Choć do ślubu się zbliżamy, gadać ciągle dość nie mamy - Panny Młode 2011, cz.22 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-19, 16:23   #1501
anemeon
Zakorzenienie

Dot.: Choć do ślubu się zbliżamy, gadać ciągle dość nie mamy - Panny Młode 2011, cz.2

e, ja tam jestem z D. 2,5 roku (tylko) na dzień dzisiejszy uważam właśnie, że nie ma co czekać jeśli się jest pewnym siebie i drugiej osoby. Ale uważam, że wiek mamy taki akuratny ja będę miała 24 lata, D. 27
ale w wieku lat 19 to myślałam tylko jak wykończyć faceta na randce bawiłam się w "ilu jeszcze rzucę zanim się coś zacznie" no i miałam w planach studia skończyć, znaleźć pracę, zamieszkać samej i ewentualnie wtedy szukać tego jedynego ale to było dziecinne planowanie, bo wiadomo, że ci jedyni przychodzą w dziwnych momentach

anemeon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 16:26   #1502
dottta
Zakorzenienie

Dot.: Choć do ślubu się zbliżamy, gadać ciągle dość nie mamy - Panny Młode 2011, cz.2

Cytat:
Napisane przez anemeon Pokaż wiadomość
e, ja tam jestem z D. 2,5 roku (tylko) na dzień dzisiejszy uważam właśnie, że nie ma co czekać jeśli się jest pewnym siebie i drugiej osoby. Ale uważam, że wiek mamy taki akuratny ja będę miała 24 lata, D. 27
ale w wieku lat 19 to myślałam tylko jak wykończyć faceta na randce bawiłam się w "ilu jeszcze rzucę zanim się coś zacznie" no i miałam w planach studia skończyć, znaleźć pracę, zamieszkać samej i ewentualnie wtedy szukać tego jedynego ale to było dziecinne planowanie, bo wiadomo, że ci jedyni przychodzą w dziwnych momentach
święte słowa ja mojego małża znałam jako 19latka ale ani on mnie nie interesował ani ja jego - musiałam dojrzeć, wydorośleć itd. Ale każdy jest inny
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 16:27   #1503
anemeon
Zakorzenienie

Właściwie to bałabym się wychodzić za mąż tak wcześnie... Ja tam lubię czasami się potulić do mojej mamy, zjeść jej śniadanko, nie martwić się o nic Do dzisiaj mi to nie przechodzi, ale znowuż ja słyszałam: "Ja w twoim wieku..." stara ze mnie wychodzi na to

Stary 2010-07-19, 16:28   #1504
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Właściwie to bałabym się wychodzić za mąż tak wcześnie... Ja tam lubię czasami się potulić do mojej mamy, zjeść jej śniadanko, nie martwić się o nic Do dzisiaj mi to nie przechodzi, ale znowuż ja słyszałam: "Ja w twoim wieku..." stara ze mnie wychodzi na to
ja w sumie chyba też - zwłaszcza wiedząc jak bardzo się zmieniłam przez te lata
Stary 2010-07-19, 16:40   #1505
lusesita23
Zakorzenienie

dla mnie byloby harsdkorem jednoczensie studiowac, wynajmowac mieszkanie i sie utrzymac na powierzchniza wlasne pieniadze;p

fajnie jak ma sie start typu mieszkanie, praca i pelne usamodzielnienie,ale tez trzeba sie wyszalec zeby dojrzec do pewnych spraw-IMOnie ma sie co pchac bo ten Jeden Dzien poczeka potem to dopiero zaczyna sie Życie

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2010-07-19 o 16:41
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 16:43   #1506
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
ja właśnie w tej kwestii tak sobie myślę - nie uwłaczając nikomu oczywiście - teoretyzuję że chyba mało która 19latka może pozwolić sobie na założenie rodziny w sensie finansowyo-mieszkaniowym
no ja nie mogłam i dlatego piszę ze swojego punktu widzenia
poszłam na studia ale byłam jakaś taka dziecinna jeszcze, facet był no to był, nie myślałam o nim jak o mężu wtedy
poza tym potrzebowałam chyba trochę pokorzystać - rozrzucić trochę kasy, poszaleć z koleżankami itd....

