Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-18, 22:28   #901
Jok3r
Zadomowienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Alk zero, kawa owszem, ale bardzo słaba, tabl won oprócz Apapu. Do 20 tyg kluska wszystko z nas zasysa i to są najważniejsze dni w jej rozwoju, więc wszystko co jemy czy pijemy ma na nią wpływ. Przytulania się gine mi zabronił, bo ponoć nie jest dobrze jeśli kluska się kołysze w czasie stosunku, ale może chodziło mu akurat o mój przypadek, a konkretnie o mojego mięśniaka. Na kosmetyki trzeba bardzo uważać, bo czasem jest napisane, że dla mam, a skład okazuje się szkodliwy dla malucha. Dla dziewczyn, które nie wiedza jak obliczyć tc polecam wejście na moje podpisy. Tam macie czarno na biały co i jak.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 06:36   #902
mokra6
Zadomowienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Dziewczyny muli mnie od 5 rano i nie mogę spać przez to, mimo że jestem padnięta! No i jestem megagłodna,ale jak tu coś zjeść jak się boję,że
Ale nawet się cieszę z tego powodu, bo może u dzidziulka wszystko dobrze
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 08:27   #903
kosmisia1985
Raczkowanie

Na pewno dobrze. Nie stresuj się, bo to nic nie da.

Mnie jak na razie nie muli. Może czasem mam takie odczucie, że mam nudności, ale nie tak żebym musiała zwymiotować. Mam nadzieje, że tak już zostanie
kosmisia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 08:48   #904
iizabelaa
Zakorzenienie

Ceśc dziewczyny,

ja w pracy siedzę, ale pozwiliłam sobie na chwilkę wpaść na forum

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
mam jeszcze jeden problem a mianowicie mój kot, już wcześniej się nasłuchałam od rodziców: po co nam kot, przecież to problem a co jak będziemy mieć dziecko, toksoplazmoza i inne takie to teraz to już w ogóle będzie wypominane a ja sobie nie wyobrażam żebym nie mogła wytarmosić mojego niemałego pieszczocha, mój mąż zajmuje się teraz kuwetą i w sumie żyjemy jak wcześniej czyli kot robi co mu się w danym momencie podoba :P
a dlaczego kot to problem

ja też mam kotka, kocham go bardzo, i codzienne tulenie jest obowiązkowe
ale u mnie wszyscy mają koty tzn, rodzice i siostry
bardzo lubimy zwierzęta,

kuwetę sprząta mąż, ale ona zawsze to robił więc teraz też będzie,

a badanie na toks każda kobieta w ciązy powinna sobie zrobić i nawet jeśli się je ma to jest w pełni wyleczalne

ale jak ma się czystego domowego kotka i nie je jego odchodów to nie ma się czym martwić

codzienne
Cytat:
Napisane przez MONIKA1850 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem zero alkoholu,kawy niby tez nie powinno sie pic ale mysle ze filizanka dziennie nie powinna zaszkodzica co do tabletek to nie powinno sie absolutnie brac zadnych przeciwzapalnychz takim skladnikiem jak ibuprofen np.mysle ze apap nie jest szkodliwy chociaz na mnie nie dziala wcale
ja piję kawę, może trochę rzadziej niż zwykle, bo normalnie to potrafię 4 kubki dziennie,

ale ja rozpuszczapną albo Ricore piję
Stary 2010-07-19, 08:55   #905
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
oj biedaku wiem że łatwo się mówi: "nie przejmuj się wszystko będzie dobrze, nie myśl o tym tyle " ale trudniej to zastosować w praktyce, ja sama siedzę i się zamartwiam co bedzie jak mi nie przedłużą umowy, jak my sobie poradzimy bez mojej pensji ehhh nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekać co przyniesie przyszłość.
wanila nie martw sie tylko sie nie wyychylaj i nie mow ze jestes w ciazy, przeciez mozesz nie wiedizec ze jestes nie

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Nic się nie martw, każda ciąża jest inna, jestem pewna, że u Ciebie wszystko w porządku.
Dla porównania powiem Ci, że w poprzedniej ciąży miałam objawy do samego końca, a i tak poroniłam...

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Mi to już widać Tylko to wygląda jakbym się za dużo najadłaTo mowa co będzie za póltora miesiąca!?
dizeki ale do jutra i tak jak na szpilkcha bede siedzec, dopoki gin nie stwierdiz ze wszystko ok eh
a brzucholek to tez mam niby to dopiero pewnie 4 tc od zaplodnieia 6 od miesiaczki ale normalnei mam wystajacy jak w 3 mies wiec Vanilia Mokra Castia nie jesetscie osamotnione w tym ;p

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ja przed ciążą schudłam 13 kg, jeszcze nie nacieszyłam się szczupłą sylwetką a tu bach ... trochę egoistycznie
Cytat:
ja ogólnie nie czuję się 'ciążowo' aczkolwiek to,że jestem w ciąży jest w mojej głowie 24h na dobę
wiem co czujesz - ja od kilku lat zbieralm sie zeby cos ze soba zroibc i w tym roku poszlma na silke przecwicyzlam zze 3 miechy nawet schudlam, w koncu zaczelam mwiesic sie w stare za male od dluzszego czasu ciuszki i teraz boje sie hcodizc zeby nie bylo ze od silki cos sie stnaie i strace bobo
i tez wcale nei cuzje sie "ciazowo" a moze poprostu boje sie do tgo tak bardoz przyzwyczaic zeby nie bylo rozczarownaia po 3 miehcach - eh niech juz bedize po ty 13 tyg i neich bedize ok

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Zamówię w sierpniu jak już wrócę do Sosnowca, ale już mam na oku. Byłam w sklepie z wózkami i praktycznie taki sam kosztował ok 800zł, wiec poco przepłacać. Poza tym kiedyś liczyłyśmy ze szwagierka ile by wyniosło wszystko dla dziecka od pieluchy po łóżeczko to wyszło ok 3tyś. No wiec, żeby nie było tak żal zostawiać takiej sumy to będziemy kupować po kawałku
eh no wlasnie tez ze znajomymi gadalam i wychodzi ok 3tysi wiec tak jak wy mamy zamiar po malu dokupowac czesci wyprawki a zaczniemy od pomalowani scian w malym pokoju ;p

Cytat:
jezu dziewczyny ale wiatr !!! brrr...a gdzie deszcz?

a w ogóle , nie pamiętam czy pytałam, macie jakieś przeczucia co do płci ?
wg chinskiego wyczodiz mi chlopak, wg starych przesadow co do jedzneia ostrych rzeczy tez chlopak, jeszcze tylko czeka az mi sie pilka zrobi z brzucha i na usg wyjzie ze chlopak ;p choc aktualenijestem na etapei ze chialbym dizewczynke ;p

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

Jutro ide weszcie na Bete potem w środe czy czwartek kiedy lepiej? Orientujecie się może czy do tego badania trzeba być naczczo ale wydaje mi się że nie
na czczo blacrose !!! no i idz w srode bo to w ciagu 48 godzin musi wzorsnac min 66%

a co do piwa to nigdy niepilam bo mi nie makowalo wiec teraz nie mam problemu
kawe natomiast sama jakso odstwialam prze pierwszy tydzien pilam i mialam ochote ale teraz jakos mneinei ciagnie weic sobie nie robie

milego dzionka zycze i malo mdlosci
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 09:17   #906
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Dziewczyny muli mnie od 5 rano i nie mogę spać przez to, mimo że jestem padnięta! No i jestem megagłodna,ale jak tu coś zjeść jak się boję,że
Ale nawet się cieszę z tego powodu, bo może u dzidziulka wszystko dobrze
mnie też, od 5 ! dopiero teraz coś zjadłam ale to musiała być bułka maślana nic innego i ukochany mi szukał;p

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość

wiem co czujesz - ja od kilku lat zbieralm sie zeby cos ze soba zroibc i w tym roku poszlma na silke przecwicyzlam zze 3 miechy nawet schudlam, w koncu zaczelam mwiesic sie w stare za male od dluzszego czasu ciuszki i teraz boje sie hcodizc zeby nie bylo ze od silki cos sie stnaie i strace bobo
i tez wcale nei cuzje sie "ciazowo" a moze poprostu boje sie do tgo tak bardoz przyzwyczaic zeby nie bylo rozczarownaia po 3 miehcach - eh niech juz bedize po ty 13 tyg i neich bedize ok

na czczo blacrose !!! no i idz w srode bo to w ciagu 48 godzin musi wzorsnac min 66%

kawe natomiast sama jakso odstwialam prze pierwszy tydzien pilam i mialam ochote ale teraz jakos mneinei ciagnie weic sobie nie robie

mnie bardzo brakuje cwiczen takich hard i biegania

a co do bety to pani w przychodni mi powiedziala,ze tylko glukoza wymaga bycia na czczo

ja po badaniach morfologia itp wyniki jutro a grupa krwi do tygodnia

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 09:20   #907
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja dzisaj się wyjątkowo nudzę jeszcze mnie z pracy za internet wyrzucą

Wy wysztkie macie mdłości itp a ja żdnych objawów nie ma

Napiszcie coś o sobie, czym się zajmujecie na codzień?
Chętnie poczytam o towarzyszkach broni
Stary 2010-07-19, 09:27   #908
Montii
Zakorzenienie

ja mam mdłości od wczoraj ale tylko rano, i ewentualnie po obiedzie , a jak nie zjem nic to gorzej

ja studiuję i aktualnie mam wakacje

my już kminimy nad pokojem dla maleństwa...
dzisiaj jedziemy po farby, tzn dla mojego brata ale i zerkniemy na zieleń..bo taki chce pokoik

[LEFT]
Stary 2010-07-19, 09:32   #909
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

Iza ja też mdłości nie mam, raczej brak apetytu, wszystko mi śmierdzi
ale po jakimś czasie znów zaczynam być głodna, a jeść się nie chce.

Jestem Doradcą Klienta w eurobanku. (aktualnie na L4), moja praca to głownie obsługa klienta, typu wpłaty wypłaty, przelewy, reklamacje, i to z czego żyję czyli kredyty. Pozornie fajna, a jednak praca nie dla mnie. Czasem czuję się jak akwizytor.
Z zainteresowań i mam nadzieję, to czym będę się zajmować w przyszłości to fotografia. Chodzę do szkoły fotograficznej, i sama próbuję coś pocykać. W moim podpisie jest link do moich zdjęć, choć na razie nie ma za dużo do chwalenia

To chyba tyle. Aha dziś piekę ciasta jakieś bo mój małż ma urodzinki

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 09:40   #910
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja jestem controlerem finansowym,
pracuję w dużej produkcyjnej firmie,
nie będę pisać szczegółowo co robię bo to same nudy dla innych (budżety, plany, kalkulacje)

Niestey praca wymagająca czasowo, dlatego tego nie widzę jak się pojawi dziecko

Cytat:
ja mam mdłości od wczoraj ale tylko rano, i ewentualnie po obiedzie , a jak nie zjem nic to gorzej

ja studiuję i aktualnie mam wakacje

my już kminimy nad pokojem dla maleństwa...
dzisiaj jedziemy po farby, tzn dla mojego brata ale i zerkniemy na zieleń..bo taki chce pokoik

ale Ci dobrze teraz
Ile ci jeszcze zostało studiów?

My niedługo będziemy się przeprowadzać, i jestem przerażona wydatkami z tym związanymi

Nie mówić o nakładzie pracy, dlatego chciałabym to zrobić zanim bedę gruba

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
Iza ja też mdłości nie mam, raczej brak apetytu, wszystko mi śmierdzi
ale po jakimś czasie znów zaczynam być głodna, a jeść się nie chce.

Jestem Doradcą Klienta w eurobanku. (aktualnie na L4), moja praca to głownie obsługa klienta, typu wpłaty wypłaty, przelewy, reklamacje, i to z czego żyję czyli kredyty. Pozornie fajna, a jednak praca nie dla mnie. Czasem czuję się jak akwizytor.
Z zainteresowań i mam nadzieję, to czym będę się zajmować w przyszłości to fotografia. Chodzę do szkoły fotograficznej, i sama próbuję coś pocykać. W moim podpisie jest link do moich zdjęć, choć na razie nie ma za dużo do chwalenia

Ja też bym nie mogła pracować w banku, właśnie przez ten akwizycyjny charkter, nie nadaję się do sprzedaży

Szybko Ci gin dał L4.
Stary 2010-07-19, 09:43   #911
Montii
Zakorzenienie

izabela my pare msc temu przeprowadzalismy sie na wieksze mieszkanko i niezbyt milo to wspominam

a zostały mi aż 2 lataaa

[LEFT]
Stary 2010-07-19, 09:46   #912
Aliczka88
Zadomowienie

Hej dziewuszki
Długo nie pisałam bo nie miałam internetu. A i czasu mało bo dużo spraw i pracy miałam przez ten tydzień. Powiem Wam jak to było z naszym przytulaniem.... Dziś mój 18dc, a kochaliśmy się 8dc, 11dc, 12dc, 16dc. Jak myslicie, jakies szanse są?

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 09:50   #913
Montii
Zakorzenienie

ciężko coś powiedzieć , szanse są na pewno czekamy na test

[LEFT]
Stary 2010-07-19, 09:58   #914
Aliczka88
Zadomowienie

Kiedy powinnam go zrobić? A i strasznie bolą mnie piersi... Kurka oby sie udało...

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 09:59   #915
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Aliczka pewnie ze sa - tryzmamy kciuki zebys dolaczyla do naszego grona

co do pracy to po pierwsze i najwazniejsze to jestem fotografem - to hobby i praca dorywcza, jak uaktulanie strone to podam linka
a po drugie pracuje w branzy budowlnaej w dzilae handlu i marketingu -trzbea miec jakis bardizje stale zrodlo dochodu ;p

co do mieszkanka to chcialbym zmienic na wieksze ale jak jutro gin potwierdiz ciaze to zoasteniemy jescze chwile w tym malym ale tez bedizmy musieli zroibc remoncik pokoju w ktorym bedize lzoeczko maluszka i wyposazyc go pod katem dziecka
Stary 2010-07-19, 10:00   #916
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja zrobiłam 2 dni przed @ i już była kreseczka
Stary 2010-07-19, 10:00   #917
Montii
Zakorzenienie

w dniu spodziewanej @
ja zrobiłam pare dni przed i była jedna kreska...także cierpliwości

[LEFT]
Stary 2010-07-19, 10:19   #918
Black_Angel86
Zadomowienie

Cytat:

Szybko Ci gin dał L4.
no, chodze prywatnie, a poza tym szef się zmienił i zmienić chciał pracowników "pod siebie", wiec jednego dnia ja poszlam na L4 a nastepnego moja kumpela juz nie pracowala... wiec L4 to teraz przymus. Ale i dobrze, bo to strasznie nerwowa praca.

blog

fotografia

Stary 2010-07-19, 10:22   #919
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
no, chodze prywatnie, a poza tym szef się zmienił i zmienić chciał pracowników "pod siebie", wiec jednego dnia ja poszlam na L4 a nastepnego moja kumpela juz nie pracowala... wiec L4 to teraz przymus. Ale i dobrze, bo to strasznie nerwowa praca.

no domyślam, się ale nawet prywatnie większość lekarzy woli poczekać do 12 tyg
Pewnie cię ostrzegał, że musisz w domku leżakować

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Kiedy powinnam go zrobić? A i strasznie bolą mnie piersi... Kurka oby sie udało...

mnie też bolały
Stary 2010-07-19, 10:27   #920
kosmisia1985
Raczkowanie

Ja zrobiłam tydzien po spodziewanej @ i wyszło szydło z worka heh

Ja skończyłam studia prawnicze. Obecnie pracuję w sądownictwie. Miałam iść na aplikację adwokacką od stycznia, ale zaszłam w ciążę i nie idę się na razie dalej uczyć

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Ja zrobiłam test tydzien po terminie spodziewanej @

Ja skończyłam studia prawnicze. Obecnie pracuję w wymiarze sprawiedliwości. Miałam od stycznia iśc na aplikację adwokacką, ale pojawiła sie ciąża, więc sobie na razie odpuzczam
kosmisia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 10:29   #921
Black_Angel86
Zadomowienie

Cytat:
no domyślam, się ale nawet prywatnie większość lekarzy woli poczekać do 12 tyg
Pewnie cię ostrzegał, że musisz w domku leżakować
Ano, niestety mam L4 leżąco - udawające. Ale się z domu nie moge ruszyć za bardzo. No trudno, z drugiej strony 100%wypłaty piechotą nie chodzi...

kasiapruszkow też fotograf! super! ja tylko amatorszczyzna narazie ale ten sam kierunek mnie ciągnie

blog

fotografia

Stary 2010-07-19, 10:42   #922
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

szkoda ze tak daleko mieskzamy od siebie bo za jakis czas bycmoze bede potrzzebowala pomocy
Stary 2010-07-19, 10:54   #923
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MONIKA1850 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem zero alkoholu,kawy niby tez nie powinno sie pic ale mysle ze filizanka dziennie nie powinna zaszkodzica co do tabletek to nie powinno sie absolutnie brac zadnych przeciwzapalnychz takim skladnikiem jak ibuprofen np.mysle ze apap nie jest szkodliwy chociaz na mnie nie dziala wcale
no właśnie nad kawa się zastanawiałam czy mogę wypić zamiast tablety od bólu, by ponieść ciśnienie to może pomoże bo ja tylko ibuprom mogę łykać. A co do alko to mam czasami smaka ale tak na łyczka nie na całe, nie w ciąży. No ale chciałam wiedzieć jak Wy się na to zapatrujecie.

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość

zrobiłam bete, morfologie i żelazo. Wyniki w środe dopiero. Następną bete też pójdę w środe i zobaczymy.

Cytat:

jestem studentą od października 3-go roku Gospodarki Przestrzennej. Od kwietnia jestem żoną Lubie gotować a najbardziej piec.

Cytat:
dla męża wszystkiego najlepszego. To on tak ja ja
też uciekam robić jakieś ciasto

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 10:59   #924
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
jestem studentą od października 3-go roku Gospodarki Przestrzennej. Od kwietnia jestem żoną Lubie gotować a najbardziej piec.

oj dużo studentek, dziewczyny podziwiam was że się zdecydowałyście na dzidziusia,
ja na studiach to nawet o tym nie myślałam

jeśli coś więcej o mnie, to nie lubię obowiązków domowych
męczy mnie to i nudzi

jesli już bym miała coś wybierać to gotowanie

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Ano, niestety mam L4 leżąco - udawające. Ale się z domu nie moge ruszyć za bardzo. No trudno, z drugiej strony 100%wypłaty piechotą nie chodzi...

kasiapruszkow też fotograf! super! ja tylko amatorszczyzna narazie ale ten sam kierunek mnie ciągnie

wiadomo, a terz pieniądze będą jeszcze bardziej potrzebne

mnie wogóle trochę przeraża finansowa strona dziecka
Stary 2010-07-19, 11:01   #925
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

blasrose WSZYTKEIGO NAJ NAJ NAJ z okazji urdozniek:roz a:
dla meza blackangel tez wszytkieog NAJ NAJ NAJ:par ty:
Stary 2010-07-19, 11:06   #926
Black_Angel86
Zadomowienie

blackrose4u no to wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń i jeeeeee, jak Ty masz taki charakterek jak mój małż to o cholerka

blog

fotografia

Stary 2010-07-19, 11:30   #927
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
wiadomo, a terz pieniądze będą jeszcze bardziej potrzebne

mnie wogóle trochę przeraża finansowa strona dziecka
kurcze tezmam pewne obawy co do finansow zwlaszcza ze nie mamy kokosów ale jakby czlowiek czkeal na wieksze pieniadze to moglby sie nie docekac ja ju praie 30 na karku wiec w sumie to najwyzsza pora i poprostu trzbea bedize sobei jakos poradizc
Stary 2010-07-19, 11:30   #928
Tity
Zakorzenienie

A my pracujemy w rodzinnej firmie i studiujemy. To nasze drugie studia, tyle, że teraz zaoczne. Zostało nam jeszcze dużoooo nauki

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 11:45   #929
Montii
Zakorzenienie

dziewczyny czy wy też jesteście nerwowe?
Ja jestem jak bomba zegarowa która tyka i czeka aż wybuchnie..

[LEFT]
Stary 2010-07-19, 11:46   #930
patrycja_22
Rozeznanie

Ja też studiuję zaocznie Inżynierię Środowiska, został mi już tylko rok do końca. Mój TŻ skończył studia już dawno bo jest 6 lat starszy i pracuje (ale planuje poszukać czegoś innego). Ja nie pracuję bo w maju skończył mi się staż a że planowaliśmy dzidziusia to już n ie szukałam pracy. Od sierpnia będę zarejestrowana w firmie znajomego a po miesiącu pójdę na L4 żeby należały mi się pieniążki. Trzeba sobie jakoś radzić a przecież nikt obcy z dobrej woli nie przyjmie do pracy kobietę w ciąży która za chwilę i tak ucieknie na L4. U nas finansowo też nie jest za bardzo różowo. W lutym przyszłego roku przeprowadzamy się do nowego i większego mieszkania bo obecne wynajmujemy. Przeprowadzka w 8 miesiącu ciąży hehe będzie się działo

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości