|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
wszystkie opcje do rozwazenia zeby zorganizowac Zlot Kreconowlosych
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-07-20 o 16:28 |
|
|
|
|
#21782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) mi się marzy tyle zakręconych w jednym miejscu
|
|
#21783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Krakowa będę bronić jak lwica (z nawilżonym i wygładzonym lokiem) ![]() Żeby nie było OT, powiem, że pani z TBS prognozuje, że dotychczasowa linia kosmetyków do włosów zostanie przeceniona i wycofana ze względu na pojawienie się tej nowej (zapewne tylko niektóre odżywki, na stronie UK i USA niektórych już nie było jakiś czas temu). Więc kto je lubi, warto zaglądać czasem i sprawdzać czy nie są tańsze. |
|
|
|
|
#21784 |
|
Raczkowanie
|
Piszę
Byłam w Auchanie, wąchałam oglądałam czytałam chyba stałam godzine przy tym stoisku a panie wykładające towar patrzyly sie dziwnie. Popadałam w zachwyt jak duzo ciekawych rzeczy jest Kupiłam: glorie maske garniera avocado szampon brawa niebieski (tu myślałam o wyjezdzie i kompaniu sie w jeziorku)no i średnio trafiony zakup lorys girl odżywka, przepisywałam i tłumaczyłam sobie skład a że sie nie znam :P to kupiłam z parabenami bardzo duży grzech?? Bo teraz już wiem, że ich być nie powinno no i jeszcze jest PQ-7 EHHHH wkleić skłąd na anlize? Będę dzisiaj myła włoski sądzę, że jutro sie pojawią zdjęcia
Edytowane przez molly88 Czas edycji: 2010-07-20 o 17:13 |
|
|
|
#21785 |
|
Zadomowienie
|
Nava się nie odzywa
![]() Ciekawe, czy jest tak źle, czy tak dobrze z włosami po masce ![]() Zapomniałam kupić herbatę z hibiskusa, ale za to mam 1 frotkę i klamrę, która łapie całe moje włosy Załączam jej w zdjęcie
|
|
|
|
#21786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mam teraz świadka jak moje włosy reagują na hity i kity
|
|
|
|
|
#21787 |
|
Raczkowanie
|
Małgosiu śliczna klamerka
|
|
|
|
#21788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź i rady. ![]() Eloe77, Tobie też bardzo dziękuję za odpowiedzi. Dziękuję, tylko widać chyba nie każdy. Napisałam tutaj wątek, bo w niektórych artykułach ciężko się połapać, a ja wolałam konkretnie zapytać, co robię źle. Raz przeczytałam o szkodliwości silikonów, potem, że niektórych nie trzeba wykluczać i wolałam zapytać o konkretne kosmetyki, których używam.
|
|
|
#21789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrecz przeciwnie, latwo sie polapac bo mamy tutaj prawdziwe specjalistyki, w linkach na poczatku znajdziesz wszystko, jest tez link do postu Eloe 'jak zaczac?' a jesli zapytalas tak konkretnie jak wyzej czyli ktore silikony sa w miare dobre a ktore zle to przepraszam ale nie widzialam takowego poza tym jesli masz tak zniszczone wlosy jak piszesz to nie dowiesz sie jak bardzo sa zniszczone jak nie sprobujesz raz ich umyc i nawilzyc czyms bez silikonow, silikony tylko daja chwilowy efekt, po tym jednym razie bedzie wiadomo czy Twoje wlosy moga obyc sie bez silikonow zeby wygladac (jest spora szansa ze tak) lub ze jednak bez tego sztucznego wspomagania nie da rady na Twoim miejscu wyrzucilabym szczotke bo wg mnie ona przyczynia sie do lamania koncowek, my robimy masaz skalpu opuszkami palcow a lokow nie czeszmy nigdy na sucho, tylko na mokro z nalozona odzywka grzebieniem o szerokim rozstawie zebow ewentualnie specjalna szczotka typu pad (ale to chyba mniejszosc, ja raz sprobowalam i zostalam przy grzebieniu ktory uzywam tylko po nalozeniu maski) i naprawde polecam poczytac ten watek, cofnij sie o kilkadziesiat stron i znajdziesz nawet moje posty z opisem problemow ktore mialam, bardzo podobne to Twoich
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-07-20 o 18:23 |
|
|
|
|
#21790 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a wiec zdaje relacje : wlosy sa ladne, miekkie, ladnie sie kreca, nie ma puchu .... tak czy inaczej-moze tego wlasnie trzeba im bylo- oczyszczenia, przez ostatnie 2 m-ce nie uzywalam zadnego szamponu, wiec chyba w tym tkwil problem- ![]() dla tz-towych zakreconych- jesli chcecie sprobowac metode, to wygnajcie TZ z domu na czas operacji, bo mam podejrzenia, ze jesli tego nie zrobicie, to TZ moze Was wygnac... ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- nie ma... jak na razie |
|
|
|
|
#21791 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20806840]ja tez nie nie pomyslalm o "zapachu"...
![]() a wiec zdaje relacje : wlosy sa ladne, miekkie, ladnie sie kreca, nie ma puchu .... tak czy inaczej-moze tego wlasnie trzeba im bylo- oczyszczenia, przez ostatnie 2 m-ce nie uzywalam zadnego szamponu, wiec chyba w tym tkwil problem- ![]() dla tz-towych zakreconych- jesli chcecie sprobowac metode, to wygnajcie TZ z domu na czas operacji, bo mam podejrzenia, ze jesli tego nie zrobicie, to TZ moze Was wygnac...[/QUOTE] fajnie ze sie pojawilas bo juz sie martwilysmy ![]() moj malzonek dzielnie znosi wszelkie zapachy, jedynie zazyczyl sobie ograniczenia ich do 1 raza w tygodniu
|
#21792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, olej przed myciem. Mi ostatnio odzywka super zmyla olej, szampon nie byl potrzebny. Czytam ze kupilas hippa, mi osobiscie nie sluzyl,takze nie zrazaj sie jesli cos Ci nie pasuje, szukaj dzielnie i wytrwale produktow ktore Ci pomoga ![]() czyatalas zasady CG? na tym glownie sie opieramy czasem, lamiac zasade, ale te najwazniejsze - to po prostu nie szkodzic, eliminowac to co szkodliwe.przeczytaj zasady https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...14&postcount=1
W życiu chodzi o ludzi których spotykasz na swojej drodze i o wszystko co z nimi możesz stworzyć! Edytowane przez _Ewelka___ Czas edycji: 2010-07-20 o 18:35 |
|
|
|
|
#21793 | ||
|
Konto usunięte
|
wiec w pon zamiast piieeeknych lokow byla ![]() mam wrazenie ze im wlosy sa w lepszej kondycji, tym sa bardziej grymasne ![]() wiec dzis nie dostana NIC ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- no wlasnie... ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
nie moglam w pracy wizazowac ale jutro wszystko wraca do normy ![]() ale masz kwiecie we wlosiskach
|
||
|
|
|
#21794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znaczy, Poisonkę? jestem zazdrosna ... ja też już co-nieco widziałam! Małgosiu bardzo fajna klamra też ostatnio buszuję w spinkach i spineczkach, ale o wiele mniejszego kalibru
|
|
#21795 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mozesz swojego cierpliwego i wyrozumialego malzonka wystawic na ciezka probe tym bardziej bedzie ona trudna, jesli nie zamkniesz drzwi od lazeinki na czas plukania wlosow octem z woda (1:3) i polecam nie zamykac a to ze wzgledu na zatykajacy smrod octu
|
|
|
|
|
#21796 | |||||||||||||
|
Raczkowanie
|
zauważylam, ze wiekszosc dziewczyn sie nim zachwyca, jak moglabym nie pokochac
Cytat:
strach się bać co dalejCytat:
![]() Cytat:
napisalam wczoraj maila do ZSK, ale jeszcze mi nie odpisali.Cytat:
![]() Cytat:
3 godz dla mnie na razie najlepiejCytat:
jutro moze ukrece cos Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dawno temu też używałam na moje mega koltuny vel dredy, ale szybko się zorientowałam, że wysusza włosy. śliczne, chciałabym takie mieć, ale to jej naturalne? w googlach na wiekszosci zdjec ma proste włosy... Cytat:
nie bede sekty na razie poszukiwac Cytat:
dziekuje ![]() Cytat:
![]() jak w Warszawie lub okolicy to ja chetnie też się dołącze. Do tego czasu licze, że fale tez już będą cud miód ![]() Cytat:
ale słodka, też bym taka chciała |
|||||||||||||
|
|
|
#21797 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tak tylko w ramach ciekawostki wizazowej.
byl keidys preparat do zmywania makijazu z sephory, za ciezkie pieniadze, a w skladzie sama gliceryna. teraz super recenzje zbiera to a sklad? woda, glikol i gliceryna
|
|
|
|
#21798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
masz racje Rybiorku dziewczyny bardzo sie napracowaly i zrobily naprawde swietny przewodnik jak zaczac. Do tego listy z kosmetykami, do których warto zaglądać przed wyjściem do sklepu . To brak szacunku dla dziewczyn nie przeczytac tego tylko od razu czekac na gotowe rozwiazania.A ja znowu jak ten głupek w czapce i czepku termicznym siedzę. Gorąco..... Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-07-20 o 19:02 |
|
|
|
|
#21799 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Agison, czemu Cię nie ma na offtopie? Ja tam czekam ![]() Cytat:
W sensie, że mniej doświadczone w pielęgnacji lokowej
|
||
|
|
|
#21800 |
|
Zadomowienie
|
Muszę przyznać, że mi też się spodobała i co najważniejsze - dobrze trzyma i jest wygodna (nie czuję, że ją mam na włosach, a miałam już klamry, które szarpały włosy). [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20806840]ja tez nie nie pomyslalm o "zapachu"... ![]() a wiec zdaje relacje : wlosy sa ladne, miekkie, ladnie sie kreca, nie ma puchu .... tak czy inaczej-moze tego wlasnie trzeba im bylo- oczyszczenia, przez ostatnie 2 m-ce nie uzywalam zadnego szamponu, wiec chyba w tym tkwil problem- ![]() dla tz-towych zakreconych- jesli chcecie sprobowac metode, to wygnajcie TZ z domu na czas operacji, bo mam podejrzenia, ze jesli tego nie zrobicie, to TZ moze Was wygnac...[/QUOTE] ![]() Po dwóch miesiąca mogły już jak najbardziej potrzebować oczyszczenia Znalazłam kolejny przepis na maskę - tym razem proteinową. Mam podawać?
|
|
|
|
#21801 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zwłaszcza, że to na ogół wygląda tak: Jakaś ciotka, albo znajoma mamy, która dawno mnie nie widziała mówi że mam ładne włosy, ja nawet nie zdążę nic powiedzieć a moja rodzicielka wyskakuje: "a wiesz, że ona w ogóle się nie czesze" |
||
|
|
|
#21802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)skoro czekasz ( ![]()
|
|
#21803 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W mojej rodzinie to jakoś sensacji nie budzi, ale może dlatego, że już dawno stracili pewne złudzenia co do mojej osoby![]() Cytat:
I opisać rezultaty, oczywiście |
||
|
|
|
#21804 |
|
Wtajemniczenie
|
Się nie nerwuj
![]() Zawsze mogłam Ci mówić,że to a to mi nie pasuje a testować zupełnie co innego a Poisonka widziała mnie w bananowym TBS na głowie a potem widziała mnie w dzikiej furii po wysuszeniu włosów...a poważnie to wiesz kochana,że jesteś moim ukochanym królikiem |
|
|
|
#21805 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, po occie juz zadna maska nie jest mi straszna |
|
|
|
|
#21806 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#21807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
serio? to super! ja też uwielbiam testować choć rozumiem poisonkę - jest to troszkę męczące
|
|
#21808 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#21809 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż zapewne Twoja wrodzona uczciwość i dobry charakter Ci na to nie pozwolą![]() Cytat:
Darowanemu bananowi nie zagląda się... pod skórkę
|
||
|
|
|
#21810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poisonka miała ograniczone możliwości czasowe więc nie mogła zostać laboratoryjnym krolikiem ![]() Choć po prawdzie przechodziła też testy "macane" loka,więc też mnie pewnie miała serdecznie dość
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.

i czy to koniecznie musi być Kraków? Nie może być np Warszawa? Tam mam troszkę bliżej (choć nadal jakieś 400 km
) bo do stolicy to bym dotarła ale dalej już raczej nie ma szans 

tyle zakręconych w jednym miejscu

Może jakiś olejek by go zniwelował?
....