Cytat:
może wstyd, ale ja dopiero tak od roku dojrzewam do tego że musiałabym w końcu opuścić dom rodzinny
i myślę że jestem teraz na etapie że jestem gotowa by przed ślubem zamieszkać z P
ale wiecie jaka ja jestem zżyta z rodzicami, może to dlatego

no i miałam i mam tu wygodnie, co tu dużo mówić
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 16:44   #1507
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
chyba źle Ci się wydaje a poważnie to USC w Katowicach i Zabrzu w piątki działa więc inne pewnie też

ja też

u mnie nuda - kłótni o jakieś sprzątanie czy coś nie ma Małż sam utrzymuje porządek a jak raz zostawił skarpetkę na podłodze czy podniesioną klapę i zwróciłam mu uwagę to już nigdy więcej to się nie powtórzyło

mój by na pewno nie założył ostatecznie do spania z resztą on takie koszulki sam sobie robi więc nie mam mu po co kupować bo tylko przepłacę

ale niespodzianka

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

który to był ten z którym nie wypaliło z datą?
hmm ja zastanawiałam się nad uSC w Przyszowicach i teraz nie pamiętam czy ta, nam powiedzieli, że w piątki ślubów nie ma czy gdzieś przeczytałam
Cytat:
http://www.lawendowyogrod.pl/
tu link
Do ogrodu wchodzi się przez taras od środka, więc nie jest się na ulicy... ceny - 165 było w tamtym roku, ale cena do 2011 mogła wzrosnąć do 180. Wadą była pojemność sali, bo my mamy 71 osób, a sala jest na 70, więc wydała nam się ciasna.
No i dopełniło się 16 stycznia tego roku - D. zamierzał mi się w końcu oświadczyć i mieliśmy tam iść na kolację (bo jedzenie mają przepyszne), ale trwało tam wesele. No i na początku niby nic, okazało się, że nasz widok nie wywołał oburzenia, mogliśmy po prostu zjeść kolację obok bawiących się ludzi Boże, jak pomyślałam o tej biednej PM, która nas zobaczyła, to od razu obróciłam się na pięcie. Niestety poszliśmy na kolację do innej restauracji i zaręczyłam się w lokalu, który mam nadzieję zamkną za niedługo
na tej stronie już chyba z 10 razy byłam i kurde nie podoba mi się sala tam

a Wyry mam zapisane, tylko trzeba zadzwonić jak z wolnymi terminami jeszcze w Zabrzu Beskid ponoć ciekawy jest, chyba zrezygnuje z ładnego obejścia :/

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
dla mnie byloby harsdkorem jednoczensie studiowac, wynajmowac mieszkanie i sie utrzymac na powierzchniza wlasne pieniadze;p

fajnie jak ma sie start typu mieszkanie, praca i pelne usamodzielnienie,ale tez trzeba sie wyszalec zeby dojrzec do pewnych spraw-IMOnie ma sie co pchac bo ten Jeden Dzien poczeka potem to dopiero zaczyna sie Życie
to ja jestem hardcorem bo przez prawie rok tak było potem rodzice dokładali mi do szkoły, ale nie dlatego że musieli tylko chcieli
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 16:51   #1508
anemeon
Zakorzenienie

ja na dzień dzisiejszy bardzo się cieszę na wyprowadzkę z domu. Mam nadzieję, że wtedy unormują się moje relacje z ojcem. Bo z Mamą mam najlepsze relacje, jakie mogę sobie wyobrazić
no i czas w końcu na trochę samodzielności tzn. nie jest z tym u mnie najgorzej, bo w domu robię wszystko poza praniem, ale zawsze jest ta perspektywa, że jeśli czegoś nie zrobię to jest jeszcze Mama i Siostra
Uważam, że jednak wszystko powinno być po kolei - czas się wyszaleć, zająć sobą, poznać siebie, a potem planować wspólną przyszłość z drugą osobą.

Stary 2010-07-19, 16:53   #1509
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
ja na dzień dzisiejszy bardzo się cieszę na wyprowadzkę z domu. Mam nadzieję, że wtedy unormują się moje relacje z ojcem. Bo z Mamą mam najlepsze relacje, jakie mogę sobie wyobrazić
no i czas w końcu na trochę samodzielności tzn. nie jest z tym u mnie najgorzej, bo w domu robię wszystko poza praniem, ale zawsze jest ta perspektywa, że jeśli czegoś nie zrobię to jest jeszcze Mama i Siostra
Uważam, że jednak wszystko powinno być po kolei - czas się wyszaleć, zająć sobą, poznać siebie, a potem planować wspólną przyszłość z drugą osobą.
ja na tą chwilę też się cieszę że zaczniemy jakoś zimą myśleć o mieszkaniu
ale jeszcze rok temu
i z mamą i z tatą mam takie same super relacje i mam nadzieję że tak zostanie
Stary 2010-07-19, 17:04   #1510
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
hmm ja zastanawiałam się nad uSC w Przyszowicach i teraz nie pamiętam czy ta, nam powiedzieli, że w piątki ślubów nie ma czy gdzieś przeczytałam

na tej stronie już chyba z 10 razy byłam i kurde nie podoba mi się sala tam

a Wyry mam zapisane, tylko trzeba zadzwonić jak z wolnymi terminami jeszcze w Zabrzu Beskid ponoć ciekawy jest, chyba zrezygnuje z ładnego obejścia :/

to ja jestem hardcorem bo przez prawie rok tak było potem rodzice dokładali mi do szkoły, ale nie dlatego że musieli tylko chcieli
to się najpierw tam przejedzcie Ta miejscówka jest po drodze do firmy mojego małża i kiedyś tam zjechaliśmy z ciekawości (bo jest nocą fajnie oświetlony i małż wypatrzył) Przed budynkiem liczne grupki żulerni okolicznej na ławeczkach... Na parterze chyba jest/było jakies przedszkole czy świetlica - okna oblepione Park w okół też nie powala Na zdjęciach lepiej sie prezentuje Już chyba lepszy jest usc w Zabrzu Chociaż może tamten odnowili albo co ...
Stary 2010-07-19, 17:11   #1511
potterka
Zakorzenienie

no ja tam byłam pół roku temu? jeszcze zimno było i szaro ale wyglądało ciekawie, fakt na dole przedszkole, byliśmy wtedy w weekend i było zamknięte.. ale na USC mam jeszcze czas bo 6 miesięcy przed można się zapisać dopiero :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 17:14   #1512
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
no ja tam byłam pół roku temu? jeszcze zimno było i szaro ale wyglądało ciekawie, fakt na dole przedszkole, byliśmy wtedy w weekend i było zamknięte.. ale na USC mam jeszcze czas bo 6 miesięcy przed można się zapisać dopiero :/
w Katowicach robią nowy USC na placu Wolności - będzie chyba dość efektowny i nowiutki
Stary 2010-07-19, 17:19   #1513
potterka
Zakorzenienie

oo dobrze wiedzieć ja to mało światowa jestem więc gdybyś coś jeszcze gdzieś spotkała to proszę o info
Stary 2010-07-19, 17:22   #1514
natalontko
Zakorzenienie

Czesc wrocilam na chwilke

Co do wieku 19 lat to jak teraz patrze jaka bylam w tym wieku to sam usmiech mi na twarzy gosci. Nie ma prownania wogole, ale z nas malolaty byly, teraz calkiem inaczej jest pod kazdym wzgledem. I po mnie i po M. widac ze robimy sie dorosli, inaczej zaczynamy patrzec na swiat, ale w wieku 19 lat praktycznie sie nie znalismy (tak jak znamy sie teraz) bo dopiero zaczynalismy nasza wspolna przygode
natalontko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 17:28   #1515
T'ai
Zakorzenienie

ja już pisałam że po mojej siostrze młodszej to widzę
jak coś zaczynam mówić o kredytach i ewentualnych remontach albo ślubie to średnio ma coś do powiedzenia tak samo jak jej chłopak

chociaż jej facet nie ma lekko w sumie, oboje dziennie studiują ale on w wakacje musi sobie zarobić na cały rok studiowania i mieszkania
bo moja siora to pracuje, ale raczej wyda to na ciuchy i ewentualnie żarcie jakieś
Stary 2010-07-19, 17:39   #1516
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
ja na tą chwilę też się cieszę że zaczniemy jakoś zimą myśleć o mieszkaniu
ale jeszcze rok temu
i z mamą i z tatą mam takie same super relacje i mam nadzieję że tak zostanie
u mnie tak samo

i tez mi z nimi wygodnie,ale wiadomo...stara du juz z emnie, dinozaur w sumie trza sie usamodzielnic
Stary 2010-07-19, 17:42   #1517
natalontko
Zakorzenienie

Coś o facetach ..

Faceci są jak karczochy - szukasz serca, ale ciągle trafiasz na twardy środek

Z facebooka
natalontko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 17:47   #1518
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalontko Pokaż wiadomość
Coś o facetach ..

Z facebooka
to na pewno nie o moim
Stary 2010-07-19, 17:48   #1519
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie tak samo

i tez mi z nimi wygodnie,ale wiadomo...stara du juz z emnie, dinozaur w sumie trza sie usamodzielnic
no niestety
myślimy z P nad kupnem aparatu bo nie mamy w sumie, ale z kasą też krucho
ale tak myślę że po ślubie to już w ogóle za dużo będzie pilniejszych wydatków niż jakiś tam aparat

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
to na pewno nie o moim
o moim też nie
mój aż nadto okazuje swoje uczucia i serce

Edytowane przez T'ai
Czas edycji: 2010-07-19 o 17:54

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 17:54   #1520
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalontko Pokaż wiadomość
Coś o facetach ..

Z facebooka
to chyba stereotyp macho moj sie nie kwalifikuje
a wiecie,ze nigdy nien jadlam tego czegos?
kiedys w pizzy chcielismy zamowic,ale ta nazwa jakos nas odrzucila

od srody znow upaly:brzydal :
Stary 2010-07-19, 17:54   #1521
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
lizak
Polizałam za Ciebie też

Cytat:
ale tak myślę że po ślubie to już w ogóle za dużo będzie pilniejszych wydatków niż jakiś tam aparat
Kupuj my też się wahaliśmy ale teraz się cieszę że odżałowaliśmy te 400 zł i kupiliśmy.

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 17:57   #1522
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Kupuj my też się wahaliśmy ale teraz się cieszę że odżałowaliśmy te 400 zł i kupiliśmy.
nie wiemy jeszcze jak to zrobić P znalazł jakiś za 800
a ja nie mam tak 4 stów żeby wywalić od ręki
Stary 2010-07-19, 17:57   #1523
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
no niestety

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

o moim też nie
mój aż nadto okazuje swoje uczucia i serce
czasem bym chciała aby mój był mniej uczuciowy
Stary 2010-07-19, 18:02   #1524
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
czasem bym chciała aby mój był mniej uczuciowy
ja też
w porównaniu z nim jakaś oschła jestem
Stary 2010-07-19, 18:03   #1525
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
nie wiemy jeszcze jak to zrobić P znalazł jakiś za 800
a ja nie mam tak 4 stów żeby wywalić od ręki
No i dlatego my za 400 kupiliśmy. 800 zł na aparat by mi było szkoda, tym bardziej że amatorsko robię foty

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 18:04   #1526
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.lawendowyogrod.pl/
tu link
Do ogrodu wchodzi się przez taras od środka, więc nie jest się na ulicy... ceny - 165 było w tamtym roku, ale cena do 2011 mogła wzrosnąć do 180. Wadą była pojemność sali, bo my mamy 71 osób, a sala jest na 70, więc wydała nam się ciasna.
No i dopełniło się 16 stycznia tego roku - D. zamierzał mi się w końcu oświadczyć i mieliśmy tam iść na kolację (bo jedzenie mają przepyszne), ale trwało tam wesele. No i na początku niby nic, okazało się, że nasz widok nie wywołał oburzenia, mogliśmy po prostu zjeść kolację obok bawiących się ludzi Boże, jak pomyślałam o tej biednej PM, która nas zobaczyła, to od razu obróciłam się na pięcie. Niestety poszliśmy na kolację do innej restauracji i zaręczyłam się w lokalu, który mam nadzieję zamkną za niedługo
a czemu zamykają? i czemu masz nadzieje?

Cytat:
Stysiu chcialam zapytac jak gatunkowo ona i ogolnie czy dlugo czekalas, zamawialas z tej strony?
http://www.ew3.pl/stop-jestem-zarecz...ska-p-152.html
myslalam,ze joanwi ja zamawiala, pokicialo m isie

e tam, chodzi-nie chodzi. pomyslu nie mialam ,a to zawsz ejakas pamiatka
tą stronę Joanwi podawała i ona tą koszulkę pierwsza kupiła jakość chyba dobra (tez wzielam tą droższą wersję) kilka dni chyba szło, ale nie długo, bo nie pamiętam żeby narzekała

Cytat:
to na pewno nie o moim

nie wiem czemu mi się z czymś innym to skojarzyło

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Edytowane przez Stysik
Czas edycji: 2010-07-19 o 18:06
Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 18:06   #1527
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
ja też
w porównaniu z nim jakaś oschła jestem
ja też ale mój się przyzwyczaił już

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:

nie wiem czemu mi się z czymś innym to skojarzył
bo Ty masz kudłate myśli

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 18:09   #1528
Stysik
Zakorzenienie

wróciłam z przejażdżki po lesie co ciekawe zamiast nóg boli mnie tyłek od siodełka wierzę że się przyzwyczaję

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:

bo Ty masz kudłate myśli
jestem na głodzie

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 18:09   #1529
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
No i dlatego my za 400 kupiliśmy. 800 zł na aparat by mi było szkoda, tym bardziej że amatorsko robię foty
ja też amatorsko, ale P stwierdził że nie będzie wywalał na byle co żeby za jakiś czas kupić nowy
więc znalazł jakiś dobry kompakt za 800 właśnie, bo na lustrzankę na razie nas nie stać więc żeby było coś porządnego na dłuższy czas

ja się nie znam na tym niestety
Stary 2010-07-19, 18:12   #1530
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
wróciłam z przejażdżki po lesie co ciekawe zamiast nóg boli mnie tyłek od siodełka wierzę że się przyzwyczaję
---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

jestem na głodzie
ja sie nie przyzwyczaiłam dlatego roweru unikam

Ja też na głodzie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości