|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
Cześć skarby!!!!
Ja od wczoraj mało się udzielam, bo cosik moje zdrówko znowu szwankuje!!! Znowu jakieś problemy z pęcherzem, mega zaparcia, jakieś dziwne kłucia jakby prawego jajnika.. a malutki tak do tego uciska pęcherz, że szok... staram się najwięcej leżec i odpoczywać... wczoraj to już sie dosłownie poryczałam, zawsze coś!!! Metropolitan - trzymaj się skarbie i odpoczywaj!!! zobaczysz, dzidziulka wyjdzie o czasie , wszystko będzie dobrze!!!!!! a z tą wyprawką to masz kochana rację, lepiej mieć szybciej wszystko przygotowane... tak było ze mną... każdy mi mówił , że mam jeszcze czas... , że spokojnie... a wyszło , jak wyszło... trafiłam szybciej do szpitala i wyprawkę kompletowały babcie Przy drugiej ciąży już myślę inaczej i wiem co i jak !!!Karolinko - trzymam kciuki za Ciebie i Filipka!!!! wszystko będzie dobrze, jestem myślami z Wami.. wiem co czujesz kochana, bo ja niestety miałam ten sam przypadek.. co prawda w szpitalu od drugiej doby rosła bilirubina, była naświetlana.. leżałyśmy 2 tyg. po porodzie, potem wypuścili nas do domu, ale pod warunkiem dalszej kontroli... niestety wróciłyśmy do szpitala, bo wzrost bilirubiny był gwałtowny... gdyby w szpitalu od razu sprawdzili przyczynę wzrostu tej bilirubiny, poleżałybyśmy może parę dni dłużej ale nie musiałybyśmy przechodzić tego wszystkiego i wracać do szpitala.. to są nasze szpitale.. niekiedy olewają jak mogą , a potem matka i dzidzia cierpi.. ale jeśli mu ta bilirubina bedzie rosła, to lepiej kochanie jak będzie naświetlany, bo wiesz dobrze jakie mogą być powikłania jeśli nie byłby leczo.. Jesteś najukochańszą mamusią na świecie, pod Twoją opieką wszystko będzie dobrze!!1 najważniejsze , że malutki przybiera na wadze!!!!
Wikulka - 08.11.2005 ![]() Kubuś 23.10.2010 Edytowane przez skorpionek19 Czas edycji: 2010-07-20 o 13:37 |
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki. Mam chwilkę, więc od razu do was zajrzałam
![]() Carol nie smuć się. 15,9 to nie jest jeszcze tak wysoko, żeby musiał być naświetlany. Może nie będą go chcieli zatrzymać w szpitalu. Ważne jest, żeby go mocno nawodnić. Musi oprócz mleczka dostawać dużo innego płynu np. herbatki koperkowej, która to z niego wypłucze, bo będzie dużo siusiał. U nas naświetlają dzieciaczki dopiero jak bilirubina sięga 19-20. A jak mój Thomas miał 15, to pozwolili nam pójść już do domu. A więc główka do góry. Może nie będzie tak źle. Tym bardziej, że Filipek ładnie je i przybiera. Co do krwawienia po porodzie, to ja po cc już po 2 tygodniach nie wiedziałam co to krwawienie, a więc u ciebie pewnie też może się już kończyć Marlenka i Gosia trzymam kciuki za szybkie i sprawne rozpakowanie ![]() Metropolitan dobrze, że poszłaś do gina. Leż kobieto i nie wstawaj. Nic nie rób. Ja też musiałam leżeć, bo moja Oliwia leżała mi nisko w kanale rodnym i chciała za wszelką cenę wyjść. Ale też nie dałam się położyć do szpitala. Dopiero w 8 m-cu mnie wzięli. A i tak się przeterminowałam. A więc odpoczywaj, a spokojnie donosisz do końca Irsin dziwny ten twój lekarz. Jak to widać tylko poszczególne kości? Ja miałam USG tydzień temu i widziałam wszystko jak należy: buźkę, nóżki, rączki, stópkę itp. Nie da się zobaczyć go w całości, bo już jest za duży, ale widać np. od główki do pośladków. A więc nie jest tak źle. Ja mam nadzieję, że Pascalek jutro pokaże swoją buźkę i uda się coś nagrać. Mój lekarz twierdzi, że 3D to teraz już dla mnie ostatni gwizdek, już tydzień mogłoby być za późno, żeby coś zobaczyć porządnie. A więc okaże się jutro. No i to by było na tyle. Posiedziałam 5 minut i już mnie boli nerka. Dziś już płakałam z bólu od kości ogonowej, rwie mnie aż do uda. No cóż... czas poleżeć... |
|
|
|
#2133 |
|
Wtajemniczenie
|
hej wam!!!
No to pokrótce opiszę co u nas bo ostatnio wogóle ise nie udzielam Misio jest grzeczniutki i straasznie długo i dużo śpi więc mam czas na odpoczynek. Wczoraj byliśmy u pani doktor się zważyć i zbadac i jest wszystko w porządku misio przytył już ponad pół kilo czyli służy mu mamina stołówka ciągnie jak zakręcony. NO i wczoraj odleciał nam pępuś!!! Ale zostaly tam jakies paproszki jeszcze to dziś jeszcze raz przeleję spirytuskiem.Co do rany... to zaczyna mnie juz wkurzać bo niby to już 11 dni a zamiast mniej to bardziej boli, wczesniej juz normalnie siadałam teraz cos sie popieorzyło... niby zagląam i nic sie nie dzieje, szwy wychodza nie ma zadnego zaczerwienienia ale czemu u licha jeszcze tak boli... Carol martwię się o was jak Filipek?? Moj wogóle nie miał żółtaczki ani w szpitalu ani w domu. Ale podobno to się zdaża więc bądź dobrej myśłi!!!! metropolitan a ty chcesz do nas dołączyc już?
|
|
|
|
#2134 |
|
Wtajemniczenie
|
tak kAsiu wiem wiemmusze cos z tymi dolkami zrobic
tylko jakos zawsze jak cos sie zaczyna ukladac w pewnym momencie pojawia sie jakas czarna dziura i wszystko psuje ehhheh teraz nawet zaczynam sie cieszyc-nio moze nie tyle cieszyc ile mysle ze dobrze, ze jeszcze nie mamy bejbika...ale z drugiej strony jak tak was podczytuje to chcialabym tez juz podzielic sie z wami odczuciami i wrazeniami zeiazanymi z ciaza lub dzieckiem hehe a tak to pisze jakies :pierodly" ktore i takmalo kto zauwaza![]() linka super, ze z Michasiem wszystko ok grzeczny synus z niego
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#2135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takze.. nie martw się.. Dodam jeszcze na pocieszenie,ze ja tak dużo wcale nie leżałam ![]() Cytat:
Nie martw się kikutek odpadnie Przemywaj kilka razy dziennie i odpanie ![]() Moja nie miala odparzeń jeszcze, ale za to ma straszne uczulenia na chusteczki.. jedynie może używac Nivea ![]() Cytat:
![]() Ale wiem że na wateczku u nas jedna dziewczynka ma jeszcze delikatną żółtaczkę a ma już 3 mies więc Filipek nie musi leżeć na solarium Także trzymamy kciuki Carol Blanusia nie chce już moich cycoszków w dzieeen Woli buteleczkę i bebiko
|
|||
|
|
|
#2136 |
|
Zadomowienie
|
weronisiu, to miałaś tak jak ja... moja też tak nisko leży...smyk jeden...
kardashi, ja też niestety nie leżę cały czas, jakoś nie potrafię. ale staram się, bo jak trochę połażę po mieszkaniu to już mnie zakłuwa. linuś, nie chcę jeszcze do was dołączać..tzn. wiadomo że już bym chciała malutką przytulać, ale jest jeszcze za mała.... ale przeterminować też się nie chce. a z tego co dziewczyny piszą, to nie jest wykluczone nawet w moim przypadku!! oj, te szkraby! robią co chcą... ![]() latkoo, obiecuję się oszczędzać... a ty ucałuj ode mnie Filuśka sas, jak będziesz dalej gadać takie głupoty, że nikt twoich postów nie zauważa, to faktycznie przestaniemy ci odpisywać! bo to nieprawda i dobrze o tym wiesz! |
|
|
|
#2137 |
|
Zadomowienie
|
Hej ale bylby numer gdyby metropolitan urodzila przed gosia i marlenka
![]() Linka super ze michas to taki grzeczny chlopiec. Oby tak dalej Skorpionek i Weronisia wspolczuje boli i problemow zdrowotnych. Mam nadzieje ze szybciutko wam to wszystko przejdzie. A nagroda na koncu tych mek na pewno zasloni i wynagrodzi wszystkie dolegliwosci sas kocie nie piszesz ******* i nie gadaj takich rzeczy. Pisz o czym masz ochote pisac i wogole sie niczym nie przejmuj! |
|
|
|
#2138 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra dziewczynki juz mi "wlałyscie"
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#2139 |
|
Zadomowienie
|
kasia, to byłby nawet niezły numer jakbym urodziła przed tobą!!! ale dobra, nie kraczmy, zresztą mam przeczucie, że będzie ok, bo w końcu już tyle czasu chodzę z tymi kłuciami, że myślę że jeszcze sporo tam to wszystko wytrzyma... przecież ja to już z miesiąc mam....
aha, dziewczynki, mam do was pytanko! czy oprócz takich wyraźnych ruchów typu kopniaki, przesuwania nóżek i rączek, przekręcania macie coś takiego, że dziecko wykonuje jeden ruch w podobnych odstępach czasu, taki bardzo delikatny podobny do tych pierwszych ruchów, ale za to rytmiczny i w dokładnie tym samym miejscu np. co kilka sekund? tak jakby puls u człowieka tylko rzadziej??? ja tak mam, i strasznie mnie to denerwuje bo nie wiem czy to normalne i co ona robi????????????:confused : tak jakby pukała mi w brzuch w to samo miejsce, mam to tak raz do kilku razy na dobę, trwa parę minut a potem już nie ma... |
|
|
|
#2140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2141 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia, to nie moj lekarz- to kolega mamy TZta.
Dzisiaj kolezanka, ktora jest w 4 miesiacu ciazy stwierdzila,ze jestem gruba, duzo przytylam, jestem "mieciutka" i wogole. Dodam ,ze ona wazy jakies 15 kilo wiecej ode mnie Czemu sie przejmuje takimi rzeczami?
|
|
|
|
#2143 |
|
Wtajemniczenie
|
irsinkochana nie przejmuj sie...ludzi sa jacy sa a ta dziewczyna zapewne ci zazdrosci
a ja nie wiem co sie ze mna dzieje:\ d 3 dni albo w nocy albo rano mi niedobrze, a wczoraj i dzisiaj spie na siedzaco caly dzien chce mi sie spac ani kawa nie pomaga, nawet jak sie zdrzemne troszke w ciagu dnia to potem porobie cos ze dwie godziny i sporotem czuje sie taka zemczona i spiaca ze szok chyba mam jakies oslabienie organizmu
|
|
|
#2144 |
|
Zadomowienie
|
Kochane dostalam wiadomosc od She. Nie zaglada bo malutki strasznie cierpi bo ma kolki. Probuja wszystkiego, nawet Sab Simplex nie pomaga. Powiedziala ze zajrzy do nas jak tylko Kubusiowi sie polepszy i jak sama troszke odpocznie. Pozdrowilam ja od nas wszystkich.
irsin wogole sie takimi tekstami nie przejmuj. Bardzo czesto takie laski lecza swoje wlasne kompleksy wlasnie w taki sposob, ze mowia komus chudszemu ze zle wyglada, czy ze jest za gruby itp. Pozostaje ci sie nad nie litowac bo to jest beznadziejny przypadek... A po zdjeciach widac ze jestes chudziutka jak nie wiem i przeciez dlugo dlugo nie bylo widac u ciebie brzuszka. Ba z ostatnich zdjec dalej wyglada ze jest bardzo maly a ty jestes laska jak malowanie |
|
|
|
#2145 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czkaaweeczkaa ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Biedny Kubuś i biedna Sheee |
|||
|
|
|
#2146 |
|
Wtajemniczenie
|
Po dzisiejszym długim spacerku odszedł mi czop śluzowy.Teraz męczą mnie takie niezbyt bolesne, nieregularne skurczybyki i mam nadzieję, ze nie przejdą, stana sie regularne i cos sie z tego rozwinie
Trzymajcie kciuki dziewczynki, proszę.
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgwałć Tża!! |
|
|
|
|
#2148 |
|
Zadomowienie
|
Gosia, trzymam kciuki.... no mam nadzieję, że nie za późno..... a może malutka już się rozpakowała???
![]() ja dzisiaj całą noc spałam
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Hej slonka
![]() Wczoraj już nie echodziłam na wizazyk, bo padliśmy o 22, wróciliśmy o 20, bo jeszcze do sklepu z bejbikowymi rzeczami zajrzeliśmy. No więc sytuacja ma się tak Filuś ma żółtaczkę z mojego mleka to nie jest ta wczesna ani późna tylko z pokarmu matki, fajnie nie? Pani pediatra rewelacyjna kobieta, przyjeła nas na oddziale i wybadała go na wszystkie strony, zważyła, ma 3300, powiedziała, ze w szpitalu przy wypisie nie mial 3020 tylko wiecej stracil po porodzie na wadze, ale tego nie wpisali do karty, ja nie wiem co za szpital.......... ale powiedziala,ze ładnie przybiera i mamy się nie martwić. Powiedziała, ze jest żywy i radosny i pokazała wykresy, ze taki poziom bilirubiny nie kwalifikuje sie w jego wieku do naświetlań. Mam pasteryzować swoje mleko, tzn podgrzewać do temp 60 C i ostudzić i mu dawać. I wystawiać na słonko przez szybkę, ma teraz roletę u góry i leży sobie w swoim wyrku , promienie słonka docieraja pomimo iż na niego nie bezpośrednio , naświetlamy sie pięknie powiedziala tez żeby w czwartek zadzwonić i zdac relację co się dzieje, bo podobno takie zażółcenie może teżbyć spowodowane infekcją dróg moczowych a wcale nie żółtaczką i wtedy za tydzień mamy mu zrobić posiew moczu i morfologię. Mam wielką nadzieję, ze jednak to zażółcenie zniknie do tygodnia. Strachu się najedliśmy, ale nie jest tak źle. Dziękuję Wam moje kochane za wsparcie i otuchę jesteście bezcenne![]() Karolinko mój Filuś miał co chwilę czkawki w brzuszku tez mnie to wkurzało a teraz jest to samo, ale dzięki temu nie denerwuje się jak ją ma i potrafi z nią nawet zasnąć![]() Gosieńko trzymam kciuki za szybki i w miarę bezbolesny poród
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za sprawną akcję porodową
|
|
|
|
|
#2151 |
|
Raczkowanie
|
ojej ojej! czyzby Gosiaro juz....?
fajnie tak nam przybywa bejbikow,och jak bym tez juz chcciala moje malenstwo tulic... metropolitan lez kochana i uwazaj na siebie,ja dzis mam dziwne klucia taam z prawej strony gdzie mam torbiel,moze malec ja skopal?tak sie wierci skubaniec... widzisz Carolku wszystko dobrze,a tak sie biedaku martwilas,ucaluj od nas Filusia a ja mecze z ta reka,niby gipsu nie ma,nosze ja na temblaku ale czesto wyciagam i robie a raczej usiluje robic to co zawsze, sprzatam,czesze sie nawet ziemniaki obieram,ale rwie jak jasna pupka noo!trzeba ja do ladu doprowadzic bo jak ja potem maluszka na raczki wezme...
|
|
#2152 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Oj oj widze ze zaczyna sie jakas akcja wreszcie . Gosiu trzymam mocno kciuki i kto wie, moze Twoja pociecha juz jest z wami . Czekamy na wiesci!!!!Ja dzisiaj mam super humorek, troszke sobie pozartowalismy rano z tz-em. Spoznilam sie przez niego do pracy bo nie chcial mnie wypuscic z lozka i tak sobie lezelismy do 8.30. Ale bylo wesolo, a Anulka wypinala pupke bo wrecz czulam jak prostuje nozki i mi naciaga brzuszek. Tz dawal jej male klapsy raz po raz . Wlasnie sie przymierzam do kupna wozka i mozliwe ze go przysla juz w piatek a jak nie to w poniedzialek na bank juz bedzie . Milego dnia dziewuszki |
|
|
|
#2153 |
|
Zadomowienie
|
Witacie kochane!
Gosiar trzymam mocno kciuki, mam nadzieje że to już ![]() Karolinko strasznie się ciesze że wszystko dobrze, ta dziewczyna z którą byłam na sali musiała zostać dłużej bo jej córeczka też dostałą żółtaczki pokarmowej tylko jej miała 17 z groszami. Dzień wcześniej zmierzyli jej i powiedzieli że ma 15 i to jeszcze nie kwalfikuje się na naświetlanie i że muszą zostawić ją jeszcze jeden dzień żeby sprawdzić czy rośnie, no i w jej przypadku sporo wzrosło i zostałą dłużej naświetlać się. A my chyba powoli się dotarliśmy z Filusiem i w miarę oczywiście dostosowaliśmy swoje pory karmienia ![]() Tylko wiecie co jest najgorsze, wczoraj jak była ta położna to mówiła o diecie kobiety karmiącej, i mój tż nasłuchał się i wyszło na to że prawie nic nie mogę wrrrrrr.... Tylko wodę i kompot w pierwszym miesiącu no i herbatki laktacyjne, ważywa to tylko marchweki i buraczki i to gotowane, jeśli jakiś pomidor to tylko plasterek na dzień. Normalnie dla mnie to paranoja. Czy wy taką dietę stosujecie? Moje kochanie tak się przejęło i teraz pilnuje mnie bo mówi że muszę się stosować do tego bo Filuś będzie miał kolki. No ale dla mnie to lekka przesada... A wy jak myślicie? |
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przy pierwszym tak byłam zestresowana, że prawie o wodzie i suchym chlebie byłam. Teraz coraz wiecej położnych mówi, żeby jeść, stopniowo i obserwować dziecko. Jeżeli do tej pory coś jadłaś i Filipek nie reagował wysypką czy kolkami tzn że mu to nie szkodzi.
Wydaje mi się, że przez to że tak uważałam (czytaj bałam się cokolwiek zjeść) miałam za mało treściwy pokarm, co mogło powodować nadmierne ulewanie się... więc wydaje mi się, że z karmieniem jak ze wszystkim - zdrowy rozsądek przede wszystkim |
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2156 |
|
Zadomowienie
|
A taki
(Colour: Purple)https://www.babyaccessories.ie/produ...bag__raincover Latkoo ja sie zgadzam z marlenka ze najwazniejszy jest zdrowy rozsadek i rzetelna obserwacja. Wytlumacz to tz-owi bo bez sensu zebys sie tak meczyla. |
|
|
|
#2157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba kiedys już mi pokazywałaś ale czerwony ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
dla mnie to jakaś masakra jest napisze Ci co sobie zapisałam : z płynów: woda mineralna niegazowana słaba herbata ( 1 dziennie) mleko (max 2 szklanki dziennie) z herbatek ziołowych: rumianek,melisa, rutwica pospolita, kozieratka, ziele rącznika herbata z dziekiej róży karmi bezalkoholowe kawa zbożowa kawa laktacyjna z mlekiem nie wolno: mięty, szałwi, herbatek z suszonych śliwek, wody gazowanej, czekolady rosół wzmacnia wiec jest zalecany ale z samą marchewką i pietruszką bez pora, selera czosnku, cebuli z kompotów: pożeczka, jabłko, gruszka, rabarbar nie wolno: truskawek, czereśni, wisni i winogrona z pestkami, można tylko takie bez pestkowe po miesiącu można wprowadzić inne płyny i oglądać jak dziecko reaguje ![]() co jemy: można tylko gotowane na parze nie wolno smażonych produkty zbożowe: makarony ryże bułki pieczywo kasze płatki ale tylko owsiane jarzyny: ziemniaki marchew buraczki brokuły szparagi szpinak nać kopru nać pietruszki nie wolno kalafioru, czosnku seleru i cebuli owoce: rabarbar, jabłko(jedno dziennie upieczone lub ugotowane) banany można ale bardzo rzadko produkty białkowe, roślinne i zwierzęce: najlepsza jest faslka szparagowa nie wolno: kukurydzy i roślin strączkowych( po miesiacu można próbować ) produkty mięsne: kurczak, indyk, wieprzowina szynka i schab ryby: tylko przetworzone i ugotowane, oprocz PANGI nie wolno żółtego sera, zero śledzi biały serek można słodycze: biszkopty,chrupki ryżowe, wafle czekolada i kakao zabronione nie wolno drożdzy, maku, sojowych produktów i orzechów, grzybów, pieczarek, kwaśnych produktów no i wogole żadnych przypraw, do rosołku można troszenke soli ale bardzo malutko tyle co zdązyłam zapisać ![]() może komuś się przyda Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-07-21 o 12:17 |
||
|
|
|
#2158 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja jem WSZYSTKO! Truskawki jadłam kilogramami, jem czekolady, lody, batony, czasem skubne czipsika, jem normalnie mięso, warzywa i owoce.. Byłam kilka razy na grillu.. I mojej nic nie jest. Glupota jest być na samej wodzie i chlebie.. Bo później dzieciaczek cokolwiek zje bedzie mial jakies problemy.. Trzeba rozszerzac diete. Bo pokarm musi być urozmaicony we wszystkie witaminy.. Także wprowadzaj powoli coraz to nowe produkty i obserwuj Filipka czy nie boli go brzuszek, czy nie ma wysypki.. Ja jedynie nie mogę pić kakao bo mała miała problemy z załatwieniem sie.. no i mielonych i gołąbków. Ale tego to i sama nie moge jesc ![]() Noo i jeszcze raz bolał ją brzuszek po pizzy serowej.. Ale wtedy to i mnie bolał. Ale hawajską już mogę Cytat:
faajny jest ten wózeczek i kolorek najładniejszy ![]()
|
|||
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki,
Gosiaro trzymam kciuki Carol no widzisz... jak dobrze się skończyło... Na pocieszenie ci powiem, że to co piszesz, to to samo, co przeszła moja sąsiadka. Jej córeczka robiła się żółta po każdym karmieniu Jak mi to opowiadała, to pomyślałam, że coś zmyśla, bo nigdy o czymś takim nie słyszałam. A tu proszę... Ty masz to samo. A więc jest to możliwe, żeby dziecko żółkło od pokarmu.Tamtej koleżance położna kazała odciągać pokarm i podgrzewać, tak jak tobie, a więc wszystko się zgadza. Jednak tej małej nie przeszło i nie chciało szybko szybko przejść i w końcu musiała być karmiona sztucznym mlekiem, bo podgrzewanie nic nie dało. Miejmy nadzieję, że Filusiowi szybko przejdzie i dalej będziesz mogła go karmić swoim mleczkiem. Metropolitan mój Pascalek też ma takie czkawki. Śmiesznie to wygląda, jak w równym tępie podskakuje mi brzuch ![]() Byłam dziś u lekarza na badaniu poziomu cukru, ale wyniki będą dopiero za kilka dni, więc dowiem się dopiero po powrocie z Polski. Glukoza nie była taka straszna. Smakowała jak sok z czarnej porzeczki. No i miałam 3D, ale Pascalek przytulił się twarzą, do jednej ze ścian, a gdy tylko się odsuwał, to zaraz jego twarz zasłaniała pępowina i w rezultacie nic nie nagraliśmy. Jednak dość wyraźnie widziałam jego twarzyczkę. Jest śliczny, myślę, że jest podobny do mojego synka Thomasa. Może po powrocie z Polski na kolejnej wizycie będzie lepiej widać. Najważniejsze jest to, że z małym wszystko OK. Waży 730g, a więc całkiem dobrze. Niewiele przytył przez tydzień, ale mieści się w normie. I to mi wystarcza. A za 3 tygodnie będę miała już pierwsze KTG. No ja się już z Wami żegnam dziewczynki, bo jutro wyjeżdżamy, a mam jeszcze masę prania i prasowania przed wyjazdem. A muszę jeszcze obiadek przygotować i jeszcze mam klientkę, no i dzieci jeszcze mama.... ojjj nie wiem jak ja dam radę z tym wszystkim. Wracam za 2 tygodnie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.

Przy drugiej ciąży już myślę inaczej i wiem co i jak !!!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

"Jeśli czegoś naprawdę gorąco pragniesz,wszystko sprzyja potajemnie Twoim pragnieniom"
. Milego dnia dziewuszki