|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Nikuś, Szczęśliwa dziękuję dziewczyny
![]() ![]() ![]() Szczęsliwa ja mam takie samo zdanie jak ty ![]() ![]() ![]() Dla zainteresowanych: w schleckerze są w promocji pieluchy Happy. Ja kupiłam 1 za 18 zł ( one mają to wycięcie na pępek) czyli na początek mam 3 rodzaje pieluch, zobaczymy które się sprawdzą ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4893 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
elenka1, no to się zdenerwowałam
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakby nie miał Ci kto namalować, to spróbuj może wydrukować jakie tam chcesz zwierzątko (kontury) i zrobić z tego szablon (chociażby robiąc taki niby-rzutnik z lampy ). Wtedy byś tylko po liniach malowała i na pewno by Ci wyszło ![]() enis84, ![]() ![]() Cytat:
I raczej swojego dziecka szczepić nie będę dodatkowo. Choćby ze względów finansowych ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-07-20 o 13:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Raczkowanie
|
witam po wizycie
![]() pani ginekolog powiedziala mi ze glowka jest nisko osadzona i musze duzo lezec i ostatecznie stwierdzila ze jestem zagrozona porodem przedwczesnym ![]() ![]() martucha zazdroszcze ze jestes juz tak blisko rozwiazania! brzuszek masz cudny ![]() Dziewczyny z tego co wiem ostatnio mowilyscie o kreskach co sie dopiero pojawiaja. i co ? patrze dzis w lustro i u siebie dosttrzeglam jasna kreske! ![]() ![]()
![]() |
#4895 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4896 |
Zakorzenienie
|
gabisun - ja też kupię te pieluchy Happy "1". Niestety nie ma u nas Schleckera.
Na razie mam Huggisy i Pampersy Co do szczepień to my będziemy szczepić ![]() Kreska pojawiła mi się w 16 t.c. bardzo bladziutka. Teraz też jest bardzo blada
#4897 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem w 33 tygodniu i kreski brak
![]()
![]() |
#4898 |
Raczkowanie
|
u mnie 31 tydz i 2 dz. i wlasnie dzisiaj sie pojawila
![]()
![]() |
#4899 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam coś na poprawę humoru
![]() ![]() ![]() http://demotywatory.pl/1867596/Cicho |
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Zadomowienie
|
u mnie krecha jest juz dawno, ale to mi akurat zwisa.Gorzej ze od wczoraj ruszyła (mam wrazenie, ze torche z kopyta) laktacja. Wczoraj wyjełam ze stanika, dwie mokre wkładki. Dzis siedzac jeszcze na golasa, nagle poczułam ze cos mi na udo KAPIE... na szczescie trwalo to 15 sek... jak tak dalej pojdzie to za pare dni bede musiala nosic zamiast wkładek pieluchy...
![]() ![]() gabisun, mam dziwne przeczucie, ze polecisz jako druga po martucha84, ale nie zapeszajmy.... ![]()
#4901 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam dziwne wrażenie, że rozpakuję się w połowie sierpnia ![]() ![]()
![]() |
#4902 |
Rozeznanie
|
dra no to ja coś z tą twoją wizytą u gina pokręciłam
![]() enis już ty się kochana nie stresuj. Chamscy ludzie zawsze zostaną chamami i nic na to nie poradzimy ![]() martucha super brzusio, ale ci fajnie,że ty już na końcówce, zazdroszczę. A co do szczepień to powiem wam,że nie mam pojęcia. Raz chciałabym szczepić,a potem jakichś rewelacji sie o szczepionkach naczytam i mi cała ochota na dodatkowe szczepienia przechodzi.
#4903 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4904 | |
Zadomowienie
|
Dodam jeszcze ze ciutke zbulwersowana zadzwonilam z tą informacja do TZ... i co mi powiedział....? "zbieraj, bedzie mleczko do kawy" ... oczywiscie chciał być smieszny
![]() Szczęsliwa.... ja sie nie szczepiłam, nie ma co cudowac... poza tym nigdy nie mialam wiekszych problemow, ze zdrowiem, ksiazkowo przybyłam wszystkie dzieciece rozyczki, swinki...teraz procz przeziebien mnie nic nie łapie.... myśle, ze nie ma co sie nakrecac... Cytat:
![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-07-20 o 14:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4905 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie pierwsze kropelki pojawiły się pod koniec 28 t.c. Kolejne dopiero po kilku dniach. Cytat:
![]()
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-07-20 o 14:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie narazie nic nie leci, niektórym dziewczynom leci siara już w 20tym tygodniu ja jestem teraz w 29 i narazie nic, martwiłam się już czemu mi tam jeszcze nic nie leci, ale słyszałam że niektórym kobietom pojawia sie dopiero po porodzie już nie wiem czy mam się martwić czy cieszyć że narazie nie leci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Wtajemniczenie
|
dziękujemy za trzymanie kciuków wszystkim wizażowym ciociom
![]() ![]() ![]() my już po 3 d ![]() wszystko jest ok. Filuś waży więcej niz powinien, jest większy o jakieś 2 tygodnie a biorąc pod uwagę zapłodnienie, o jakieś 3 tygodnie. Termin porodu przesunął mi się na 02.09, a wiem, że zaszłam w ciążę 27.12 ![]() niestety ![]() ![]() ![]() ![]() byłam dziś z mamą na zakupach. Powiem Wam, że strasznie lipny jest stojak do wanienki tej 80 cm. Tragedia. Wanienka po nim "lata" na wszystkie strony. Bardziej stabilna juz jest ta metrowa, ale były same różowe, więc zakup wanienki znów przełożony ![]() Martucha jak zwykle zachwycasz ![]() co de kreski- mam ale rudą i krzywą ![]() co do szczepień- zamierzam w to akurat inwestować, i na pnemo,meninokoki i na rotawirusy ![]() enis84 no dla mnie to jest skandal, żeby dziewczyna w ciązy miała stać. To już nie chodzi o to zmęczenie, czy ból nóg, ale o niebezpieczeństwo w razie raptownego hamowania!! Ludzie nie mają wyobraźni ![]() ycnan ja bym wybrała 1.opcję ![]() ![]() ![]()
#4908 |
Raczkowanie
|
ja nie będę dodatkowo szczepić
starszą dójkę w 2007 roku zaszczepiłam na pneumokoki -nie dośc, ze mieli powikłania po sczepionce, co jeszcze szczepionka w ogóle nie podziałała, chorowali non stop, a co najśmieszniejsze-mieli wyhodowane właśnie pneumokoki, na kltóre ich zaszczepiłam, wiec dla mnie sprawa jasna. Moja pediatra odradza wszelkie dodatkowe, jako ingerencja w i tak niedojrzały układ nerwowy dziecka mój najmłodszy miał mega powikłania po pierwszym szczepieniu, przeszedł na krztusiec acelularny i pod sanepidem jest szczepiony, miał nie wszystkie szczepienia z obowiązkowych, bo niektórych miec nie może i żadnej dodatkowej. Wszystkie i tak odchorował. |
![]() ![]() |
![]() |
#4909 |
Wtajemniczenie
|
Mnie mój Tż najbardziej rozwala jak się budzi i widzi plamę na prześcieradle i krzyczy do mnie przez całe mieszkanie "Dziubek, znów wyciekłaś!"
![]()
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
naked - super, że wszystko w porządku
![]() ![]() czarnaelizabeth- nie ma reguły. Ja właśnie słyszałam, że niektórzy ludzie szczepiąc się np. przeciw grypie (a nie wiedząc, że mają już w sobie jej wirusy) przechodzą ją bardzo ciężko. Jednak wydaje mi się, że ryzyko powikłań po szczepieniu jest dużo mniejsze niż ryzyko powikłań pochorobowych bordowa - dobre ![]()
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-07-20 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to samo powiedziała mi pediatrka mojego Maksa. a co do wanienki ja kupuję tą z biedronki 100 cm za 27 zł wanienka z termometrem ![]() dostępna od przyszłego czwartku. kolory: niebieski, zielony i różowy. wszystkie z kubusiem puchatkiem
![]() |
#4912 |
Zakorzenienie
|
mszu nieeee m1 to jest w markach za targowkiem tam czyli jak dla ciebie to drugi koniec miasta :/ wczesniej to nie wiem gdzie maja fajny wybor wozkow ale moze ten sklep "Swiat dziecka" jeszcze gdzies wystepuje blizej? bo to taka siec
ycnan nic ci nie zrobia, pitolenie takie z ta szkola rodzenia, nby do zzo tez trzeba miec szkole rodzenia pfiii ja tam nie mialam zadnej szkoly rodzenia i tez mi dali, a co za roznica czy ty masz szkole rodzenia czy nie? kiedys ich nie bylo i tez sie dzieci rodzily.. a prawde mowiac to ja nie wiem czy ktos pamieta o tych technikach i podobnych rzeczach jak sie napier.... za przeproszeniem ze mroczki masz przed oczami no ale moze sie myle nie wiem ja nie chodzilam i jakos urodzilam bez wiekszych problemow ![]() ja to normalnie mam pecha ![]() ![]() sama to co innego w domu cisza, posiedzialabym sobie odpoiczela tez od domu i mi pomogla.. normalnie na nikogo nie mozna liczyc ![]() ![]()
#4913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Naked gratuluję udanej wizytki ![]() ![]() a z laktacją to jest tak, że po porodzie mamy siarę a dopiero w ok. 2-3 dobie wartościowy pokarm się pojawia pod wpływem ssania dziecka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4914 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem padnięta. Nic nie robiłam oprócz badań na mikroskopie na uczelni atak mnie to zmęczyło że hoho. Odpoczywam w domku Zresztą pogadałam z promotorką prace już kończę pisać i nie kazała mi jeździć na uczelnie bo wszytko już zrobiąłm tylko maila jej podesłać to co dopisze a spotkamy się po 15 sierpnia i już mam mieć wszytko napisane ![]() Dziewczyny mam dziwne uczusie. Franek mój się rusza jak szalony Ale nei daje sobie rady z jego ułożeniem tzn czuje go cały czas bardziej po prawej stronie i czuje że wkłąda mi cos tak jakby pomiędzy kościa łonową a biodrową sama nei wiem Siedziec przy stole nie moge bo mnie tam uwiera bardzo I od jakiś dwoch dni boli mnie z tyłu pleców po prawej stronie tak wyżej i zastanawiam sie czy mi na nery nie usiska hmm A wizyta doipiero 26 u mojej gin a 29 USG 3D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | ||
Zadomowienie
|
mszu, jeśli jest tego naprawdę dużo, to rozumiem, dlaczego jesteś niezadowolona
![]() Ja, na szczęście, jeszcze tego problemu nie mam ![]() ![]() A reakcja TŻ - rozbrajająca ![]() ![]() Cytat:
![]() Super, że Filipek jest duży i zdrowy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ray, ech te teściowe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Raczkowanie
|
IlonaN2
od przyszłego czwartku. to chyba 29 będzie. http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...uz_za_tydzien/ na dole strony jest informacja. i jeszcze takie fajne pudełka będą, muszę się nad nimi zastanowić, na foto ładnie wyglądają i kolory extra. ciekawe jak z jakością
Maksio 04.05.2006 ![]() i Karola 19.10.2010 ![]() Edytowane przez asia-23 Czas edycji: 2010-07-20 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co czytam i rozmawiam ze znajomymi to przeciwników jest co najmniej tylu samo co zwolenników szczepień. Nawet lekarze są podzieleni co do zasadności szczepień takich jak rota-wirusy czy pneumokoki. Część z nich twierdzi, że mogą zrobić więcej złego niż dobrego. Niektóre opracowania medyczne są bezlitosne dla szczepień. No cóż mamy jeszcze kila miesięcy na decyzję, ale pewnie zdania nie zmienię. Cytat:
![]() Ja też nie ![]() Cytat:
![]() Mam dzisiaj dziwne ból brzucha- uczucie zmęczenia mięśni ![]() A w nocy strasznie bolały mnie biodra (?) czy to miednica (?) sama nie wiem. Z dwóch stron , tak że ledwo kuśtykałam do toalety. A rano spokój.
![]() |
#4918 |
Zakorzenienie
|
martucha jak zawsze rewelacyjne fotki
![]() naked to dobrze,ze wizytka udana co do szczepień ja tylko te obowiązkowe ja na brzuchu mam kreche i sie robi coraz ciemniejsza a nie wiem od kiedy sie robila okolo 25,26tc a siara mi nie leci póki co a ja się zastanawiam w dzien az tak nie,ale w nocy wybudza mnie dziwnie spinajacy brzuch,a wiem,ze to ruchy dziecia nie sa czy to już skurcze ![]()
#4919 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj mówili w tv, że znieczulenie na życzenie nie jest refundowane przez nfz i jest to niezgodne z konstytucją. Wiele szpitali pobiera opłaty za znieczulenie na życzenie. To by sporo wyjaśniało, dlaczego wszędzie trąbią, że znieczulenie jest za free, a podawać skurczybyki nie chcą.
Laktacja zaczyna się tak na poważnie w 3 dobie po porodzie. W poprzedniej ciąży siara ciekła mi sporadycznie. Teraz pojawiła się szybciej no i czasami chodzę niczego nieświadoma z plamkami na bluzce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4920 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo fajnie, że wszystko dobrze a po twoim brzuszku widać było, że jest duży nie bez powodu ![]() Cytat:
![]() Ja jakaś ślepa jestem - byłam w 2 Biedronkach i nie widziałam nic dla dzieci - ani ciuszków, ani wanienek ani nic... Natomiast w Krokusie w Krakowie likwidują (przenoszą gdzieś) sklep Cubus i wszystko jest na sporej wyprzedaży. Damskich fajnych to już nie ma (może poza majtkami, kupiłam sobie 2 pary ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.