MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-20, 11:21   #2761
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20793538]bo mu tak wygodniej? ja sama często na brzuchu śpię i ręce wzdłuż mam

Ile kosztuje chrzest u was?

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Iiiiiiiiiii muszę się pochwalić!

Agatka co prawda nie lubi leżeć na brzuchu, ale to nielubienie zmotywowało ją i dzisiaj z brzucha przewróciła się na plecki
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Rozwój psychomotoryczny niemowlaka[/QUOTE]
Brawo!!
Mojej zdarza się na bok przekręcić i pełza w ruchu okrężnym w miejscu.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 11:30   #2762
kropka75
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2079562 0]ale mi to coś nie pasi... bo po przespanej nocce (jedno karmienie ok 3-4, nastepne 6-7), potem chwila aktywnosci i drzemka... i potem właśnie ryk i marudzenie. ona generalnie usypia ładnie, w dzień, w nocy, a te poranki takie dupne... dopiero po następnym karmieniu (ok 10) jest względny spokój, zaczyna przysypiac. aż jutro lekarki zapytam, moze mnie nie wysmieje [/QUOTE]
Jaka chwila? Jak 40-60 minutowa to ma prawo marudzić i być zmęczona.

Jak nic ją nie boli, to nie widzę innej przyczyny.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 11:34   #2763
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

U nas ranek koszmarny - Agata przez ten katar w histerię wpada bo ją zatyka. Wpuszczam wodę morską, odciągam ale nic nie wyłazi wszystko jej ścieka. Wyła od godz 8 do teraz, nie wytrzymałam i dałam jej tego czopka żeby się nie męczyła, ale teraz żałuję bo ścięło ją momentalnie i śpi nieprzytomnie. Więcej chyba jej nie podam tych czopków, wydaje mi się że mimo że homeopatyczne to za silne dla niej są.
Stary 2010-07-20, 11:35   #2764
velluto
Zadomowienie

Witam
U nas nareszcie troche spokoju wiec mam czas zeby cos napisac Przez te upały mała byla bardzo niespokojna, spała w dzien po 0,5 - 1 h, a więc tylko tyle zebym nie umarła z głodu i miala czas umyc zęby
Od dwóch dni jest znaczna poprawa

Karmię piersią, w dzien srednio co 2 - 2,5h, w nocy mamy dwie pobudki na jedzenie - o 2 i o 4-5 Dokładnie te godziny, jak w zegarku, bez wzgledu na to o której mała uśnie wieczorem

W te upały troche przepajałam ją wodą i rumiankiem, ale średniu chciała pić z butelki. I tu moje pytanie - czy jak przepajacie dzieci to podgrzewacie picie do temp. ok 40 stopni, czy dajecie takie w temp. pokojowej?

Czytam tez JN, przyznam, że niektóre rady są dość sensowne i dzieki nim udało mi sie wprowadzić jako taki ład w porządek dnia

Chcialam wkleic zdjeci mojej siłaczki w klubie, ale nie wiem jak to się robi jakos inaczej tam to jest...

Pozdrawiam Was serdecznie
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 11:45   #2765
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Witam
U nas nareszcie troche spokoju wiec mam czas zeby cos napisac Przez te upały mała byla bardzo niespokojna, spała w dzien po 0,5 - 1 h, a więc tylko tyle zebym nie umarła z głodu i miala czas umyc zęby

Karmię piersią, w dzien srednio co 2 - 2,5h, w nocy mamy dwie pobudki na jedzenie - o 2 i o 4-5 Dokładnie te godziny, jak w zegarku, bez wzgledu na to o której mała uśnie wieczorem

W te upały troche przepajałam ją wodą i rumiankiem, ale średniu chciała pić z butelki. I tu moje pytanie - czy jak przepajacie dzieci to podgrzewacie picie do temp. ok 40 stopni, czy dajecie takie w temp. pokojowej?

Czytam tez JN, przyznam, że niektóre rady są dość sensowne i dzieki nim udało mi sie wprowadzić jako taki ład w porządek dnia

Chcialam wkleic zdjeci mojej siłaczki w klubie, ale nie wiem jak to się robi jakos inaczej tam to jest...

