|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20793538]bo mu tak wygodniej? ja sama często na brzuchu śpię i ręce wzdłuż mam
![]() Ile kosztuje chrzest u was? ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Iiiiiiiiiii muszę się pochwalić! Agatka co prawda nie lubi leżeć na brzuchu, ale to nielubienie zmotywowało ją i dzisiaj z brzucha przewróciła się na plecki ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Rozwój psychomotoryczny niemowlaka[/QUOTE] Brawo!! Mojej zdarza się na bok przekręcić i pełza w ruchu okrężnym w miejscu.
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2079562 0]ale mi to coś nie pasi... bo po przespanej nocce (jedno karmienie ok 3-4, nastepne 6-7), potem chwila aktywnosci i drzemka... i potem właśnie ryk i marudzenie. ona generalnie usypia ładnie, w dzień, w nocy, a te poranki takie dupne... dopiero po następnym karmieniu (ok 10) jest względny spokój, zaczyna przysypiac. aż jutro lekarki zapytam, moze mnie nie wysmieje
[/QUOTE]Jaka chwila? Jak 40-60 minutowa to ma prawo marudzić i być zmęczona. Jak nic ją nie boli, to nie widzę innej przyczyny.
|
|
|
|
#2763 |
|
Rozeznanie
|
U nas ranek koszmarny - Agata przez ten katar w histerię wpada bo ją zatyka. Wpuszczam wodę morską, odciągam ale nic nie wyłazi wszystko jej ścieka
|
#2764 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() U nas nareszcie troche spokoju wiec mam czas zeby cos napisac Przez te upały mała byla bardzo niespokojna, spała w dzien po 0,5 - 1 h, a więc tylko tyle zebym nie umarła z głodu i miala czas umyc zęby ![]() Od dwóch dni jest znaczna poprawa Karmię piersią, w dzien srednio co 2 - 2,5h, w nocy mamy dwie pobudki na jedzenie - o 2 i o 4-5 Dokładnie te godziny, jak w zegarku, bez wzgledu na to o której mała uśnie wieczorem ![]() W te upały troche przepajałam ją wodą i rumiankiem, ale średniu chciała pić z butelki. I tu moje pytanie - czy jak przepajacie dzieci to podgrzewacie picie do temp. ok 40 stopni, czy dajecie takie w temp. pokojowej? Czytam tez JN, przyznam, że niektóre rady są dość sensowne i dzieki nim udało mi sie wprowadzić jako taki ład w porządek dnia Chcialam wkleic zdjeci mojej siłaczki w klubie, ale nie wiem jak to się robi jakos inaczej tam to jest...Pozdrawiam Was serdecznie
|
|
|
|
#2765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2766 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas kupa jest co 2, 3 dni, rzadko kiedy co dzien. Wyciskana z placzem i wielkimi nerwami dokladnie Cytat:
|
||
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2768 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
albo szukam dziury w całym, ale już mi ręce opadają i patrzeć nie mogę jak dziecko ryczy, histeryzuje. chciałabym znaleźć problem, pstryknąć palcami i go rozwiązać...
|
|
|
|
|
#2769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mało tego - dziś w nocy podałam mu mleko w temp. pokojowej i miał potem godzinę niespania... Jak je ciepłe to pada pod koniec butli, a tym razem figa, brykał od 2 do 3 w nocy... Cytat:
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2079713 8]no tak, wiem i rozumiem. też mi się to wydaje logiczne al zastanawialam sie własnie czy nic nie boli. nie wiem czy na przykład bączki mogą tu być problemem. idą jak gromy. ale kupy robi ładne albo szukam dziury w całym, ale już mi ręce opadają i patrzeć nie mogę jak dziecko ryczy, histeryzuje. chciałabym znaleźć problem, pstryknąć palcami i go rozwiązać... [/QUOTE]To podaj jakiś Espumisan czy Sab Simplex czy inne coś na te bączki. Jeśli to to, pomoże i będziesz wiedziała. A tak pstryk i już to się nie da. Też bym tak chciała.
|
||
|
|
|
#2770 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
espumisan też ma takie "właściwości", czy to coś innego? |
|
|
|
|
#2771 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki
Dziś znów mam inne dziecko Od 5 rano stęki i jęki...Śpi znów po chwilce tylko i ryk...emerald u nas po espumisanie nie było problemów z kupą |
|
|
|
#2772 |
|
Konto usunięte
|
no właśnie czytam i czytam i kurde... to wszystko to samo... espumisan, bobotic, infacol... powinno być ok. może z tą kupką to zbieg okoliczności był... spróbuję chyba jeszcze raz i zobaczymy. ja się chyba *&%&$^%$
|
|
|
|
#2773 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam Was!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20787413]margo, szaja, to jak? Ustalamy spotkanie na środę 28 lipca? Może jeszcze inne Ślązaczki dołączą? [/QUOTE] Jeżeli Margoś ma tak duży orzech to ja mogę dołączyć, tylko o ile Szaja może nie być zmotoryzowana z braku małża pod ręką o tyle ja nie posiadam autka w ogóle. ![]() Cytat:
Czy coś pomyliłam?? Poza tym mój młody jak się urodził to miał 58cm, a Twój 51cm jak widziałam na spisie, to Daniel tak szybko rośnie?? Bo mój dłuuuugi a ma jeszcze miejsca w gondoli sporo nawet. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20793538]Ile kosztuje chrzest u was?[/QUOTE] My daliśmy w kopercie 50zł i chrzest się odbył. Na jednej mszy było chrzczonych czworo dzieciaczków więc w sumie ksiądz zarobił według mnie i tak
|
||||
|
|
|
#2774 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wogóle mam juz dosc tych wszystkich "dobrych rad". Mam wokól siebie dwa skrajne "obozy" np.:mama - ty chyba masz za mało pokarmu i mała nie najada sie tesciowa - ty chyba masz za tlusty pokarm i mala boli brzuszek ![]() albo mama - po co ja tyle nosisz na rekach, potem nie dasz rady tesciowa - trzeba wszystko zostawic i nosic i zabawiac mała ![]() albo mama - ubierz ja cieplej, chyba jej za zimno tesciowa - rozbierz ja, chya jej za cieplo ![]() i tak w kólko, oszalec można a wogole nie pochwaliłam sie - moja mała na moim mleku, wazona w zeszlym tygodniu, wazyla 4800g ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hi hi niby się stara niby nie chce się wtrącać ale ciągle cos wymyśla np.wczoraj mały jakoś kaszlnoł,ale tak bardziej jakby coś mu ugrzęzło,czy przeszkadzało,w kazdym bądż razie nic strasznego i napewno nie był to kaszel a ona ...ubierz go na długi rękaw na noc...w pokoju 25 stopni jest już nie wspomnę opowieści o za tłustym mleku...i dlatego mały tak dobrze przybiera ale jednoczesnie brzuszek go boli...o matko normalnie paranoja,nie mówiąc już ze ani jednego dziecka piersia nie karmiła![]() Nie wiem już co o takich sądzić szczególnie ze synka wychowała tak ze bez komentarza nic sam zrobić za bardzo nie umie,no bo przeciez mamusia po nim robiła,sprzątała,prała itd...no i jest mały konflikt,bo ja powiedziałam ,że kazdy z nas ma ręce i może po sobie sprzątac... A to ja w swoim żywiole |
|
|
|
|
#2776 | |
|
Rozeznanie
|
Viburcol N i się okazuje że to że tak nieprzytomnie usnęła to nie po czopku, tylko po prostu jej się lepiej zrobiło bo po 20 min poszła kupa, a czopek troszkę ją uspokoił, przynajmniej tak mi się wydaje bo teraz ładnie śpi i nie przeszkadza jej katarek.
