Dekoracja Sali - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-19, 20:15   #1
atomoofka
Przyczajenie

GG do atomoofka

Dekoracja Sali

Witam
Oto zdjecia mojej restauracji i teraz pytanie czy fiolet przelamany biela pasowalby do wystroju? Jezeli nie, to co proponujecie? Bardzo prosze o jakies sugiestie. Pozdrawiam
atomoofka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-19, 20:37   #2
tenebrosa
Wtajemniczenie

Dot.: Dekoracja Sali

Wydaje mi się, że fiolet z bielą raczej nie, bo kolory sali są ciepłe, a zestawienie o którym piszesz jest w tonacji zimnej. Moim zdaniem kolory jakie tu pasują to pomarańcz, zieleń, ewentualnie bordo i krem. Zależy to też od efektu jaki chcesz uzyskać - wg mnie kolory ciepłe stworzą przytulną i przyjazną dla oka atmosferę wnętrza.

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2010-07-19 o 20:38
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-21, 13:37   #3
mordziula
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez atomoofka Pokaż wiadomość
Witam
Oto zdjecia mojej restauracji i teraz pytanie czy fiolet przelamany biela pasowalby do wystroju? Jezeli nie, to co proponujecie? Bardzo prosze o jakies sugiestie. Pozdrawiam
zgadzam się z poprzedniczką..wszystkie odcienie czerwieni, żółtego , herbacianego do tego zieleń i będzie pięknie się wszystko komponowało..
Fiolet troche się gryzie z kolorem np. ścian

I jestem Żoną
mordziula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-22, 08:57   #4
Nina Zyzio
Zadomowienie

Uważam tak jak poprzedniczki Ciepłe kolory z ciepłymi Osobiście wybrałabym do tejsali, zieloną dekoracje dodałaby takiej lekkości
Stary 2010-07-24, 13:27   #5
ivonkapiwonka
Raczkowanie

Nic dodać, nic ująć! Limonkowy dla ożywienia ( np. tiul na stołach albo akcent w tym kolorze przy nakryciu- wstążka, jasna zieleń w kompozycjach kwiatowych) a do tego kremowy przełamany bielą. Będzie lekko i nowocześnie. Kremowe świece. Bardziej tradycyjnie: dodać czerwieni lub delikatniej łączyć z kolorem herbacianym. Żółty, pomarańcz jednak nie dla wszystkich...
ivonkapiwonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-24, 13:41   #6
butterfly20
Zakorzenienie

A ja uważam,że ciemny,śliwkowy fiolet mógłby być,ale nie z białym tylko z żółtym (pastelowym,żeby ładnie pasował do ścian). To zgrany duet i te kolory pięknie kontrastują.Jeśli będą kwiaty to i zieleń na stołach się pojawi
Z tego co widzę ściany są żółte,a krzesła takie żółto-zielone. Po co wciskać tu jeszcze jakieś bordo ?

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2010-07-24 o 13:49
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-24, 14:02   #7
mordziula
Rozeznanie

to moje dekoracja ślubna myśle że u ciebie wyglądałoby fajnie...jest nowoczesna, oryginalna i taka lekka..dodatkowo dekoracja na samochód i bukiet

I jestem Żoną

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-30, 12:09   #8
Damamama
Przyczajenie

Jeżeli lubisz fiolet to się na niego zdecyduj. Moim zdaniem jak najbardziej tutaj pasuje. Nie łączyłabym go jednak z innym kolorem. Może kwiaty monotematyczne np. czosnki lub hortensje (nie wiem kiedy ślub) a dodatki wstążkowo-organzowe także w delikatnych fioletach ale raczej ciemniejszych.

Damamama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 13:09   #9
atomoofka
Przyczajenie

GG do atomoofka

Moj slub jest w przyszlym roku w lipcu, czosnki jak najbardziej.... Strasznie mi sie podobaja. Znalazlam zdjecia mojej restauracji udekorowanej wlasnie we fiolecie. Co o tym sadzicie??? Co byscie dodaly, a co zmienily? Czekam na Wasze propozycje
atomoofka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 18:55   #10
mordziula
Rozeznanie

Cytat:
Moj slub jest w przyszlym roku w lipcu, czosnki jak najbardziej.... Strasznie mi sie podobaja. Znalazlam zdjecia mojej restauracji udekorowanej wlasnie we fiolecie. Co o tym sadzicie??? Co byscie dodaly, a co zmienily? Czekam na Wasze propozycje
osobiście to niebardzo mi pasuje ten fiolet ale to nie moje wesele i nie ja mam byc zadowolona sala udekorowana pięknie, tylko że ten fiolet, tak jak pisały dziewczyny jest kolorem chłodnym i wedlug mnie gryzie sie z tym kolorem ścian, który jest raczej ciepłym kolorem...

I jestem Żoną

Edytowane przez mordziula
Czas edycji: 2010-08-03 o 16:13
Stary 2010-08-03, 14:47   #11
redzi13
Zadomowienie

ja na Twoim miejscu poeksperymentowalabym najlepiej pojsc na sale i zabrac kilka kawalkow materialu ja uzylabym czerwonego podchodzacego pod bordo zielonego i jezeli masz szanse to wypozycz na krzesla pokrowce w kolorze obrusów.to jest super efekt.do dekorowania sali nie potzreba drogich rzeczy ale potrzebna jest wyobraznia ja tez mam podobny klopot ale u mnie sa pokrowce na krzesla i daja swietny efekt.jasama zamiezam zrobic plakat ktory powiesze nad glowa moja i meza napewno uzyje do niego bibuly i kredek pasteli i podswietle go od drugiej strony lampkami choinkowymi.z takich lampek mozesz tez sama porobic ladne dekoracje wystarcza wazony szklane albo miski ,kawalek materialu ktory uzywany jest do np.wiazanek w kolorze uzytym na sali i lampki ladnie ulozone do takiej aranzacji mozesz dolozyc co zechcesz np.kamyki koorowe szyszki czy nawet bombki ladnie ulozone w ciemnych miejscach i wyglada fajnie.ja widzialam podobne kombinacje na weselach nawet na stolach przez srodek stolu material kolorowy lekko przezroczysty w srodku lampki choinkowe i ulozone w ksztalcie fali prosty tani sposob a jaki efektowny.przy okazji nikt Ci nie spali obrusów jak w przypadku swiec.ale wcale nie musisz tak robic.to tylko moja mala sugestia!
redzi13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 13:15   #12
izulka4
Raczkowanie

Dziewczyny, a co myślicie jeśli sala w kolorach beżu i brązu miałaby dekorację:
obrusy w odcieniu granatu lub turkusu, ale takiego ciemniejszego
bukiety w kolorach mocnego różu, fioletu, kremu

Taka dekoracja może ożywiłaby taką salę..

PM w butach oczywiście w kolorze zbliżonym do obrusów

Już jako Żona od 03/09/2011

Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham 09/01/2012
http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yrjjg4qj1zcx3.png
izulka4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-06, 21:24   #13
sonek
Raczkowanie

Cytat:
Witam
Ja tu widzę dodatki w kolorze wiosennej zieleni lub intensywnego pomarańczu. Fiolet będzie za mdły. Poza tym kompletnie nie pasuje

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Przykro mi, ale te zdjęcia utwierdziły mnie w przekonaniu, że fiolet nie pasuje

sonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 09:28   #14
ivonkapiwonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izulka4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co myślicie jeśli sala w kolorach beżu i brązu miałaby dekorację:
obrusy w odcieniu granatu lub turkusu, ale takiego ciemniejszego
bukiety w kolorach mocnego różu, fioletu, kremu

Taka dekoracja może ożywiłaby taką salę..

PM w butach oczywiście w kolorze zbliżonym do obrusów
Ja myślę, że jak na wesele to za mocne kolory. I sorki: rozśmieszyło mnie dobieranie butów do koloru obrusa albo odwrotnie. A w kościele trzeba zmienić i do koloru ołtarza?

Czosnki przepiekane, ale do tanich nie należą. Efekt na zdjęciu z czosnkami osiągnięto podbijając ich kolor białym obrusem.

A tytułowa sala w fioletach wygląda średnio. Gdyby obrusy były białe a kwiaty na stole mocny fiolet to jeszcze by uszło. Po prostu nie podoba mi się ten fioletowy tiul na stole. Marszczy się i w ogóle...Z tymi piórami to jak Moulin Rouge...
Stary 2010-08-08, 10:31   #15
izulka4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ivonkapiwonka Pokaż wiadomość
Ja myślę, że jak na wesele to za mocne kolory. I sorki: rozśmieszyło mnie dobieranie butów do koloru obrusa albo odwrotnie. A w kościele trzeba zmienić i do koloru ołtarza?
Chyba źle zrozumiałaś...Uważam, że jeśli cała dekoracja sali, samochodu, kościoła byłaby w takich kolorach (czyt. jw.) to buty (jeśli nie chcę białych) idealnie by z tym współgrały + jeszcze coś we włosach.

Już jako Żona od 03/09/2011

Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham 09/01/2012
http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yrjjg4qj1zcx3.png
izulka4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-09, 09:41   #16
Torun pawel
BAN stały

Jeżeli chciałabyś dekoracje w kolorach fioletu to proszę bardzo. Dekoracja z ostatniej soboty...
Torun pawel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-09, 10:21   #17
ivonkapiwonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izulka4 Pokaż wiadomość
Chyba źle zrozumiałaś...Uważam, że jeśli cała dekoracja sali, samochodu, kościoła byłaby w takich kolorach (czyt. jw.) to buty (jeśli nie chcę białych) idealnie by z tym współgrały + jeszcze coś we włosach.
Ok. może się nie znam! Mam wrażenie tylko, ze nikt nie będzie jednocześnie patrzył na buty panny młodej i obrus.
Dla mnie białe obrusy rządzą: vide zdjęcie powyżej!
Stary 2011-01-27, 13:39   #18
niunciako86
Przyczajenie

Jeśli ktoś jest z małopolski to polecam firmę Avante www.avante.net.pl
Zaproszenia też super
niunciako86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości