|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oglądam Dr Housa sama - małż pojechał w delegacje i martwię się - miał wrócić ok 20, a będzie ok północy jak dobrze pójdzie ... zawsze wyobrażam sobie okropne rzeczy jakie mogą się zdarzyć, a małż jest zmęczony i nie wyspany po ostatniej nocy (harce Tomusia nie nasze )
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Unholy, krem robiłam taki:
Składniki: 4 całe jajka 1-1,5 szklanki cukru (ja dała 3/4 bo od czekolady krem już jest słodki) 2 kostki masła bez dodatku oleju szczypta soli 1 duży cukier waniliowy 200 g czekolady deserowej/gorzkiej lub po 100 g deserowej/gorzkiej i mlecznej (ja robiłam drugą opcję, ale nie radzę dawać dwóch mlecznych bo z jedną już jest bardzo słodko )opcjonalnie: 50 ml spirytusu lub wódki (nie dodałam, nie wypada na roczek )Wykonanie: Jajka ubijać z cukrem, cukrem waniliowym i solą w kąpieli wodnej tak długo aż masa zbieleje, powiększy znacznie swoją objętość i będzie bardzo ciepła (ok 15 min na najwyższych obrotach). Po ubiciu odstawić do przestudzenia. Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Masło o temperaturze pokojowej ucierać mikserem do białości i dodać do niego rozpuszczoną czekoladę. Następnie dodawać powoli po jednej łyżeczce masę jajeczną. (opcjonalnie) na koniec dodać spirytus . Jak już mówiłam jedną warstwę miałam z czekoladą (gorzka + mleczna) - brązowa, drugą bez czekolady - biała i do trzeciej dodałam czerwony barwnik - różowa (bez czekolady )Naprawdę super krem...polecam
|
#3603 |
|
Ola-Unhola
|
dzięki Karolciu
A Ty na wierzchu nie naciągałaś całego tortu tym lukrem tylko normalnie krem i na to tylko dekoracje serduszkowe z tego lukru plast.? Mamy Piotra i Pawła niedaleko, właściwie prawie tuż obok (ale trzeba sam. podjechać )gorgulku, trzymam kciuki za szybkie pakowanko . Pomagam telepatycznie czeko, gratuluję kolejnego ząbka A ten facet za kabel powinien dostać lanie ![]() Ciekawe jak imprezka Kasi się udała?
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-07-21 o 22:07 |
|
|
|
#3604 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
,pogroziłam palcem i powiedziałam,że nie wolno,aczkolwiek nie odniosło to żadnego skutku dzisiaj na szczęście było już normalnieTeż nie kosztuję alkoholu przy karmieniu Ja wiem ![]() Cytat:
za następny utracony kg.U mnie było mega upalnie,mam nadzieję,że u Was dzisiaj też ![]() Cytat:
A kto to wie? ![]() Szkoda |
|||
|
|
|
#3605 |
|
Ola-Unhola
|
P4w ja też się zawsze martwie i fantazjuję....
Dzięki Karola, zapisałam
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Kurka wodna...mi też wizaż wariuje...nie chce cytować
![]() Unholy...tort robiłam w dniu urodzin, więc bałam się że coś nie wyjdzie i nie będę miała czasu poprawiać, ale uparłam się że z masy coś musi być, dlatego ozdoby są z masy, a tort w kremie tak asekuracyjnie teraz już bym zrobiła cały z masy![]() Czekoladko Co za dziad zepsuł neta ![]() Gratulacje 4 ząbka Ja też zapomniałam wspomnieć ze dzisiaj nam się wybiła druga jedynka u góry...więc też mamy 4![]() p4w nie bij...już wrzucam do kącika ![]() a Piotr i Paweł pochodzi z Poznania, kiedyś mieli kilka marketów tylko w wlkp na 100% (moja mama była księgową u nich jakiś czas ) ale może się rozbudowali![]() EDIT: O kurka bardzo się rozbudowali!!!! Sprawdziłam na stronce. Ja pamiętam jak mieli 3 sklepy w Poznaniu i ze 2 poza...a teraz są w całej Polsce...szok!
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-07-21 o 22:16 |
|
|
|
#3607 |
|
Ola-Unhola
|
Idę się kąpać, bo mam wrażenie że "pachnę" jak ta kobitka ze świnką pod pachą w reklamie
|
|
#3608 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O matko,ale aparat niezły z Antosia.Jedno jest pewne,coś musisz zrobić z tym łóżeczkiem,bo mały kaskader Ci rośnie.Dobrze,że nic się nie stało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() aby częściej tak spał-znajdziesz chwilkę dla siebieMaciuś śliczny |
|||||
|
|
|
#3609 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nooo, długo rozmyślałam czy damy radę, ale w nocy tak myślałam, że Tymek będzie spał - najpierw trochę poobserwował, a później położyłam się z nim na siedzeniu (jakoś się zmieściliśmy ) i usnął przy piersi Myślę, że stukot pociągowych kół dodatkowo Go ukołysał. No i przypuszczałam, że się nie będzie bał - znam Go trochę Gdyby bał się np. odkurzacza, to w życiu nie wybrałabym się z Tymkiem na dworzec W razie czego byliśmy też przygotowani na odwrót do domu Nie mówię, że będzie to nasz ulubiony środek transportu, ale dało się przeżyć - to tylko zasługa Tymoteusza, pokazał, że jest tfardy, a nie miętki ![]() Ten przedział dla rodzin z dziećmi był obok przedziału konduktorów, to też mi dało trochę poczucia bezpieczeństwa ![]() Aha, przypomniało mi się znalazł się i taki konduktor, który przy sprawdzaniu biletów chciał dokumentu, czy to aby na pewno jest dziecko do lat 4 ![]() Wstawiam aktualne "wsiowe" Tymki i fotkę z dzisiejszego poranka - tuż przed wysiadaniem z tego wspaniałego, czystego, zadbanego pojazdu PKP
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-07-21 o 22:56 |
|||
|
|
|
#3610 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro wymyślę , zastanawiam się nad Strogonowem albo łososiem, może być?Ciasto z cukierni, wybiorę na miejscu, tortu nie biorę Cytat:
![]() Cytat:
![]() No oby ![]() Gratulacje Cytat:
, taka postawa bardzo utrudnia życie
|
|
|
#3611 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla MartynkiCytat:
![]() Może w tym,że ma najfajniejszą mamę pod słońcem? Cytat:
Cytat:
dla KubusiaWiele,to mało powiedziane dużo bardziej wieeeele![]() Cytat:
![]() Cytat:
musisz częściej![]() Cytat:
.Byłaś koło Tarnowa(przykro mi że w takich okolicznościach Nie może być i to 10 dni?A miałyśmy się spotkać oj taka okazja nieprędko może się zdarzyć![]() Cieszę się że u Was ok Tyle czasu na wyjeździe,to teraz pora pobyć z nami ![]() Cytat:
(jeszcze )Bo w końcu zapomnę,albo północ mnie zastanie |
||||||||
|
|
|
#3612 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
ten gosciu zapomnial ze tam kabel jest a musial wyciac plytki w progu , ze tez mu nie przypomnialam
teraz mam neta na gorze ale tylko w jednym miejscu i to bardzo niski sygnal ze co chwila sie wylacza a tak fajnie mielismy bo brat ma netie i mial router , my tez router wlasnie do niego podlaczony i byl zasieg na cala chate teraz malz musi cos wymyslec bo on potrzebuje neta zeby pracowac -musi byc na biezaco z poczta i wogole no a ja -jak bez wizazu ![]() jeszcze chcialam napisac ze wczoraj Wercia miala jakis atak placzu , zbudzila sie tak ryczala ze nie moglam jej uspokoic , na dodatek sie wyginala -nie wiem czy brzuch ja bolal czy co a i przelamala troche lek i chodzi za jedna raczke , czasem sie zapomni i idzie sama pare kroczkow a jak sie skapnie to bach na dupke ![]() pytalam dzis malza czy jego siora(chrzestna Werci) pytala sie cos co malej kupic na roczek a malz ze nie wie , a ona cos mowila ze jakas fajna lalke chyba kupi ![]() od mojego brata ma niby dostac rowerek, ale nie wiem czy cos sie nie zmienilo i czy kasy nie da ja zamowie jej ta gasienice
|
#3614 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
~~~~ A ja za miesiąc wracam do pracy ![]() Muszę zacząć - i to szybko - zmniejszać ilość karmień, bo nie wyrobię z piersiami w robocie
|
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jejku, ale Tymek jest duży ![]() W tym to każdy nasz Maluch przoduje ![]()
|
|
|
#3616 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie było Cię jak wyjeżdżałam Wiesz ile mam nadrabiania?
|
|
#3617 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie tylko u Ciebie Cytat:
dla Werci za nowe ząbeczki
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-07-21 o 23:14 |
|||
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Często jeszcze karmisz? Ja już tylko 3 razy na dobę. ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Sylko My w ogóle tacy mało imprezowi jesteśmy, lubię kameralne spotkania ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Idę stąd, bo zaraz mnie coś trafi ![]() Dobrej nocy
|
|
|
#3619 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jaki tam duży - są chyba równi wzrostem z Twoim Kubkiem Właśnie miałam pisać, że jak oglądam zdjęcia forumowych pociech, to jakieś dojrzalsze mi się wydają, a Tymek mi wygląda jeszcze na takie małe bobo Albo Go tak ubieram niepoważnie, albo nie wiem co
|
|
#3620 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla Tymcia,dzielny chłopczyk,tak mężnie zniósł podróżŚliczny ten Twój "wsiowy" Tymuś Cytat:
dla Werci.![]() Cytat:
byłam nieobecna,przyznaję się bez biciaAle taka okazja Czyli będziesz z nami SuperJa się już żegnam,bo padam z nóg,ledwo nadrobiłam ![]() Dobranoc |
||||
|
|
|
#3621 | ||
|
Zadomowienie
|
W dzień z 4-5 razy, a w nocy wedle życzenia Księcia.
Nie wiem czy to dużo, ale gdy będę w pracy choćby 6 godzin, to piersi będą mnie już bolały z nadmiaru, a przecież nie będę laktatora wozić. Te 3 karmienia na dobę chyba wystarczają, tak? Bo w schemacie jest "co najmniej 3", czyli ok. A Ty sama zmniejszyłaś do 3 karmień czy tak wyszło? Gotujesz już Kubusiowi obiadki? Dobranoc ~~ Ja w sumie też idę, niech Wam się aniołki śnią
|
|
#3622 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miramejku nie każdy musi lubieć się imprezować Cytat:
jak wszystkie nasze dzieciaczki.A ja ciągle wspominam,że jeszcze w tamtym roku o tej porze,chodziłam z brzuszkiem
|
||
|
|
|
#3623 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny......
długo mnie nie było, ale w te upały to nie ma na nic sił.....jak wracam z pracy to bach nad jęziorko, potem bla bla bla i do łóżeczka....w ogóle net mi nawala, z wizażem juz 3 dzien się nie mogłam połączyć aż w końcu się udałoale o takiej późnej porze.... same jesteśmy od pon. małż w trase wyjechał , mamy 9 ząbka , mala coraz wiecej mówi, mama tata baba dzia dzia, kci kci, bla bla, dada, mnia mniam, i inne drobne wyrazy co sprawiaja wiele radości . mam problem bo jak jestem w pracy to myszka mnie szuka i od czasu do czasu lata po domu i mamamamam wola, plakać sie chce ze ta paskudna matka w pracy siedzi zamiast z córeczką.....
|
|
|
|
#3624 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć,
wpadam się przywitać tylko, nocka u nas nie najlepsza, pobudka przed 4 i właśnie ratuję się kawą... Muszę zabrać się za przygotowania na sobotę, roboty mam sporo a oczywiście sama do nocy jestem z małą marudą więc same rozumiecie... Gorgulku mam tylko szybkie pytanie - to ciasto makowo serowe to w zwykłej formie robisz?
|
#3625 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wcale nie, wygląda na duże bobo , miałam napisać jeszcze, ze włos Mu się zaczyna sypać ![]() Cytat:
Tak czytałam, że wystarczają, ale i tak Kuba je już kaszkę i kleik na mleku modyfikowanym Jakoś tak wyszło, Kuba chętnie je rano, wieczorem przed zaśnięciem (o tych porach nie może się doczekać ), w dzień ja Mu proponuję, ale szału nie ma ![]() Nie, ale zacznę... niedługo )Cytat:
![]() Teraz Kuba już nawet o 5. nie je, tylko o 20.30, a potem o 7. Cytat:
![]() Gratuluję 9. ząbka dla Martynki*** Znów upał Idę na śniadanie ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
Imieninki szykujesz?
|
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
nie cierpię tego u siebie i nawet mam wrażenie, ze ściągam różne wydarzenia myslami
oficjalnie stwierdzam, ze od kilku dni mam dość swojego dziecka włazi wszędzie tam, gdzie moze sobie zrobić krzywdę, a jak go zabieram to jest pisk i łzy, najgorsze ze w każdym pomieszczeniu jest coś takiego (łóżko albo brodzik) - włazi, a potem próbuje wychodzić jak po płaskim (na stojąco, przodem) i zawsze się przewróci... kilka razu pozwoliłam mu kontrolowanie się przewrócić, zeby się przestraszył, ale nic to nie dało... a ja nie mogę nawet zjeść śniadania, bo on od razu na kanapie i się rzuca o oparcie a wiadomo jak wszystko sprężynuje i jak się można osto potłucmam dość
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba wczoraj wziął sobie pilota od wieży, choć wie, że Mu nie wolno Włączył radio i wziął głośno na maxa. Zabrałam Mu pilota, powiedziałam, że nie wolno, to stał i tak ryczał, że szok . Poszłam do drugiego pokoju, zaczęłam włączać Jego żółwia, na chwilę ucichł, ale nie przyszedł, tylko dalej płakał, aż się trząsł. Skapitulowałam i ja do Niego poszłam. I stwierdzam, że już nie wiedział, czemu płakał
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój jest ostatnio strasznie nieznośny albo ja mam mniej cierpliwości ![]() mój też tak ryczy i się zanosi, że aż jest cały mokry, oczy pełne łez, nos usmarkany - jak by właśnie dostał lanie
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
p4w to masz "wesoło". Zuzka też wszędzie wchodzi ale schodzi tak jak powinna, więc aż tak Jej nie pilnuję. Zdarzy Jej się czasem "spacerować" po kanapie ale mam Ją wtedy na oku.
Wymęczy Cię synuś Jeszcze chciałam się pożalić Musieliśmy kupić część do samochodu, taką niewielką, kosztowała nas 1200 zł a teraz czeka nas jeszcze diagnostyka komputerowa i jeszcze jakieś 200 zł Zła jestem bo kasa potrzebna a zaraz wyjeżdżamy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.

NIE LUBIĘ TROLLI
. Pomagam telepatycznie 
,pogroziłam palcem i powiedziałam,że nie wolno,aczkolwiek nie odniosło to żadnego skutku
dzisiaj na szczęście było już normalnie
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a może do wieczora 

) i usnął przy piersi

a wiadomo jak wszystko sprężynuje i jak się można osto potłuc