Cytat:
, a teściowa z kolei krzyczy że ją przegrzewam. Mama narzeka że jak tylko małą brzuszek zaboli to ją chcę lekami faszerować (espumisan ) teściowa że powinnam coś podać tyle że jej chodzi bardziej o przeciwbólowe i tak w kółko, w związku z tym siedzę w domu i nie jeżdźę do nich bo mi tylko dzień u nich się rozregulowuje dziecku.---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Dziewczyny jak myślicie czy małą morze brzuch boleć po wit.C (Cebion)??
|
|
#2777 |
|
Zadomowienie
|
O Boszzzzzzzzzzzzze współczuję Wam kochane tych "cudownych rad" mamuś i teściowych... Faktycznie zwariować można
Dilayla pięknie wyglądasz na koniku ![]() szaja za ważenie Agatki
|
|
|
|
#2778 |
|
Zadomowienie
|
No to ja się pochwalę. Wczoraj mały o lekarki był ważony i ma 5,1kg na koniec 8 tygodnia. Dziś zaczynamy 9t.
No a teraz wystawiłam młodego tak jak wczoraj w gondolce na balkon i sobie smacznie śpi. Wcześniej byliśmy na spacerku, ale tak sobie pomyślałam co się będzie w domku kisił więc śpi tam. Tym bardziej że temperatury przystępne i jest przyjemnie. No i na szczęście dzięki obniżeniu się temperatur dziecko znów, jak pisała Szaja, IDEALNIE grzeczne. Tak bym chciała żeby już cieplej nie było. Co do zabawek to my dostaliśmy w prezencie takiego LWA. Fajny jest. ![]() A moja mama i teściowa mieszkają w innych miastach - do jednej mam 50km do drugiej 70 więc sami jesteśmy sobie sterem, żeglarzem, okrętem i nikt się nie wtrąca, a nawet jakby chciał to ja nie dam sobie w kaszę dmuchać. ![]() Podziękowania Kropko za poradę w sprawie Dicofloru. Nabyliśmy i zaczęliśmy stosowanie. Mam nadzieję, że nie będzie już nawracających pleśniawek.
|
|
|
|
#2779 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2079729 8]a tu kolejna zagwozdka... w aptece polecili nam infacol... dawaliśmy kilka dni temu. tam na ulotce jest żeby nie podawać w przypadku zaparć. u nas zaparć nie było. ale po tym podawaniu kupy nie było dwa dni (a jest zawsze codziennie) w dodatku potem wyszła dużo gęstsza, a histerii przy tym dopiero było.
espumisan też ma takie "właściwości", czy to coś innego?[/QUOTE] Ja nie miałam takich cudów. ![]() Nie, to to samo. Cytat:
U mnie odwrotnie, mało jęków, dużo spania, z przerwami na płaczki, ale jednak.... ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
Cytat:
Gondolę mam Quinny. Cytat:
Nie trzeba przy takich temp. nic grzać. ![]() Fajnie masz, nie ma to jak stereo i każde ucho co inne odbiera... ![]() Gratulujemy. ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Też je dostałam, ale nie wykupiłam nawet... |
||||
|
|
|
#2780 |
|
Zadomowienie
|
Ano mam - niejaki nr 120. A może i centrum, nie wiem dawno tam nie byłam
![]() Aaa miałam napisać chusta mi dziś przyszła. Będę dziś testować wieczorkiem Młody pospał całe 40min |
|
|
|
#2781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
![]() Miłego testowania. ![]() Ja kupiłam, ale jeszcze nie dostałam.
|
|||
|
|
|
#2782 |
|
Zadomowienie
|
No prawie - na AWF-ie w K-cach muszę się przesiąść.
Bo on jedzie obok mojego osiedla ale nie przez.
