|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dekoracja Sali
Witam
![]() Oto zdjecia mojej restauracji i teraz pytanie czy fiolet przelamany biela pasowalby do wystroju? Jezeli nie, to co proponujecie? Bardzo prosze o jakies sugiestie. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dekoracja Sali
Wydaje mi się, że fiolet z bielą raczej nie, bo kolory sali są ciepłe, a zestawienie o którym piszesz jest w tonacji zimnej. Moim zdaniem kolory jakie tu pasują to pomarańcz, zieleń, ewentualnie bordo i krem. Zależy to też od efektu jaki chcesz uzyskać - wg mnie kolory ciepłe stworzą przytulną i przyjazną dla oka atmosferę wnętrza.
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2010-07-19 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Fiolet troche się gryzie z kolorem np. ścian
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Uważam tak jak poprzedniczki
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nic dodać, nic ująć! Limonkowy dla ożywienia ( np. tiul na stołach albo akcent w tym kolorze przy nakryciu- wstążka, jasna zieleń w kompozycjach kwiatowych) a do tego kremowy przełamany bielą. Będzie lekko i nowocześnie. Kremowe świece. Bardziej tradycyjnie: dodać czerwieni lub delikatniej łączyć z kolorem herbacianym. Żółty, pomarańcz jednak nie dla wszystkich...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A ja uważam,że ciemny,śliwkowy fiolet mógłby być,ale nie z białym tylko z żółtym (pastelowym,żeby ładnie pasował do ścian). To zgrany duet i te kolory pięknie kontrastują.Jeśli będą kwiaty to i zieleń na stołach się pojawi
![]() Z tego co widzę ściany są żółte,a krzesła takie żółto-zielone. Po co wciskać tu jeszcze jakieś bordo ? Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2010-07-24 o 13:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
to moje dekoracja ślubna myśle że u ciebie wyglądałoby fajnie...jest nowoczesna, oryginalna i taka lekka..dodatkowo dekoracja na samochód i bukiet
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Moj slub jest w przyszlym roku w lipcu, czosnki jak najbardziej.... Strasznie mi sie podobaja. Znalazlam zdjecia mojej restauracji udekorowanej wlasnie we fiolecie. Co o tym sadzicie??? Co byscie dodaly, a co zmienily? Czekam na Wasze propozycje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
26.06.2010 I jestem Żoną ![]() Edytowane przez mordziula Czas edycji: 2010-08-03 o 16:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
ja na Twoim miejscu poeksperymentowalabym najlepiej pojsc na sale i zabrac kilka kawalkow materialu ja uzylabym czerwonego podchodzacego pod bordo zielonego i jezeli masz szanse to wypozycz na krzesla pokrowce w kolorze obrusów.to jest super efekt.do dekorowania sali nie potzreba drogich rzeczy ale potrzebna jest wyobraznia ja tez mam podobny klopot ale u mnie sa pokrowce na krzesla i daja swietny efekt.jasama zamiezam zrobic plakat ktory powiesze nad glowa moja i meza napewno uzyje do niego bibuly i kredek pasteli i podswietle go od drugiej strony lampkami choinkowymi.z takich lampek mozesz tez sama porobic ladne dekoracje wystarcza wazony szklane albo miski ,kawalek materialu ktory uzywany jest do np.wiazanek w kolorze uzytym na sali i lampki ladnie ulozone do takiej aranzacji mozesz dolozyc co zechcesz np.kamyki koorowe szyszki czy nawet bombki ladnie ulozone w ciemnych miejscach i wyglada fajnie.ja widzialam podobne kombinacje na weselach nawet na stolach przez srodek stolu material kolorowy lekko przezroczysty w srodku lampki choinkowe i ulozone w ksztalcie fali prosty tani sposob a jaki efektowny.przy okazji nikt Ci nie spali obrusów jak w przypadku swiec.ale wcale nie musisz tak robic.to tylko moja mala sugestia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a co myślicie jeśli sala w kolorach beżu i brązu miałaby dekorację:
obrusy w odcieniu granatu lub turkusu, ale takiego ciemniejszego bukiety w kolorach mocnego różu, fioletu, kremu Taka dekoracja może ożywiłaby taką salę.. PM w butach oczywiście w kolorze zbliżonym do obrusów ![]()
![]() |
#13 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Czosnki przepiekane ![]() A tytułowa sala w fioletach wygląda średnio. Gdyby obrusy były białe a kwiaty na stole mocny fiolet to jeszcze by uszło. Po prostu nie podoba mi się ten fioletowy tiul na stole. Marszczy się i w ogóle...Z tymi piórami to jak Moulin Rouge... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Chyba źle zrozumiałaś...Uważam, że jeśli cała dekoracja sali, samochodu, kościoła byłaby w takich kolorach (czyt. jw.) to buty (jeśli nie chcę białych) idealnie by z tym współgrały + jeszcze coś we włosach.
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Jeżeli chciałabyś dekoracje w kolorach fioletu to proszę bardzo. Dekoracja z ostatniej soboty...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie białe obrusy rządzą: vide zdjęcie powyżej! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Jeśli ktoś jest z małopolski to polecam firmę Avante www.avante.net.pl
Zaproszenia też super |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.