MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-19, 17:57   #2701
kardashi
Zakorzenienie

Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20780425]A czy wasze dzieci też na brzuchach kładzione - pełzają? Moja jak robaczek normalnie [/QUOTE]

Taak Jak glizdka

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny głupie pytanie zadam- czy kupki waszych dzidziów karmionych piersią śmierdzą intensywnie i tak kwasowo? Bo szukając po necie o tych kupkach z nitkami krwi natknęłam się na taką informację że kupki dzieci karmionych piersią powinny być raczej bezwonne- jak śmierdzą kwasowo to coś jest nie tak.
Mi już ręce opadają sama nie wiem co myśleć. Na co to moje dziecko może jeszcze być uczulone
Gdzie nie poczytam to pisze kupa śluzowata+ nitki krwi to alergia. A moja pediatra powiedziała że śluz jest w kupie ok.
Kupy mojej małej po moim mleku na pewno nie są bezwonne oo co to to niee mają taki intensywny zapach, trochę własnie kwaskowaty

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 18:03   #2702
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość

-pochwale sie że Gabryśka o ile w dzien jest różnie czasem ma marudzenie jak to dziecko to nocki przesypia cudnie
wczoraj jadła o 20,30 i przespała 5 godz nastepne karmienia dokładnie co 3 godz.
wiec w nocy mamy juz ustalony stały rytm . ponieważ powtarza sie co noc .
natomiast ja budze sie dokladnie pół godz przed nią - nie wiem jak to działa i biore ją z zaskoczenia - za nim mała sie obudzi juz jest przygotowany pampers i flacha - szybkie przewijanko - jedzonko i śpimy dalej

- do tego od 3 dni młoda ma nowy rytm dnia - rano w wieczorem po jedzeniu ma pół godz tylko dla siebie - leży sobie sama i gawoży jak tak dalej pójdzie za miesiąc powie mama
Michalinka w nocy tak jak w dzień budzi się co 2 godz na karmienie.Jest wiecznie głodna
Z zasypianiem nie ma problemu.Broń boże nie bujam.Poprostu nakarmię i odkładam do łóżeczka.Trochę pogłaskam po główce i tyle.Teraz np włączyłam jej kołysanki i usnęła szybko

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 18:29   #2703
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
i wogole w gondoli długo to nie polezy
Moja chyba tez nie , ale ja i tak myslałam, że góra do listopada będzie gondola.

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
chwalicie się swoimi SŁODKIMI pociechami to ja też z racji dzisiejszego małego święta - kończymy 6 tyg - się chwalę
Sama słodycz i jak pięknie główkę trzyma
Luiza trzymała ładnie główkę jakiś czas temu, a teraz tylko przekłada na boki, mały leniuszek W pionie trzyma ładnie i na piersi męża ( widzę, że tak u niektórych też jest ).

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20780425]A czy wasze dzieci też na brzuchach kładzione - pełzają? Moja jak robaczek normalnie [/QUOTE]

Moja coś z nóżkami robi, ale jeszcze jej nie wychodzi.

Cytat:
Dziewczyny głupie pytanie zadam- czy kupki waszych dzidziów karmionych piersią śmierdzą intensywnie i tak kwasowo?
.
Tak i to normalne.

szaja, ładnie śpiewasz Agatka jaka już duża

Dzisiaj w końcu można było wyjść na normalny spacer. Luiza spała chwilkę a później się rozglądała i sobie gadałyśmy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 18:29   #2704
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20779751]Tygrysku, ale silna niuńka! Moja to leniuszek jest, nie chce głowy unosić Chociaż jak na tatusiu leży, to i owszem, albo w pionie - i dzisiaj rano ładnie trzymała na brzuszku, ale ogólnie nie lubi [/QUOTE]
Moja też leniwa bardzo i strasznie nie lubi leżeć na brzuchu - chyba że na rękach jak ją noszę.

Moja czasem pełza ale częściej za wszelką cenę stara się na bok przekręcić.
Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
----------------------------------------------------------------------------------------
moja córcia wydaliła do reszty smółkę i zaczęła się prawdziwa wytwórnia kupy!!!!!
MAM PYTANIE.JAK DŁUGO BOLI KROCZE?
Mnie bolało prawie 2 tyg ale w drugim tygodniu już siadałam prawie normalnie.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 18:41   #2705
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Moja chyba tez nie , ale ja i tak myslałam, że góra do listopada będzie gondola.

Luiza trzymała ładnie główkę jakiś czas temu, a teraz tylko przekłada na boki, mały leniuszek W pionie trzyma ładnie i na piersi męża ( widzę, że tak u niektórych też jest ).

Moja coś z nóżkami robi, ale jeszcze jej nie wychodzi.

Tak i to normalne.

Dzisiaj w końcu można było wyjść na normalny spacer. Luiza spała chwilkę a później się rozglądała i sobie gadałyśmy
Ja myślałam ze ją przerzucę na spacerówe jak bedzie siedziała.. ale wydaje mi się ze nastąpi to we wrześniu
Bo już teraz jak sie rozłoży to jest na całą gondolę
Wogole ostatnio jakoś tak urosła szybko że aż sama sie zdziwiłam jaka ona długa

Stary 2010-07-19, 18:48   #2706
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Michalinka w nocy tak jak w dzień budzi się co 2 godz na karmienie.Jest wiecznie głodna
Z zasypianiem nie ma problemu.Broń boże nie bujam.Poprostu nakarmię i odkładam do łóżeczka.Trochę pogłaskam po główce i tyle.Teraz np włączyłam jej kołysanki i usnęła szybko
Unormuje się A zasypianiem tylko się cieszyć

Cytat:

Dziękuję

No właśnie, my też dzisiaj oddychałyśmy normalnie

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Moja też leniwa bardzo i strasznie nie lubi leżeć na brzuchu - chyba że na rękach jak ją noszę.

Moja czasem pełza ale częściej za wszelką cenę stara się na bok przekręcić.

Mnie bolało prawie 2 tyg ale w drugim tygodniu już siadałam prawie normalnie.
I dlatego cieszyłam się z cc Przynajmniej siedzieć mogłam...

Cytat:
Ja myślałam ze ją przerzucę na spacerówe jak bedzie siedziała.. ale wydaje mi się ze nastąpi to we wrześniu
Też myślę, że koło września przesiadka będzie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 19:12   #2707
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Położna dziś była i powiedziała, że skoro nie chcę karmić to lepiej żebym się skontaktowała z ginekologiem by mi zapisał jakieś tabletki na zatrzymanie laktacji (bromergon) i że mleko samo nie przestanie się produkować. Chciałam więc zapytać Was - mamy butelkowe - jak przestawałyście karmić swoim mlekiem?
Położna mnie nastraszyła, że jak nic nie zrobię to że mi mogą cycki nacina i jakieś sączki zakładać... i że po tych lekach to mogę mdleć albo być jak pijana..
Jak jest nawał i się go nie odciąga to pewnie i tak... Ale bez przesady.
Ja tam nic nie brałam, żadnych hormonów, odciągałam trochę dla ulgi, było coraz mniej i mniej, aż w końcu po 2 tyg. gdy chciałam wrócić do karmienia okazało się, że nie mam czym.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 19:23   #2708
margo80
Zakorzenienie

po 16 wzięłam młodą i mamę na spacer. byłam pewna, że Ewcia jak zawsze po karmieniu wybudzi się i będzie trzeba wracać z darciem. spała jak zabita cały spacer, a szłyśmy i przy ruchliwej ulicy i po wertepach. jak tylko weszłyśmy do domu - ryk

teraz już po kąpieli i karmieniu, znów porządnie nie odbiła. cały dzień bąki bolesne były. kupa ostatnio była w nocy z soboty na niedzielę. jeśli dzisiejsza noc będzie taka jak wczorajsza, jutro rano melduję się u pediatry. od tego rozpaczliwego płaczu pępek raczej na pewno trzeba będzie zaklejać. no i nie wiem co z karmieniem. ni chciałabym rezygnować, ale jeśli to ja jej szkodzę aż tak bardzo...?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 19:27   #2709
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

a GAGA próbowałas 3 ??
jo je z dzielnicy Rybnika cos pomiedzy Radlinem a centrum Rybnika w kamieniu mam ciocie w leszczynach tymczasowo dziadka ogólnie to my wielka rodzina wiec wszdzie nas pełno
Nie, Gaga tylko miałam podarowane w szpitalu, te małe ale były i tak za duże na zadeczek mojego synka i potem nie kupiłam sama.

To czemu Ty się z nami nie umawiasz jak żeś z Rybnika?????

Cytat:

A ja się czaje przy półkach z daniami i tylko patrze co tu by kupić na pierwsze danie i kiedy

Pediatra powiedziała żeby własnie po 3 mies podać coś.. jakąs papkę marchewkową czy cus
Każda firma robi coś jednoskładnikowego, najczęściej jabłko i marchew. Dobre na początek.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20779751]Tygrysku, ale silna niuńka! Moja to leniuszek jest, nie chce głowy unosić Chociaż jak na tatusiu leży, to i owszem, albo w pionie - i dzisiaj rano ładnie trzymała na brzuszku, ale ogólnie nie lubi [/QUOTE] Daniel też. Na brzuchu czyimś łeb trzyma od dawna pięknie, a na łóżku udaje sierotkę.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Moja tak samo..
W pionie utrzyma, jak ją położe na sobie albo Tż pięknie potrzyma.. jak ją położę tak samą to tylko tyłek uniesie i tyle

Wogole to zaczyna sobie ręce do buzi pchac..
chyba czai że to śa jej rece bo i smoka sobie tak 'przytrzymała'

Te rączki to tak świadomie już?

Daniel tylko oczy trze jak zmęczony. I nosek. Poza tym rączki nadal nie są jego.

Stary 2010-07-19, 19:32   #2710
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

No właśnie nie wiem... Na logikę to nie bardzo powinien. Inaczej kobiety głodujące nie miałyby mleka tylko powietrze w cyckach.
Wg autorki JN nie ma.
Podobno Zydówka z obozu koncentracyjnego wykarmiła dziecko pijąc wodę z buraków... Może to mit.

Ja karmie piersia i jem wszystko - smażone, pieczone, gotowane, piję dużo mleka i przetworów (nie wolno), truskawek pojadlam tyz, trochę kapustki ostatnio zjadłam, bobu, słodycze też (choć niewiele), chleb biały i ciemny... I jak powiedziałam o tym pediatrze mojemu, to nie złapal się za głowę, tylko powiedział, ze dobrze. Ze wszystko tzreba, tylko z umiarem. Młody nie mial ani razu kolki, raz tylko miał problem z kupką, przez 2 godziny płakał.

Byliśmy nad wodos[padem dzisiaj (mieskzamy w Karkonoszach) z tż-tem i dzieciarnią naszą. Młoda w stroju kąpielowym wlazła do rzeki 5 stopni miała woda:-/ była trakcja turystyczna.
A młody jak słyszał szszszszsz.... szszsz.... - od rzeki i wodospadu to w 5 sekund odpłynął w kraine snów... nagrałam dxwięk na komórkowy dyktafon, ale nie wiem czy co z tego bedzie...

Edytowane przez Jaatkaa85
Czas edycji: 2010-07-19 o 19:36
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 19:32   #2711
Konto usunięte

numer roku zrobiłam mam nowa butle, umyłam, wyparzyłam, mleko dałam ale zaślepki nie zdjęłam
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 19:36   #2712
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie nie poczytam to pisze kupa śluzowata+ nitki krwi to alergia. A moja pediatra powiedziała że śluz jest w kupie ok.
Daniel też miał śluz. Lekarki mówiły że to ok.
A kwaśne kupale śmierdzące miał, gdy za dużo laktozowego mleka szamał. I rzadsze były, bo początkowo to była taka fajna jajeczniczka i tak nie woniała mocno.

Cytat:

- kropka twój Daniel to juz duzy chłopak i nie wyglłda na takiego marude raczej na znużonego - a torcik fajny - czy to był pomysł meża jeśli tak to moze on nie taki zly jak pisałas , albo go troche sytuacja przerasta ale ma przebłyski ojcostwa - swoją drogą pomysł na tort pożyczam- moja lala w czwartek konczy 4 tygodnie
Tak, męża. Ja się dowiedziałam jak z nim przyjechał. Miesiąc temu też.
Nie, nie jest zły, jest tylko czasem bezmyślnym facetem.

Cytat:
-pochwale sie że Gabryśka o ile w dzien jest różnie czasem ma marudzenie jak to dziecko to nocki przesypia cudnie
wczoraj jadła o 20,30 i przespała 5 godz nastepne karmienia dokładnie co 3 godz.
wiec w nocy mamy juz ustalony stały rytm . ponieważ powtarza sie co noc .
natomiast ja budze sie dokladnie pół godz przed nią - nie wiem jak to działa i biore ją z zaskoczenia - za nim mała sie obudzi juz jest przygotowany pampers i flacha - szybkie przewijanko - jedzonko i śpimy dalej
Ślicznie mała śpi. Ty też masz niezły zegarek wbudowany.
Ja dziś się obudziłam spanikowana, coś mnie tknęło przez sen, patrzę na zegarek, a tam 4,5h od ostatniego papu, zerwałam się sprawdzić czy dziecko oddycha i wróciłam do łóżka... Obudził się po 5 godzinach i 45 minutach, cwaniak.

Stary 2010-07-19, 19:55   #2713
Jaatkaa85
Zadomowienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2077466 1]

ale ta Twoja skubana główkę trzyma. moja za dwa dni skończy 6 tygodni ale główkę podnosi tylko jak jest w pionie. i się rozgląda. na brzusiu to podniesie najwyżej tyle, żeby przełożyć na drugi bok i kładzie [/QUOTE]

Mój synek też tzryma (ma już ponad 2 miesiace), ale jak go położę na plecy, to ma takiego wsciekuna, ze głowa mała...

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2077616 8]jak niby ma nie przestać? jeśli będziesz odciągać po troszku, tyle żeby cycki nie były jak kamienie to z czasem laktacja powinna ustać. ja już jestem nastraszona i bromergonu bym bez potrzeby nie brała... moja położna też mówiła, że nie ma się co na siłę faszerować. laktacja reguluje się w obie strony i jak się dziecka nie przystawia, to mleko się przestaje produkować. tylko jak wyżej - odciągać sam nadmiar, żeby nie robiły się kamienie z cyców.

a ja mam inny problem... w jednym cycku praktycznie sachara. przy odciąganiu ledwo 10ml i to w 20 minut... w drugim niby coś jest, ale... za mało na caly sycący posiłek, więc dostawiam do piersi a potem i tak przynajmniej 30ml mała zjada, a jak bardzo głodna to i 100 ml jeszcze zje... troche mi to nie pasi, choćby dlatego że cyce mi się znacznie rozmiarem różnią . no i nie wiem co z tym zrobić. próbowałam pobudzić laktację w nierobie, nie da rady. karmię jedną piersią, bo tłuczono mi do głowy że lepsza odrobina mojego mleka niż nic... ale to troche bez sensu, bo nie wydaje mi się żeby raptem 1/5 (podejrzewam że gdzieś taki jest stosunek mojego mleka do mm) miało znaczący wpływ na cokolwiek... co o tym myślicie?[/QUOTE]

Ja też tak mam; ogólnie, Wojtek najada się, je co 2,5 3 godziny, kupiłam 2 laktatory i nie wiem, albo ja nie umiem odciągać, albo moje cycki coś nie tego są: przez godzine odciągam po 30-40-50 ml. Przestałam już sie z tym męczyć, bo pół dnia bym straciła na zebranie całej butli. Pokarm mam, ale co dziwne - nigdy nie miałam problemu nawału pokarmu. Może dlatego, ze mój młody klocek był mjuż po urodzeniu - 4100 ważył i apetyt dosyc ma...

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20780588]Bezwonne? A widziałaś ty kiedyś bezwonną kupę?

Wonne były, i to bardzo Tyle, że inaczej waniały, niż na modyfikowanym.[/QUOTE]

Ja też nie wiem czy kwaskowe, nie wwącvhuje sie za bardzo, ale piersiowe kupy dosyc śmierdzą i rzadkawe są Śluz też mamy, a pediatra gadał, ze wszystko jest ok.
Stary 2010-07-19, 19:56   #2714
Konto usunięte

Swoją drogą, pokazywałyście pieluchę z kupą pediatrze?
Stary 2010-07-19, 19:57   #2715
Jaatkaa85
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20783680]Swoją drogą, pokazywałyście pieluchę z kupą pediatrze? [/QUOTE]

Nie, ale pytałam go i wytłomaczyłam jak kupa wygląda.
Stary 2010-07-19, 20:00   #2716
Konto usunięte

Jutro widzę się z pediatrą. Będę pytała o:

1. podawanie probiotyków - czy podawać, czy warto
2. wprowadzanie nowych smaków - jeśli wcześniej, to kiedy? Nie jako pokarm, a jako zapoznanie bardziej
3. zagęszczanie mleka kleikiem ryżowym - kiedy

Coś wam na myśl przychodzi jeszcze?
Stary 2010-07-19, 20:19   #2717
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:

Te rączki to tak świadomie już?

Daniel tylko oczy trze jak zmęczony. I nosek. Poza tym rączki nadal nie są jego.
Hmm.. nie wiem czy tak w pełni świadomie.. jak lezy sobie na boczku albo ją niosę to te rączki tak do buzi sobie wkłada i memła je.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20783819]Jutro widzę się z pediatrą. Będę pytała o:

2. wprowadzanie nowych smaków - jeśli wcześniej, to kiedy? Nie jako pokarm, a jako zapoznanie bardziej

Coś wam na myśl przychodzi jeszcze?[/QUOTE]

najwięcej wypytaj o jedzonko
kiedy najwcześniej i cooo..
bo kurde ja już nie moge się doczekac aż jej coś nowego podam

Blanka mi dopiero co zasnęła a tu nachalny domofon:
- halinka?
-nie.
- a gdzie mieszka halinka?
-nie wiem.

noszzz kurr.. i nie śpi. teraz bedzie się wierciła, zasypiała i budziła co chwile..

Kupiłam sobie kaszkę dla niemowlaczków kakaowa i będe jeeeść

Stary 2010-07-19, 20:24   #2718
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

Wg daty urodzenia to książkowo by do listopada było w przypadku Daniela. Tak do połowy. Ale jemu w tej chwili jakieś 8cm zostaje miejsca na długość, jak się wyciągnie, więc nie da rady... Wrzesień przesiadka będzie jak nic.

Dziś spacer był super.
Mały marudził jak zwykle po 15ej (chyba schemat już), a że mama u mnie była to małego na ręce, ja wózek... i na dworze go do wózka, bunt trwał może dwie minuty, po czym dzieć padł i spał najpierw pół godziny, potem trochę przerwy i znów 45 minut. Ale spał jak kamień.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Coś te nasze dzieci się zmówiły chyba.

Stary 2010-07-19, 20:26   #2719
Konto usunięte

Stawiam na pogodę. Agatka dzisiaj IDEALNIE grzeczna.

Nowe zabawki obczaiłam

http://allegro.pl/item1119185692_wib...y_4_wzory.html
Stary 2010-07-19, 20:26   #2720
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
po 16 wzięłam młodą i mamę na spacer. byłam pewna, że Ewcia jak zawsze po karmieniu wybudzi się i będzie trzeba wracać z darciem. spała jak zabita cały spacer, a szłyśmy i przy ruchliwej ulicy i po wertepach. jak tylko weszłyśmy do domu - ryk

teraz już po kąpieli i karmieniu, znów porządnie nie odbiła. cały dzień bąki bolesne były. kupa ostatnio była w nocy z soboty na niedzielę. jeśli dzisiejsza noc będzie taka jak wczorajsza, jutro rano melduję się u pediatry. od tego rozpaczliwego płaczu pępek raczej na pewno trzeba będzie zaklejać. no i nie wiem co z karmieniem. ni chciałabym rezygnować, ale jeśli to ja jej szkodzę aż tak bardzo...?
Gosia, a Ty podajesz coś antykolkowego??

Stary 2010-07-19, 20:26   #2721
Darianna25
Zakorzenienie

Witajcie kobietki
Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Karmiace cycem, co jecie??bo u mnie kroluje:
-kajzerka z maslem, czasem z piersia z indyka..
-rosolek na skrzydle z indyka
-krupnik na wodzie
-danio waniliowy
-biszkopty
-pieczywo ryzowe
-jablka gotowane...
-sok jablkowy domowej roboty z wodą..
-marchewka gotowana z lyzeczka masla
-burak gotowany
-ziemniaki
Ja jem
- rosól z makaronem
- ugotowane nóżki kurczaka z ziemniakami,
- naleśniki z dżemem malinowym,
- kanapki z szynką, białym seren,z dżemem malinowym,
- racucha-dosłownie jednego,
- jabłka bez skórki, banany, maliny, arbuza,
- sos z łopatki taki bez śmietany i mąki,
- herbatniki,biszkopty,jogu rt naturalny,
- piję głównie wode mineralną , herbate z cytryna,rozcieńczony sok jabłkowy lub malonowy.

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Ja przepajam samą wodą, małej na początku nie pasiło a teraz pije jak smok.
Moja po wodzie wymiotuje i ma biegunkę.

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość

Wczoraj ochrzcilismy Malvine.
Ciezko bylo bo mielismy 12 osob, na szczescie w ogrodzie, i kazdy chcial brac ja na rece, tarmosic, nosic. Musialam caly czas czuwac bo z upalow i alkoholu juz sie niektorym w du**ch poprzewracalo.
W czwartek juz wszyscy wyjada wiec moze odetchne.
Ja tam nie mam alkoholu na dziecięcych imprezach.Na komunii u córki bylo tylko wino do obiadu a na chrzcinach nie zamierzam stawiać wódki.Nie lubię.
Ola została opita już .Mój tata z mężem ją opili,podobno teściowie w pl też już pili zdrowie Oli.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20760533]

Tymek duzo miał czegos takiego na policzkach, położną powiedziała, że to prosówki, kazała przegotowana woda myć, Zniknęło sporo, pojawiły się nowe, już nie tak gęsto usiane, ale i na policzkach i na karczku i na główce. Kilka razy dziennie przemywam przegotowana wda, i tyle.

[/QUOTE]

Dzięki
Zaczęłąm tak robić i mam jeszcze krem Oilatium.Widze, ze się syfki wysuszają ale robią się nowe.

marhalczar twoja mała i strasznie podobna do męża.

Cytat:
doskonale cię rozumiem.Mój maż bierze tacieżyńskie po to,żeby siostrze remont zrobić bo przecież nie będzie z nami siedział.Szkoda gadać
no nie szkoda słów

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20770240]
A tu się chwalimy

http://www.youtube.com/watch?v=zi8MHxjKpA8
[/QUOTE]

Super masz głos.Taki ciepły.
A ja jakbym zaśpiewała to bym dziecie tylko wkurzyła.Czasami coś tam nucę ale bez wyzszych tonów.

Cytat:
Dziewczyny głupie pytanie zadam- czy kupki waszych dzidziów karmionych piersią śmierdzą intensywnie i tak kwasowo? Bo szukając po necie o tych kupkach z nitkami krwi natknęłam się na taką informację że kupki dzieci karmionych piersią powinny być raczej bezwonne- jak śmierdzą kwasowo to coś jest nie tak.
Mi już ręce opadają sama nie wiem co myśleć. Na co to moje dziecko może jeszcze być uczulone
Oli kupki też tak śmierdzą.
Co do krwi w kupie to bym szła do pediatry raz dwa.
----------------------------
A ja się chwalę zdjęciami z Londynu.

Spędziliśmy 12 godzin poza domem.Mała przespała wiekszosć czasu.Budziła sie tylko na karmienie i przewijanie.Zanim znalazłam miejsce do karmienia to się troszkę podarła ale tak było ok.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 20:42   #2722
Konto usunięte

Darianko, widzę, że też lubisz dżinsiory Fajnie Oleńka wygląda

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Wylicytowałam sobie pałąk tiny love, Kardashi - pozazdrościłam ci

http://allegro.pl/show_item.php?item=1146152281
Stary 2010-07-19, 20:43   #2723
Darianna25
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20784708]Darianko, widzę, że też lubisz dżinsiory Fajnie Oleńka wygląda [/QUOTE]
Tak i rampersy a na wycieczki tylko spodnie.Ale mam az 1 pare i tylko 1 sukienke na 56.
Powoli wchodzimy w rozmiar 62 wiec w sierpniu bede miała wiekszy wybór.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 20:51   #2724
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20783819]Jutro widzę się z pediatrą. Będę pytała o:

Coś wam na myśl przychodzi jeszcze?[/QUOTE]

4. Kiedy dziecko powinno przestać podkurczać paluszki? Pytam bo Daniel tak robi, a koleżanki synek tak miał i mu zostało, teraz ma problem z chodzeniem. Ciekawa jestem czy to mija w jakimś określonym czasie, zwracać na to uwagę?
5. O kleik kukurydziany spytaj też.

Generalnie dużo czytam o papu i wszędzie jest o zastępowaniu posiłku typu mleko jakimś obiadkiem, nie bardzo to widzę... Mam nie dać mleka i dać ziemniaczki? Tylko jak to zrobić jak dziecko nauczone, że jedzenie to mleko? Ziemniaczka nie potraktuje jak przegryzkę?

Cytat:
Blanka mi dopiero co zasnęła a tu nachalny domofon:
- halinka?
-nie.
- a gdzie mieszka halinka?
-nie wiem.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Hmm.. nie wiem czy tak w pełni świadomie.. jak lezy sobie na boczku albo ją niosę to te rączki tak do buzi sobie wkłada i memła je.
A to młody też memla ale tylko jak mu tam przypadkiem podejdą.

A od paru dni przypadkiem sobie trafia łapkami w stópki i łapie. Ale mu uciekają.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20784565]Stawiam na pogodę. Agatka dzisiaj IDEALNIE grzeczna. [/QUOTE]
Daniel dziś rano zasnął mi sam. Na pół godz. co prawda ale sam. Bez szuszania, bez bujania... leżał w leżaczku i zasnął.

W ogóle dziś wył dwa razy tylko, za pierwszym, gdy moja mama go chwilę ponosiła po odbijaniu i chciała odłożyć a za drugim po spacerze, już głodny był i zły.

Stary 2010-07-19, 21:15   #2725
Siala_Bala
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20780146]Dziwna ta położna

Ja starałam się jak najrzadziej odciągać, co ok. 6 godzin (potem i dłuższe przerwy), i to tylko 30-40ml z każdej piersi, by poczuć ulgę. I znów to co przy nawale - przed odciąganiem gorący prysznic, zaraz po- lodowata pielucha Pomogło, w ciągu tygodnia zastopowałam. Teraz fakt, gdy tylko ścisnę sutka, kropelki widać, ale myślę, że to przy okresie przejdzie.[/QUOTE]

Cytat:
Jak jest nawał i się go nie odciąga to pewnie i tak... Ale bez przesady.
Ja tam nic nie brałam, żadnych hormonów, odciągałam trochę dla ulgi, było coraz mniej i mniej, aż w końcu po 2 tyg. gdy chciałam wrócić do karmienia okazało się, że nie mam czym.

No ja odciągam raz na 24h (teraz mija od ostatniego dojenia)xD maxymalnie 2 razy (przedwczoraj tyle było).
Ostatnio z jednej poszło 20 ml z drugiej 30ml.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 21:18   #2726
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
No ja odciągam raz na 24h (teraz mija od ostatniego dojenia)xD maxymalnie 2 razy (przedwczoraj tyle było).
O raju... Jak raz na dobę i tylko tyle i nie masz kamieni w piersiach i nie bolą jak cholera, to żadne zapalenie Ci nie grozi. Nim się obejrzysz będzie po mleku...

Stary 2010-07-19, 21:27   #2727
Jola00
Zadomowienie

Nie będę chwalić mojego dziecka,bo boję się,że przechwalę Ale gdyby był codziennie taki jak dziś byłoby super Zasnął w dzień,to wyprowadziłam na ogród i spał ponad trzy godziny A u niego to rzadkość... Nie to,że nie płakał dziś wcale. Płakał,ale w umiarkowanej ilości
Jak czytam o Waszych dzieciaczkach,to się doczekać nie mogę kiedy mój będzie np.gaworzył. Fajnie tak mądrze już mi się przygląda i śmieszne dziubki robi kiedy mówię do niego. Puszcza też bańki ze śliny Dziś uśmiechnął się też kiedy nie spał,ale myślę,że to jeszcze nie "ten" uśmiech. Nawijam do niego cały czas,to mam nadzieję,że już wkrótce odwdzięczy mi się tym samym. A dziś jak spał w ogrodzie w wózku zsunął się tak,że nóżki miał podkulone jak żabka

Co do diety,to ja jem dużo różnych rzeczy i kurczaka pieczonego i mizerię i jabłka (całe) i sok z jabłek piję i pomidory jem itp. Koleżanka powiedziała mi,że trzeba jeść po trochu wszystkiego,bo dziecko nie nabędzie dobrych bakterii w jelitach. Nie piję kawy,a herbatę bezkofeinową A smażone też czytałam w necie,że mamusi na wątrobę nanic,a nie dziecku A mleko wartościowe będzie nawet jeśli wodę tylko pić będę. Dlatego jak ktoś chce zrzucać kg,to nie musi się objadać

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 21:28   #2728
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

dzięki wszystkim za miłe słowa , czuję się teraz jak nastolatka... normalnie nie wiem, czy moge się piwka z mężem napić.

szaja, ja na początku dodawałam do mleka kliek ryżowy- ponoć zatwardza, ale u nas problemów nie było., wpierw jedna łyżeczka do całej butelki, potem dwie, ... i aż do siedmiu doszłam, i gdzieś przy kilku miarkach zmieniłam smoczek na trójprzepływowy.
Ps. Fajnie śpiewasz. Mi to słoń na ucho nadepnął.

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
A oto minki mojej Amelii....

kardashi, ależ ona zabawna.

kasiaaX, wiem, że to głupie, ale inaczej sobie Ciebie wyobrażałam.
Malusia śliczniutka. Po mamusi, co?

Cytat:
Dzięki za pamięć o moim marudniku małym.
Jak Ty wszędzie dojedziesz, a Szaja nie boi się ciapągiem (albo ktoś ją będzie wiózł) to możemy też zrobić nalot Małgosi, skoro tak się domaga. Ja zawsze mogę nawiedzić mamę i tam zostać z tą marudą na noc jak chłop niedyspozycyjny będzie.
spoko, może być u margo. Czyli gdzie? W Knurowie?
Raz w życiu tam była dawno, dawno temu.. i z tego co pamiętam za cholerę tam trafić nie umiałam, krążyłam od Gliwic do Rybnika i z powrotem, a do Knurowa drogi nie znalazłam...w końcu z przystanka jakiegoś chłopaka zgarnęłam i pojechał ze mną.
Ale teraz jest nawigacja, więc jak dla mnie no problem.
To jak? Dogadujemy szczegóły spotkania?
Ja bym wolała 28- w środę.

Cytat:
cz
Wasze dzieci są już takie duże a moja rybka taka mała.
ani się obejrzysz, a urośnie.

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość

Wczoraj pożarłam się z chłopem Jeden dzień kiedy ma wolne,a finał taki,że spał na kanapie...
ach te chłopy małorozumne..
Gratki dla Olivera.

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Super Tymek minki strzela A Ty rzeczywiście nawet na 20lat nie wyglądasz. A Maksiowi widzę jagody(po mojemu borówki) smakowały
smakowały bardzo...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20770240]
Kopnijcie mnie motywacyjnie, muszę do końca tygodnia skończyć pracę mgr, a tak mi się cholernie nie chce
[/QUOTE]
jeden kop ode mnie.

Cytat:
co do spotkania - 28 i 31 mi pasują. małż wg grafiku ma teoretycznie wolne i jakby coś, to też może podjechać na dworzec (tak myślę przynajmniej ), do auta zmieszczą się i dwa wózki i dwa foteliki, więc no problemo. a potem on się zajmie sobą i nie będzie przeszkadzał
no to super, dogadajmy się wreszcie.
margo, mieszkasz w domu jednorodzinnym, tak?
Dzieci mogą sobie samopas biegać? Bo ja bym z Maksiem przybyła... a ewentualnie bym jeszcze moją młodszą siostrę zabrała, żeby za Maksiem biegała, bo on wrazicki bardzo.

Cytat:
super dzieciaczki no i mama
nasze maluchy w podobnym wieku są - ale wydaje mi się że Twój Tymek większy - ile waży i mierzy - tak dla porównania chcę wiedzieć z babskiej ciekawości
nie mam pojęcia ile waży...
Jak miał miesiąc to ważył 4600g. a ile mierzył nie wiem.

Cytat:
chwalicie się swoimi SŁODKIMI pociechami to ja też z racji dzisiejszego małego święta - kończymy 6 tyg - się chwalę
kolejna strojnisia.

Cytat:
A
Za to kupiłam ziemniaczki ze szpinakiem z Bobovity, zupkę jarzynową oraz złote jabłuszka deserowe. Będziemy po 3 miesiącu podawać po troszkę, nie w formie dania tylko tak żeby próbować, uczyć jeść z łyżeczki.
to jako pierwsze posiłki, tak?
zacznij od jednoskładnikowych, bo w razie ewentualnego uczulenia, łatwiej ustalić co uczula. Maksiu zaczynał d marchewki. Pierwszego dnia tylko łyżeczka- krzywił się, drugiego dnia- trzy łyżeczki, aż po tygodniu doszliśmy do całego słoiczka. Po tygodniu marchewkowym wprowadziłam jabłuszko- które znów podawałam powoli przez tydzień- to czas na pojawienie się ewentualnego uczulenia. itd...
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 21:29   #2729
tygrysek99
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20779751]Tygrysku, ale silna niuńka! Moja to leniuszek jest, nie chce głowy unosić Chociaż jak na tatusiu leży, to i owszem, albo w pionie - i dzisiaj rano ładnie trzymała na brzuszku, ale ogólnie nie lubi [/QUOTE]

moja lubi jak ma ochotę

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Gratki na sześć tygodni Śliczniutka

Cytat:
Szajka- wyrocznio Ty moja - Ty jesteś jak zdrowie.. ile Cię cenić trzeba ten tylko się dowie kto Cię stracił
W jaki sposób zastopowałaś swoją laktację?
Ja odciągam jak najmniej, tylko te twarde miejsca rozmasowuję - odciągam raz na dzień albo dwa tylko delikatnie.
Położna mnie postraszyła zastojami, cięciem cycków, sączkami itd.
Kazała iść do gina po tabletki ale nie uśmiecha mi się płacić 130 za wizytę i do tego koszt tabletek po których różne rzeczy się mogą ze mną dziać (mdlenie, zawroty głowy, "pijaność" )
ja jeszcze lód przykładałam żeby zastojów nie było bo mi się taki grudy porobiły

Cytat:
tygrysek śliczna córcia- a ile włosów ma a mi się wydawało że moja jak się urodziła to miała dużo a ona to przy Twojej łysek

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20780425]A czy wasze dzieci też na brzuchach kładzione - pełzają? Moja jak robaczek normalnie
takw łóżeczku to muszę pilnować żeby się nie uderzyła o brzeg

Cytat:
/QUOTE]

dziękujemy w pionie też ładnie trzyma

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20783680]Swoją drogą, pokazywałyście pieluchę z kupą pediatrze?
na wizycie była kupa

Cytat:
ja wogle przestałam odciągać - tylko pierwsze dwa dni przy kapieli a teraz wcale - trochę "samo" się ściąga bo kapie na wkładki
Stary 2010-07-19, 21:40   #2730
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
co do spotkania - 28 i 31 mi pasują. małż wg grafiku ma teoretycznie wolne i jakby coś, to też może podjechać na dworzec (tak myślę przynajmniej ), do auta zmieszczą się i dwa wózki i dwa foteliki, więc no problemo. a potem on się zajmie sobą i nie będzie przeszkadzał
Ja mogę bezautową Szaję (jeśli taka będzie tego dnia) zabrać po drodze, w końcu i tak będę z Gc jechać do Kwa w tym czasie.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20786328]
spoko, może być u margo. Czyli gdzie? W Knurowie?
Raz w życiu tam była dawno, dawno temu.. i z tego co pamiętam za cholerę tam trafić nie umiałam, krążyłam od Gliwic do Rybnika i z powrotem, a do Knurowa drogi nie znalazłam...w końcu z przystanka jakiegoś chłopaka zgarnęłam i pojechał ze mną.
Ale teraz jest nawigacja, więc jak dla mnie no problem.
To jak? Dogadujemy szczegóły spotkania?
Ja bym wolała 28- w środę.
[/QUOTE]
Jak dla mnie może być 28my.

Droga prosta jak budowa cepa. Jak wyjedziesz z Gliwic będą dwie drogi w lewo, w którą nie skręcisz wjedziesz do Kwa.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20786328]
to jako pierwsze posiłki, tak?
zacznij od jednoskładnikowych, bo w razie ewentualnego uczulenia, łatwiej ustalić co uczula. Maksiu zaczynał d marchewki. Pierwszego dnia tylko łyżeczka- krzywił się, drugiego dnia- trzy łyżeczki, aż po tygodniu doszliśmy do całego słoiczka. Po tygodniu marchewkowym wprowadziłam jabłuszko- które znów podawałam powoli przez tydzień- to czas na pojawienie się ewentualnego uczulenia. itd...[/QUOTE]
Nie, jako pierwsze jabłko, a po nim marchewka.
Ziemniory to potem. Choć nic nie wiem o alergii na ziemniaki czy szpinak.

Choć ja na alergię i tak nie liczę, u mnie nie ma alergików w domu.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-07-19 o 21:41
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości