|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX
no my za tydzien
![]() i juz nawet wiem co bedziemy robic ![]() poszperalam troche w necie i znalazlam romantyczny wieczor na statku ![]() zaraz przy Manhattanie https://www.cloud9living.com/new-yor...-dinner-cruise juz sie nie moge doczekac
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2010-07-19 o 05:28 |
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX
Ok dziewczyny wrzucam Wam zdjecie sukienki ... kurde mierzylam ja dzisiaj dwa razy i powiem Wam ze nie jestem calkiem zadowolona nie jest taka jak na necie dol powinen byc prosty a nie marszczony .. no i wyglada tak jak by sie podwijala troche .. nie wiem moze dlatego ze ma drugi material podszyty od spodu? albo ze jest nie wyprasowana?
![]() Musze jutro jechac z nia zeby na parze mi wyprasowali moze bedzie sie wtedy lepiej ukladala gora i kolor mi sie podoba ![]() ps. upsss sorki za post pod postem
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2010-07-19 o 05:31 |
|
|
|
#4623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ale wyprasowanie chyba nic nie pomoze, bo ona jest od bioderek też marszczona, przynajmnije tak to wyglada na zdjeciu. Widać ze tam jest pod spodem drugi matriał i on jest tak podszyty, zeby ta sukienka właśnie się tak marszczyła. Z przodu układa sie w taki dłuższy trójkąt. Wyprasoeanie moze tylko poprawi ukldasie materiały, ale chyba nie uda sie zaprasować tych marszczeń.
Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2010-07-19 o 07:00 |
|
|
|
|
#4624 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ooooo chol.era przecież to wychodzi jakieś 800 tys. do spłaty Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
daysy mleko swieze nie uht, mozna dostac w sklepach. w kartonie takim granatowym, albo w butelce z firmy melkowita.
Nosz kurde a u mnie sa dwa pepco, moge Ci oddac jeden atomufka spienienie mleka uzaleznione jest na 100% od zawartosci wody i tluszczu w mleku. ja spieniam zawsze 2%. ale jak mi sie ostatnio gotowalo w garnku mleko, ktore kupilam w tesco to sie za glowe zlapalam. |
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Dziś już chłodniej ufff Ech musze sie powoli szykować i iść do PUP-u na podpis, od razu wezmę zaświadczenie, ż e jestem ubezpieczona to będe miała miesiąc czasu na wykonianie róznych badań Jakaś motywacja choc będzie Laski przyznać się, która za mocno wczoraj za mnie kciuki trzymała odnośnie tego remontu?? Majster do mieszkania przychodzi nie w listopadzie tak jak wspominał ale.... jutro (jutro układa płytki na jednej ścianie u tesciowej a potem idzie już do nas). A my praktycznie w proszku. Niby łazienkę mamy prawie w komplecie tak na kuchnię pomysłu kompletnie brak dziś musimy jechać pozaznaczac gdzie chcemy oświetlenie i kontakty a tego tez nie wiem ech.....Agatka śliczny teledysk Zabcia ładny kolorek sukienki. Pasuje ci. Kliwia widze, ze zaczynacie kompletować wyprawkę.. fajnie
|
|
|
|
#4627 |
|
Zadomowienie
|
Madzielenka, z oswietleniem w ąłzience nie ma problemu, jedno główne na srodku na suficie i do tego lampka nad lustrem. Kontakt z prawej strony lustra, jeśli umywlanka bedzie podwójna, to też z lewej strony. Kontakt pod pralkę, jelsi chcecie jakąś wyszukana kabinę prysznicowa, to do niej też gniazdko bedzie potrzebne i gotowe. W kuchni zróbcie sobie lampę na nad stołem i w oswietlenie pozostałej kuchni. Gniazdko ( gniazdka) przy blacie, podwójne, do miksera, robota kuchennego, gniazdko do lodówki i do kuchenki ( nie wiem, chy chcecie mieć gazowa, to wtedy gniazdko jest konieczne, zeby móc zapalac gaz). To chyab na tyle
przemyśl sprawę.Ja ogólnie jak robiłabym gniazdka, to tylko podwójne. |
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
no tak dziś chłodniej
![]() u mnie w pracy w sobotę sprzedało się 70 wentylatorów w kilka godzin ludzie po 4 brali a przez internet też jest opcja zamówić to biorą po 5 a nie ma w hurtowni ich :/ na szczęście dziś mam wolne i jutro do pracy, muszę zacząć dokumenty segregować, i notatki i ksera ze studiów by sie przeprowadzić i nic nie pogubić
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Kolanka wielkie dzięki. Normalnie nie lubię robić czegos w pospiechu i przyznam, że jestem troszkę wkurzona ech... Ale coż, podołamy
hehe Tak sobie myslę co do oswietlenia w łazience (poza oswietleniem przy lusterku) czy dac oswietlenie górne na srodku łazienki czy boczne (kinket) na ścianie (teraz w domu mam tylko na scianie i jest spoko) Nie wiem czy duzo powinno byc gniazdek w salonie, sypialni, na Hollu??
|
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
laski a ja wam nie pokazywal jak super ledy w kuchni wygladaja
moj mi sie wczoraj przyznal 'szczeka mi opadal jak zapalilem sobie swiatelko' jesli chodzi o oswietlnie do lazienki - lpsze jest punktowe niz jedno glowne - ja mam 6 halogenow. i jedna slabiutka zaroweczke nad lustrem. niedlugo halogeny wymienie na ledy, zarowki ledowe [pasujace do oprawki halogenowej] wiec beda zrec mniej pradu. Do tego kontakt na suszarke, szczoteczke elektryczna, golarke etc. gdzies w okolicach lustra - ja mam przy podlodze i tez jest ok. przy lustreze nie mialam miejsca.2 kontakty i wlacznik swiatla w takiej potrojnej ramce wystarczy ![]() w kuchni trzeba przemyslec - bo jest duzo kotaktow. na kuchenke na zmywarke - jesli sa oboj siebie wystarczy jeden. do tego okap [moj nie mial wtyczki na szczescie, tylko montaz na kostkę jest] gniazdo pod lodowke. i gniazdka nad blatem. plus oswietlenie szafkowe i jeden punkt na suficie. troche do myslenia jest, bo kable trzeba ciagnac. w salonie - wlacznik swiatla, gniazdek kilka. ja mam 3 [podwojne] i jest malo. ale gdzie jest tv mamy podlaczona listwe antyprzepieciowa i wszytskie dvd i wieze sie zmiescily. musisz pomyslec gdzie coi bedzie stalo, gdzie bedziesz chiala postawic lampe , podlaczyc odkurzacz ect. w przedpokoju mam 1 kontakt na widoku przy lazience. - 4 wlaczniki swiatla [lazienka, kuchnia, jadalnia i przedpokoj] do tego w szafie wnekowej mam dwa kontakty na odkurzacz i deske do prasowania. ![]() w pokoju dzieciecym mam dwa kontakty i jest malo bo sa tylko przy oknie jakby na koncu pokoju.
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-07-19 o 08:19 |
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia wiem, wiemy ledy są super ( nad kibelkiem chcemy mieć
) u mnie w domu tata juz z miesiąc temu powyminiał całe halogeny (salon i sypialnia) na ledy (ciepło białe) i jest super. Kuchnia chyba będzie najgorsza, bo nawet nie wiemy co gdzie chcemy mieć ech... edit; Kliwia zapisałam sobie wszystko co mi podałaś i stwierdzam, ze jak człowiek nie wie jeszcze co gdzie chce mieć to chyba wyznaczanie kontaktów to jest rzecz nierealna
Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2010-07-19 o 08:23 |
|
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
no pokaze wam zdjecie, jak ogarne kuchnie, bo ciagle jestesmy w bajzlu
moze dzis do zdjecia wszytsko pozdejmuje z blatow ![]() a co do zarowek ledowych, no na razie mnie nie stac na zakup tylu zarowek firmowych, a te wiem ze sa dobre bo znajomy je ma, sprawdzone, w sensie. madzia dasz rade, najlepiej idz do tego meiszkania i sobie w myslach ustawiaj meble. niektore kontakty moga zostac zasloniete np przez kanape. a lapme da sie podlaczyc i kabla nie widac.
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-07-19 o 08:29 |
|
|
|
#4633 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
własnie dziś idziemy tam i będziemy coś kombinować. Wrrr. No nic, trzeba wziąć się w garść, dobrze że rzeczy do łazienki kupilismy wczesniej, bo jak bysmy dopiero teraz o tym zaczęli mysleć to ja nie wiem.
|
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
o jaka laska z rana sie przywitala
ihih
|
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki ja dzis mam wolne... lece do lekarza
takze trzymac kciuki pa |
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
w wogóle to wam pokaże rozkład naszego mieszkanka, bo niedawno co je do komputera wprowadziłam
teraz siedzie i w 3d sobie projektuję wszystko Mieszkanko ma ok.70m2 Każdy pokój jest z balkonem. A co do kuchni to są 2 wnęki. ta blizej okna jest przeznaczona na zlew a ta dalej na kuchnię gazową (bo jest tam przewód kominowy).I tak jak widac wielkie okna w każdym pokoju. 180cm witryna + drzwi balkonowe (otwieralne i uchylne) Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2010-07-19 o 08:40 |
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
madzia kuchenka nie musi stac tam gdzie przewod kominowy. chyba ze chcesz okap podlaczyc rura do komina
co tylko w domkach jest mozliwe. ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- duza ta garderoba. taki maly pokoj.
|
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A taki spieniacz widziałam w tesco za 10 czy 12 zł ![]() To może sobie kupię i będę też robić takie fajne kawusie. A Ledy to chyba dają bardzo małe światło??? Ja mam w przedpokoju tylko on jeden jest i pomarańczowy ale kiedy pytałam w sklepie to mi facet powiedział , że one świecą max jak 15 wat chyba??? A u mnie też fajnie chłodno , trochę chyba deszczyk pada. Nareszcie odsapnę ... uff Aha i pojechałabym dziś do ZUSu ale kurde ten wózek ma dziś mi przyjść ( swoją drogą już nie mogę się doczekać) Nie wiem o której godzinie, a Tż śpi po nocy a dzwonek nam nie działa więc jak się chłop nie dopuka to nie wiem gdzie go będę potem szukać...
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2010-07-19 o 08:48 |
|
|
|
|
#4640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co garderoby to wiesz może za jakiś czas będzie to pokój dla dzidzusia Narazie wstawimy tam wielką szafę, moze biurko, deskę do prasowania ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
Wszystko zależy od tego ile led wexmiesz. Sa i takie, które zastępępują żarówki 230V
|
||
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
daysy sa rozne zarowki ledowe. te dobrej jakosci daja na prawde duzo swiatla.
http://sklep.hikari.com.pl/Zarowka_L..._100458-8.html no i sa rozne w zaleznosci od potrzeb. popatrz sobie na tebele lumenow. ile daje led a ile zwykla zarowka ![]() http://sklep.hikari.com.pl/informacyjna-7.html i potem przy produkcie widzisz ile dana zarowka wytwarza lumenow. ![]() a tu znalazlam test ![]() http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1245798.html Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-07-19 o 08:56 |
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Madzialenka nooo żartujesz???
Ja się pytałam w Obi i facet mi tam proponował 5 która chyba jak 13 świeci... Ale Ty na pewno mówisz o Led a nie o halogenach??? Wiem... poszukam na allegro
|
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
daysy na pewno o ledach mowimy
zobacz w linkach co dalam
|
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Daysy popatrz na all , jest masa róznych żarówek
|
|
|
|
#4645 | |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
![]() A ja myślałam, że ta sukienka miała być żółta Coś mi się pokręciło - ale niebieski kolor Ci jak najbardziej pasuje
|
|
#4646 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzieńdoberek, ale mi się nichciało wstawać, ledwo zwlekłam się z łóżka, a w tym tygodniu na rano mam, masakra jak dawno nie wstawałam. Trzeba się zacząć wcześniej kłaść spać a nie do 24 baraszkować
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój ma dzisiaj urodziny okrągłe 30 a ja mu nic nie kupiłam, bo nie wiedziałam co i nie miałam czasu, wczoraj tylko kupiłam mu torta i byli teściowie, jego siostra i moja mama u nas, posiedzieliśmy, zjedliśmy lody. od teściów i siostry tz dostaliśmy śliczne pucharki do lodów, częsc szkła mieni się na niebiesko, a część na zielono, super to wygląda Cytat:
Cytat:
Cytat:
cześć a my w sobotę wyburzyliśmy ścianę łączącą kuchnię i pokój i mamy aneks kuchenny
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Już sobie poczytałam ale i tak chyba nie wiedziałabym jaką kupić... to znaczy na pewno ciepłą ... ale nie wiem co to są te lumeny???Zabcia sukienka ładna, dobrze Ci w tym kolorze. Idę dziewczyny, będę później.
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2010-07-19 o 09:03 |
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko oo fajnie, że remoncik idzie do przodu
a co do oswietlenia to mi nie chodziło, że mam problem z wybraniem tylko o to, że nie wiem gdzie jakies rozmieścić choc chyba z gniazdkami będzie większy problem
|
|
|
|
#4649 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.

gora i kolor mi sie podoba

(jutro układa płytki na jednej ścianie u tesciowej a potem idzie już do nas). A my praktycznie w proszku. Niby łazienkę mamy prawie w komplecie tak na kuchnię pomysłu kompletnie brak
dziś musimy jechać pozaznaczac gdzie chcemy oświetlenie i kontakty a tego tez nie wiem ech.....

ihih

co tylko w domkach jest mozliwe.
Narazie wstawimy tam wielką szafę, moze biurko, deskę do prasowania
wklad wlasny 10% i to jest jedyny bank ,ktory chce nam dac kredyt