|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
moja siostra urodziła wczoraj przed północą
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2552 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Ja również biorę te wielkie kapsuły "Prenatal Complex".... ![]() I za każdym razem mam takie opory do połknięcia tego cholerstwa, że trzymam to w buzi z dobrą minutę, zanim w końcu zmuszę się by to połknąć... ![]() Raz tylko próbowałam rozpuścić... ale... ten smaczek mnie odstraszył skuteczniej niż problemy z połknięciem.... Wam również chwilę po zażyciu odbija się nieprzyjemnym smakiem/zapachem mięty??? Kilka razy mi się zdarzyło, że jak mi się odbiło to nosem mi uleciał jakby taki dymek... ![]()
![]() |
#2553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ps. Dobrze ze wyrzucilas to z siebie....... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Raczkowanie
|
dziewczyny,czy na usg genetyczne mozna zabrac faceta? robione ono jest przez brzuch prawda? zastanawiam sie czy nie pokazac na zywo mojemu mezowi naszych dzieciakow
![]()
#2557 | |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie przyszłe mamusie. Jak dzisiaj Wasze samopoczucie???MI dziś humorek dopisuje. Słoneczko świeci a ja słucham sobie nagranek z lat 80/90 bardzo lubie te klimaty...
Jedyne mankament to meczacy mnie juz od dwoch tygodni kaszel.Moze znacie jakis sposob na to. W czwartek ide do gina po recepte na duphaston bo sie konczy powoli i ma mi cos na kaszel cos przepisac taki wziewny preparat co tylko na gorne drogi oddechowe dziala. Najpierw wypilam stodal, ale nie pomogl.Mam syrop y cebuli tez nie bardzo pomaga...no zobaczymy. Moze ten kaszel jest spowodowany radykalnym rzuceniem papierosow. Ktoras z was tak miala. ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Molalala - ![]() Ja też mam humor dzisiaj - wyniki okazały się okej, także ulga na serduchu ![]() Miłego dnia, ja idę czytać kryminał, który wczoraj sobie kupiłam za całe 5 zł ![]() Chantalle - mi się wydaje, że można. Też chciałam jutro zabrać męża na usg, ale w poniedziałek skończył urlop i nie da rady. A tak w ogóle to gratuluję bliźniaków ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-07-20 o 10:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Zakorzenienie
|
ja uważam tak: po cholerę mówił? Tylko zrobił to dla siebie. Czasem niestety lepiej nie wiedzieć o głupim wybryku.
![]() |
#2561 |
Zadomowienie
|
OOOOO a powiedzcie...zastanawiały ście sie juz nad imionami????Jakie są wasze propozycje????
1)Może ja zaczne.......córeczka: Nadia synek: Krystian. a drugie pytanie... 2) czy chcecie znać płeć Waszego dziecka w miare możliwosci jak najszybciej?????\ My chcemy, chociażby dlatego by zwracac sie do dzidzi po imieniu i samemu oswajac sie do plci dziecka a po drugie wyprawka ...jest tyle slicznych rzeczy ale wiekszosc wyraznie nakierowana na chlopca lub dziewczynke malo jest takich nautralnych ladnych ubranek czy poscielek,, ODPOWIEDAJCIE ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Ja pisałam ze dobrze ze ona nam powiedziała bo wyrzuciła to z siebie....a że on ,,,hmmmm....napewno to nie byl dobry moment ich wspólne wakacje i dziecko w drodze a tu taka wiadomośc mógł jej oszczedzic ze wzgledu na dobro dziecka...skoro caly ropk jej sie nie przyznal to te pare miesiecy by go nie zbawilo....ale z drigiej strony chyba nalezy docenic ze sie przynal mogl to zataic, chcialbyc szczery...niewiem sama nie wiem jakbym do tego podchodzila....teraz jak tak mysle to stwierdzam ze niechcialabym miec z nim nic do czynienia ale z drugiej strony jakbym glebiej sie zastanowila tyle pieknych chwil razem tyle wspomnien i dziecko przede wszytskim jednak nigdy bym sie tym nie pogodzila zawzse by we mnie sidziala czulabym do niego odraze ile razy bym o tym pomyslala...niewiem ciezka sprawa mam nadzieje ze nigdy ie bede musiala czegos takiego przechodzic.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jesli chodzi o wielkosc brzucha to rano jest ok juz po poludniu widac wiecej ale wczoraj to naprawde mnie zaskoczyl bo byl ogromny nawet moj TZ to zauważył Cytat:
![]()
![]() |
#2563 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() molalala, bardzo mi przykro, trzymaj się ![]() Cytat:
![]() ![]() a płec chcemy znac, bo bardzo ciekawscy z natury jesteśmy ![]()
![]() |
#2564 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A ten pomysł by połykać z kęsem jedzenia... hmmm... czemu ja na to wcześniej nie wpadłam?! ![]() ![]() Dzięki ![]() Justine1988 - jak to na co?? Ginka mi zaleciła brać 1x dziennie ten zestaw witamin... szczególnie ze względu na to, że mam skoki w wynikach... :/ Co do imion, my już mamy wybrane ![]() Kacper lub Alicja. A czy chcemy jak najszybciej znać płeć... hm... no pewnie, że tak... Ja jestem z natury bardzo niecierpliwa... i tak bardzo chciałabym już mówić do malucha po imieniu ![]() A właśnie w którym tc można już pytać gina o płeć???
![]() ![]() "Nie oszukuj sam siebie - wokół Ciebie jest pełno ludzi, którzy chętnie Cię w tym wyręczą..." Edytowane przez insomnia_00 Czas edycji: 2010-07-20 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Zakorzenienie
|
ja się kremuję od początku, na moim nie ma żadnych przeciwwskazań, no i muszę łeb zafarbować, bo nie mogę patrzeć na siebie. Ciąża mej urodzie nie służy;-)
Ja już 15 tydzień ![]()
![]() |
#2566 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ten czas szybko leci...ja niedawno błam w 8 tc, w środę zaczynam już 12 tc
![]() |
#2567 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesli chodzi o dziewczynke mam kilka propozycji tzn: Paulinka, Amelka i Julka ![]() ![]() Dla chlopca nie wiem ale jak narazie znalazlam imie Bartuś Co do plci na poczatku nie chcialam wiedziec ale teraz juz mi wszystko jedno, oby bylo zdrowe. Stawialam na dziewczynke i zastanawiam sie czy sie sprawdzi ![]()
![]() ![]() http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/21799.png http://www.suwaczek.pl/cache/3e1b9e8862.png Edytowane przez oliwiakp Czas edycji: 2010-07-20 o 11:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A co do imion to ostatnio wszystkie moje kuzynki, koleżanki i znajome wybierają dla córek imię Julia, Zazanna lub Wiktoria...też się spotkałyście z taką popularnością tych imion?? Myślę, że jak nasze pociechy pójdą do szkoły, to np. imię Julka będzie tak popularne, jak za naszych czasów Kasia czy Monika. Modne się ostatnio stały te imiona. Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-07-20 o 11:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bardzo mi przykro Molalala ![]() trzymaj się mocno Kochana! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
ja z natury jestem b.dociekliwa, ale pewnie wielu rzeczy nie wiem i chyba wolę nie wiedzieć...
![]() |
#2570 |
Zakorzenienie
|
gdyby to był długotrwały romans- co innego. Ale jak tak robi w młodości.... co będzie jak się problemy kiedyś spiętrzą?
Ja bbb chcę znać płeć. Zawsze chciałam córkę, ale nie wiadomo, jeszcze miesiąc. Imiona- tu konflikt. Mnie się podoba Lilianna (Lila ![]() chłopcu: Cyprian, ale odpadnie bo będą krzyczeć: Cypek;-), Szymon, Kordian, Jonatan-ale zbyt wymyslne;-) Imię musi być wpasowane kulturowa i nie gryźć się z nazwiskiem ![]()
![]() |
#2571 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja czytałam, że płeć mozna określić już w 16 tygodniu, a czasami nawet ciut wczesniej nawet w 14 zalezy jak dzidzi sie ulozy...a wczoraj kupilam sobie taki fajny zestwa jest w sklepach polecam..za 6.99 zł sa 3 gazety "ciąża najlepszy przewodnik na 9 miesiecy", Porady przyszłej mamy" i Jakies tam diety dla ciezarnych...naprawde warto poczytac i tam jest kalendarz ciazy gdzie kazdy miesiac jest dokladnie opisany i wyczytalam ze plec dziecka wyksztalca sie w 12 tygodniu wiec niektore mamy juz wtedy wiedza czy beda mieli synka czy coreczke...wszystko zalezy od ulozenia malca
![]() |
#2572 |
Raczkowanie
|
My też chcemy znać płeć
![]() A imiona: dziewczynka: Milena, Marlena, Nela (lubię miękkie głoski), Zuza (ale w tej formie) chłopiec: Maks, Michał |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2574 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio nawet do TŻ mówiłam, że ciąża to nie dla mnie... bo ja zawsze musze mieć wszystko na JUŻ...NATYCHMIAST i ten czas oczekiwania...to taka jedna wielka niespodzianka która mnie drażni czasami bo ja nienawidzę niespodzianek...i te hormony! Imiona to ja zasugerowałam...TŻ ciężko przełyka to bo dla dziewczynki to on lubi takie imiona jak Kasia...Asia - ja ich nie lubię bo mam złe skojarzenia z byłymi przyjaciółkami/ex TŻ'ta itp itd... i przy okazji dużo jest takich imion. Ale jak już sobie obrałam to Antosia/Pola Grzesiu
![]() |
#2575 |
Raczkowanie
|
ja też z tych co muszą mieć już natychmiast, i już mam dość czekania, a to dopiero początek,
chciałabym mieć dziewczynkę, bo chłopca już mam. na imię ma Alan i ma 5,5 lat, a teraz ma być Lena albo Eryk, to tak na dzisiaj ale już wcześniej był Olivia, Nel, Nathan, ale to już przeszłość.... zobaczymy jakie będą pomysły przez następne 5 miesięcy????????????u mnie 13 tydzień i 3 dzień, czy po skończeniu 14 tygodnia czy przed zaczynam 4 miesiąc?????????????????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Zadomowienie
|
Molalala tak mi przykro.... A jeszcze niedawno widzialam wasze zdjecie slubne(bo nadrabiam watek i widzialam przy okazji te fotki) ale troche rozumiem Twoja sytuacje... Sama bylam w podobnej ale bylo troce na odwrot...sypal nam sie zwiazek, poznalam kogos innego, zostawilam swojego TŻ'a...nie chcialam z nim byc, nie tylko dlatego ze mialam juz kogos innego na oku...po porstu bylo u nas bardzo zle, ale niewazne. On powiedzial ze mi wybacza, bo tez mu powiedzialam wszystko...on jeszcze chcial znac kazdy glupi szczegol
![]() Skup sie na swoim Malenstwie...ono doda Ci sil...tak jak i mi daje...mimo ze ja nie chcialam tego dziecka a moj TŻ patrzyl na mnie z nienawiscia i kazal usunac... Teraz wiem ze co sie nie zdazy, bede miec sily, Ty na pewno tez ![]() A co do imion to ja mysle i mysle...i nie moge wymyslic ![]() ![]() a dla chlopca...nie mam pojecia...wiem ze moj TŻ chcial kiedys syna nazwac Oskar...ale pelno okolicznych psow to Oskary ![]()
#2577 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja w 13 tygodniu miałam usg dowcipne ale mąż był przy badaniu. Mnie to nie przeszkadzało a lekarzowi też nie powinno. Masz prawo aby przy badaniu była obecna osoba której obecności sobie życzysz. Jak się chce to nawet może byc obecny przy badaniu ginekologicznym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2578 | |
Zakorzenienie
|
w 12tyg. ale zapis o płci jeszcze w chromosomach plemników
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do płci to ja w poprzedniej ciąży dowiedziałam się że będzie syn w 16 tyg i mam syna ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Zadomowienie
|
Musze przyznac, że bardzo ciekawe te Wasze propozycje imion i w sumie wszystkie takie nowoczesne i wiekszosc oryginalnych i rzadko spotykanych.
Pewnie do konca ciazy moze sie nam jeszcze kilka razy pozmieniac ![]() Pisałyście, że musicie włosy pofarbowac nie boicie sie??? ja slyszalam ze w ciazy nie wolno farbowac włosów, bynajmniej nie do 12 tygodnia, no chyba ze wszystkie juz jestescie po 12 tygodniu. Ja mam straszne odrosty ale dla bezpieczenstwa wole poczekac do konca 3 miesiaca a potem planuje wielka zmiane 1 raz w zyciu zrezygnowac z balejazu blond z czarnym zawsze mialam odkad pamietam na jakis jednolity ciemny kolorek boje sie troche efektu ale coz do odwaznych swiat nalezy...mąż mnie pocieszył..powiedzial jakby nie było czy ładnie czy nie rozwodu i tak nie bedzie ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.