![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III
Powiem Wam, że jestem bardzo zadowolona
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#662 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do chudnięcia to moja mama też nie może już schudnąć ani przytyć bo kupiła już sukienkę i idealnie leży. ale już zaczyna przezywać ![]() ![]() ![]()
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
Tak to bym chciała... może nie dwa rozmiary ale trochę by się przydało. Niestety nie tak łatwo...
![]() No a z trenem to w sumie już kiedyś o tym pomyślałam a dziś to sama mi pani zaproponowała. Dobrze że poczekała na mnie z decyzją ![]() ![]()
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
A ja już schudnąć nie mogę :P nie mam z czego, rozmiar 34 noszę i ciężko mi coś na siebie znaleść tzn w młodzieżówkach jest sporo ciuchów, ale np znaleźć jakiś ładny komplecik damski na specjalną okazje to juz cięęężko ;/
#665 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Poza tym nie wiedziałam, że przez tego komorowskiego wzmożyły się ataki na żołnierzy... ale bez komentarza na ten temat ![]() Na razie idzie dobrze, ale troche mam roboty, a dzisiaj idę na kolejną rozmowę kwalifikacyjną, więc mam nadzieję, że się też uda, na wszelki wypadek ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
aania_20, to dobrze, że się nie stresujesz
![]() A z tym trenem, to i ja sobie zapamiętam, może i mi się na przyszłość przyda ![]() A co do kupowania sukienek na zapas, to jakoś w lutym kupiliśmy z TŻem sukienkę dla mnie na bal podchorążego, który miał być w kwietniu w Poznaniu (czytałam tutaj, że któraś z Was też miała iść ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#667 |
Zadomowienie
|
Witam Panie
![]() ![]() Trochę mnie nie było, bo niestety wylądowałam w szpitalu i dopiero dziś mnie wypuścili ![]() - szczegóły na klubie. Jeśli chodzi o szkołę rodzenia powiem Wam, że jestem bardzo zadowolona. Pani położna bardzo miła i kompetentna, fizykoterapeutka także. Ćwiczenia bardzo fajne i przygotowują nie tylko do porodu, ale i pokazywali nam takie, które pomogą nam wrócić po porodzie szybko do formy. Na ostatnie 2 zajęcia mamy mieć jogę, muzykoterapię, aromaterapię, uspokajające i wyciszające przed porodem. Po pierwszych zajęciach muszę powiedzieć, że także się uspokoiłam i jakby ciut mniej się boję, choć jak się w poniedziałek dowiedziałam, że zostaję w szpitalu to miałam niezłego pietra... No i to chyba na tyle, chyba, że macie jakieś konkretne pytania to wam opowiem co i jak. ![]() Jeśli chodzi o wasze posty to postaram się doczytać, bo na razie nic nie czytałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
libelle, mam nadzieję, że już wszystko w porządku i nie będziesz musiała szybko wracać do szpitala...
U mnie znów upały, dzisiaj są 34 stopnie, a jutro ma być podobno 37. A poza tym ma być parno i będzie się wydawało, że jest ponad 40. Tak, a ja się mam uczyć ![]() Jakie plany na weekend? Ja chyba zaraz lecę zrobić sobie obiadek i wracam do nauki... ![]()
#669 |
Zakorzenienie
|
o rany, co tu takie pustki??
![]()
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
może się opalają
![]() Powiedzcie mi - to możliwe, że jak obiecują wojskowym kilkudniowy urlop za "cośtam", to i tak mogą go nie dostać?
#671 |
Zakorzenienie
|
lovebird tak mogą, zawsze coś się może w ostatniej chwili zmienić
co do odpinanych kompletnie trenów, to mierzyłam nie jedną taką suknię i po odpięciu trenu jakby połowy brakowało ;/ jak dla mnie wygląda to wtedy tragicznie,a le to kwestia gustu i być może wykonania i fasonu sukni
#672 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję że rzeczywiście fasonu...
![]() ![]() lovebird, mogą niestety... ![]() też się dziś opalałam ![]() ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2010-07-09 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
to po co w ogóle obiecują?
![]() Ja zawsze się cieszę, że zobaczymy się dłużej, a potem okazuje się, że wcale nie. I nie uwierzyłam TŻowi, jak mi powiedział, że i tak pewnie go nie dostaną, więc mam się nie cieszyć, ale skoro tak mówicie, to trudno, będę musiała poczekać... ![]() ![]() aania_20, a jaką masz sukienkę? Ja się właściwie jako tako nie opalam, tyle co idę do sklepu albo na zajęcia, to mnie trochę słonko złapie, a tak to nie mam cierpliwości siedzieć na słońcu ![]() A do nas przyjechał cyrk, ustawił mi się za oknem i coś czuję, że nawet, jeśli dzisiaj się wyśpię (dopiero jutro jest przedstawienie), to jutro się nie pouczę ![]()
#674 |
Zakorzenienie
|
tylko dziewczyny nie spalcie się, jak mój tż i szwagierka ;/ cali są w bąblach i skóra płatami złazi! dobrze, ze ślub za miesiąc
![]() Aniu w kilku fasonach, po odpięciu wyglądało to tak, jakby zabrakło materiału na dokończenie sukni ![]()
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2010-07-10 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
ja miałam suknię bez trenu, jakoś prześladowała mnie wizja ew. deszczu i mokrego zabłoconego "ogona" ciągnącego się za mną
![]() A mój Tż od poniedziałku na urlopie ![]() ![]() Ja się nie opalam ;P mówię stop starzeniu się skóry i rakowi skóry :P
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Ja już jestem po weekendzie z TŻem. Co prawda krótko, bo niecałą dobę się widzieliśmy, ale bardzo fajnie było
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez lovebird Czas edycji: 2010-07-11 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#677 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie już zdecydowanie lepiej. Pierwsze 2 dni po wyjściu ze szpitala miałam jeszcze tak ze 4 skurcze dziennie a od wczoraj (odpukać) uspokoiło się, ale nadal jestem na lekach. Po lekach mam mocne kołatanie serca, ale cóż tak ma być. Jedno kosztem innego. Najważniejsze żebym wytrzymała do końca 37 tyg bo wtedy już dzidzia będzie na tyle duża, że nic jej się nie stanie. Dziś znowu idziemy z TŻtem na szkołę rodzenia i TRZYMAĆ MI TU KCIUKI żebym tym razem spokojnie wróciła do domu ![]() Chciałam do Was napisać wczoraj, ale jak już napisałam cały post to mi prąd wyłączyli i zerwało się połączenie z netem ![]() ![]() Potrafią człowieka zdemotywować ![]() Cytat:
Chomiczek fajniutki mimo że się boję chomików
![]() ![]() Mam nadzieję, że wszystko u niego będzie oki, i szybciutko ci wróci do zdrowia ![]() U mnie skwar też jest niemiłosierny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak, pogoda jest straszna, ale jutro chyba ma padać. Zobaczymy, co z tego będzie... ![]() ![]() A z chomikiem kiepsko, biedna albo chowa się gdzieś w trocinach, albo leży plackiem gdzie się da i wygląda, jakby była zdechła. Nie służą jej te upały (jak nikomu z nas ![]() ![]()
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
Hej kobiety!
![]() ![]() ![]() Za to dziś korzystam z pogody, już troszkę chłodniej, położyłam się na chwilę na leżaku i z tej chwili się godzina drzemki zrobiła ![]()
![]() |
#680 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oj Libelko dbaj o siebie ![]() Cytat:
Ja miałam suknię z trenem podpinaną na kokardkach małych (chyba 5) ale i tak potem przed kościołem zupełnie zapomniałam go odwiązać i może i dobrze, bo ślicznie wyglądała sukienka tak upięta a potem to bym może jej tak umiejętnie nie zawiązała. Ale w każdym razie w czasie ślubu i wesela ani razu mi się nie odwiązała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozglądałam się w weekend z TŻem za ofertami wyjazdów do Tunezji i dzisiaj cena jednego z hoteli, które braliśmy pod uwagę, spadła o 200zł ![]() ![]()
Edytowane przez lovebird Czas edycji: 2010-07-12 o 17:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
![]() My już niestety powróciliśmy z wakacyjnego wypoczynku nad morzem. Byliśmy w Rewalu, którego niestety w tym roku nikomu nie polecam, bo główny deptak w mieście jest rozkopany i nie zapowiada się na to, żeby szybko się z tym uporali. No i do tego niepełne obłożenie w pensjonatach spowodowało to, że o godzinie 22:30 miasto "umierało" tzn. w barach robiło się pusto, a wszystkie budki zamykali :/ i nie bardzo było co robić. Ale poza tym, to wyjazd udał nam się w 100%. Pogoda dopisała, towarzystwo też, woda w morzu cieplutka, a słońce grzało niemiłosiernie, więc wakacyjna opalenizna jest ![]() To by było na tyle dzisiaj. Odezwę się jutro jak będę miała trochę więcej czasu.
![]() |
#683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oki więc wróciłam po zajęciach do domu aczkolwiek miałam ze 3 skurcze. Szkoła trwała od 16 do 20. Mieliśmy małą pogadankę, aerobik, naukę masażu na bolący krzyż, potem film z przygotowania do wyjścia do szpitala oraz z porodu - normalnego i cesarki.
Film stary jak świat ![]() Na normalnej porodówce sale 6 osobowe i wspólna łazienka dla całego oddziału. Na dole pokoje 2 osobowe z łazienką i pokojem do przyjmowania gości. Mało tego wejście zupełnie z zewnątrz budynku a nie ze szpitala. Różnica jest na prawdę OGROMNA. Szkoda że twój chomiczek tak kiepsko się ma ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
libelle, a czym się teoretycznie różnią od siebie te sale, które oglądałaś? Że ta pierwsza jest "zwykła", a druga do porodów rodzinnych?
Jak u Was z pogodą? U mnie wczoraj troszkę pokropiło koło południa, ale i tak bardzo ciepło było. A dzisiaj po południu już się trochę przyjemniej zrobiło, prawie tak, jakby był wieczór, więc nie narzekam ![]() ![]() A ja coraz bardziej się stresuję egzaminami. Niedobrze, w zeszłym semestrze już 2 tygodnie przed nie mogłam się już uczyć, bo tak panikowałam. Ale mam nadzieję, że teraz pójdzie, póki co jakoś daję radę i to jest najważniejsze ![]()
#685 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A u mnie w mieście strasznie się cieszę (odpukać) bo w trakcie prawie skończenia jest nowy oddział porodówka, noworodkowy i ginekologia z patologią ciąży więc super sprawa, wszystko będzie odnowione. W moim mieście zrobili tak, że połączyli 3 szpitale nazywając to ogólnie szpitalem miejskim i każdy z nich będzie miał odpowiednie specjalności więc uważam, że to dobre rozwiązanie, a do tego mój prywatny gin będzie przyjmował na tym nowym oddziale
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#686 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Sale różnią się ogólnie rzecz biorąc wygodą. Tak jak pisałam wyżej ta normalna porodówka jest u nas na piętrze i tam na sali porodowej są 3 łóżka porodowe więc często się zdarza, że rodzą 3 dziewczyny na raz. Co prawda się nie widzą, bo oddzielone są jakimiś małymi ściankami, ale wszystko słychać więc ogólnie rzecz biorąc nie masz takiej prywatności, nie możesz się skupić na sobie.. Na tej drugiej sali do porodów rodzinnych jest zupełnie inaczej, w'ogóle cały ten oddział powiedzmy "prywatny" jest na parterze, Sala porodowa jest pojedyncza i do dyspozycji na porodówce oprócz oczywiście łóżka masz piłki, materace, położna jest tylko dla ciebie i jest przez cały czas porodu przy tobie. Do tergo masz przy sali prysznic, wc, i jeszcze jeden pokoik w którym może się przebrać TZ, zostawić torby czy jak zasłabnie ![]() Sala poporodowa tak jak pisałam wyżej 2 a nie 6 osobowa i także z osobną toaletą, prysznicem, czy pokojem dla gości z ławą, fotelami, lodówką, kanapą i osobnym wejściem z zewnątrz a nie przez szpital. Teraz jak leżałam na sali 5 osobowej na tej patologii uwierz mi, że było strasznie ciasno i gorąco. Ledwo zipałyśmy w te upały a co dopiero mowa jak na sali leży 6 dziewczyn i do tego dzieci. Nie wspomnę już o tym, że co chwila ktoś przychodzi w odwiedziny a ty musisz się zająć swoim dzieckiem czy zmienić sobie podkład, bo przemakasz ![]() Cytat:
nie ma to jak psychiczna świadomość dobrej opieki i takiego spokoju. Karola jak będziesz mogła to idź sobie na szkołę rodzenia. Ja byłam przerażona porodem a teraz jakoś się wyciszam po każdych zajęciach. Nie mówię że przestałam się bać ale zaczynam pozytywnie myśleć
![]() U mnie pogoda masakrycznie gorąca,,, Nie ruszam się z domu na krok, bo boję się zasłabnąć. Ledwie wytrzymuję tu w domu a co dopiero mowa o wyjściu na tą patelnię ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
Jestem po 1 przymiarce sukni. Małe poprawki i będzie idealnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
Jakie tu pustki.... wszystkie pewnie odpoczywają....
Chilanes, to super że suknia jest taka jak powinna być ![]()
![]() |
#689 |
Zadomowienie
|
U nas wreszcie pada deszcz. Burze zapowiadane od kilku dni przeszły, ale gdzieś bokiem. Wczoraj pod wieczór pokropiło jak ksiądz kropidłem, ale w nocy się rozpadało na dobre i pada cały czas. Temperatura spadła na tyle, że dało się w nocy przykryć kocem, bo do tej pory to ja się kompletnie niczym nie przykrywałam.
Tż wyjechał rano do pracy i zobaczymy się dopiero po moich urodzinach w sierpniu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
u nas dziś jest przyjemnie, jakieś 25 stopni
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.