Pod oknem do pisania wiadomości masz "Zarządzaj załącznikami" tylko zdjęcie nie może być zbyt dużej rozdzielczości.
Stary 2010-07-20, 11:56   #2766
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
nie no po lodach mozliwe ze znów sa te nitki z krwia

u nas kwaskowata kupka i raz jest tylko jedna rano a raz nawet 8 zrobi sa rózne konsystencje i kolory Po arbuzie zielona wiec nie jem wczoraj zjadłam mak i mała ma wysypke na buzi calcium ja przegania wiec róznie to bywa
ja jem prawie co dziennie lody i nic takiego nie ma, wiec nie wydaje mi się, zby to bylo po lodach

U nas kupa jest co 2, 3 dni, rzadko kiedy co dzien. Wyciskana z placzem i wielkimi nerwami
Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
dokladnie u mnie tez po godzinnej aktywności mała jest juz zmeczona i placze
Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Pod oknem do pisania wiadomości masz "Zarządzaj załącznikami" tylko zdjęcie nie może być zbyt dużej rozdzielczości.
wlasnie zobaczylam ze szaja opisala tam maly kurs zamieszczania zdjec, wiec walcze a opcji "Zarządzaj załącznikami" nie widzialam na stronie klubu
Stary 2010-07-20, 11:56   #2767
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
U nas ranek koszmarny - Agata przez ten katar w histerię wpada bo ją zatyka. Wpuszczam wodę morską, odciągam ale nic nie wyłazi wszystko jej ścieka. Wyła od godz 8 do teraz, nie wytrzymałam i dałam jej tego czopka żeby się nie męczyła, ale teraz żałuję bo ścięło ją momentalnie i śpi nieprzytomnie. Więcej chyba jej nie podam tych czopków, wydaje mi się że mimo że homeopatyczne to za silne dla niej są.
Co to za czopki?

Stary 2010-07-20, 12:00   #2768
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:

Jak nic ją nie boli, to nie widzę innej przyczyny.
no tak, wiem i rozumiem. też mi się to wydaje logiczne al zastanawialam sie własnie czy nic nie boli. nie wiem czy na przykład bączki mogą tu być problemem. idą jak gromy. ale kupy robi ładne albo szukam dziury w całym, ale już mi ręce opadają i patrzeć nie mogę jak dziecko ryczy, histeryzuje. chciałabym znaleźć problem, pstryknąć palcami i go rozwiązać...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 12:02   #2769
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Jak jest tak ciepło jak dziś to podaję w pokojowej, a jak chłodniej to dolewam ciutkę wrzątku przed podaniem, żeby była ciut cieplejsza. Ale to dlatego, że Daniel nie lubi zimnego picia.
Mało tego - dziś w nocy podałam mu mleko w temp. pokojowej i miał potem godzinę niespania... Jak je ciepłe to pada pod koniec butli, a tym razem figa, brykał od 2 do 3 w nocy...

Cytat:
ja jem prawie co dziennie lody i nic takiego nie ma, wiec nie wydaje mi się, zby to bylo po lodach
Ja też nie rozumiem dlaczego po lodach by miała być krew w stolcu. Nie widzę związku.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2079713 8]no tak, wiem i rozumiem. też mi się to wydaje logiczne al zastanawialam sie własnie czy nic nie boli. nie wiem czy na przykład bączki mogą tu być problemem. idą jak gromy. ale kupy robi ładne albo szukam dziury w całym, ale już mi ręce opadają i patrzeć nie mogę jak dziecko ryczy, histeryzuje. chciałabym znaleźć problem, pstryknąć palcami i go rozwiązać... [/QUOTE]
To podaj jakiś Espumisan czy Sab Simplex czy inne coś na te bączki. Jeśli to to, pomoże i będziesz wiedziała.

A tak pstryk i już to się nie da. Też bym tak chciała.

Stary 2010-07-20, 12:06   #2770
Konto usunięte

Cytat:
...

To podaj jakiś Espumisan czy Sab Simplex czy inne coś na te bączki. Jeśli to to, pomoże i będziesz wiedziała.

A tak pstryk i już to się nie da. Też bym tak chciała.
a tu kolejna zagwozdka... w aptece polecili nam infacol... dawaliśmy kilka dni temu. tam na ulotce jest żeby nie podawać w przypadku zaparć. u nas zaparć nie było. ale po tym podawaniu kupy nie było dwa dni (a jest zawsze codziennie) w dodatku potem wyszła dużo gęstsza, a histerii przy tym dopiero było.

espumisan też ma takie "właściwości", czy to coś innego?
Stary 2010-07-20, 12:17   #2771
Jola00
Zadomowienie

Witam mamuśki
Dziś znów mam inne dziecko Od 5 rano stęki i jęki...Śpi znów po chwilce tylko i ryk...

emerald u nas po espumisanie nie było problemów z kupą

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 12:21   #2772
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
...
emerald u nas po espumisanie nie było problemów z kupą
no właśnie czytam i czytam i kurde... to wszystko to samo... espumisan, bobotic, infacol... powinno być ok. może z tą kupką to zbieg okoliczności był... spróbuję chyba jeszcze raz i zobaczymy. ja się chyba *&%&$^%$
Stary 2010-07-20, 12:25   #2773
bratkab
Zadomowienie

Witam Was!
Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość
Ja karmie piersia i jem wszystko - smażone, pieczone, gotowane, piję dużo mleka i przetworów (nie wolno), truskawek pojadlam tyz, trochę kapustki ostatnio zjadłam, bobu, słodycze też (choć niewiele), chleb biały i ciemny... I jak powiedziałam o tym pediatrze mojemu, to nie złapal się za głowę, tylko powiedział, ze dobrze. Ze wszystko tzreba, tylko z umiarem. Młody nie mial ani razu kolki, raz tylko miał problem z kupką, przez 2 godziny płakał.
Mam tak samo Kolka była dwa razy, ostatni raz 3t temu.
Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
A ja się chwalę zdjęciami z Londynu.
Spędziliśmy 12 godzin poza domem.Mała przespała wiekszosć czasu.Budziła sie tylko na karmienie i przewijanie.Zanim znalazłam miejsce do karmienia to się troszkę podarła ale tak było ok.
Świetna rodzinka
Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Na koniec wklejam Wita Na jednym ze zdjeć z tatą i siostra podczas wyprawy wózkowej.
BTW Wit powoli wyrasta z gondolki Quinny:P Kminię co dalej z tym zrobić...
Wit duuuuży już i jaki silny
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20787413]margo, szaja, to jak? Ustalamy spotkanie na środę 28 lipca?
Może jeszcze inne Ślązaczki dołączą?
[/QUOTE]
Jeżeli Margoś ma tak duży orzech to ja mogę dołączyć, tylko o ile Szaja może nie być zmotoryzowana z braku małża pod ręką o tyle ja nie posiadam autka w ogóle. Ale mam bezpośredniego busa do Kn-wa jakby coś.
Cytat:
Hmm... Mój też wyrasta z Quinny. Teraz nie wiem czy ona taka mała, czy największe forumowe chłopaki akurat przypadkiem jeżdżą w Quinny.
A Ty nie kupowałaś X-landera?? Czy coś pomyliłam?? Poza tym mój młody jak się urodził to miał 58cm, a Twój 51cm jak widziałam na spisie, to Daniel tak szybko rośnie?? Bo mój dłuuuugi a ma jeszcze miejsca w gondoli sporo nawet.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20793538]Ile kosztuje chrzest u was?[/QUOTE]
My daliśmy w kopercie 50zł i chrzest się odbył. Na jednej mszy było chrzczonych czworo dzieciaczków więc w sumie ksiądz zarobił według mnie i tak
Stary 2010-07-20, 13:11   #2774
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Jak jest tak ciepło jak dziś to podaję w pokojowej, a jak chłodniej to dolewam ciutkę wrzątku przed podaniem, żeby była ciut cieplejsza. Ale to dlatego, że Daniel nie lubi zimnego picia.
Mało tego - dziś w nocy podałam mu mleko w temp. pokojowej i miał potem godzinę niespania... Jak je ciepłe to pada pod koniec butli, a tym razem figa, brykał od 2 do 3 w nocy...
no wlasnie ja tez dawalam takie w temp. pokojowej to tesciowa zwrocila mi uwage ze trzeba podgrzewac

wogóle mam juz dosc tych wszystkich "dobrych rad". Mam wokól siebie dwa skrajne "obozy" np.:
mama - ty chyba masz za mało pokarmu i mała nie najada sie
tesciowa - ty chyba masz za tlusty pokarm i mala boli brzuszek

albo
mama - po co ja tyle nosisz na rekach, potem nie dasz rady
tesciowa - trzeba wszystko zostawic i nosic i zabawiac mała

albo
mama - ubierz ja cieplej, chyba jej za zimno
tesciowa - rozbierz ja, chya jej za cieplo

i tak w kólko, oszalec można

a wogole nie pochwaliłam sie - moja mała na moim mleku, wazona w zeszlym tygodniu, wazyla 4800g

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Witam Was!
My daliśmy w kopercie 50zł i chrzest się odbył. Na jednej mszy było chrzczonych czworo dzieciaczków więc w sumie ksiądz zarobił według mnie i tak
u nas chrzest kosztuje chyba 150zł
Stary 2010-07-20, 13:44   #2775
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
no wlasnie ja tez dawalam takie w temp. pokojowej to tesciowa zwrocila mi uwage ze trzeba podgrzewac

wogóle mam juz dosc tych wszystkich "dobrych rad". Mam wokól siebie dwa skrajne "obozy" np.:

albo

albo

a wogole nie pochwaliłam sie - moja mała na moim mleku, wazona w zeszlym tygodniu, wazyla 4800g

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Witajcie...he he u mnie tesciowa ma szereg dobrych rad..poczynając od tego że chce dziecko zamrozić kończąc na tym że kocyk w łóżeczku za wysoko ułożony,ona mi tu poprawi,zrobi,pomoze itd itp...mam ochotę jahi hi niby się stara niby nie chce się wtrącać ale ciągle cos wymyśla np.wczoraj mały jakoś kaszlnoł,ale tak bardziej jakby coś mu ugrzęzło,czy przeszkadzało,w kazdym bądż razie nic strasznego i napewno nie był to kaszel a ona ...ubierz go na długi rękaw na noc...w pokoju 25 stopni jestjuż nie wspomnę opowieści o za tłustym mleku...i dlatego mały tak dobrze przybiera ale jednoczesnie brzuszek go boli...o matko normalnie paranoja,nie mówiąc już ze ani jednego dziecka piersia nie karmiła
Nie wiem już co o takich sądzić szczególnie ze synka wychowała tak ze bez komentarza nic sam zrobić za bardzo nie umie,no bo przeciez mamusia po nim robiła,sprzątała,prała itd...no i jest mały konflikt,bo ja powiedziałam ,że kazdy z nas ma ręce i może po sobie sprzątac...
A to ja w swoim żywiole
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 13:47   #2776
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Co to za czopki?
Viburcol N i się okazuje że to że tak nieprzytomnie usnęła to nie po czopku, tylko po prostu jej się lepiej zrobiło bo po 20 min poszła kupa, a czopek troszkę ją uspokoił, przynajmniej tak mi się wydaje bo teraz ładnie śpi i nie przeszkadza jej katarek.
Cytat:

albo

albo

Ja mam tak samo z mamą i teściową. Muszę pamiętać że jak do mamy jadę to sweterek brać i przed wejściem do domu małej zakładać żeby gadania nie było, a teściowa z kolei krzyczy że ją przegrzewam. Mama narzeka że jak tylko małą brzuszek zaboli to ją chcę lekami faszerować (espumisan ) teściowa że powinnam coś podać tyle że jej chodzi bardziej o przeciwbólowe i tak w kółko, w związku z tym siedzę w domu i nie jeżdźę do nich bo mi tylko dzień u nich się rozregulowuje dziecku.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Dziewczyny jak myślicie czy małą morze brzuch boleć po wit.C (Cebion)??
Stary 2010-07-20, 14:03   #2777
Jola00
Zadomowienie

O Boszzzzzzzzzzzzze współczuję Wam kochane tych "cudownych rad" mamuś i teściowych... Faktycznie zwariować można To ja mam dobrze,że mieszkam z dala od rodziny (pod tym względem) nikt mi się nie wtrąca...

Dilayla pięknie wyglądasz na koniku

szaja za ważenie Agatki

Stary 2010-07-20, 14:07   #2778
bratkab
Zadomowienie

No to ja się pochwalę. Wczoraj mały o lekarki był ważony i ma 5,1kg na koniec 8 tygodnia. Dziś zaczynamy 9t. Ale lekarka nam kazała przyjść na szczepienia jak mały skończy 2 miesiące nie wcześniej więc musimy iść jeszcze raz. Przepisała nam też ręcznie robioną maść na pycholek małego bo ma taką kaszkę jak się przejedzie palcem i czasem mu się zaczerwienia.
No a teraz wystawiłam młodego tak jak wczoraj w gondolce na balkon i sobie smacznie śpi. Wcześniej byliśmy na spacerku, ale tak sobie pomyślałam co się będzie w domku kisił więc śpi tam. Tym bardziej że temperatury przystępne i jest przyjemnie. No i na szczęście dzięki obniżeniu się temperatur dziecko znów, jak pisała Szaja, IDEALNIE grzeczne. Tak bym chciała żeby już cieplej nie było.

Co do zabawek to my dostaliśmy w prezencie takiego LWA. Fajny jest.

A moja mama i teściowa mieszkają w innych miastach - do jednej mam 50km do drugiej 70 więc sami jesteśmy sobie sterem, żeglarzem, okrętem i nikt się nie wtrąca, a nawet jakby chciał to ja nie dam sobie w kaszę dmuchać.

Podziękowania Kropko za poradę w sprawie Dicofloru. Nabyliśmy i zaczęliśmy stosowanie. Mam nadzieję, że nie będzie już nawracających pleśniawek.
Stary 2010-07-20, 14:21   #2779
kropka75
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2079729 8]a tu kolejna zagwozdka... w aptece polecili nam infacol... dawaliśmy kilka dni temu. tam na ulotce jest żeby nie podawać w przypadku zaparć. u nas zaparć nie było. ale po tym podawaniu kupy nie było dwa dni (a jest zawsze codziennie) w dodatku potem wyszła dużo gęstsza, a histerii przy tym dopiero było.

espumisan też ma takie "właściwości", czy to coś innego?[/QUOTE]
Ja nie miałam takich cudów.

Nie, to to samo.

Cytat:
Witam mamuśki
Dziś znów mam inne dziecko Od 5 rano stęki i jęki...Śpi znów po chwilce tylko i ryk...
Ło matko, czarodziejski dzień...
U mnie odwrotnie, mało jęków, dużo spania, z przerwami na płaczki, ale jednak....

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:

Jeżeli Margoś ma tak duży orzech to ja mogę dołączyć, tylko o ile Szaja może nie być zmotoryzowana z braku małża pod ręką o tyle ja nie posiadam autka w ogóle. Ale mam bezpośredniego busa do Kn-wa jakby coś.
Do K-wa masz busa?? Toż to centrum świata w takim razie.

Cytat:
A Ty nie kupowałaś X-landera?? Czy coś pomyliłam?? Poza tym mój młody jak się urodził to miał 58cm, a Twój 51cm jak widziałam na spisie, to Daniel tak szybko rośnie?? Bo mój dłuuuugi a ma jeszcze miejsca w gondoli sporo nawet.
Kupowałam. Stelaż ze spacerówką. Gondolę mam Quinny.

Cytat:

albo

albo

Nie trzeba przy takich temp. nic grzać.

Fajnie masz, nie ma to jak stereo i każde ucho co inne odbiera...

Gratulujemy.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Viburcol N i się okazuje że to że tak nieprzytomnie usnęła to nie po czopku, tylko po prostu jej się lepiej zrobiło bo po 20 min poszła kupa, a czopek troszkę ją uspokoił, przynajmniej tak mi się wydaje bo teraz ładnie śpi i nie przeszkadza jej katarek.
Też je dostałam, ale nie wykupiłam nawet...

Stary 2010-07-20, 14:38   #2780
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Do K-wa masz busa?? Toż to centrum świata w takim razie.
Ano mam - niejaki nr 120. A może i centrum, nie wiem dawno tam nie byłam

Aaa miałam napisać chusta mi dziś przyszła. Będę dziś testować wieczorkiem
Młody pospał całe 40min a koło południa zawsze spał ponad 2h. Teraz go mam na brzuchu i zastanawiam się co on taki spokojny, patrzę a on kontempluje dziurki w kontakcie
Stary 2010-07-20, 14:43   #2781
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
No to ja się pochwalę. Wczoraj mały o lekarki był ważony i ma 5,1kg na koniec 8 tygodnia. Dziś zaczynamy 9t.
Gratulujemy.

Cytat:
Podziękowania Kropko za poradę w sprawie Dicofloru. Nabyliśmy i zaczęliśmy stosowanie. Mam nadzieję, że nie będzie już nawracających pleśniawek.
A proszę. Na zdrowie.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Ano mam - niejaki nr 120. A może i centrum, nie wiem dawno tam nie byłam

Aaa miałam napisać chusta mi dziś przyszła. Będę dziś testować wieczorkiem
Młody pospał całe 40min a koło południa zawsze spał ponad 2h. Teraz go mam na brzuchu i zastanawiam się co on taki spokojny, patrzę a on kontempluje dziurki w kontakcie
A to ja coś źle kojarzę, skoro Ty na trasie 120 mieszkasz.

Miłego testowania.
Ja kupiłam, ale jeszcze nie dostałam.

Stary 2010-07-20, 14:50   #2782
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
A to ja coś źle kojarzę, skoro Ty na trasie 120 mieszkasz.
No prawie - na AWF-ie w K-cach muszę się przesiąść. Bo on jedzie obok mojego osiedla ale nie przez.
Stary 2010-07-20, 14:57   #2783
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Witajcie kobietki

Ja jem
- rosól z makaronem
- ugotowane nóżki kurczaka z ziemniakami,
- naleśniki z dżemem malinowym,
- kanapki z szynką, białym seren,z dżemem malinowym,
- racucha-dosłownie jednego,
- jabłka bez skórki, banany, maliny, arbuza,
- sos z łopatki taki bez śmietany i mąki,
- herbatniki,biszkopty,jogu rt naturalny,
- piję głównie wode mineralną , herbate z cytryna,rozcieńczony sok jabłkowy lub malonowy.

Moja po wodzie wymiotuje i ma biegunkę.

Ja tam nie mam alkoholu na dziecięcych imprezach.Na komunii u córki bylo tylko wino do obiadu a na chrzcinach nie zamierzam stawiać wódki.Nie lubię.
Ola została opita już .Mój tata z mężem ją opili,podobno teściowie w pl też już pili zdrowie Oli.

Dzięki
Zaczęłąm tak robić i mam jeszcze krem Oilatium.Widze, ze się syfki wysuszają ale robią się nowe.

marhalczar twoja mała i strasznie podobna do męża.

no nie szkoda słów

Super masz głos.Taki ciepły.
A ja jakbym zaśpiewała to bym dziecie tylko wkurzyła.Czasami coś tam nucę ale bez wyzszych tonów.

Oli kupki też tak śmierdzą.
Co do krwi w kupie to bym szła do pediatry raz dwa.
----------------------------
A ja się chwalę zdjęciami z Londynu.

Spędziliśmy 12 godzin poza domem.Mała przespała wiekszosć czasu.Budziła sie tylko na karmienie i przewijanie.Zanim znalazłam miejsce do karmienia to się troszkę podarła ale tak było ok.

Ja jem wszystko i po troszku i mala przyzwyczja sie do wszystkiego...

...masz racje , bardziej do taty podobna niz do mnie ale ma nosek mojego brata i bródke siostrzenicy
Stary 2010-07-20, 15:00   #2784
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Ja robię picie z wody mineralnej.. w te upały woda która stała w kuchni była cieplutka więc nie podgrzewałam. Ale np teraz jak jest chłodniej to wstawiam do mikrofalówki na 10 sec i jest akurat

Cytat:
Witam Was!

Mam tak samo Kolka była dwa razy, ostatni raz 3t temu.

Świetna rodzinka

Wit duuuuży już i jaki silny

A Ty masz gondolę xlandera?
Bo moja miała 54 cm jak się urodziła i zaraz mi z niej wyrosnie

Blanka nie chce jeść z moich cycków w dzien woli butelkę. w nocy, na wieczór, owszem, zje..ale w dzien nieee..
Już drugi raz dziś poszła butla.. opędzlowała dwa razy po 120ml, wypiła 200ml picia i teraz zasypia z tatusieeem

Kochane jakie macie podgrzewacze i jak Wam się sprawdzają ?? Ja mam butle TT więc tak żeby sie zmieściła

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 15:14   #2785
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
A to ja w swoim żywiole
Pięknie wyglądasz na koniu Koń cudny

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 15:20   #2786
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
A Ty masz gondolę xlandera?
Bo moja miała 54 cm jak się urodziła i zaraz mi z niej wyrosnie
Nie ja mam Jedo Fyn czterokołowy i jeszcze troszkę dobry będzie
Stary 2010-07-20, 15:22   #2787
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Nie będę chwalić mojego dziecka,bo boję się,że przechwalę Ale gdyby był codziennie taki jak dziś byłoby super Zasnął w dzień,to wyprowadziłam na ogród i spał ponad trzy godziny A u niego to rzadkość... Nie to,że nie płakał dziś wcale. Płakał,ale w umiarkowanej ilości
Jak czytam o Waszych dzieciaczkach,to się doczekać nie mogę kiedy mój będzie np.gaworzył. Fajnie tak mądrze już mi się przygląda i śmieszne dziubki robi kiedy mówię do niego. Puszcza też bańki ze śliny Dziś uśmiechnął się też kiedy nie spał,ale myślę,że to jeszcze nie "ten" uśmiech. Nawijam do niego cały czas,to mam nadzieję,że już wkrótce odwdzięczy mi się tym samym. A dziś jak spał w ogrodzie w wózku zsunął się tak,że nóżki miał podkulone jak żabka

Co do diety,to ja jem dużo różnych rzeczy i kurczaka pieczonego i mizerię i jabłka (całe) i sok z jabłek piję i pomidory jem itp. Koleżanka powiedziała mi,że trzeba jeść po trochu wszystkiego,bo dziecko nie nabędzie dobrych bakterii w jelitach. Nie piję kawy,a herbatę bezkofeinową A smażone też czytałam w necie,że mamusi na wątrobę nanic,a nie dziecku A mleko wartościowe będzie nawet jeśli wodę tylko pić będę. Dlatego jak ktoś chce zrzucać kg,to nie musi się objadać
Ja równiez nie moge narzekac na niunie, spi pieknie i jak narazie nic jej nie dolega, karmie ja piersia i dopajam Blevitem..nic wiecej.

Ja sama , tak jak juz napisalam wyzej, jem wszystko....

Jestem bardzo wypoczeta, mala poszla spac o 22:30 i nakarmilam ja o 4.15 rano, bo ssala paluszki...dalej spala do 7 rano, zjadla odrobine i bawila sie z tatem do 7.30..potem juz poprawila tak pozadnie i kolej byla na zabawe z babcia...cala godzinke... o 9 zasnela i wszystkie trzy pojechalysmy na lotnisko...skonczyla sie pomoc mamusi..odleciala do Polski o 10:20 i o 13:50 byla juz w W-wie.

Mala dalej spala i babcia tylko na pozegnanie pocalowala ja w czólko...potem pojechalam do mojej firmy odwiedzic kolegów i przedstawic córeczka...a ona nadal spala i tak do 12:30....

Po powrocie do domu napila sie, odpoczela, potem zjadla pozadnie i mi tak nasrulila na koniec, ze jej sie wymknelo z pampersa i cale body pobrudzila...nie wiedzialam od czego zaczac

Potem polozylam ja do lózeczka, pogaworzyla do swych zwierzatek i smacznie zasnela i do teraz spi, a jest 15:08

Na fotce ...spiaca Amelia w tej chwili.... i wczoraj przed wyjsciem na basen w chusteczce od babuni Marysi

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-07-20 o 16:02
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 15:34   #2788
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Witam
Troszke mnie nie bylo ale podczytuje od czasu do czasu
U nas w miarę ok, choc dzis wieczorem mała dała nam niezle popalić

Ja karmię tylko i wylacznie piersią a kupy sa tak "pachnące", że po przewijaniu trzeba wietrzyc pokój nie przyszłoby mi do głowy, że zapach ma znaczenie. Wszedzie spotykam sie tylko z informacjami dot. koloru... A i kupy sa tak rzadkie, że zwylke wypływają z pieluchy. Tez tak masz? Wczesniej były mniej płynne
U nas tez kupki pachnące i bardziej płynne...

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2079537 2]aaa, ja ciągle zapominam
dzieciaki cudne, tam i ja zdjęcie wkleiłam. jakoś tam wolę niż tu gdzie każdy może jednak łypać, takie zboczenie moje

a my po strasznym poranku... marud, ryk, nie wiem co trj córze mojej jest. ogólnie spokojna, ale poranki ma koszmarne... już któryś z kolei... co to kurcze? poranna kolka? [/QUOTE]
mój od 4.30 kwękał..i sie prężył..caly ranek, z przerwami na papu i przerywane drzemki- musial byc niezle zmeczony- sam sie wybudzal odruchem moro...doslownie co chwile, potem ryyyyk, bo sam siebie przestraszyl...zwariowac mozna

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2079713 8]no tak, wiem i rozumiem. też mi się to wydaje logiczne al zastanawialam sie własnie czy nic nie boli. nie wiem czy na przykład bączki mogą tu być problemem. idą jak gromy. ale kupy robi ładne albo szukam dziury w całym, ale już mi ręce opadają i patrzeć nie mogę jak dziecko ryczy, histeryzuje. chciałabym znaleźć problem, pstryknąć palcami i go rozwiązać... [/QUOTE]
oj, ja tezżebym tylko wiedziala o co czasem chodzi...

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
Witajcie...he he u mnie tesciowa ma szereg dobrych rad..poczynając od tego że chce dziecko zamrozić kończąc na tym że kocyk w łóżeczku za wysoko ułożony,ona mi tu poprawi,zrobi,pomoze itd itp...mam ochotę jahi hi niby się stara niby nie chce się wtrącać ale ciągle cos wymyśla np.wczoraj mały jakoś kaszlnoł,ale tak bardziej jakby coś mu ugrzęzło,czy przeszkadzało,w kazdym bądż razie nic strasznego i napewno nie był to kaszel a ona ...ubierz go na długi rękaw na noc...w pokoju 25 stopni jestjuż nie wspomnę opowieści o za tłustym mleku...i dlatego mały tak dobrze przybiera ale jednoczesnie brzuszek go boli...o matko normalnie paranoja,nie mówiąc już ze ani jednego dziecka piersia nie karmiła
Nie wiem już co o takich sądzić szczególnie ze synka wychowała tak ze bez komentarza nic sam zrobić za bardzo nie umie,no bo przeciez mamusia po nim robiła,sprzątała,prała itd...no i jest mały konflikt,bo ja powiedziałam ,że kazdy z nas ma ręce i może po sobie sprzątac...
A to ja w swoim żywiole
łooooooooo, super

dzisiaj po raz pierwszy zapodam małemu sab simplex...mam wrazenie ze jest zagazowany- nie zawsze odbija...prezy sie mimo ze robi kupki...zobaczymy co bedzie...

Kropka- dopiero dziś wysłałam...sorki,po prostu nie mam na nic czasu...
Stary 2010-07-20, 15:46   #2789
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

Blanka nie chce jeść z moich cycków w dzien woli butelkę. w nocy, na wieczór, owszem, zje..ale w dzien nieee..
Już drugi raz dziś poszła butla.. opędzlowała dwa razy po 120ml, wypiła 200ml picia i teraz zasypia z tatusieeem

Kochane jakie macie podgrzewacze i jak Wam się sprawdzają ?? Ja mam butle TT więc tak żeby sie zmieściła
Ja tak miałam z najstarszym synem...Nie chciał w dzień jeść z piersi,tylko butelka. W nocy na śpiocha ciągnął z cycka,a rano już nie. Mordowałam się tak z tydzień,ale czasu w dzień brakło na ściąganie pokarmu i dałam sobie spokój z karmieniem piersią

Z podgrzewaczem nie pomogę,bo nie używam...

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

marhalczar ale Amelka fajniutka! A na zdjęciu w chusteczce wygląda jakby miała z siedem miesięcy

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

kumkura to nasze dzieci się dzisiaj chyba zmówiły

Stary 2010-07-20, 15:58   #2790
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak miałam z najstarszym synem...Nie chciał w dzień jeść z piersi,tylko butelka. W nocy na śpiocha ciągnął z cycka,a rano już nie. Mordowałam się tak z tydzień,ale czasu w dzień brakło na ściąganie pokarmu i dałam sobie spokój z karmieniem piersią

Z podgrzewaczem nie pomogę,bo nie używam...

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

marhalczar ale Amelka fajniutka! A na zdjęciu w chusteczce wygląda jakby miała z siedem miesięcy

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

kumkura to nasze dzieci się dzisiaj chyba zmówiły
Ja w dzień robie mleko w proszku.. Mam ręczny laktator i nie nadążałabym ze ściąganiem pokarmu

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości