty niż białe rodzina zawału by dostała

U mnie chyba byłoby to samo
Podziękowania ładne Chcesz rozdawać po przyjęciu? My rozdajemy duże paczki cista i mamy na nich wierszyk:
Miło było gościć Was
pożegnania nadszedł czas
Byście o nas pamiętali
i zabawę wspominali
trochę słodkości
dla miłych Gości
ofiarować chcemy
bardzo dziękujemy!
Stary 2010-07-19, 11:31   #2443
lain
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny

acelinko ja tam nawet nie konsultowalam z rodzicami mojego slubnego looku buty zobaczyli w sobote jak je przywiozlam - wcesniej nie wiedzieli ze nie beda biale ale szoku nie bylo - wierza w moj dobry gust stwierdzili, ze bardzo ladne

a w srode mamy 9 rocznice bycia razem wlasnie szukam jakiejs nietuzinkowej restauracji na romantico kolacje
Stary 2010-07-19, 11:38   #2444
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

Podziękowania ładne Chcesz rozdawać po przyjęciu? My rozdajemy duże paczki cista i mamy na nich wierszyk:
Miło było gościć Was
pożegnania nadszedł czas
Byście o nas pamiętali
i zabawę wspominali
trochę słodkości
dla miłych Gości
ofiarować chcemy
bardzo dziękujemy!
Twoje też ładne
Ja chce rozłożyć już podziękowania razem z winetkami
Ja mieszkam na śląksu no i tutaj jest tradycja rozdawania kołacza weselnego, ale to przed weseliskiem się daje

ultraradiola, mój tż ma 46 też ma zawsze kłopot z butami.

Cytat:
dzieki dziewczyny

acelinko ja tam nawet nie konsultowalam z rodzicami mojego slubnego looku buty zobaczyli w sobote jak je przywiozlam - wcesniej nie wiedzieli ze nie beda biale ale szoku nie bylo - wierza w moj dobry gust stwierdzili, ze bardzo ladne

a w srode mamy 9 rocznice bycia razem wlasnie szukam jakiejs nietuzinkowej restauracji na romantico kolacje
ale staż gratulacje

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2010-07-19 o 11:40
Stary 2010-07-19, 11:41   #2445
lain
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm moj TZ tez ma 46, a nigdy wiekszych problemow z kupnem butow nie mial
o ile ktos akurat nie wykupi tego rozmiaru to zawsze jest buki do slubu tez od kopa udalo sie kupic (w Zebrze). mi sie wydaje, ze do 46 jeszcze jest regularna rozmiarowka. gorzej jakby mial 47

co do platkow roz to ja dostaje gratis cale pudelko od mojej florystki wlasnie takie podsuszone troche, bo mowi ze ladniej sie prezentuja niz takie calkiem swieze

Cytat:
ale staż gratulacje
noo stare dobre malzenstwo
dziekuje

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2010-07-19 o 11:42
Stary 2010-07-19, 11:48   #2446
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm moj TZ tez ma 46, a nigdy wiekszych problemow z kupnem butow nie mial
o ile ktos akurat nie wykupi tego rozmiaru to zawsze jest buki do slubu tez od kopa udalo sie kupic (w Zebrze). mi sie wydaje, ze do 46 jeszcze jest regularna rozmiarowka. gorzej jakby mial 47

co do platkow roz to ja dostaje gratis cale pudelko od mojej florystki wlasnie takie podsuszone troche, bo mowi ze ladniej sie prezentuja niz takie calkiem swieze

noo stare dobre malzenstwo
dziekuje
no tak jak strae, dobre małżeństwo
brat tż'ta jets bardzo wysoki, ma ponad 2 m wzrostu i ma rozmiar buta 50 mdleje:

My chyba ostatnio mamy pecha na te buty bo zawsze jak wejdziemy do sklepu z myślą kupna butów dla tż'ta, to niema jego rozmiaru a jak są to same paskudne buty. Nie jestem pewna, czy u mnie ejst zebra gdzieś w mieście, ale chyba w jednym centrum handlowym jest, trzeba to sprawdzić
Stary 2010-07-19, 12:00   #2447
lain
Zakorzenienie

Cytat:
no tak jak strae, dobre małżeństwo
brat tż'ta jets bardzo wysoki, ma ponad 2 m wzrostu i ma rozmiar buta 50 mdleje:
ja w klasie w LO mialam kolege siatkarza - rozmiar buta 52

ciesze sie, ze mam przecietny numer buta - jeden problem z glowy choc niestety zazwyczaj najszybciej znika z polek, bo wiekszosc lasek taki ma
Stary 2010-07-19, 12:18   #2448
madmuazelle
BAN stały

Cześć i czołem

Ja znów na chwilke,poczytałam ale jak zwykle później Was nadrobie.
bo teraz zbytnio czasu nie mam,tzn mam chwilunie :P
Dobra,tyle ile nadrobie odpisze,tyle odpisze reszta później

Cytat:
Woow jak weszłam na stronke,to pierwsze obrączki,kóre się wyświetlają są identyko jak nasze O takie mamy,zresztą wklejałam Wam na naszych palcach pare postów wcześniej -> http://www.korund-gniezno.pl/product.php?productid=90

Cytat:
Dzięki za brawka Też lubię ten program
Ale mi źle życzysz z tym krzesłem
Prosze bardzo To fajno
Nie,no ja przecież żartowałam z tym krzesłem.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-07-19 o 15:14
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 13:28   #2449
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
A wcześniej te zmiała problem z kupnem takich butów? ja nie wiem czy jest taki rozmiar z wizytowych, pewno tak ale ciężko znaleźć. Zawsze możecie zamówić na wymiar
Nie no aż tak źle nie było z doborem butów
może dlatego ze jak byliśmy w sklepie tz sobie znalazł jakieś buty to od razu je brał jak był rozmiar a wizytowe no jak na zlosc jakas masakra

Cytat:
My chyba ostatnio mamy pecha na te buty bo zawsze jak wejdziemy do sklepu z myślą kupna butów dla tż'ta, to niema jego rozmiaru a jak są to same paskudne buty. Nie jestem pewna, czy u mnie ejst zebra gdzieś w mieście, ale chyba w jednym centrum handlowym jest, trzeba to sprawdzić
my wlasnie mamy dokladnie tak samo ...
jak sa ladne nie ma rozmiaru, a jak jest rozmiar to paskudztwo nie z tej ziemi ...

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2010-07-19, 17:03   #2450
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
dziewczyny zastanawiam się nad treścią podziękowań dla gości macie jakieś propozycje?
W ogóle chciałabym gościom podarować takie aniołeczki małe i znalazłam na all tanie bo po 40 gr sztuka, tylko problem w tym że to hurt i trzeba kupić opakowanie 200 szt a ja potrzebuje tylko 60

Fajny pomysł na podziękowanie dla gości A co do wierszyka,mnie się podoba :

lain pyszne menu Noi buciki bardzo ładne

Cytat:
a u mnie teraz jest tylko 14 stopni wreszcie , przynajmniej jeden dzien chlodniejszy
A u mnie wreszcie ciepło i fajna poogda bo jest 29-30 stopni

Cytat:
Ja Cie nie walne , bo sama uwielbiam czekolade Wszyscy mowia , ze sie chudnie do slubu , a ja najwiecej waze w swoim zyciu chociaz w tym tygodniu moze schudne , bo najwiecej przygotowan
Ja również jestem czekoladoholiczką. To zalezy,czy ktoś jak ma stresowe sytuacje,to ten stres zajada.Czy np w takich momentach nic nie je.Ja mam to drugie,mam ścisk w żołądku i nie potrafie nic przełknąć.
Stary 2010-07-19, 17:09   #2451
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny pomysł na podziękowanie dla gości A co do wierszyka,mnie się podoba :

Ja również jestem czekoladoholiczką. To zalezy,czy ktoś jak ma stresowe sytuacje,to ten stres zajada.Czy np w takich momentach nic nie je.Ja mam to drugie,mam ścisk w żołądku i nie potrafie nic przełknąć.
To chyba ten upał od nas uciekł i do Ciebie poleciał
ja też jestem czekoladoholiczka teraz nawet nie kupuje czekolady bo te moje 3 cm ...
Cieszę się, że wierszyk sie podoba
Stary 2010-07-19, 17:18   #2452
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Przymierzałam dzisiaj suknię i teraz muszę intensywnie szukać biżu.
Powodzenia w poszukiwaniu bizuteri i daj znać jak sobie coś upatrzysz.

Cytat:
6 ślubów w 1 dzień?! Nieżle... To śluby są od rana?
Dobrze, że sie dogadaliście co do dekoracji A ta laska o której pisałaś rzeczywiście jakaś dziwna
Tez się lekko zszokowalam jak Martoolka o tym napisała.
Dalszy ciąg postu popieram

Cytat:
Mad przypomnialao mi sie, że pisałaś o tym że masz więcej czasu ale jestes za granicą i chyba Ci nie odpisałam. Właśnie chodziło mi o to, że masz więcej jeśli chodzi o dni ale tak wogóle to nie masz dużo na przygotowania na miejscu bo Cię nie ma. Ja jestem już u mnie w domu i będę tu do ślubu ale i tak wydaje mi się, że tego co mam zrobić/załatwić/wybrać jest tyle że masakra. Podziwiam Cię, że Ty z tyloma rzeczami się uwinęłaś podczas pobytu w Pl
Dziękuje za podziw Sama siebie/nas podziwiam :coejst: ale to bardziej jakieś szczęscie,że wszystko poszło nam gładko. To zazdraszczam,że do slubu jesteś juz u siebie,ja nie mam takiej możliwości Przyjezdzamy dopiero na tydzień przed ślubem.

Cytat:
dziekuje za wczesniejsze gratkooklaski
zabawa byla srednia , bo potem mnie bolal caly czas zoladek , bo jestem uczulona na pieczarki wiec nie bylo za ciekawie
Prosze Oj to nie dobrze

Cytat:
Od jutra najwieksze zalatwianie spraw rusza... jedziemy na ustalic menu itp. trzeba do wszystkich zadzwonic tzn.zespol , kamerzysta
To życze powodzenia i zdaj nam potem relacje co dobrego ustaliliście

Cytat:
To chyba ten upał od nas uciekł i do Ciebie poleciał
ja też jestem czekoladoholiczka teraz nawet nie kupuje czekolady bo te moje 3 cm ...
Cieszę się, że wierszyk sie podoba
Poprostu zamieniliśmy się pogodami u mnie upał u was były burze słyszałam E tam,te 3 cm w ta czy w tą nie zaszkodzą

A i wymieniliśmy się z dekoratorką mailami.Noi tak ogólnie zaśpiewała nam za ta dekoracje,co nam się podoba 1000 zł ,ale napisała tez że cena zalezy na ile osob,czy goście beda siedziec na gorze czy też na dole.No to jej napisałam,że mniej więcej na tyle i tyle osób będzie wesele,że goście będą tylko na dole.A ta odpisała,no to spokojnie dekoracja będzie kosztować 800 zł. To ja myślałam że powie 500 zł,a nie 800 zł

Czas edycji: 2010-07-19 o 17:13
Stary 2010-07-19, 17:27   #2453
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Poprostu zamieniliśmy się pogodami u mnie upał u was były burze słyszałam E tam,te 3 cm w ta czy w tą nie zaszkodzą

A i wymieniliśmy się z dekoratorką mailami.Noi tak ogólnie zaśpiewała nam za ta dekoracje,co nam się podoba 1000 zł ,ale napisała tez że cena zalezy na ile osob,czy goście beda siedziec na gorze czy też na dole.No to jej napisałam,że mniej więcej na tyle i tyle osób będzie wesele,że goście będą tylko na dole.A ta odpisała,no to spokojnie dekoracja będzie kosztować 800 zł. To ja myślałam że powie 500 zł,a nie 800 zł
Mnie sie taka zamiana jak najbardziej podoba
Mi nie zaszkodzą ale mojej sukni szkodzą i to bardzo
Masakra te ceny dekoracji. Ja dostałam od narzeczonej kuzyna nr do dziewczyny, która ma ślub w ten sam dzień co my bo to jej koleżanka i musimy sie jakos zgadać podobno ona lubi minimalizm, więc się dogadamy

jakis spokój tu dziś jest straszliwy
Stary 2010-07-19, 19:33   #2454
certina4
Wtajemniczenie

acelinka, agawoo, mad, chilanes, danaee, metka, silveetta, lusmarija, gospella
dziękuję za życzenia

szczegółowa relacja ze ślubu po powrocie z podróży pośclubnej- na którą udajemy się już jutro powie tylko że to mega przeżycie, wszystko było piekne, pyszne i wspaniałe, może za wyjątkiem 35 stopniowego upału

dzisiaj mieliśmy plener, dopiero wróciliśmy, teraz jedziemy zdejmować dekoracje...

powiem Wam, że tylu komplementów na swój temat to chyba nigdy już nie usłyszę... zdjęcia po powrocie z podróży

a ja już dzisiaj składam najserdeczniejsze życzenia miłości, radości i wzajemnej szczerości PM ślubującym w zbliżający się weekend
Centipede
Szana
dziewczyneczka89
sjoanna
n-karlik

wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 19:41   #2455
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Cytat:

hahah zacytowalas martoolke a to ja pisalam ja jak sie denerwuje to nie potrafie nic przelknac
Cytat:
Lain pyszne menu

my dajemy na slodko kazdemu gosciowi migdal w lukrze w takim woreczku z organzy (mam nadzieje ze dojdzie to jutro bo przez neta zamawialam )

Cytat:
T

hahha przeczytalam na poczatku moj tz ma 46 i pomyslalalam ze tyle ma lat
Cytat:

To życze powodzenia i zdaj nam potem relacje co dobrego ustaliliście

menu moze jutro przesle, ale same pysznosci beda
zamawialam pudeleczka z ciastami dla gosci , do kamerzysty dzwonilam , jutro jedziemy na ostatnia lekcje tancow i do makro po jakies rzeczy.Jeszcze musimy wode kupic na sale. Odebralismy dzis obraczki fotki nie mam ale moze kiedys przesle.
Boli mnie gardo mam nadzieje ze do wesela sie zagoi czyli zostalo 5 dni !

Lain: gratulacje za staz my za tydzien i 2 dni bedziemy miec 4 lata

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
dziękuję za życzenia

szczegółowa relacja ze ślubu po powrocie z podróży pośclubnej- na którą udajemy się już jutro powie tylko że to mega przeżycie, wszystko było piekne, pyszne i wspaniałe, może za wyjątkiem 35 stopniowego upału

dzisiaj mieliśmy plener, dopiero wróciliśmy, teraz jedziemy zdejmować dekoracje...

powiem Wam, że tylu komplementów na swój temat to chyba nigdy już nie usłyszę... zdjęcia po powrocie z podróży

a ja już dzisiaj składam najserdeczniejsze życzenia miłości, radości i wzajemnej szczerości PM ślubującym w zbliżający się weekend
Centipede
Szana
dziewczyneczka89
sjoanna
n-karlik

wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
to jeszcze raz wszystkiego najlepszego ! swiezoupieczona pmko i udanej podrozy slubnej i dziekuje za zyczenia
Stary 2010-07-19, 20:13   #2456
Martoolka87
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
ah noooo a ja kopiłam kokardki na alkohol znów coś do przodu i TZ sprezentowal mi drukarkę z skanerem i xero zebym mogla sobie sama wizietki porobic bo chcialam
dla TŻta i dla Ciebie za kokardki
Mój też ma 45 i bez problemu dostaliśmy w Giacomo Conti buciki (tzn. początkowo nie mieli jego rozmiaru, ale w ciągu tygodnia nam sprowadzili)

Cytat:
to wesoło było ale śliczny ten Kościółek a mój taki wielgachny bez nastroju ale to troche z lenistwa mamy w naszym Kościele ślub a nie w ładniejszym więc już nie narzekam dekoracja tez ładna ale rzeczywiście gdyby ten materiał był na co drugiej ławce byłoby lepiej
Dzięki
My się chcemy jeszcze pozbyć tych płatków koło krzeseł i wzdłuż ławek wysypać tylko jednokolorowe płatki. No i te małe świeczki koniecznie w szkle muszą być, bo nie chcę sobie podpalić suknie w drodze do ołtarza

Cytat:
do tego w sobote odebralam moje slubne taneczne buciki
Załącznik 3263398
Śliczne butki

Cytat:
Lain pyszne menu
Mój tata się dziś lekko zdziwił jak zobaczył na fotce jaką będę mieć wstążkę przy sukni

Cytat:
Aha... to sporo. U mnie rzadko zdarza sie żeby były 2 śluby w 1 dzień
Kuszą mnie te płatki Może zorientuję sie u mnie w kwiaciarni bo sama takiej ilości nie uzbieram...
U nas jest tyle ślubów przez to, że kościół śliczny i do tego proboszcz bezproblemowy, więc dużo par spoza parafii u nas ślubuje.

Ja dziś zamówiłam jeszcze takie 2 tuby z płatkami biało-różowymi:
http://allegro.pl/item1137954998_str...latki_roz.html
Stary 2010-07-19, 20:25   #2457
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje

Cytat:
ja w klasie w LO mialam kolege siatkarza - rozmiar buta 52
ciesze sie, ze mam przecietny numer buta - jeden problem z glowy choc niestety zazwyczaj najszybciej znika z polek, bo wiekszosc lasek taki ma
Mój kuzyn nie gra w siatkę a też ma takie duże stopy
A ja mam malutkie - 36 i dzięki temu czasem mi się udaje taniej kupić, bo zostaje ostatnia para taka malutka

Cytat:
Ty weź dziewczyno zejdź z tego słońca, bo to nie ja pisałam - coś Ci się źle pocytowało

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
dziękuję za życzenia
A mi to nie podziękowałaś
super, że wszystko się udało

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
menu moze jutro przesle, ale same pysznosci beda
zamawialam pudeleczka z ciastami dla gosci , do kamerzysty dzwonilam , jutro jedziemy na ostatnia lekcje tancow i do makro po jakies rzeczy.Jeszcze musimy wode kupic na sale. Odebralismy dzis obraczki

Właśnie wróciłam od rodziców z toną fasolki szparagowej z ogródka i ją obieram i część kroję (zamrożę i będzie do zupy jarzynowej)
Później muszę poobierać porzeczki i umyć sałatę, chociaż starsznie mi się nie chce
Stary 2010-07-19, 20:33   #2458
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Cytat:

Właśnie wróciłam od rodziców z toną fasolki szparagowej z ogródka i ją obieram i część kroję (zamrożę i będzie do zupy jarzynowej)
Później muszę poobierać porzeczki i umyć sałatę, chociaż starsznie mi się nie chce

<Mniam> fasolka szparagowa , bardzo lubie chociaz nie mialam okazji w tym roku. za to duzo bobu zjadlam. powodzenia w obieraniu porzeczek, ja tego nie lubie robic ;/ chociaz musialam ostatnio bo u mnie na placu rosna
Stary 2010-07-19, 21:22   #2459
madmuazelle
BAN stały

Jestem ponownie

Zanim nadrobie,to musze gdzieś zadzwonić. Moi napisać,wy będziecie mieć zaiweszone na wódke/i??Typu zawieszki???Ja to się zastanawiam,dla mnie to z jednej strony zbędny wydatek a z drugiej hm no tak dziwnie bez niczego?Chyba. W ogole oglądam na allegro i nie tylko zawieszki,to takie brzydactwa tandetne ,niektóre to by dziecko w przedszkolu takie zrobiło Nic mi się nie podoba. No prawie żadne,bo jedynie podobają mi się te z firmy której zamawialiśmy zaproszenia i raczej żadne ich nie przebije

Czas edycji: 2010-07-19 o 21:23
Stary 2010-07-19, 21:29   #2460
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:

<Mniam> fasolka szparagowa , bardzo lubie chociaz nie mialam okazji w tym roku. za to duzo bobu zjadlam. powodzenia w obieraniu porzeczek, ja tego nie lubie robic ;/ chociaz musialam ostatnio bo u mnie na placu rosna
Ja też lubię fasolkę, ale najlepiej by było, gdyby ją ktoś za mnie obrał

Cytat:
Zanim nadrobie,to musze gdzieś zadzwonić. Moi napisać,wy będziecie mieć zaiweszone na wódke/i??Typu zawieszki???Ja to się zastanawiam,dla mnie to z jednej strony zbędny wydatek a z drugiej hm no tak dziwnie bez niczego?Chyba. W ogole oglądam na allegro i nie tylko zawieszki,to takie brzydactwa tandetne ,niektóre to by dziecko w przedszkolu takie zrobiło Nic mi się nie podoba. No prawie żadne,bo jedynie podobają mi się te z firmy której zamawialiśmy zaproszenia i raczej żadne ich nie przebije
My nie mamy nic kompletnie na butelkach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości