MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-20, 16:00   #2791
xxNiuniaxx
Raczkowanie

Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

kardshi ja mam też xlandera i moja tez, jeszcze chwila i ledwo się w nim zmiesci...
za to w gondolce od inglesiny jest trochę wiecej miejsca
Stary 2010-07-20, 16:04   #2792
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Hej,

dawno sie nie odzywałam ale w zasadzie dopiero Was nadrobiłam Byczylismy sie z dzieciaczkami prawie 2 tygodnie na wsi u dziadków. Super było - Blanka wyszalała sie za wsyztskie czasy, Wit korzystał ze świeżego powietrza i nielimitowanych spacerów po urokliwych, wiejskich dróżkach Ja odżyłam i nabrałam sił

Moje drogie, wy piszecie czy w pieluszki rozm 2 nie zaczac dziecka zapinac, a moj synek krasnalek co za 2 dni dopiero 2 mce skonczy, juz od 2 tygodni w Pampersach rozm 3 smiga. Dwojki juz sie nie dopinały. Wit tydzien temu ważony miał prawie 6,2 kg, ubranka nosimy na 68 cm, sporadycznie 62, a zdaża sie ze i 74))
Pediatra twierdzi, ze wsyztsko w porzadalu - mlody jest tylko na piersi, je srednio co 2,5-3h (w upały czesciej chcial sie poic). Czasami dopajam go wodą. W nocy je 2 razy o stałych porach, reszte przesypia
W dzien z reguly sprawdza sie nam Latwy Plan. Jedzenie - jakies 45min-1godz aktywnosci - spanie srednio 1,5-2godz.

Co do diety to jem wsyztsko bez wyjatków. Zrestza nadal mam apety pasibrzucha, na szczescie mlody ladnie wsyztsko wysysa i waga stoi w miejscu;P
Co do diety to już kiedyś wklejałam tego linka, ale być może komuś jeszcze pomoże:
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...as=1&startsz=x

Od 2 tygodni biorę Azalię - poki co zadnych upierdliwych plamien nie zauwazylamKiedy sie u Was zaczely?

Na koniec wklejam Wita Na jednym ze zdjeć z tatą i siostra podczas wyprawy wózkowej.
BTW Wit powoli wyrasta z gondolki Quinny:P Kminię co dalej z tym zrobić...

...masz cudowne dzieciaczki,,,
Stary 2010-07-20, 16:11   #2793
olivka_7
Zakorzenienie

velluto tak u nas też wcześniej były bardziej "konkretne"

Kropka mam X-landera XA niby wcale gondola nie mała ale jak się jest takim długaśnym

szaja gratulacje dla córci moja ciągle próbuje ale na razie nie wie co mam z rączką zrobić

Byłyśmy w końcu u lekarza o kupka się powtórzyła po raz kolejny. Nie ma naszej pani doktro a ten który ją zastępuje średnio kumaty jest- sama mu zasugerowałam że to może alergia pokarmowa. I tak z kaszlem przy katarku ok tzn. nic sie niedzieje jestem chyba prewrażliwiona. Jeśli chodzi o kupkę mam wrócić do początkowej diety i zobaczymy czy to coś da jeśli kupki znikną to powoli poszerzać dietęi obserwować- generalnie prawdopodobnie zaskodziło jej własnie coś co jem. Dodatkowo dostałyśmy skierowanie na badania krwi żeby wykluczyć stan zapalny- krewkę od razu pobrałyśmy malutka nawet nie pisnęła Jutro wyniki mają być.
Dalsze konsultacje już chyba będę robić u mojej lekarki no chyba żeby wyszły źle wyniki to wiadomo że od razu.
I dalej wiem tyle co nic-tyle że jutro mam nadzieję wykluczymy stan zapalny.
Krótko mówiąc witaj dieto najgorsze jest to że ja lecę z kg na łeb na szyję.

To ja nie narzekam na rady- moja mama sie nie narzuca ale chętnie służy pomocą. Natomiast mieszkamy w jednym domu z teściami i teściowa to wcale się nie interesuje- całą sytuację z kupką np podsumowała tak że jak powiedziałam że może to alergia na białko mleka krowiego- "u nas w rodzinie nigdy czegoś takiego nie było". Szczerze mówiąc zrobilo mi się przykro. Nie dość że nie mogę liczyć nigdy na ich pomoc to wcale się nie interesują. Jak małą usypiam w dzień czy wieczór to chodzą po domu jak słonie łubu dub drzwiami, szafkami, teściu gwiżdże- w ogóle jakby dziecka w domu nie było- a ona od razu się budzi- normalne. Ja wiem że chodzenia na palcach przy dziecku nie mma się co uczyć- ale jakby nie parzeć dziecko trochę spokoju w szczególności wieczór przy śnie potrzebuje jak każdy.
Ok zmykam na chwilkę bo mi słoneczko moje zaczyna na chuśtawce protestować- spróbuję ją uśpić poo raz trzeci już dwa razy mi ją obudzili może teraz padnie a jak nie to uciekam na spacer.

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 16:36   #2794
marhalczar
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20793538]bo mu tak wygodniej? ja sama często na brzuchu śpię i ręce wzdłuż mam

Ile kosztuje chrzest u was?

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Iiiiiiiiiii muszę się pochwalić!

Agatka co prawda nie lubi leżeć na brzuchu, ale to nielubienie zmotywowało ją i dzisiaj z brzucha przewróciła się na plecki

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Rozwój psychomotoryczny niemowlaka[/QUOTE]

To za chrzest trzeba placic????????????
..ja ochrzcilam tydzien temu Amelie i nie placilismy nic , na dodatek dostalismy swiece i chusteczke od kosciola

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Ja tak miałam z najstarszym synem...Nie chciał w dzień jeść z piersi,tylko butelka. W nocy na śpiocha ciągnął z cycka,a rano już nie. Mordowałam się tak z tydzień,ale czasu w dzień brakło na ściąganie pokarmu i dałam sobie spokój z karmieniem piersią

Z podgrzewaczem nie pomogę,bo nie używam...

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

marhalczar ale Amelka fajniutka! A na zdjęciu w chusteczce wygląda jakby miała z siedem miesięcy

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

kumkura to nasze dzieci się dzisiaj chyba zmówiły
..to juz jej nie zaloze jak ja postara...hihihi... zartuje
Stary 2010-07-20, 16:48   #2795
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

dzien dobry.Dziś byliśmy na pierwszym spacerze i zaraz wybieramy się znowu.
Michalince coś się poprzestawiało i w nocy chce spać z nami.No i się stało.Wczoraj wzięliśmy ją do łóżka!Wiem,ze tak nie wolno.I co tu z tym fantem zrobić?

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
kardshi ja mam też xlandera i moja tez, jeszcze chwila i ledwo się w nim zmiesci...
mała przesłodka

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
U nas ranek koszmarny - Agata przez ten katar w histerię wpada bo ją zatyka. Wpuszczam wodę morską, odciągam ale nic nie wyłazi wszystko jej ścieka. Wyła od godz 8 do teraz, nie wytrzymałam i dałam jej tego czopka żeby się nie męczyła, ale teraz żałuję bo ścięło ją momentalnie i śpi nieprzytomnie. Więcej chyba jej nie podam tych czopków, wydaje mi się że mimo że homeopatyczne to za silne dla niej są.
oj współczuję dużo zdrowia dla malenstwa

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość

Na fotce ...spiaca Amelia w tej chwili.... i wczoraj przed wyjsciem na basen w chusteczce od babuni Marysi

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 16:59   #2796
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
A to ja w swoim żywiole
cuuuudo, swietnie sieprezentujesz a kon przepiekny i ma fajnie rozwiana grzywe. Pieknie

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Co do zabawek to my dostaliśmy w prezencie takiego LWA. Fajny jest.
Gratulacje, synek pieknie przybiera

Lew fajny

My myslimy nad zakupem maty edukacyjnej i teraz dumamy jak to jest z tymi kolorami, jak widza je nasze maluszki czy lepsze sa te mocno kolorowe czy mniej?
Jakie macie?
My myslimy nad taka http://www.ozbaby.fi/brio_my_very_fi...350304725.html

A wogole to narzekalam, ze tlok w domu ale juz w czwartek rodzice wyjezdzaja, brat jutro i jakos bardzo mi smutno. W takich momentach czuje 100 razy wieksza tesknote za Polska
ehh

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 17:18   #2797
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

W te upały troche przepajałam ją wodą i rumiankiem, ale średniu chciała pić z butelki. I tu moje pytanie - czy jak przepajacie dzieci to podgrzewacie picie do temp. ok 40 stopni, czy dajecie takie w temp. pokojowej?
Najczęściej podgrzewam, Agatka lubi mocno ciepłe picie i jedzenie.

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2079713 8]no tak, wiem i rozumiem. też mi się to wydaje logiczne al zastanawialam sie własnie czy nic nie boli. nie wiem czy na przykład bączki mogą tu być problemem. idą jak gromy. ale kupy robi ładne albo szukam dziury w całym, ale już mi ręce opadają i patrzeć nie mogę jak dziecko ryczy, histeryzuje. chciałabym znaleźć problem, pstryknąć palcami i go rozwiązać... [/QUOTE]

Jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

To podaj jakiś Espumisan czy Sab Simplex czy inne coś na te bączki. Jeśli to to, pomoże i będziesz wiedziała.

A tak pstryk i już to się nie da. Też bym tak chciała.
Ja polecam BOBOTIK, jest mocniejszy.

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
no wlasnie ja tez dawalam takie w temp. pokojowej to tesciowa zwrocila mi uwage ze trzeba podgrzewac

wogóle mam juz dosc tych wszystkich "dobrych rad". Mam wokól siebie dwa skrajne "obozy" np.:
mama - ty chyba masz za mało pokarmu i mała nie najada sie
tesciowa - ty chyba masz za tlusty pokarm i mala boli brzuszek

albo
mama - po co ja tyle nosisz na rekach, potem nie dasz rady
tesciowa - trzeba wszystko zostawic i nosic i zabawiac mała

albo
mama - ubierz ja cieplej, chyba jej za zimno
tesciowa - rozbierz ja, chya jej za cieplo

i tak w kólko, oszalec można

a wogole nie pochwaliłam sie - moja mała na moim mleku, wazona w zeszlym tygodniu, wazyla 4800g

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

u nas chrzest kosztuje chyba 150zł
Niezła jazda z tymi radami

Gratuluję wagi

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
Witajcie...he he u mnie tesciowa ma szereg dobrych rad..poczynając od tego że chce dziecko zamrozić kończąc na tym że kocyk w łóżeczku za wysoko ułożony,ona mi tu poprawi,zrobi,pomoze itd itp...mam ochotę jahi hi niby się stara niby nie chce się wtrącać ale ciągle cos wymyśla np.wczoraj mały jakoś kaszlnoł,ale tak bardziej jakby coś mu ugrzęzło,czy przeszkadzało,w kazdym bądż razie nic strasznego i napewno nie był to kaszel a ona ...ubierz go na długi rękaw na noc...w pokoju 25 stopni jestjuż nie wspomnę opowieści o za tłustym mleku...i dlatego mały tak dobrze przybiera ale jednoczesnie brzuszek go boli...o matko normalnie paranoja,nie mówiąc już ze ani jednego dziecka piersia nie karmiła
Nie wiem już co o takich sądzić szczególnie ze synka wychowała tak ze bez komentarza nic sam zrobić za bardzo nie umie,no bo przeciez mamusia po nim robiła,sprzątała,prała itd...no i jest mały konflikt,bo ja powiedziałam ,że kazdy z nas ma ręce i może po sobie sprzątac...
A to ja w swoim żywiole
Bez urazy, ale tym razem napiszę - jaki PIĘKNY koń nie mogę się napatrzeć, to twój?

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
No to ja się pochwalę. Wczoraj mały o lekarki był ważony i ma 5,1kg na koniec 8 tygodnia. Dziś zaczynamy 9t. Ale lekarka nam kazała przyjść na szczepienia jak mały skończy 2 miesiące nie wcześniej więc musimy iść jeszcze raz. Przepisała nam też ręcznie robioną maść na pycholek małego bo ma taką kaszkę jak się przejedzie palcem i czasem mu się zaczerwienia.
No a teraz wystawiłam młodego tak jak wczoraj w gondolce na balkon i sobie smacznie śpi. Wcześniej byliśmy na spacerku, ale tak sobie pomyślałam co się będzie w domku kisił więc śpi tam. Tym bardziej że temperatury przystępne i jest przyjemnie. No i na szczęście dzięki obniżeniu się temperatur dziecko znów, jak pisała Szaja, IDEALNIE grzeczne. Tak bym chciała żeby już cieplej nie było.

Co do zabawek to my dostaliśmy w prezencie takiego LWA. Fajny jest.

A moja mama i teściowa mieszkają w innych miastach - do jednej mam 50km do drugiej 70 więc sami jesteśmy sobie sterem, żeglarzem, okrętem i nikt się nie wtrąca, a nawet jakby chciał to ja nie dam sobie w kaszę dmuchać.

Podziękowania Kropko za poradę w sprawie Dicofloru. Nabyliśmy i zaczęliśmy stosowanie. Mam nadzieję, że nie będzie już nawracających pleśniawek.
Gratuluję wagi, a lew - świetny

Cytat:
Bardzo fajna dziewuszka

Cytat:
..ja ochrzcilam tydzien temu Amelie i nie placilismy nic , na dodatek dostalismy swiece i chusteczke od kosciola

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Witaj w Polsce

Młoda ryczy jak wściekła, znów gorąco, i znów pypcia dostaje. Właśnie zjadła, ma sucho, smoczek jest, a ta wyje w łóżeczku. Poza nim również. Na razie olałam...

Dziewczę waży 4,5kg, więc ładnie przybiera, jest dobrze

No, dziecię trzeba było wziąć na ręce, uspokoić, utulić, odłożyć i dać smoka - zasypia.

A dzisiaj widziałam się z Sialą - 3h minęły jak z bicza strzelił, polecam Młody Siala dokładnie 8 tyg młodszy niż Agatka, faaaajny i taki maleńki
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 17:20   #2798
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

a moja córcia śpi już 3 godz.Ciągle sprawdzam czy oddycha bo to do niej nie podobne

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie

Edytowane przez iza240
Czas edycji: 2010-07-20 o 17:21
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 19:01   #2799
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Oo jaka słodziuuutkaa

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
dzien dobry.Dziś byliśmy na pierwszym spacerze i zaraz wybieramy się znowu.
Michalince coś się poprzestawiało i w nocy chce spać z nami.No i się stało.Wczoraj wzięliśmy ją do łóżka!Wiem,ze tak nie wolno.I co tu z tym fantem zrobić?

Moja tez śpi ze mną.. Do pierwszego karmienia.. czyli do ok 3 w nocy śpi sama, potem karmię i chce ją odkładąć i tak cwaniara wypluwa smoczek co się położe że juz nie mam sily wstawac i zostaje u mnie.. Przy drugim karmieniu o tej 7 odkładam ją do siebie i śpiii..
może boi się ciemności

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20805337]Najczęściej podgrzewam, Agatka lubi mocno ciepłe picie i jedzenie.

Jak najbardziej

Ja polecam BOBOTIK, jest mocniejszy.

Niezła jazda z tymi radami

Gratuluję wagi

Bez urazy, ale tym razem napiszę - jaki PIĘKNY koń nie mogę się napatrzeć, to twój?

Gratuluję wagi, a lew - świetny

Bardzo fajna dziewuszka

Witaj w Polsce

Młoda ryczy jak wściekła, znów gorąco, i znów pypcia dostaje. Właśnie zjadła, ma sucho, smoczek jest, a ta wyje w łóżeczku. Poza nim również. Na razie olałam...

Dziewczę waży 4,5kg, więc ładnie przybiera, jest dobrze

No, dziecię trzeba było wziąć na ręce, uspokoić, utulić, odłożyć i dać smoka - zasypia.

A dzisiaj widziałam się z Sialą - 3h minęły jak z bicza strzelił, polecam Młody Siala dokładnie 8 tyg młodszy niż Agatka, faaaajny i taki maleńki [/QUOTE]

To waży jak i moja Tydz temu tez ważyła 4,5 kg

I dziś też marudna.. butelki nie, cycka nie, brzuszek miękki, nie za ciepło nie za chłodno, sucho.. a maruuudzi.. i wykąpałam ją i śpi już od 30 min.. a miałam ją przestawiac.. No ale jak śpiąca i tylko po kąpieli zaśnie to cóż. a na spacer jeszcze za gorąco..

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 19:12   #2800
Darianna25
Zakorzenienie

Witajcie drogie Panie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2079537 2]
a my po strasznym poranku... marud, ryk, nie wiem co trj córze mojej jest. ogólnie spokojna, ale poranki ma koszmarne... już któryś z kolei... co to kurcze? poranna kolka? [/QUOTE]
Mam to samo.Najedzona pierdki ida ale jednak coś nie tak.
Poniżej opisałam wizyte u pediatry.Może coś ci się nasunie.

Cytat:

No przecież to Polska.
Zazdroszczę małego aniołeczka.

Myśmy właśnie wrócili od polskiego pediatry
Oli wyszedł coś ala tradzik niemowlęcy ale lekarka powiedziała, ze to od mleka,które ja pije .Także mam wypisane co moge jeść (niewiele tego ).
Po drugie jest jeszcze troche zółta i boli ja jak robi siku i mamy zrobić posiew.
Po trzecie ma kolki.Bardzo płacze przy pierdkach i nie może sie wyprużnic porzadnie.Na to mamy Sab simplex. Używam od dziś.

A poza tym to Ola waży 4820g i jest normalnym dzieckiem.
Od wczoraj Ola zasypia na brzuszku i jej jest w tej pozycji bardzo dobrze a w tym czasie mam czas na wizaż

Od śniadania jeszcze nic nie jadłam.I teraz sie zastanawiam co tu zjeść

Ile kosztuje SS w Niemczech?
Ile kosztuje posiew w pl?
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 19:25   #2801
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

Kochane jakie macie podgrzewacze i jak Wam się sprawdzają ?? Ja mam butle TT więc tak żeby sie zmieściła
Ja mam zwykły a butelke lovi i pasuje jeszcze jest miejsce nawet http://allegro.onet.pl/item115573045..._promocja.html

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:

Na fotce ...spiaca Amelia w tej chwili.... i wczoraj przed wyjsciem na basen w chusteczce od babuni Marysi

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 19:26   #2802
Dilayla
Zadomowienie

niestety nie pracuje zawodowo z konmi a to jest akurat jedna z klaczy na ktorej startowałam...jeszcze w pazdzierniku a dwa dni przed zawodami dowiedziałam się ze bede mama
moj Adrianek tez juz ledwo do gondolki sie mieściprobuję czytac JN ale słabo mi idzie,jak dostanę kaskę z zusu wkońcu to zamówię wersję papierową...nawet ostatnio udało mi się pójść do biblioteki...zaś nie mam czasu wziasć i czytać....nadal nie wiem jak wprowadzić jakikolwiek plan bo mój dzidek zawsze ma w zanadrzu coś innego
jedyne co jest stałe to kąpiel o 20;30 i wstajemy ok 8 a w nocy budzi się ciagle a ja mam wrazenie ze nie spię wcale....często w nocy głowa mi pęka z bólu...nie wiem jak ogarnac ten temat ...szok bo w pracy sobie radze np.ze zrebakami tam jednak wszystko jest prostsze sa pewne zasady i juz ..a u naszych dzieciaczków milion mozliwosci
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 19:35   #2803
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
velluto tak u nas też wcześniej były bardziej "konkretne"

Kropka mam X-landera XA niby wcale gondola nie mała ale jak się jest takim długaśnym

szaja gratulacje dla córci moja ciągle próbuje ale na razie nie wie co mam z rączką zrobić

Byłyśmy w końcu u lekarza o kupka się powtórzyła po raz kolejny. Nie ma naszej pani doktro a ten który ją zastępuje średnio kumaty jest- sama mu zasugerowałam że to może alergia pokarmowa. I tak z kaszlem przy katarku ok tzn. nic sie niedzieje jestem chyba prewrażliwiona. Jeśli chodzi o kupkę mam wrócić do początkowej diety i zobaczymy czy to coś da jeśli kupki znikną to powoli poszerzać dietęi obserwować- generalnie prawdopodobnie zaskodziło jej własnie coś co jem. Dodatkowo dostałyśmy skierowanie na badania krwi żeby wykluczyć stan zapalny- krewkę od razu pobrałyśmy malutka nawet nie pisnęła Jutro wyniki mają być.
Dalsze konsultacje już chyba będę robić u mojej lekarki no chyba żeby wyszły źle wyniki to wiadomo że od razu.
I dalej wiem tyle co nic-tyle że jutro mam nadzieję wykluczymy stan zapalny.
Krótko mówiąc witaj dieto najgorsze jest to że ja lecę z kg na łeb na szyję.
mam andzieje ze to jednak cos z twojej diety i za to trzymam kciuki

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
a moja córcia śpi już 3 godz.Ciągle sprawdzam czy oddycha bo to do niej nie podobne
moja tak ładnie wczoraj spała dzis jakby ja diabełek opetał płacze marudzi pomaga tylko noszenie i tulenie na rekach brzuch nie boli sprawdzałam nie jest jej ani za ciepło ani za chłodno nie bardzo chce jesc tzn je ale połowe tego co zawsze poprzestawiało jej sie i teraz w nocy budzi sie na cyca co 3 godz a tak fajnie juz mi sie spała robie wsio automatycznie zaraz bede wygladała tak wkłada te palce do gebusi ma juz ja cała opszczypana

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Ile kosztuje posiew w pl?
od 20 do 50 zł

Stary 2010-07-20, 19:42   #2804
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Ja mam zwykły a butelke lovi i pasuje jeszcze jest miejsce nawet http://allegro.onet.pl/item115573045..._promocja.html

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Oo a to zamówię taki
Bo widze na zdjęciu jest butla z TT

Zmierzyłam Blankę Ma 61cm i waży 4,5 kg.
Start to 54cm i 3100

A ile czasu się podgrzewa butla z mliczkiem ??

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-07-20 o 19:43
Stary 2010-07-20, 19:56   #2805
Edzia400
Zakorzenienie

na zdieciu mała w gondoli tak jumper x

i pałak który dostałam gratis do wózka

mała tak jak niektóre z waszych malenstw przekrecaja sie z plecków na boki nosze ja pionowo bo inaczej ryk jakich mało
od 2 dni zwariowac mozna nie chce za bardzo spac i ciagle marudzi
acha bioderka mamy jutro a nie w poniedziałek bylismy juz w drodze dobrze ze spojrzałam na recepte bo by było
lece ja kąpać i niech idzie spac a ja chociaz na chwile odpoczne (tz-ta cały dzien w domu niet ) ma na 18 przychodzi o 3 spi do 10 potem jedzie do domu swoich rodziców i do szpitala do mamy i wraca koło 16 pije kawe i znów idzie do roboty wiec jak zwykle cały dom łacznie z mała na mojej głowie i juz sama nie wiem jak sie nazywam nikt nic nie zrobi ciagle musze krzyczec i wrzeszczec by sie ruszyli uff chyba mi troche ulżyło

i tak wam szczerze powiem jestem więzniem w swoim domu i tak juz jest 10 lat i nic tego nie zmieni jestem w domu mamą ciocią gospodynią żoną przyjaciółką doradczynią sprzataczka itp itp
nie pamietam jak wyglada kino czy pub a juz nie mówie o jakielkolwiek kawiarni lub dyskotece

lecem bo mi znów dziec szaleje
czy wy dziewczyny tez tak macie ze jak waszym dzieciaczkom sie z pola widzenia zgubicie sie drą moja normalnie dzis by sie zaniosła jak se poszłam

chyba ze to kolejny skok

dobra spadam bo mała sie drze a ja sie rozpisałam

Stary 2010-07-20, 20:04   #2806
kardashi
Zakorzenienie

Moja teeż się przekręca z plecków na bok i z boku na plecki

Too to miej wiecej Twoja Amelka ma miejsca jak moja

Moja tak wygląda w gondoli xlandera xa 09

Stary 2010-07-20, 20:41   #2807
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Oo a to zamówię taki
Bo widze na zdjęciu jest butla z TT

Zmierzyłam Blankę Ma 61cm i waży 4,5 kg.
Start to 54cm i 3100

A ile czasu się podgrzewa butla z mliczkiem ??
Ja też taki sam mam i powiem, że nie dłużej niż zmiana pieluchy
Mały wstał, pojęczał, mama wstawiła butlę do podgrzania, tata zmieniał pieluchę i mleko gotowe

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 20:44   #2808
Konto usunięte

A ja mam termos

Też sobie chwalę

Dziewczyny, faktycznie długaśne te wasze córy ! Ale fajne
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 20:49   #2809
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ja też taki sam mam i powiem, że nie dłużej niż zmiana pieluchy
Mały wstał, pojęczał, mama wstawiła butlę do podgrzania, tata zmieniał pieluchę i mleko gotowe

Oo to zamówię
Bo teraz podgrzewam w mikrofalówce.. ale niedługo czas przeprowadzić się do teściów.. a niestety oni nie mają mikrofalówki

Stary 2010-07-20, 20:50   #2810
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Moja teeż się przekręca z plecków na bok i z boku na plecki

Too to miej wiecej Twoja Amelka ma miejsca jak moja

Moja tak wygląda w gondoli xlandera xa 09
Daniel od paru dni też z pleców na bok, jak się wygibasi.

Miejsca ma podobnie, widzę że X-landerowa gondola taka sama duża jak Quinny.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 20:50   #2811
Konto usunięte

Kardashi, już się cieszysz widzę?
Stary 2010-07-20, 20:52   #2812
kropka75
Zakorzenienie

Ja mam takiego misiastego http://allegro.onet.pl/item112339416...ek_okazja.html

Też szybko idzie.
Tylko że ja mam wersję z dokładką samochodową.

Stary 2010-07-20, 20:57   #2813
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Daniel od paru dni też z pleców na bok, jak się wygibasi.

Miejsca ma podobnie, widzę że X-landerowa gondola taka sama duża jak Quinny.
Taa..
Kurde przeciez niektore dzieciaczki rodza sie z długością powyżej 60cm.. to gondola na miesiac

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20810838]Kardashi, już się cieszysz widzę? [/QUOTE]

Och niezmiernie

już dawno powinnam tam siedziec
ale droge robią.. i pełno kurzu wszędzie więc czekam aż zrobią
i upały miną bo to poddasze i powyżej 30 stopni i kompletnie nie ma czym oddychać..
Ale .. oby rok, 1,5 i pójdziemy na swoje

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Ja mam takiego misiastego http://allegro.onet.pl/item112339416...ek_okazja.html

Też szybko idzie.
Tylko że ja mam wersję z dokładką samochodową.
Ooo jaki fajny

Stary 2010-07-20, 20:58   #2814
kropka75
Zakorzenienie

Mój syn zrobił mi dziś znowu dzień matki.

Obudził się z napinką o 04:45, więc dałam na brzuszek i pospał:
04:50 - 05:50 z szuszarą
potem papu i zabawa i sen:
07:20 - 07:50
08:45 - 09:10
obudził się niedospany i zły jak osa, więc szuszara i na brzuszek:
09:25 - 10:20
potem papu, aktywność, później marudek i spanko:
11:40 - 12:10
12:20 - 13:20
13:25 - 14:05
jedzonko i spacer, a na spacerze trochę akt. trochę marudka i spanko:
15:25 - 15:50
17:10 - 17:25
do domu, papu, zabawa i spanko:
19:15 do teraz...

Dużo tego spanka dziś. Jak na niego.

Stary 2010-07-20, 21:01   #2815
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Oo to zamówię
Bo teraz podgrzewam w mikrofalówce.. ale niedługo czas przeprowadzić się do teściów.. a niestety oni nie mają mikrofalówki
A mikrofalówka nie przeprowadza się z Wami?

Ja zakupiłam ten komplet:
http://allegro.pl/item1117689298_wyp...ewacz_0zl.html
Sterylizator a podgrzewacz gratis

Stary 2010-07-20, 21:03   #2816
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
A mikrofalówka nie przeprowadza się z Wami?

Ja zakupiłam ten komplet:
http://allegro.pl/item1117689298_wyp...ewacz_0zl.html
Sterylizator a podgrzewacz gratis
niee bo ja teraz mieszkam u rodziców i mnie nie oddadzą mikrofalówki

Gdyby byl mi potrzebny sterylizaro to bym kupiła i taki zestaw

Stary 2010-07-20, 21:19   #2817
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
niee bo ja teraz mieszkam u rodziców i mnie nie oddadzą mikrofalówki

Gdyby byl mi potrzebny sterylizaro to bym kupiła i taki zestaw
Nie to nie :P

A mnie mikrofalówka przypadła "we wianie jakem wyjszła z domu rodzinnego"
...rodzice nawet nie wiedzieli jak ją wyłączyć czy otworzyć drzwiczki

Stary 2010-07-20, 21:32   #2818
kardashi
Zakorzenienie

U mnie bez mikrofalówki to życ się nie da
szczególnie mój braat
zaczyna dzien od podgrzania w mikrofalówce kakao

Lea nie diziwe się Maksiowi że kaszka kakaowa to jego ulubiona.. pyyychotka

Stary 2010-07-20, 21:33   #2819
kumkura
Rozeznanie

Moje dziecko spi...nastekalo sie troche przed snem, ale zasnelo
Zastanawiam sie nad zabawkami dla niegochcialabym cos do zawieszenia przy wozku, do lozeczka, fotelika i ogolnie, zeby fajne byly pamietam, ze szaja podawala fajne lini...namierzylam tylko sloneczko
http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...=bright-starts

co macie i co polecacie? lepiej pałąk do wózka czy lepiej pojedyncze?
Stary 2010-07-20, 21:36   #2820
Konto usunięte

I tak i tak. Dla mnie bezsprzecznym hitem są owocki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości