|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
właśnie ogladałam o tym znieczuleniu w tv. mogliby sie wreście za to wziąść pożądnie.
#2972 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;20804927]Ja też chętna na 25.07!
![]() ależ proszę bardzo zapraszamy ![]()
![]() |
#2973 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na łysola albo na jeżyczka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Zakorzenienie
|
Wrocilam wlasnie z ktg i... Skurcze sie pisaly na poziomie 90 nawet
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Konto usunięte
|
oooo niezawsze widzę,że już niedługo..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam wózek brązowo- kremowy z krateczką więc jak będzie dziewczynka to też będzie lekko męskawy ![]() ![]() niezawsze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Zakorzenienie
|
No to i ja się pisze na 25lipiec jak coś! A co mi szkodzi. Hihi. Prawie jak zapisy na chleb za dawnych czasów na sobotę! Choć może do tego czasu coś samo się ruszy,ale w razie czego jestem chętna
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-07-20 o 16:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;20800938]Mnie ginka powiedziała,że kłucie w kroku to sprawa normalna na tym etapie ciąży,bo dzidziuś się powoli obniża...[/QUOTE] No...moja się obniża...kopytami do pochwy :P Cytat:
Ja podczas grzybicy mam inne objawy. A że przeszłam ich sporo w życiu, to wiem, że to na pewno nie to. Cytat:
Mam globulki, ale czy jest sens je pakować, skoro nie mam zapalenia? Cytat:
![]()
![]() |
#2981 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny, ale jakos nie czuje abym miala dzisiaj urodzic a poza tym ja w piatek chce
![]() ![]() Ania mam nadzieje, ze wysypka malego to nic powaznego, i ze mu szybko przejdzie Pilotka sliczne ciuszki |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Zakorzenienie
|
Wszystko fajnie, tylko te zdjęcia to Basi były, a nie moje :P
#2983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze czuje skurcze no tzn bezbolesnie, ale czuje, ze macica pracuje mi caly czas a wczesniej tak nie mialam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
no wkoncu mam chwilke moze uda mi sie co nieco opisac...
tak wiec w srode tj 14.07 na wizycie okazalo sie ze jednak cc bedzie tego samego dnia zaraz szybko mnie zabrali wkluli wenflon dali koszule do cc i zabrali na porodowke na porodowce rozmowa z anastezjologiem podlaczenie dwuch kroplowke wypelnienie dokumentow przez polozne i tak chwilke po 9 zabrali mnie na blok operacyjny na bloku lekarz kazal mi usciasc na stole zrobic koci grzbiet ostrzegl ze jesli bede sie ruszala bedzie klul do skutku udalo sie za pierwszym razem a tego sie balam najbardziej choc nie bolalo praktycznie wogole chwile potem zaczelam czus cieplo w pupie i szybko mi sie kazali polozyc dopiero jak juz nie mialam czucia zalozyli mi cewnik chwile pozniej przyszli lekarze i sie zaczelo bolec nic nie bolalo ale czulam mocne szarpania brzucha o 9.40 wyciagneli Hubcia na swiat smiali sie ze wazyl 2kg plus polski vat ![]() zaczeli mnie z szywac i jedna z warst byla okropna strasznie mnie cofalo i troche zolcia wymiotowalam po zszyciu zabrali mnie na inna sale podlaczyli pod aparat do mierzenia cisnienia i na palec do pulsu chwile pozniej weszla moja mam i pani doktor przyniosla moje malenstwo ja musialam lezec do czasu az odzyskam czucie w nogach malego juz zabrali na sale poporodowa zaszczepic go i wykapac kolo 14 mnie do niego dowiezli generalnie nie bylo tragicznie ciezko mi sie lezalo te 12 godz zwlaszcza ze byl straszny upal maly lezal przy mnie caly czas byla moja mama ze mna o 22 bylo "uruchomianie" mnie musialam wstac przejsc do zlewu i spowrotem zalalam sie krwai i za mna poszla taka sciezka krwi podobno to bylo normalne w nocy polozne przychodzily karmic malego i go przewijac spal ze mna kolo 12 nastepnego dnia mama pomogla mi wstac i isc sie umyc a pozniej juz bylo co raz lepiej nie fajnie zrobilo sie w piatek pod wieczor gdy przyszla pani doktor z polozna i mowia ze w zwiazku ze szmarami na sercu zabieraja go na dodatkowe badanai zaczelam plakac bo kompletnie nie wiedzialam o jakie szmery chodzi... najgorsze 30 min w moim zyciu gdy go polozna przyprowadzila spowrotem powiedziala ze jest wada serduszka i ze na drugi dzien pediatra mi wszystko wyjasni ale nie czekalam do nastepnego dnia tylko sama poszlam do pediatry powiedziala mi ze jest dziurka miedzy komorami serca ze jest szansa ze sama zarosnie i ze nie zagraza to jego zyciu jednak jest to wada wrodzona ktora trzeba kontrolowac na 30 dni mamy sie zglosic do kardiologa dzieciecego i on powie co i jak dalej no i zeby bylo smiesznie jak w sobote cieszylam sie ze pojawil sie pokarm tak w niedziele rano okazalo sie ze dostalam zapalenia piersi goraczka na piersiach miejscami guzy a na zewnatrz czerwone jak ogien... dostalam antybiotyk oklady z kapusty naszczescie na nocke przyszla polozna ktora prowadzi poradnie laktacyjna i kazala mi co 3 godz sciagac pokarm robi te oklady mialam znowu zastoj pokarmu malu musial dostawac sztuczne i pozniej juz nie za bardzo chcial cyca bo latwiej mu bylo ciagnac z butli i powiedziala ze najlepszym rozwiazaniem i dla mnie i dla malego bylo by kupic dobry laktator i sciagac mu mleczko albo przepalic pokarm i karmic sztucznym choc radzila to pierwsze i tak wlasnie zrobilismy kupilam medela laktator taki mi polecila kosztowal 330zl i co 3 godziny odciagam pokarm nadal jest go za malo bo okolo 50ml a dla Hubcia to za malo tymbardziej ze te moje mleko mniej syte jest niz sztuczne wiec troszke go dokarmiam sztucznym odciagam najpierw po 7 min na zmiane z kazdej piersi pozniej po 5 min i na koniec po 3 min ciesze sie ze znalezlismy takie rozwiazanie i malu ciumka moje mleko jestem w nim strasznie zakochana jest sodki uwielbiam jak sie po jedzeniu usmiecha ![]() a tu zdjecia juz z domku a ja ide znowu do mojej dojarki ![]() strasznie bym was chciala nadrobic chociaz czesciowo ale nie mam jak moze ktoras napisze co u papateri i niezawsze? i czy cos jeszcze sie dzieje?? ja jutro jade na sciagniecie szwow ![]() Załącznik 3267242Załącznik 3267243
#2986 |
Zadomowienie
|
Ja właśnie piekę ciacho na jutrzejsze imieniny mojego M
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Możesz powiedzieć coś więcej o przepaleniu pokarmu? Jak to wygląda? Chodzi o tę gorączkę, która miałaby go zniszczyć?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
No to ładnie,coś się znowu zaczyna dziać i dobrze. U mnie właśnie poszły dwa małe gluty. I tyle,i nic. Jak by ktoś potrzebował towarzystwa do rodzenia,bo tu na wątku zbiorowo się rodzi to ja jestem zawsze chętna i gotowa. Hihi. Pisała do mnie KOLANDRA że nic się nie dzieje,że jutro mają wywoływać,a tak to ma nerwy już jak nie wiem co.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A mały jest słodki, rozczulają mnie takie dzidzie- szczególnie teraz ![]() Co do wady serduszka, moja chrześnica miała i też właśnie te szmery, niby wrodzone ale z wiekiem samoczynnie minęły, teraz ma 12 lat i wszystko jest ok, biega, szaleje a minęły jej te szmery jeszcze w dzieciństwie, nie wiem czy do roczku czy do dwóch więc mam nadzieję że i z wami tak będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a Hubcio jest po prostu CUDOWNYM I SŁODKIM PRZYSTOJNIAKIEM ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | |
Zakorzenienie
|
Anoxa Hubcio jest przesliczny, nie wiem jak wyglada Twoj maz, ale jest bardzo podobny do Ciebie!!! Kiedy w ogole maz wraca by Zobaczyc Hubcia na zywo? Widze, ze sie w kolysce slicznie prezentuje
![]() U mnie i u Papeterii w sumie bez jakis wiekszych zmian, tylko ze ona lezy w szpitalu i robili jej probe oxy, Ja w domku jestem i dzis mi sie pisaly skurcze na ktg ktorych nie czulam i czop odchodzil przez 2 dni bardzo brunatny w razie czego klada mnie w piatek juz w szpitalu a tak to mam codziennie ktg, teraz za 2 dni w sumie. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Aaaa i Anoxa wlasnie, siostra mojego tz tez miala jakas dziurke w serduchu i jej sie sama zrosla i nic sie nei dzieje, wiec sie nie martw bedzie dobrze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ale z Hubcia jest kluseczek ![]() ![]() dobrze ze ta wada nie jest powazna. oby samo sie zaroslo a babka od laktacji to tak jakby ta sama co u mnie byla. tylko mi medele schandlowala za 299 zl. ale dobra jest. tak samo kazala mi odciagac ale mi po calym cyklu udawalo sie tak z 10 ml sciagnac wiec odpuscilam
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-07-20 o 17:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Rozeznanie
|
A co to za zapisy na rodzenie?
![]() To ja się zapisuję na 28 bo mój M ma urodziny i nie musiałabym prezentu kupować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A przezycia nie do zapomnienia, dobrze ze juz po wszystkim i ciesz sie malenstwem ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do wady to staram sie o niej nie myslec i sobie nie wkrecac a wszyscy mowia ze maly podobny do taty ze caly tatus ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- karolcia ale ona ma stwierdzona dziurke miedzy komorami wiec to nie tylko szmery
![]() |
#2996 |
Zakorzenienie
|
Anoxa a jak sobie radzisz na początku bez męża? Rodzinka pomaga?
No i jak się czujesz wreszcie we własnym domu ![]() Hubcio rozkoszny, a Ty dzielna Mama. Cieszę się, że wreszcie coś zaczęło się u Ciebie układać ![]() Aaaa, no i jak wyniki wątrobowe? Poprawiły się?
#2997 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie o swoje dziecko nie boje, mam kota, ale ona nie wlazi ani do wozka, ani do lozeczka. nawet nie jest tego ciekawa. i ja wlasnei za to uwielbiam koty, ze sa indywidualne i nieprzewidywalne ![]() ![]() ![]() a mnie cos brzuch zaczyna ćmić... i na bank sie obnizyl, dzisiaj sama to juz zauwazylam. wzielam nospe, mam nadzieje ze mi przejdzie to dziwne uczucie, bo mamuska w nocy jedzie po ojca do szczecina, maz tez w szczecinie, a ja zostaje sama ![]() ![]() anoxa, super ze jestescie juz w domciu. Hubcio przesliczny i faktycznie caly tata ![]() ![]() niezawsze trzymam kciuki w razie czego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas z newsow... nawal pokarmu troszke opanowany, 2 porcje mleczka zamrozone mamy pierwszą kapiel za soba i pierwszy pobyt na dworze odpadl nam dzis pępuszek ładnie chowa mi sie moj brzuszek co zostal i chyba nwet Szymek zauwazyl bo podszedl dzis do mnie, koszulka do gory i zamiast jak zawsze dzidzi wolac zawolal nie ma :P ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- a wogole to jutro idealne wychodzi ze szpitala,maja sie dobrze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamuśki, na początku serdecznie dziękuję za trzymanie kciuków oraz za pozdrowienia i komentarze odnośnie córci, wstępnie nadrobiłam parę stron a reszta bedzie potem. Gratulacje idealnecialo, serduszkoiz, itakasia, agravka, hd2005 - serdeczne gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W piątek pojechałam na ktg, podłączyli mnie do sprzętu i leżałam przez ok 30min. potem zbadał lekarz i mówi, że wysżły skurcze, szyjka zgładzona i czy mam torbę ze sobą bo zostaję i nie obecuje ale to powinno być już w nocy (poród) (torby oczywiście nie miałam bo nie planowałam, że zostanę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.