|
|
|
|
#2783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jem wszystko i po troszku i mala przyzwyczja sie do wszystkiego... ![]() ...masz racje , bardziej do taty podobna niz do mnie ale ma nosek mojego brata i bródke siostrzenicy
|
|
|
#2784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo moja miała 54 cm jak się urodziła i zaraz mi z niej wyrosnie ![]() Blanka nie chce jeść z moich cycków w dzien woli butelkę. w nocy, na wieczór, owszem, zje..ale w dzien nieee.. ![]() Już drugi raz dziś poszła butla.. opędzlowała dwa razy po 120ml, wypiła 200ml picia i teraz zasypia z tatusieeem ![]() Kochane jakie macie podgrzewacze i jak Wam się sprawdzają ?? Ja mam butle TT więc tak żeby sie zmieściła ![]()
|
||
|
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pięknie wyglądasz na koniu
|
|
#2786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sama , tak jak juz napisalam wyzej, jem wszystko.... Jestem bardzo wypoczeta, mala poszla spac o 22:30 i nakarmilam ja o 4.15 rano, bo ssala paluszki...dalej spala do 7 rano, zjadla odrobine i bawila sie z tatem do 7.30..potem juz poprawila tak pozadnie i kolej byla na zabawe z babcia...cala godzinke... o 9 zasnela i wszystkie trzy pojechalysmy na lotnisko...skonczyla sie pomoc mamusi..odleciala do Polski o 10:20 i o 13:50 byla juz w W-wie. Mala dalej spala i babcia tylko na pozegnanie pocalowala ja w czólko...potem pojechalam do mojej firmy odwiedzic kolegów i przedstawic córeczka...a ona nadal spala i tak do 12:30.... Po powrocie do domu napila sie, odpoczela, potem zjadla pozadnie i mi tak nasrulila na koniec, ze jej sie wymknelo z pampersa i cale body pobrudzila...nie wiedzialam od czego zaczac Potem polozylam ja do lózeczka, pogaworzyla do swych zwierzatek i smacznie zasnela i do teraz spi, a jest 15:08 Na fotce ...spiaca Amelia w tej chwili.... i wczoraj przed wyjsciem na basen w chusteczce od babuni Marysi
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-07-20 o 16:02 |
|
|
|
|
#2788 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i bardziej płynne...[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2079537 2]aaa, ja ciągle zapominam ![]() dzieciaki cudne, tam i ja zdjęcie wkleiłam. jakoś tam wolę niż tu gdzie każdy może jednak łypać, takie zboczenie moje ![]() a my po strasznym poranku... marud, ryk, nie wiem co trj córze mojej jest. ogólnie spokojna, ale poranki ma koszmarne... już któryś z kolei... co to kurcze? poranna kolka? [/QUOTE] mój od 4.30 kwękał..i sie prężył..caly ranek, z przerwami na papu i przerywane drzemki- musial byc niezle zmeczony- sam sie wybudzal odruchem moro...doslownie co chwile, potem ryyyyk, bo sam siebie przestraszyl...zwariowac mozna ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2079713 8]no tak, wiem i rozumiem. też mi się to wydaje logiczne al zastanawialam sie własnie czy nic nie boli. nie wiem czy na przykład bączki mogą tu być problemem. idą jak gromy. ale kupy robi ładne albo szukam dziury w całym, ale już mi ręce opadają i patrzeć nie mogę jak dziecko ryczy, histeryzuje. chciałabym znaleźć problem, pstryknąć palcami i go rozwiązać... [/QUOTE]oj, ja tez Cytat:
![]() dzisiaj po raz pierwszy zapodam małemu sab simplex...mam wrazenie ze jest zagazowany- nie zawsze odbija...prezy sie mimo ze robi kupki...zobaczymy co bedzie... Kropka- dopiero dziś wysłałam...sorki,po prostu nie mam na nic czasu...
|
|
|
#2789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z podgrzewaczem nie pomogę,bo nie używam... ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- marhalczar ale Amelka fajniutka! A na zdjęciu w chusteczce wygląda jakby miała z siedem miesięcy ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- kumkura to nasze dzieci się dzisiaj chyba zmówiły
|
|
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam ręczny laktator i nie nadążałabym ze ściąganiem pokarmu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

w miejscu.

[/QUOTE]
Przez te upały mała byla bardzo niespokojna, spała w dzien po 0,5 - 1 h, a więc tylko tyle zebym nie umarła z głodu i miala czas umyc zęby
jakos inaczej tam to jest...

hi hi niby się stara niby nie chce się wtrącać ale ciągle cos wymyśla np.wczoraj mały jakoś kaszlnoł,ale tak bardziej jakby coś mu ugrzęzło,czy przeszkadzało,w kazdym bądż razie nic strasznego i napewno nie był to kaszel a ona ...ubierz go na długi rękaw na noc...w pokoju 25 stopni jest
za ważenie Agatki
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
?? Ja mam butle TT więc tak żeby sie zmieściła