Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-19, 11:25   #4711
anuulaa
Wtajemniczenie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX

Dziewczyny, jak Wy możecie jeść tatar? Jejku, do ust bym nie wzięła surowego mięs.

Strippi, ja Ci gapa , nie składałam życzeń z okazji rocznicy. Duzo miłości!! Jak spedziliście dzień?
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 11:30   #4712
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak Wy możecie jeść tatar? Jejku, do ust bym nie wzięła surowego mięs.

Strippi, ja Ci gapa , nie składałam życzeń z okazji rocznicy. Duzo miłości!! Jak spedziliście dzień?
hehe anula toż to samo dobro
my jak z TZ-em sie dorwiemy na swieta to we dwójke spokojnie prawie 1 kg wciagamy

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 11:31   #4713
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Anula ja jak byłam mała to jadłam tatra teraz nie wezmę go do ust. Za to mąż z moimi rodzicami się nim zajada

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 11:33   #4714
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, to rzeczywiście pogmatwane, Twoja mama na pewno zrozumie, a ten facet co wziął zaliczkę nawet jakby oddał ją to nie będzie stratny, bo zaraz znajdzie klientów. No ale ma prawo nie oddawać jej. W takim przypadku oddałabym mamie kasę.

Gorzej z tym urlopem, że potrzebują pracownika szybciej a ty nie masz tyle wolnych dni A koleżanka nie ma takiej siły przebicia, żeby poprosiła szefów, żeby na Ciebie poczekali 2 tyg?
nooo okres wypowiedzenia na pewno beda musieli przeczekac... no ale az tyle by sie nie zgodzili zebym poszla na urlop a dopiero potem zlozyla wypowiedzenie i jeszcze 2 tygodnie wypowiedzenia... no a wypowiedzenie jesli beda mnie tam chcieli to beda musieli przeczekac... musze do niej dzwonic zeby mnie umowila na rozmowe z szefem najlepiej jutro... bo ja juz od piatku teoretycznie mam urlop wiec musialabym zlozyc wypowiedzenie jakos na dniach...

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
wow

ślicznie wyglądasz w tym kolorze
i śliczna sukienka

trzymam mocno
zdaj relację co i jak

powinnaś leżeć, a nie chodzić. Nie możesz iść na L4?

cudownie wyglądaliście słońce
a jaki śliczny Dominik

ja całą ciążę spędziłam z końmi, psami, kotami i świnką morską z królikiem.

mmm tatar
uwielbiam
a nie jadłam już rok
jak skończę karmić to się do niego dopadnę

dzięki kochana
gratuluje rocznicy
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 11:33   #4715
celi25
Rozeznanie

Tatar - fuj fuj fuj

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 11:34   #4716
kliwia
Zakorzenienie

ja bym zjadla metkę na bulce mniammmm
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 11:47   #4717
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
hehe anula toż to samo dobro
my jak z TZ-em sie dorwiemy na swieta to we dwójke spokojnie prawie 1 kg wciagamy
O matko i córko, ale z Was wariaty hehe

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Samba, ale chyba nie musisz czekać 2 tyg na urlopie i potem kolejne tyle na wypowiedzenie. Tzn. tak by było najlepiej dla Ciebie. Njalepiej by było złożyć wypowiedzenie już teraz, wtedy dali by Ci tyle urlopu ile Ci sie nazbierało, ale już za 2 tygodnie byłabyś wolna.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 11:49   #4718
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

Samba, ale chyba nie musisz czekać 2 tyg na urlopie i potem kolejne tyle na wypowiedzenie. Tzn. tak by było najlepiej dla Ciebie. Njalepiej by było złożyć wypowiedzenie już teraz, wtedy dali by Ci tyle urlopu ile Ci sie nazbierało, ale już za 2 tygodnie byłabyś wolna.
dokładnie. Składaj teraz wypowiedzenie

Stary 2010-07-19, 11:58   #4719
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

stripi teoretycznie moge a praktycznie nei bardzo, siedze w pracy w biurze sama ale sie pocieszam bo chłopaki naprawde mnie we wszystkim wyręczają nawet herbaty mi samej nie pozwalaja zrobic juz mi dooopa do krzesła przyrasta

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 12:02   #4720
kliwia
Zakorzenienie

no tak, ale samba nie ma jeszcze gwarancji ze na 100% ja tam zatrudnia, wiec nie kazcie sie jej zwalniac. samba, a moze dni sobie zamien? nie wiem kiedy jedziesz na wczasy, ale chociaz dwa dni przesunac urlop, by w razie co zdazyc zlozyc wy[powedzenie przed urlopem.
Stary 2010-07-19, 12:12   #4721
Sysunia_d
Zakorzenienie

Do Madzialenki

kurcze cos mi dwa razy wpisu nie przyjeło

1) Magda a ty robiłaś badania z krwi ??Bo te twoje zawroty i wymioty nie sa normalne Moze zrób sobie badania na poziom hormonów bo byc moze zazywasz złe tabletki i to od tego. Ja tez jak miałam zle dobrane to cuda mi sie działy nawet zemdlałam raz na przystanku. Wiec moze trzeba isc w tym kierunku - bo z tego co widze to ty od dluzszego czasu masz takie jaja. Przed antykoncecja tez miałas takie zawroty i wymioty ???

2) Trzymam kciuki za zasiłek obys szybko go dostała. Moja kolezanka wróciła do PL 5 miechów temu i złozyła papiery o zasiłek i wiesz ze 2 miesiace jej nie wypłacali bo nie umieli papierów wypełnić ( a zasiłek nie PL tylko z IrlNADI WIEC spora kasa) Dopiero od niedawna jej zaczeli wypłacać , a nie moze znalesc tutaj pracy wiec pieniazki potrzebne wiadomo. Tam pracowała w swoim zawodzie a tu teraz jej zaproponowali po 6 miesiacach prace za 950 zł na reke

Tez lubie tatara

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 12:19   #4722
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Do Madzialenki

kurcze cos mi dwa razy wpisu nie przyjeło

1) Magda a ty robiłaś badania z krwi ??Bo te twoje zawroty i wymioty nie sa normalne Moze zrób sobie badania na poziom hormonów bo byc moze zazywasz złe tabletki i to od tego. Ja tez jak miałam zle dobrane to cuda mi sie działy nawet zemdlałam raz na przystanku. Wiec moze trzeba isc w tym kierunku - bo z tego co widze to ty od dluzszego czasu masz takie jaja. Przed antykoncecja tez miałas takie zawroty i wymioty ???

2) Trzymam kciuki za zasiłek obys szybko go dostała. Moja kolezanka wróciła do PL 5 miechów temu i złozyła papiery o zasiłek i wiesz ze 2 miesiace jej nie wypłacali bo nie umieli papierów wypełnić ( a zasiłek nie PL tylko z IrlNADI WIEC spora kasa) Dopiero od niedawna jej zaczeli wypłacać , a nie moze znalesc tutaj pracy wiec pieniazki potrzebne wiadomo. Tam pracowała w swoim zawodzie a tu teraz jej zaproponowali po 6 miesiacach prace za 950 zł na reke

Tez lubie tatara

No wiec co do zasiłku to miałam wybór, ale przyniose im wszystkie papiery i oni to wypełnią i wyslą albo mi wydrukują podanie i sama mam sobie wysłać. Wiec wolałam się sama tym zająć i jest tam napisane, ze w ciągu 4-6tyg jesli wszystko bedzie ok dostajke ten druk E301 i jest super Wiec dziś sie tym zajmę koniecznie

A co do tego jak się czuję, to na bank nie przez tabletki. Bo biorę je już 5 lat a pierwszy raz zwroty głowy, mega bóle głowy i wymioty mam od 31 grudnia 2009. Wtedy trwało to 2 tygodnie. Codziennie rano wymiotowałam. POtem taki etap miałam w marcu też dwa tygodnie. I ostatnio znowu mnie to męczy, ale teraz już nie wymiotuję (no może czasami) tylko bardziej na zasadzoe , ze mnie mdli i strasznie mi się w głowie kręci. Jutro mam dostać @ wiec poczekam aż się skonczy i wtedy idę na badanie krwi i do rodzinnego może coś wymysli.

Stary 2010-07-19, 12:20   #4723
india83
Zakorzenienie

samba kliwia ma racje, najpierw upewnij się czy to praca na 100% jakie warunki, rodzaj umowy, pensja... zeby się nie roczarowac. jak bedziesz po rozmowie z przyszłym pracodawca na pewno łatwiej bedzie Ci podjac decyzje - 2 dni nie zrobia różnicy
Stary 2010-07-19, 12:22   #4724
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:

ja też nie, przenigdy
Stary 2010-07-19, 12:23   #4725
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
ja też nie, przenigdy
u mnie taka sama reakcja
Stary 2010-07-19, 12:32   #4726
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
no tak, ale samba nie ma jeszcze gwarancji ze na 100% ja tam zatrudnia, wiec nie kazcie sie jej zwalniac. samba, a moze dni sobie zamien? nie wiem kiedy jedziesz na wczasy, ale chociaz dwa dni przesunac urlop, by w razie co zdazyc zlozyc wy[powedzenie przed urlopem.
Ale przecież nikt jej nie każe się zwalniać. Przecież logiczne jest, że musi byc pewna tej pracy, żeby nie została na lodzie, z resztą o tym jej wczesniej pisałam. Samba sama podejmie decyzję a my jej tylko doradzamy i to jest luźna rozmowa :P
Stary 2010-07-19, 12:36   #4727
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc lasunie

wlasnie mi sie urlop zaczał- szkoda ze mezulowi sie skonczyl i wlasnie do pracy poszedl no ale nie dalo sie z tym nic zrobic....

a wczoraj kupilismy prawie caly sprzet do kuchni brakuje tylko mikrofalowki i zlewu (tak sie zajelismy wybieraniem sprzetow ze zapomnielismy o zlewie D, w domu nam sie przypomnialo, no ale zdazymy jeszcze przeciez Jutro nam przywioza wszystko

KAsiaher fajnie, ze sie chrzciny udaly
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 12:37   #4728
martucha84
Zakorzenienie

anika222 odpoczywaj... naprawde nie ma zarow....

SAMBA uwazam podobnie jak dziewczyny najpierw sprawdz warunki tej pracy - no i czy na bank cie zatrudnia jak bedziesz miala pewnosc zloz wypowiedzenie - i skoro masz 2 tyg wypowiedzenia to przeciez nie musisz w ich trakcie chodzic do pracy a wlasnie wybrac caly urlop - mysle ze to dla nich tez bedzie lepsze zebys w trakcie wypowiedzenia byla na urlopie bo nie beda musieli ci go wyplacac, a skoro i tak w nowej pracy poczekaja do konca twojego wypowiedzenia to czemu tego nie wykorzystac.. ile masz urlopu? tydzien czy dwa? jak dwa to caly okres wypowiedzenia badz na urlopie jak tydzien to tydzien do pracy tydzien urlopu i sio do nowej

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
super, ze z maluszkiem wszystko dobrze czyli wielki dzien sie zbliza
no ciekawe co dla was przygotował
zbliza zbliza no i sama jestem ciekawa co wymyslil

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
własnie podpisałam ankeks do umowy. awans i 150zł wiecej (szkoda,ze brutto
GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Martucha a ty jak pakujesz sie powoli ??? Jak sie zacznie to daj znac
A te skurcze to masz bolesne ??
wlasnie przed chwila skonczylam pakowanie torba stoi gotowa zapakowana (musze jeszcze szczoteczke wrzucic i plyn do higieny ale to juz przy wyjsciu ) jak sie zacznie to napewno dam znac nie wiem czy Rybulke bede meczyc zeby wam cos napisala ale kliwie juz napewno wiec zda wam relacje prawda
a skurcze.. hmm bolesne.. na poczatku tak teraz sie do niech jakos przyzwyczailam nie wiem hmm jak przychodza to zaczynam automatycznie oddychac i ruszac na boki biodrami i od razu przechodza ale wiesz poki co to straszaki
Stary 2010-07-19, 12:44   #4729
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Neska pokaż jakie rzeczy do kuchni kupilście??

Marta a może się wcześniej zacznie?? A co ile masz takie skurcze??

A mnie już wszyscy wkurzają tzn moi rodzice, tesciowa ech.... BO się uwzięli na nas i co chwila słyszę, dlaczego jeszcze nie wybraliscie płytek do kuchni, dlaczego jeszcze coś tam i coś tam. Kuźwa mamy masę czasu , to ze ten chlopak przychodzi wczesniej ok troszkę nas mobilizuje ale bez przesady jak się nie wyrobimy do na samo ułozenie płytek w kuchni przyjdzie innego dnia. Napewno nie mamy zamiary tego robic na łapu capu. Chyba ze kazdy mysli, że mąż weźmie sobie wolne i bedzie latał o oglądał kuchnie ech... Tak samo było z parapetami jak nam każdy truł tyłek, że jeszcze mąż się za to nie wziął. Kuźwa... to nasze mieszkanie i my sobie myślimy kiedy chcemy to zrobic. A najgorsze , ze nikt tego sam TZ nie powie, tylko mówi mi abym ja mu powiedziała wrrrrr

No to się wygadałam

A w wogóle mam pytanie, czy w zime takie mieszkanie trzeba choć minimalnie grzać?? aby się grzyb jakiś nie zrobił, bo okna są tam teraz mega szczelne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 12:50   #4730
*Agatek*
Zakorzenienie

Martucha nie za szybko te pakowanie??? Kurka franek przecież masz poród na 13 sierpnia chyba nie?? czy ja jakaś na czasie nie jestem??

Magda Ty idź mi do lekarza, bo zaczynasz mnie już powolutku denerwowac!! na co Ty czekasz?!!!

India
fajnie, że podwyżka mała bo mała, ale jest!!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 12:53   #4731
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Agatek pójdę Wlasnie dziś wzięłam zaświadczenie ze jestem ubezpieczona (ważne miesiąc czasu) wiec musze się streszczać

Stary 2010-07-19, 12:56   #4732
kliwia
Zakorzenienie

madzia kazde trzeba grzac, bo wejdzie wilgoc.
my w sypialni nie grzejemy, bo z boku mamy sasiadow, i wykladzine wiec jest bardzo cieplo. co prawda spie wtedy pod ocem i koldra no ale lepiej sie spi w chlodnym.
w malym pokoju nie wlaczalam kaloryfera, bo komputer troche nagrzewal powietrze i tez bylo cieplo.
jedynie odkrecalam kaloryfer na 2-3 w jadalni i salonie. ale wtedy sie trzeba cieplo ubierac. bo nie jest to 24stopnie w mieszkaniu, tylko ok 19-21 dla mnie zimno przy ogladaniu tv chociazby.
w lazeince grzejniuka nie mam. choc nie ukrywam ze zima bym bardzo go chciala miec.

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

agatek torbe mozna juz spakowac na 2 meisiace prze dporodem, bo gdyby zaczal sie wczesniejszy prood, to ze skorczami nie amietalabys co masz tam wlozyc.

martucha mozesz mnie meczyc :d tylko jak urodzisz w nocy to wiesz. daj znac nad ranem dopiero cobym sie nie obudzila
Stary 2010-07-19, 12:57   #4733
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

prosze bardzo

lodówka (tu bylismy ograniczeni wysokoscią pomieszczenia bo na poddaszu tu gdzie bedzie stała lodówka mamy 1,7o wiec ta bedzie akurat jak sie ja zabuduje)

http://www.euro.com.pl/lodowki-do-za...tml#content_3c (kupilismy za 1299 zl)

płyta (my zapłacilismy 1199 zł, zalezało nam zeby mozna ja bylo podlaczyc pod 230 a nie pod siłę)

http://www.ceneo.pl/2565732

piekarnik (1149zł) Amica bo rodzice maja juz wiele lat i sa zadowoleni
http://www.ceneo.pl/378449

jeszcze zmywarka (1199zł)
http://www.ceneo.pl/2701632
no i wyciag flexa (taki nam poradzil pan w sklepie- ale zdjecia nie moge znalezc )) zA 349zl

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 12:58   #4734
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kliwia czyli tak czy siak na zimę będziemy musili w całym mieszkaniu choć na 1 włączyć ogrzewanie, bo jesli nikt tam nie będzie mieszkał, to chyba samo wietrzenie mieszkania nie pomoże, prawda??

Neska super zakupki

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2010-07-19 o 12:59
Stary 2010-07-19, 13:00   #4735
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Kliwia czyli tak czy siak na zimę będziemy musili w całym mieszkaniu choć na 1 włączyć ogrzewanie, bo jesli nikt tam nie będzie mieszkał, to chyba samo wietrzenie mieszkania nie pomoże, prawda??
mnie sie wydaje ze trzeba chociaz troszke grzac bo grzyb wlezie na szyby.. poza tym rury moga popękać jak mróz duzy bedzie...
Stary 2010-07-19, 13:01   #4736
*Agatek*
Zakorzenienie

kliwia nie wiedziałam z tą torbą... jestem nie czasowa

No Madzia idź, bo się zaczynam martwic!

K.

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 13:01   #4737
kliwia
Zakorzenienie

madzia w domach jest chyba jakos inaczej, a na 1 to grzejnik bedzie ledwo letni.
lepiej miec suche mury niz wilgoc.

agatek wystarczy troche wyobrazni. jak bedziesz w ciazy to bedziesz takie rzeczy wiedziec.
Stary 2010-07-19, 13:03   #4738
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
mnie sie wydaje ze trzeba chociaz troszke grzac bo grzyb wlezie na szyby.. poza tym rury moga popękać jak mróz duzy bedzie...
NO własnie musze o tym z TZ pogadac, bo tesciowa mówiła, że ona nie będzie tam w zime grzała a ja się boję tego grzyba czy wilgoci. a nie wierze, że samo wietrzenie coś da Wczesniej były stare okna wiec i super wentylacja a teraz??

Stary 2010-07-19, 13:03   #4739
Sysunia_d
Zakorzenienie

Martucha no daj znak koniecznie Ja cie podziwiam za twoj spokoj wewnetrzny - tez tak chce Znajac mnie to pewnie bede panikowac haha

Masz juz wybrana pozycje porodowa ? bierzesz znieczulenie to w kregosłup? czy rodzisz we wodzie

Magda ja cie błagam wez sie za sibie Bo jak chcesz palnowac dzidzie to musisz byc zdrowa jak ryba

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek

Edytowane przez Sysunia_d
Czas edycji: 2010-07-19 o 13:05
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 13:04   #4740
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
No Madzia idź, bo się zaczynam martwic!

K.
w ciągu tygodnia pójdę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości