|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
taką konkretną z rana czuć w promieniu 3 m
![]() Ale ostatnio ledwo prutnie i już ma narobione, to tej nawet ja nie czuje.Po porostu trzeba zaglądać. Cytat:
![]() Cytat:
spróbowałam jeszcze w podstawówce ![]() Unholy- poproszę o kolejny kilogram w dół ![]() Wczoraj wróciłam z ogrodu krótko przed północą nim się ze wszystkim uporałam.Pomagała mi siorka z jej mężem.Sama nie wiem do której bym tam siedziała. Dziś tylko odbiór torta ![]() Ja wybiorę się tam niedługo, a mąż dojedzie z nią wózeczkiem na 12 jak zaczną się goście zbierać. Słonko z rana super sprawa ![]() Bartoszku- nasz chodziarzu
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-07-21 o 06:41 |
||
|
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() ...coś kojarzę ze mówiłaś dawno dawno temu...ale liczba się nie liczy...ważne jak się człowiek czuje, na ile się czuje...a poza tym Mamuska Ty piękna jesteś i zdecydowanie młodo wyglądasz Pole od liceum...w ciąży zrobiłam przerwę...ale niestety przez to co się działo później to znowu zaczęłam ......................... .... Dzień dobry ![]() Witam się z kawką z mleczkiem i słodzikiem Ktoś ma ochotę?
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-07-21 o 08:15 |
|
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na kawę i owszem Ale z cukrem i mlekiem. Dużo mleka I cukru też dużo
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i od razu jest bilans roczniaka i dlatego pewnie. W każdym bądź razie na bałagan nie mam co liczyc ![]() ![]() Ja zasiadłam z kawką godzinkę temu ale neta nie miałam ![]() Mleczko odtłuszczone? ![]() Dzień dobry ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Laurko! W dniu pierwszych urodzin życzę Ci dużo, dużo zdrówka, radosnej twarzyczki, wspaniałych zabaw i pięknych prezentów
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
A Laurce na ustku coś wyszło
taki bąbelek z wodą i dookoła zaognione co to może być? chyba febry nie mają tak małe dzieci hm? spadam zaraz po torcik, do jutra a może do wieczora
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej w styczniu nie wiedziałam w którym dokładnie miesiącu jest to szczepienie. I tak pójdę dopiero w sierpniu. Na bilans roczniaka muszę a ze szczepionką zobaczymy jak będzie.
|
|
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też duuużo mleka, bo jakoś w te upały nie lubię gorącej kawy..więc od razu mam chłodną
a do słodzika zmusił mnie Dukan...jak zaczęłam go słuchać to stwierdziłam że zero cukru, będę gorzką piła, ale wystarczyła pierwsze w życiu espresso i więcej nie mam zamiaru się męczyć w końcu kawka ma być przyjemnością![]() Powinno być...ale firma kupuje 2% więc takie jest...zaszalałam ![]() I jeszcze tu miałam napisać, że trzymam Cię za słowo....chociaż moje nadzieje ze tak będzie są coraz mniejsze... ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- ![]() Cytat:
Udanego wieczoru
|
|
#3489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, kazała przyjść zmierzyć się, zważyć, ogólnie obejrzeć.Moim zdaniem to jest argument, że ma być w 13-14 miesiącu. A przecież też nie od razu powinni ganiać, bo zawsze może coś wypaść, nie? Cytat:
Trzymaj, ja dotrzymuję słowa ![]() Przyjaciel? Widocznie to nie to. Zasługujesz na super faceta i tylko takich bierz pod uwagę
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
no wiecie co, jak ja jestem to mało piszecie, a jak mnie nie było, to naskrobałyscie tyle stron ze szok, wczoraj nie dałam rady doczytać wszystkiego. Nie cytuje, bo juz nie wiem na co miałam odpisać. Ktoś jest z kawą?? Kasiu Udanej imprezki i sto lat dla LAURKI, aby zawsze byla szczęśliwa i zdrowa |
|
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam się upomnieć?O Przyjacielu zaraz napiszę w klubie...
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
czemu chryzolit do nas juz nie zagląda?
|
|
|
|
#3493 |
|
Zadomowienie
|
Jestem juz w pracy i po kawce. Znowu skwar nie z tej ziemi.
Dzis w nocu mielismy nadprogramowa pobudke. Marudzila z godzine i przebudzala sie co chwile, ale w koncu jej przeszlo i jakos przespala do rana. A ja oczywiscie znowu musze oczy na zapalki trzymac. Mam klopot bo nie wiem co zrobic aby moje dziecko przeszlo z papek na rozdrobnione jedzenie ale juz nie papki. Jak jej probuje dac cos takiego to ma odruch wymiotny, po czym nastepuje bunt i dziecko nie otwiera buzi przez pol dnia wogole na jedzenie. Martwie sie, ze przeze mnie bedzie miala problemy, ze ja ja stymuluje do takiego zachowania. Wczoraj wieczorem doszlam do wniosku, ze jednak sporo sobie odpuszczam i dobra mama nie jestem i bedzie mi sie to odbijac czkawka. ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Swiete słowa! |
|
|
|
#3494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3495 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oświeććie mnie, dlaczego to jest wazne ... . ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
Febra??? To chyba nie jest popularna choroba.
|
||
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
tą szczepionke o które mowa moja sis przekładała co najmniej 4x
Boto chor a albo coś i 4x dzwoniła i przesuwała termin Nikt nie ma febry aktualnie u nas. Ja nie mam tendencji, a mąż miewa rzadko , najczęśiej jesienią/zimą , nie wiem co co ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- "no przeca " to nie Afryka febra to inaczej zimno, taka ranka z bąbelkiem.Ja nigdy nie miałam.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3497 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
u nas to samo, ale jakimś cudem TŻ rzadko czuje ![]() Ja to mam już nosa tak wyczulonego ze nic mi nie umknie Cytat:
A jak nie to zrób mega gęstą kaszkę i włóż świeczkę ![]() ![]() Cytat:
![]() gratuluję wiem jak to cieszy Cytat:
Wczoraj sprawdzałam Martynce, też jeszcze ma, kojarzę że chyba gdzieś czytałam że nawet do 18 miesiąca może się zarastać. Cytat:
a może na szafce spróbuj wystawić? Cytat:
ja nie ![]() Cytat:
ja jestem, masz jeszcze? Dzień doberek ![]() padnięta już lekko jestem, od rana milion rzeczy, dychnę trochę z wami ![]()
|
|
#3498 | |||
|
Ola-Unhola
|
To ja też uciekam spać...w końcu jutro pobudka o 5.15...dzień jak co dzień ![]() Przyjemnej nocy [/QUOTE]Współczuję tych popudek, ale pewnie się już przyzwyczaiłaś...trochę.. . Cytat:
A mi to nie wyszło na zdrowie, bo coś mnie żołądek bolał i myślę, ze to po tym winie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i mleczkiem obowiązkowo![]() Sto lat, sto lat, wiele uśmiechu na Twojej ślicznej buźce, pociechy z Rodziców i mnóstwo, mnóstwo szczęścia. Całuski od Cioci Oli i Antosia - Twojego Jedynego Dzień Dobry
|
|
#3499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kasiu trzymam kciuki za udana imprezkę
|
|
#3500 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() No nie Afryka, choc ostanie upały co najmniej jak z Grecji ![]() ![]() Mam nadzieję, ze to tylko mały syfek i nic poważnego Cytat:
Chyba to co mi zostanie wystawię na tej szafce, bo kiepściutko ![]() Dzięki za przypomnienie A dychnij, dychnij ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- A właśnie Kasiu, żeby wszystko się udało tak logistycznie, atmosferycznie i zabawowo. Trzymam kciuki
|
|
#3501 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny potrzebuję przepis na ciacho...żeby było bez masy i polewy (musi w upał stać na stole) i łatwe a pyszne...ktoś mnie poratuje??
|
#3502 | |
|
Zadomowienie
|
U nas jak mala narobi to tez wali tak od razu, ze konia by zabilo. Nie sposob tego zignorowac.
Co do slodkiego - owoce tez sa slodkie, ale swieczke mozna wbic we wszystko w co wbic mozna czyz nie? ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() Ale moze sa tu jakies królowe kuchni?
|
|
|
|
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
To jest szczepionka przeciwko odrze, śwince i różyczce. Ta priorix bezpieczniejsza podobno bo nie zawiera timerosalu.
Cytat:
![]() Zmykam pranie wywiesic i na spacerek
|
|
|
|
|
#3504 |
|
Zadomowienie
|
A piegusek?
Tam sie wszystkiego dawalo po szklance ... . |
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
pewnie ze mam i pół prince polo
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- oo pieguska dawno nie jadłam |
|
|
|
|
#3506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hmm, szarlotka niezły pomysł a tej zebry nie znam, myślałam o serniku ale może w wolnej chwili podzieliłabyś się przepisem ![]() EDIT: to coś takiego? ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- A jaki to ten piegusek jest? Nie jadłam nigdy...hmm albo jadłam a u nas inaczej się nazywa ;D
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-07-21 o 09:36 |
|
|
|
|
#3507 |
|
Zadomowienie
|
Składniki :
Przelać do formy keksowej wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą . Piec w temperaturze 180 C przez 50-60 minut . Po upieczeniu można polać polewą czekoladową . Znalezione w necie tutaj: http://zpierwszegotloczenia.pl/przepisy/piegusek/ |
|
|
|
#3508 |
|
Ola-Unhola
|
Coś śmiesznego
http://www.joemonster.org/p/254636/Stomatologia http://www.joemonster.org/p/411992/bimberek http://mistrzowie.org/topka/punkty_miesiac/page/10 http://mistrzowie.org/7244/Imie-dla-dziecka http://mistrzowie.org/7282/DNA http://mistrzowie.org/6033/Pieprzyk http://mistrzowie.org/7423/Masz-taki-sz- http://mistrzowie.org/6503/Higiena http://mistrzowie.org/7425/Moj-pies-wlasnie http://mistrzowie.org/2031/Pracie http://mistrzowie.org/7016/Jak-to-wyrazic http://mistrzowie.org/5133/Nie-kuma
|
#3509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie...ja się jeszcze zastanawiałam nad Tru
![]() Podobno wystarczy że ma się raz to juz się ciągnie do końca życia... Cytat:
Cieszy bardzo ![]() No właśnie różnie z tym bywa, czasami mam wrażenie że wszyscy fajni faceci już są zajęci ![]() Cytat:
Ja lubię sama takie robić ale inspiracji w necie jest multum![]() Dziewczyny napisałam w klubie....może coś doradzicie...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ktoś ma ochotę?
NIE LUBIĘ TROLLI