|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Teściowie mnie chyba zabiją, ale też mam zamiar zalatwic chrzciny bez mszy
Cytat:
![]() Co za szczeniackie zachowanie, w ogóle jak można wygadywac takie rzeczy ![]() Wychowaj sobie chłopa bo będzie ciężko. Cytat:
Cytat:
Mała albo śpi całą noc z 1-2 karmieniami, albo budzi się co godzinę i marudzi ![]() Ostatnio się rozbudziła na dobre i od godz 01:00 do 05:00 musiałam się z nią bawic bo nie miała zamiaru zasypiac ![]() Witam, Obiecałam sobie ostatnio że nadrobię wszystkie posty ale chyba nie sprostam temu zadaniu Martynia śpi więc szybko siadam na wizaż i czytam co się da ![]() Chciałam ostatnio nadrobic tez JN ale chyba nie dam rady bo ciągle coś jest do roboty. Ostatnio mała nie sypia w dzień więc jest trochę roboty z nią ![]() Znalazłam winowajcę bulów brzuszka- mleko i koperek włoski ![]() Teraz moje pytanie jeżeli chodzi o mleczne przetwory, czy je też mam odstawiac ![]() A teraz pytanie z innej beki ![]() Jakich pieluch używacie? My kupujemy bellę happy i sprawdziły się u nas super. Mała jest jeszcze na jedynkach ale trzeba będzie przejśc na większe bo już się trochę w nich ciśnie chyba ![]() Dziewczyny karmiące piersią.. czy przepajacie czymś swoje maluszki? Ja podaję rumianek bo wydaję mi się, że łatwiej jest z kupą ale nie wiem czy dobrze myślę ![]() Laktacja powróciła więc dalej karmię piersią Kurka mała wstała a ja miałam się o coś zapytac i zapomniałam ![]() Lea straszne to co piszesz ![]() Mały Tymek biedaczek oby wszystko było dobrze, ale Maxiu pewnie się strasznie wystraszył ucałuj maluchów
|
|
#2852 |
|
Konto usunięte
|
Ja rumiankiem przepajam i faktycznie łatwiej z kupą
Koperek - a mówiłam ![]() U nas bella happy do tyłka, teraz mamy dada, fajne są I połowę tańsze od pampków
|
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
jak to chrzciny bez mszy?
W sensie umawiacie się z księdzem na daną godzinę.. odwala robotę w 15 minut i hejas do domu? To się tak da? ![]() U nas jest msza.. wtedy chrzciny - ile dzieci jest to po kolei.. siedzenie do końca i dopiero do domu. Ale ja to zawsze widziałam od strony uczestnika we mszy.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2854 | |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20821269]Ja rumiankiem przepajam i faktycznie łatwiej z kupą
Koperek - a mówiłam ![]() U nas bella happy do tyłka, teraz mamy dada, fajne są I połowę tańsze od pampków [/QUOTE]tak koperek, Lea też wspomniała jeszcze przed moim wyjściem ze szpitala że może podrażniac jelitka. Poszłam za radą położnej która stwierdziła że koperek jak najbardziej odpowiedni i jako jedyny niezawodny przy bólu brzuszka Kupiłam bobotik, ale czekam aż mała skończy 28 dni- dopiero zacznę podawac Choc mam cichą nadzieję, że nie będzie potrzebnyU nas dady się nie sprawdziły. Non stop musiałam małej zmieniac ubranka bo przepuszczały ![]() Do tego wywołały uczulenie. Cytat:
![]() Kasa robi wszystko, dlatego chrzciny i bez mszy są wykonalne tzeba się tylko zaczaic jak jest w cenniku
|
|
#2855 | ||||
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20813073]szaja, kropka, margo, bratkab, to jesteśmy umówione na środę 28 w Knurowie u margo, tak?
Na którą godzinę?margo, zapodaj mi na PW Twój adres. ![]() Kobiety, zostawiłam dziś moich urwisków dosłownie na minutkę samych razem w pokoju, i Maksiu odpiął Tymka z leżaczka, wziął go na ręce i upuścił. Tymek darł się jak opętany, mam nadzieję, że nic mu się nie stało. [/QUOTE]Oj Leoś uściskaj chłopców od cioci serdecznie. Obaj pewnie byli równie przestraszeni. I oby Tymkowi nic nie było. Cytat:
Chyba że jednak nie wtedy może być bus jak najbardziej i rzeczywiście coś koło południa, bo ostatni powrotny mam chyba koło 18. ![]() Fajnie się zamotał w pieluchę. ![]() Cytat:
![]() A co do małża to może drastyczne to co napiszę ale u mnie miałby już walizki za drzwiami spakowane niestety. Jak nie rozumie to szkoda nerwów. Czas pokaże co będzie ale zawsze warto popatrzeć na swoje małżeństwo oczami dziecka - czy ono nie cierpi? Oby jednak dobrze było. Utul maleńką żeby jak najmniej odbierała stresu od was. Cytat:
Co do pieluch to na razie mamy Pampers ale zaraz przechodzimy na 3 więc będą Lidlowe pieluchy pewnie. A co do przepajania to ja daję herbatkę koperkową, ale mój ma dobrą przemianę materii jak zauważam. W tym względzie szczęściara ze mnie. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- A my już byliśmy w Biedronie na zakupach. Dziś cały dzień małż ma urlop więc sobie razem jesteśmy. I się pochwalę. A co. Dostałam złoty wisiorek od małża na urodzinki dziś. Jak się cieszę że pamiętał. |
||||
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
bratkab - wszystkiego najlepsiejszego
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2857 |
|
Konto usunięte
|
Bratka, najpierw - najlepsze życzenia racz przyjąć
I neistety raczej aftkiem nie pojadę... Ciapąg zostaje. |
|
|
|
#2858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20819355]Mleko Nie zaczepiaj, ja pogadałam z pediatrą, stwierdziła, że jak raz zje 120, raz80-90, raz 150ml - to bardzo ładnie. To człowiek, nie robot, nie ma szans, by zawsze tyle samo zjadała Nigdy nie myślałam, że to napiszę, ale ja już nie chcę upałów też chciałam pogadać z pediatrą ale była na urlopie i teraz się ciężko do niej dostać - więc na chłopski rozum wydawało mi się słuszne jedzenie różnych ilości bo właśnie dziecię to nie robot to myślę zapytam wizażanki - one doradzą no i ja też nie chcę upałów
|
|
#2859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moze mąż ma ochotę na małe conieco i dlatego przyszedł
|
|
#2860 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20813073]
u nas raz w misiącu ksiądz robi taka ekstra mszę na której chrzci dzieciaczki, ale my się nie załapaliśmy na nią, bo chrzestna Tymka nie mogła z Anglii przyjechać. Więc chrzcimy w tą sobotę. Z Maksiem też tak było, U nas nie ma sztywnych cenników, ksiądz gada: "co łaska", więc daliśmy w kopertę 50zł, a teściowa stwierdziła , że to za mało i druge 50zł dołożyła... ![]() Teraz też damy 50zł. Kobiety, zostawiłam dziś moich urwisków dosłownie na minutkę samych razem w pokoju, i Maksiu odpiął Tymka z leżaczka, wziął go na ręce i upuścił. Tymek darł się jak opętany, mam nadzieję, że nic mu się nie stało. [/QUOTE]Fajnie tak.. chciałabym taki krótki chrzest.. a nie ta msza o 12 prawie 1,5 godz trwa.. stać z tym dzieckiem pod ołtarzem, a potem jeszcze z pół godz chrzest.. no i jaaak tooo.. sam chrzest.. a gdzie msza Ochh kuurde.. uściskaj Maluszków Cytat:
Ja bym takiego za drzwi wywaliła! Serio!! wystawiła mu rzeczy przed drzwi albo tak jak mówisz pojechałabym do rodziców i niech siedzi w spokoju. Nosz kurr.. nieporadna.. Zostaw go z mała na cały dzien zobaczymy jaki on poradny bedzie.. Cytat:
![]() Wole nie ryzywkować narazie z innymi bo to mały wrazliwiec skórny jest.. ![]() Ja przepajam herbatkami.. ![]() Mam ta ułatwiającą trawienie (koper, rumianek i anyż) i uspakajającą (rumianek, lipa i melisa) Ee.. dziś cycek dla małej jest ok ![]() Tzn jak narazie
|
||
|
|
|
#2861 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie mam ogromną prośbę - czy ktoraś z Was pomogłaby mi zdobyć krople Sab Simplex? Wiem, że padaly tutaj rozne propozycje, ale myslałam, że juz uporaliśmy sie z problemem kolki. Niestety od kilku dni mamy wieczorami koszmar w domu. Mała meczy sie bardzo a my razem z nia
Help ![]() Ktoś pisal o sprzedawcy z allegro, który sprzedaje rozne rzeczy z Niemiec. Bede wdzieczna za wszelkie info i pomoc
|
|
|
|
#2862 |
|
Zadomowienie
|
a my bylismy o 10 na spacerze.Mała nakarmiona śpi.Chyba wyrzucę tego smoczka bo co jej wypadnie to płacz!A moze ona to robi celowo!?
|
#2863 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nawet na chwilę.Cytat:
Myśmy dzisiaj w urzędzie byli papiery na becikowe złożyć i się okazało że pisemne oświadczenie o niepobieraniu przez męża becikowego u niego w mieście nie wystarczy tylko trzeba z urzędu wziąć Tatuś kupił też małęj prezencik na dwa miesiące - matę Tiny Love coś takiego: http://allegro.pl/item1066243813_mat...love_w_wa.html z tym że w Komisie za 130zl. Mała zaczęła wreszcie lubić jazdę samochodem - jeszcze dobrze nie ruszymy już usypia. ![]() Do tego Agatka w takie upały przesypia całydzień, za to wczoraj jak chłodniej było to marudziła :confu sed:Ach no i pochwalę się mała waży 5kg
|
|
#2864 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Lea, zmroziło mnie... co też maksiowi do główki przyszło...? mam nadzieje że małemu nic nie jest. a my dzisiaj po szczepieniu, ważeniu, mierzeniu... szczepienie nawet ok, wzięliśmy skojarzone, bo szkoda mi małej. skoro ja sobie życie ułatwiam (a to wózek taki a nie inny, a to przewijak bo mój kręgosłup, a to, a tamto) to i jej chociaż troche ulży mniej kłucia. tak więc kończymy dziś równo 6 tygodni, ważymy 4,5kg, mierzymy 56,5cm. w trzy tygodnie przytyliśmy 750g. ja za to schudłam jeszcze tylko 2 kg na +, chociaż nie wiem jakim cudem bo brzuch nadal za duży, więc pewnie gdzie indziej mi zleciało bardziej niż było przed erą małej ![]() na problemy małej z brzuszkiem dostaliśmy debridat i kropelki biogaja. to po tym co się wczoraj działo... dzień do bani, a wieczorem kupa jak z mamuta i mam inne dziecko żeby było ciekawiej lekarka zasugerowała coś, że jak problemy nie ustąpią (a dochodzi do tego wysypka na całym ciele - cholera wie - potówki, nie potówki, krochmal na razie nie pomaga) to zmienimy mleko na jakieś... kurde nie pamiętam, ale już żadne nany czy bebilony tylko coś przepisanego przez nią... liczę że jednak to minie...
|
||
|
|
|
#2865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój syn też tak usypia: musi kolebać (najlepiej mocno, dobrze, ze wózek roana kupiłam to po lasach mozna wytelepać, ma swietne zawieszenie), pieluszkę do przytulenia, smok już nie bardzo i absolutna cisza, jak zasypia. Jak dobzre zaśnie, to moze sie palic i walić. *** wygoniałam chłopa z córką starszą. pojechali zbierać agaty i ametysty ( akurat znajdą ), bo dosyc ich miałam.
|
|
|
|
|
#2866 |
|
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2082501 6]
na problemy małej z brzuszkiem dostaliśmy debridat i kropelki biogaja. to po tym co się wczoraj działo... dzień do bani, a wieczorem kupa jak z mamuta i mam inne dziecko żeby było ciekawiej lekarka zasugerowała coś, że jak problemy nie ustąpią (a dochodzi do tego wysypka na całym ciele - cholera wie - potówki, nie potówki, krochmal na razie nie pomaga) to zmienimy mleko na jakieś... kurde nie pamiętam, ale już żadne nany czy bebilony tylko coś przepisanego przez nią... liczę że jednak to minie...[/QUOTE]Zapewne chce zmienić na Nutramigen czy coś w tym stylu. Mój siostrzeniec to jadł - a raczej tym pluł bo ohydne jest. On też alergik, więc wyjścia nie miał.
|
#2867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2868 |
|
Rozeznanie
|
U nas dzisiaj jakieś maszyny pod blokiem huczą, do tego grajek pod okna przyszedł i na akordeonie gracz zaczął, myślałam że go
a mała nic - nawet nie drgnie. A wczoraj najlżejszy odgłos ją budził.
|
#2869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój też nie chciał silikonowego TT, dostał z Rossmana za 8 zł takie po dwa sprzedaja lateksowe i mu podpasował. Nie dawaj, aby ci córka wisiała na cycku. Ani niech nie traktuje jako uspokajacz. ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- My zaczynaliśmy od bella happy 1, po tygodniu elciały małemu z dupska, kupiłam z rossmana - rozm. 3, teraz mamy dada z biedronki, niezłe są, choć tamte rossmanowe lepsze, bardziej chłonne - teraz też rozm. 3. |
|
|
|
|
#2870 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) bo podobno ohyda... ale dzieciom podobno nie przeszkadza, zobaczymy mi tak szczerze mówiąc to już nan ha się wydaje okropnie niesmaczny, metaliczny posmak ma do tego. a śmierdzi jak nie wiem... myślałam na początku że zepsute, ale to tak ma być a mała szama aż jej się uszy trzęsą ![]() z tymi grajkami to ostatnio u nas plaga... łażą i łażą i denerwują. raz nawet mój tż takiego pogonił, bo tatuś dumny z wózeczkiem na spacerze, a baran obok wózka przygrywał... |
|
|
|
|
#2871 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a mój synek obsikał niedawno pana doktora na kontrolnej wizycie centralnie obsikał mu całe ubranko i sandały
|
|
|
|
|
#2872 |
|
Konto usunięte
|
Paskudna jestem. Dziecię padnięte, ziewa, ale nie umie zasnąć bez pieluchy przy buzi, ale mam tylko czyste wyprane, nie ma takiej fajnie wytłamszonej. No to coby małej mną pachniało, to sobie elegancko czółko otarłam
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Jaatkaa, a co lekarz na to?
|
|
|
|
#2873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, chyba faktycznie będzie muzykalna bo wkurza ją muzyka piskliwa z karuzelki ale już delikatne tony mozarta z maty ją usypiają![]() a lekarz musiał fajną minę mieć
|
|
#2874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale szczerze to mi to LOTTO ![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego
|
|
#2875 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ja tez dziś wyspana, bo mała budziła sie tylko raz o 4.30 na karmienie a potem o 8.30. Szok! ale w dzień ja musiałam wczoraj wybudzać i narazać na marudzenie. Dzis tez spróbuje ją wybudzac bo znów spi jak zabita a wczoraj zauwazyłam zminę- mała dostrzegła zabawki na przywieszone do maty fajnie juz zaczyna reagować ![]() Dzis dopiero (opieka medyczna na wsi) była u nas pielęgniarka środowiskowa, nie powiedziała mi nic czego nie wiedziałam. tez raczej zdecyduje sie na te skojarzone szczepionki, a i tak nie wiem jak wytrzymam widok mojego dziecka kłutego ... ![]() Bratkab - życzę wszystkiego co najlepsze
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
bratkab
Wszystkiego najlepszego A ja mam pyt o SS. Wczoraj podałam małej pierwszy raz.Zawsze nocki były spokojne tzn.jedzonko,pielucha, do koszyka i spanie.Zero pierdkow i napinania. Teraz napinanie z poł godziny przez sen,pierdki,jedzenie,piel ucha i spanie. Wdzien tez ze sie strasznie prezy,gorzej niz przed SS ale za to wiecej spi.Czy SS działa na dzieci usypiajaco? Dzis mamy miesiac Ola tez zauwazyła swoich przyjacioł z karuzeli ![]() I od 2 dni usypia na brzuchu i tak śpi. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-07-21 o 15:07 |
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
teraz już tak
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20786328]spoko, może być u margo. Raz w życiu tam była dawno, dawno temu.. i z tego co pamiętam za cholerę tam trafić nie umiałam, krążyłam od Gliwic do Rybnika i z powrotem, a do Knurowa drogi nie znalazłam...w końcu z przystanka jakiegoś chłopaka zgarnęłam i pojechał ze mną. Ale teraz jest nawigacja, więc jak dla mnie no problem. ![]() To jak? Dogadujemy szczegóły spotkania? Ja bym wolała 28- w środę. no to super, dogadajmy się wreszcie. ![]() margo, mieszkasz w domu jednorodzinnym, tak? Dzieci mogą sobie samopas biegać? Bo ja bym z Maksiem przybyła... a ewentualnie bym jeszcze moją młodszą siostrę zabrała, żeby za Maksiem biegała, bo on wrazicki bardzo. [/QUOTE]tak, Knurów. droga prosta. a skąd pojedziesz? może a4 lub a1 śmigniesz? i tak - dom jednorodzinny. ogród ogrodzony, Maksiu nie ucieknie. tyle, że mam z nim w pewnym miescu składowisko poremontowych śmieci, gruzu itp. jak Cie to nie przeraża, to go weź i siostrę też. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20787413]margo, szaja, to jak? Ustalamy spotkanie na środę 28 lipca? Może jeszcze inne Ślązaczki dołączą? [/QUOTE] wg. mnie może być. czy mogę ostatecznie potwierdzić 25 po przyjeździe mojego małża? Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20813073]szaja, kropka, margo, bratkab, to jesteśmy umówione na środę 28 w Knurowie u margo, tak? Na którą godzinę?[/QUOTE][1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20813073]margo, zapodaj mi na PW Twój adres. ![]() Kobiety, zostawiłam dziś moich urwisków dosłownie na minutkę samych razem w pokoju, i Maksiu odpiął Tymka z leżaczka, wziął go na ręce i upuścił. Tymek darł się jak opętany, mam nadzieję, że nic mu się nie stało. [/QUOTE]godzina - jak Wam pasuje, my się dostosujemy ![]() laski, napiszcie mi, czym Was ugościć. ja niestety cycowo-dietowa, to się nie napiję i nie najem, ale może Wy macie na coś konkretnego ochotę? Lea - mam nadzieję, że Tymusiowi nic się nie stało. Maksiu pewnie chciał jak mama... dzieci są nieprzewidywalne... synek mojej kuzynki swojej malutkiej siostrzyczce wpychał skórkę od chleba do buźki, bo się z nią chciał podzielić śniadaniem. nie było mnie wczoraj, bo do południa latałam po lekarzach z Ewcią, a potem zostałam z nią sama (u rodziców była wymiana kaloryferów i mama musiała pilnować fachowców) i miałam niezła jazdę brzuszkową, trochę na własne życzenie. a dziś jak Ewcia spała, to z kolei netu nie było.. po wizycie u pediatry: - Ewcia waży już 4300 - na problemy brzuszkowe Espumisan (po nocy widzę, że chyba pomoże) - oczka przemywać herbatą zwykłą, do tego kropelki i maść - krostki na buzi to trądzik niemowlęcy, jak się zaogni smarować alatnanem lub oilatum - pępek zaklejony (tu proszę o info - któraś pisała o przejściach z pępkiem, pomóżcie znaleźć tego posta) usg bioderek - jak wygląda u Was? mam wrażenie, że u mnie to jakaś kpina. może 3 minuty z małą w gabinecie byłam. zalecenie kontroli w 3 miesiącu i to wszystko. dobrze, że po takim pobieżnym wg. mnie badaniu, nie kazała pieluchować, bo bym tam zadymę zrobiła. a dziś po karmieniu nr 2 wystroiłam Ewcię w sukienkę, wsadziłam w fotelik i do auta. pojechałam się nią pochwalić u siebie w pracy. spała cały czas, choć normalnie w dzień ma z tym problem. śpi krótko, trudno ją uśpić, a jak się wybudzi za wcześne, to od razu jest ryk. no ale jak widać umie się pokazać. wzbudziła ogólny zachwyt
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-07-21 o 15:10 |
|
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-położyć dziecko -przytknął do jednego bioderka te coś od usg -do drugiego -pieluchowac, za miesiąc kontrola ![]() Hehee.. ja tez jak byłam ze swoją sie pochwalić w pracy to spała.. otworzyła oczy, popatrzyla się na ludzi pochylonych nad wózkiem, pousmiechała się, wyszłam i zasnęła No kobity nie mogły się nadziwić że leży w wózku bez zadnego kwęknięcia
|
|
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa, czyli takie przytykanie to norma
![]() dzieć znów sam nie usnął. ładnie się bawiłą, ziewy szły, ale poza nimi nic więcej i w końcu był ryk z przemęczenia. babcia utuliła i Ewcia śpi teraz w wózku. mierzymy jej czas
|
|
|
|
#2880 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20825455]Paskudna jestem. Dziecię padnięte, ziewa, ale nie umie zasnąć bez pieluchy przy buzi, ale mam tylko czyste wyprane, nie ma takiej fajnie wytłamszonej. No to coby małej mną pachniało, to sobie elegancko czółko otarłam
![]() Bardzo sprytnie ![]() moj potworek mały(najukochańszy) wazy już 5400 w sobote konczy 8 tyg...miało byc dzis szczepienie ale pediatra stwierdziła zebym jeszcze raz!!zrobiła bilirubine i dopiero wtedy zaszczepi....no masakra jakas,mały od początku swojego życia ciągle jest kłuty Ja używam pieluszek z rosmana i jestem zadowolona...no i ta cena..jak były w promocji to płaciłam19.90zł +wit Enie zawiera barwników ani oleju mineralnego![]() spadam się położyc może drzemnę sie pare minut...przy suszarce z kompa... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

i wyciagnelam sobie ostatnia niteczke ze szwu/szwa?, polozylam sie i przyszedl on do lozka usmiechnal sie... cos zagadal...nie wierze ze zrozumial ale moze cos powoli drazy ta skałę...

Chyba że jednak nie wtedy może być bus jak najbardziej i rzeczywiście coś koło południa, bo ostatni powrotny mam chyba koło 18.