![]() |
#2851 |
Przyczajenie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
Witam, cieszę się bardzo że znalazłam ten wątek, odnoszę wrażenie że możecie mi dziewczyny pomóc.Mam pytanie czy jeżeli sprzedaje się w takiej galerii (np. Trendymani czy jakiejś innej) to jeśli bizuteria jest srebrna to wystarczy poinformować że jest ona ze srebra pr.925 i to wystarczy, czy należy założyć firmę i biżuterię ocechować w U.Probierczym? Jak wy to robicie? Chciałabym się tym zająć ale niewiem jak sie za to zabrać. Będę bardzo wdzięczna za każdą pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2852 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W wielkim skrócie- jeśli sprzedajesz bizuterię z metali szlachetnych MUSISZ mieć działalnosc gospodarczą, kase fiskalna a cechujesz w zalezności od wagi wyrobu
![]() |
#2853 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź, troszkę się łudziłam że może uda się to wszystko jakoś obejść, tą całą działalnośc . Szkoda :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez madzienka001 Czas edycji: 2010-07-01 o 22:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2855 |
Rozeznanie
|
Witam..wiem ze ten watek jest na bizuteryjnym, ale na ogilniejszym nie znalazlem podobnego.
Otoz patrzac na to ze wiekszosc galerii posiada w ofercie dzialy z wyposazeniem wnętrz, postanowilem zaprezentowac swoje twory na kilku galeriach....powysylalem zgloszenia, obrobilem ladnie zdjecia ...I przyszla mi odpowiedz z jednej galerii na "P"...: Bardzo dziękujemy za zainteresowanie P*** i nadesłanie przykładowych zdjęć prac. Prace bardzo przypadły nam do gustu, a każda praca tworzy spójną całość. Ja juz zadowolony ze sie podoba i ze bedzie szansa dorobic pare groszy....ale czytam dalej i...: Niestety w chwili obecnej przyjmujemy nieliczne nowe zgłoszenia. Te, które przyjmujemy, muszą się różnić techniką, lub użytymi materiałami od prac prezentowanych już w P***. Muszą nas zaskoczyć pomysłowością i oryginalnością. Z chęcią zapoznamy się jednak z Twoimi nowymi pomysłami w przyszłości. I mnie krew zalala, bo nie mam pojecia o co im chodzi...pierw pisza ze ladne ze sie podobaja i wogle....a potem to....daje link do watku z moimi wyrobami: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post19332731 Przeglądnąwszy ich oferte nie znalazlem ani nic robione podobna technika, lustra sa, ale bardziej jako dodatek do ramy, a kolorowych luster wogle nie widzialem, grawerow tez nie dojrzalem.....No ale wmawiaja mi ze takich wyrobow jest na peczki, ze nie sa ani oryginalne, ani pomyslowe...i jak tu sie na poczatek weekendu nie wkurzac;/ Mial/a juz ktos/ktoras podobne zdarzenia z ta badz inna galeria? |
![]() ![]() |
![]() |
#2856 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dostałaś standardowego maila z tj galerii, każdemu taki wysyłają pewnie bo ja dostałam taki kilka razy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2857 |
Zadomowienie
|
Jaku ta galeria na P
![]() ![]() ![]() Ja jestem pod wielkim wrażeniem Twoich luster ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2858 |
Rozeznanie
|
wyslalem w sumie do 5, wiec jeszcze 4 szanse sa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2859 |
Zakorzenienie
|
Hm... jeśli wysłałeś 5 i wysłali Ci odpowiedź to licz to jako 1 zgłoszenie ;] Chyba,że dostałeś odpowiedź i po dostaniu odpowiedzi wysłałeś kolejne ![]() ![]() Nie przejmuj się tą odpowiedzią - jak dziewczyny pisały - to standardowy meil na zgłoszenie. I tak trzeba się cieszyć,że dopisali bo na większość zgłoszeń nic nie odsyłają ;] Lustra są całkiem fajne, tak swoją drogą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Rozeznanie
|
chodziło mi, że d0 5 różnych galerii
![]()
#2861 |
Zadomowienie
|
Fakt, w tej galerii na P nie patrzą chyba nawet na prace
![]() Też ostatnio wysyłałam zgłoszenie i szczerze mówiąc to śmiać mi się chciało z tekstu Te, które przyjmujemy, muszą się różnić techniką, lub użytymi materiałami od prac prezentowanych już w P***. Bo prac w tej technice raczej nie mają ![]() Swoją drogą, lustra naprawdę świetne ![]()
![]() Blog https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=379204 -> książkowa wymiana Edytowane przez Sol89 Czas edycji: 2010-07-03 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2862 |
Raczkowanie
|
A ja mam dylemat. Jak to w końcu jest ?? Czy trzeba mieć zarejestrowaną działalność gospodarczą, by móc sprzedawać w galeriach internetowych??Bo słyszałam, ze galerie za nas rozliczają sie ze sprzedarzy. Ja już sama nie wiem . . .Rozwiejcie moje wątpliwości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Wtajemniczenie
|
Galerie nie biorą odpowiedzialności za to czy masz DG czy nie - one tylko udostępniają platformę sprzedaży.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Zadomowienie
|
Galeria nie rozlicza się za nikogo - Galeria jest tylko pośrednikiem. Żeby sprzedawać w większości galerii nie musisz mieć działalności, zadaj sobie tylko pytanie, co się stanie w razie kontroli galerii, w której sprzedajesz srebro bez DG, przez Urząd Skarbowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2865 |
Raczkowanie
|
a czy posrebrzane elementy są tak samo brane pod uwage??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2866 |
Rozeznanie
|
Tak, brane pod uwagę jest wszystko z udziałem srebra.
#2867 | |
Rozeznanie
|
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2869 |
Zadomowienie
|
Jest wielu sprzedawców, którzy używają określenia "posrebrzane", a są pokryte tylko jakąs farbką.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2870 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A że zapewne znajdzie się niejeden sprzedawca, sprzedający farbkę jako srebro, tak jak posrebrzaki jako srebro...no cóż, ale to jest oszustwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Zakorzenienie
|
No niestety i to niejeden sprzedawca uznany za całkiem dobrego. Np Kadoro sprzedaje drut posrebrzany a w mailu, gdy zadałam pytanie otrzymałam informację zwrotną, że jest to zwykły metal a nazwa "posrebrzany" użyta została w celu uogólnienia (do dziś nie wiem co to ma z uogólnieniem wspólnego, bo jak dla mnie to celowe wprowadzanie w błąd). To było kilka lat temu, więc może coś już się w tym temacie u nich zmieniło - ale szok pozostał. Niejednokrotnie też na allegro kupowałam drut posrebrzany a przychodził zwykły metal, nierzadko z typowym dla siebie - ciemno-srebrnym kolorem :/
Temat rzeka, podobnie jak howlit i turkus oraz agat, którym jest wszystko, na co nazwy się nie zna ![]() Edit: a, widzę że już się zmieniło w Kadoro, mają w opisie, że to posrebrzany miedziany
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2010-07-08 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Rozeznanie
|
Z nutką nieśmiałości się wypowiadam w tym wątku, bo dotychczas nie pokazywałam swoich prac (to też z powodu nieśmiałości), ale udzielam się czasem bardziej w tematach technicznych i mam nadzieję, że mi jako bardziej doświadczone doradzicie. Mam dylemat bo dopiero zaczynam sprzedawać w necie. Wysłałam kilka zgłoszeń do galerii i najpierw dostałam odpowiedź pozytywną z Brocante, a później, zanim cokolwiek wrzuciłam, również pozytywną z Trendymani. Nie będę mówić jk sięucieszyłam, bo to oczywiste
![]() Ciekawa też jestem jaka jest obecnie sytuacja w tych galeriach i jak sie kształtuje sprzedaż? Jeśli to nie tajemnice ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Zadomowienie
|
Jeżeli dostałaś się i do Trendy i do Brocante, to gratuluję, bo to znaczy, że jesteś Bardzo Zdolną Bestyjką
![]() Owszem, lepiej jest trzymać więcej rzeczy w jednej galerii, niż po ledwie kilka w każdej. Klient ma większy wybór w jednym miejscu, wygląda to też profesjonalniej i wiarygodniej ("co to za projektant, który wydusił 3 prace i tyle?"). Ale jeżeli galeria Cię przyjęła, to Cię tak z miejsca nie wyrzuci ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2874 |
Rozeznanie
|
Mam wrażenie, że Trendy jak i Brocante nie są galeriami nastawionymi na ilość. Zarówno w jednej jak i drugiej galerii będziesz miała szanse na dostrzeżenie. Zresztą w tych galeriach są wskaźniki kliknięć - w Trendy - na stronie przedmiotu, a w Brocante w panelu - po tym będziesz mogła ocenić gdzie jest większe zainteresowanie, no i z całą pewnością po pierwszych sprzedanych pracach
![]() ![]()
Moje zabawy z koluszkami. Zapraszam ![]() Edytowane przez dwaslonca Czas edycji: 2010-07-18 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mnie ciekawi Twoja twórczość. podzielisz się? ![]()
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2010-07-18 o 13:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Rozeznanie
|
No właśnie cała tajemnica w tym, że pracuję w nietypowej technice, typowo złotniczej, ale rzadko stosowanej.
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post20753332 No to zebrałam się na odwagę. Zapraszam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2878 |
Zadomowienie
|
Chciałabym Was zapytać, co sądzicie o Galerii Unikatu? Zauważyłam, że kilka Wizażanek wystawia u nich swoje prace
![]() ![]()
![]() |
#2879 |
Wtajemniczenie
|
Sol to ja się wypowiem, chociaż moja opinia może być nie obiektywna
![]() ![]() ![]()
#2880 |
Zadomowienie
|
A czy ktos ma jakies doświadczenia z galerią Alterszafa???
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.