|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
Mówiła mi na ucho że chciałaby takiego przystojnego męża Zapytaj kawalera czy się zgadza
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Morska, fajnie ze taki miło spędziliście czas mimo niemiłych okoliczności
Karolinko, świetna ta ciuchcia
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
...ależ oczywiście że nie zjadłaby
Generalnie tego lukru nikt nie powinien jeść bo to w 99% cukier puder Ja te wszystkie ozdoby na torcie robiłam z lukru plastycznego i najlepszy był mój brat (słodka diooopka ) stwierdził że "pyszny tort i nawet nie taki słodki"![]() A w ogole to mam pełno takich tortów na kompie bo szukałam inspiracji w ciuchci przepis jest przesadzony...można zrobić łatwiej![]() P.S. Wrzuciłam zdjęcia...3 z dzisiaj z pocieszycielem i obdartym noskiem i dwa z wczoraj z działki Zapraszam
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-07-21 o 20:47 |
|
|
|
#3574 |
|
Ola-Unhola
|
Karo fajne te ciasta, ale jeszcze nigdy nie robiłam z masy plastycznej i boję się, zę mi cos nie wyjdzie. Myślałam też o zrobieniu takiej z pianek marshmallows. No pomyślę
![]() morska, cieszę się, zę mimo okoliczności udało się mile spędzić czas Dobrze też, ze podróż minęła bez zakłóceń
|
#3575 |
|
Wtajemniczenie
|
p4w ma prośbę, mogłabyś w wolnej chwili przesłać mi książkę o zasypianiu?
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poproszę o adres mailowy
|
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja robiłam najpierw testowego torta, który kompletnie nie wyszedł (tzn masa nie tort ) a to dlatego że wieczorem robiłam i w jednym czasie biszkopt, krem i masę...i zanim przełożyłam biszkopty kremem to masa zdążyła zastygnąć![]() Na drugi dzień znowu mnie podkusiło, ale nie chciałam ryzykować więc stwierdziłam ze zrobię tylko ozdoby...przygotowałam cały tort a na końcu masa...i wyszło super Mama stała w razie nagłej potrzeby obok![]() Nad piankami tez się zastanawiałam, może spróbuję przy następnej okazji...niedaleko mojej pracy w Intermarche mają samą białą piankę, co się rzadko zdarza...więc kusi, oj kusi
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3578 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3579 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Bardzo chętnie skorzystam ![]() Ja znalazłam takie przepisy: http://forum.dziecko-info.com/showthread.php?t=175091 http://kotlet.tv/lukier-plastyczny-do-tortow ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- anula, Martynka ma problemy z zasypianiem?
|
|
#3580 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślisz, że to lenie? Ale Kuba? Po tatusiu pracoholiku? ![]() Cytat:
, rozsądnie ![]() Cytat:
Cytat:
Wiem to wszystko, ale czasem (już nie zawsze - czyli postępy robię ) się martwię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę się, że wszystko się udało ![]() Dobrze, że jesteś Cytat:
|
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko najważniejsze...dodawać cukier w małych ilościach i wyrabiać, wyrabiać,wyrabiać,wyrabia ć,wyrabiać,wyrabiać,wyrab iać,wyrabiać ...jak wsiąknie cały cukier to kolejna mała porcja i wyrabiać,wyrabiać,wyrabia ć,wyrabiać,wyrabiać A jak się robi już zbyt twarde to można troszeczkę oliwy dodać...i do wałkowania też oliwa...bo nie zmienia koloru, a jak wysypie się stół cukrem (najczęściej tak radzą) to jest piegowata masa, zwłaszcza ta już kolorowa... Jak sobie coś przypomnę do dopiszę ![]() A kotleta UWIELBIAM...wszystkie ich przepisy...na facebooku mam ich w znajomych więc od razu wiem jak coś nowego wstawią
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-07-21 o 21:20 |
|
|
|
|
#3583 | |
|
Wtajemniczenie
|
oststnio coraz częściej wieczorem odstawia koncerty..sama nie wiem o co biega, zęby raczej nie bo to inaczej wygląda, mam wrażenie że ona, za przeproszeniem, idiotkę ze mnie robi...płacze, drze się wręcz a jak wezmę ją ze sobą na nasze łóżko to uśmiecha się i zaczyna zabawę na całego...jednocześnie zmęczona jest bardzo i koło się zamyka
Nie rozumiem własnego dziecka Cytat:
w przypadku Martyni mam nadzieję, że to jej lenistwo...naprawdę jest daleko w tyle, za Kubaskiem także ![]() Takie same podobno..wątpię żeby coś wykazały ale rozumiem że muszą wadę wykluczyć na 100%
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to w nawiasie najbardziej mi się podoba i potwierdzam poprawiasz się![]() Zu nie umie pierdzieć ustami ![]() hihihi chociaż Zu z Naszej dwuosobowej rodzinki będzie miała męża
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Laski idę spać, TZ juz spi co działa tez na mnie usypiająco.
Unholy Karola ja tez kiedys robiłam tort z taką masą cukrową na wierzchu. Robiłam ją z glukozy. Przejrzę przepisy które wrzuciłyście i tez pewnie sama zrobię tort. Biszkopt + masa z bitej śmietany z truskawkami bądź jagodami. No i przystrojenie na wierzchu. Uwielbiam tez masę z bitej śmietany i kawy cappucino, ale ostatnio za często taki jadłam i mi się znudził trochę
|
|
|
|
#3586 |
|
Ola-Unhola
|
Karo, dzięki.
Właśnie czytałam o tej oliwie, ze lepiej się nadaje do wałkowania. To może na pierwszy rzut zrobię piłkę, a jak będę miałą więcej czasu to na week coś innego wymyślę ![]() Pyt. 1. Jakie robiłaś masy/kremy? Pyt. 2. Gdzie kupowałaś barwniki? anula, a może Martynka tak ma po prostu teraz. Z Atosiem też tak miewam od czasu do czasu, ze coś jest nie tak i jakieś dziwne problemy się pojawiają ![]() A klimatyzator macie dalej? Miramej, w tą sobotę macie chrzciny? Robicie obiad w domku czy w rest.?
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam iść spać, ale na Canal + będzie "Rewers" więc pewnie obejrzę, ale czy dotrwam do końca to już nie wiadomo
|
|
|
|
#3588 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
|
|
#3589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może lęk separacyjny ma? ![]() No za Kubaskiem to nie jest daleko A masz już termin do logopedy, czy będą umawiać, jak będziesz miała badanie słuchu? Cytat:
![]() ![]() No raczej nie masz czego żałować ![]() Myślę, że nie tylko Ona
|
|
|
#3590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Klimatyzator mamy, oststnio jak pisałyśmy to właśnie tak przy upałach szalała, teraz mamy w domu całkiem znośną temperaturę... Mam wrażenie że w takich sytuacjach najbardziej pomaga jak do niej nie wchodzę tylko zza drzwi coś mówię/śpiewam albo w ogóle się nie odzywam, zazwyczaj minuta i po sprawie, dzisiaj TŻ poszedł do niej i się zaczęło
|
|
#3591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko w domu, bo będziemy tylko my i chrzestni, czyli moja siostra i mój szwagier. Obiad będzie przed chrzcinami, bo mamy na 17., więc potem tylko kawa i ciasto. Nie będzie imprezki ![]() Ciągle zapominam, ale jeszcze zdążę:
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja wstawiam obiecany sernik z ciemnym spodem... strasznie łatwy i straszna pyyychhhaaaa ![]() Sernik Ciasto: 1/2 kostki Kasi szklanka cukru 1 żółtko 2 i 1/2 szklanki mąki (my używamy poznańskiej) 1 łyżka mleka 1 łyżka kakao cukier waniliowy 2 łyżki proszku do pieczenia Wszystko zagnieść i 3/4 wysypać na spód blachy. Tylko uprzedzam od razu że to ma sypką formę, takie grudeczki...więc proszę się nie wystraszyć że nie jest to jednolita masa...ale tak ma być ![]() Masa serowa: 4 seki homogenizowane 3/4 szklanki cukru 4 żółtka 1/2 Kasi budyń waniliowy 5 białek (4 z masy serowej + 1 od ciasta) Białka ubić na sztywno. Cukier, żółtka i Kasie utrzeć, dodać partiami serki, budyń i sztywne białko. Masę serową wylać na ciasto, na wierzch posypać resztą ciasta i piec godzinę w 170 oC GOTOWE teraz wystarczy zjeść
|
|
#3593 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Hmm nie wiem, dwa wieczory zasypia pięknie a na trzeci afera... żal mi jej po prostu to raz a dwa ze muszę baardzo duże pokłady cierpliwości uruchamiać, jak widzę że coś jej dolega to spokojnie i całą nic lulam i uspokajam ale w takiej sytuacji mam dość ![]() Do logopedy niestety dopiero we wrześniu (miałaś rację z tymi urlopami) Mam już przyjść ze zrobionym badaniem, mówiła ze to podstawa.
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi wizaż świruje
, tylko mnie? ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
Ja, jak już czuję nerwa, to wysyłam Małża, ale ostatnio u nas spokój i w dzień i wieczorem ![]() Może nie trzeba będzie iść? (za siebie i Kubaska też )
|
|
|
#3595 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Och te Małze ![]() Cytat:
![]() A co na obiadek serwujesz? A jakie ciasto? Sto pytań do ![]() Mnie nie
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko przelotem niestety
![]() Anula wkleiłam przepis w klubie na zebrę serowo-makową. Zapomniałam napisać, że ja dawałam płatki migdałów do masy makowej. Poczytałam Was a teraz idę zacząć już coś pakować
|
|
|
|
#3597 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pyt 1 krem zaraz poszukam i napisze...na maśle z czekoladą jedna warstwa, druga bez czekolady a do trzeciej zamiast czekolady dodałam czerwony barwnik więc być różowy krem tak jak widać na wierzchu torta![]() Pyt 2 Barwniki kupiłam w naszym Piotrze i Pawle...pewnie nie macie tego marketu bo chyba tylko w wielkopolsce kilka ich jest...mają tam dużo egzotycznych rzeczy Kupiłam o te: http://allegro.pl/item1148822865_bar...zt_x_20ml.html Mam czerwony (super), żółty (do dioopki, nic koloru nie zostaje) i zielony (nie aż tak do dioopki jak żółty ale intensywnego koloru brak)...dwóch ostatnich nie polecam Następnym razem kupię inne...te nie dosyć że drogie, w sklepie taka mała buteleczka 7 zł to jeszcze do niczego![]() Cytat:
Ale to fajne musi być ![]() No nie wiem...teraz włączyłam gg, patrzę a on jest...ale jestem niewidoczna to mnie nie widzi ![]() Kusi mnie żeby zadzwonić, ale chyba pierwszy raz muszę się psychicznie nastawić do rozmowy z nim... A może się pokazać???? Cytat:
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-07-21 o 21:54 |
|||
|
|
|
#3598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, wiedziałam o tym i brzegi ciasta posmarowałam kremem na bazie margaryny czy tam masła nie pamietam, taką cieniutką warstewkę, aby tylko śmietana się nie przebiła |
||
|
|
|
#3599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja niestety zazwyczaj sama jestem, małż wpada zjeść obiad i wypada ![]() oby
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski
![]() nikt nie zauwazyl ze mnie nie bylo? ![]() wczoraj gosciu od plytek przewalil nam kabel od neta i dupa jestemy bez ale brat ma na dole wiec spoko narazie , musimy cos pokombinowac zeby miec net na gorze wiec teraz mniej mnie bedzie z wami.... z nowosci to przebila sie druga jedynka i mamy 4 zabki z tego co pamietam: Karola dzieki za linki z kartkami Unholy musialas sie strachu najesc -wspolczuje Magi moj ziec jak zwykle modelowo aaa Laurka moc caluskow z okazji roczku ![]() ![]()
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

NIE LUBIĘ TROLLI

A moja mała to samego tyłu tej trójcy 

, więc w skrócie się wytłumaczę, zwłaszcza, że sama prosiłam Was o rady w sprawie wyjazdu (chciałam jechać na pogrzeb daleeeeko, a nagle zepsuł nam się samochód - to tak w ramach przypomnienia 

(za siebie i Kubaska też